pavle 18.06.07, 00:42 to co, może jednak referendum? kto za prywatyzacją szpitali, hm? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie 18.06.07, 01:53 Czy umierający powinien uprzedzić szpital o tym, że umiera i zrobi im kłopot? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Referendum 18.06.07, 06:30 To już jest skandal. Tak zaniedbać pacjenta. Jestem za referendum dotyczącym prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk W Bródnowskim też nie przychodzą na wezwanie 18.06.07, 07:26 Takiepostepowanie pielęgniarek to już norma. Tłumaczą się, że mają za dużo pracy, ale sam widziałem jak trzy "pielęgniarki" spokojnie gawędziły podczas, gdy bez przerwy dzwonił dzwonek uruchomiony przez kobietę, która po wypadku w gipsie leży. To niereformowalne towarzycho natychmiast na bruk trzeba wywalić! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxx "Czy się stoi, czy sie leży i tak 100zł się należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:53 Tak było za komuny i tak budżetówka pracuje nadal. Prywatyzacja jest konieczna, rynek wyeliminuje i rozliczy za partactwa. Prywatyzacja, czym wcześniej, tym lepiej-większa konkurencja. Teraz strach chorować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: h3x Re: "Czy się stoi, czy sie leży i tak 100zł się n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:37 Sam jak miałem zerwane wiązadła krzyżowe w dzień po operacji dzwoniłem dzwonkiem z pół godziny, zanim się pielęgniarka łaskawie oderwała od kawusi i zrobiła mi zastrzyk przeciwbólowy. Za taką kasę, jaką się płaci na ubezpieczenie zdrowotne, można by było się ubezpieczyć prywatnie i się godnie leczyć w prywatnej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikka Re: "Czy się stoi, czy sie leży i tak 100zł się n IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 14:23 Albo trzeba wprowadzić wynagrodzenie zależne od specyfiki oddziału?Im cięższy oddział tym lepiej płatny(uzasadniona motywacja). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baltazar Re: "Czy się stoi, czy sie leży i tak 100zł się n IP: *.telprojekt.pl 18.06.07, 14:41 e tam, masz mase prywatnych firm i w wiekszosci to partacze i jakos sie nie daja wyeliminowac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mikka Re: W Bródnowskim też nie przychodzą na wezwanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 14:19 To prawda,zwolnić towarzycho i już!!!!Nie daj panie Boże być pacjentem tzw.nagłym na okulistyce w moim mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baj Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:51 Moj tatus lezal w szpitalu na Brochowie we Wroclawiu, czekalismy na pielegniarke dlugo gdy poszlam do dyzurki ogladala serial w telewizji poprosilam zeby tatusiowi zawinela krwawiaca od igly reke to wstala i dala mi cala rolke bandazu nie spuszczajac oka z ekranu. Dwa lata temu opieka na internie byla fatalna , dlugo tatus im nie przeszkadzal za dwie doby umarl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JB Ale strajkować potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 02:01 Niech się za robotębiorą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lekarz 10% GDP na ochrone zdrowia a nie 4% IP: *.cg.shawcable.net 18.06.07, 06:46 i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: 10% GDP na ochrone zdrowia a nie 4% 18.06.07, 07:27 Jeszcze więcej chcecie nakraść? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg92 Re: 10% GDP na ochrone zdrowia a nie 4% IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 08:23 I za te 10 % będzie lepiej? Bzdura. Podejście do pracy to kwestia charakteru. Mam doświadczenie pracuję w molochu 400 osób, dużo już widziałam. Większość zarabia te same stawki, a z pracą wygląda różnie. Na ogół hałas robią ci, którzy najmniej się starają. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: h3x Re: 10% GDP na ochrone zdrowia a nie 4% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:39 To akurat prawda jest. 4% PKB na służbę zdrowie jest najniższy w Europie. Nawet na Słowacji jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Po co? IP: *.acn.waw.pl 18.06.07, 09:08 W służbie zdrowia można utopić każde pieniądze. Nawet 50% PKB będzie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: majka Re: 10% GDP na ochrone zdrowia a nie 4% IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.07, 22:02 To jest to. 10% na ochronę zdrowia,a nie 7,25%. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pacjent Leżałem tam w zeszłym tygodniu IP: *.chello.pl 18.06.07, 10:02 W środę miałem operację, wyszedłem w piątek. Warunki, jak to w państwowych placówkach - dość biednie - ale do obsługi nie mam żadnych zastrzeżeń. Kompetentna i w ogromnej większości wrażliwa kadra. Czapki z głów. Jeszcze mnie czeka seria podziękowań, a każdemu, kto potępia strajk lekarzy radzę się zastanowić, co będzie, gdy wszyscy już wyjadą na Wyspy. Mamy naprawdę niezłą, niedocenianą i źle opłacaną publiczną opiekę medyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Boa Jaasne. Chcesz mieć jak w USA?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:08 gdzie ok. 35 mln osób nie może sobie pozwolić na wykupienie ubezpieczenia medycznego?? I nie dotyczy to osób "na socjalu". np. znajomy mojej żony mieszka w Pensylwanii (+ żona i dzieci) - prowadzi niedużą firmę, mają dom, samochód - typowa amerykańska rodzinka. Ale ubezpieczenia medycznego nie mają, bo gdyby je opłacali, to po prostu nie starczyłoby im na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Jaasne. Chcesz mieć jak w USA?... 19.06.07, 06:59 Gość portalu: Boa napisał(a): > gdzie ok. 35 mln osób nie może sobie pozwolić na wykupienie ubezpieczenia > medycznego?? I nie dotyczy to osób "na socjalu". > np. znajomy mojej żony mieszka w Pensylwanii (+ żona i dzieci) - prowadzi > niedużą firmę, mają dom, samochód - typowa amerykańska rodzinka. Ale > ubezpieczenia medycznego nie mają, bo gdyby je opłacali, to po prostu nie > starczyłoby im na życie. No to niech się przeprowadzą do Polski skoro im źle w USA buhahahahahaahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Podwyżki _ _ Bo lekarza są przepracowani i źle zararabiają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:13 jak się nie podoba to wszyscy wyjedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: _ _ Bo lekarza są przepracowani i źle zarara IP: 87.105.182.* 18.06.07, 08:34 to na co czekasz........... wyjezdzaj na zmywak nierobie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: !!!! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=64371990&a=64386498 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiem Dzwonki przy łóżkach nie są zepsute. Wyłączane są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:19 bo siostry chcą mieć swięty spokój. Nie wiązałbym tego ze strajkiem. To czyste lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stefan Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: *.net131.okay.pl 18.06.07, 07:21 Ja dziękuję. Po prywatyzacji tych, którzy nie mają pieniędzy nie będzie stać w ogóle na żadne leczenie, i będą umierali w miejscach gorszych niż korytarze. Nie jest dobrze, ale sprzedanie szpitali jakimś gościom którzy będą żyłowali pacjentów na forsę nie poprawi sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow 18.06.07, 18:06 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Ja dziękuję. Po prywatyzacji tych, którzy nie mają pieniędzy nie będzie stać w > ogóle na żadne leczenie, i będą umierali w miejscach gorszych niż korytarze. [..] Czyli co proponujesz, socjalizm/komunizm, przynajmniej częściowy? Pełna obsługa za darmo, tzn. państwo płaci (czyli ja, bo państwo to ja, obywatel)? Nie mam nic przeciwko, nie twierdzę, że socjalizm to zło wcielone i wszystkich czerwonych do gazu, ale to się po prostu nie sprawdziło. Przynajmniej w Polsce. Wszyscy płacimy na służbę zdrowia za dużo, lekarze i pielęgniarki dostają z tego za mało, motywację do pracy mają zerową, w szpitalach syf i malaria - oto darmowa służba zdrowia. Podobnie zresztą jak wszelkie inne skanseny PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Wylać z roboty na zbitą mordę. 18.06.07, 07:32 osoby odpowiedzialne za brak dzwonka, oraz pielegniarki, którym nie chce sie w nocy zajrzyć do sali Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ziomal Alboś głupi albo fajna prowokacja:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:13 jw Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Re: Wylać z roboty na zbitą mordę. 18.06.07, 09:52 > osoby odpowiedzialne za brak dzwonka, > oraz pielegniarki, którym nie chce sie w nocy zajrzyć do sali Niestety to niemożliwe - to ostatnie pielęgniarki, które zgodziły się pracować za 900zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka Re: Wylać z roboty na zbitą mordę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:06 Jak mnie wyleją to mozna zrobić oddział samoobslugowy:)Dziś wnocy miałam dyżur. Byłam sama na dwudziestoosobowym oddziale (oddział zabiegowy). W nocy schodziłam na Izbę przyjęć aby przyjmować nowych pacjentów z tzw ostrego dyżuru. Izba znajduje się dwa piętra nizej. Pacjent, który zadzwoni na oddziale zdąży umrzeć i wystygnąc zanim ktoś go usłyszy. Takie i podobne sytuacje zdarzają się nagminnie. To szpital w dużym mieście wojewódzkim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: arter4 Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:33 Lekarze i pielęgniarki czują się jak święte krowy Oni są najważniejsi a nie pacjent Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: joanna Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:00 "Brzęczyk zepsuty"? Śmiech. Specjalnie wyłączają dzwonki przy łóżkach, bo pacjenci za bardzo dzwonią, co nieraz, owszem, jest uciążliwe, ale to przecież taki zawód... Strach bierze. Jestem za prywatyzacją szpitali j Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baba-jaga Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:41 Ależ one są już sprywatyzowane P R A W I E !!!!!!! A pełna prywatyzacja się nie opłaca !!!!!!! trzeba by zadbać o naprawę i wymianę aparatury, remonty i modernizację , kogo na to stać!!!!!! a tak po cichu łóżka ordynatorskie i inne, kwalifikowanie do przyjęcia i leczenia na prywatnych wizytach . Pielęgniarki o tym doskonale wiedzą i olewają,co innego jak dostaną od rodziny dolę za prywatny dyżur np.po operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: !! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:19 Przeczytajcie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=64371990&a=64386498 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PiSowiec To nie mogły się domysleć piguły? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 08:12 A wymagania to mają, zeby zarabiać więcej niż 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gg92 Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.07, 08:30 Wszystko zależy od organizacji szpitala. Byłam w Pleszewie, czułam się jak w domu, gdy innym opowiadam jaka dobra opieka nie wierzą. A na pewno tam nie zarabiają 5 czy 7 tysiaków, czyli można się postarać jeśli się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: tak, jestem za 18.06.07, 08:40 Kilkokrotnie byłam z dzieckiem na oddziałach dziecięcych. Włos się jeży na głowie. Dzieci pozostawione samopas. Jeżeli dziecko jest z matką (która płaci za "pobyt"), to matka karmi, przewija, chodzi z dzieckiem do toalety, kąpie, ścieli - full serwis. Jeżeli dziecko jest bez opieki - to ma przechlapane. Chłopiec 3 letni, w dobrej formie, dochodzący do siebie po biegunce, bez matki, zamknięty w małym łóżeczku od kilku dni, do środka wrzucone kilka pluszaków, do toalety nie chodzi bo po porannym obchodzie do wieczora nikt się w sali nie pojawia, zawinięty w pampersa, jak się komu przypomni to mu pieluchę zmienią, jak nie to siedzi zasikany. Karmienie na szybko, przez szczebelki łóżka. Picie też dostaje - salowa stawia na parapecie okna. Dziecko zamknięte w łóżku - nie sięgnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nina Re: tak, jestem za IP: 212.160.172.* 18.06.07, 09:08 Jasne, zepsute dzwonki, taaaa. Jak leżałam na położnictwie to dzwonki pochowane za łóżekim, pod poduszką, można było dzwnić id zwonić i nikt nie przychodził. w nocy dzwoniłyśmy bo jedna z dziewczyn słabo sie poczuła, totalna olewka, dopiero jak zemdlała, narobiłyśmy rabanu i wtedy łaskawie przyszły. Miałam znieczulenie podpajęczynówkowe i nie mogłam podnosic głowy, postawiła obok mnie wode w kubku i kazała pić, nie mogłam jej dosięgnąć, ani wypić leżąc płasko, na prośbę o jakąs rurke wzruszenie ramion. Próbowałam jednak wstać, to przyszedł anestezjolog i znowu mnie pouczył o zakazie podnoszenia głowy. I tak leżałam o suchym gardle, na oddziale zakaz odwiedzin, jest się tylko zdanym na samego siebie i modlitwę aby wyjść jak najszybciej z tego koszmaru. Żadnej pomocy, kompletna znieczulica, dziewczyna ktróa zemdlała - powiedzieli jej że musi zostac jeszcze ze dwa dni to ryczała jak bóbr, że ten koszmar będzie jeszcze trwał. zawsze jak przejeżdzam obok tego szpitala mam ciarki na plecach, nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje się na drugie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fraggles W USA nie takie rzeczy sie zdarzaja....... IP: 194.122.156.* 18.06.07, 09:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=64130492 U nas jestesmy na najlepszej drodze do takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:19 Tu zajrzec: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=64371990&a=64386498 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gdańszczanka W Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku... IP: *.chello.pl 18.06.07, 09:43 ...też jest problem z dzwonkami (a właściwie światełkami teoretycznie służącymi do przywołania pomocy). Na oddziale wewnętrznym. Panie pielęgniarki likwidują awarie poprzez wchodzenie tyłem do sali i wyłączanie światełka (wyłącznik jest tuż przy drzwiach). Nawet nie spojrzą, czy jakiś starowinka nie zleciał z łóżka albo czy nie dogorywa... Staruszkowie w upały nie piją wody, bo boją się, że znów przeleżą całą noc z pęcherzami pełnymi aż do bólu. W wieloosobowych salach pełne baseny stoją przy łóżkach wiele godzin... Plastry przy wenflonach straszą brudem, w salach straszliwie śmierdzi ("dokładnie jak w obozie" - przypomniał sobie mój dziadek), pielęgniarki ograniczją swoje obowiązki do roznoszenia tabletek, termometrów i podłączania kroplówek (ale już na odłączenie i zaprowadzenie do toalety trzeba sobie zwykle poczekać kilka godzin). Lekarze udają, że nic nie zauważają. Tak, złożę skargę, ale dopiero jak dziadek wyjdzie ze szpitala. On jest w miarę samodzielny... Daje sobie radę, ale gdyby te... panie zaczęły się na nim mścić, to mógłby mieć problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:02 Dziś wnocy miałam dyżur. Byłam sama na dwudziestoosobowym oddziale (oddział zabiegowy). W nocy schodziłam na Izbę przyjęć aby przyjmować nowych pacjentów z tzw ostrego dyżuru. Izba znajduje się dwa piętra nizej. Pacjent, który zadzwoni na oddziale zdąży umrzeć i wystygnąc zanim ktoś go usłyszy. Takie i podobne sytuacje zdarzają się nagminnie. To szpital w dużym mieście wojewódzkim Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gdańszczanka Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.chello.pl 18.06.07, 10:17 Na wewnętrznym w Gdańsku akurat nie brakuje personelu. W dyżurce pielęgniarek zawsze jest komplet minimum trzech pań zajętych rozmową. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czogori Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:23 od przyjmowania pacjentów to jest izba i lekarz dyżurujacy, co Ty tam robilas? ale wspolczuję, szczerze niestety ludzie nie znają realiow pracy w szpitalu i potrafią tylko bluzgac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:27 Co ja tam robiłam? Pobierałam badania, zakładałam sondę żoładkową, podłączałam kroplówki, zakładałam wenflony... Gratuluje zdrowia, jeśli nie wiesz co lekarz robi w naszym kraju:)Lekarz wydaje zlecenia, aja jestem od realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nikt Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.crowley.pl 18.06.07, 12:51 Gdyby to robil lekarz,to wy nie mialybyscie co robic.Bo wywiadu zbierac nie umiecie,z wiedza tez krucho.Mamy taki system a nie inny,a wyczuwam w twoim glosie jakas skarge. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CZogori Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:54 od tego jest pielęgniarka z izby a nie Ty, z oddziału Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pielęgniarka Re: A ja dziś pracowałam tak...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 21:06 W czasie urlopów ja jestem jedną i drugą. To dość częste , nie tylko w moim szpitalu. Dużo zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anna-Wrocław Re: W Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku... IP: *.telsat.wroc.pl 18.06.07, 10:08 Niestety tak wygląda sytuacja w większości szpitali. Zaraz po cesarce podano mi dziecko do opieki, mimo że nie mogłam wstać z łóżka. Musiałam zgięta w pół zawozić noworodka do przewinięcia na dyżurkę noworodków, bo pampersów nie było na sali. Nikogo nie obchodziło, ze cesarka to przecież operacja. Tak traktuje się wszystkie kobiety po cesarskim cięciu, jest to już norma.Po co zatem te panie krążą po oddziałach, piją kawę w dyżurkach na koszt społeczeństwa? Na moim oddziale były dosłownie 2 uczciwie pracujące, sympatyczne położne, zasługujące na szacunek, reszta to obiboki. Pielęgniarki od noworodków zaś zabierały dzieci na salę kiedy matka z bólu dostawała depresjii- przestala zajmować się noworodkiem lub napadu nerwowego-"wrzeszczała". Każda kobieta starała się dać radę sama w tych obrzydliwych warunkach, depresyjne i wrzeszczące były wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CZogori Re: W Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:26 to, że matka tuz po porodzie ma zajmować się dzieckiem nie jest spowodowane nieróbstwem pielęgniarek. im nie jest tak wygodniej, tylko szpitale realizują w ten sposób zalecenia psychologów: matka przez to ma mieć od początku silna więź z dzieckiem, zajmowanie się nim po porodzie ma ją pogłębiać, wzmacniać. choć to absurd totalny, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czogori Re: W Szpitalu Wojewódzkim w Gdańsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:20 akurat baseny i smród to wynik pracy salowych, najniższego personelu medycznego, pielęgniarki mają inne obowiązki Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Zastanów się... 18.06.07, 13:22 Zobacz pasek płacowy. Sprawdź ile płacisz na tzw. służbę zdrowia. Tę kwotę podziel na 5, ponieważ płacisz również na rolnika, 10 mln emerytów i "rencistów", bezrobotnych przedsiębiorców, którzy koszystają a nie płacą, budynki NFZ i innych. Jak uzyskasz już kwotę to się zastanów czy aby za tę kwotę możesz czegoś oczekiwać...Płacisz 900zl pielęgniarce, 1200zl lekarzowi, a masz wymagania jakbyś miał conajmniej złotą kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miwinski Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 18.06.07, 09:59 Bardzo podoba sytuacja wydarzyla sie niedawno w USA, czy to artykul prawdziwy czy rozrywkowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: very_famous Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: 213.17.161.* 18.06.07, 10:03 Kilka lat temu bliska mi osoba leżała w szpitalu Bielańskim w Warszawie na sali z najciężej chorymi i umierającymi osobami. Dzwonki przy łóżkach chorych wyłączały same pielęgniarki, bo chorzy "ciągle dzwonili", a były akurat święta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: staniek Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: *.adsl.alicedsl.de 18.06.07, 10:07 metody wymuszania plac przez Kitlarzy w ktorych cierpi pacjent sa typowo SBckie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autor. Ludzie czy my żyjemy w jakimś skeczu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:09 Ludzie czy my żyjemy w jakimś skeczu Monty Pythona? Przecież to jest jakaś paranoja! To jest mieszaniny komedii i tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: !!! Re: Ludzie czy my żyjemy w jakimś skeczu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=64371990&a=64386498 Kabaret to robi gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
leonekrs Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie 18.06.07, 10:10 Poparcie dla strajku lekarzy!!!!!!! CBA ze szpitali won! Pacjenci najlepiej też! Lekarz musi mieć trochę spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-len-ecz-ka W szpitalu pracują cudowni wykształceni lekarze 18.06.07, 10:16 w pogotowiu niewykształceni ratownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Specjalizacji w tym kraju jest tak mało, że przy 18.06.07, 10:18 prywatyzacji koszty ubezpieczeń osiągną niebotyczne rozmiary. Najpierw trzeba wykształcić więcej specjalistów a potem myśleć o prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Specjalizacji w tym kraju jest tak mało, że p 18.06.07, 10:34 gelimer:koszty ubezpieczeń muszą być takie żeby obie strony były zadowolone bo jak nie to na tym stracą Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Specjalizacji w tym kraju jest tak mało, że p 18.06.07, 10:51 Oczywiście "naczynia połączone rynku" z czasem będą musiały to zweryfikować. A;e problem kilkuletniego katastrofalnego okresu przejściowego jest zupełnie inną sprawą. To nie zwracanie uwagi na społeczne koszty reform sprawiło, że dzis u władzy mamy Leppera i Giertycha. Nie powinniśmy o tym zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariensztat NIE WIERZE, znam ten szpital!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:20 Ludzie, nie dajcie się zwieść! Sama leżałam kiedyś wtym szpitalu przez długi okres czasu na chirurgii. Świetna opieka, pielęgniarki naprawdę miłe i pomocne, na nogach 24h/dobę. Żadnych powodów, żeby narzekać. Lekarze zawsze służyli radą, cierpliwie odpowiadali na pytania. Będę wychwalać Solec, bo wśród warszawskich szpitali to jeden z lepszych!! Myślę, że ten gość sporo przesadza. Pielęgniarki nie było może kwadrans, a on zadzwonił po pogotowie? To jakaś paranoja, a GW zrobiła z tego newsa na pierwszą stronę. Akurat teraz, gdy jest strajk lekarzy, to media prześcigają się w szukaniu sensacji w środowisku lekarskim, ot, strategia ośmieszenia, zwykła manipulacja opinią publiczną, a Wy się dajecie. Solec to świetna placówka, nie wierzcie w bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: NIE WIERZE, znam ten szpital!! 18.06.07, 10:36 No bo ty leżałaś pewnie w systemie kopertowym.Komu by się chciało bez powodu wzywać pogotowie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariensztat Re: NIE WIERZE, znam ten szpital!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:14 Nie. Jestem zwykłym pacjentem jak każdy inny. Tylko stać mnie na obiektywizm i nie pluję jadem, jak inni. Potrafię coś docenić, a nie wyłącznie narzekać i krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szwagier. Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotowie IP: 81.15.223.* 18.06.07, 10:33 · Szpital Czerniakowski W dniu 10 maja (czwartek) br. w godzinach wieczornych pacjent Henryk ZALEWSKI przewieziony ze szpitala Grochowskiego ul. Grenadierów 51/59 do szpitala Czerniakowskiego i położony w sali intensywnej terapii (udarowej) po małym wylewie, przytomny. W piątek tj. 11 maja po południu odłączony od kroplówek i przeniesiony do sali ogólnej przez lekarza nieprowadzącego, tylko tego, który przyszedł na dyżur (pozwolono pacjentowi wstawać i chodzić po schodach). W nocy stan pacjenta pogarsza się i ok. godziny 5 rano w sobotę tj. 12 maja następuje wylew krwi do mózgu powodujący utratę przytomności. Tego samego dnia przewieziony do szpitala MSWiA na Wołoską, neurochirurg stwierdza, że przywieziono mu trupa, nic w tym stanie nie może zrobić. Przewieziony z powrotem do szpitala Czerniakowskiego gdzie umiera o 1.45 rano w niedzielę tj. 13 maja 2007 roku. Tymczasem w wypisie szpitalnym śmierć o 1.45 w niedzielę 13 maja 2007 roku jest datą 12 maja 2007 rok. Czy nawet w tym szpitalu nie znają się na zegarze? Jakim prawem lekarz dyżurny odłączył pacjenta od kroplówki i przeniósł z Sali udarowej do sali ogólnej nie udzielając mu żadnej pomocy medycznej? Kto zawinił? Pacjent nie żyje ze względu na indolencję lekarza. Gdzie prawo i sprawiedliwość? Żona oddała męża do szpitala w stanie dobrym, był przytomny, sam chodził, odebrała trupa. Czy o to lekarze strajkują, aby uśmiercać pacjentów w szpitalach, tam gdzie ludzie szukają ratunku, walczą o życie i zdrowie? To tragedia, za którą ktoś powinien ponieść zasłużoną karę. Od czego jest wymiar sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kot Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: *.eranet.pl 18.06.07, 10:42 Jakbym miał pepeszę to z przyjemnościa bym postrzelał sobie do pana Bukiela, a na kmoniec zaaplikował mu pavulon. CH.w.d.Lekarzom Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariensztat Re: Leżał w szpitalu, po pomoc dzwonił na pogotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:17 a Ciebie kto uratuje, hm? troszkę szacunku, nie wszyscy to łapownicy i szarlatani Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pacjent To jest obraz polskiej służby zdrowia IP: *.110.192.213.cable.satra.pl 18.06.07, 10:50 obraz ponury - potrzebna terapia wstrząsowa Odpowiedz Link Zgłoś