Dodaj do ulubionych

Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla

24.05.07, 21:01
Trener Tomaso Totolo, jedna z najbarwniejszych postaci polskiej Ligi
siatkarzy, raczej nie przedłuży kontraktu z Jastrzębskim Węglem!
www.sport.pl/siatkowka/1,65069,4150759.html
Obserwuj wątek
    • basiasss Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 24.05.07, 21:20
      Ras, fachowy komentarz raz:)
      • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 24.05.07, 22:00
        hmmm zważająć na ekonomiczną sytuację i wzarastający obrót gospodarcz myślę, iż
        poniekąd... :D

a co ja? kurcze, ja to powiem tylko tyle, ze cholernie mnie wkurza, ze nie
        umiemy docenic polaków, tylko sforujemy zagranicznych i zaraz się ich uwielbia.
        Nie oszukujmy się, Totolo tak naparwdę nic nie osiągnął! Grali sobie chłopcy jak
        grali a w ostatnich meczach sami dali z sibie wszystko, bi doskonale zdają sobie
        sprawę, że jak się nie pokażą to nikt ich nie kupi. a wiedzieli dobrze ze na
        trybunach zasiadali przedstawiciele roznych europejskich (i nie tylko) klubów!!!
        i zadne wytyczne ktore totolo wypisał na kartkach tutaj nie mają wpływu i
        znaczenia jak to powiedzial Castolinni - trener skry :)))
        • sioma1 Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 25.05.07, 12:28
          Może Ci zagraniczniacy nic do polskiej siatkówki nie wnoszą, ale zmuszają
          naszych , do nauki języków obcych. A to na pewno im się przyda . A nasi
          trenerzy, cóż może znają dobrze swój fach, ale strasznie klną / vide: Mazur /
          • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 25.05.07, 12:59
            sioma1 napisał:

> Może Ci zagraniczniacy nic do polskiej siatkówki nie wnoszą, ale zmuszają
            > naszych , do nauki języków obcych. A to na pewno im się przyda . A nasi
            > trenerzy, cóż może znają dobrze swój fach, ale strasznie klną / vide: Mazur /

uwerz mi, ze jakbys byla trenerem takiej druzyny a oni grali by tak jak grali
            to tez byc klnela. to sa mecze juz na wyzszej polce i nie sposób sie nie
            wkurzac w takich sytuacjach i nie klnąć. Poza tym, skąd pewność, że zegraniczni
            nie klną? byłaś przy nich? słyszalaś? bo tak się składa, ze ja mialam
            przyjemnośc słyszeć o wiele lepszą wiązankę niż puszcze MAzur, tyle że w języku
            angielskim. a co do języków... naparwdę sądzisz, zę oni się uczą jezyka dlatego
            ze trener jest obcokraowcem? normalnei to mają tłumacza, poza tym zwroty
            ktorych uzywają zna kazdy kto choc troche liznął angielskiego w szkole. A
            większosć i tak umiała po angielsku bez obcokrajowców. Prawda jest taka, ze jak
            ktos chce to i tak sie nauczy ajak ktos nie chce to ma to gdzies i sie nie
            uczy.

a To, ze sprowadza sie obcokrajowców zamaist brać polaków to jest dla mnie
            śmieszne. "cudze chawlice a swego nie znacie" :)))))))))))))
            • bozy_wojownik Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 25.05.07, 13:30
              ale jednak przykład piłki możnej, skoków narciarskich i jednak dwóch czołowych
              drużyn siatkówki męskiej daje do myślenie
              • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 25.05.07, 13:34
                no daje, nie mówie ze nie, tylko czy aby napewno nie ma zadnych polaków, którzy
                potrafiliby się tym wszystkim zająć???

wezmy ten jastrzebski wegiel. jak zdobyli zloto. sezon przed zlotem druzyne
                poukladal sobie Such i to on ich poskkaldal do kupy, przyszedł potem prielozny,
                dostal gotową dryzynę i zdobyli zloto. Gloria chwaly padla oczywiscie na
                Prielożnego. I tak jest zawsze, niestety:(
                • sioma1 Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 29.05.07, 15:04
                  Tak się składa że trenerem siatkówki nie byłem, ale grałem w nią na poziomie 3
                  ligi w latach 60-tych i 70-tych. Miałem dobrego trenera a do tego choleryka, ale
                  nigdy nie pozwolił sobie na uwagę w naszym kierunku w dzisiejszym,wulgarnym
                  języku. Jego jedyny epitet jakim czasem zwracał się w naszą stronę, to
                  powiedzenie : " co to gracie, ojcowie ". Nie interesuje mnie umiejętność
                  klnięcia w innym niż j. polski, języku, razi i boli w ojczystym.W takim niestety
                  wyrosłem pokoleniu.
                  • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 30.05.07, 07:42
                    No własnie. Rozumiem, że mecze Wasze również były ważne ale nie były to mecze
                    ekstraklasy gdzie gra się o wszystko. NMie bronię tych ludzi, bo tez nie lubię
                    jak ktoś klnie. Ale nie dam sobie powiedzieć, że nie ma dobrych polsich
                    trenerów i trzeba koniecznie sprowadzić z zagranicy - bo o tego temat sie
                    zaczął. O tym, że klną również trenerzy zagraniczni nadmieniłam dlatego, że tak
                    narekałeś na Mazura, że klnie i te pe. Zagraniczni też klną. A na tyle, na ile
                    znam środowiso siatkarskie to na pewno nie chodzi o umiejętnioci. Przynajmniej
                    nie w pierwszej kolejnośći. Niestety, ubolewam nad tym ale tak własnie jest:)

pozdrawiam:)
                    • sioma1 Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 30.05.07, 20:18
                      W końcu ponoć jesteśmy Europejczykami, więc po co ta dyskusja, skąd będzie
                      trener / kibice na Jasnecie już wiedzą że to bedzie Włoch, pada nawet nazwisko /.
                      • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 31.05.07, 00:29
                        Jak czytasz to rób to ze zrozumieniem! Mnie nie chodzi o to, że ja nie chce
                        nikogo poza polakiem, tylko że moim zdaniem jest wiele zdolnych polaków, którzy
                        z powodzeniem mogliby być trenerami. Pisałam o tym, że nie docenia się tego co
                        się ma, szukając nie wiadomo czego (w tym przypadku kogo) i przypisując temu
                        komuś niezasłużone sukcesy. A to kim jest trener Węgla i innych drużyn nie
                        obchodzi mnie wcale. A jeżeli ta dyskusja sprawia Ci tyle trudności, to w ogole
                        nie dyskutuj.
                        • sioma1 Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 31.05.07, 20:58
                          Aleś się uparła i do tego taka nerwowa.Piszesz o zdolnych Polakach, a zaznaczasz
                          ich małymi literami.Ja jestem Ślązakiem i mnie wisi czy Polak, Czech czy Rus
                          będzie trenerem tego czy innego zespołu. Powinien być najlepszy i wyniki o nim
                          bedą świadczyć a nie nacja.
                          • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 31.05.07, 21:17
                            No uparta może i jestem, w końcu baran:D JA nie chce się kłócić ani spierać,
                            wyraziłam tylko swoje zdanie, do którego mam prawo. Nie mam zamiaru nikogo
                            pzrekonywać że ma byc tak a nie inaczej, nie mam też zamiaru nikogo nakłaniac do
                            mojego toku myślenia. Nawiązując do trenera Węgla, ani pzrez moment nie
                            napisałam, że trenerem absolutnie nie może być nikt inny niż Polak(!) tylko
                            wyraziłam swoje ubolewanie, nad tym, że naszych specjalistów się nei docenia. To
                            wszystko. Zdanie mam takie jakie mam i go nie zmienię. Ty masz swoje i w
                            porządku. A czepianie się już kwestii z jakiej litery coś napisałam to jest
                            lekka przesada.

:))))
                            • sioma1 Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 03.06.07, 20:18
                              Ja też jestem Baran.I to by było na tyle.
                              • rasgeea Re: Totolo odchodzi z Jastrzębskiego Węgla 03.06.07, 22:45
                                no ale co? bez usmiechniętej buzki ani nic?:((( no chyba się nie obraziłes? :))))

po kufelku? :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka