Dodaj do ulubionych

Zakupy spożywcze przez internet

27.03.14, 12:34
Rośnie popularność sprzedaży internetowej produktów spożywczych. Wygoda związana z brakiem konieczności transportu towarów zachęca do kupowania w produktów większych ilościach, zwłaszcza wody czy chemii gospodarczej.
biznes.onet.pl/wideo/zakupy-spozywcze-przez-internet-coraz-bardziej-pop,147998,w.html
Kupujecie tak?
Obserwuj wątek
    • matanzas Re: Zakupy spożywcze przez internet 27.03.14, 16:36
      Tak kupuje
      • sibeliuss Re: Zakupy spożywcze przez internet 28.03.14, 10:29
        matanzas napisał:

> Tak kupuje

Gdzie?
        • nerudo Re: Zakupy spożywcze przez internet 01.04.14, 16:35
          ja w Tesco.. i jest bardzo OK.
          • rozrabiara0 Re: Zakupy spożywcze przez internet 20.04.14, 21:15
            Ja jeszcze nie kupowałam, ale słyszałam dużo dobrego o Auchan. Ktoś potwierdzi?
            • slavekmj Re: Zakupy spożywcze przez internet 27.04.14, 01:22
              rozrabiara0 napisał(a):
              > Ja jeszcze nie kupowałam, ale słyszałam dużo dobrego o Auchan. Ktoś potwierdzi?

niestety auchan nie mogę potwierdzić bo nie ma u mnie takiej możliwości. Ale korzystałem już firmowo dziesiątki razy z tesco i funkcjonują bardzo dobrze, więc polecam
            • 2petr Re: Zakupy spożywcze przez internet 15.06.14, 18:28
              Może i dobry sklep. Ja kupuję w Familo, dostawa gratis i prowizje. Polecam
              • magd_a_0011 Re: Zakupy spożywcze przez internet 21.11.14, 16:36
                Jesli chodzi o artykuły spożywcze to kupuję w sklepie Frisco, atrakcyjne oferty i mnóstwo rabatów internetowych to jest to co matki pięciorga dzieci lubią najbardziejsmile
                • magd_a_0011 [...] 21.11.14, 16:39
                  Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • wyjadaczewisienek Re: Zakupy spożywcze przez internet 12.05.14, 19:43
      ja robię zakupy w tesco online. Fajna sprawa - nie trzeba wnosić po schodach zgrzewek mineralnej itp ciężkich rzeczy smile
      ---
      wyjadaczewisienek.blogspot.com
    • kosmov Re: Zakupy spożywcze przez internet 13.05.14, 16:47
      jesli chodzi o wodę, jakies makarony czy coś to spoko, ale warzywa, owoce, mięsko nie polecam
    • margo-tkot Re: Zakupy spożywcze przez internet 20.05.14, 18:55
      Według mnie zakupy przez internet to bardzo wygodna sprawa. W wolnej chwili mogę zamówić wybrane artykuły nie wychodząc z domu. Zwłaszcza kiedy kończy się chemia, czy produkty typu cukier, czy mąka wygodnie jest zamówić produkty w sklepie internetowym. Przywożą zakupy w plastikowych pojemnikach nie trzeba męczyć się z chodzeniem po sklepie, noszeniem zakupów, bardzo fajna sprawa.
    • skyfall001 Re: Zakupy spożywcze przez internet 21.05.14, 12:15
      Myślę, że jest to dobre rozwiązanie dla osób, które nie są w stanie wyjść z domu, lecz w przeciwnym wypadku stanowi to czystą głupotę ze strony w zupełności zdrowych i sprawnych osób.
      • nerudo Re: Zakupy spożywcze przez internet 27.05.14, 16:59
        Zwróć tez uwagę że mając dzieci jest to naprawdę duża oszczędność czasu.. więc nie do końca sie z tobą zgadzam.
    • sussana Re: Zakupy spożywcze przez internet 11.06.14, 23:32
      Ja kupuje we frisco, głównie wodę, płyny do prania, do kąpieli, głównie chemie, ale zdarza mi się też jakieś owoce i warzywa.
      A no i przyprawy kupuje, bo spory wybór smile
      Wygodnie, pan mi wnosi do mieszkania, pyta gdzie postawić, zawsze jest na czas, jak kiedyś miał mi się spóźnić 5 minut to dzwonił i przepraszał, że utknął na wiadukcie i będzie za pare minut.
      Chwalę sobie bardzo! A ostatnio zorganizowali konkurs i wygrałam 100zł na zakupy, więc już w ogóle przy szalałam big_grin
    • 2petr Re: Zakupy spożywcze przez internet 15.06.14, 18:38
      Moim zdaniem ceny w sklepach on line są niższe niż w tradycyjnych. Są też takie sklepy jak Familo, gdzie za zakupy nabywa się duże prowizje, zniżki do kilkudziesięciu procent.
      • f.l.y Re: Zakupy spożywcze przez internet 24.06.14, 15:00
        przez kilkanaście lat kupowałam (i nadal mi się zdarza) w Leclercu - jednak koszty dostawy są wysokie
        obecnie przestawiłam się na Tesco - koszt dostawy to 9,90 pln bodajże bez względu na ilość zamówionych zakupów - jedyny minus: nigdy nie wiesz, czego nie dowiozą wink
        w Leclercu przynajmniej pani dzwoni i proponuje zamiennik, w tesco jak nie ma, to nie ma...

generalnie polecam, duża oszczędność czasu i można książkę poczytać w tym czasie wink
    • anrra12 Re: Zakupy spożywcze przez internet 24.06.14, 20:34
      dla osób chorych albo z małymi dziećmi kiedy ciężko z takim maluchem wyjść do sklepu to na pewno spora wygoda, sama często robię takie zakupy w różnych sklepach np. w tesco, l'eclercu. A jak nie mam pomysłu na obiad to zamawiam coś w bistro24. Trzeba sobie ułatwiać życie smile
      • boggi_net Re: Zakupy spożywcze przez internet 28.06.14, 15:33
        Ja robie zakupy w www.ekologicznytarg.pl/ głównie warzywa, soki, ksylitol itp. Mają też super pasztet z karpia którego nie można dostać nigdzie indziej.
        Zakupy przed internet to przede wszystkim duża oszczędność czasu.
        Ostatnio właściwie wszystko kupuje online. Nawet ubrania i buty.
        • 2petr Re: Zakupy spożywcze przez internet 01.08.14, 09:55
          W takim razie polecam sklep FAMILO, w którym za zrobione zakupy firma zostawi Tobie sporo kasy.
      • 2petr Re: Zakupy spożywcze przez internet 01.08.14, 09:54
        Na planowane zakupy, takie większe, podstawowych produktów, mogę polecić sklep FAMILO. Tu nie tylko kupuję, ale zarabiam na tym. To chyba jedyny taki sklep, w którym za zakupy fiema zostawia ci tyle kasy. Teraz można kupić nawet paliwo do samochodu. Pozdrawiam
    • soniasonia19921992 Re: Zakupy spożywcze przez internet 14.07.14, 13:55
      Witam,
      pracuję w firmie badawczej, która obecnie przeprowadza badanie dotyczące zakupów spożywczych dokonywanych przez internet. Osoby, które robią tego typu zakupy i byłyby zainteresowane wzięciem udziału w badaniu proszę o kontakt mailowy(soniasonia19921992@gmail.com). Badanie jest odpłatne.
      Pozdrawiam
      Sonia
      • anrra12 Re: Zakupy spożywcze przez internet 28.07.14, 21:32
        ja to różnie, jak nie mam czasu albo mąż gdzieś wyjedzie to przez internet zamawiam, ale najczęściej to stacjonarnie. Zresztą zawsze może się coś ciekawego przydarzyć big_grin, ostatnio jak byłam w Carrefourze to robili spot reklamowy z interaktywną orkiestrą, było można zagrać sobie na arbuzie big_grin, na youtube jest filmik już z tego co widziałam
    • migotka_9 [...] 07.08.14, 16:50
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • zakuskowaprzeszera Re: Zakupy spożywcze przez internet 10.10.14, 23:55
      Hehe pytanie jak najbardziej na topie dla mnie smile Zmieniłam pracę i tak się ułożyło, że teraz mam mniej sposobności aby robić zakupy bezpośrednio i więcej online kupuję. Kupuję tak sprzęt do domu, drobiazgi dekoracyjne, ostatnio też kosmetyki w bandi a nawet spożywkę w delisam smile Zastanawiam sie nad Pakamerą i odzieżowymi ale to pewnie kwestia czasu smile)
      • marekkowal781 Re: Zakupy spożywcze przez internet 11.10.14, 16:26
        A ile kosztuje taki dowóz? Opłaca się?
        • zakuskowaprzeszera Re: Zakupy spożywcze przez internet 13.10.14, 12:15
          Zależy od firmy. Zwykle są limity powyżej których dowóz jest bezpłatny. Na pewno każdy sklep ma to zapisane w regulaminie/ warunkach dostawy. Jeśli kupuję rzeczy ze zniżką 25% to koszt 9pln i tak jest mniejszy niż zaoszczędzona na zakupach kwota. I ciągle opłaca mi sie zrobić zakupy poniżej limitu bezpłatnego transportu.
          Gdy robię zakupy spożywczo-przemysłowe to nie tak trudno zmieścić się w limicie 200pln.
          Trzeba samodzielnie ocenić, czy się opłaca smile
    • 23jasmina Re: Zakupy spożywcze przez internet 20.10.14, 10:07
      Raczej nie, bo ja musze poczytac skaład jednej czy drugiej rzeczy i przysłowiowo dotknąc, wybrać mniej płamany makaron np. Po za tym czesto mam tak, że spotkam inne rzeczy, które są w promocji a niby nie miałam och kupować. Nie kupuje oczywiscie nie potrzebnych rzeczy ale czesto korzystam z promocji rzeczy, które wcześniej czy później muszę kupić.
    • rumijanek Re: Zakupy spożywcze przez internet 13.11.18, 21:59
      mnie bardziej kręci to ,że szybko płacę przelewem on line
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka