Dodaj do ulubionych

Materac przez internet - dobry pomysł ?

02.08.16, 22:53
Nie mam za bardzo czasu aby chodzić po sklepach, a potrzebuję kupić materac. Generalnie nie obawiam się zakupów internetowych, ale mebla czy materaca nie kupywałam. ]
Obserwuj wątek
    • mercur34 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 03.08.16, 21:09
      Ja często kupuję przez internet i meble też Mi się zdarzało, teraz właśnie poszukuję materaca. Trafiłam na polskiego producenta Senna, który sprzedaje online. Zastanawiam się właśnie nad kupnem. Szukam czegoś nie bardzo drogiego, ale żeby to też nie był jakiś bubel. Znasz może tego producenta?
      • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 04.08.16, 13:37
        a ten producent polski senna ma swój własny sklep, czy sprzedaje się gdzieś w różnych sklepach internetowych? w
        • fionka_oo Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 08.08.16, 20:36
          w tym sklepie są też inne materace i też akcesoria sypialniane. sam sklep dobry, a materac bardzo przyjemny, wygodny i dobrej cenie.
          • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 28.08.16, 07:43
            no ceny rzeczywiście fajnie i to też za materace sprężynowe kieszeniowe.
    • giga28 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 04.08.16, 13:34
      ja swój kupiłam u producent FDM HOME allegro.pl/materac-160x200-kokos-fdm-home-max-premium-24-cm-i6338165735.html i mam go ponad rok . Nic sie nie stało , nie ma zapadlin jak to sie miało w innych materacach , jest średnio twardy bo taki chciałam , Jest super za nie bardzo wysoką cenę i jest dwustronny, śpimy na stronie kokosowej smile
      • giga28 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 04.08.16, 13:35
        na allegro kupowałam !!!!!!!
        • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 04.08.16, 13:40
          ale patrzyłaś/łeś na opinie o sklepie czy na markę materaca?
          • mercur34 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 31.08.16, 19:47
            Zdecydowałam się i kupiłam, bardzo polecam. Mega komfort jak dla Mnie, że można kupić przez internet.
            • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 18.09.16, 18:04
              a jaki model senny mercur wybrałeś ? przyjechał dobrze opakowany , nie był ubrudzony itp.
              • mercur34 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 27.09.16, 21:17
                Dokładnie senna cube, materac kieszeniowy, sprężynowy. Wysyłka była darmowa i materac dotarł do nas w stanie nienaruszonym, był bardzo dobrze opakowany i zabezpieczony.
                • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 28.09.16, 11:07
                  dziękuje, no widzę na ich stronie, że ten cube jest odwracalny to wydaje mi się przydatne, ale ze też twardy, to raczej nie dla mnie sad ale sporo jest kieszeniowych to raczej coś innego wybiorę. Trochę trudno mi ogarnąć różnicę tak dokładnie, ale to najwyżej zadzwonię do nich i porozmawiam o rożnicach.
      • pinter87 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 14.11.16, 01:35
        Kupiłem dokładnie ten sam materac i bardzo się zawiodłem. Rozumiem, że w pierwszych dniach był lekko "pomięty" po rozwinięciu go, ale nigdy nie wstał do obiecanych 24 cm. W tej chwili ma dokładnie 21 cm więc sprzedawca zdecydowanie upiększa rzeczywistość. Poza tym materac jest wykonany z powłoczki jak na kołdrach, więc po prostu same nitki się ciągną no i ogólnie dziadostwo. Z kolei znajomi kupili materac na allegro ale w innej firmie (nie wiem jakiej) i są bardzo zadowoleni. Wiem tylko, że wcale nie zapłacili więcej niż ja, tak więc nie ma mowy że to był jakiś produkt z wyższej półki cenowej. Tak więc trzymajcie sie z daleka od FDM (czy też użyszkodnika spijzdrowo)
    • michal.fraczyk Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 11.08.16, 00:55
      Ja ostatnio wyszukałem materac dla dziecka poprzez stronę www.cenowe.pl - gdzie porównałem sobie ceny w kilku sklepach i zdecydowałem się na najtańszą ofertę z pośród kilku tysięcy. Od tamtej pory
    • noe-noe Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 28.09.16, 14:35
      Ja kupiłam przez internet u polskiego producenta www.materacekolo.com.pl, jednak przed zakupem zadzwoniłam do sklepu i tam porozmawiałam na czym mi zależy. Pani, która odebrała telefon bardzo miła, pomogła mi wybrać materc. Materac służy mi już ponad dwa lata i jestem mega zadowolona z niego.
    • liliana89 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 15.10.16, 17:43
      rzeczywiście lepiej było przedzwonić, porozmawiać. Po rożnych podejściach Pan polecił mi model massage. Wybrał dobrze. Materac przyjechał szybko, był dobrze zabezpieczony. Póki co śpi się bardo dobrze. dziekuje za polecenie Senna, dobry materac, w naprawdę przystepnej cenie.
    • dwojcik1978 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 24.11.16, 00:06
      Kupić to można szybko. Tylko pytanie, czy będzie to prawidłowy zakup - tzn. taki, który będzie Wam służyć dobrze, czy taki który przyniesie duże zyski sprzedawcy. Proponuję najpierw się trochę podszkolić, np. na naszych blogach doria24.blox.pl czy doria24.blogspot.com a potem szukać ofert. My na naszej stronie z materacami oferowanymi przez nas w Warszawie doria24.pl staramy się mówić językiem prostym i wyjaśniać, co możesz zyskać kupując konkretny materac. Można też zadać nam pytanie na facebooku facebook.com/doriasc bo znamy też konkurencję, a przede wszystkim rodzaje materiałów jakie są stosowane. Słowo producent bowiem wobec fabryk materaców to lekkie nadużycie. Raczej powinno się pisać - montowanie. I dlatego właśnie warto zapoznać się z naszą działalnością.
    • 32iwonn Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 31.07.17, 14:18
      a dlaczego miałby to być zły pomysł? Jak dla mnie to jeszcze lepsza opcja niż zakup w tradycyjnym/stacjonarnym sklepie ponieważ odchodzi nam problem transportu, bo materac jest dostarczany do domu no i bardzo często ceny w sklepach internetowych są zdecydowanie niższe, Ja tak miałam jak zamawiałam swoją rumbę z hildinga, cena na internecie była o wiele atrakcyjniejsza.
    • sambolejro Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 17.11.17, 08:51
      Raczej nie jest to dobry pomysł. Materac trzeba wypróbować, a nie kupować w ciemno.
    • krysiasta2 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 26.11.17, 23:25
      Nie jestem w 100% przekonana czy to dobry pomysł, ja raczej wolałabym jednak sprawdzić w sklepie dokładnie co i jak. Ale jak nie masz czasu to myślę, że nie będzie źle. Poczytaj tylko dużo na ten temat i zastanów się czego potrzebujesz i jakie masz preferencje. Mogę Ci polecić materace Dormeo, bo sama mam i jestem zadowolona. Wygodne, dobre dla kręgosłupa, z nowoczesnymi sprężynami piankowymi, a do tego ze zdejmowanym pokrowcem. Mają darmową dostawę, musiałbyś poczytać na temat ewentualnego zwrotu przy zamówieniu przez internet.
    • kasiczek811 Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 14.07.18, 12:22
      Ja kupiłam świetny materac - dwustronny, z dwoma stopniami twardości i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miewałam bóle kręgosłupa, a teraz jest znacznie lepiej smile polecam i podrzucam link: centrummateracy.com/produkt/visco-easy/ . Pozdrawiam!
    • sambolejro Re: Materac przez internet - dobry pomysł ? 19.08.18, 16:33
      Ja musiałabym wypróbować materac.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka