Dodaj do ulubionych

A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia?

27.02.08, 09:53
Sa chetni do poparcia tej slusznej idei?
:]
Obserwuj wątek
    • bozy_wojownik Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 27.02.08, 10:51
      jedynie słusznej idei, można by rzec;)
      • nelsonek Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 27.02.08, 12:30
        Rozumiem, ze popierasz ten pomysl :]
        A juz po ogloszeniu niepodleglosci obierzemy kurs "proeuropejski", "prorosyjski" czy tez zastosujemy polityke zrownowazonej rownowagi?
        :]
        No i wreszcie: kogo proponujesz na prezydenta nowej (Wreszcie) Niepodleglej Republiki Jastrzebskiej?
        • sioma1 Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 27.02.08, 12:53
          Jestem za za ! Ale jaki język, polski czy śląski ? No i czy etnicznie Jastrzębie
          będzie czyste ? Proponuję wprowadzić na teren miasta wojska NATO. Co wy na to ?
          • nelsonek Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 27.02.08, 13:06
            Jezyk urzedowy? Mysle, ze polski.
            Waluta? Moznaby pozostac przy polskim zlotym, albo od razu przyjac euro. Zaoszczedzilibysmy na kosztach produkcji pieniadza.
            Etniczna czystosc? Niekoniecznie (Wreszcie) Niepodlegla Republika Jastrzebska szanuje prawa wszelakiej mniejszosci: czy to etnicznej, wyznaniowej czy seksualnej pod warunkiem oczywiscie, ze mniejszosci nie beda zbytnio podskakiwac wladzom. :P
            NATO? UE? Struktura wladz? To kwestie do rozwazenia. Najlepszym rozwiazaniem byloby referendum.
            Konstytucja? Niepotrzebna. Brytyjczycy jej nie maja i jakos daja sobie rade.
            Obowiazki obywatelskie? Wlasciwie to tylko jedno: placic podatki, ktore i tak beda niskie. Nawret dowodu osobistego nie bedzie trzeba posiadac. (Wreszcie) Niepodlegla Republika Jastrzebska nie inwigiluje swoich obywateli.

Jakies jeszcze pytania co do mojej jedynie slusznej wizji?:P:P:P:P
            Albo jakies inne propozycje?
            • bozy_wojownik Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 27.02.08, 16:58
              ja myślę, że jeszcze potrzebna będzie armia:)
              w mieście pełno młodych, dziarskich emerytów, więc pewnie społecznie zgodzą się
              na to wyróżnienie;)
              • sioma1 Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 28.02.08, 14:50
                No byłby obciach. Przecież tzw. młodzi emeryci zagadali by pozostałych swoimi
                relacjami o fedrowaniu.
    • sliwka1977 Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 29.02.08, 16:32
      Czyżby zainspirowało Cię do tego pomysłu ogłoszenie niepodległości przez Kosowo?
      hmm... idąc ich śladem można by, tylko co dalej? Zresztą zróżnicowanie pod
      względem regionalnym pochodzenia mieszkańców Jastrzębia nie ułatwiłoby
      zadania... ale... zawsze warto spróbować... To kiedy jakieś referendum? :)))
      • nelsonek Re: A mozeby tak oglosic niepodleglosc Jastrzebia 29.02.08, 19:45
        Co dalej? Nie wiem, moze niepodleglosc dla Arki Bozka, szostki, Szerokiej, Bzia...?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka