sliwka1977 22.04.08, 20:45 gdzie kupić w Jastrzębiu jajka z innym numerkiem niż 3PL? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rasgeea Re: Może ktoś wie... 24.04.08, 13:52 hmmm a masz z tym kłopot? Moja mama zawsze ma z 0PL. Mogę zapytać gdzie, jesli chcesz?! Odpowiedz Link
copec Re: Może ktoś wie... 24.04.08, 22:41 Witam W Zdroju na zajezdni autobusowej w lewiatanie (nowy mały sklepik obok ogrodniczego) kupuję 2PL z hodowli Szuła-Grabiec Żory po 4,50 za 10 szt. POlecem Odpowiedz Link
yeti Re: Może ktoś wie... 28.04.08, 08:10 Może ktoś mnie uświadomi, o czym toczy się dyskusja, bo przyznam szczerze, nie chce mi się szukać:) Odpowiedz Link
sliwka1977 Re: Może ktoś wie... 28.04.08, 18:11 Ano o tym, że jajka mają pieczątki i pierwszy numer oznacza rodzaj hodowli. Trójka oznacza, że kury siedzą całe życie w klatkach wielkości kartki A4, często mają obcinane dzioby i łapki. Dwójka oznacza, że kury są hodowane w hali, ale chodzą swobodnie po ściółce. Jedynka, to kury, które wychodzą na dwór, a zero oznacza chów ekologiczny (kury cały czas na swobodzie jak na wsi :) A, że nie chcę popierać i finansować obozów koncentracyjnych dla kur więc kupuję jajka z zerem. Ot i cała filozofia :)) pozdr. Odpowiedz Link
bozy_wojownik Re: Może ktoś wie... 28.04.08, 20:23 a czy jak znajdę w sklepie jajko z symbolem "-1", to będzie to znaczyć, że nioska mogła też latać???:) a poważnie to jak najbardziej popieram takie zakupy pozdr. Odpowiedz Link
sliwka1977 Re: Może ktoś wie... 29.04.08, 07:34 hehehehe, no i mieć koguta na zawołanie ;) Odpowiedz Link
sliwka1977 Re: Może ktoś wie... 25.04.08, 07:36 Tzn. ja akurat mieszkam w Gliwicach i kupuję jajka z zerem, ale uświadomiłam moją Mamę co oznacza trójka, a że w Jastrzębiu bywam nieczęsto, to nie wiem gdzie można kupić jajka od "szczęśliwych" kur :) Jak możesz, to spytaj gdzie Twoja mama kupuje :) Odpowiedz Link