Dodaj do ulubionych

Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konkurencj

10.09.12, 10:16
Przez tydzień (10-16 września) sieć Lidl będzie sprzedawać wszystko, z wyjątkiem wyrobów tytoniowych i napojów alkoholowych o 10 proc. taniej. Jak podkreślają przedstawiciele niemieckiej sieci "po raz pierwszy w Polsce sieć marketów zdecydowała się wprowadzić wspólny rabat na wszystkie sprzedawane artykuły".
pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,12449089,Lidl_ostro_tnie_ceny__Bedzie_tanszy_niz_konkurencja_.html
Obserwuj wątek
    • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 10.09.12, 11:03
      Przez tydzień wiec będę unikać tam zakupów. Będzie szał pał...
      • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 10.09.12, 12:55
        A ja muszę tam jutro pojechać sad
        • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 10.09.12, 18:56
          To zdaj relację jak było. Mieszkam w mniejszym, od twojego mieście, więc może u mnie nie będzie masakry. smile
          • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 10.09.12, 19:09
            Szczerze mówiąc boję się sad Nie znoszę dużych sklepów, na co dzień robię zakupy w mniejszych supermarketach, ale muszę kupić tam pewne słodycze dla mojej starszej znajomej, które są dostępne wyłącznie w tej sieci. Trzymajcie za mnie kciuki sad
            • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 10.09.12, 19:25
              Sorry, ale japa mi się cieszy wink
              No muszę przyznać - słodycze mają baaardzo OK.
              Ja z ciekawości wpadnę do Lidla może w sob. lub niedz. do południa.
              • mia72 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 08:16
                Byłam wczoraj i gdybym nie wiedziała o przecenie, to po ilości klientów trudno byłoby to zauważyć - całkiem w normie, ale to było koło 13, więc może dlatego.
                • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 08:19
                  Ja też się wybiorę około tej godziny. Może nie zostanę stratowana, a drobna jestem sad
                  • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 12:43
                    Byłam koło 11.00, ludzi raczej niewiele, może ze względu na porę, w kolejce do kasy stały przede mną ledwie dwie osoby.
                    Zakupiłam przy okazji środki czystości do domu, faktycznie, wszystko taniej o 10%.
                    Powiedziałam wcześniej kumplowi o tej promocji (nie ma dostępu do internetu, telewizji też nie ogląda), był mi wdzięczny bo dzięki temu wczoraj też zrobił większe tańsze zakupy. Był popołudniu, twierdził, że wielkiego tłumu też nie było.
                    • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 13:06
                      Dzięki za relację.
                      Hehe, może rzucą się właśnie w weekend, na ostatnie dwa dni obowiązywania promocji?!
                      Kolega tak całkiem wyalienowany medialnie? Ja o tej akcji Lidla dowiedziałam się z reklamy w radiowej Trójce. Tv też nie oglądam, bo nie mam big_grin
                      • mia72 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 14:07
                        Podobno Biedronka na jesieni planuje jakąś większą obniżkę (tak pisali w naszej lokalnej gazecie, że w rodzimej Portugalii zrobili na wiosnę przecenę o połowę i podobnie ma być u nas). Jeżeli do tego dojdzie, to dopiero będzie szał i świstsmile
                        • sibeliuss Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 14:20
                          Na tym jest gdzieś link do felietonu, ze polskie prawo zabrania zmuszenia dostawców, aby Biedrona mogła sprzedawać poniżej kosztów wytworzenia - bo to jest zwyczajne okradanie polskich producentów.
                      • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 16:50
                        Podejrzewam, że w weekend może być najwięcej ludzi bo na ogół wtedy mają wolne i więcej czasu na większe zakupy.

>> Kolega tak całkiem wyalienowany medialnie?

W samochodzie słucha kaset z muzyką wink
                        Za to ma Fejsa wink Sprawdza u mnie co pewien czas wiadomości na profilu big_grin Założyłam mu profil co by całkiem nie był taki wyalienowany wink
                        • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 21:28
                          Od pewnego czasu jeżdżę tam na zakupy w niedzielne dopołudnie i właśnie zero ludzi, no może jeśli pojawiam się w okolicy godziny zakończenia którejś mszy (w okolicy jest kościół, bo to osiedle), to wtedy jest lekki wysyp klientów, a normalnie to ludzi bywa mało. Pojechałam dziś pod wieczór (18 - 18.30) i ludziska jakby się zmówili - było tłoczno. Wózki pełne, ale w zasadzie bez paniki i białej gorączki (Ja wcale nie lubię ludzi z pełnymi wózkami w sklepie, tak więc może wyolbrzymiam). Wyglądałam przy nich jak uboga krewna z kilkoma artykułami wink

PS - rzuciło ci się może w oczy jest w twoim Lidlu żel pod prysznic w tubce Suddenly? Takie tandetnawe złote opakowanie.
                          • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 21:47
                            Nie widziałam, żele pod prysznic widziałam tylko w dość dużym białym opakowaniu (butelka).
      • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 09:27
        nuova napisała:

> Będzie szał pał...

I również będzie "Świst p..."
        • 70upartykrasnal Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 15:31
          jakie ostro ??? Raptem 10% , groszowe sprawy. U nie tłumów i szału nie ma,
          • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 11.09.12, 16:51
            Zawsze coś.
    • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 12.09.12, 12:07
      To i ja poszedłem do Lidla i nie tyle skuszony 10% rabatem co głodem. Dzisiaj w pracy 12h a do żarła nic więc poszedłem na łowy. Muszę pochwalić filet z makreli wędzony z papryką. bardzo smakowy (jak mawiał Czesio).
    • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 24.09.12, 20:56
      Wiecie może ile kosztują tabletki do zmywarki W5? Kupiłam takie, ale zgubiłam paragon, a chciałam porównać cenę do innych.
      • murwa.kac Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 24.09.12, 21:00
        10 PLN
        • gazeta_mi_placi Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 25.09.12, 08:11
          Dzięki kiss
    • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 24.09.12, 21:06
      Od czwartku fajne buty do biegania. Markowe w dobrej ceniesmile
      • nuova Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 27.09.12, 09:40
        a po wiela stojom? smile
        • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 27.09.12, 12:29
          149,00 to jest bardzo dobra cena. Zakupiłem sobiesmile
          • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 27.09.12, 12:31
            Cena "sklepowa" to 229.
            • loczek62 Re: Lidl ostro tnie ceny. Będzie tańszy niż konku 27.09.12, 12:41
              No i znów się pokazała PeppCola
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka