sibeliuss 21.03.07, 18:15 Dla mnie są dwa warunki konieczne do spełnienia abym zrobił większe zakupy: - sklep samoobsługowy, - możliwość płacenia kartą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelsonek Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 18:51 Posluze sie terminologia matematyczna: Sibeliuss: - sklep samoobsługowy, Nelsonek: To dla mnie warunek wystarczajacy Sibeliuss: - możliwość płacenia kartą. Nelsonek: A to konieczny. Odpowiedz Link
reniuszka Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 19:29 Generalnie się z Wami zgadzam, jedynie kupując kosmetyki wolę pogadać, powybierać, 'pomacać' ale też karta. Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 20:41 Kartą płacić nie muszę (jeśli akurat mama gotówkę w portfelu:), ale dla mnie niezbędny jest wybór! Samoobsługa też jest mile widziana- nienawidzę, jak wchodzę do sklepu, nie zdążę spojrzeć, co jest, a już słyszę "W czym mogę pomóc?"- wtedy nawet nie patrząc dalej, odwracam się i wychodzę; często takie coś zdarza się w sklepach, gdzie 5 rzeczy na krzyż i zero klientów. Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 21:13 "W czym mogę pomóc" zdźerżę nie cierpię kiedy chodzi się za mną jak cień, kiedy nie mówi się dzień dobry ani do widzenia .To tak tylko u nas. Ekspedientki się nie uśmiechają i wyglądają jakby za karę pracowały. To takie zniechecające do zakupów. Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 20:51 I ja lubię hipermarkety:) Duży wybór i wszystko w jednym miejscu... Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 21.03.07, 21:08 Nie znoszę zakupów!!! Robię listę zakupów aby wchodząc do sklepu nie spędzać tam całego dnia!!! Jak czasem podjeżdżam pod sklep i na jego parkingu jest za dużo aut to zawracam!!! Ciuchy kupuję raczej przy okazji, bo kiedy zaplanuję to stracę cały dzień i nic nie kupię :( Dlatego lubię takie sklepy w których można oddać towar i ma się na to minimum 2 tygodnie, niestety tych u nas jak na lekarstwo (wyjatek H&M)dlatego najczęściej kupuję u naszych zachodnich sąsiadów bo w wiekszości mam 30 dni na zwrot. Odpowiedz Link
rasgeea Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 22.03.07, 07:57 jeśli o mnie idzie to NIENAWIDZĘ ZAKUPÓW!!!! Jak już muszę iść coś kupować to cierpię katusze, a najbardziej nienawidzę hipermarketów... brrrr... co tylko mogę kupuję pzrez neta (ostatnio to już chyba wszystko) i mam z głowy:))) Oczywiście zdarza sie, że muszę isc i kuupowac, ale zawsze odkladam na ostatni moment... nie lubie zakupów... Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 22.03.07, 14:14 Właśnie jestem po hipermarketowych zakupach:) Zapłaciłam kartą:) Kupiłam sobie nową milkę, której w okolicznych sklepach nie ma:) Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 22.03.07, 16:43 karta niekoniecznie, ale wskazana, sklep samoobsługowy, może być hipermarket, ale jeśli znam rozmieszczenie towarów i pora jest odpowiednia, tzn. nie ma zbyt wielu ludzi, z kartka w ręce, aby niczego nie zapomnieć Odpowiedz Link
kasiulek70 A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 22.03.07, 17:44 żebym poszła sobie do konkurencji jak mi się nie podoba ??? Naprawdę byłam grzeczna :( Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 22.03.07, 18:16 i poszłaś? to była ekspedientka, czy właścicielka, kierowniczka? Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 22.03.07, 18:48 > i poszłaś? Nie pisałam że byłam miła -------------------------------------- Odpowiedz Link
sibeliuss Re: A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 23.03.07, 19:03 A co to za sklep? ps. musisz tam kupować? Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 23.03.07, 19:29 Nie nie muszę tam robić zakupów i napewno już nie zrobię - jestem pamiętliwa ;) LIDL- Jastrzębie Odpowiedz Link
sibeliuss Re: A mnie dziś pani z za kasy powiedziała 23.03.07, 19:38 Jest drugi Lidl w JZ? Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 22.03.07, 18:19 W związku z uprzejmością- niezłe są ekspedientki, które z wyrzutem odpowiadają "Ale ja nie wydam", gdy się płaci większym nominałem albo w ogóle, gdy nie ma drobnych- ale co mnie to obchodzi:p Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 22.03.07, 18:50 Wzwiązku z tym "Ale ja nie wydam", to mój facet jednej pani na pytanie czy może być mu winna 5 gr wypalił NIE, ależ była zdziwiona. Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Gdzie najchętniej robicie zakupy? 23.03.07, 23:27 ja lubie robić zakupy spożywcze, choć to mało męskie:) no ale to facet od zawsze załatwiał pokarm, nie? bawi mnie takie polowanie, w lidlu moge kupic cos taniej a w auchanie kupie reszte. nie wiem czy jestem skąpy czy pazerny ale zarabiam tak sobie. ostatnio często kupuje w osiedlowych sklepach, nie wiem czy pracuja tam za karę ale ciekawe czy wy pracowalibyście tam za taką kasę i na takich warunkach. te babki są najczęściej zmęczone, bo mają tam co robić. takie afery jak w biedronce były, są w każdym sklepie. od pół roku jestem żorzaninem, ale jakby ktoś mnie spytał skąd jestem to odpowiem że z jastrzębia:) jest taki sklep waldi na przyjaźni, właściciel mnie trochę zna i jest takim staroświeckim kupcem, który dzień i noc dba o interes. wygląda to tak, że jak chciałem tam kupić np pięć rzeczy, to przyniósł mi pięć rzeczy ciut lepszych. miłe do pewnego stopnia ale.. Odpowiedz Link