Dodaj do ulubionych

Gdzie trzymać rowery!!!???

04.04.05, 08:42
Mieszkam w centrum razem z moja ukochaną. Mamy maleńkie mieszkanko, nie mamy
miejsca żeby trzymać dwa rowery w domu. Nie ma w centrum jakiejś
przechowywalni rowerów? Kiedyś były w blokach wózkarnie ale kurde w naszej
jest fryzjer, w bloku obok agencja reklamowa a jeszcze dalej jakiś magiel.
Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roberto. Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 09:00
      Nawet malym mieszkanku miejsce sie znajdzie. Ja trzymam swoje rowery pod
      lozkiem...na stojaco. A tak mozna! Jesli jednak nie bardzo chce ci sie podnosic
      lozko to negocjuj z administratorem aby postawil stojak na rowery. Koszt
      stojaka jest niewielki wiec jesli administrator nie zechce pokryc w calosci
      kosztu stojaka to zawsze mozesz pokryc np 10 % kosztow.
      • Gość: widzu Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.05, 21:27
        Stojak to żaden problem ale nie ma go gdzie postawić, natomiast jak zmieścić
        dwa rowery pod łóżkiem jest dla mnie zagadką. Pod łózkiem trzymam pościel.
        Oczywiście można zawiesić rowery pod sufitem ale nie chcę robić z mieszkania
        graciarni. Szukam przechowywalni albo może płatnej wózkarni w jakimś bloku.
        • janas75 Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 04.04.05, 21:33
          Ja mam dla odmiany dwa rowery powieszone na ścianie za koło i zamknięte
          dzwiczkami - nie widać i zajmuje mało miejsca na szerokość coś ponad metr
          pozdrawiam
          • Gość: widzu Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.devs.futuro.pl 04.04.05, 22:34
            Bardzo dziękuję za wasze porady ale chyba nie o to mi chodziło. No cóż chyba
            nie dowiem się gdzie można przechować rower w centrum europejskiej stolicy, bo
            takiej możliwości prawdopodobnie nie ma. W sumie dobrze wiedzieć że można
            zrobić na tym niezły biznes. Muszę o tym pomyśleć. Pozdrawiam
            • Gość: bassPL Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.05, 00:47
              niektóre sklepy rowerowe oferują garażowanie rowerów zimą to i latem da sie
              załatwić pewnie.
              Popytaj w sklepach i serwisach.
              • Gość: Roberto Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:11
                W zimie to w sklepie kilka rowerkow sie zmiesci ale juz na wiosne jak zaczyna
                sie sezon to nowe rowerki sa upychane gdzie popadnie. Takze letnia
                przechowalnia w sklepie odpada.
          • Gość: Dorsay Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:45
            Za koło? Znaczy za obręcz? Zimujesz tak rower, czy tylko wieszasz sporadycznie?
            Mój kumpel miał oracowany podobny patent, ale na wiosnę okazało się, że koło
            cokolwiek odkształciło się od ciężaru roweru i konieczna była wymiana.
            Lepiej chyba za ramę.
            • janas75 Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 06.04.05, 22:37
              za ramę ciężko - takie budownictwo, betonowa hala podzielona gipsowymi ścianami
              a koła odpukać od paru lat wytrzymują(wieszanie bo o przypadkach ulicznych nie
              rozmawiamy w tej chwili)
              pozdrawiam
        • Gość: Roberto Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:16
          Gość portalu: widzu napisał(a):

> Stojak to żaden problem ale nie ma go gdzie postawić,

Niemozliwe. Takie miejsce zawsze sie znajdzie.

>... natomiast jak zmieścić
          > dwa rowery pod łóżkiem jest dla mnie zagadką.

Odpowiedz jest prosta. Lozka musisz wyniesc 1,2 m nad podloge a wowczas nie 2
          ale tak jak w moim przypadku zmieszcza sie 4 rowery.

> Pod łózkiem trzymam pościel.

Ja wole trzymac na lóżku gdyz tak jest po prostu praktyczniej.

> Oczywiście można zawiesić rowery pod sufitem ale nie chcę robić z mieszkania
          > graciarni.

Dokladnie.

> Szukam przechowywalni albo może płatnej wózkarni w jakimś bloku

Chyba niestety juz wszystkie takie nierentowne pomieszczenia sa zamieniane na
          male biznesy.
          • Gość: Widzu Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.devs.futuro.pl 05.04.05, 07:53
            "Niemozliwe. Takie miejsce zawsze sie znajdzie."
            Jedyne miejsce jakie mi przychoodzi do głowy to klatka schodowa, tylko nie wiem
            poco ten stojak, równie dobrze mogę postawić rowery oparte o ścianę. To nie ma
            znaczenia i tak ich rano nie będzie.

"Odpowiedz jest prosta. Lozka musisz wyniesc 1,2 m nad podloge a wowczas nie 2
            ale tak jak w moim przypadku zmieszcza sie 4 rowery."
            Mam w domu kanapę, głupio byłoby na niej siedzieć 1,2 m nad podłogą.

Niestety moje mieszkanie jest zbyt małe, gdybym zawiesił rower na suficie,
            ścianie, dorobił dodatkową szafę itp. to dziewczyna by mi oczy wydrapała i nie
            dziwię jej się. Tu nie ma miejsca na większy słoik a co dopiero na 2 rowery.
            Stojak w bloku też odpada. Tu mieszka prawie 400 rodzin, ten blok jest jak małe
            miasteczko, nie ma tu piwnic (jest jedna wielka piwnica dla wszystkich w której
            nikt nie trzyma wartościowych przedmiotów), nie ma żadnych schowków. Na
            schodach śpią bezdomni, jest kilka melin, burdel, jak wychodzę ze śmieciami po
            20 to zastanawiam się czy wróce. Dlatego stojak nic nie załatwi. To musi być
            zamykane pomieszczenie. To są właśnie uroki mieszkania w centrum. Poprzednio
            mieszkałem na Mokotowie. Tam trzymałem rower na korytarzu. Tam to było możliwe,
            tutaj nie.

• Gość: Roberto Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 09:16
              Zatem nie pozostaje nic innego jak tylko postawic barak (np ceglany) i z
              przeznaczeniem na trzymanie w nim rowerow, motorow i wozkow dzieciecych.
              Zapytaj sie w spoldzielni czy otrzymasz na to zgode lub czy sama spoldzielnia
              jest w stanie taki barak postawic.
              • janas75 Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 05.04.05, 21:45
                Możesz też spróbować wydzielić kawałek tej dużej piwnicy - może być prościej
                niż stawianie baraku
                podrawiam
            • 33agnieszka2 Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 23.05.05, 12:58
              WITAM
              My mieszkamy na Ochocie(warunki jak u Ciebie)..a rowery dwa...i do tego jeszcze
              siodło dla dziecka na rowerze...Trzymam wszystko narazie na balkonie(piekny
              widokk!!!)...ciekawe kiedy znikną z tego balkonu(parter).Także jak już
              znajdziesz "coś" w stylu "przechowalni" to chętnie poczytam o niej;-)...
              Ja pytałam juz o strych(nie da rady)piwnica(ja tam mam obawy przed trzymaniem w
              piwnicach...toż ktos chętny by miał cała noc na dostanie sie do niej i
              wyniesienie moich rowerków...bo kto go tam w nocy zobaczy?!)Zresztą piwnice u
              nas "bee"...
              Zazdroszczę posiadaczom garaży....ehhh
              Agnieszka
            • paveua Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 23.05.05, 17:08
              Pomysł na biznes z budowaniem i udostępnianiem komercyjnie schowków dla ludzi
              bez piwnic i z małymi mieszkaniami, też mi chodzi po głowie.
              Dla Ciebie rada - wciel ten pomysł w zycie i jak już zarobisz pierwszy milionik,
              kup sobie większe mieszkanie :))
              Pozdrawiam
              Paveua
            • Gość: Art2005 Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.05.05, 09:26
              "Odpowiedz jest prosta. Lozka musisz wyniesc 1,2 m nad podloge a wowczas nie 2
              ale tak jak w moim przypadku zmieszcza sie 4 rowery."
              Mam w domu kanapę, głupio byłoby na niej siedzieć 1,2 m nad podłogą. "

ha ha rotfl !!!!!
              Musze tez tak zrobic i zaprosze tesciowa na herbatke :)

A moze wieszac za oknem ? bloczek + linka + elektryczna wyciagarka sterowana
              zdalnie pilotem.
              A tak serio to moze w okolicy jest jakis parking naziemny.
              Albo wynajac garaz w okolicy wspolnie z 20 osobami majacymi ten sam problem.
              Kupic starego Żuka typu kontener z wymontowanym silnikiem. Obspawac "pake"
              blachami i solidne drzwi.

• Gość: Piort Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:04
      A może by tak, mając w świadomości szkodliwość samochodów, wykwaterować jakiś
      samochód z garażu i w nim urządzić przechowalnię rowerów. Wszyscy wiemy jak
      niebezpieczne są samochody i jak chamscy są ich kierowcy, szczególnie w
      stosunku do rowerzystów. W takim garażu zmiesci się kilkanaście rowerów zamiast
      jednego blachosmroda i to będzie słuszne i sprawiedliwe.
      • albwu Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 07.03.20, 21:28
        może kilku rowerzystów wykupi wspólnie jedno miejsce postojowe i będzie akurat. Inne możliwośc to zapytać znajomych czy w ich bloku jest wózkarnia/rowerownia i tam zostawic rower
    • Gość: KA Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.05.05, 17:23
      Dej vu, czytałem dokładnie ten post rok temu????
      KA
    • Gość: aliska Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.05.05, 20:37
      Nie wiem jak w centrum, ale ostatnio widziałam reklamówkę sklepu rowerowego w
      Piasecznie. Mają w ofercie przechowywanie rowerów.
      • Gość: Roberto Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:18
        Ale z takiej przechowalni wyciagniesz rower tylko wtedy kiedy sklep jest
        otwarty.
    • chaladia Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 24.05.05, 21:09
      Mam wiatę osłonietą z trzech stron, a od czwartej częściowo i tam trzymam
      welocypedy. A ulubionego Gianta Bouldera w garażu obok samochodów, bo łatwo
      wyjechać...
    • Gość: basia Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.18, 01:19
      sefstorage w sensie? czytałam o tym ostatnio, widzę że to się robi dobry i fajny bines, chyba warto korzystać
      • Gość: michau Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.18, 21:16
        w sensie tak, na dobrą srawę wszystko można sobie przechować i rowery w większych pomieszczeniach, a nawet dokumenty czy jakieś meble ubrania, co ci tylko do łowy przyjdzie, sprawdź sobie, oferta jest spora
      • mc_piter Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 08.04.18, 19:47
        Dokładnie. Generalnie co raz więcej osób na tym jedzie i większość jest raczej zadowolona. Ja trzymam rower w Less Mess, a tak właściwie zabrałem go w piątek bo akurat pogoda się zrobiła. Oprócz dobicia opon nie musiałem robić z nim nic dodatkowego, super sprawa.
    • 1-buc Re: Gdzie trzymać rowery!!!??? 11.10.19, 22:37
      niesamowite, że w niektorych firmach zatrudniają samych debili...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka