Dodaj do ulubionych

Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame

IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 14.02.06, 23:33
Szczuka to intelektualistka??

Rany julek.
Obserwuj wątek
    • Gość: anty-złodziej Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:35
      wreszcie! tylko dlaczego 27-go marca a nie od reki?!
      • Gość: p_p Szczuka intelektalistką?! Buehehehehe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:02
        Szczuka intelektalistką?! Buehehehehe... jakie czasy tacy "intelektualiści".
        proponuję dokooptować Duninównę, Jarugonowacką i Wańkową... one też
        intelektualizują (inaczej)...
        • Gość: piana Re: Szczuka intelektalistką?! Buehehehehe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:44
          Szkoda gadać... jacy ludzie takie kanony... a co masz jej do zarzucenia..to
          jakbyś powiedział że Gąsiorowski odkąd prowadził Kalambury przestał być
          aktorem.. no chyba że tylko TVN oglądasz i w życiu nie słyszałeś o Dobrych
          Książkach, Pegazie i Szczuce - krytyczce literackiej..i po co ja To pisze, już
          dawno sobie obiecałam, że mnie żaden dureń z forum nie wyprowadzi z równowagi..
          pozdrawiam wszystkie feministki-intelektualistki, feministów-intelektualistów
          oraz wszystkie /ich nie-ignorantów
          • Gość: masculinista ano kanony IP: 212.160.172.* 17.02.06, 10:07
            dla jednych intelektualista pozostaje A. Leper
            dla innych T. Rydzyk
            jeszcze dla innych K. Szczuka,
            To jeszcze żadnej z tych osób intelektualistą nie czyni.
            Tym bardziej bycie feministką nikogo obligatoryjnie intelektualistą nie czyni.
            Zresztą uśmiech politowania większości osob, którym przyszło przeczytać to
            zestawienie (Szczuka - intelektualistka), dobitnie o tym świadczy.
            Intelektualistą nie zostaje się na tych samych zasadach na jakich wręcza się
            frycki czy też innego namaszczenia tej czy innej "dziewczyny", "gazety"
            czy "trybuny".

ps. "Piana" alez starannie dobrany nick )
            • Gość: feminista Re: ano kanony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:38
              gdybys zechcail troche poczytac, wiedzialbys ze szczuka jest czlonkinia Polskiej
              Akademii Nauk. w przeciwienstwie do rydza, leppera oraz ciebie.no ale co tam
              ...PAN to grupa lewakow,zaden autorytet.autorstwo kilku ksiazek bedacych analiza
              literatury, i napisanie setek felietonow to tez nic. bo prawdziwa nauka to to co
              glosi jarek z lechem.prawdziwa nauka brzmi z radia.na stos z lekarzami...chca
              zabic nasze nienarodzone dzieci, na stos...z nauczycielkami...jak smia udawac ze
              mysla i pouczac mlodych mezczyzn...na stos z fryzjerami, przeciez wszyscy to
              geje.na stos z lesniczymi...to lewacy, neich nei klamia ze drawna na stosy
              zabraklo w lesie
              • Gość: ... Re: ano kanony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:12
                Nie ośmieszaj się, idioto. Szczuka nie jest i nigdy nie będzie członkinią PAN.
                Może być najwyżej zatrudniona w którymś z instytutów. A o to - wbrew pozorom -
                nietrudno. To ściek dla takich orlic jak ona.
              • Gość: masculinista bolszewicka retoryka IP: 212.160.172.* 20.02.06, 09:00
                jesli ktoś waży się nie uznawać Szczuki za intelektualistkę, to MUSI być
                zwolennikiem Rydzyka, PiSu itd.
                Podział jest jasny z jednej strony zwolennicy grupki zmutowanych agresywnych
                medialnie odmieńców (tak nie bójmy się tego słowa będącego w związku
                bliskoznacznym z ulubionym okresleniem środowisk "intelektualnych" - ".....
                inaczej" ) udających intelektualistów poprzez dobieranie pięknych i słusznych
                okresleń dla nazwania swoich ekscentrycznych i zwykle niesmacznych zachowań i
                upodobań (np. "sztuka offowa" czymu nie "fuck offowa" ??). Osobniki na
                wskroś "tolerancyjne", oczywiście jeśli ktoś nie próbuje stać do nich w
                opozycji wtedy cała udawana tolerancja pryska jak bańka mydlana, zaś oponent
                obligatoryjnie zyskuje miano ortodyksyjnego katola, zwolennika ciemnogrodu, nie
                wiele odbiegającego od nazistowskiego oprawcy, który najchętniej wyrżnął i
                przepuścił przez komin cało to "nowoczesne społeczeństwo".
                Taki własnie wygląda "dialog" z "intelektualistami" pokroju Szczuki, Srody i
                innych jarugopodobnych stworów, węszących wszędzie spisek, chorobliwie
                doszukających objawów
                się "nierówności", "nietolerancji", "mobingu", "molestowania", "upokarzania", "o
                brażania"... ogólnie wykazujących większą rewolucyjną czujność i niż podwładni
                Feliksa Edmundowicza
    • Gość: kixx Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.acn.waw.pl 14.02.06, 23:43
      oczywiscie ze intelektualistka
      i to nieposledniego rodzaju
      a ze nikt(nawet nauczyciele odmawiajacy jej promocji z klasy do klasy)jej
      intelektu nie rozumie to nie jej wina
    • esmeralda_pl Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 15.02.06, 00:08
      kazdy klub ma takich intelektualistow, na jakich go stac
      • Gość: :( Kaczyzm ma sie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:13
        Powinni przeksztalcic to w "centrum propagandy kaczek". Niedlugo ludzie beda
        szli do wiezienia za nieposlusznosc ideologi kaczki. Przykre, czas pakowac
        walizki i wyjechac do demokratycznego kraju ehh
        • Gość: M a co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:35
          Przeczytaj dokladnie artykul....
          • Gość: gary Re: a co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 02:33
            Może nie potrafi czytać?
          • Gość: Smok Ano to ma do rzeczy że Le Madame to nie jest IP: 62.29.248.* 15.02.06, 08:37
            zwykly klub tylko również pewna organizacja. Fakt, że lewicująca i otwarta na
            odmienności. Choć jestem generalnie prawicowy, to bardzo mi się nie podoba że
            takie organizacje są obecnie szykanowane. Nie takiej demokracji oczekuję.
            • Gość: vortex Re: Ano to ma do rzeczy że Le Madame to nie jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:36
              pech tej lewicujacej (ja bym powiedzial lewitujacej) organizacji jest jak na
              razie natury prawnej. Podejrzewam ze gdyby to byl osrodek kultury albo
              sierociniec to problemu by nie bylo. Ale ze jest to zwykly "balagan" - to go
              sruuuu
              • Gość: Smok Tak, ale lokal jest dość wartościowy, przyciąga IP: 62.29.248.* 15.02.06, 11:51
                ludzi stał się ośrodkiem kultury czy się to komuś podoba czy nie. Dlatego
                porządkowanie statusu prawnego należałoby tu przeprowadzić subtelniej niż na
                zasadzie eksmisji bo to nie łóżko polowe pod Galerią Centrum. Idąc dalej tą
                drogą Warszawa może będzie miała uporządkowane prawo ale będzie nudna i nic tu
                się nie będzie działo. Chyba nie o to chodzi? Problem tylko że miasto nie chce
                się głębiej zaangażować w 'twórcze' rozwiązanie tego problemu bo profil klubu
                nie przystaje do profilu rządzącej w Warszawie partii. To jest ten problem.
                • Gość: vortex Re: Tak, ale lokal jest dość wartościowy, przycią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:01
                  W Polsce jest jak jest (i nie tylko w Polsce). Tak jak napisalem ponizej, gdyby
                  chlopaki z LM siedzieli cicho i nie obnosili sie ze swoim homoseksualizmem to i
                  moze by sie nic wielkiego nie stalo. Mniejszosci, nie tylko seksualne, maja to
                  do siebie ze rozpaczliwie staraja sie byc zaakceptowane i zauwazone. A to
                  niestety w wiekszosci przypadkow wywoluje odwrotny od zamierzonego efekt. Co do
                  watpliwych walorow oswiatowo kulturalnych LM - bez przesady, nic tam wielkiego
                  sie dzialo. A ze ogolnie w W-wie sie malo dzieje - to juz insza para kaloszy.
                  Poza tym umowmy sie - knajpa-fundacja?
                  • Gość: Smok Koleś, gdzie ty tam widzisz 'obnoszenie się'? IP: 62.29.248.* 15.02.06, 12:27
                    Lokal jest jaki jest, byłoby nudno gdybyś w każdym zobaczył to samo i gdyby
                    wszyscy myśleli tak samo. Chyba że ciężko ci się pogodzić że ktoś myśli i czuje
                    inaczej niż ty. W takim razie powinieneś się cieszyć. Obecna władza uprości ci
                    życie, uczesze co nie uczesane... :-/
    • Gość: szczesliwy jasne pod przykrywka sztuki inny orient szerzyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 04:04
      Przeciez nie od dzis wiadomo ze tam ciocie sie spotykaja wiec po co ta
      ciemnota . Nic tylko pozory wiec dobrze ze miasto zaczyna robic z brudem pozadek
      • Gość: Nexo Re: jasne pod przykrywka sztuki inny orient szerz IP: *.lot.pl 15.02.06, 06:58
        Ktoś tu ma kompleks małego lub niepewność swoich upodobań i musi się
        dowartościowywać. Przykre...

Każdy ma prawo się spotykać z kim chce i gdzie chce.
        • Gość: wniebowziety teraz to wszystkie ciocie ała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 07:40
          To moze do Koziej Wolki a nie na Starym Miescie takie cyrki robic? Praga Polnoc
          Zabkowska Brzeska Stalowa tez by was z kompleksow szykbo wyleczyla czemu tam
          nie chcecie robic towarzystkich podbojow otorzcie wrescie oczy nikt w
          srodmiesciu was nie chce teraz to tylko potraficie krzyczec lamentowac i smucic
          Miasto wie co robi :)))))))))))))
          • Gość: autograf Wracaj do szkoły i naucz się dziecko ortografi IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 15.02.06, 08:29
            Bo mamusia wyłączy komputer z gniazdka i zrobi szlaban za dwóje z polskiego
          • Gość: ok Re: teraz to wszystkie ciocie ała IP: *.chello.pl 17.02.06, 07:11
            nic dziwnego, ze wygral Kaczynski skoro mamy takich ciemniakow w kraju...
            Zastanowcie sie nad tym co piszecie, byliscie chociaz raz w Le Madame?? Nie, to
            macie okazje pojsc zanim zamkna, moze wtedy bedziecie mieli inne zdanie nt tego
            miejsca... A jezeli chodzi o homoseksualistow, sa to tacy sami ludzie jak inni,
            i jedyne co mnie zaskakuje to fakt, ze podobno zyjemy w demokratycznym i
            tolerancyjnym kraju, a wiekszosc mlodych ludzi zachowuej sie tak jakby
            mieszkala w ciemnogrodzie... Moje gratulacje Polsko, nic dziwnego, ze nas tak
            na swiecie szanuja jak szanuja... Zenada... Co do Le Madame mam nadzieje, ze
            pozostanie na swoim miejscu :)
            • koszatek Re: teraz to wszystkie ciocie ała 17.02.06, 08:26
              Dlaczego ten klub miałby być wyłączony spod zasad, które obowiązują wszystkich innych ?
              • Gość: ... Re: teraz to wszystkie ciocie ała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 08:43
                Bo to jest klub pod patronatem Gazety Wyborczej.
    • Gość: gość Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 08:03
      Kanjpa z wyszynkiem to "organizacja non-profit"? Nielegalnie zajmuje
      pomieszczenia, ale ma tam zostać, bo to "kultura"? Ja nie mogę, tym gazetowym
      "lyberałom" nieźle się we łbach przewaliło.

Jak zajmują budynek niezgodnie z prawem, to wynieść ich na kopach, obciążyć
      kosztami postępowania, zająć majątek jako zabezpieczenie i tyle. "Kultura" wiele
      na tym nie ucierpi.
    • Gość: psyholognistykutas Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.crowley.pl 15.02.06, 08:39
      "Le Madame przekształciło się w fundację non profit"

To znaczy jak? Piwo jest tam bez marży? Może ją jacyś sponsorzy pokrywają? Czy
      też to zwykłe oszustwo w imię wspierania kultury, cokolwiek miałoby to znaczyć.
      A tak na marginesie. Co taka ponoć intelektualistka, cokolwiek miałoby to
      znaczyć, jak Pani Kazimiera robi w najbardziej jarmarcznej z ogólnopolskich
      telewizji, w najbardziej jarmarcznym rodzaju programu, czyli teleturnieju? Może
      jest analogicznie jak z tym brakiem profitów Le Madame. Jak się chałturzy, to
      niech się chałturzy, każdy na chleb potrzebuje, ale stroić to na siłę w piórka
      sztuki, czy pochwały intelektu i próbować takiego dziwoląga ludziom sprzedawać?
      Przesada.
    • Gość: ASolska zglaszajcie swoj protest do burmistrza!! IP: *.chello.pl 15.02.06, 09:01
      tutaj namiary na tego jegomoscia:
      www.bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=654
    • Gość: anty-złodziej Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:29
      pierwszy zgłaszam protest, że eksmisja sie przeciąga, zamiast dawać odległe terminy zalecam wywalić to od reki, najlepiej jeszcze dziś!
    • Gość: vortex Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:33
      Jarzyna? to chyba jakas genetycznie modyfikowana sztuczna inteligencja
      • Gość: Smok Rozumiem że to nie są inwektywy? IP: 62.29.248.* 15.02.06, 12:31
        .
    • Gość: Rysiek Ile to jeszcze będzie trwać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:45
      Może wkońcu skończy się cały ten bajzel. Chcą działać dalej? To niech wynajmą
      lokal (od właściciela) i powodzenia
      • Gość: maruti Re: Ile to jeszcze będzie trwać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 03:19
        Przeciez probuja to robic od poltora roku... tylko urzad miasta im utrudnia...
    • Gość: endem Przerobić na Multipleks!Brodowicz będzie zachwycon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:13
    • amdrzej11 Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 15.02.06, 10:48
      Idioci z GW, sami piszecie, ze "bezprawnie ono (Eureka) zajmowalo kamienice
      przez 11 (sic!) lat i odnajmowalo pomieszczenia m.inn. Le Madame". B e z p r a
      w n i e!!! O co wiec do cholery wam chodzi? Poza tym, ci intelektualisci,
      ktorych autorytetem sie podpieracie! Zalosne, tak jak wasze wysilki zmierzajace
      do proby obalenia nastepnego rzadu w Polsce! Tym razem wam sie nie uda! Trafila
      siekierka Agory na kamien!
      • Gość: norbert76 A słyszałem, że w Le Madame... IP: *.eranet.pl 15.02.06, 11:22
        ... nie ma ostrej selekcji, ale czytając ten wątek stwierdzam, że to chyba
        jednak nieprawda. Strażnicy moralnośći i praworządności się znaleźli. A może by
        tak najpierw powypier...ać (przepraszam ekmitować) tych urzędników, którzy w
        niezgodny z prawem sposób weszli w posiadanie mieszkań?
        Pozdrawiam, chociaż wypadałoby napisać chyba w tym miejscu 'szczęść Boże'.
        • amdrzej11 Re: A słyszałem, że w Le Madame... 15.02.06, 12:06
          I urzednikow i Le Madame nalezy wypie..c z nielegalnie posiadanych
          pomieszczen! Az tyle i tylko tyle.
          P.S.Za "szczesc Boze" dziekuje. Kazdemu troche "tego" przydac sie moze.
          Pozdrawiam i szczesc Boze rowniez dla Ciebie!
          • norbert76 Re: A słyszałem, że w Le Madame... 15.02.06, 18:56
            Masz rację - prawo powinno być równe wobec wszystkich. Ja uważam, ze powinno
            się po prostu wyjaśnić podstawy funkcjonowania tego klubu i ustalić nowe jak
            najbardzij wolnorynkowe zasady dalszego funkcjonowania. Nie wydaje mi się, zeby
            na to miejsce czekała kolejka inwestorów. A motywowanie konieczności eksmisji
            tym co tam się dzieje jest bezsensu. Po pierwsze wszyscy tam nie wejdą, nie ma
            okien przez które dzieci moglyby zaglądać i zobaczyć nie wiadomo co. Na tej
            podstawie powinno się zlikwidować 3/4 'punktów usługowych' w pawilonach na
            Marszałkowskiej i JP II. Natomiast z mieszkaniami szabrowanymi przez urzędników
            jest zgoła inaczej, ponieważ na takie mieszkanie może czeka ktoś, kto mógłby
            zacząć mieszkać w normalnych warunkach lub zapłacić jego prawdziwą wartość.
            Pozdrawiam
            • bibicz Re: A słyszałem, że w Le Madame... 25.02.06, 18:25
              "Nie wydaje mi się, zeby
              na to miejsce czekała kolejka inwestorów"
              masz racje, kolejki nie ma. jest jeden. znajomy burmistrza. nie chodzi o zadna
              ideologie. kaczor nawet nie wie co to le madame. ktos ma poprostu lepsze plecy.
              i nie chrzancie tu o praworzadnosci wszyscy wiedza ze nie o to tutaj chodzi
    • Gość: Arek SZKODA kurcze - Wwa jeszcze bardziej szara IP: *.ip.fastwebnet.it 15.02.06, 11:28
      Lokal niewatpliwie sie wyroznia stylem, atmosfera, ludzmi, kolorytem i profilem
      dzialalnosci. Szkoda, ze takie miejsca gina w zalewie komercji, sztampy i bez-
      indywidualnego powielania knajpianych schematow. McD albo jaka odpicowana
      restauracja w tym miejscu nikogo nie oburzy, a wladze miasta beda mialy sen
      spokojny, ech, zal.
      • Gość: vortex Re: SZKODA kurcze - Wwa jeszcze bardziej szara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 11:44
        Jak bysta siedzieli cicho to nikt by wam nic zlego nie zrobil. A jak sie
        obnosita z tem swoim kochaniem inaczej - to macie. I nie rob z tego wielkiej
        zaloby narodowej - miejsce bylo brudne, wnetrza nieciekawe, a szczytna
        dzialalnosc ograniczala sie do puszczanie watpliwych lotow filmow i pokazow.
        Jeszcze do tego ta sztuka, jaj jej tam bylo..../
        • Gość: Smok Kolego, odpowiadam ci na posta ale chyba nie warto IP: 62.29.248.* 15.02.06, 11:59
          bo mam wrażenie że albo masz zakutą głowę, albo ktoś ci za to płaci, albo sam
          kochasz inaczej tylko boisz się samego siebie, albo jesteś prowincjuszem co
          próbuje zaistnieć głosząc 'swoje' zdanie.
          • Gość: vortex Re: Kolego, odpowiadam ci na posta ale chyba nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:04
            Miales odpowiedziec na posta - tak przynajmniej zaczales. Ograniczyles sie
            jednak do inwektyw. Nie zaczynaj w ten sposob bo sie niemilo rozczarujesz...
            • Gość: Smok Ja już się niemilo rozczarowałem. Wydawałoby się IP: 62.29.248.* 15.02.06, 12:13
              że ktoś kto umie czytać, pisać i ma dostęp do internetu potrafi również
              logicznie myśleć a może i zobaczył kawałek świata i myśli trochę szerzej. Ale
              nie, to po prostu vortex czyli kolejny co opowiada dyrdymały o 'obnoszeniu się
              z innością'.
              • Gość: Smok A wątpliwe loty filmów czy przedstawień niech IP: 62.29.248.* 15.02.06, 12:15
                weryfikują ci co tam przychodzą i oglądają. Jak im się nie będzie podobało to
                przestaną. Ale ty wolisz jak władza myśli za ciebie, tylko dlaczego mnie to nie
                dziwi?
              • Gość: vortex Re: Ja już się niemilo rozczarowałem. Wydawałoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 12:46
                No wlasnie. Zamiast siedziec cicho to juz zaczynasz farmazonic. Po co to komu?
                Robisz smrod sobie i swoim kolegom i kolezankom. Wlasnie taka postawa wkurza
                wszystkich dookola i dlatego nigdy nie bedziecie akceptowani odruchem
                warunkowym.
                Jestem po prostu stara, zgorzkniala i nie majaca celu w zyciu ciota.
                • Gość: Smok Przykro mi że jesteś taki jak mówisz, rozejrzyj IP: 62.29.248.* 15.02.06, 12:57
                  się może znajdziesz cel w życiu :-)))))
                  • Gość: vortex Re: Przykro mi że jesteś taki jak mówisz, rozejrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:03
                    Idz se do empiku i kup slownik. Zobacz tam haslo ironia (jest pod I). Potem idz
                    do Biedronki i wsadz leb na wage. Nacisnij guzik Burak i wyjdzie twoj iloraz
                    inteligencji.
                    • Gość: Smok Nie będę naiwny i nie będę namawiał do do dalszej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 18:02
                      dyskusji bo nie ma to sensu. Potwierdza się po prostu co napisałem wcześniej;
                      jesteś zakompleksiony prowincjusz. Trzeba zaczekać, a wiecheć sam wyjdzie z
                      gumiaka. Miejsce dla ciebie to giełda w Słomczynie, tam rozwijaj dalej swoją
                      erystykę (jeśli wiesz co to).
    • Gość: Rafi Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:52
      czasy, kiedy wladza wiedziała lepiej co jest dobre dla ludzi kojrza mi sie
      zdecydowanie z PRL em lub rzadami SLD (róznica kosmetyczna), prosze nie mylic
      narzucania swiatopogladau z egzekwowaniem prawa, wywalic brudasów nierobów z
      nielegalnie zajmowanego klubu, niech zacznie w koncu przynosci miastu pieniadze!
    • dorsai68 Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 15.02.06, 17:07
      Dlaczego "Le Madame" może istnieć tylko na Koziej 12?
      Dlaczego np nie może wynająć, na ogólnie obowiązujących zasadach i w zgodzie z przepisami lokalu w innym miejscu?
      "Eureka" bezprawnie zajmowała kamienicę przez 11 lat i odnajmowała pomieszczenia "Le Madame". Z formalnego punktu widzenia sprawa jest prosta, nie ma się co obrażać i popiskiwać. Szefowie klubu, skoro rzeczywiście zależy im na klienteli, a nie lokalizacji, mieli czas, na prawdę dużo czasu, by znaleźć nowy lokal i po prostu przenieść się do niego.
      Wszędzie czytam, że "atmosferę" tego klubu tworzą ludzie - pracownicy i bywalcy. Czy bywalcy pogniewaliby się o nową lokalizację? Nie sądzę.

Więc o co ten cały rwetes?
      • Gość: vortex Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:27
        bo mniejszosci sa jak swiete krowy
        • Gość: awt Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.chello.pl 15.02.06, 17:50
          vortex, w fanclubie lukaszenki jestes czy co? pojedz do berlina albo londynu,
          zobacz co daje, jak w miescie sa miejsca dla kazedego - i sqaty i filharmonie i
          dla homo, dla hetero, dla szczuki i zanussiego. to jest miejska kultura, jak
          jest różnie i coś się dzieje, ech.
          • Gość: Smok daj spokój, nie warto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.02.06, 18:03
            .
          • dorsai68 Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 15.02.06, 18:23
            No są, ale nie o likwidację "Le Madame" czy o zwrot bezprawnie zajmowanego przez klub lokalu.
            Skoro żąda się równego traktowaia dla homoseksualistów, to wymagający sami muszą pozostawać w zgodzie z prawem, a co z tego wynika, działać w zgodzie z nim. Pomieszczenia zajmują "na dziko" i to tyle. Batalia o tę lokalizację trwa już tak długo, że "Le Madame" ze spokojem znalazłaby dla siebie nowe lokum, ale jej szefowie wolą toczyć pianę.
            • Gość: ... Le Madame ma nowe lokum!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 19:32
              Zapraszam wszystkich na świętną zabawę na poziomie! Na którym tylko chcecie -
              klub Krystiana Legierskiego Tomba Tomba ma ich kilka. I na każdym znajdziecie
              partnera do wspólnej zabawy. Oczywiście intelektualnej.
      • Gość: ola Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 00:18
        a jednak znaczna czesc atmosfery tego klubu to jednak miejsce.
        gdyby tak nie bylo m25 staloby sie drugim Le, a wszyscy wiedza ze jest to
        zupelnie inna para kaloszy.

posty "wywalic lamiacych prawo brudasow " ciesza mnie nieziemsko: piszacy nie
        moze sie zdecydowac czy bardziej nie lubi lamania prawa czy jednak "brudasow" :P
        a przeciez nikt mu nie odmawia prawa bawienia sie w swoim gronie w np
        undergroundzie ( bylym szalecie :D ) czy w elegantszym jeszcze quo vadis.
        nawet papiaez nawolywal do tolerancji i ekumenizmu, a przeciez kazdy polak
        kochal papieza jak wlasnego dziadka... ;D
      • Gość: maruti Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 03:32
        Dorsai

Le Madame w innym miejscu to juz nie Le Madame. Klimat i nastroj to miejsce, historia, tradycja i wiele innych rzeczy. Wiec nie jest to takie proste. Zauwaze tez ze w miedzyczasie wlasciciele klubu otworzyli dwa inne kluby czyli Tomba Tomba i M25. Ale nie jest to Le Madame. Podobnie jak Cinema Paradiso moze byc tylko jedno.

Powiem tak: Sam mialem organizowac pewne wydarzenia w Le Madame. Wraz z informacja o jego zamknieciu myslalem szukac alternatywy... i powiem szczerze nie znalazlem. Najblizsza idealu byla Jadlodajnia.

Nikt sie nie obraza. Tym niemniej nikt nie wykazal dobrej woli, zeby lokatorzy (i nie mowie tu tylko o Le Madame), zeby klub zostal. Sprawa jest prosta: Gdyby miasto uznalo, ze likwidacja klubu bylaby ze szkoda dla kultury i rozwoju miasta to staralaby sie byc elastyczna. Wlasciciele Le Madame probowali robic wszystko, zeby zadowolic Urzad Miasta. Na ich sugestie zrobili z niego organizacje non-profit. Na co pan B. mowi ze to zwykly wyszynk. Wiec o czym tu mowimy?

Owszem Eureka podnajmowala nielegalnie, ale Le Madame nie byla strona sporu. Le Madame jako poszkodowani w tym sporze (bo na pewno nie winni) chcieli jakos sprawe zalatwic, ale nie znalezli porozumienia ani checi wspolpracy. Nawet komornik nie chcial eksmitowac, tylko musial.

Klienci i pracownicy pojda gdzies indziej. Ale wszyscy pracownicy i klienci rozejda sie w rozne strony i ten sam miszmasz juz sie nie powtorzy.

Pozdrawiam
        • Gość: ... Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 11:41
          Jadłodajnia to dobre rozwiązanie dla bywalców Le Madame. Podobny chlew, kaowiec-
          współwłaściel pederasta... Nie zauważycie różnicy. Tylko pamiętajcie - światła
          muszą być zgaszone! Ja jednak głosuję za Tomba Tomba. Może to nie to samo, ale
          po kilku drinkach (zważywszy na uczciwość Legierskiego będzie to jakieś
          dwadzieścia 40-stek) róznica zacznie się zacierać.
    • Gość: Broda Zwykły wyszynk - a Brodowski to zapewne inteligent IP: *.plusgsm.pl 15.02.06, 19:59
      widzialem i posluchalem ostatnio tego pana B. - niezly z niego pajac
    • Gość: Maciek Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 18:15
      Szatan Was opętał.
      Wszystkich.
      Bez wyjątku.
    • Gość: kaman Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 11:05
      ciekawe gdzie pan brodowski zazywa kultury w takim razie, moze jako patriota
      wybiera swojsko brzmiace qvo vadis..
    • jacek.siarnowski Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 22.02.06, 10:41
      Tępota, bezmyślność - jak to nazwać.
      Samoistnie powstaje miejsce, w którym różni ludzie robia różne rzeczy, bez
      dotacji, mianowanych dyrektorów ect.
      Więc trzeba je zamknąc - mnie to się jakoś z Białorusią kojarzy.

Dla odmiany dom kultury naprzeciwko Muzeum Narodowego, jadący na dotacjach
      jakoś nie potrafi się rozkręcić, chociaż juz długo próbuje (gwoli jasności nie
      mam nic przeciwko temu, co ludzie próbują tam zrobić).

Zamknąć coś, co działa (bo się zwyczajnie nie lubi ludzi) i wspomagać urzędowe
      inicjatywy (bo koledzy), budzi we mnie jeszcze skojarzenia z PRL, a wzystko
      razem obrzydzenie i zmiechęcenie, potężne.
    • Gość: mgielka Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:03
      i dobrze niech eksmituja
      • Gość: maria mancini Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.02.06, 01:21
        Le Ma i i jego ludzie tworzą historię. Czy tego chcecie czy nie bedą o nas
        mówić, opowiadać i uczyć. Będą wzdychać do tego miejsca i zazdrościć, że są
        jednak ludzie, którzy się siebie nie boją i robią to co kochają- chociaż innym
        jest to nie w smak. Bo to my przecieramy zamuloną szybę tak, żeby nie tylko
        świat nas widział, ale żebyście i wy z mocherowym beretem w kieszeni mogli
        więcej zobaczyć i trochę świata poznać.
        • Gość: ... Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 08:13
          Tak, tak, a świstak... Gdyby nie klaka Wyborczej bylibyście tylko jednym z
          wielu klubów. Grają u was ci sami DJ-e co w całym mieście, pokazywane są filmy
          lecące aktualnie w telewizji, imprezy te same co w dziesiątkach innych punktów.
          Jedno co trzeba oddać Le Madame to lawina marnych spektakli, na które nikt nie
          przychodzi. No i zaangażowanie właścicieli w jakieś lewackie pomyje. Ale to
          jeszcze nie zmienia faktu że na przykład od bydgoskiego Mózgu dzielą was lata
          świetlne. Przetrzyj lepiej zamuloną szybę i naucz się, że "moher" poprawnie
          pisze się przez samo "h".
          • ewakniaziak Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 23.02.06, 14:34
            jeśli kulturę masową kochasz ponad wszystko i jeśli czujesz się sobą jedynie
            gdy zlewasz się z tłumem na Marszałkowskiej w drodze do multipleksu, nic mi do
            tego. Robisz, co uważasz za słuszne. pozwól więc i nam robić rzeczy po swojemu.
            • Gość: ... Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:23
              Czytaj - myśl - pisz. Każda próba zmiany kolejności skończy się fiaskiem. Jak
              widać.
        • Gość: vortex Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:59
          czyzby Maria Mancini byly ulubionymi cygarami Legierskiego, a ty kolezko jego
          Monika? Czy odwrotnie? Bo ja juz sie w tym za moimi zamulonymi okulartami nie
          lapie.
        • Gość: maxio Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 20:10
          > Le Ma i i jego ludzie tworzą historię. Czy tego chcecie czy nie bedą o nas
          > mówić, opowiadać i uczyć.

Czyzby na 'gender studies' ma sie otworzyc katedre dla homosiow ?
          No coz, w koncu w USA mozna byc magistrem od wyplatania koszykow, to czemu w
          Polsce po dojsciu do wladzy homosiow moze rzeczywiscie 'historia dziejow
          pedalowania' bedzie tak samo obowiazkowa jak historia obecnia. W koncu mozna
          marnowac pieniadze podatnika i w taki sposob.

Ale, na razie panowie i panie - moze byscie popedalowali za wlasne pieniadze ?
          A nie, w nielegalnie zajmowanym lokalu ?

• bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 28.02.06, 11:36
            Szlag mnie trafia jak w moim mieście,psuje i rozpiepsza sie wszystko co dobrze
            funkcjonuje i jest potrzebne.maxio spadaj nad wisłe piec te swoje gołębie a od
            Warszawy to sie odpieprz już lepiej.Ty kmiocie z całą ta bandą popaprańców
            którym wszystko przeszkadza.Którzy chcą z tego miasta uczynić więzienie i jeden
            wielki urząd,won!
            • Gość: vortex Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 11:50
              O rany! Z jednej strony zapraszaja wszystkich na
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=37483431&a=37483431 , a z
              drugiej kaza piec golebie. To co, przyjazni tylko dla psow, ale drobiu juz nie?
              Bardzo sie rozczarowalem. Juz chcialem isc na Manife. Gdzie wasza serdecznosc i
              chec pojednania sie z sasiadami?
              • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 28.02.06, 12:01
                Ty tak na poważnie vortex ?,chyba nie.Ten typek maxio kiedys opowiadał,ze tak
                sie robi nad wisłą ,ja tego nie wiedziałem choc mieszkam od urodzenia w
                Warszawie, dlatego tak mu napisałem.Jedzenia warszawskich gołębi nie polecałbym
                raczej, choć nie wiem nie jadłem.Ten przygłup maxio pewnie takie zjada, więc
                mógłby cos więcej na temat napisać.Zawsze to lepiej niż wypowiadać się w
                temacie o którym niema sie pojęcia czyli miejsc propagujących kulture.
                • Gość: maxio Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:19
                  Hej bulowy - juz ci pisalem, ze nerwowy z ciebie chlopak.

Widze ze dla ciebie kazdy syf w tym miescie to cos co dziala dobrze - nie moglem
                  zrozumiec dlaczego nieogrodzony park jak wiejski wygon byl dla ciebie idealnym
                  miejscem do wypoczynku.

Teraz jakby sprawy zaczely sie ukladac w logiczna calosc.

Skaryszak jest szeroko znany w tych samych kregach, ktore tak usilnie promuja
                  klub madame.

No bulowy - wszystko jest juz jasne.

Ale - nie martw sie bulowy, kiedy juz ogrodza Skaryszaka to nad Wisla tez
                  bedziesz sie mogl zabawiac z kolegami spod teczowej flagi.

A po zamknieciu klubiku madam, za nieplacenie czynszu, na pewno cos kostek i
                  rafal wymysla dla was chlopcy. Nowy klub z dzakuzi, jakis odczyt w liceum (choc
                  z tym ostatnio troche trudniej), moze nawet wyblagaja o wejsciowki do 'miedzy
                  nami'. Nie dadza wam zginac. Pod warunkiem bulowy, ze prezencje masz odpowiednia
                  do tego srodowiska. Bo starej ciotki, bulowy, to nikt nie zaprosi na afterke do
                  madam albo innych teczowych miejsc.
                  Trzymaj sie bulowy cieplo - zwlaszcza w nieogrodzonym Skaryszaku.
                  • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 06.03.06, 00:01
                    hej maksio ja nie nerwowy ino taki warszawski styk życia mam,jak cos mi nie
                    pasuje to to wyrażam a nie udaje dobrej atmosfery...
                    Ja chce zeby miasto sie zmienialo w fajny sposób,dla człowieka a nie przeciwko
                    niemu,wywalczylismy chyba wolnosć tak, czy nie ?.Bezpieczeństwa nie tworzy sie
                    przez płoty i bramy a kultury likwidując miejsca twórczej ekspresji jakim jest
                    np le madam.Przeciwko takim zapędom hardo protestuje i już

myślisz ,że jestem gejem bo bronie le madam i grodzenia parków buhahaha i to
                    jest niesamowite jak bardzo praezentujesz typ myślenia tunelowego.Mam dwoje
                    dzieci wspaniałą żonę i szczęśliwy dom i okazuje się ,że jestem do tej samej
                    szufladki wrzucony co gej, lewak, szmargd i krokodyl pewnie jeszcze haha
                    błąd

BULLOVE
                    • Gość: maxio Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:41
                      Bulowy - nie przejmuj sie. Niejeden gej byl zaplatany bardziej niz ty w zone i
                      dwoje dzieci. Zawsze jest czas i miejsce zeby zrobic 'coming out' CZego ci
                      bardzo zycze bo strasznie sie bulowy meczysz ze soba. Tlumaczysz i sie
                      tlumaczysz, robak cie zzera od wewnatrz. A tak - zrobisz jedno wyznanie i masz
                      to juz poza soba.
                      No i tak walka o gejowskie pikiety w Skaryszaku i w madame, ktora tak zazarcie
                      prowadzisz przyda ci sie po cos.
                      Bulowy, nie wahaj sie wiecej. Masz przyjaciol, to ci pomoga w tym trudnym dla
                      ciebie czasie. A potem juz spokojnie bedziesz mogl realizowac swoje tunelowe wizje.
                      No moze, nie w Skaryszaku, bo ten ogrodza, i nie w Madame, bo te zamkna za
                      nieplacenie czynszu. Ale, jakis lokal dla takiego jak ty, bulowy, swiatowego
                      geja, z szerokimi horyzontami myslowymi, na pewno sie znajdzie.
                      • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 07.03.06, 02:16
                        wez cos rusz tym swoim pustym od używania tylko wyświechtanych frazesów
                        łbem.możesz sobie pisac ja tez ciebie rozgryzłem, jestes mocherowa babunia
                        buahaha,no w koncu stało się wszystko jasne !maxio to stara baba
                        niesamowite.Ciemna stara baba.buhahaha,wszystko co inne to sie tego
                        boi ,wszystko czego nie widziała to sie boi,wszystko co widziała już wiele razy
                        to tez sie boi
                        dobre
                        maksymilianna maria kolbe buhahaha
                        • Gość: vortex Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:30
                          Jestes bullovy niesmaczny z tym porownaniem na finiszu.
                          • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 07.03.06, 13:55
                            spoko ,jesli ciebie vortex urazilem to przepraszam.Pojechałem po bandzie bo
                            rozbawiła mnie ta baba o pseudo maxio
                            • Gość: maxio Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:48
                              oj bulowy - widzisz jak sie meczysz ze soba. radze ci dobrze - zrob 'coming
                              out', nie bedzie latwo, ale w porownaniu z tym co przezywasz teraz to bedzie
                              raj. Bulowy, ty sie po prostu rozpadasz w oczach. Po tym jak sie przyznasz jak
                              jest naprawde, twoi przyjaciele w LeMa i w Skaryszaku powitaja cie napewno
                              bardzo goraco i czule usciskaja. Nie masz czego bac bulowy, to bedzie krok w
                              dobra strone. W strone twojej prawdziwej natury.
                              • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 08.03.06, 10:34
                                moja naturą jest walczyć z pomysłami ciemnych bab z pod znaku mocheru takimi
                                jak ty.Co prawda walka jest troche bez sensu bo to wasze pokolenie jest już na
                                wylocie i nie ma takiej satysfakcji z walki w której przeciwnik juz ledwo
                                stoi,ale jeszcze troche możecie spieprzyć niestety.Ważne aby nie dopuscic do
                                wprowadzanych przez was niepotrzebnych lub udawanych zmian,które zaraz trzeba
                                bedzie spowrotem naprawiać.Czasy waszego ciemnego panoszenia sie, nieuchronnie
                                się kończą.Teraz czas na młodych,ambitnych, otwartych, zdolnych, pięknych i
                                wspaniałych.papa staruszko
                                • Gość: maxio Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:05
                                  No wlasnie to ci, caly czas mowie bulowy.

To twoj czas, to twoja chwila.

Wyjdz z ukrycia, przyznaj sie do bycia gejem. To nic zlego, wrecz jest trendi, a
                                  odetchniesz, bulowy, pelna piersia. Poczujesz sie lekko, zrzucisz ciezar z
                                  plecow, ktory cie przygniatal cale zycie.

A potem mozesz isc na calosc - widze, ze sie rwiesz bulowy do tego calym sercem.
                                  Bedziesz mogl miec satysfakcje, bedziesz krolem przedmiescia, bulowy, a moze
                                  nawet bedziesz gwiazda 'miedzy nami'.

Smialo bulowy, naprzod - bedziesz rzadzic. Nie wahaj sie ani chwili dluzej.
                                  • bullowy Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame 09.03.06, 03:09
                                    papa:)
                                    buhahaha
    • Gość: o'tuba Re: Komornik zapowiada eksmisję klubu Le Madame IP: *.aster.pl 07.03.06, 10:42
      paranoja :/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka