skiela1 10.09.09, 23:35 Jest w sklepach bardzo wiele roznych rodzajow ciast i kremow.Macie jakies wyprobowane i smaczne? Kiedys pieklam piernik kujawski Delecty.Byl naprawde smaczny. Chyba znikl z polek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absit Re: Ciasta w/z proszku 11.09.09, 06:11 Też często piekłam piernik z Delekty ( w moim regionie jest w sklepach np. w Tesco ) z tej samej firmy polecam również ciasto czekoladowe ( oba z serii Duża Blacha ). Próbowalam też drożdżówkę Delekty ale bez rewelacji. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Ciasta w/z proszku 11.09.09, 16:26 > Kiedys pieklam piernik kujawski Delecty.Byl naprawde smaczny. > Chyba znikl z polek Moze przestalo sie oplacac sprowadzanie go do Kanady... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 11.09.09, 23:48 Zaraz Starsky'emu maila wysle i bedzie:] Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Ciasta w/z proszku 12.09.09, 13:16 Mozliwe, ze gdzies odkopia jakies wiekowe zapasy, jak zwykle ))) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 12.09.09, 15:35 Delecta ma odkopywac zapasy? a w jakim celu? Przeciez na opakowaniu jest data produkcji i data waznosci. Starego nikt nie kupi. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Ciasta w/z proszku 12.09.09, 23:39 Sklep "s" moze poszukac w przepasciach magazynow > Przeciez na opakowaniu jest data produkcji i data waznosci. > Starego nikt nie kupi. Hahahaha! A kupujesz w "s"? To wiesz kto kupuje stare )) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 13.09.09, 02:39 Co 2 tygodnie robie zakupy w Starsky'm. Niczego przeterminowanego nie kupuje, bo takich towarow tam nie ma (w kazdym badz razie produkty sprowadzane z Polski nie sa przeterminowane) Pracujesz tam i moze wiesz cos czego klienci nie wiedza? Mnie zastanawia to, jezeli nie robisz tam zakupow, to skad znasz ich asortyment i swiezosc produktow.Zadziwiajace. Odpowiedz Link
ikol3 Re: Ciasta w/z proszku 13.09.09, 16:55 skiela1 napisała: > Zaraz Starsky'emu maila wysle i bedzie:] Czy to jest takie nasze Tesco? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 13.09.09, 18:44 ikol3 napisała: > Czy to jest takie nasze Tesco? Nie. Bardziej mi przypomina supermarket Piotr i Pawel. Odpowiedz Link
ikol3 Re: Ciasta w/z proszku 15.09.09, 18:48 skiela1 napisała: > Nie. > Bardziej mi przypomina supermarket Piotr i Pawel. O!to fajny sklep Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Ciasta w/z proszku 14.09.09, 21:07 Jezeli w tesco sprzedaja przeteminowane towary - to taki sam sklep... To pl sklep spozywczo-miesno-chemiczno-gazetowy w Mississauga. Odpowiedz Link
alinka_li Re: Ciasta w/z proszku 14.09.09, 13:31 Dziś piekę ciasta całkowicie od A do Z, od gotowców trzymam się z daleka, ale kiedyś było inaczej I jedyne ciasto z proszku, o którym do dziś ciepło myślę to "piernik kętrzyński", nie zarzekam się, że już nigdy go nie upiekę Odpowiedz Link
irk-aa Re: Ciasta w/z proszku 14.09.09, 16:28 Czasami jak sie spiesze to biszkopt Na gorke smietana i owoce Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 25.10.09, 17:30 Kupilam pierniki kujawskie Delecty,w proszku. zawsze sie udaje. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 25.10.09, 19:08 Współczuję szczerze gościom,których poczęstujesz tymi sztucznymi pysznościami,chyba,że robisz je tylko dla siebie... Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 25.10.09, 22:25 A ja ci powiem szczerze,ze zaczynasz byc upierdliwa. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 25.10.09, 22:46 Placek z naturalnych składników to naprawdę nic skomplikowanego nawet dla mnie. Jak chcesz tam Ci parę prostych przepisów. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ciasta w/z proszku 26.10.09, 00:20 no cos Ty... a na forum kto bedzie pilnowal? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 26.10.09, 10:38 Proponuję założyć jeszcze temat. Te "pyszne fast-foody-które polecacie? Mc Donalda,KFC czy lepszy jest Burger King?" Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ciasta w/z proszku 26.10.09, 00:21 gazeta_mi_placi napisała: > Placek z naturalnych składników to naprawdę nic skomplikowanego nawet dla mnie. > Jak chcesz tam Ci parę prostych przepisów. Chyba stać Cię, żeby kupić coś "domowej" roboty. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 25.10.09, 16:27 Zwariowałaś?? Ja robię tylko domowe ciasta,ale co Ty możesz wiedzieć o domowym jedzeniu... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ciasta w/z proszku 26.10.09, 00:22 gazeta_mi_placi napisała: > Zwariowałaś?? > Ja robię tylko domowe ciasta, Nie wierzę. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 26.10.09, 10:36 Czemu? To żadna wielka sztuka,choć kila zakalców również zaliczyłam Odpowiedz Link
wiedzm_a Re: Ciasta w/z proszku 28.10.09, 14:56 Mówcie co chcecie - choć sama potrafię i do tego lubię (a co!) piec - to jak na imprezie podają ciasto Dr.Oetkera XXL, takie z płatkami czekolady to nie pogardzę podwójną porcją Jest wyjątkowo smaczne Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Ciasta w/z proszku 01.11.09, 11:51 Ja zingerem z KFC i frytkami raz na dwa tygodnie też nie pogardzę. Ale nie uważam,że to jest zdrowe i że jest lepsze i zdrowsze od domowego jedzenia Odpowiedz Link