Dodaj do ulubionych

Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent?

16.05.11, 15:27
Witajcie, chciałbym sprawić komuś niespodziankę i i kupić elegancki serwis do kawy lub herbaty. Czy myślicie, że porcelana stołowa to dobry pomysł na prezent? Kosztuje ona nie mało więc nie chciałbym popełnić jakiejś gafy. Czy byli byście zadowoleni z takiego prezentu?
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 16.05.11, 16:34
      ale ktory konkretnie?
    • numu Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 16.05.11, 22:10
      ja bym nie chcial dostac porcelany
    • jhbsk Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 18.05.11, 08:41
      Pomysł dobry, tylko trzeba jeszcze trafić w gust obdarowanego.
      • liiona Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 18.05.11, 09:33
        Czemu nie? jak ładnasmile
        W wielu domach stoi za szybą i wyjmowana jest od wielkich okazji.
        Widziałam też kolekcję samych filiżanek, i bardzo mi się to podobało.
    • monalisa-is-one Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 29.09.11, 16:37
      Ładna porcelana to świetny pomysł na prezent jeśli ktoś lubi klasykę. Ja bardzo bym się ucieszyła. www.sztucce.pl/files/dia1%5B3%5D.jpg" border="0" alt="httpwww.sztucce.pl/files/dia1%5B3%5D.jpg">
      • hanna_f Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 04.10.11, 10:33
        ja dostałam na ślub taki serwis obiadowy i był to trafiony prezent. Na pewno lepszy, niż komplety pościeli, których dostaliśmy na pęczki (od jednego znajomego dostaliśmy różową pościel w różyczki, a przynajmniej tak wygląda gdy była złożona, po rozłożeniu okazało się, że nie dość, że jest to pościel dziecięca, to na dodatek na dole miała wielkiego jednorożca! smile obecnie córa pod nią śpi)
      • julk_a33 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 04.10.11, 19:54
        Witam,
        osobiście byłabym bardzo zadowolona z eleganckiego zestawu i nie musiałaby to być bardzo cieniutka porcelana choc wiem ,ze ta jest najbardziej ceniona . Zbieranie fajnych, pojedyńczych filiżanek też wydaje się być ciekawym pomysłem np. seria Klimta itp.

A tak odchodząc lekko od tematu to wszystkie posty monalisa-is-one maja link do jednej strony -ciekawesmile
    • monalisa-is-one Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 24.10.11, 16:50
      Nie mogę znaleźć tego linka. Moim zdaniem zależy od tego dla kogo jest to prezent. Ja bym była zadowolona z ładnego kompletu. Np. taki www.sztucce.pl/files/cecylia-h-d_2.jpg
      • f.l.y Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 25.10.11, 11:24
        lubię białą i prostą ceramikę, podobnie szkło - proste niezdobione... ale mam w rodzinie osobę, która nagminnie raczy mnie zdobionym na złoto szkłem, malowaną ceramiką i różnymi pozostałymi okropnościami, które oddaję na akcje charytatywne lub innym, którym się to podoba..

kupując w sklepie prezent, zapytaj czy będzie można to wymienić, na wypadek, gdyby się nie spodobało, wymienić albo oddać...

• matt.j Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 31.10.11, 11:11
        monalisa-is-one napisała:
        > Np. taki www.sztucce.pl/files/cecylia-h-d_2.jpg

Wygląda jak dla jakiejś starszej kobiety, totalna cepelia. Ale jeśli ktoś lubi to czemu nie. Jakbym coś takiego dostał to albo stałoby nierozpakowane w piwnicy albo trzeba by się tego pozbyć żeby nie zagracało piwnicy.
    • vasilip Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 29.10.11, 10:37
      Słoń by się ucieszył....
    • matt.j Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 31.10.11, 11:07
      aekilor napisał:
      > Witajcie, chciałbym sprawić komuś niespodziankę i i kupić elegancki serwis do k
      > awy lub herbaty. Czy myślicie, że porcelana stołowa to dobry pomysł na prezent? Kosztuje ona nie m
      > ało więc nie chciałbym popełnić jakiejś gafy. Czy byli byście zadowoleni z taki
      > ego prezentu?

Tego typu prezenty są dobrym pomysłem tylko pod warunkiem, że bardzo dobrze znasz gust i zapotrzebowanie osoby obdarowywanej. W przeciwnym razie nie ryzykowałbym. Nie chciałbym zmuszać nikogo do "cieszenia się" z prezentu czy to ze względu na nietrafione w gust wzornictwo serwisu czy też z powodu posiadania kolejnego serwisu.

Myślę, że sam nie chciałbym dostać serwisu.
      • kazia_81 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 15.11.11, 20:51
        matt.j napisał:

> aekilor napisał:
        > > Witajcie, chciałbym sprawić komuś niespodziankę i i kupić elegancki serwi
        > s do k
        > > awy lub herbaty. Czy myślicie, że porcelana stołowa to dobry pomysł na prezent? Kosztuje ona
        > nie m
        > > ało więc nie chciałbym popełnić jakiejś gafy. Czy byli byście zadowoleni
        > z taki
        > > ego prezentu?
        >
        > Tego typu prezenty są dobrym pomysłem tylko pod warunkiem, że bardzo dobrze zna
        > sz gust i zapotrzebowanie osoby obdarowywanej. W przeciwnym razie nie ryzykował
        > bym. Nie chciałbym zmuszać nikogo do "cieszenia się" z prezentu czy to ze wzglę
        > du na nietrafione w gust wzornictwo serwisu czy też z powodu posiadania kolejne
        > go serwisu.
        >
        > Myślę, że sam nie chciałbym dostać serwisu.
        >

Bez urazy, ale faceci mają pod tym względem inaczej tongue_out
        Ja na przykład niezależnie od tego ile porcelany bym w domy nie miała, to z chęcią przyjęłabym w prezencie np. takie cacko big_grin
        polszklo.com.pl/index.php?gdzie=110&jst=produkt&numer_produktu=26725
        albo takie
        polszklo.com.pl/index.php?gdzie=108&jst=produkt&numer_produktu=23444
        • matt.j Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 15.11.11, 22:00
          kazia_81 napisała:
          > Bez urazy, ale faceci mają pod tym względem inaczej tongue_out

Na pewno, bardziej podchodzę do takich rzeczy od strony estetyczno-praktycznej a nie mam chęci posiadania dla samego posiadania.

> Ja na przykład niezależnie od tego ile porcelany bym w domy nie miała, to z chę
          > cią przyjęłabym w prezencie np. takie cacko big_grin
          > polszklo.com.pl/index.php?gdzie=110&jst=produkt&numer_produktu=26725
          > albo takie
          > polszklo.com.pl/index.php?gdzie=108&jst=produkt&numer_produktu=23444

Cacka w tym stylu są fajne pod warunkiem, że pasują do wnętrz. Jeśli ktoś jest właścicielem dworku, względnie klimatycznego mieszkania w kamienicy lub w podobnym klimacie urządzonego domu to jak najbardziej estetycznie będą takie komplety współgrały z otoczeniem. W przeciwnym razie będą wyglądały jak gryfy na słupkach przy bramie wjazdowej na posesję domu w kształcie kostki z lat 80'.
          • korek42 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 21.11.11, 13:23
            Spoko nawet ta porcelana. Jakbym dostała za darmo to bym na pewno się ucieszyła.
            Ale ogólnie wolę takie motywy:www.sztucce.pl/files/dia1.jpg
    • jolka.jolka.1 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 20.11.11, 20:41
      Najlepiej kupić jakąś klasyczną, wtedy do każdego wnętrza będzie pasować
      • kasia.nowakowska1 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 24.11.11, 15:40
        Ja kupiłam ciut droższy niż 500 zł ale jestem bardzo zadowolona z wykonania. Serwis obiadowy Ambasador. Pewnie jak poszperasz w tym to znajdziesz i inne nieco tańsze z Lubiany.
    • gazeta_mi_placi Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 21.11.11, 11:29
      Kryptoreklama.
      A Wy się podniecacie i odpowiadacie.
    • anna.kraw [...] 05.01.14, 20:05
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • waldek477 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 28.02.14, 22:52
      Szkło kryształowe, porcelana - sklep internetowy: edomex.pl/
      • kol.3 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 07.03.14, 07:07
        Wybór to taki średni mają.
    • sussana Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 11.06.14, 23:28
      Ja dostałam dwa serwisy herbaciane i z żadnego nie jestem zadowolona. Jeden biały, niby klasyczyny i pasujacy do każdego wnętrza, ale mi się nie podoba i nie ma talerzyków deserowych, a drugi jest w jakieś różyczki jak dla starej baby, ale ma talerzyki deserowe.

Wolałabym już jakiś wazon, albo zestaw z Bohemii karafki i kieliszków niż porcelanę
      • 88karolina88 Re: Porcelana stołowa- dobry pomysł nba prezent? 17.06.14, 14:41
        Kupowanie zastawy stołowej w prezencie jest trudnym tematem, ale jeśli znamy obdarowywanego możemy wcelować w jego gust czy dopasować się do wnętrza. Ja w prezencie ślubnym dostałam taką zastawę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka