Dodaj do ulubionych

Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania o...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 23:56
Można wyciągnąć kasę, to przyszli z transparentem "Shame on you America". A
jakoś nie widziałem, żeby państwo Czetwertyńscy stali z podobnym transparentem
przed ambasadą amerykańską, jak Amerykanie rozpętali krwawą awanturę w Iraku.
Pieprzeni arystokraci, shame on YOU!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenobia Re: Czetwertyńscy chcą odszkodowania i słusznie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:18
      No, niestety jak się już zostało paserem, [Amerykanie doskonale wiedzieli, że
      kupuja cudzą własność], to należy zapłacić odszkodowanie!!! Nic do rzeczy nie
      ma tu, czy ukradziono prostemu człowiekowi, profesorowi, czy też w końcu
      arystokracie. Przed prawem jesteśmy, podobno wszyscy równi, i nie pomoże tu
      pomstowanie różnych budowniczych Polski Ludowej, którzy dobrze chcieli,
      ale .... im nie wyszło i tłumaczenia duplomatów. A homosovieticus i tak wyłazi
      z niektórych.
      • Gość: tom anulować wszystko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 01:20
        Jasne... Proponuję więc anulować wszystkie decyzje, umowy, traktaty podpisane w
        latach 45-89, jak również odebrać wszystkie tytuły naukowe nadane w tym okresie
        (od Macieja G. poczynając). Na pewno ludzie będą wtedy szczęśliwsi. Nareszcie
        będzie SPRAWIEDLIWOŚĆ.

Opamiętania życzę.
        • Gość: 4g63 Re: anulować wszystko! IP: 217.153.60.* 05.07.06, 08:42
          no tak, jak trzeba oddawać, to piszczycie, łachudry
          • pozlotemu Nowi oszusci!!! Niech pojda do Putina!!! 05.07.06, 14:16
            Przeciez to "legalne" rosyjskie wladze daly ten teren Amerykanom.
            Niech protestuja przed siedziba Putina, ze ich teren podarowal jak
            swoj!!!!
        • Gość: Kottblum Hanna Re: tu widać IP: 217.153.70.* 05.07.06, 08:44
          Wyraźnie widać, kto na PRLu skorzystał...
          Wszyscy, którzy dzięki malwersacjom, oszustwom, "pomocy" chłopom i robotnikom,
          oraz innym ciekawym wynalazkom tego okresu coś uzyskali, będą tego dzisiaj
          bronić.

A ja się pytam: Dlaczego Ci, którzy zostali przez ten system okradzeni, tak,
          haniebnie okradzeni przez państwo, o którego wolność walczyli, mają zrezygnować
          ze swojej skradzionej własności?
          • Gość: Redner [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 09:00
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • breadcrumbs Re: Polacy , oddac co ukradzione 05.07.06, 09:11
              Gość portalu: Redner napisał(a):

> Oddac majatki ziemskie rozdane polskim Jakubom Szelom , oddac fabryki
              > wlascicielom a przedewszystkim oddac kamienice spadkobiercom i wszystko inne co
              >
              > im ukradziono.I nie wystarczy ,ze paru tzw .profesorow IPN pokaja sie za
              > Jedwabne , Kielce i tysiace innych podobnych swinstw.Oddac place i
              > kamienice ,zlodzieje.Rozliczcie sie tez uczciwie z ogromu szmalcownictwa u
              > was.Szmalcownictwo jest wasza wieczna hanba , falszywi sasiedzi.Nikt na swiecie
              >
              > nie pobil was w szmalcownictwie.

Zaparz sobie melisę, ok?

breadcrumbs.blox.pl/html
              • Gość: Redner [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 09:30
                • Gość: Puklownik Sowa Re: Wiesz co to jest nacjonalizacja ? IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.07.06, 09:55
                  Te pajace dostaly juz odszkodowanie od rzadu polskiego.
                  Nie chce im sie pracowac to demostruja ... niedaleko im do Leppera.
                  A ja chce zeby ci pieprzeni arystokraci zaplacili mi odszkodowanie za
                  dopuszczenie do rozbioru Polsku. I jak to jest ze palacyk Czetwertynskich
                  przetrwal zabory ? Zaloze sie ze donosili do Ruskich.....
                  • Gość: spadkobierca analfabetyzm prawny i historyczny nie boli, co ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:29
                    jak się nie zna podstaw prawnych dekretów nacjonalizacyjnych i historii, to
                    lepiej się nie wypowiadać, bo tylko budzi się litość !!!
                    • Gość: Pulkownik Sowa Re: Zachowuj sie grzecznie ... IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.07.06, 12:17
                      .. to moze ci rzuce ogryzka
                      • Gość: spadkobierca to mnie ubawiło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:19
                        bo ja już swoje place odzyskałem i życzę wszystkim takiego ogryzka zwłaszcza
                        Tobie
                • Gość: KR$ [...] IP: *.eranet.pl 05.07.06, 10:34
            • Gość: zuzanna Re: Polacy , oddac co ukradzione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:57
              To jeden wielki bezsens! Co ma zrobić moja babcia, której majątek został w
              Wołyniu, której rodzinę wymordowali Ukaraińcy i Niemcy! Dlaczego nikt nie mówi
              o Polakach, którzy pomagali Żydom! Jak może tak uogólniać, brat mojego dziadka
              został żywcem spalony we własnym domu z całą rodziną, za ukrywanie i pomoc
              Żydom! To nie jest tak,że wszyscy są źli, to nie jest tak,że olacy nie
              ucierpieli!!! A Katyń, a inteligencja!!! A ludzie honoru!!! Trochę HISTORII i
              szacunku dla tych, którzy o nią walczyli, a których KOMUCHY z całych sił
              zwalczali!!! pozdrawiam
              • Gość: Redner Re: Polacy , oddac co ukradzione IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 10:09
                Ty sie nie zaslaniaj Katyniem i pomoca w ukrywaniu Zydow.Te dwie sprawy , wy
                Polacy rozdmuchaliscie juz do monstrualnych rozmiarow.Rozliczcie sie rownie
                glosno za zlodziejstwo dokonane na waszych zydowskich sasiadach i z ponurej i
                wszechogarniajacej praktyki polskiego szmalcownictwa.Zawsze to zamiatacie pod
                dywan. Niemcy sie rozliczyly ze swoich zbrodni , usilowaly wyrownac straty
                materialne a przede wszystkim zmienila sie mentalnosc tego narodu.Poczuwa sie
                do odpowiedzialnosci.Uwas , wszystko co robicie to tylko ble, ble ,slowa.Polacy
                rozliczcie sie z waszego szmalcownictwa.Zajrzyjcie do waszych katolickich
                dusz .A przede wszystkim oddajcie Zydom to ,co im ukradziono przez waszych
                obywateli.
              • athaualpa Re: Polacy , oddac co ukradzione 06.07.06, 14:59
                Gość portalu: zuzanna napisał(a):

> To jeden wielki bezsens! Co ma zrobić moja babcia, której majątek został w
                > Wołyniu, której rodzinę wymordowali Ukaraińcy i Niemcy! Dlaczego nikt nie
                mówi
                > o Polakach, którzy pomagali Żydom! Jak może tak uogólniać, brat mojego
                dziadka
                > został żywcem spalony we własnym domu z całą rodziną, za ukrywanie i pomoc
                > Żydom! To nie jest tak,że wszyscy są źli, to nie jest tak,że olacy nie
                > ucierpieli!!! A Katyń, a inteligencja!!! A ludzie honoru!!! Trochę HISTORII
                i
                > szacunku dla tych, którzy o nią walczyli, a których KOMUCHY z całych sił
                > zwalczali!!! pozdrawiam

Pani Zuzanno,
                Z szacunkiem dla WSZYSTKICH tych, którzy na to zasługują.
                Prawda wygląda tak, że niektóre gołodupki , które się dorwały do władzy po 1989
                strasznie chcą się przypodobać arystokratom.
                Na tej zasadzie niektóre domiszcza zaanektowane po wojnie zostały zwrócone
                kilku przedstawicielom tej klasy (np. Branickim, mimo, że jakaś pra pra
                Branicka wspomagała kasą Mikołaja I, kiedy tłumił powstanie listopadowe).
                Za to zwykły Kowalski, któremu zabrano działkę na Pradze, czy kamienicę na
                Starówce nigdy ich nie odzyska, gdyż na renomowane papugi go nie będzie stać.
                O takie Polskie walczyliśmy ??????????????
            • Gość: skrzypek na dachu Re: Polacy , oddac co ukradzione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:58
              A was nikt nie pobil w kolaboracji z okupantem i mentalnoscia owcy. Jakos to
              bedzie. Aj waj, cicho sza.
          • Gość: wrrr Re: tu widać IP: *.motorola.com 05.07.06, 09:22
            Mam 20 lat i dopiero zaczyna pracować. PRLu nie pamiętam, urodziłem się u jego
            schyłku.
            I teraz odpowiedz mi na jedno pytanie: Dlaczego to JA i mnie podobni mają
            oddawać okradzionym?? Bo na zwroty pójdzie kasa z moich podadtków płaconych
            przez wiele najbliższych lat. Więc dlaczego ja??
            • 93sw Re: tu widać 05.07.06, 09:25
              Gość portalu: wrrr napisał(a):

> Mam 20 lat i dopiero zaczyna pracować. PRLu nie pamiętam, urodziłem się u
              jego
              > schyłku.
              > I teraz odpowiedz mi na jedno pytanie: Dlaczego to JA i mnie podobni mają
              > oddawać okradzionym?? Bo na zwroty pójdzie kasa z moich podadtków płaconych
              > przez wiele najbliższych lat. Więc dlaczego ja??

---Bo zyjesz w tym kraju i ponosisz posrednia odpowiedzailnosc za najblizsza
              przeszlosc---
            • Gość: Redner Re: tu widać IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 09:34
              Zapytaj twojego dziadka i ojca dlaczego ty.Zapytaj kiedy i jak sie wtedy
              wzbogacili tak nagle.
              • Gość: ABcdefghjiklmnop Re: tu widać IP: 85.134.169.* 05.07.06, 10:51
                Moi sie wcale nie wzbogacili.I niemam zamiaru ze swoich podatkow nikomu niczego
                oddawac.Niech najpierw rodziny szlacheckie oddadza pieniadze potomkom chlopow
                panszczyznianych ktorzy pod przymusem niewolnicza praca budowali "ich" majatki.
            • Gość: Kottblum Hanna Re: tu widać IP: 217.153.70.* 05.07.06, 10:04
              Z jednej prostej przyczyny - organizm państwowy jest ciągłością.
              Wiesz co to jest spadek i spadkobierca?

Tym tropem można zapytać, dlaczego masz dostać mieszkanie w spadku po
              dziadkach? W jaki sposób na nie zapracowałeś?
        • 1410_tenrok Re: anulować wszystko! 05.07.06, 10:20
          a jaki piekny argument!!! długo kolega nad tym myslał? Na tej zasadzie nic nie
          jest możliwe, ale to już wiemy - w koncu mieszkamy tu i teraz!!!!
      • Gość: bolek a jak 275 milionow $ i po co ten komentarz IP: 213.42.21.* 05.07.06, 10:05
        bzdurne pisanie, a tylko kasa w glowie.Kto takie sumy wymysla, 2.7 miliona to
        byloby nawet za duzo, paskudna pasernosc. Czy gdyby postawili tam ambasade
        Etiopi, to tez zadali by tej sumy
    • Gość: gg Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: 217.153.187.* 05.07.06, 08:52
      ciekawe czy tak samo bys śpiewał gdyby chodziło o twój grunt...
      co w tym dziwnego że chca odzyskać swoją własność!?
      • 93sw Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 05.07.06, 09:21
        To jak najbardziej zrozumiale ze po nie udanych rozmowach z polska
        administracjia postanowili odwolac sie do amersykanskiego sadu - ci co
        kreytykuja ciekawe jak byscie spiewali gdyby to byla wasza
        wlasnosc...poruszylibyscie niebo i ziemie ze tak wielka tkrzywda wam sie
        dzieje..
      • athaualpa Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 06.07.06, 15:09
        Gość portalu: gg napisał(a):

> ciekawe czy tak samo bys śpiewał gdyby chodziło o twój grunt...
        > co w tym dziwnego że chca odzyskać swoją własność!?

Czetwertyńscy to wogóle pazerna rodzinka.
        Znajomy odkupił od ARR jakiś ichni majątek ze zniszczonym pałacykiem.
        Kiedy już wyremontował i z pomocą kredytów (nadal do spłacenia) postawił na
        nogi jako pensjonat, zjawił się jakiś hrabia C. i zażądał zwrotu majątku po
        dziaduniu.
        Wystawiono go za drzwi, ale wrócił kilka dni później i wpuszczony do lobby
        wziął sobie na pamiątkę jakiś rzeźbiony drobiazg, po dziaduniu
        oczywiście...........
    • baltazarus Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 05.07.06, 09:24
      Skradzioną własność należy oddać prawowitym właścicielom lub spadkobiercom bez
      względu na to czy są to Polacy czy Żydzi.
      • Gość: alfonso Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 05.07.06, 09:29
        a goowno wam oddamy
        takich kretynoof jak wy bracia to pelno w nju jork
        oddac ziemie indianom
    • Gość: spadkobierca Polska nadal korzysta z kradzionego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:28
      W Polsce nadal obowiązują komunistyczne dekrety nacjonalizacyjne - na szczęście
      komuniści tak jak ich pogrobowcy z lewicy, spartolą każdą robotę w związku z
      czym można odzyskiwać co ukradło państwo na mocy tychże dekretów - gratulacje
      dla pogrobowców PRL-u - nawet kraść nie umieli.
      • Gość: alfons PRL byla jedyna sprawiedliwa Polska IP: *.il-chicago0.sa.earthlink.net 05.07.06, 09:32
        Zlodziejskie wasze lapy utniemy przy ramionach
        • Gość: spadkobierca Ha, ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:34
          Co tow. Cyrankiewicz się przypomniał - na Kubę towarzyszu, na Kubę (najlepiej
          do obozu pracy) - ha, ha
        • 1410_tenrok Re: PRL byla jedyna sprawiedliwa Polska 05.07.06, 10:26
          Alfonsiku - fajny nick se wybrałes! Alfonsik peerelu - dobre, dobre.
          A tasaczek juz naostrzony?
    • Gość: c3p0 Niech się bujają! IP: *.chello.pl 05.07.06, 09:50
      Już dosyć zabierania jakiejkowiek włąsności narodu. Szpitale, budynki
      użyteczności publicznej, szkoły zabierane przez kościół i tzw. prawowitych
      spadkobierców to granda.
      • puuchatek Re: Niech się bujają! 05.07.06, 09:55
        Gość portalu: c3p0 napisał(a):

> Już dosyć zabierania jakiejkowiek włąsności narodu (...)

Czy jeśli jutro ktoś przyjdzie i zabierze Ci mieszkanie albo samochód, to także uznasz, że to jest "własność narodu"?

Natomiast nie rozumiem, dlaczego ci ludzie cjcą skarżyć USA, a nie Polskę...
        • Gość: abcdefghijklmnop Re: Niech się bujają! IP: 85.134.169.* 05.07.06, 10:56
          "Natomiast nie rozumiem, dlaczego ci ludzie cjcą skarżyć USA, a nie Polskę...
          > "
          W stanach rzadza zydzi a im takie procesy na reke sa bo az cali chodza taka maja
          ochote "odzyskac" dawne wloscia zagarniete lichwa i innymi przekretami
    • sumienie.lk Amerykanie świadomie uczestniczyli w kradzieży 05.07.06, 09:54
      To nie ulega wątpliwości. A zatem nie mogą się zasłaniać tym, że zakupu
      dokonali w dobrej wierze.
    • bowpoz Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 05.07.06, 10:04
      Jak powstawało "święte prawo własności" ?
      Ano, jakiś bandyta (często nazywany księciem lub królem), napada wybrane
      ziemie, morduje, łupi (oczywiście w imieniu Boga). Następnie ogłasza się panem
      tych ziem a swoim kompanom hojnie rozdziela zagarnięte terytoria. Ich
      potomkowie do dzisiaj czerpią niezasłużone korzyści z tego łajdactwa !
      • Gość: mila Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:19
        Redner-Zydzi tez okropnie szmalcowali w czasie wojny. O tym tez sie nie mowi.
        A powinno mowic sie o wszystkim. W kosciolach np. o tym co zle i dobre. W malych
        miejscowosciach to jedyna tuba a co tam jest -rydzykopodobny kler.
        Oczywiscie Amerykanie powinni zaplacic i milo by bylo gdyby rzeczywiscie Czetw.
        przekazali gorke na dzialalnosc charytatywna...
        • Gość: Redner Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 10:41
          Ty zostaw Zydom ich wlasne ,narodowe bole samym sobie Was ,Polakow to nie
          powinno obchodzic.No chyba ,ze to Zydzi denuncjowali przed Niemcami
          ukrywajacych sie Polakow , albo szantazem wymuszali od Polakow majatki , za to
          ze nie powiedza iz Polacy sa Polakami. Poki nie pokajacie sie za to wasze
          ogromne szmalcownictwo jaklo caly NAROD I NIE ZWOCICIE UKRADZIONEGO ich
          zydowskim wlascicielom , nie bedzie dla was na swiecie spokoju. Za 100 lat
          ludzie beda nadal mieli to prawo wam to publicznie rzucic w twarz.
          • Gość: Abcdefghijklmnop Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: 85.134.169.* 05.07.06, 11:00
            Skrajnej polskiej prawicy nietoleruje ale jak czytam takie wypowiedzi to
            normalnie mam ochote na nich zaglosowac bo przynajmniej oni doplnuja ze zydzi
            gowno dostana.
          • mj69 Do Rednera 05.07.06, 11:00
            Ja mam prosbe, grzeczna prośbę:
            Wsadźcie sobie wasze drzewka w Yad Vashem koroną wiesz w co... A kiedy wy sie
            przyznacie do swojej żydowskiej policji w getcie? A kiedy wy się przyznacie do
            współpracy z NKWD? Żaden inny naród na świecie nie ryzykował tyle co Polacy
            ratujący Żydów. Pyszczysz tutaj tchórzu, ale incognito, maila nie podasz, bo
            wiesz, że łżesz. Wszędzie byli bandyci, tylko święty naród wybrany niewinny.
            Mojego dziadka sprzedał sąsiad mojżeszowego wyznania, sąsiad, któremu dziadek
            życie wcześniej w czasie pogromu uratował, bez wahania sprzedał go NKWD. Pluj
            sobie ile chcesz, tyle jest wart wasz honor i wasze drzewka.
          • Gość: kluska Re: Redner - a ja ci tylko chce powiedziec IP: *.mad1.adsl.uni2.es 05.07.06, 12:35
            ze moja cala rodzina chrzesjanska, ktora bohatersko ukrywala Zydow (przyjacieli
            rodziny) w latach 1939 - 1942 - zostala ZADENONCJOWANA przez "sasiada" zyda.

Rodzina Polska, ojcie,zona, troje dzieci, pomoc domowa - wyladowaly w Auschwitz
            (Oswiecim) w roku 1942 ! Dwie osoby uszly z zyciem, kobieta i malz dziecko (JA).

Rodzina zydowska, porzadni ludzie: ojciec, zona, czworo dzieci (chjlopcy),
            wszyscy zostali rostrzelani przez gestapowcow w ogrodzie willi.

Fakty znane, sa w archiwach, znane wielu osobom, ktore uczestniczyly w 60-
            letniej rocznicy wyzwolenia Oswiecimia !!!!!!!

A ty gnojku, obojetnie jakiego pochodzenia i religii - masz tupet nazywac
            Polakow zdrajcami, kolaborantami.
            Jak cie spotkam na ulicy to zbije ci MORDE i nakopie w dupe (pewnie mieka po
            kradziezach powojennych)!

Spieprzaj z naszego polskiego forum - nie chcemy PROWOKATOROW.

Przepraszam innych forumowcow, ze jestem niegrzeczny, ale czytajac wypociny
            tego typa "nerwy mnie poniosly".
      • Gość: Redner Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.06, 10:27
        Polacy , rozliczcie sie przed swiatem z procederu szmalcownictwa ,tak masowo
        uprawianego przez waszych obywateli , wobec waszych zydowskich SASIADOW.I
        oddajcie im , co im ukradziono , badz wymuszono. Zrobcie wreszcie
        uczciwy ,narodowy rachunek sumienia.Wezcie przyklad z Niemcow ; NAWET JESLI
        SKALA TEGO CO ONI UCZYNILI JEST NIEPOROWNYWALNA:Ale oni wtedy dzialali jako
        wrogowie Zydow.Wy , Polacy , byliscie ich SASIADAMI.
        • Gość: KR$ Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.eranet.pl 05.07.06, 10:39
          zajmij sie szmatlawcu rozliczaniem Francuzow, Belgow i innych narodowosci -
          Polska nie ma sobie nic do zarzucenia, natomiast za zbrodnie przeciw ludzkosci
          Niemcy nie poniesli praktycznie zadnej kary.
          • Gość: patrzę_i_dziwię_si Panie Czetwertyńsci bez kozery powiedz 500 mln IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:46
            Czemu nie 500 000 0000 tak na marginesie czy pałacyk aby przed wojną nie był
            zastawiony w skarbie państwa?
        • athaualpa Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 06.07.06, 15:17
          Gość portalu: Redner napisał(a):

> Polacy , rozliczcie sie przed swiatem z procederu szmalcownictwa ,tak masowo
          > uprawianego przez waszych obywateli , wobec waszych zydowskich SASIADOW.I
          > oddajcie im , co im ukradziono , badz wymuszono. Zrobcie wreszcie
          > uczciwy ,narodowy rachunek sumienia.Wezcie przyklad z Niemcow ; NAWET JESLI
          > SKALA TEGO CO ONI UCZYNILI JEST NIEPOROWNYWALNA:Ale oni wtedy dzialali jako
          > wrogowie Zydow.Wy , Polacy , byliscie ich SASIADAMI.

Spieprzaj Dziadu!!!!!!!!!!!!
          Mam przyjaciół różnych nacji i religii i dzielę ludzi na głupich i mądrych,
          złych i dobrych.
          Jesteś zły i głupi i powtarzasz się jak zgrana płyta.
      • Gość: takisam Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.kki.krakow.pl 05.07.06, 10:28
        ...albo JKMość / syfilityk / daje "za zasługi" jakiemuś ... kilka wsi z
        zawartością ... itd
    • Gość: Pan Tadeusz Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:21
      Ty glupi zakompleksiony chlopku roztropku, gdybys mial przed wojna chociaz pol hektara to bys walczyl o to do upadlego, ale twoja rodzina parobku siedziala po uszy w gnoju i dlatego dlawisz sie z zawisci. Lepiej nie wypowiadaj sie na tematy, ktorych nie rozumiesz
    • Gość: liczykrupa Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.kki.krakow.pl 05.07.06, 10:25
      Nie rozumiem dlaczego chcą 275 mil. a nie 375 ;i dlaczego od USA , a
      nie od PRL .
    • Gość: Pio najpierw się bogacili kosztem nędzy chłopów IP: *.zasrancy.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:26
      a teraz to ich niby - wypie..ć pieprzona burżuazjo
      • Gość: spadkobierca Swoją wiedzę o historii brałeś chyba z filmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:34
        jeszcze powinieneś dodać że dziedzic rozpijał chłopów pańszczyźnianych wódką -
        do nauki czytania historii !!!!
    • Gość: tolek Zapłaćta nasamprzód mojemu dziadkowi za nadgodziny IP: 83.238.88.* 05.07.06, 10:33
      Żniwa 1932 r.
    • myslacyszaryczlowiek1 Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 05.07.06, 11:34
      Ustanowić wreszcie jakieś międzynarodowe prawo o przedawnieniu roszczeń np 30 lat
      Rosja też długów carskich nie spłaciła.
      • Gość: Huk256 Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.pl / *.di-com.pl 05.07.06, 16:18
        myslacyszaryczlowiek1 napisał:

> Ustanowić wreszcie jakieś międzynarodowe prawo o przedawnieniu roszczeń np 30
        > lat
        > Rosja też długów carskich nie spłaciła.

NaresZcie ktoś rozsądnie napisał... może 30 lat to za mało ale tak 50 powinno wystarczyć. Rozwalają mnie czasami pozwy niektórych ludzi którzy domagają się zwrotu np działki bo ona była własnością dziadka ich dziadka ze strony pradziadka jego dziadka... niektórzy nie rozumieją że np po zniszczeniu warszawy część aktów własnościowych również uległa zniszczeniu... - potem ludzie uczciwie i legalnie kupili tą ziemię i co? Mamy teraz wygnać kogoś z JEGO WŁASNOŚCbo odnalzał się właściciel sprzed 60 lat? Można by zadać pytanie gdzie był przez te 60 lat - jeżeli ktoś nie opomina się o swoją właśność to jego sprawa...

Co do sprawy opisywanej w artykule... może powinni zapłacić działacze PZPR? I ci którzy bezpośrednio brali udział w tej kradzieży? Niech ludzie zrozumieją że PRL był systemem zbrodniczym i za to co działo się w trakcie jego trwania dzisiejsza polska nei ponosi pełnej odpowiedzialności.

A niemcy wypłacili odszkodowania wszystkim tylko nie polakom...
        • Gość: lili Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 05.07.06, 17:29
          Polacy nie dostali od Niemcow odszkodowania ,
          bo zostali " sprzedani " przez Zydow w owczesnym polskim rzadzie .

Byly minister spraw zagranicznych Geremek , i jego swita zatroszczyli sie ,
          o to , zeby polscy Zydzi dostali odszkodowanie od Niemcow , a
          z odszkodowania od Niemcow dla Polakow , w imieniu Polakow zrezygnowali !!!

• burek_polny I slusznie. Jestem pewien, ze ja dostana! 05.07.06, 11:48
    • kijwoko Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania 05.07.06, 11:52
      Proponuje jeszcze pozwac usa za straty moralne Polakow ze wzgledu na zepsuty
      krajobraz - skoro palac przetrwal wojne jak mozna bylo go zburzyc i wybudowac
      taka szkarade jak obecna ambasada usa - idac czy jadac Alejami Ujazdowskimi
      widzimy same palace i dworki, a tu ni z gruchy ni z pietruchy takie gowno
      architektoniczne...
    • Gość: Prof. Zarkoff Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 05.07.06, 11:59
      > jakoś nie widziałem, żeby państwo Czetwertyńscy stali z podobnym transparentem
      > przed ambasadą amerykańską, jak Amerykanie rozpętali krwawą awanturę w Iraku.

Aha? A sam gdzie byles wtedy? Warszawiacy oglnie maja w d... wojne w Iraku. Ja
      pamietam, ze dziennikarze zaobserwowali zaledwie 10 osob w czasie protestow
      przed ambasada USA. W tym dwie mamy z dziecmi.
    • Gość: ja Niech żyją Czetwertyńscy !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 15:24
      Niech teraz jakiś Amerykanin powie , że jesteśmy im coś winni -
      wystarczy powiedzieć najpierw oddajcie budynek ambasady Czetwertyńskim !
      Ha , ha , ha ..
    • Gość: USA Re: Czetwertyńscy chcą 275 mln dol. odszkodowania IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 05.07.06, 19:07
      Widze ze ciezko sie Tobie pogodzic z mysla ze ktos ma wiecej niz ty.
      • Gość: Zenek Re: I słusznie chcą odszkodowania !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:01
        Poziom niektórych wypowiedzi na tym forum naprawdę jest bardzo, bardzo
        żenujący !!!! Jeśli już ktoś zapomniał, że żyje w p o l s k i m p i e k l e,
        to je czytając, natychmiast sobie o tym smutnym fakcie przypomni.
        LUDZIE CZY WY JUŻ ZAPOMNIELIŚCIE O PODSTAWOWYCH PRAWACH CZŁOWIEKA, LUB TEŻ CZY
        NAPRAWDĘ ICH W OGÓLE NIE ZNACIE ???
        ZWRACAĆ , ZWRACAĆ I JESZCZE RAZ ZWRACAĆ - WSZYSTKO TO CO ZOSTAŁO BEZPRAWNIE
        ZAGRABIONE KOMUNISTYCZNYMI DEKRETAMI !!!
        Jeśli ktoś ma jeszcze w tym zakresie jakieś wątpliwości, to chyba zasługuje
        jedynie ... na litość.
        • Gość: Karolina Re: I słusznie chcą odszkodowania !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 23:29
          No właśnie, a co mają żydzi do słusznego upominania się rodziny Czetwertyńskich
          o podstawowe prawa człowieka, w tym również i prawa do ochrony własności. Może
          ktoś tu wreszcie zauważy, że ten nierozwiązany dotychczas tylko w Polsce
          problem, dotyczy przede wszystkim WARSZAWIAKÓW.[ WARSZAWIAN ], a przynajmniej
          tych z dziada pradziada. W absolutnej większości, to właśnie oni, w tym mieście
          posiadali nieruchomości, które zostały im ukradzione przez komunistów. Dzisiaj
          to właśnie dawni komuniści są zagorazałymio przeciwnikami powrotu do
          normalności. Dziwny to kraj w Europie, gdzie dekomunizacja, [ a i również w tym
          reprywatyzacja ] w ogóle nie może się przebić, przez mur dawnych agentów UB/SB
          lub ludzi o zupełnie nikłym poziomie znajomości historii i prawa.
    • Gość: dolega5 Kuba bedzie dobrym precedensem IP: *.fibertel.com.ar 05.07.06, 23:04
      bowiem USA oficjalnie nie uznaja operacji kupna kradzionego mienia tam na KUBIE
      tak ze w sadach USA to jest wygrana na 100%, tylko kwestia czasu i dobrego
      adwokata by sie nie poplatal w procedurze.
      Precedensy adwokat ma na srebrnym talerzu .....

Z drugiej strony to tez wstyd ze post-komuna "europejska" nie zalatwila
      reprywatyzacji do tej pory.
      • athaualpa Re: Kuba bedzie dobrym precedensem 06.07.06, 15:25
        Gość portalu: dolega5 napisał(a):

> bowiem USA oficjalnie nie uznaja operacji kupna kradzionego mienia tam na
        KUBIE
        >
        > tak ze w sadach USA to jest wygrana na 100%, tylko kwestia czasu i dobrego
        > adwokata by sie nie poplatal w procedurze.
        > Precedensy adwokat ma na srebrnym talerzu .....
        >
        > Z drugiej strony to tez wstyd ze post-komuna "europejska" nie zalatwila
        > reprywatyzacji do tej pory.

A z czego do cholery?????
        Część juz dawno nie istnieje, część to domy dziecka, przedszkola, szpitale etc,
        etc. , więc jak to ruszyć.
        Ziemia - odebrana w ramach reformy rolnej, dzisiaj może być za grosze kupiona
        przez np. Samoobrońców z ARR. Z tych groszy też się nie uzbiera na spłatę
        odszkodowań.

• Gość: gość Uczciwość IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.14, 16:45
        O d innych wymagają wiele a od siebie nic...

Pytanie ile Pan Albert Czetwertyński płacił swoim pracownikom i czy w swojej firmie przestrzegał prawa pracowników? Coś o tym wiem... Sam nie jest uczciwy więc niech nie wymaga uczciwości od innych
    • toja3003 przecież jest proste rozwiązanie: niech 06.07.06, 08:47
      ci państwo Czetwertyńscy przejmą ambasadę od tego
      państwa amerykańskiego a te miliony odbiorą sobie za wystawianie wiz do USA a
      że będą je wystawiać chętnie a chętnych w Polsce nie brakuje to i kasa
      popłynie. A w zamian za to Ameryka zyska parę milionów turystów rocznie - z
      wiertarkami i śrubokrętami w rękach.
      • achodorowski Re: przecież jest proste rozwiązanie: niech 26.07.06, 01:30
        Hmm, postawcie się na mijscu spadkobierców, ja bym upominał sie o swoje.
        Przeciez nie mozna tak ot sobie, własności. Trochę rozsądku. Jeżeli to jest ich
        teren, a jest, to nich władze zapłaca za to. Co wy macie do Amerykanów, dostali
        i już, władza im dała, nie wazna jaka. My i tak za to będziemy płacic. Ciekaw
        jestem ile będziemy musieli płacić za sprawowaną obecnie władze, oj chyba słono
        i to bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka