Gość: Konrad IP: 83.238.164.* 18.12.09, 10:09 Jasne w to miejsce trzeba otworzyć bank albo pub. Któryś raz życie uczy, że ekipa Waltz ma poszanowanie dla historii. PO z Waltz w Warszawie jest lepsza od Hitlera ze Stalinem w niszczeniu miasta... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIOTROWY Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają sły... IP: 188.33.194.* 18.12.09, 10:11 UWOLNIĆ WSZYSTKIE ZWIERZĘTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 10:16 i bardzo dobrze! warunki w jakich trzymane sa tam zwierzeta to skandal! klatki z gryzoniami stoja tuz przy oknie. caly dzien i cala noc zwierzeta sa wystawione na atrakcje ulicy - halas, swiatla - te zwlaszcza w nocy to tortura. pzrechodzilam tam niedawno pozno wieczorem. w wystraszone kroliki wali swiatlo z latarni, zwierzeta nie spia stloczone w najdalszym od okna kacie klatki. a nad nimi w oknie wisi zakurzona roleta, ktorej nikt na noc nie sciaga. wlasciciel powienen dostac dotkliwa kare za takie okrucienstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s IP: *.147.211.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.12.09, 12:18 Mam takie samo wrażenie o tym sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają sły... 18.12.09, 10:30 "prawa rynku są nieubłagane, a sklep Egzotyka jest niedoinwestowany i wygląda dużo skromniej niż te w centrach handlowych" A co to za żałosne wzorce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KuMaK Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s IP: *.knc.pl 18.12.09, 14:03 No to marny z Ciebie znawca, jeśli uważasz ze ludzie zatrudnieni w takim KAKADU beda dysponowac wieksza wiedza niż te osoby ktore prowadza sklep samodzielnie przez wiele lat. Idz do KAKADU i sluchaj sie 'znawców'. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s 18.12.09, 23:00 Naucz się czytać pomiędzy wierszami i zauważ sarkazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydureń nie histeryzuj Konrad IP: *.centertel.pl 18.12.09, 10:31 tylko zastanów się co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: nie histeryzuj Konrad IP: 83.238.164.* 18.12.09, 12:26 Mam nie histeryzować i zastanowić się co piszę. Więc piszę aby ty i tobie podobni wiedzieli co myślę o tej, która rządzi miastem. Moją historią jest to, że w czasie zakładania nowego parku wycięto dużo starych drzew. Moja histeria to jazda w brudnych i śmierdzących autobusach. Jak też histeria że została zburzona zabytkowa parowozownia. Histerią jest wytyczanie buspasów ale też histerią wylewanie asfaltu przy mrozie. Histerią jest likwidowanie połączeń autobusowych. Podobnie histerią przenoszenie linii autobusowej z jednej dzielnicy do drugiej. Aktem mojej histerii zaakceptowanie przez ratusz nowych wiat przystankowych. To moja histeria kiedy ratusz wydaje miliony na kursy, które prowadzą prywatne firmy dla ratusza. I histerią rozjeżdżone błoto pośniegowe na ulicy z niesprzątniętymi chodnikami. Jestem histerykiem, gdy nie można obudzić odpowiedzialnego za usunięcie dziury w moście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: nie histeryzuj Konrad IP: *.centertel.pl 18.12.09, 14:57 dajcie mu cos na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: nie histeryzuj Konrad 26.01.10, 19:26 Ty, Tobie ...nawet ,jak nie znamy piszemy z duzej litery. To sie nazywa kultura. Z domu nie ma, to ja chetnie podpowiem miotle spod Ostroleki np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepperoid bank, kebab czy apteka? IP: *.jjs-isp.pl 18.12.09, 10:49 Beznadziejne jest stawianie centrów handlowych za wzór, ale ten sklep faktycznie stracił rozpęd. Nie on jeden, rybkowy z Nowowiejskiej też niestety został zastąpiony przez aptekę (w promieniu 50 m. są tylko dwie chyba). Z ogromną uciechą przyjmuję plajty aptek i banków, oby jak najwięcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen_ek Re: bank, kebab czy apteka? IP: *.centertel.pl 18.12.09, 10:59 typowe... polaczek cieszy się, że komuś nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi jak mozna bylo dopuscic do tak duzego dlugu??? IP: *.acn.waw.pl 18.12.09, 11:03 a gdzie kaucja? pol roku nie placil a miasto dopiero sie obudzilo. mam nadzieje ze miasto odzyska te 100 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Szkoda. Szkoda, ze mamy takie prawo. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:20 Szkoda tez sklepu. Marzy mi sie TUTAJ taka postawa i takie zachowania, jak te opisywane w Paryzu... DOZYJE TEGO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qilia Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: 94.254.151.* 18.12.09, 11:32 Wcześniej Bajka, teraz ten sklep. Kolejna część Warszawy, która znika. A myślałam, że po nocnej "Kamerze" zmienionej w japońskie nie-wiadomo- co nic mnie już nie ruszy. Ale fakt - wzorce rodem z centrów - bezcenne, gratuluję redaktorowi piszącemu, czy ma więcej niż 15 lat? Bo myślenie prezentuje czysto "galeriańskie"... Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex jakie kultowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 11:45 co w takim razie oznacza slowo kultowe? Czy tlumy podekscytowanych nastolatkow oblegaly ten sklep? Czy dostal jakas nagrode czy wyroznienie zwiazane z prowadzona tamze dzialalnoscia? Co to urwal nac znaczy kultowe? Dla mnie sklep ten istnial jako sklep. Ale z kultowoscia nie mial nigdy nc wspolnego. Beznadziejny wystroj wnetrza, towar skromny w asortymencie. Po prostu byl - na Nowym Swiecie. Juz przy 35 PLN nalezalo zwinac interes. Ja wiem ze plany biznesowe moze pokrzyzowac wyzszy czynsz. Kto zamyka - miasto? Czyli za kazdem razem jak ktos dluzny miastu to GW bedzie stawala w jego obronie? Mysle ze pracownicy Stolecznej powinni przeznaczac swoje pensje na ochrone wielu "kultowych" miejsc ktore ostatnio pozamykano. Inna rzecza z kolei, bardzo wazna dla miasta, jest ustalanie polityki czynszowej. Sa interesa ktore ze swej natury sa niskodochodowe, a jednoczesnie pomocne spoleczenstwu/mieszkancom etc. Przy obecnej stawce "rynkowej" na Starowce ciezko mi zrozumiec zasady, a raczej mozliwosc funcjonowania wielu pubow czy restauracji ktore sie tam znajduja. Fajne jest ZGN wywalic stawke 100 PLN z metra. Fajnie pochwalic sie 300 PLNowym czynszem za lokal po zegarmistrzu z Rynku SM. Problem polega ze tych 300 PLN nikt nie zaplacic, a i ze stowa maja klopoty. Czyli na papierze ZGN ma przychod, gorzej z rzeczywisymi wplywami. No ale analizujemy papiery, nie przeplywy gotowki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokolenie88 Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: 195.184.82.* 18.12.09, 11:49 NIE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyka Znowu Krytyka dostanie? IP: 94.75.121.* 18.12.09, 12:02 Podobno Sierakowski ze swoją zgrają mają dostać ten lokal za bezcen. Będą tam prowadzić punkt informacyjnych dla starych i chorych przekonywujący ich o tym, że ich życie jest bezwartościowe i że powinni poddać się eutanazji. Będą to olbrzymie oszczędności dla budżetu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Rybka lubi pływać! 18.12.09, 12:08 Niech Pan sprzedaje rybkę, a do rybki 50 gram w cenie 3 PLN. I może Pan tak spokojnie kilka lat pociągnąć... Koncesji Pan nie potrzebuje! Gazeta wybroni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbj Re: Znowu Krytyka dostanie? IP: *.acn.waw.pl 01.01.10, 16:10 nie mówi się "przekonywujący" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.147.211.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.12.09, 12:10 Zawsze miałam wrażenie, że jest tam brudno i ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzioniunio Re: Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świ IP: 195.245.213.* 18.12.09, 12:34 To ci tam teraz zrobią kolejny bank - będziesz miał czysto i jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby13 Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.171.127.162.static.crowley.pl 18.12.09, 12:11 Powiem krótko: WRESZCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viv Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.chello.pl 18.12.09, 12:12 oj szkoda. Kupilam tam mojego pierwszego krolika, smutno bedzie na Nowym Swiecie bez tego sklepu. Moze da sie jezszce jakos temu zaradzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w polityka czynszowa miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:16 faktycznie brak polityki czynszowej miasta, moja znajoma prowadzi fajną galerię sztuki, lokal musiała wygrać w przetargu i co miesiąc główny problem to zarobić na czynsz. Więc faktycznie preferencyjne traktowanie księgarni, galerii itp by się przydało. Z drugiej jak można dopuścić do zadłużenia 100 tys zł?! To jaki tam jest czynsz miesięczny, z ilu miesięcy to zadłużenie? A gazecie proponuję pisać, o kultowych miejscach zanim znikną, może taka reklama by im pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Na salonie miejskim nie ma miejsca na chomiki! 18.12.09, 12:18 A teraz, niech ktos mi powie, ze zamykanie centrum dla samochodow, robienie deptakow, nie zabija (tzn zmienia) centrum. Jak z papuga stac na przystanku autobusowym 20 minut przy temperaturze -8 stopni? Albo na rowerze ja przewozic? W termos ja wsadzic? Tak, pamietam tez sklep z dziecinstwa. Mojemu dziecku kupie rybki w Blue City. On bedzie pamietal sklep w CH. Tak, sentymentalnie bede mogl wspominac - o tu w tym miejscu, gdzie jest salon Gucci, mozna bylo kupic rybki. Tak jak przed ponurym sadem wspominam, ze bylo to mile miejsce z fajna makieta kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Na salonie miejskim nie ma miejsca na chomiki IP: *.acn.waw.pl 18.12.09, 12:39 warzaw_bike_killerz napisał: > A teraz, niech ktos mi powie, ze zamykanie centrum dla samochodow, robienie > deptakow, nie zabija (tzn zmienia) centrum. zmienia. a nawet zabija! wszystko, co laczy sie z motoryzacja zabija resztki twojego centralnego ukladu nerwowego. co ma ten sklep wspolnego z samochodami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Na salonie miejskim nie ma miejsca na chomiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 13:04 Jako zamiłowany rowerzysta, ale i samochodziarz. Niestety ma. Ludzie do sklepu lubią dojechać, włożyć zakupiony towar do auta, daleko go nie nosząc. O tym, że w wyjątkowych przypadkach, jak tych papug, podróżowanie autobusem w mrożny dzień byłoby okrucieństwem. Centrum wymaga dojazdu i ... parkingów. Może pod ulicami ? Centra handlowe wygrywają nie tym, ze są rózne sklepy pod jednym dachem obok siebie tylko tym, że zakupiony towar możemy odnieść do auta zaparkowanego w rozsądnym dystansie. Na dłuższą metę bez sklepów centrum uschnie. Centrum jakiegokolwiek miasta bez zabytków światowej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Na salonie miejskim nie ma miejsca na chomiki IP: 217.17.35.* 18.12.09, 15:32 No szkoda tylko, że 90% klientów takiej Arkadii to pasażerowie zbiorkomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Na salonie miejskim nie ma miejsca na chomiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 18:46 Wątpię. Twoja statystyka może dotyczy wszystkich klientó spędzających tam czas - kino plus ewentualnie punkt gastronomiczny. Nie zakupy. Z drugiej strony bliski Żoliborz wzdłuż Broniewskiego, Sady, gdzie nie ma zbyt wielu sklepów ma super wygodny dojazd. Ale rzecz nie w tym. Jeżeli w centrum płacisz za parkowanie, masz daleko do dojścia to z pewnością nie pojedziesz tam by odwiedzić sklep, w którym towar jest taki sam jak w galeriach. Sklepy wymierają. Ze względu na obroty stają się coraz droższe. I upadają. Dotychczasowi mieszkańcy się przyzwyczajili tyle, że z czasem wymrą. Czy znajdą się nowi chętni na wątpliwą przyjemność mieszkania w pustynnym centrum ? Centrum miasta to wszystko, a nie tylko knajpy, dyskoteki, hotele, apteki, banki i biura. One też, ale przede wszystkim ludzie, którzy tam mieszkają. A ci potrzebują także sklepów z rozsądnymi cenami. Nie chodzi o sklepy z papugami. I nie chodzi o sklepy na froncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: 83.238.164.* 18.12.09, 12:32 Był już taki co chciał wyrzucić ZOO z nad Wisły aby postawić w to miejsce apartamentowce. Nie udało się. Pewnie uda się Waltz i nie będzie to moja histeria. Gdy napisałem co w tym mieście jest moją "histerią" opinia została skasowana. Ważne aby kadzić, to się tylko liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s IP: *.acn.waw.pl 18.12.09, 12:33 Gość portalu: Konrad napisał(a): > Któryś raz życie uczy, że > ekipa Waltz ma poszanowanie dla historii. PO z Waltz w Warszawie jest lepsza > od Hitlera ze Stalinem w niszczeniu miasta... jestes nieprawdopodobnym ignorantem. wracaj do swojej pipidówy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:47 To prawda jak bezmyślnym stworzeniem trzeba być, żeby kogokolwiek porównywać do Stalina i Hitlera. Boli mnie ta polska głupota, bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kanarki odlatują z Nowego Światu - zamykają s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 13:01 Tak jest! Centrum powinno być zamknięte dla samochodów, będziemy sobie jeździć rowerami do banków, aptek i lumpeksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Spokojnie. IP: 213.77.28.* 18.12.09, 13:31 Właściciel wisi miastu (nam) 100 patoli. Jak odda to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Spokojnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 13:41 Ja zrozumiałem, że część z tych 100 patoli jest winien, bo ma zapłacić 280 zamiast 35 za m2 za bezumowne używanie lokalu. Czyli gdyby przyszło do spłaty to z tej różnicy miasto mogłoby zrezygnować - wpływ nadzwyczajny. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Spokojnie. 18.12.09, 14:16 Taki kultowy, że nie stać go na czynsz?! Bo chyba nie zostali podkupieni, a jeśli nawet, to mogli się bronić, wszak rzeczy kultowe dobrze się mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: Spokojnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 18:55 Ja nie bronię sklepu, choć tradycji szkoda. Pamiętam go w tym miejscu od zawsze, czyli 50 lat. Czy kultowy ? W swoim czasie, gdy nie nadużywano jeszcze tego słowa tak powszechie, pewnie tak. :) Chodzi mi tylko o rachunki. 100 patoli się zrobiło, bo papier wszystko wytrzyma. Gdyby wyprowadzili się zgodnie z wypowiedzeniem, które dostali gdy zalegali z czynszem byłoby ... no właśnie z artykułu nie wiem ile, bo nie napisano. A od końca umowy zadłużenie rośnie lawinowo, bo miasto życzy sobie po 280. A dlaczego nie po 500 ? Albo po 1000 ? Może byłby już okrągły milion ? Papier wszystko wytrzyma, a sąd może przyznać np po 45 i ze 100 patoli zrobi się 30 ? 40 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruszka Re: Spokojnie. IP: *.chello.pl 30.12.09, 07:21 Pomyliło się coś "warszawiakowi". Warto mu wytłumaczyć, że to nie jest forum kibiców polskiej piłki nożnej na którym mógłby bezkarnie wypisywać takie bzdury. Pora od komentarzy przejść do czynów aby pomóc uratować to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NŚ Re: Spokojnie. IP: *.acn.waw.pl 20.01.10, 22:37 A to, że rodzina odbudowała kamienicę prawie od zera to nic?!!!A to, że dług narósł po podwyżce czynszu to też nic?!!! A czy wiesz coś o Dekrecie Bieruta? Pisać głupstwa, tak spod dużego palca, jest bardzo łatwo, ale świadczy o poziomie piszącego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kx Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.12.09, 12:43 Takich sklepów handlujących niewolnictwem i cierpieniem zwierzęcym ku uciesze debilnych ludzi nie powinno być w ogóle. Kiedy wreszcie wszystkie zostaną zlikwidowane? A najlepiej, jak ich własciciele zostaną pozamykani w klatkach, na tych samych warunkach, jakie stworzyli dla swojego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świ IP: 109.243.212.* 22.01.10, 20:53 najlepiej wróć do jaskini i czasów kiedy zwierzęta nie były udomowione. Do tego pewnie jadasz tylko warzywka i wyglądasz jak mój cień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moko Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 20:54 Abstrahując od warunków panujących w tym sklepie i jego wystroju, też uważam, że HGW nie ma poszanowania dla historii. Za jej rządów można nawet rozbierać bezkarnie zabytki vide zdemolowany kompletnie dom w tzw. Kolonii Profesorskiej. Miał być remont a został bezpowrotnie zniszczony. BTW - lokal pewnie teraz wynajmie za bezcen jakiś napływ, znajomek bufetowej a po "odbębnieniu" karencji wykupi za bezcen (albo nawet i wcześniej,bo HGW nie takie przewałki robi)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatelko Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.aster.pl 29.12.09, 10:27 bezdusznynowyswiat.blog.onet.pl/ Blog na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia Re: Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 10:18 Będąc dzieckiem uwielbiałam spacerować po swoim mieście i oglądać wystawy . Szłyśmy z koleżankami na Nowy Swiat - bo tam zawsze było bardziej światowo , spacerowałyśmy i gapiłyśmy się na wystawy.Patrzyłyśmy na kolorowe okłaki książek, marzyłyśmy o tych zwierzaczkach wystawionych w witrynie sklepu , oblizywałyśmy się na widok bitej śmietany i włoskich lodów z automatu ech..znika ten świat mieszkałam na Grójeckiej i teraz tam nie spaceruję bo po obu stronach ulicy same banki... nie chce mi się spacerować po moim mieście ... napiszecie zaraz - na spacer do lasu !!! no właśnie a ja lubiłam pospacerowac po mieście - teraz sie nie da , chodniki równiejsze , kolorowe ale gdzie ten klimat ,gdzie bary mleczne i księgarnie ? Podobno jest akcja poparcia dla reaktywacji barów mlecznych prowadzona przez TVN Warszawa -popieram !!! Każde miasto musi mieć swój klimat ,Nowy Świat to nie Champs Elysees. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świecie IP: *.aster.pl 31.12.09, 19:02 Byliśmy dzisiaj w tym sklepie. Oglądaliśmy "Zeberki" które chcemy kupić. Na drzwiach sklepu wisi list pożegnalny - warto go przeczytać. Właściciel sklepu zachował prawdziwą klasę, której dzisiaj jak ze świecą szukać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskaa1 Re: Zamykają kolejne kultowe miejsce na Nowym Świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 00:18 wielka szkoda. ten sklep byl tam od zawsze, z uplywem czasu coraz mniej bylo zwierzat, ale zawsze fachowa rada i pomoc. gapilam sie na kolorowe i egzotyczne ptaszki jako dzieciak, gapilam sie jako dorosla kobieta. kto wie, moze tam wlasnie wyklula sie moja milosc do ptakow. nie bede juz przechadzac sie nowym swiatem, bo i nie ma po co. to bylo moje ostatnie miejsce do popatrzenia, do wspomnien. znika warszawa, idzie nowe- to nie byloby zle, gdyby pomyslec przy tym o tozsamosci miasta, o ludziach, a tu tylko zlotowki- jedyna koncepcja i plan. do huberta- nie kupuj zeberek- to wyjatkowo glupie ptaki. rozwaz zakup kanarka, ryzowca- mily towarzysz na dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś