sibeliuss 09.06.07, 12:58 Mam na myśli lodziarnię, która na miejscu robi lody. Co raz częściej lody gałkowe są kupowane w hurtowni :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiasss Re: Gdzie najlepsze lody? 09.06.07, 21:44 Oj nie wiem, czy taka jest. Myślę, że w obecnych czasach to zwykle zielone budki, "szelery". Nie wiem, czy jeszcze są, ale jeszcze parę lat temu świetne, rewelacyjne i przepyszne lody własnej produkcji były w takiej jednej lodziarni w Janowie Lubelskim /taka mieścina w woj. lubelskim/:D Odpowiedz Link
rasgeea Re: Gdzie najlepsze lody? 11.06.07, 08:19 najlepsze lody:) Znam trzy lodziarnie:) Pierwsza jest w Katowicach - Piorowicach:) Gałka kosztuje tam 1,5 zł ale ta gałka to nie jakaś tam kuleczka, tylko tyle, ile pani uda się nabrać, czyli bardzo duzo:) na dodatek są pzrepyszne:) robią sami na miejscu:) A kolejka po te lody zawsze taaaaka:) nawet w zimie:) Druga lodziarnia w Gogołowej:) To jest w domku prywatnym, robią lody, również bardzo pyszne:) Trzecia lodziarnia to koło Merkurego:) Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Gdzie najlepsze lody? 14.06.07, 23:11 consoni najlepsze: miętowe z drobinkami czekolady......... Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najlepsze lody? 15.06.07, 12:20 Pod miętowymi /jakiejkolwiek firmy/ podpisuje się obiema rączkami- the best. Kokosowe też są dobre- a w czeko mmm:) Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Rożki też są dobre:) nt. 18.06.07, 00:01 nie lubię, wolę coś w płaskim waflu, ale śmietankowe, np. "śnieżka" Odpowiedz Link
basiasss Re: Rożki też są dobre:) nt. 18.06.07, 08:57 Popieram, ale tylko oryginalna śnieżka:) A różki najlepiej w takim już-nie- kruchym wafelku:) Albo grandy kokosowe w czekoladzie <mniam> Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Rożki też są dobre:) nt. 18.06.07, 19:34 kiedyś też w polewie były "o'keye", niekiepskie były, ale nie wiem czy jeszcze są, chociaż ostatnimi laty z lodów najbardziej smakuje mi żywiec:) jak mawia pan pracujący w lodziarni niedaleko... Odpowiedz Link
kasiulek70 Re: Gdzie najlepsze lody? 18.06.07, 22:09 Kiedyś na ul. Zielonej była lodziarnia - lody włoskie były bardzo dobre, teraz to chyba tylko lody z ul. Mazowieckiej czyli obok "Merkurego" i totka, choć nie zawsze:( Ostatnio często jadam lody w Gorlitz /De/ gałka 0,5 euro- olbrzymia i co najważniejsza pyszna Zresztą w De jest sporo włoskich lodziarni z super lodami - szkoda tylko ze tak daleko:( Odpowiedz Link
basiasss Re: Gdzie najlepsze lody? 19.06.07, 19:40 Przypomniało misie, że podobno /potwierdzone przez najbliższych/ przepyszne lody na gałki są w Krynicy /tej bliższej/. Ale nie wiem czy produkcja własna. Odpowiedz Link
czekoladowa_krowa Re: Gdzie najlepsze lody? 04.07.07, 19:50 A ja bardzo lubię lody włoskie na ul. Wielkopolskiej :) Odpowiedz Link