kubajek 23.07.02, 12:08 ... ogłoszenia idei "współzawodnictwa pracy" ??? :))) 27 lipca 1947 zapoczątkował ją górnik Wincenty Pstrowski. Hasło - Kto da więcej co ja! Dał z siebie wszystko... Zmarł w 1948. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 23.07.02, 12:12 JESTEM ZA!!! To sluszna idea, Towarzyszu!!! I wezmy tez szturmowki, zeby kazdy wiedzial, ze to nasza, robotnicza rocznica. Kto jest za??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 22:42 kubajek napisał: > ... ogłoszenia idei "współzawodnictwa pracy" ??? > :))) > 27 lipca 1947 zapoczątkował ją górnik Wincenty Pstrowski. > Hasło - Kto da więcej co ja! > Dał z siebie wszystko... > Zmarł w 1948. > Kubajeczku - na północ!!!!!:-))) Świetna okazja!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 10:49 Gość portalu: beata_ napisał(a): > Kubajeczku - na północ!!!!!:-))) Świetna okazja!!! > :))) Chcesz żebym skończył jak Pstrowski? Bo tylko tak może skończyć się przejazd południe-północ przez Nasze_Kochane_Przyjazne_Rowerzystom_Miasto :) Tam i z powrotem to jakieś 30 km kryterium uliczne, o zgrozo! Poczekam na M.P.K. lub podobne. Wierny kibic ludzi północy. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.ipartners.pl 24.07.02, 15:22 kubajek napisał: > Gość portalu: beata_ napisał(a): > > > Kubajeczku - na północ!!!!!:-))) Świetna okazja!!! > > :))) > > Chcesz żebym skończył jak Pstrowski? > Bo tylko tak może skończyć się przejazd południe-północ > przez Nasze_Kochane_Przyjazne_Rowerzystom_Miasto :) > Tam i z powrotem to jakieś 30 km kryterium uliczne, > o zgrozo! > > Poczekam na M.P.K. lub podobne. > Wierny kibic ludzi północy. > :))) Taaak???? Taki jesteś?! Znaczy jak M.P.K. będzie ćwiczone, to ja MOGĘ taką trasę zrobić?????? Noooooooooo...........łaadnie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 15:35 A to lobuz, ten kubajek...a Jane taka trase rozbila od siebie, jak nic , przez cale miasto jechala tam i z powrotem i nie pisnela. Faceci teraz to delikatni tacy jacys:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.ipartners.pl 24.07.02, 15:45 draconessa napisała: > A to lobuz, ten kubajek...a Jane taka trase rozbila od siebie, jak nic , przez > cale miasto jechala tam i z powrotem i nie pisnela. Faceci teraz to delikatni > tacy jacys:))) > Odpowiedz Link Zgłoś
kubajek Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 17:12 Co ja poradzę na to żem delikatny taki? Jedyne wyjście - w połowie drogi się spotkać. Gdzie to by było tak na oko? Kawęczyn? No nieeeeee! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 10:25 No i co??? Chetni wymarli??? Wpisywac sie na liste, ale juz!!! Jedziemy...eee....gdzies na polnoc, Chaladia bedzie wiedzial, jak poprowadzic. beata_, bierz (...). Palkery, jakby na dzialke nie jechaly, tez niech sie przylacza. Marysia - juz nie wspominam, bo to oczywiste. Kubajek jedzie na polnoc, to jasne:) Wiem, mowilam, ze w tym tygodniu MPK, ale czesc grupy akurat w ten weekend nie moze, wiec na nich poczekamy z trasa poludniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 10:58 Tylko że mi żadna trasa śladem Przodowników Pracy Socjalistycznej na północnym wschodzie do głowy nie przychodzi - no, chyba żeby za przodowników pracy uznać budowniczych Tamy i Elektrowni Wodnej w Dębem... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 11:10 Wszystko mozna dopisac do Przodownikow Pracy - wszak i Oni gdzies spac musieli, gdzies jesc i wypoczywac i gdzie sie bawic, poza tym cala nasza Ludowa Ojczyzna jest Domem Ludzi Pracy, wiec kazda trasa jest trasa Przodownikow Pracy, a parowkowym skrytozercom mowimy:"nie" Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 16:15 draconessa napisała: > Wiem, mowilam, ze w tym tygodniu MPK, ale czesc grupy akurat w ten weekend nie > moze, wiec na nich poczekamy z trasa poludniowa. > Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 16:32 Tak ale nie musimy zawsze jezdzic za raczki sie trzymajac. Wlasnie dlatego przenioslam MPK na za tydzien jeszcze, bo jest dla nas bardziej egzotyczny:))) Trase polnocno pierogowa czesc nieobecna juz w zasadzie poznala, wiec beda stratni o pierogi, poza tym kilka osob jeszcze chce sie dotrzec kondycyjnie:))) Nie zlosc sie i nie protestuj, Marysiu nasza!!! Czy dostales maila od Jane ze sprawozdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 20:44 Słuchajcie Współcyklistki i Współcykliści! Ma taki pomysł na trasę: 1. Kto spod Zygmunta jedzie tak, jak na Grabinę, ale tylko do Marywilskiej. Na Marywilskiej przejeżdża przez most na Kanałku Żerańskiem (po jezdni koniecznie, bo chodnik prowadzi do nikąd) i dalej po szerokim chodniku (właściwie ścieżka rowerowa) jedzie do Stacji PKP Płudy. 2. Kto z Tarchomina jedzie do Stacji PKP Płudy też tak, jak na Grabinę. 3. Kto z Bródna jedzie wzdłuż Cmentarza Bródnowskiego, dalej przez Park Bródnowski do Łabiszyńskiej i ścieżką rowerową po drugiej stronie Trasy T do Marywilskiej i dalej jak p.1. 4. Kto z Grabiny też jakoś dojedzie przez las. Potem razem, viribus unitis, przez Lasy Legionowskie wzdłuż toru kolejowego do cegielni w Legionowie, ew. jak kto chce, można odbić paręset metrów do płytówki (droga konserwacyjna Wodociągu Północnego). Płytówka trzęsie, ale widoki wspaniałe. Stamtąd, asfaltową już drogą konserwacyjną przez wioski i pola nad Zalew do Wieliszewa. Tamże jest kilka nieostatnich piwogródków, gdzie piwo z sokiem i jakaś przekąska się znajdą. A jak głód większy - to do "Barku Leśnego" na suma, albo co... Dalej po obwałowaniu Zalewu do Zegrza i dalej do Nieporętu i znaną trasą przez pierogodajnię do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 20:53 chaladia napisał: > Słuchajcie Współcyklistki i Współcykliści! > Ma taki pomysł na trasę: > 1. Kto spod Zygmunta jedzie tak, jak na Grabinę, ale tylko do Marywilskiej. > Na Marywilskiej przejeżdża przez most na Kanałku Żerańskiem (po jezdni > koniecznie, bo chodnik prowadzi do nikąd) i dalej po szerokim chodniku > (właściwie ścieżka rowerowa) jedzie do Stacji PKP Płudy. > 2. Kto z Tarchomina jedzie do Stacji PKP Płudy też tak, jak na Grabinę. > 3. Kto z Bródna jedzie wzdłuż Cmentarza Bródnowskiego, dalej przez Park > Bródnowski do Łabiszyńskiej i ścieżką rowerową po drugiej stronie Trasy T > do Marywilskiej i dalej jak p.1. > 4. Kto z Grabiny też jakoś dojedzie przez las. > > Potem razem, viribus unitis, przez Lasy Legionowskie wzdłuż toru kolejowego do > cegielni w Legionowie, ew. jak kto chce, można odbić paręset metrów do płytówki > > (droga konserwacyjna Wodociągu Północnego). Płytówka trzęsie, ale widoki > wspaniałe. > Stamtąd, asfaltową już drogą konserwacyjną przez wioski i pola nad Zalew do > Wieliszewa. Tamże jest kilka nieostatnich piwogródków, gdzie piwo z sokiem i > jakaś przekąska się znajdą. A jak głód większy - to do "Barku Leśnego" na suma, > > albo co... > Dalej po obwałowaniu Zalewu do Zegrza i dalej do Nieporętu i znaną trasą przez > pierogodajnię do domu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 21:00 chaladia napisał: > 40 000? > Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 22:50 Z Płud do Wieliszewa jest coś 18 km i z powrotem nieco okrężną drogą pewno drugie tyle z małym ogonkiem. Ale jakie widoki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.07.02, 22:59 chaladia napisał: > Z Płud do Wieliszewa jest coś 18 km i z powrotem nieco okrężną drogą pewno > drugie tyle z małym ogonkiem. Ale jakie widoki! > Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 10:15 Oj, beata_, wtedy tez tyle wykrecilas i zyjesz!!! POza tym, za kazdym razem boli mniej - trzeba hartowac okolice:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata- Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 20:19 draconessa napisała: > Oj, beata_, wtedy tez tyle wykrecilas i zyjesz!!! POza tym, za kazdym razem > boli mniej - trzeba hartowac okolice:)))) > Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 24.07.02, 20:57 Ja się zastrzelę..... Znowu będę kręcił ze Szczak a was nie będzie... Broń palna w pogotowiu... nawet kasku nie będę zdejmował.... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 10:13 Marysiu, niech Marysia nie demonizuje, poza tym Marysia moze przeciez Trase do Marywilskiej ( czyli zbornego punktu ) sobie obmyslic, tak, zeby nie robic niepotrzebnej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 10:16 OK, to o ktorej godzinie na stacji Pludy zbiorke oglaszamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 10:22 Dwunasta siedem ;-) to sobie spokojnie przyjadę.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniafrania Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 11:40 Ludzie powiedzcie mi powaznie o ktorej sie spotykacie. Chcialabym uczestniczyc, jestem z Tarchomina, wiec o ktorej mam byc na stacji Pludy? Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 11:57 OK, wiec okreslam czas spotkania na stacji Pludy - samo poludnie. Czy to wszystkim odpowiada? I wpisujcie sie na liste. Aha, ja chce wrocic dodomu na jakas 17.00, bo w sobote jest Jazz na Starowce ( Stanko), i chcialabym sie tam wybrac, ale bez roweru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniafrania Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.INEL.GOV 25.07.02, 12:16 Postaram sie byc na Pludach o 12. Odpowiedz Link Zgłoś
szpmm Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 12:38 Dziękuję :-))))) Na wszelki wypadek, draconessa: wysyłam Ci maila. Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 20:22 draconessa napisała: > OK, wiec okreslam czas spotkania na stacji Pludy - samo poludnie. Czy to > wszystkim odpowiada? I wpisujcie sie na liste. Aha, ja chce wrocic dodomu na > jakas 17.00, bo w sobote jest Jazz na Starowce ( Stanko), i chcialabym sie tam > wybrac, ale bez roweru:))) > Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 25.07.02, 20:46 to niech Chaladia okresli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Wycieczka w 55 rocznicę ... 26.07.02, 07:38 Od tego jest telefon komórkowy, żeby pierogodwacę uprzedzić i stosowną rezerwację uczynić, choćby już o 13:00. Telefon 774 84 25. Jak w Wieliszewie chcemy, żeby nam kurczaka do piwa upiekli, to taka sama procedura. Co do milestona 17:00 - mamy 7 godzin na 40 km i co najmniej dwa popasy + dojazd z Grabiny do metra i dalej do domu - razem coś 1,5 godz. Powinno starczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Miłej wycieczki :)))))))))))) 25.07.02, 13:01 Mam nadzieję, że pogoda Wam dopisze, a ze mną zobaczycie się w nxt weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) 25.07.02, 13:10 Baw sie dobrze na dzialce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) 25.07.02, 20:44 draconessa napisała: > Baw sie dobrze na dzialce!!! Ależ mam nadzieję bawić się dobrze:) Jeśli pogoda dopisze i inne tego typu dyrdymały, to nie będzie źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 20:53 jane_blond_007 napisała: > draconessa napisała: > > > Baw sie dobrze na dzialce!!! > > Ależ mam nadzieję bawić się dobrze:) Jeśli pogoda dopisze i inne tego typu > dyrdymały, to nie będzie źle:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) 25.07.02, 21:17 Gość portalu: beata_ napisał(a): > Pogodę zapowiadali upalną - na działkę w sam kurat:-)) > Mam nadzieję, że jakiś cienisty szlak na przewidywanej trasie istnieje... Na pewno sobie poradzicie:)) A słońce nie jest takie złe - młoda się opali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 25.07.02, 21:35 jane_blond_007 napisała: > Gość portalu: beata_ napisał(a): > > > Pogodę zapowiadali upalną - na działkę w sam kurat:-)) > > Mam nadzieję, że jakiś cienisty szlak na przewidywanej trasie istnieje... > > Na pewno sobie poradzicie:)) A słońce nie jest takie złe - młoda się opali:) > Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Miłej wycieczki :)))))))))))) 26.07.02, 07:32 50% w cieniu, 50% na słońcu, ale połowa każdych 50% nad samą wodą, więc powinno nie być za gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś