GoĹÄ: JbZ IP: *.iim.pl / *.iim.pl 07.06.06, 01:45 no to ładnie, strach się bać... www.e-poradaprawna.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wowdy Piotr Utrata, rzecznik ING Banku, przyznaje.... 07.06.06, 07:54 ... w tej konwencji rzecznikiem np Straży Pozarnej może być pan Spalony, a szpitala Niedożył. Przeoczenie działu pijar? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jakoś dziwinie ten bank podpada ??? 07.06.06, 12:56 Jakoś dziwinie ten bank podpada ??? Niewidzialna ręka Czakana... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obcy Re: Jakoś dziwinie ten bank podpada ??? IP: 195.117.104.* 07.06.06, 17:35 To jest złodziejski bank ,już nieraz o tym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:27 Nie sztuka zatrudnić Marka Kondrata w reklamówkach, ale przenieść zachowania na rzeczywisty grunt. Choć trudno, abym sunął za walizką po chodniku. Kiedy prewencyjnie blokuje sie karty klientowi to wypadałoby go o tym poinformować, a nie dowiaduje się od Kasi z supermarketu. Bank sobie nie zdaje sprawy jaki to obciach, kiedy karta nie wchodzi, a ludzie w kolejce zaraz myślą no tak złodziej albo bankrut. To jest kompletny brak szacunku nawet jeśli się daje więkzy procent. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maniek Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 08:59 Ale za to dali zarobić sprzedawcom. Za każdą zatrzymaną kartę ten co ją zatrzymał dostaje nagrodę od banku-kasiorę prosto na konto i podatek nawet opłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no kredit kart :) Re: Dlatego właśnie nie mam karty........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:57 i nikt nigdy mnie na nią nie namówi!!! Kasę wolę wypłacać w oddziale a za zakupy płacić gotówką. Gotówka jest najbezpieczniejsza - mogą mnie okraść tylko do kwoty, którą posiadam przy sobie. Opróżnianie bankomatów przez złodziei to już prawdziwa plaga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To pojedź do USA bez kart... W hotelu dzwonią na p 07.06.06, 12:59 To pojedź do USA bez kart... W hotelu dzwonią na policję jak płacisz keszem - bo to jest podejrzane, tak kochają ten plastikowy pieniądz... Gość portalu: no kredit kart :) napisał(a): > i nikt nigdy mnie na nią nie namówi!!! Kasę wolę wypłacać w oddziale a za > zakupy płacić gotówką. Gotówka jest najbezpieczniejsza - mogą mnie okraść tylko > > do kwoty, którą posiadam przy sobie. > Opróżnianie bankomatów przez złodziei to już prawdziwa plaga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no kredit kart :) Re: To pojedź do USA bez kart... W hotelu dzwonią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:04 Mam w nosie USA, mieszkam w Polsce. Tu nigdy nie będzie jak w USA, nie wszystkie zwyczaje tam panujące są godne naśladowania jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: To pojedź do USA bez kart... W hotelu dzwonią 07.06.06, 15:15 Polemika !!!!!!! Wodp. autorowi - aguzik prawda akurat wróciłem z Florydy i na guzik wyrabiałem kartę Visa skorzystałem raz w celu sprawdzenia /punkt widzenia zależy od robienia sensacji/ Old Hors ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bonobo Re: To pojedź do USA bez kart... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 07.06.06, 17:12 A czy "zbujowachato" probowales np. w USA, czy w Kanadzie dokonac rezerwacji hotelu (telefonicznie, czy przez Internet), kupic bilet lotniczy, czy np. wynajac samochod (rental car)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bonobo Re: sa rozne karty... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 07.06.06, 17:08 Nie myl kart DEBITOWYCH z kartami KREDYTOWYMI. Wyglada podobnie ale funcjonuje w zupelnie inny (takze jezeli chodzi o odpowiedzialnosc wystawiajacego karte) sposob! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Drimik Dwa konta IP: 213.77.28.* 07.06.06, 13:51 Dlatego ja posiadam dwa konta (łatwe do wykonania np. w mBanku) Pieniądze z wypłaty itp. wpadają na rachunek, do którego nie posiadam karty płatniczej. Z tego rachunku przelewam pieniądze na kolejny rachunek, do którego posiadam kartę, w kwocie jaka mi jest niezbędna. Jako, iż wykonuje to za pośrednictwem Internetu to nie stanowi to najmniejszego problemu (w nagłym wypadku np. w sklepie jak braknie mi zasobów na rachunku mogę dokonać przelew za pomocą telefonu). Dzięki temu w razie kradzieży karty itp. tracę tylko te zasoby jakie aktualnie posiadałem na 'zewnętrznym' rachunku. W ten sposób postępują również wszyscy moi znajomi - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.pse.pl / 194.92.3.* 07.06.06, 09:36 ....Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu przy pl. Konstytucji po tysiąc złotych w sobotę, niedzielę i w poniedziałek.... A nie jest przypadkiem tak ze karty mają limit dziennych wypłat? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kixx Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 09:57 tez mnie to ciekawi mozna miec co prawda duzy limit dziennej wyplaty,ale ten ,ktory uzywal tych podrobek nie jest zdaje sie,az takim idiota,zeby nic o tym nie wiedziec.Przeciez nawet ,jesli dwa ,czy trzy razy jednego dnia udalo mu sie wypalcic po tysiacu,to jest oczywiste,ze nastepnego dnia wyplaclby maksymalna kwote za jednym podejsciem.Sens i pzyczyna wyplacania tylko tysiaczlotowych kwot jest dla mnie niejasny.Niesmialo moglbym sugerowac jakis blad w oprogramowaniu bankomatu,lub jego celowe uszkodzenie-ale to wskazywaloby na wspolprace kogos z obslugi ze zlodziejami.Dziwne,zaiste... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Colorred Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: 193.201.167.* 07.06.06, 11:58 Wypłata większej kwoty w bankomacie jednorazowo może być niemożliwa ze względu na fizyczne ogranieczenia samego ATM'u. Szczelina podajnika banknotów, zależnie od modelu, może wydać od 20 do 30 banknotów (może kilka więcej), tak więc złodziej wypłacając 1000 zł w banknotach 50 złotowych wykazał się raczej doskonałą znajomością samego urządzenia a nie głupotą. Większej kwoty jednorazowo prawdopodobnie nie mógł podjąć i dokładnie o tym wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kixx Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.acn.waw.pl 07.06.06, 12:06 i wszystko jasne,dzieki ps.w Citibanku kiedys wyplacalem za jednym podejsciem 4 tys w banknotach 100zlotowych (39 szt) i 50zlotowych(2 szt),czyli razem 41 banknotow,nie przyszlo mi wiec na mysl,ze moga byc ograniczenia tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nika Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: 195.39.217.* 07.06.06, 14:51 Przeciez dzienny limit w ING to 6000 zl??????? jak to mozliwe, mogl najwyzej wyciagnac 6x po 1000 zl dzienie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: khaern Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.gazownia.szczecin.pl 07.06.06, 13:39 jak komus z konta ubywa 28 tys. tzn ze ma kupe kasiory i jest najprawdopodobniej VIP-em, innymi slowy tam nie ma takich ograniczen do 1 tys. dziennie - proste nie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: khaern Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.gazownia.szczecin.pl 07.06.06, 13:40 zapomnialem dodac sam poszkodowany powiedzial ze chcial 1,7 zaplacic kiedy mu karte zablokowalo, czyli nie ma limitu 1 tys. nawet na jedna transakcje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lino Uważasz, że 28 tysięcy to są jakieś gigantyczne... IP: 193.193.181.* 07.06.06, 14:56 ...oszczędności?????? Normalny back-up człowieka na średnim stanowisku, a juz dwóch "ludziów" to na pewno. Do VIPa to jeszcze daleeeeeeko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Nie!!! Szczęśliwie minęły już czasy, kiedy, ... IP: 193.193.181.* 07.06.06, 14:20 ...potrzebując większej gotówki, musiałam rozłożyć wypłatę na trzy dni. Wszystkie porządne banki pozwalają wyplacać do wysokości konta. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: minos Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: 193.193.181.* 07.06.06, 14:40 Na większość kart (w ING wszystkie "płaskie") można wypłacać gotówkę do wysokości salda. Karty "wypukłe" mają limit miesięczny tranaskcji bezgotówkowych i gotówkowych łącznie. Ja nie mam problemu, bo nie mam kasy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:37 zastanawiam się skąd masz takie wiadomości?w ING dzienny limit wypłat przy pomocy kart tzw "płaskich" wynosi 5000zł, z reguły 5x1000zł. Karty wypukłe nie mają łączego limitu wypłat tylko osobne:wypłata gotówki do 5000zł a płatności bezgotówkowe do wysokości limitu na karcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to ja Uwazajmy tez w renomowanych hotelach! IP: 207.13.167.* 07.06.06, 11:57 Swego czasu pewien warszawski 5 gwiazdkowy hotel znany byl z uprawiania procederu skimingu, w hotelu tej samej sieci zagranica zeskimowano i okradziono moja karte na duze pieniadze. Od wystawcy karty uslyszalem, ze zdarzalo sie to wilelokrotnie w tamtym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mat56 Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu.... 07.06.06, 12:47 Co to znaczy ze 'ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu'??? Czy to znaczy, ze ja moge sobie wybrac tyle ile mi sie podoba w ciagu jednego dnia??? Nie ma zadnych limitow? np 1000 zl dziennie (gdzie w przypadku wiekszej transakcji musze sie stawic w banku osobiscie)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom24 Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:58 W ING 5000 PLN na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :O) Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: 170.65.192.* 07.06.06, 13:01 To dlaczcego w artykule czytamy: 'Z konta pana Marcina w ciągu trzech dni zniknęło kilkadziesiąt tysięcy złotych'? Jak to mozliwe? jezeli 5 tys na dobe to moglo co najwyzej zniknac 15 tys... Jedno co mnie zdumiewa... to fakt ze mozna wyciagnac z konta 5 tys zl na dobe. Polska to jest jednak dziwny kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom24 Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:08 Czasem jest to bardzo przydatne. Limit 5000 na dobę pozwala na zrobienie większych zakupów bez konieczności wizyty w banku. Co do tego przypadku to złodzieje musieli złamąć jakiś system zabezpieczenia. Normalnie po wypłaceniu 5000 i kolejnych próbach bankomat informuje, iż operacja nie może być zrealizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :O) Tomek... IP: 170.65.192.* 07.06.06, 13:21 W moim baku mam dzienny limit rownowartosci 1800 zl. Znam wiele osob (z tegoi samego banku), ktore mimo to ze potrzebuja czasami wiekszej gotowki godza sie na to nieudogodnienie wlasnie porzez kwestie zwiazane z bezpieczenstwem. Wspomniales tutaj ze zlodzieje mogli zlamac jakis system... nie wiem czy tak wlasnie sie stalo. Mysle ze dziennikarze dostraczyli w tym materiale nieporozumien. Tak czy inaczej, uwazam ze 5000 zl na dobe to o wiele za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: FreakyMisfit Re: Tomek... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 07.06.06, 15:19 Nie jestem pewien, ale ten okradziony gość mógł zmienić sobie limit na wyższy. Tak jest np. w mBanku - pytanie o sens takiej operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: *.pse.pl / 194.92.3.* 07.06.06, 14:30 5000 na transakcje bezgotówkowe czy wypłaty z gotówki bo to dwie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom24 Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:36 W ING to jest to samo. W ciągu 24 godzin wykonane operacje za pomocą karty nie mogą przekroczyć 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: minos Re: Ktoś kilkadziesiąt razy wybierał z bankomatu. IP: 193.193.181.* 07.06.06, 14:44 Nie - na Visę Electron i Maestro możesz wydoić tyle ile masz na koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miszcz Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:07 co z tego,że są kamery to często tylko atrapy, sam niestety sie o tym przekonałem, bo policja zlokalizowała bankomat ale nie było nagrania z kamery, oczywiście z oszczędności bo banki bardzo biedne Odpowiedz Link Zgłoś
pasikonik69 Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank 07.06.06, 13:11 ...."tak na zdrowy rozum" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 07.06.06, 13:23 Banki to i tak legalni zlodzieje wiec w sumie to banki niech sie martwia Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank 07.06.06, 13:36 Fajne jest Inteligo mozna przez internet ustawic wyzszy limit wyplat kiedy konieczna jest wieksza wyplata i potem przywrocic nizszy zaleznie od potrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eee tam Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: 195.3.113.* 07.06.06, 13:46 limit operacji mozna zmieniac ale nie limit w bankomacie.ING wysylalo kiedys klientom karty z kodem 1111 /wszystkim /.Suuper bank. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: minos Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:18 Bzdury pleciesz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lech dla czyjego dobra ? IP: *.cebit.com.pl 07.06.06, 14:08 Piotr Utrata, rzecznik ING Banku, przyznaje, że w całej Polsce prewencyjnie zablokowano kilkaset kart. - Zrobiliśmy to dla dobra naszych klientów, żeby nie wyczyszczono im kont. Okradzionym oddamy pieniądze. A może dla dobra ING ? Odpowiedz Link Zgłoś
witleg Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank 07.06.06, 14:09 No proszę - TAKI DUŻY I TAKI INTERNETOWY Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: na zimno Zacofanie niestety kosztuje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.06, 14:11 Najwyzszy czas wprowadzic karty chipowe. Jest to jedyny sposob na zlodziei "high-tech", ktorzy okradaja juz ktorys z kolei polski bank i jego klientow. Ponadto banki powinny kazdemu klientowi wreczyc "przykazania bezpiecznego uzywania karty" w postaci np. plastikowego etui z wydrukowanymi zasadami bezpieczenstwa. Ludzie sa jednak wyjatkowo tepi na codzien. Dlatego w W. Brytanii karty chipowe wprowadzono powszechnie. Nawet ktos napisal o tym, link ponizej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=43130602 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: racjonalizator Może by tak wymagać zaświadczeń o niekaralności IP: *.hostexdns.com 07.06.06, 14:20 u osób zatrudnianych przy \"obsłudze\" kart Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: no tak na zaświadczenie czeka się około miesiąca IP: 80.48.173.* 07.06.06, 18:08 o 50 zł za wydanie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: na zaświadczenie czeka się około miesiąca IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 07.06.06, 20:17 Miesiąc? To gdzie składałeś wniosek? W Chinach? Jak zatrudniałem się w nowej pracy, zaświadczenie o niekaralności miałem w ciągu paru godzin (niestety kolejki zawsze są). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel nie tylko ING 07.06.06, 14:26 i nie tylko ten bankomat, bankomat banku slaskiego tez mial nakladke taka, tyle ze citibank zadzwonil do mnie i powiedzial mi o blokadzie karty Odpowiedz Link Zgłoś
krwawymsciciel eeee 07.06.06, 14:27 zapomnialem, ze to ta sama akcja, ING to przeciez bank slaski Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank 07.06.06, 15:04 A ja to sie zastanawiam, czy ekipy doladowujace bankomaty pieniedzmi moglyby zostac przeszkolone w usuwaniu skanerow paskow, kamer i nakladek na klawiature ? Przeciez taki bankomat w centrum Warszawy to pewnie doladowuja co drugi dzien ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hii jak ja się teraz cieszę że jestem bezrobotnym i ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:07 jak ja się teraz cieszę że jestem bezrobotnym i mam 0 zł na koncie :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: spiro Piotr Utrata o utraconych pieniadzach w ING :-)) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.06, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: M to naprawdę porzadny bank. każdemu to się zdarza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:25 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient ING Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:33 Ktoś tu bajki opowiada i ubarwia scenariusz. Właściel nie byłby w stanie na swoją kartę w 3 dni wypłacić kilkadziesiąt tysięcy złotych. Maksymalny limit to 5000 zł na dobę na jedna kartę bankomatową. Kto jest taki głupi, że utrzymuje kilkadziesiąt tysięcy złotych na weekend na nie oprocentowanym koncie, a nie na wysoko oprocentowanym OKO ? Komuś się zera powieliły, albno pracownicy banku mieszali w tym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: minos Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:15 Słyszysz że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. 5000 zł to jest kwota, poniżej której płacisz prowizję przy wypłacie z okienka. Trzeci raz piszę, że na płaskie karty (VE i Maestro) możesz wypłacić wszystko co jest na koncie. Oczywiście nie weźmiesz np. 30000 zł za jedną transakcją, bo tyle banknotów nie przejdzie jednym rzutem przez podajnik pieniędzy, ale możesz wykonać 30 transakcji po 1000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: *.cdmpekao.com.pl 07.06.06, 17:19 odpowiedz dla wszystkich "niedowiarkow" co do wysokosci wyplat w bankach jest czesto ograniecznie 1000, 5000 zl na dobe ... niestety to czesto tylko pic sam osobiscie kiedys potrzebowalem 7 tys przy limicie wyplaty dobowej 1000zl wyplacilem... 7 bankomatow po kolei - w warszawie na grojeckiej czy alejach jerozolimskich to tylko kilkaset metrow do przejscia - 10-15 min i masz (gdyby ktos nie wierzyl - ja konkretnie zaczalem w hali banacha a skonczylem za placem narutowicza .... zajelo mi to na piechote 15 min - w kazdym po 1000zl) oczywiscie bank zaklinal sie, ze "to zupelnie niemozliwe..." choc mialem w reku wyciag z godzinami ... a to tylko jeden prosciutki przyklad... pozdrawiam ja Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank IP: 83.238.42.* 07.06.06, 17:30 a ja sie pytam jak to jest mozliwe ze ING nie ma zadnego systemu ktory by wylapal taka ilosc pojedynczych transakcji realizowanych dla jednego konta w tak krotkim czasie? a swoja droga to ludzie naiwni - w takim BRE mozna ustalic i limit kwotowy wyplat dziennych i miesiecznych i limit pojedynczych operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
w.j Re: Zablokowane karty, ograbione konta w ING Bank 08.06.06, 00:31 Polskie banki oszczędzają na odpowiednich zabezpieczeniach (systemach prewencjnych). Firmy ubezpieczeniowe nie stawiają takich wymagań! Wymienię dwa z nich: 1. System rejestracji wideo skorelowany z zapisem transakcji bankomatowych - umożliwia szybkie (!) wykrycie sprawcy podobnych przestępstw bankomatowych oraz natychmiasowe rozpatrzenie reklamacji klienta; 2. System heurystycznej analizy transakcji bankomatowych (i bankowych) umożliwiający w czasie rzeczywistym lub po zamknięciu dnia analizę transakcji i "wyłapanie" potencjalnych transakcji przestępczych. Pkt 1 wprowadziło testowo kilka banków w kilku bankomatach, pkt 2 żaden (wg mojej najlepszej i aktualnej wiedzy)... Odpowiedz Link Zgłoś