Dodaj do ulubionych

Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kupować?

15.06.15, 12:29
Witam
Córka chce kupić dość drogie buty z tej strony. Próbuję zweryfikować jej prawdziwość i nic nie umiem znaleźć. To niby polski oddział firmy włoskiej. Nie ma u nas NIP-u ani Regon-u. Podany adres to blok mieszkalny (wg google) w Jeleniej Górze. Zakres sprzedaży butów szeroki ale nie ma żadnych opinii ani komentarzy.....
Kupował ktoś na tej stronie? Wierzyc im? Wysyłać kasę??
Obserwuj wątek
    • radar525 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 30.06.15, 16:09
      wygląda na to, że to kolejne oszustwo. sklep wygląda podejrzanie - oprócz tego co napisałeś też inne kwestie jak pełna dostępna numeracja każdego modelu. Widząc to nie zdecydowałem się na klasyczny zakup, ale na płatność przy odbiorze. Zgodie z regulaminem wpłaciłem 40 zł zaliczki i początkowo wszystko wyglądało OK. Niestety minęły już 2 tygodnie a ja dostaje wymijające i mało konkretne tłumaczenia, że dziewczyna, która się tym zajmuje jest chora, potem, że na urlopie... NIE POLECAM!
      • iksigrekzet111 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 01.07.15, 09:46
        o kurka....
        ja w końcu zrezygnowałam z ich oferty.
        Zasypywałam ich pytaniami i wychodziło. że tych butów nie mają na miejscu tylko sprowadzają ze sklepu stacjonarnego w Rzymie.
        STACJONARNEGO, który nie ma nawet swojej strony internetowej a ci z Jeleniej Góry są niby ich oddziałem i nawet nie są w Polsce zarejestrowani.
        Sprzedając za pobraniem chcieli najpierw 40 zl przedpłaty na przesyłkę.
        Ja nie zaufałam ale mam nadzieje że do Pana buty dotrą. Proszę o info czy w końcu będą...
        Trzymam kciuki
        pozdrawiam
      • brakzwrotu Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 06.10.15, 13:26
        Witam,

zrobiłam zakupy w lipcu, towar niezgodny z zamówieniem więc terminowo wszystko odesłałam. Do dnia dzisiejszego nie odzyskałam kwoty 452,80 zł !! Oszustwo.

Patrycja Górska z Jeleniej Góry która jest właścicielką sklepu już miała złożoną sprawę w prokuraturze, bo oszukiwała ludzi na allegro. Niestety gdybym to wszystko wiedziała zanim zrobię zakupy na breakfree.pl w życiu bym się nie dała skusić korzystną ceną
    • paulihna Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 08.07.15, 14:19
      Nie znam takiego sklepu.
      • e-zeberka Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 14.07.15, 14:55
        Mam wrażenie,że to niestety oszuści.Zamówienie złożyłam 2 lipca,wtedy też opłaciłam zamówienie.Okazuje się,że buty nie dotarły,nikt nie odbiera telefonu i nie odpisuje...Nie wykazałam sie ostrożnością i nei sprawdziłam co to za cudo...
        • julia.kowal94 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 15.07.15, 17:21
          Ja zamówilam buty 1 lipca i zaczynam sie powaznie martwic. Czy ktokolwiek otrzymal w koncu swoje zamowienie?
          • skyl-ady Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 20.07.15, 15:07
            Witam,
            Na wstępie UWAGA OSZUSTWO!

Jako,że sklep był mi nie znany skontaktowałam się telefonicznie,aby zrobić rozpoznanie co i jak.
            Pani potwierdziła mi,że buty wysyłane są z Polski a i że rozmiarówka dostępna.

Zamówiłam buty 23 czerwca,przyszły do mnie 30 czerwca,ale UWAGA przyszedł kurier z opłatą za CŁO! Zadzwoniłam do sklepu,po czym Pani powiedziała,żebym odebrała i opłaciło cło(95zł) a oni oddadzą mi koszty. Od razu się domyśliłam,że to podróby bo szły z Chin... Opłaciłam cło,bo już dokonałam wpłaty na konto (ponad 300zł). Oczywiście była to podróbka,bo zamawiałam rozmiar 38,5 a przyszedł rozmiar 39 i w dodatku za mały. Buty są mega kiepską podróbka...

Skontaktowałam się ze sklepem w celu zwrotu butów, Pani stwierdziła,że nie ma problemu. Wypełniłam formularz,podałam całą kwotę, która opiewa na 450 zł z prośbą o zwrot na konto. Oczywiście zwrot na koszt firmy(który firma ponosi) i na blankiecie zaznaczyłam informację o odbiorze przesyłki. Przesyłkę nadałam 2 lipca i jak się można domyślić reszty złej bajki...zero kontaktu,telefonu nie odbierają a i potwierdzenia z poczty nie dostałam,że przesyłka odebrana. Po mailach odpisała mi Pani,że do 17 lipca księgowa jest na urlopie i płatność dokona po 17 lipca. Ok,ale co przeszkadza w odbiorze przesyłki, w odbiorze telefonu?

Jeśli sprawa się nie rozwiąże do środy będę musiała sprawę zgłosić do UOKIKu i Policję,ponieważ handlują podróbkami, a w dodatku nie chcą oddać pieniędzy.

Jeśli jest ktoś w podobnej sytuacji proszę o kontakt mailowy- patrycjap111@gmail.com
            • justynasmyk90 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 13.08.15, 14:51
              To może teraz ja opiszę moje problemy z tym pseudo sklepem. Otóż zamówiłam Air Maxy w rozmiarze 38,5. Oczywiście wysłali mi 39, które były strasznie za duże. Istne kalosze. Nie sądzę, aby oryginalne z różnicą 0,5 cm były aż takie bardzo nie do użytku. Postanowiłam je oddać. Mam potwierdzenie o odbiorze paczki. Pieniędzy nie oddają mi już od dwóch tygodni. Ciągle mnie zbywają, nie odbierają telefonów. Banda oszustów! Po prostu wydrukuję całą korespondencję i zgłoszę sprawę na Policję.
      • justynasmyk90 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 17.08.15, 18:12
        Czy ktoś już składał na nich skargę?
    • 1byola Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 18.07.15, 20:41
      Ja właśnie też zamówiłam buty z ich strony,niestety całą kwotę wpłaciłam na ich konto. Buty podobno zostały wysłane muszę czekać na nie 8 dni roboczych i obawiam się że nie przyjdą. Czy komu kolwiek doszły te buty?
      • julia.kowal94 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 18.07.15, 21:16
        Moje w końcu mi doszły, dokładnie po 8 dniach roboczych, ale nie dość, że nie było z nimi żadnego kontaktu, to jeszcze okazało się, że to podroby, a w dodatku zamawiałam rozm. 37.5, a dostałam 38, wiec po weekendzie zamierzam je odesłać i sama się zastanawiam czy bez problemu zwrócą mi pieniądze.
        • 1byola Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 19.07.15, 10:58
          Tak myślam że przyjdą podróby,czy mogłaby Pani mnie poinformować czy był problem ze zwrotem
          • skyl-ady Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 20.07.15, 15:40
            Jak tylko coś uda mi się dowiedzieć,to poinformuje.
            Mam nadzieje,że u każdego sprawa rozwiąże się pozytywnie...
        • 500aga Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 24.09.15, 19:16
          u mnie jest taka sama sytuacja odeslalas buty? zrobili reklamacje odezwij sie agnieszka.linkiewicz@wp.pl
        • dakota26 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 12.10.15, 10:33
          Witam. U mnie ten sam problem. na jaki adres wysłała Pani buty, ulica Transportowa czy Zachodnia?
          • marian_przyp789 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 12.10.15, 15:02
            Witam wszystkich czy ktoś z tych osób tutaj na forum dostał zwrot pieniędzy za odesłane buty, ponieważ dużo osób pisało że odesłało ale nic nie pisali co ze zwrotem pieniędzy i jak się ta sprawa dalej potoczyła (z wyjątkiem Pani o nicku: brakzwrotu ). Tak się zastanawiam czy otrzymali zwrot i już nic tutaj nie pisali czy po prostu dali sobie spokój. pytam ponieważ w tym tygodniu mija mi termin odesłania i zastanawiam się czy odesłać czy po prostu wystawić taniej na allegro jako buty gorszej jakości z Chin.
    • nikita1705 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 22.09.15, 17:36
      Buty kupione tel. Głuchy maile nie odpowiadają za buty zapłaciłam zgłaszam sprawę na policje mieliście podobna sytuacje to oszuści
    • 500aga Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 24.09.15, 19:13
      No niestety sa to oszusci duzo osob sie nabralo ja co prawda dostalam buty po miesiacu ale podroby chinskie nawet nie wygladaja jak buty z obrazka jakis koszmar tez nie wiem czy zglaszac sprawe na policje czy to cos da? a robil ktos reklamacje?
    • only_maalaa Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 29.09.15, 11:25
      Niestety też dałam się oszukać, szkoda że wcześniej nie przeszukałam neta za opiniami o tym sklepie .
      Zgłaszaliście to na policję, bo nie wiem czy warto?????
    • waldas.85 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 29.09.15, 11:36
      Czy sprawa została już wyjaśniona?
    • shawty94 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 30.09.15, 13:43
      Paczka miała dojść w ciągu 8 dni., Czekałam prawie 2 tygodnie a paczki nadal nie było. W końcu napisałam do nich maila, że jeśli nie dostanę paczki zgłaszam sprawę na policję, odpowiedź na maila była natychmiastowa.
      Dostałam paczkę po 17 dniach... Szkoda, że paczka przyszła z Chin, a nie z Warszawy(taką wiadomość dostałam od naszej szanownej"firmy"). Nie dosyć, że są to podróbki to buty śmierdzą z kilometra... Mam teraz przestrogę na przyszłość, już nigdy nie kupię butów przez Internet. Wolę dopłacić 100zł w sklepie, niż kupić w internecie chińskie podróbki za 200zł. Nie polecam zakupu butów w breakfree.
    • only_maalaa Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 30.09.15, 23:43
      Otrzymałam dzisiaj buty również po mailu , że zgłaszam na policję .
      Mam w domu dwie pary butów adidasa superstar (damskie, męskie) kupione w stacjonarnym sklepie sportowym made Indonezja te co otrzymałam są made chiny , napis na sklepowych złoty, z breakfree- żółty , śmierdzą bardzo gumą, klejem? ......
      Nie polecam tego sklepu, nie mogłam znaleźć w innych sklepach rozmiaru więc się skusiłam na ten sklep ....żałuję .
      • arturhor Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 26.11.15, 14:39
        Buty zakupiłem w dniu 12.11.2015 i w tym dniu dokonałem wpłaty w kwocie 599 zł plus 19 zł koszt przesyłki, na konto z tego samego banku w którym ja mam rachunek, więc pieniądze po dokonaniu przelewu już były na koncie firmy breakfree. Do dnia 18.11 nie otrzymałem zamówionych butów, ani żadnej informacji, o dłuższym terminie realizacji zamówienia ( na stronie info realizacja - 72 godziny) w tym też dniu trafiłem na to forum i widzę, że nie tylko ja zostałem oszukany. Przesłałem maila z zapytaniem co z moim zamówieniem, nie otrzymałem odpowiedzi, po kilku godzinach przesłałem informację, że odstępuję od umowy w trybie natychmiastowym. Otrzymałem maila, że buty właśnie zabrał kurier DHL co oczywiście było kłamstwem, ponieważ chwilę wcześniej poinformowałem, że rezygnuję z tego zamówienia, i otrzymałem informację, ze zamówienie zostało anulowane ( pomimo pierwszego maila, że buty zabrał kurier).
        W dniu 19.11 wysłałem maila z zapytaniem, kiedy zostaną zwrócone mi pieniądze za anulowane zamówienie. Otrzymałem wiadomość, że 14 dni trzeba czekać. Pytam się dlaczego pieniądze są bezprawnie przetrzymywane? nie otrzymuję odpowiedzi. Będę pisał tam codziennie. Piszę to aby ostrzec innych, by zastanowili się przed zrobieniem zakupów w tym sklepie, ja na dzień dzisiejszy nie mam ani butów, ani 600 zł które przez prawie miesiąc będą w rękach firmy, która tak naprawdę nawet nie wiadomo przez kogo jest prowadzona.
    • filipoman Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 21.12.15, 15:26
      Ja kupilem buty w tym sklepie i wszystko bylo ok, wiec nie rozumiem o co chodzi. Fakt ze dlugo trzeba bylo czekac ale zdecydowanie bylo warto.
    • inapaulina Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 21.12.15, 17:32
      Ja również kupiłam buty, niestety po tygodniu okazało się że nie mają tych butów na stanie ale pieniądze oddali. Skoro oddają pieniądze to wszystko jest w porządku.
    • rossi27 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 03.01.16, 12:27
      jak najbardziej nie polecam na zwrot pieniędzy czekam do dzisiaj... 4 miesiące sprawę zgłaszam na Policję!! dzwoniłem do Włoch na podany numer firma twierdzi, że nie maja nic wspólnego z firmą w PL mam też maila od nich, że sprawdzą to.... - jak dla mnie to jeden wielki przekręt minęło trochę czasu ale stwierdziłem, że nie odpuszczę choćbym miał jeździć na posterunek Policji codziennie..
      • hopsik00 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 14.01.16, 17:27
        Ja niestety też zakupiłem buty na ich stronie... i najgorsze że wysłałem pieniądze na ich konto bankowe. 30 grudnia dokonałem zakupu , jest 14 stycznia i dalej nic. Czy był Pan może na Policji i co Panu powiedzieli w tej sprawie, bo jak widać to nie tylko jedna czy dwie osoby zostały oszukane, ale więcej.
    • meddeah666 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 04.02.16, 12:44
      Polecam tę stronę do testowania produktów ekspert.streetcom.pl/pl/secured/user/share-registration/22b9d1bb5888a5f3c3bc835834d9608b
    • matheoo12491 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 28.02.16, 00:22
      Witam
      Ja również niestety dałem się nabrać i zamówiłem buty na tej stronie. Kiedy nie dostałem żadnej informacji na temat wysyłki zorientowałem się że coś jest nie tak. Napisałem maila, że anuluję zamówienie i proszę o zwrot pieniędzy niestety nie uzyskałem żadnej odpowiedzi ani nie otrzymałem pieniędzy. próbowałem także się do nich dodzwonić ale od razu zgłasza się poczta głosowa. Czy ktoś podał sprawę na policję i czy to ma jakiś sens czy może policja nic tutaj nie zdziała?
      • oszukanyklientbreakfree Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 07.04.16, 23:21
        Witam
        Miałem ten sam problem ale po miesiącu oczekiwania zgłosiłem sprawę na policję o czym ich poinformowałem drogą mailową. Po około 2 mies. dostałem przesyłkę czyli te niby buty.
        TANIA chińska podróba, śmierdząca klejem. Nie odesłałem tego ponieważ wyczytałem na forum (nie pamiętam już jakim), że ktoś im to odesłał żądając zwrotu pieniędzy i nie ma ani jednego ani drugiego, a wiadomo jak to jest w takim przypadku (sąd). Także co mogę poradzić to zgłosić to na policję i wysłać do nich taką informację. POWODZENIA !
    • andariel55 Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 23.03.16, 09:08
      Szukam ludzi którzy mają problemy z firmą Breakfree. Proszę o kontakt leczo9@wp.pl
    • oszukanyklientbreakfree Re: Czy www.breakfree.pl to prawdziwy sklep?? Kup 07.04.16, 23:15
      ODRADZAM !!!! Wszytko na NIE jeśli chodzi o tą niby firmę ...
      Nie jestem konkurencją, a klientem tego żałosnego wytworu, który nazywa się "przedsiębiorstem czy dystrybutorem".
      Zakupiłem u nich "buty air maxx" za ponad 300 zł. Po wykonaniu przelewu, dostałem potwierdzenie realizacji po czym słuch po nich zaginął. Próby kontaktu JAKIEGOKOLWIEK bez odpowiedzi. Sprawę zgłosiłem na Policję o czym ich poinformowałem drogą mailową. Po ponad miesiącu (bliżej już do dwóch) dostałem przesyłkę, faktycznie z czymś co przypominało "buty air max". Objaśniając to:
      - TANIA, Chińska, śmierdząca klejem PODRÓBA, którą strach zakładać na stopy.
      To moja opinia i mam nadzieję, że POMOGĘ nią komukolwiek kto się w ogóle zastanawia i bierze pod uwagę zawarcie umową konsumencką czyli zakupem od tych niby sprzedawców !!!

STANOWCZO ODRADZAM !!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka