zajc20 09.11.14, 13:34 Czy wybieracie sie na spotanie wyborcze z Komitetem Wyborczym Grazyny Woznickiej,ktore odbedzie sie dzis w w Zespole Szkol Ponadgimnazjalnych w Serocku o godzinie 18? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabullidor Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 08:36 Zwolennicy P. Sokolnickiego rozgłaszają informacje, że P. Woźnicka jeśli zostanie burmistrzem to dopiero da się we znaki pracownikom urzędu. Co za bzdury. Pracowałem z P. Woźnicką i życzę wszystkim takiego szefa , w dobrej atmosferze i bez niepotrzebnego stresu i strachu da się zrobić lepiej i więcej. Odpowiedz Link
mieszkaniecserocka Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 09:20 Miałam okazję być na wczorajszym spotkaniu z Panią Woźnickąi taraz napewno wiem, że z czystym sumieniem mogę na nią zagłosować. To bardzo sympatyczna, inteligentna osoba. Bardzo dobrze dobrała do siebie radnych. Naprawdę jestem pod bardzo miłym wrażeniem. Starano się odpowiadać na wszystkie pytania mieszkańców i wysłanników obecnego pana burmistrza (choć nie wszystkie pytania powinny buc skierowane do Pani Woźnickiej). Nie żałuję,że poświęciłem te dwie godziny na to spotkanie. Brawo wszystko odbyło sie z kulturą i klasą. Bardzo kibicuje temu komitetowi wyborczemu. Odpowiedz Link
mellaverde Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 09:20 bardzo udane spotkanie. od początku do końca na 6. Odpowiedz Link
zabullidor Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 09:52 W trosce o byt materialny zadano pytanie P. Woźnickiej co będzie robić jak nie zostanie burmistrzem. Z jej wypowiedzi wynika , że ma zawodowo co robić, będzie dalej działała społecznie i płakać nie będzie. Dla równowagi ( oczywiście wynikającej troski ) ktoś na ostatnim spotkaniu powinien zadać to samo pytanie P. Sokolnickiemu. Ale czy on tak samo odpowie stwierdzając , że wróci do tego co robił 24 lata wcześniej. Zresztą znając jego schemat demokracji na spotkaniu z Sokolnickim części p.n. pytania nie będzie , będzie za to mowa końcowa oskarżająca opozycję o wszystko , czego nie zrobił. Nie zrobił , bo mu przez 24 lata kłody pod nogi walili. Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 10:01 a ja myślę ze Sokolnicki ze swoim doświadczeniem , zdecydowanie NIE będzie miał problemow ze znalezieniem pracy Odpowiedz Link
green_mala2010 Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 22:51 To sprawdżmy jak sobie poradzi. To już można sprawdzić w najbliższą niedzielę. Odpowiedz Link
green_mala2010 Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 22:48 A ja słyszałam jak niektórzy mieszkańcy Serocka martwią sie o pana Sokolnickiego, o jego przyszłość i z tego żalu nad nim mogą na niego zagłosować. Mówią, że on nic innego nie potrafi poza byciem burmistrzem. A może wreszcie czas na zmianę. Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 09:59 Ludzie WY jesteście kandydatami tego komitetu , wiec jak by to było jeśli by wam się nie podobało ??? po diabla czas marnować i w necie dyskutować ze sobą ?? nie lepiej f2f ? dyskusja choć trochę merytoryczna będzie mile widziana , P. Matuszewska zjechaliście a tu jakieś pierdoły piszecie ... naprawdę banda klakierów. do P. Grażyny myślę ze dużo straciła przez wybór pseudo ,,kandydatów'' ot to moje zdanie .. Dlatego ja tego komitetu NIE i biorę pod uwagę w glosowaniu ! Odpowiedz Link
mellaverde Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 10:16 a gdzie zostało "zjechane" spotkanie Pani Justyny? no ja wiem, rozumiem, ze sukces innych boli... ale to przejdzie. no chyba, że by nie przeszło Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 10:25 oj no tak myślałam ze to pani będzie pierwsza komentować , w zasadzie zapomniałam napisać ze nie oczekuje odpowiedzi od Pani .. O sukcesie porozmawiać będzie Pani mogła po 16 , ale mam nadzieje ze w pani konkretnym przypadku to mam nadzieje ze tego sukcesu nie będzie ale rozpacz Pozdrawiam Odpowiedz Link
ojciec.mateusz Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 10:35 Jak ja się cieszę, ze wybory za kilka dni... Skończy się ta dyskusja. Wyborcy zadecydują. Okaże się wtedy czyje spotkanie było lepsze i kto wzbudził większe zaufanie mieszkańców. Odpowiedz Link
zabullidor Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 11:18 40mamcia - komitet P. Woźnickiej i tak twojego głosu nie stracił bo go nie było . A ja nie będę głosował na hasła które KŁAMIĄ - inwestujemy w przyszłość. Proszę poczytać sobie ile wydaje i zamierza wydać obecna władza na remonty dróg i chodników ( czyli robienie tego co już jest ) - coś ok. 50 % budżetu z kasy na inwestycje. To jest budżet zachowawczy i odtworzeniowy a nie myślenie o przyszłości. Ten kit który wciska emerytom na spotkaniach ( organizowanych nomen omen za pieniądze podatników, a emeryci są przekonani że z portfela burmistrza) jest to ta trzecia prawda z kategorii prawd wg ks. Józefa Tischnera. Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 14:03 I tu się zgadzam , innych postów nie będę komentować niech sobie państwo radni pogadają Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 14:06 niech będą the wybory niech wygra lepsza lepszy i zobaczymy jak będzie Odpowiedz Link
mellaverde Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 10.11.14, 10:43 rozpaczać to można po śmierci bliskiej osoby droga Pani.... widać kto ma jakie parcie pozdrawiam. Odpowiedz Link
ksiegowy_322 Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 00:50 Niestety ale pani kandydatka dobrała sobie nieodpowiednich kandydatów na radnych w przeciwieństwie do Sokolnickiego. Na wczorajszym spotkaniu wyborczym bardzo mało zainteresowanych głosowaniem na komitet Woźnickiej(ok.30 osób plus 10 osób z opozycyjnych komitetów), ulotka kandydata z okręgu nr.4 przeprawiana długopisem. Kandydaci na radnych nie zaprezentowali się szerzej poza podaniem nazwiska, a o godzinie 20.00 prowadzący spotkanie powiedział, że spotkanie musi się zakończyć ponieważ trzeba opuścić salę a ludzie jeszcze chcieli zadawać pytania. Wśród zwolenników pani Woźnickiej na sali sporo osób tak samo jak kandydatka zwolnionych z pracy w ratuszu lub mających żale do burmistrza za różne sprawy załatwione nie po ich myśli. Chyba jednym z celów powstania tego komitetu jest chęć rewanżu! Propozycje programowe przedstawione przez kandydatkę są utopią, rozwalą budżet, nie do udźwignięcia finansowo, grożą wprowadzeniem komisarza do gminy. Po wygranej pani Woźnickiej będzie prawie wszystko za darmo(komunikacja na terenie gminy i do Warszawy, konkursy przedmiotowe, zajęcia sportowe i dowożenie darmowe dzieci i młodzieży z całej gminy na te zajęcia, do każdej wioski będzie dojeżdżał animator i na siłę uszczęśliwiał sportowo wszystkie dzieci mimo bogatej oferty zajęć w OSIR i szkołach w postaci SKS, opieka zdrowotna podstawowa i specjalistyczna za darmo na miejscu z rejestracją przez internet i telefon, nauczyciele ze wszystkich szkół będą dyżurować na całym Serocku wyręczając straż miejską, nad wodą co parę metrów będą bary i restauracje, będzie żłobek, straż pożarna ochotnicza będzie miała każda jednostka samochód strażacki za 1 milion złotych, będzie basen, w szkołach będą luksusowe łazienki).Wszystko to pięknie wygląda, ale jest to typowe przedwyborcze obiecywanie gruszek na wierzbie! Skąd na to brać, budżet nie jest z gumy a czasy rozdawnictwa dawno się skończyły. Odpowiedz Link
blade-runer Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 01:12 opluwasz z zazdrosci kopara ci opadla ,mnie z reszta tez .Jeszcze nikt w serocku sie tak nie przygotowal do zebrania z wyborcami,a ludzi bylo duzo,widzialem jak zes sie slinil do dziewczyn z komitetu Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 10:24 @blade-runer nie pogrążaj się , popatrz w lustro , chyba t-shirt masz zbyt krotki , pomyśl o tym ze to mało przyjemny widok Przygotowanie ok , ale to ślinienie to twój poziom chyba ... Chłopie zanim napiszesz przemyśl - szkodzisz swojej kandydatce! Odpowiedz Link
zabullidor Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 10:56 Tak, tak blade-runer, widziałem jak ślinka Ci ciekła na widok takiej pani na krótko ostrzyżonej (chyba radykalna feministka ) w wieku coś ok. 40 siedzącej w 2-gim rzędzie. I jeszcze jedno jako ciekawostka, nawet wtyki od nieudolnie rządzącego robili sobie z Wami zdjęcia chyba po to , żeby Wami swoje dzieci straszyć. Odpowiedz Link
blade-runer Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 11:06 o motyla nozka to zdjecia tez byly nie zalapalem sie a pani krotko obcieta bardzo na plus Odpowiedz Link
blade-runer Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 10:57 40 mamcia przeciez ja jestem ladny ,nawet w zakrotkiej koszulce i skarpetkach stoje w lustrze i sie widze zwierciadelko nie klamie Odpowiedz Link
zajc20 Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 07:35 Skąd na to brać?, ja Ci powiem: - z gospodarności - z oszczędzania Przecież tu za wszystko płaci się jak za ,,zboże,,! Przykład: - 3 kosze(plaża) na psie kupy , prawie 6,5 tyś złotych! - ,,park wodny,, prawie 0,5 miliona! - dobudówka( 3 kibelki plus małe pomieszczenie dla sędziego) do budynku OSIR przy stadionie, prawie 0,5 miliona! Co do spotkań wyborczych, to na spotkaniu Pani Matuszewskiej i Pani Woźnickiej była normalna atmosfera, sporo ludzi i rzeczowa dyskusja, natomiast brak dyskusji,odpowiedzi na zadawane pytania cechowały spotkanie z burmistrzem Sokolnickim, nie mówiąc o zachowaniu dorosłych ludzi, wiernych aż do ,, łez,, obecnie panującemu, buczących i zagłuszających osoby, które zadawały pytania.I jeszcze jedno, 90% osób które brały udział w spotkaniu z panem Burmistrzem, to pracownicy Gminy i jednostek podległych, wraz z rodzinami. Odpowiedz Link
zza_buga Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 08:06 Panie Księgowy ( czy też Pani Księgowa) Budżet nie jest z gumy, ale - co zostało udowodnione kilka wątków wstecz - w latach rządów pana burmistrza osiągnął najmniejszy przyrost spośród budżetów gmin powiatu legionowskiego. Warto się pochylić dlaczego tak się stało. Władzom gminy nie zależało na dostatecznym przyroście mieszkańców, którzy zostawialiby kasę z PIT? Nie przyciągnięto dostatecznej ilości inwestorów do gminy? Nie jest prawdą, że Serocka na nic nie stać. Ale wydawajmy te pieniądze mądrze. Tymczasem buduje się muzeum rybołówstwa za ponad 600 tyś i fontannę na plaży za podobną kwotę. To jak w końcu jest? Proszę nie przeinaczać wypowiedzi Pani Woźnickiej, na samochód strażacki spokojnie można dostać dofinansowanie, nie trzeba tym kosztem obciążać budżetu gminy, co zresztą podkreśliła w swojej wypowiedzi. Co do oferty OSiR i Ośrodka Kultury -kopanie w piłkę i walenie w ping-ponga to jeszcze nie oferta. Od stycznia uruchamia się szachy dla dzieci od 7 roku życia. Każdy wie, że w wieku 7 lat dziecko to już w szachy powinno umieć grać, a nie się dopiero uczyć. Tak sobie myślę, może niektórzy z Was widzieli jak wyglądają niektóre budynki komunalne w Serocku - ładnie pomalowane z zewnątrz, a w środku grzyb, brud, wilgoć. Taka jest polityka gminy w tym zakresie - z zewnątrz ma być ładnie a w środku niech sobie radzą. I taką gminę zostawia po sobie burmistrz - kwiatki, rabatki, posprzątane - ale szkolnictwo zapuszczone ze sprzętem z lat 60-tych 20 wieku, starymi toaletami, szkołami nieprzystosowanymi dla niepełnosprawnych, budżecie, który mógł być o wiele wyższy ( patrz Nieporęt) brakiem komunikacji z Warszawą ( pozdrawiam wszystkich, którzy będą jutro stać na przystanku w oczekiwaniu na autobus) i innymi ważnymi problemami. My nie chcemy już burmistrza i radnych, którzy mówią - NIE DA SIĘ, my teraz chcemy takich, którzy wiedzą że się da i zrobią wszystko aby to zrobić. ps. świetny pomysł obu kandydatek na radnych żeby uruchomić komórkę zajmującą się doradztwem gospodarczym i dostępem do funduszy unijnych. Dotychczasowy tryb przyznawania funduszy w naszym powiecie i gminie też powinien zostać zrewidowany ( kto, komu i na co ) i miejmy nadzieję, że zajmie się tym odpowiednia instytucja. Odpowiedz Link
mariannajeden Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 08:33 popieram w zupełności wypowiedź zza_buga. Dobrze by było, aby obrońca, obrończyni obecnej władzy napisał/a te "zasługi , których zazdroszczą nam gminy sąsiednie". Mam przed sobą ulotkę wyborczą obecnej władzy. Program powalający : pozyskiwanie funduszy stymulujących rozwój - dlaczego do tej pory tego nie robiono, a jeśli robione to nie widać tego; rozwój bazy edukacyjnej - jednak widzą problem tylko nie chce się nic zrobić konkretnego; zaspakajanie potrzeb w zakresie kultury, sportu i rekreacji - teren po PKO BP dawny ośrodek KC przy Pułtuskiej aż prosi od kilku lat o zainteresowanie a tu tylko konsultacje i projekty, a na basen dzieci niech jadą do Pułtuska; rozwój budownictwa komunalnego ??????????- kompletnie nie wiadomo o co chodzi; promowanie i wspieranie podmiotów prowadzących działalność gospodarczą - gdzie w naszej gminie jest strefa pod działalność gospodarczą, z pełną infrastrukturą taką, np. jak jest w Przasnyszu; Kandydaci proszą o zaufanie i o głos. Jak zaufać komuś , kto miał kilka lat na wykazanie się i nie zrobił praktycznie nic. Który dobry gospodarz sadzi kwiatki jak ma dziury w dachu? Pozdrawiam obrońców, czasami warto rozejrzeć się w około siebie a nie widzieć tylko czubek własnego. nosa. Odpowiedz Link
40mamcia Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 11.11.14, 10:19 Popieram księgowy ! jeszcze jak by spłatę kredytów w bankach załatwili i spłacili to by było dobrze A tak na serio , wydaje mi się ze Pani Grażyna jest troszkę oderwana od rzeczywistości choć to mila osoba prywatnie , na spotkaniu starała się być wyważona i widać było tremę , ale to szczegół . Przygotowanie spotkania na 6 , za mało czasu aby zadać pytanie w moim przypadku ale ok , kwestia wynajęcia sali to tez jestem w stanie zrozumieć . Ja tez uważam ze nie wszyscy kandydaci na radnych są przemyślani. Zgadzam się z ta chęcią rewanżu i załatwiania spraw własnych jak najbardziej . Radny M chce wody na osiedlu na którym będzie budował dom , radna z Serocka potrzebna jej droga a czego chcą inni tego już trzeba ich dopytać Nie dano mi zabrać głosu ale powiem taki za żaden konkurs kuratoryjny nie trzeba płacić , ale są jakieś konkursy organizowane przez pseudo firmy i tam się płaci jak chce może płacić to nie jest tak ze dziecko musi , Myślę ze jak kogoś nie stać to jest rada rodziców która może wspierać tak zazwyczaj jest ze jeśli ktoś finansowo ma problem to zazwyczaj dostaje pomoc . A już odpowiedz pani kandydatki na radna ze nauczyciele maja sprawdzać co robią dzieciaki poza szkoła tzn w parku czy w okolicach szkoły to jakiś odlot , czy ta Pani wie ze nauczyciel nie ma takiego prawa Generalnie , komunikacja nad która pracowała P.Matuszewska i sama zbierała podpisy teraz jest priorytetem P.GW , oj jak milo Mimo wszytko powodzenia ! Pozdrawiam Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 13:08 Czytałem programy wszystkich kandydatów na burmistrza i większość programów kandydatów na radnych. Jeśli chodzi o kandydatów na burmistrza to najlepiej wypadła Pani G.Woźnicka choć chciałbym się dowiedzieć skąd weźmie pieniądze na budowę basenu i jego utrzymanie. O ile na budowę pewnie da się wziąć coś z UE o tyle na utrzymanie już nie. Czy są może jakieś wyliczenia zasadności takiej inwestycji z kalkulacja kosztów ( ile miesięcznie będzie kosztować utrzymanie takiego basenu ) i zysków ( jakie są planowane wpływy). Z tego co się orientuję to większość okolicznych basenów jest deficytowa. Więc z czego i kto będzie do tego dopłacał? Zbudować łatwo, utrzymać trudno. Co do kandydatów na radnych to większość nie ma nawet pojęcia co należy do kompetencji gminy ( np. podłączenie gazu ). Mam wrażenie, że część kandydatów na radnych nie ma pomysłu co w życiu robić i dlatego kandyduje. Wielkiego wyboru nie mamy. Odpowiedz Link
gumowy-mlotek Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 13:30 Podobno w Nieporęcie basen nie jest deficytowy, jak uda mi się odnaleźć źródło to zalinkuję. Nie wiem jak inne baseny, np w Pułtusku. Co do radnych - racja. Mam niestety obawy, że możemy sobie głosować na kogokolwiek. Podział opozycji i nie wystawienie wspólnego , jednego kandydata w wielu okręgach będzie skutkować tym, że w danym okręgu wygra kandydat burmistrza. Np - okręg 1 - Pan Borkowski, okręg 5- Pani Oktaba itd, o. 2 - Pan Bońkowski. Najczarniejszy, ale realny scenariusz - Burmistrz Sokolnicki + rada w 99% mu przychylna. Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 13:39 chętnie zobaczę dane kto i w jakiej kwocie finansuje basen w Nieporęcie ( z biletów, dotacji, itp. ) Odpowiedz Link
gumowy-mlotek Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 14:14 gazetapowiatowa.pl/wiadomosci/nieporet/aquapark-fala-sukcesy/ Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 18:16 Wszystko pięknie tylko nigdzie nie chwalą się ile dołożyli w 2012r. i ile czasu będą to odrabiać. Pięknie wygląda Ich program oszczędnościowy jaki wdrożyli ( u nas raczej a wykonalny ). Za to dowiedziałem się, że tylko 40% korzystających z basenu to mieszkańcy gminy Nieporęt, a 60% przyjezdni. Skąd do Serocka przyjechałoby tyle osób i czym? Basen to nie stragan co się zwinie jak nie zarobi. To się tak nie da. I czy to nie jest inwestycja która przed podjęciem realizacji powinna być przemyślana i skonsultowana społecznie jak zapowiada w swoim programie Pani G.Woźnicka? Mam nadzieję, że obietnice będą dotrzymane. Odpowiedz Link
zabullidor Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 18:36 Czy na chodzeniu po ułożonym za ciężkie pieniądze chodniku zarabia się , czy na oświacie zarabia się , czy na pomocy socjalnej zarabia się itd. itd. itd. . Są prawne obowiązki Gminy , które to obowiązki należy wypełniać - to po pierwsze. Po drugie myśląc w kategoriach , że przeciwdzianie jest w konsekwencji dużo tańsze od leczenia pokrzywionej i niesprawnych fizycznie dzieci , młodzieży i dorosłych - wybieram dofinansowywany basen jako zdecydowanie najtańsze społecznie rozwiazanie. I to jest myślenie i inwestowanie w wielu aspektach o przyszłości. Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 18:46 Może masz i rację, ale ja zapytam z jakich dochodów zostanie pokryty deficyt? Jakoś w obietnicach wyborczych nikt z kandydatów nie mówi w jaki sposób chce zapełnić kasę Gminy. Najpierw tam coś musi być, żeby coś dotować. Może trzeba wszystkim podnieść podatki to się zapełni kasa i będzie z czego dokładać? A może są jakieś inne pomysły? Na ulotkach wyborczych jakoś nigdzie się nie doczytałem. Wszyscy tylko rozdają, a nie piszą skąd to pozyskają. Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 18:47 Niezależnie od komitetu wyborczego który reprezentują. Odpowiedz Link
gumowy-mlotek Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 18:55 ale ja się absolutnie z Tobą zgadzam, że przed podjęciem decyzji o takiej inwestycji należy zrobić kalkulacje. Może w naszej gminie prostsze byłoby umożliwienie korzystania z basenów dostępnych w ośrodkach wypoczynkowych, np w zamian za ulgi podatkowe. To tylko taki luźny pomysł, bez policzenia kosztów i zbadania prawnych i organizacyjnych możliwości takiego rozwiązania. Odpowiedz Link
tomik.w Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 13.11.14, 11:21 No właśnie. W naszej gminie jest kilka obiektów z basenem. Na pewno da się jakoś zachęcić ośrodki do udostępnienia w rozsądnej cenie basenu mieszkańcom. Podejrzewam, że obie strony byłyby wygrane. Ośrodki dostały by dodatkowe dochody, a gmina mniejsze koszty niż wybudowanie i utrzymanie takiego obiektu. Pomysł godny rozważenia przez nowe władze po wyborach. Pożyjemy , zobaczymy. Odpowiedz Link
monikabanaszek Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 13:41 ratunku!!! tylko nie Sokolnicki. ja naprawdę mocno wierzę, że on przegra. już czas najwyższy. Odpowiedz Link
green_mala2010 Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 12.11.14, 22:56 To należy potrząsnąć mieszkańcami. Niech przełamią strach albo niech zrozumieją, że naprawdę coś od nich zależy Odpowiedz Link
alibababez Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 13.11.14, 09:52 ? Marysiu, niech Marysia poczeka z obiadem na pana. ? Przepraszam, że pytam, ale czym zajmuje się pan? ? Mój mąż... Mąż jest z zawodu dyrektorem! Odpowiedz Link
nielot_dodo Re: KWW G.WOZNICKIEJ DZISIAJ SEROCK-SPOTKANIE 14.11.14, 05:53 tomik.w napisał: > Czytałem programy wszystkich kandydatów na burmistrza i większość programów kan > dydatów na radnych. > Jeśli chodzi o kandydatów na burmistrza to najlepiej wypadła Pani G.Woźnicka ch > oć chciałbym się dowiedzieć skąd weźmie pieniądze na budowę basenu i jego utrzy > manie. O ile na budowę pewnie da się wziąć coś z UE o tyle na utrzymanie już ni > e. Czy są może jakieś wyliczenia zasadności takiej inwestycji z kalkulacja kosz > tów ( ile miesięcznie będzie kosztować utrzymanie takiego basenu ) i zysków ( j > akie są planowane wpływy). Z tego co się orientuję to większość okolicznych ba > senów jest deficytowa. Więc z czego i kto będzie do tego dopłacał? Zbudować łat > wo, utrzymać trudno. Można zrobić basen, który będzie generował koszty eksploatacji OŚMIOKROTNIE NIŻSZE niż wszystkie dookoła. I na takie technologie łatwo dostać dofinansowanie. Problem w tym, że w polskiej rzeczywistości samorządowej na pierwszym miejscu jest ohydna kostka i latarnia dająca 170 watt w okno elektoratu, jakby elektorat po ciomaku nie umiał się seksować Odpowiedz Link
oliwkawawa [...] 16.11.14, 19:45 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
40mamcia @oliwkawawa 16.11.14, 21:26 oliwkawawa a co takiego napisałaś ze zostało z forum wywalone ?? Odpowiedz Link
40mamcia Re: @oliwkawawa 16.11.14, 21:36 haha ta , no jak sama ze sobą nie rozmawiam jeszcze Odpowiedz Link
oliwkawawa Re: @oliwkawawa 16.11.14, 21:48 Już po wyborach to mogę napisać jeszcze raz Zacytowałam usera mieszkaniecserocka (swoją drogą, nieźle tu spamuje przez ostatnich kilka dni, co w sumie nie dziwi mnie już teraz po przeczytaniu tego wątku). I uśmiałam się do łez, autentycznie. Cytuję: " To bardzo sympatyczna, inteligentna osoba. Bardzo dobrze dobrała do siebie radnych." Odpowiedz Link
mieszkaniecserocka Re: @oliwkawawa 16.11.14, 23:57 W takim razie gratuluję "świetnego" poczucia humoru Odpowiedz Link
40mamcia Re: @oliwkawawa 17.11.14, 09:46 @oliwkawawa - Bardzo dobrze dobrała do siebie radnych Dobre Odpowiedz Link
mieszkaniecserocka Re: @oliwkawawa 17.11.14, 14:27 Hehehe mnie smieszy to ze wszystkie gminy dookola nas sie rozwijaja a my stoimy w miejscu zacofani ale widocznie ludzie wola jak sie nic nie dzieje.... DALEJ WACHAJCIE TE KWIATKI. Zostalo pogratulowac zasiedzenia Odpowiedz Link