Dodaj do ulubionych

zlitujcie sie pani matuszewska

30.10.14, 15:46
www.bip.serock.pl/plik,3809,matuszewska-justyna.pdf
jak ktos kto nic nie ma pcha sie do wladzy nasuwa sie pytanie PO CO!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 16:06
      a dlaczego Matuszewska ??? jest kilka perełek , nie tylko ona , taki jeden co w piłkę gra i nie chce dorosnąć tez jest wink
      • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 16:10
        ale ten co gra w pilke idzie na radnego tam sa mniejsze mozliwosci pozatym sa takie regiony w Polsce gdzie nikt nie chce byc radnym moze to slabe wytlumaczenie ale jest,natomiast pani matuszewska osobiscie nic do niej nie mam burmistrz bez kasy sory ale cos nie tak
        • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 16:56
          oj u nas w gminie tym razem nie możemy narzekać , do wyboru i do koloru
    • zza_buga Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 16:10
      oj jakie to niskie sad

nic nie ma? Ma pracę, zawód, skończone studia i super rodzinę. Olej w głowie i przyzwoitość.
      • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 16:57
        i 3 szt dzieciaków , wiec od diabla wydatków .
        • lukasz_znadzalewu Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 17:23
          Czyli wg. Was... Najlepszy kandydat na burmistrza/radnego to 40letnia bogata i bezdzietna pani.
          • kaloryfer4 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 17:35
            Wg tych, ktorzy w taki niski sposob wypowiadaja sie o Matuszewskiej jedynym slusznym kandydatem jest Woznicka.
            • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 17:58
              ja myślę ze szacunek należny się wszystkim kandydatom , co zostało zapomniane na tym forum.
              swoja droga szkoda.
          • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 17:40
            nie absolutnie nie , tylko moim zdaniem to ze kandydatka JM nie ma na koncie bankowym 100.000 zł , nie może oznaczać ze nie jest dobra kandydatka , przy kosztach utrzymania pięcioosobowej rodziny nie dziwie się ze brak lokat , czy oszczędności . Kto ma dzieci ten wie jaki to koszt
            • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 19:34
              40 mamcia sama odpowiedzialas na pytanie znalazla sobie sposób na zycie i to dobre napewno nie zaglosujemy na pania matuszewska ,odnosnie 40 nletnia bezdzietna bogata niekoniecznie ,przede wszystkim powinna byc mocno niezalezna finansowo ZEBY NIE KUSILO!!!!!
              • ojciec.mateusz Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 19:51
                Panie blade-runer, Pana poziom wypowiedzi i argumenty są poniżej krytyki. Panu się wydaje, że jak ktoś startuje na burmistrza to po to, żeby się nachapać. Nie dopuszcza Pan myśli, że może ktoś chce coś zmienić w gminie i pomóc ludziom. Niech Pan spyta Matuszewską ile bierze jako wieloletnia wolontariuszka w akcjach charytatywnych i jako społecznik. Za to pieniędzy nie dają. Zapłatą jest tylko satysfakcja i wdzięczność ludzi. Są sprawy, których sądząc po sączonym jadzie, nigdy Pan nie zrozumie.
              • janczp Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 20:04
                Dzień Dobry,
                A ja się cieszę, że jedyne co mogą Państwo zwolennicy innych kandydatów zarzucić Justynie to fakt, iż nie jest milionerką. Według mnie to nie wada, a jedynie fakt, że żyje uczciwie, w zgodzie ze swoimi wartościami, na pierwszym miejscu stawiając rodzinę, a nie pieniądze. Jestem dumny z tego, iż mój Komitet, czyli KWW Serock Łączy popiera na burmistrza właśnie Justynę.
              • ppzl Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 21:28
                Podziwiam i współczuję obecnym i kolejnym, którzy będą sprawowali władzę w Serocku. Mieszkańcy tego miasteczka (urokliwego i zadbanego) to osoby, którym się w dupach poprzewracało i nigdy się im nie dogodzi. Nie ważne czy to będzie Pan Sokolnicki, Pani Woźnicka czy Pani Matuszewska koniec końców będzie ten sam ciągłe narzekanie. Państwo z miasta na wieś się przenieśli a ze wsi miasta nie będzie. Życzę radości i trochę chęci a dostrzegą Państwo rzeczy, których nie widzicie lub nie chcecie dostrzec.
                • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 21:37
                  Dobrze napisane , zgadzam się ! Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził . ,

• zza_buga Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 22:15
                  Tak, w dupach się nam poprzewracało, bo chcemy żyć po ludzku, mieć dobry i nie rujnujący portfela dojazd do pracy, móc dostać się do lekarza i nie stać w kolejce do niego od 5 rano i w końcu żeby ten, który za nasze podatki dostaje przyzwoitą pensję nas szanował w stopniu choćby minimalnym. Faktycznie - mamy niewyobrażalne wręcz wymagania. Dodam jeszcze, że taki standard u wszystkich wokół to już jest NORMA.
                  • zza_buga Re: zlitujcie sie pani matuszewska 30.10.14, 22:31
                    Dodam, że mam szacunek do Burmistrza za to co zrobił z Serockiem, naprawdę. Uważam, że przez pierwsze kadencje zrobił dużo dobrego. Ale czasy się zmieniły, Burmistrz nie nadąża, nie dokształcił się, nie ewoluował. Nie potrafi właściwie prowadzić polityki informacyjnej - a przecież media społecznościowe to teraz potęga. Tkwi otoczony ciągle przez tych samych ludzi, uważa siebie za najwyższy autorytet i wyrocznię, lekceważy demokrację. I długo tak można wymieniać.
                  • pracadziecidom Re: zlitujcie sie pani matuszewska 31.10.14, 12:21
                    Świetnie ujęte. Dziękuję. Czytam od niedawna forum, ale bardzo podobają mi się wypowiedzi niniejszej osoby "zza_buga", pzdr.
                • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 31.10.14, 14:59
                  pamiętaj człowieku żeby chłopi nie orali to panowie by pozdychali, więc zanim kolejny raz będziesz zachwalał to rzekomo zadbane miasteczko to się najpierw zastanów, czas najwyższy dostrzec narastający problem, w każdej branży coraz trudniej tu zarobić na życie, hydraulik, sklepikarz, etc wszyscy ledwo jadą. Wszyscy, którzy jakiś czas temu tu się osiedlili, dziś już nie wydają pieniędzy bo się urządzili. Koniec, BUM już minął a włodarze mają w nosie że ludziom żyje się coraz trudniej, nikt się nie stara by do gminy ściągnąć inwestorów, którzy zapewnią miejsca pracy ludziom. Więc za co ich podziwiasz ? Gdzie nie spojrzeć tam kostka i kwiatki tylko jakoś LUDZI nie widać, gdzie ten Serock sprzed lat, było mniej kostki za to pełno ludzi na ulicach, ciężko było przejść. Nic nie robią dla mieszkańców, komunikacja do niczego, o przychodni lepiej nie mówić, w szkole ciasnota i wszawica, sklepikarze -ciągle zamykają swoje sklepy . Gmina na blisko 14 mln zadłużona, tylko patrzeć jak podatki podniosą bo z czego dług spłacą. Oszukuj się dalej drogi panie.
                  • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 31.10.14, 20:58
                    Hello ,
                    '' czas najwyższy dostrzec narastający problem, w każdej branży coraz trudniej tu zarobić na życie, hydraulik, sklepikarz, etc wszyscy ledwo jadą'' - Obawiam się ze to nie problem Serocka ale ogólny , no chyba lata temu najlepsza partia doszła do władzy i mamy , tyle ze lider spier... z tonącego okrętu , a my się jeszcze cieszymy ze nasz Donek kochany taki mądry ....
                    Ludzie jeszcze tego biednego Sokolnickiego tym obarczać i tego typu pretensje mieć do niego??
                    Problem polega na tym , ja tak to widzę ze jest masę ludzi tzw. napływowych ,nowych lub tych co wrócili w stare strony ( ja tez z takich ) ale nie do końca przemyśleli to co robią .
                    I teraz z kredytem ( często we frankach) siedzą tu udupieni bo domu nie można sprzedać , a to Warszawa za daleko , szkolą za daleko i wszytko źle . Popatrzcie kochani co w Warszawie się w szkołach dzieje na trzy zmiany dzieci do szkoły chodzą , tez jest wszawica , w Legionowie w szkole wszawica plus świerzb jeszcze w gratisie smile , a co to wina burmistrza wszy do szkoły nosi ??? , owszem w szkołach dużo dzieciaków ale to są ostatnie lata wyżu chyba nie ?? kto potem będzie te budynki utrzymywał ?? i z czyich pieniędzy ??
                    Plan zagospodarowania jakoś specjalnie się nie zmienił chyba i wiedziały gały co brały trzeba było myśleć i przemyśleć gdzie się chce mieszkać i jakie są plusy z mieszkania za miastem .
                    Chyba nikt nie chce mieszkać przy fabryce ?? bo i takowych chyba w planach tu raczej nie ma , a jeśli by były to cześć z nas by nie chciała mieszkać .
                    Gdzieś w którymś programie było o basenie , to bzdury jakieś
                    mrzonki i mydlenie oczu za małe miasto a jeśli już ktoś wpadnie na taki pomysł to ciekawe o ile wzrosną podatki przy takich kosztach utrzymania ???
                    Można się zgadzać z obecna władzą , cenić ja lub nie , mamy swoje rozumy ale nie piszmy farmazonów ze Sokolnicki winny kryzysowi i ze sklepy się w serocku zamykają , jak ktoś zna Serock to wie ze to miasto sezonowe jest , koszty wynajmu w serocku nie takie małe , proszę sprawdzić porównywalne do tych w Legionowie, a i koszty ZUS przy prowadzeniu działalności swoje robią wiec dla mnie to nie jest dziwne ze ciągle się coś zamyka lub przenosi , bo KOSZTY jak wszędzie . Proszę popytać czy we Wrocławiu , Otwocku czy tam ludzie nie maja takich problemów jak my maja , no może poza komunikacja smile
                    • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 01.11.14, 00:47
                      Szokuje mnie ta niechęć do napływowych, pewnie powinni od was ziemie kupić, zlecić wam wybudowanie swoich domów , urządzone i przede wszystkim spłacone zapisać wam w darowiźnie i zniknąć wam z oczu .

Poza tym mamcia nie szukaj usprawiedliwienia, piszemy o tym co jest u nas a nie gdzieś w kraju, więc odpie...l się od Tuska. Do twojej wiadomości to burmistrz buduje basen- wstyd że elektorat nie zna programu swojego kandydata, umknęło czy fatalne zauroczenie.

• 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:11
                        ''Poza tym mamcia nie szukaj usprawiedliwienia,'' obawiam się ze chcąc czy nie jesteśmy my mieszkańcy Serocka uzależnieni od tego co się dzieje w naszym kraju, wyspa szczęśliwości nie jesteśmy i obawiam się ze ktokolwiek będzie u władzy raczej nie będziemy ... ot tak to moje przemyślenia o nie o niechęć chodzi , problem jest mi znany z autopsji smile , a ziemi nie posiadam .musiałam kupić pod budowę domu .

Mnie osobiście mierzi stanowisko które prezentowane było przez kilka osób na tym forum ze burmistrz wszystkiemu winien .
                        Mnie osobiście w życiu wnerwia stanowisko roszczeniowe a takie było prezentowane przez kilka osób , możliwe ze były to te same osoby ponieważ jak widzę cześć postów zostało usuniętych.
                        A Pani Justynie życzę powodzenia i czekam na spotkanie !
                        PS)
                        Forum po to aby dyskutować ale po diabla dyskutować samemu ze sobą ????

• krasno-ludki Re: zlitujcie sie pani matuszewska 31.10.14, 22:48
              40mamcia napisał(a):

> nie absolutnie nie , tylko moim zdaniem to ze kandydatka JM nie ma na k
              > oncie bankowym 100.000 zł , nie może oznaczać ze nie jest dobra kandydatk
              > a , przy kosztach utrzymania pięcioosobowej rodziny nie dziwie się ze br
              > ak lokat , czy oszczędności . Kto ma dzieci ten wie jaki to koszt

pięcioosobowej - to i meza utrzymuje
              no tak na koszt gminy można rodzinę wychować
              niech mieszkańcy płacą
              • zza_buga Re: zlitujcie sie pani matuszewska 31.10.14, 23:12
                a jakieś argumenty merytoryczne? Czy też stać cię tylko na prymitywne i chamskie zaczepki?
                na razie mieszkańcy płacą między innymi radnym-niemowom. Za co - tego nie wie nikt. Ale jakoś jeszcze nikt nie napisał, że to pieniądze wyrzucone w błoto.
      • krasno-ludki [...] 31.10.14, 22:43
        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
        • zza_buga [...] 31.10.14, 23:17
          • krasno-ludki [...] 31.10.14, 23:30
          • sonim1 [...] 01.11.14, 00:33
        • johnywalker69 [...] 01.11.14, 07:45
          • blade-runer [...] 01.11.14, 11:07
            • krasno-ludki [...] 01.11.14, 14:11
              • imicus [...] 01.11.14, 15:55
          • sonim1 [...] 01.11.14, 23:07
        • kaloryfer4 [...] 01.11.14, 09:41
          • krasno-ludki [...] 01.11.14, 14:16
            • verso.5 [...] 01.11.14, 15:02
              • krasno-ludki [...] 01.11.14, 21:43
              • sonim1 [...] 01.11.14, 22:53
                • verso.5 [...] 02.11.14, 07:00
    • blade-runer [...] 30.10.14, 20:26
      • ojciec.mateusz [...] 30.10.14, 20:40
      • janczp [...] 30.10.14, 20:42
        • sonim1 [...] 30.10.14, 21:33
          • ojciec.mateusz [...] 30.10.14, 21:48
            • sonim1 [...] 30.10.14, 21:59
              • ojciec.mateusz [...] 30.10.14, 22:06
    • ojciec.mateusz [...] 01.11.14, 14:39
    • white.kornelka100.1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 01.11.14, 19:15
      A kiedy będzie spotkanie z P, Matuszewską, bo wiele osób nie wiem kto to i jakie ma zamiary ?
      • janczp Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 07:42
        Zapraszamy na spotkanie z Justyną i kandydatami na radnych w czwartek 6 listopada o godz. 20:00 do sali widowiskowej Ośrodka Kultury w Serocku.
        Pytania do kandydatów prosimy wysyłać do dnia 5 listopada na adres: Serock_Laczy@wp.pl
        • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 11:27
          przepraszam ale to juz jawna kpina dajcie nam pytania na maila a my wam odpowiemy na spotkaniu,boicie sie niewygodnych pytan .a moze jestescie tak slabo przygotowani merytorycznie ze sobie nie radzicie z odpowiedziami na zywo .draammaaat kpina z wyborcow ,TAKIE RZECZY TYLKO W WASZYM KOMITECIE ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • gumowy-mlotek Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 12:06
            zapewne chodzi o możliwość wcześniejszego zadania pytań, uważam że to bardzo dobry pomysł. Nie każdy odważy się zapytać o pewne kwestie wprost na spotkaniu. Myślę, że będzie też możliwość zadawania pytań na żywo jak na każdym spotkaniu.
            • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 13:24
              i co wszystkie niewygodne pytania ktore splyna na maila nie ujrzą swiatla dziennego tak jak sesje rady miejskiej nie sa nagrywane gratuluje podejscia do sprawy,a pozatym mam dosyc tego ze wszyscy wszystkiego sie boja LUDZIE TO NIE KOMUNA !!!!!!!!!
          • janczp Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 13:32
            Panie Blade-runner, a gdzie jest napisane, że nie może Pan zadawać pytań podczas spotkania? Daliśmy możliwość zadawania pytań poprzez e-mail dlatego, że nie każdy może przyjść na spotkanie, ale każdy może zadać pytanie, jakie chciałby na nim zadać. Co do kpiny, proponuję, aby przeczytał Pan sobie swoje wczorajsze wpisy. Najpierw obelga pod adresem naszej kandydatki, później USZANUJMY TEN DZIEN NIE OBRZUCAJMY SIE BLOTEM WRACAMY DO KONWERSACJI OD JUTRA, a wieczorem jedyną osobą, która złamała Pański apel był Pan sam, więc może więcej odpowiedzialności za własne słowa i czyny, a dopiero później dopisywanie innym bezpodstawnych zarzutów.
            • blade-runer [...] 02.11.14, 13:37
              • janczp [...] 02.11.14, 13:40
                • blade-runer [...] 02.11.14, 13:45
                • sonim1 [...] 02.11.14, 18:58
        • 40mamcia Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:46
          Ja będę smile
    • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 13:50
      natomiast wyscig szczurów sie skonczy a my bedziemy musieli tu zyc bez wzgledu kto wygra ,pamietajmy ze to tylko forum i wszelkie zadry po wyborach znikna pozdrawiam blade-runer
      • janczp Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 13:54
        Cieszę się, że w tym jesteśmy zgodni. Również pozdrawiam.
        • alinkamalinka3 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 15:53
          Zachęcam Panią Justynę do wystąpienia do administratorów portalu o IP Pana blade-runera, bo to, co wypisuje na forum nosi już miano oczerniania, może go Pani oskarżyć o zniesławienie.
          Panie blade-runer, dwie sprawy- po pierwsze, to mit, że w necie jest się anonimowym, na szczęście w tej chwili są już organy, które specjalizują się w przestępstwach cybernetycznych, a i nasza serocka policja spokojnie sobie akurat z takim czynem poradzi. Po drugie - to, że zmieni Pan sto razy nick, albo napisze coś o sobie, co nie jest prawdą, nie znaczy, że forumowicze Pana nie rozpoznają. Ma Pan tak charakterystyczny styl wypowiedzi - i pisanej i mówionej, że chyba tylko Panu wydaje się, że pod kolejnymi nickami będzie Pan nierozpoznawalny.
          Pani Justyno - nie znamy się, albo inaczej - Pani mnie nie zna, ale ja bardzo Pani kibicuję. Przede wszystkim dlatego, że jest Pani jedyną osobą, która nie bierze udziału w wyścigu szczurów, tylko bez poklasku pomaga innym. Trzymam za Panią kciuki.
          • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 17:03
            pani alinkamalinka jestem na portalu od 3 lat caly czas pod tym samym nickiem i nie zamierzam go zmieniac ani zakladac nowego profilu ,odnosnie ze w sieci nie jest sie anonimowym mam tego swiadomosc ,natomiast prosze powiedziec w ktorym momencie moich wypowiedzi oczernilem P Matuszewska iz uwaza to pani za znamie przestepstwa
            • alinkamalinka3 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:12
              Od dwoch kat dokladnie, i w pierwszych postach wypowiadal sie Pan jako kobieta.
              Ta obecnosc nie jest jednak argumentem przeciwstawiajacym sie mojej tezie?
              A w ktorych postach? Mam nadzieje, ze jednak jest Pan na tyle inteligentny i empatyczny, ze sam Pan to wyczuje.
              • alinkamalinka3 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:13
                Hahaha, tak myslalam, ze nagle wszystkie niewygodne posty poznikaja, sluze printscreenami, jak cos smile
                • alinkamalinka3 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:15
                  A moge wiedxiec, ktory z administratorow pousuwal posty? Pan psychomaszyna, czy Pani w.iwo?
                  • psychomaszyna Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:22
                    1. Po pierwsze to nie to forum.
                    2. Po drugie - obowiązują zasady netykiety i przyzwoitości. To co jest w oświadczeniu majątkowym jest jawne i podlega dyskusji, ale to czy i dlaczego ktoś ma rozdzielność majątkową to jego prywatna sprawa, tak jak wszystko co dotyczy czyjejś rodziny, związków, o ile nie wpływa na jego funkcje publiczne np. poprzez powiązania personalne.
                    • krasno-ludki Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:47
                      prawdziwa cnota krytyki się nie boi
                      a kandydatka na burmistrza nie jest osobą prywatną , tylko publiczna
                      a wyborca idac do urny powinien wiedzieć na kogo chce oddać swój głos
                      a u nas prawda w oczy kuje
            • ojciec.mateusz Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 19:14
              Panie blade-runner – dzisiejsza opinia mojego kolegi prawnika po przeczytaniu Pana wypowiedzi w tym wątku, jest taka, że naruszył Pan dobra osobiste Justyny Matuszewskiej. Ochronie prawnej podlegają także takie dobra jak prawo do intymności i prywatności życia. Doczytaj sobie w Kodeksie Cywilnym co Ci grozi z tego powodu, może pójdziesz po rozum do głowy. Ukrywanie się za nickiem nie zwolni Cię z odpowiedzialności prawnej. Trzeba myśleć zanim się coś napisze.
              • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:26
                TAK WLASNIE WYGLADA DEMOKRACJA W NASZYM KRAJU (STRASZENIE )
                TERAZ NAGLE WSZYSCY NA HURA NA BLADE-RUNERA
                • zegrzynianin Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:39
                  To niech blade-runer zapamięta sobie raz na zawsze. Wolność (w tym wypadku wypowiedzi) kończy się tam gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka. Jak tego będzie pan przestrzegał wszystko pozostanie w duchu demokracji. Demokracją proszę sobie buzi nie wycierać bo dla pana jak widać to pojęcie jest obce.
                • kaloryfer4 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:43
                  Wez sie Panie Radny juz nie pograzaj. Pojecia nie masz o demokracji. Najpierw namacisz, napsujesz ludziom krwi a potem jak na drodze pojawia sie mozliwosc jakis konsekwencji za to co robisz to sie chowasz jak szczur. Cos tam wspominales kiedys : '' Bog- HONOR - Ojczyzna ''? Zart. Dobry zart.
                • ojciec.mateusz Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:46
                  Wyrazy głębokiego współczucia składam dla frontmana spec-grupy do badania stanu finansów Justyny Matuszewskiej - blade-runnera. Demokracja, proszę Pana, polega także na przestrzeganiu prawa. Plucie na ludzi to podłość. Jeszcze większą jest plucie z ukrycia.
                  • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 21:47
                    od początku obserwuję ten wątek, nie uważam żeby blade-runer przekroczył granice czy obraził bądź naruszył dobra osobiste czy jakkolwiek państwo to nazwą. Jak każdy z nas i pan blade-runer ma prawo do wolności wypowiedzi gwarantuje nam (jemu również) to Konstytucja RP art. 14, 25, 49, 53 oraz 54 Każdy decydując się na kandydowanie musi wiedzieć że będzie poddany ocenie, będzie się o nim mówić lub pisać i nie może liczyć na to że będą to tylko pochlebne opinie.
                    Bardzo państwo naskoczyli na bleda a przecież było szereg bardziej dosadnych wypowiedzi niż jego. z mojego punktu widzenia bardziej się kandydatce przysłużył niż jej zaszkodził nawet pokuszę się o stwierdzenie że zrobił to celowo a państwo go nie rozgryźli. Rozpoczynając ten wątek spowodował bardzo żywą dyskusję, a w kampanii wyborczej nie ma nic cenniejszego od bycia nieustannie w centrum uwagi- na językach.

• ojciec.mateusz Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 21:55
                      Niezwykle karkołomna teza, po zawiłym wywodzie smile
                      • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 22:16
                        Pan czegoś nie zrozumiał ?

pańska odpowiedź na moje stwierdzenie jest bardzo przewidywalna, zrozumiałe jest że elektorat zaprzeczy że to być może ktoś od was

z elektoratu czy nie i tak bardzo pomógł, nie ma drugiego tak żywego wątku, w dobrym tonie byłoby podziękować, szczególnie prezentując tak wysoki poziom moralny
                        • ojciec.mateusz Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 22:36
                          Brnie Pan, Panie sonim1, pogrąża się w oparach absurdu i naraża na śmieszność. W dobrym tonie byłoby kontrolować się i sprawdzać przed opublikowaniem postu czy się głupot nie napisało. W geście pojednania wyrażam Panu uznanie z powodu bezbłędnego przewidywania moich odpowiedzi. Co prawda nie jest to takie trudne... bo zwykle krytykuję absurdy. smile
                          • sonim1 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 22:55
                            w baroku często występował przerost formy nad treścią to znaczy pisano wiersze, które w jakiś ciekawy sposób wersowano, używano jakichś ozdobników, ale ostatecznie wiersz treściowo nie był jakoś szczególnie wartościowy.
                            Ja czytając pańskie odpowiedzi mam takie subiektywne odczucia- intencje pan ma dobre tylko forma nie odpowiednia, życzę dobrej nocy, proszę już mi nie odpisywać kończę z panem dyskusję.
                    • zegrzynianin Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 23:29
                      Problem nadinterpretacji niektórych artykułów Konstytucji czy ustaw jest popularny w całym świecie ale wydaje mi się że w Polsce szczególnie. Z przytoczonych artykułów jedynie 54 pasuje do tej dyskusji natomiast pozostałe? nie wiem po co zostały zacytowane. Skupmy się na Art 54... Równie dobrze prawo do wolności wypowiedzi można by wykorzystać do szerzenia pornografii dlatego też ustanowiono pewne ograniczenia, które zostały zawarte w Międzynarodowym Pakcie Praw Obywatelskich i Politycznych Art 19 pkt 3 ppkt a. Konstytucja RP to nie wszystko drogi Panie. Jak się coś mówi to należy przeanalizować wszystkie za i przeciw ale Polacy jeszcze do tego nie dorośli ponieważ tak naprawdę nikt nie wyciąga żadnych konsekwencji z chociażby poszanowania praw i dobrego imienia innych. Wszystko można i do woli byle mądrze i powoli.
    • emilka86_27 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:00
      skąd dostęp Pana/Pani blade-runer do tego dokumentu?
      • blade-runer Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:03
        pani emilka informacje te dostepne sa na stronie umig serock
        • zabullidor Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 20:51
          A ten trzeci zaciera ręce , podsyca mądrze płomień a ty się opozycjo ŻRYJ o bzdety.
          Za rok zgarnie coś ok. 156 tysi ( nie licząc innych bonusów) - c.a. tyle ile biorą Prezydenci ponad półmilionowych miast ( WROCŁAW, POZNAŃ, ŁÓDŹ, KRAKÓW, KATOWICE) - sorrry SEROCK to też tyle spraw ,problemów, inwestycji co w w.wym. miasteczkach .
          Do tego budżet na inwestycje od wiel lat podobny , dochody podbobne - są bo być muszą ( jakie są takie są ale na pensje Prezydencką wystarczy) - wszystko stoi i pod kontrolą .
          • zza_buga Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 21:17
            dobrze napisane. Nie wiem czy to pisze ktoś z "opozycji". Wolę wierzyć, że nie, że to jakiś zwolennik miejscowego betonu pragnie za wszelką cenę wsadzić kij w mrowisko.
            • zabullidor Re: zlitujcie sie pani matuszewska 02.11.14, 21:37
              A ja Zabullidor wolę wsadzić głowę w piasek na kolejne cztery lata.
              • alinkamalinka3 Re: zlitujcie sie pani matuszewska 03.11.14, 09:43
                Akurat ostatnie posty dotyczyły blade-runera, bo były chyba najbardziej nie na miejscu. Mamy prawo oceniać pracę innych, ich działalność, ale nie życie prywatne. Więc wchodzenie w czyjeś życie rodzinne, w sytuację finansową i czynienie z tego jakiegoś pseudoargumentu przemawiającego za lub przeciw kandydatowi jest nie w porządku. Jest na to paragraf i nie ma co z tym dyskutować. Nikt nie lubi, kiedy wchodzi się z butami w jego życie rodzinne, tym bardziej, że - jak Państwo przyanją sami - opierają się na domysłach, bo rzekomo nikt z Was nie zna Osoby, o której jest dyskusja. Więc jest to pomówienie.
                ale to nie dotyczy tylko dyskusji o sytuacji finansowej Pani Justyny, również hasła, że się dogadała z obecnym burmistrzem, albo o Pani Wożnickiej, że ma założone sprawy za jakieś przekręty. No ludzie- jak macie dowody, to miejscie odwagę je przedstawić, bo takie gadanie, żeby ulżyć swoim emocjom niczemu nie służy. Przynajmniej niczemu dobremu.
                Największy plus dla tych, którzy nie komentują tych rewelacji - dla kandydatów na burmistrzów. Jedynie oni trzymają poziom, choć nie można tego samego powiedzieć o ich kandydatach na radnych. Za chwilę wybory, emocje ucichną i tylko oni będą mogli sobie odpowiedzieć na pytanie, czego ich ta kampania nauczyła, pomimo wyników.
                • krasno-ludki Re: zlitujcie sie pani matuszewska 03.11.14, 22:55
                  naucz się odróżniać osobę prywatną od osoby publicznej .
                  o osobie która chce rządzić miastem chcę wiedzieć duzo
    • krasno-ludki Re: zlitujcie sie pani matuszewska 08.11.14, 23:02
      Psychomaszyno poczytaj sobie , zanim cokolwiek skasujesz ;
      USTAWA
      z dnia 6 września 2001 r.
      o dostępie do informacji publicznej
      Art. 5.
      2. Prawo do informacji publicznej podlega ograniczeniu ze względu na prywatność
      osoby fizycznej lub tajemnicę przedsiębiorcy. Ograniczenie to nie dotyczy informacji
      o osobach pełniących funkcje publiczne, mających związek z pełnieniem
      tych funkcji, w tym o warunkach powierzenia i wykonywania funkcji, oraz przypadku, gdy osoba fizyczna lub przedsiębiorca rezygnują z przysługującego
      im prawa.
      3. Nie można, z zastrzeżeniem ust. 1, 1a i 2, ograniczać dostępu do informacji o
      sprawach rozstrzyganych w postępowaniu przed organami państwa, w szczególności
      w postępowaniu administracyjnym, karnym lub cywilnym, ze względu na
      ochronę interesu strony, jeżeli postępowanie dotyczy władz publicznych lub innych
      podmiotów wykonujących zadania publiczne albo osób pełniących funkcje
      publiczne - w zakresie tych zadań lub funkcji.
      4. Ograniczenia dostępu do informacji w sprawach, o których mowa w ust. 3, nie
      naruszają prawa do informacji o organizacji i pracy organów prowadzących postępowania,
      w szczególności o czasie, trybie i miejscu oraz kolejności rozpatrywania
      spraw.
      • psychomaszyna Re: zlitujcie sie pani matuszewska 09.11.14, 05:16
        Prawo do informacji publicznej wiąże jednostki samorządu terytorialnego i organy administracji publicznej. Tak więc na równi interesuje mnie dokładny przebieg posiedzeń rady gminy Serock z informacją, kto jak głosował, jak i wszelkie naruszenia przepisów, postępowania przeciwko osobom, które pełnią lub kandydują na stanowiska publiczne. Skoro masz taką wiedzę - upublicznij.
        Sprawy natury prywatnej podlegają ochronie danych osobowych. Zobaczymy jak zostanie rozstrzygnięta sprawa naruszeń wobec radnego Tyki.
        Przepisy, które zostały zacytowane nie mają zastosowania do spraw prywatnych radnej Matuszewskiej. Jeżeli toczy się przeciw niej jakiekolwiek postępowanie, to naturalnie jest to informacja publiczna, a jeżeli nie to też.
        Oświadczenie majątkowe też jest jawne. Ja w ogóle jestem za tym, aby zeznania PIT wszystkich osób były dostępne, tak jak w Szwecji. A jak jesteś tak pro publico bono, to zrób analizę innych oświadczeń majątkowych. Też są ciekawostki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka