Dodaj do ulubionych

Zakupy online?

23.01.12, 11:57
Witajcie.. ciekawa jestem co sądzicie o zakupach online?

mam na mysli kupowanie produktow spozywczych, kosmetykow i chemii z dostawa do domu..

Mnie zawsze wydawalo sie, ze to niepotrzebne dodatkowe koszty, zbytnie wygodnictwo, brak mozliwosci obejrzenia towarow... Ale musze przyznac - od kilku miesiecy stalam sie ich fanka! Nie musze stac w kilometrowych kolejkach, wszystkie produkty przyjezdzaja świeze i o ustalonej przeze mnie godzinie, no i nie musze dzwigac kilogramowych toreb!!! A do tego jak podsumuje ilosc czasu, ktory dzieki nim oszczedzam, to naprawde sie to oplaca!!!

Korzystam z foodini.pl i jestem naprawde bardzo z nich zadowolona. Ciagle rozszerzaja asortyment, ceny sa na bardzo rozsadnym poziomie, a do tego przy kazdych zakupach dostaje jakis prezent. No i jeszcze ten pan dostawca... heh smile
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Zakupy online? 23.01.12, 13:09
      I tylko ta jedna firma i tylko ten jeden wpis?
      • waldas.85 Re: Zakupy online? 10.11.15, 14:45
        Jeśli kupuję w internecie, to zawsze na atat.pl , mają bardzo bogaty asortyment. Kupuję tam chemię (środki czystości) zdrową żywność ( jestem bezglutenowcem). Sporo tam promocji, a ceny hurtowe. Warto zajrzeć smile
    • gazeta_mi_placi Re: Zakupy online? 23.01.12, 19:10
      Ten Pan dostawca to w jakim mieście Może z Krakowa?
    • sonia_30 Re: Zakupy online? 25.01.12, 10:27
      Same pozytywy znajduję smile Kupuję w Piotrze i Pawle, zamówienie powyżej 200 zł dostarczane jest gratis, dostawa zawsze na czas, produkty świeże, mrożonki przewożone w torbach termicznych, jeśli czegoś brakuje jestem telefonicznie uprzedzana, jeśli daty przydatności produktów są krótkie, też pytają czy może być, do tej pory bez zarzutów. Testowałam Bomi, ale tam koszty dostawy rosły (stan sprzed paru miesięcy) proporcjonalnie do wielkości zamówienia (im cięższe tym więcej należy zapłacić) i Almę - raz się Panowie spóźnili, kolejna dostawa w ogóle nie dotarła, bo zamówienie "umknęło", przeprosin nie było.
    • krakowskim_targiem Re: Zakupy online? 29.02.12, 09:22
      zakupy w necie mają coraz więcej plusów. mnie się najbardziej opłaca kupować karmę dla mojego psiaka - raz na kilka miesięcy robię potężny zapas, za friko dostawa do domu i mam pewność, że mały mi z głodu nie umrze wink w e-karmie zwykle dopadam to czego szukam, także polecam zajrzeć.
      • marselka83 Re: Zakupy online? 02.02.13, 23:59
        A ja właśnie nie mogę nigdzie w internecie trafić swojej specjalistycznej karmy dla zwierząt i muszę dźwigać ze stacjonarnego sklepu uncertain
        Co do spożywczych, to testowałam kilka, w końcu stanęło na tesco. Mają najniższe ceny, a jakościowo jest porównywalnie do innych. Ostatnio dostali też u mnie małego plusa za wprowadzenie przystępnej strony mobilnej. Jestem wielką fanką nowoczesnych technologii, a poza tym przy moim zabieganiu, to dodatkowe ułatwienie życia.
        • ziutkamala [...] 06.10.13, 22:20
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • pampkina [...] 06.10.13, 23:11
      • sonia8882 Re: Zakupy online? 25.10.13, 10:07
        Ja też często robię zakupy przez internet. Przekonuje mnie zwłaszcza 14 dni na zwrot lub wymianę. Szybko i wygodnie
    • pranieisprzatanie Re: Zakupy online? 05.02.13, 06:19
      mccompanypoland@wp.pl

Zapytajcie o katalog a przekonacie się, ze wrto u nas zrobić zkupy. Proszków w takiej cenie nie znajdziesz w zwykłym sklepie: Persil, Softlan, Dreft, Finish, Persil, Ariel, Lenor.. wszystko w atrakcyjnych cenach jak w hurtowni.

Dowód:
      Vizir Uniwersalny 6,8kg proszku do prania = 100 prań teraz tylko za 64,99 zł
      Largo Special Salz – 1,2kg Sól do zmywarki 2,89 zł
      Domestos Zero Limescale żel do wc o pojemności 750ml za jedyne 5,49zł

Nasze produkty są oryginalne sprowadzone z Niemiec i Anglii.

mccompanypoland@wp.pl
    • kuku-na-muniu8 Re: Zakupy online? 01.03.13, 09:42
      Zdarza mi się robić zakupy w taki właśnie sposób, chociaż wciąż wole tradycyjne, ze względu na możliwość obejrzenia produktów i bardziej racjonalnego rozporządzania moim portfelem kiedy je fizycznie widzęsmile Przeglądanie produktów w internecie zabiera sporo czasu i podczas przerzucania kolejnych stron zdarza mi sie niepotrzebnie dorzucić do koszyka coś czego bym normalnie nie kupiła. Denerwują mnie również zamienniki, aczkolwiek nie zdarzają się często.
    • matanzas Re: Zakupy online? 22.03.13, 14:42
      Odkąd zachorowałem kupuję tylko w sklepach internetowych ...spożywkę też ...w Tesco dostawa jakieś śmieszne pieniądze 5/7 zł. w zależności o której godzinie mają przywieźć .....i nie zależnie od wartości zakupów ... polecam jak najbardziej
    • moni-ka99 Re: Zakupy online? 16.04.13, 18:23
      Tak, ja też robię codzienne zakupy - no może nie codziennie, ale większe z 4 razy w miesiącu, w Tesco internetowo. Super wygoda, zakupy podstawione pod drzwi, polecam wszystkim.
      • basinamama Re: Zakupy online? 28.06.13, 14:50
        ja też polecam tesco czesami zdarza mi sie też kupować w k&m ( okolice warszawki)
      • ma.rx Re: Zakupy online? 21.07.14, 08:01
        Spożywkę też zamawiam w tesco, kosmetyki natomiast w supplite, a całą resztę na allegro. W sumie większość zakupów robię więc online, bo tak jest jednak wygodniej, zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy czy kosmetyki codziennego użytku smile
    • maria10344 Re: Zakupy online? 30.06.13, 13:58
      Od czasu gdy odkryłam możliwość robienia zakupów spożywczych przez internet ,nie wyobrażam sobie życia bez nich.
      Kupuję w ALMIE I TESCO/NA MOIM TERENIE INNEGO SPRZEDAWCY NIE MA/.Sama wybieram termin i godzinę dostawy.Jeszcze nigdy się nie "nacięłam".Dodatkowym plusem jest oszczędność z powodu nie kupowania niepotrzebnych "okazji".Prawie wszystko kupuję przez internet.Ciuchy i zabawki dla dziecka.Książki dla siebie i dziecka,muzykę i audiobooki również,małe AGD,żarcie dla psa,ciuchy dla siebie,czasem obuwie.
      Za to najbardziej kocham internet.
    • roninnnn Re: Zakupy online? 17.07.13, 00:40
      Najczęściej kupuje na zlotewyprzedaze.pl
      to strona, z ktorej najwięcej zamawiam i mam największe zaufanie. wszystkie rzeczy są zawsze oryginalne, maja ciekawy rzeczy, ostatnio zamawialem np zegarek, i koszule. Nie bylo zadnych problemow.
      • brylancik84 Re: Zakupy online? 17.07.13, 12:36
        Mnóstwo artykułów w internecie jest o wiele tańszych niż w fizycznych sklepach, do tego w większości dostajemy rzeczy, które ciągle leżą w kartonie a nie są codziennie wystawiane (i rysowane) na wystawie. Np. zegarki popularne ostatnio jako prezenty komunijne w internecie są naprawdę sporo tańsze a do tego mamy pełny wybór.
        • pawe-l131 Re: Zakupy online? 20.07.13, 18:54
          Ja ostatnio kupiłem sporo ładnej pościeli w sklepie Karo.
      • modnamadame Re: Zakupy online? 09.11.17, 19:28
        Zegarek akurat ostatnio kupowałam tutaj: zegarkistyle.pl/zegarki-diesel, ale ogólnie wolę zakupy internetowe, bo bez problemu można coś zwrócić jak ci nie pasuje czy wymienić na inny model, rozmiar itd.
    • agnieszkae25 Re: Zakupy online? 26.07.13, 10:35
      Jeszcze nie próbowałam ale po takiej opinii muszęsmile
    • mkfashiondream Re: Zakupy online? 20.08.13, 18:06
      Zapraszam mkfashiondream.na.allegro.pl/
    • karla874 Re: Zakupy online? 08.09.13, 16:09
      Ciągle korzystam i jest mi łatwiej robić wiele zakupów w sieci.
    • lewandia22 [...] 10.09.13, 16:20
    • horodel Re: Zakupy online? 12.10.13, 22:24
      nie można szerzyć takich opinii, ja kupuję warzywa i owoce w sieci w jednym z lepszych sklepów internetowych..nazwy nie wymienię aby nie być posadzonym o reklamę...i są bardzo dobrej jakośći, może troszke droższe ale warto, bardziej niż tysiąc razy macane w sklepie.
    • eufrazja Re: Zakupy online? 14.10.13, 09:07
      No dobrze zakupy mogłabym robić w e-tesco, ale mam obiekcje. Chodzi mi o promocje np. 2 w cenie 1. Kupując na stronie nie ma tam widocznych takich promocji. Jak wygląda ta sprawa? Czy na końcu robienia zakupów mam opcję wybrania takiej promocji?? Ktoś to wie?
      • horodel Re: Zakupy online? 14.10.13, 09:47
        Ja tez się nad tym zastanawiałem i znalazłem coś takiego "W internetowym serwisie Tesco Ezakupy ceny są takie same, jak ceny w sklepie w dniu dostawy. Dotyczy to również promocji. Uwaga !Obecnie promocje typu „multi-buy” (np. 2 w cenie 1) nie są w ten sposób oznaczone na stronie. Po spełnieniu warunków tego typu promocji, w dniu dostawy zostanie naliczona cena promocyjna."
        • eufrazja Re: Zakupy online? 14.10.13, 12:58
          No własnie i to mnie zniechęca do takich zakupów, bo wolałabym widzieć jasno ile czego zamawiam uncertain
          • horodel Re: Zakupy online? 14.10.13, 22:59
            No właśnie, my konsumenci oczekujemy jasno zdefiniowanej oferty, zwłąszcza jeśli są upusty czy rabaty a nie tak jak robią operatorzy telefonii komórkowej że nigdy nie wiem ile zapłacę. Dobry byłby sklep gdzie dostałbym zniżkę za to że regularnie robię zakupy, bo szybko się przyzwyczajam do raz sprawdzonego.
    • kasia7098 [...] 15.10.13, 20:29
    • pisa.nka Re: Zakupy online? 17.10.13, 10:33
      ja często zamawiam przez internet. tesco, alma, piotripaweł, frisco, albo ekologiczne i wegetarianskie sklepy internetowe smile
      • horodel Re: Zakupy online? 17.10.13, 13:58
        A wg jakiego algorytmu wybierasz w danej chwili sklepsmile Ja trzymam się takiego, że jeśli dany sklep nawali po raz drugi to zmieniam na kolejny..na razie zatrzymałem się na Frisco i jest ok..poprzednich nie bede wymieniał dlaczego zrezygnowałem bo mogę być nieobiektywny - emocje też miały wpływ na wybór. MOże programy lojalnościowe byłyby dobrym posunięciem jeśłi chodzi o strategie e-sklepów.
        • pisa.nka Re: Zakupy online? 17.10.13, 14:15
          u mnie to zależy co dany sklep akurat ma w swoim asortymencie smile jestem na diecie bezcukrowo-bezglutenowo-pesca-wegańskiej, więc mam dosyć ograniczony asortyment jedzeniowy wink więc tam gdzie dostanę najwięcej dozwolonych mi produktów, to kupuje. Cena oczywiście też jest istotna. Np. sporo zdrowych produktów i dozwolonych dla mnie jest w Almie albo Piotrze i Pawle, jednak tam jest mimo wszystko drożej. Zależy też co kupuje smile jak produkty uniwersalne typu dziki czy brązowy ryż, ryby, kasza gryczana itp to kupuje tam gdzie taniej np tesco czy frisco, a jak zależy mi jednak na produktach lepszych jakościowo np. ekologiczne masło orzechowe to już np Alma, chociaż produkty typowo Eko albo nietypowe, czy egzotyczne np makaron shirataki to już w ekologicznych, albo wegańskich sklepach internetowych. Niestety wiele produktów muszę kupować w różnych sklepach osobno wink
          • horodel Re: Zakupy online? 24.10.13, 13:22
            O kurcze, to trudna sprawa z twoimi zakupami, gratuluję wytrwałości i życzę sukcesów w takiej diecie. A może Frisco to czyta i niech pomyślą że są tacy klienci gdzie potrzebny jest różny asortyment dla nich i warto rozszerzyć ofertę.
            • supermodnyciuszek Re: Zakupy online? 22.12.13, 18:48
              To ja poproszę frisco o dodanie do oferty mleka Enfamil bo tego mi brakuje przy składaniu zamówień.
      • katarzyna00088 Re: Zakupy online? 15.08.14, 11:34
        jak najbardziej jestem zwolenniczka zakupów przez internet. Moją początkową nieufność przełamała tania paczka - z dostawą wszystko było ok, a to jest najważniejsze w tym przypadku
        • saczek1 Re: Zakupy online? 15.08.14, 18:50
          Ja muszę kiedyś spróbować. Jakoś ciężko jest mi się przekonać do zamówienia spożywki on-line. Niby inne rzeczy kupuję przez internet to jednak spożyczych i ubrań nie mogę. Ciekawe jakie byłyby na tym oszczędności smile
    • barmarta2 Re: Zakupy online? 21.10.13, 21:32
      online kupuję zazwyczaj dekoracje do domu: kwietniki, obrazy i inne ozdoby. Po pierwsze - są tańsze, a po drugie oszczędzam czas podczas dokonywania zakupu w domu.
    • eufrazja Re: Zakupy online? 22.10.13, 14:06
      Powiem tak, pierwszy raz zaliczony big_grinbig_grin Zrobiłam zakupy w e-tesco i nawet nie było źle. Pan miły, wszystko to co zamówiłam było. Może się skuszę i będę częściej kupowała, tylko jednak brakuje tego łażenia między regałami big_grin
    • zebatka89 [...] 11.11.13, 14:34
      • fioletowyporanek zakupy 24.01.14, 17:42
        Spożywkę i chemię od jakiegoś czasu zaczęłam zamawiać przez internet, na początku z tesco,teraz z frisco i tak chyba zostanie.
        • kontko56 Re: zakupy 17.06.15, 12:28
          I ja podobnie jak wyżej zaczełam częście robic zakupy przez internet bo naprawdę jest to oszczędność czasu. Tak sie tylko mówi, że idzie sie po jedna rzecz do jednego sklepu a potem sie okazuje, że schodzi nam kilka godzin, ubrania np. kupuje tutaj: magmac.pl/27-sukienki-damskie jest tanio i nie ma problemów ze zwrotami bo dla mnie ta kwestia jest akurat bardzo istotna.
          • adka.g Re: zakupy 17.07.15, 12:46
            Ja nie lubię samego chodzenia po sklepach. Wole z ciekawości popatrzeć na różne rzeczy zaznaczając tylko i wyłącznie kategorie albo znaleźć coś konkretnego. Fajny do takiego przeszukiwania Internetu jest feegle.pl Jak uda się znaleźć to czego szukam, dostaję informację na maila i nie muszę cały czas latać i szukać tego po sklepach smile
            • martynika317 [...] 29.09.15, 17:27
    • gragas Aukcje Allegro itd 13.01.14, 17:09
      Powiem szczerze, mimo rzekomych problemów związanych z handlem na aukcjach typu allegro skąpiec czy ebay i tak uważam, że można na nich wyrwać najlepsze ceny i mnóstwo fajnych rzeczy. Ostatnio nawet znalazłem fajne i darmowe narzędzie do przeszukiwania wszystkich tych aukcji i można sobie nawet cenę wybrać, Fajna stronka.
    • ela_g2 Re: Zakupy online? 10.05.14, 14:36
      na zakupy on-line polecam stronkę maxrabaty.pl
    • dserq93 Re: Zakupy online? 30.07.14, 13:31
      jestem za - jeśli chodzi o sprzęt większego kalibru, codzienne zakupy stanowczo wolę kupować bezpośrednio w sklepie tym bardziej, że czasami dzieją się ciekawe akcje jak ostatnio w carrefourze big_grin kręcili ten spot www.youtube.com/watch?v=1a_WyB_Q6oM
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka