Dodaj do ulubionych

Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:41
Chciałabym rozpocząć naukę w Krajowej Szkole Administracji Publicznej w
Warszawie (KSAP)i w związku z tym mam kilka pytań: Czy wogóle warto coś
takiego zaczynać? Jakie są koszty tej nauki? I jaką pracę ewentualnie można
później podjąć? Proszę o jakiekolwiek i informacje.

Obserwuj wątek
    • snecz Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 29.06.07, 19:02
      W ogóle to polecam www.ksap.gov.pl .
      Nauka jest bezpłatna. Dostajesz nawet stypendium. Ale (lub nie ale) po studiach przez pięć lat musisz odpracować to w urzędach administracji państwowej.
      Znam osoby, które sobie chwaliły te studia i dobrze na tym wyszły. Ale to było kiedyś. Nie wiem jak jest teraz. Egzaminy są dosyć trudne. Praca w urzędach.
      • Gość: Klia Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:07
        Dzięki za odp. już przeglądałam wcześniej tą strone, ale informacje tam podane
        nie są kompletne. Np. nic nie piszą jak wysokie jest oferowane przez nich
        stypendium, bądż co jeśli w trakcie nauki nie zalicze jakiś egzaminów? Dlatego
        właśnie szukam osób, które mogą mi coś powiedzieć w tej kwestii.
    • Gość: kate Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.aster.pl 03.07.07, 13:40
      Jak nie masz tam wtyczki, to egzaminy, choćbyś nie wiadomo jak był(a)
      przygotowan(a)(y) będą bardzo trudne. Najlepiej znajdź kogoś kto z tej uczelni
      "daje lekcje" lub popytaj wśród rodziny i znajomych ;)
      • ksaperka Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 08.07.07, 19:11
        Bzdury gadasz, koleżanko, egzaminy są całkowicie uczciwe i wystarczy je dobrze
        zdać, zeby się dostać. Zresztą to o czym piszesz byłoby nawet trudne
        technicznie, bo ta uczelnia właściwie prawie nie ma stałych wykładowców.
        Wysokość stypendium znajdziesz w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów wydanym
        na podstawie art. 8 ustawy o KSAP, słyszałam że było nowelizowane, a przedtem było to
        niecałe 2300 brutto.
        Jesli będziesz się opuszczać w nauce, możesz zostać wyrzucona i będziesz
        musiała zwrócić pobrane stypendium oraz częśc kosztów nauki, taki przypadek
        zdarza sie raz na 2-3 lata (zdarzał się za starej dyrekcji). Niezdanie jednego
        egzaminu (czy też raczej zdanie go na "0") nie powinno pociągnąć za sobą bardzo
        poważnych konsekwencji, ale wylądujesz niżej w rankingu.
        Poczytaj sobie jeszcze www.bip.ksap.gov.pl/index.php?pid=20 i inne
        części statutu szkoły.
      • Gość: karlajn Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 21:31
        a jak nie masz wiarygodnych informacji, to nie wypisuj bzdur - tak
        sie sklada, ze udalo mi sie w tym roku dostac do KSAPu bez zadnych
        wtyczek, plecow i znajomosci. Recepta jest jedna - wiedza i
        umiejetnosci, a z drugiej strony od czlowieka, ktory legitymuje sie
        wyzszym wyksztalceniem i aspiruje do bycia czlonkiem dosc elitarnego
        grona nie zaszkodzi wymagac troszke wiecej, prawda?
        pozdrawiam :)
        • Gość: uuu Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.mg.gov.pl 10.08.07, 09:26
          na twoim miejscu wstrzymałbym sie z tym elitarnym gronem...bo możesz
          sie lekko zawieść...to już nie czasu kaczyńskiego w NIK...
          p.s. czeka cie ciężka przeprawa to na pewno..."pozdrów" lady G jak
          już będziesz wiedział która to...
          • wana Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 18.08.07, 10:26
            Lady "G" to juz nie ta epoka ;-)))
            Reasumując: od 10 lat pracuję w administracji państwowej, jestem USC
            po egzaminie a nie po KSAP-ie i z moich obserwacji wynika, że
            większość absolwentów KSAP-u ma zbyt wygórowane mniemanie o sobie,
            spodziewają się, że zaraz po szkole wskoczą na dyrektorskie
            stanowiska, co nieraz się udawało. Nie są przygotowani do rzetelnej,
            codziennej urzędniczej pracy (nie mówię o "biurówce"). Grzeszą pychą
            i... nieznajomością podstawowych procedur.
            Oczywiście nie wszyscy, znam i pracuję z wieloma świetnym i KSAP-
            owcami, którzy wiedzę teoretyczną, jaką daje szkoła (bardzo dobra,
            zresztą)poparli praktyką "od podstaw".
            Tak czy inaczej - wg mnie warto, ale administracja państwowa to
            bardzo specyficzna działka.
            Pozdrawiam
            wana
            • Gość: Klia Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 20:58
              Wana mam jeszcze jedno pytanie, czy orientujesz się może po jakich
              studiach są ludzie z KSAP-u? Skończyłam biologię i najbardziej boję
              się, że poprostu nie dam sobie rady, bo to zupełnie inny kierunek
              wiedzy, i zaczynałabym od podstaw.
              Pozdrawaim Klia.
            • ksaperka Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 23.09.07, 15:26
              Wano, Ty akurat pracujesz w specyficznym urzędzie, do którego
              najdziwniejsi ksaperzy ciągną jak mucha do B.
              Koleżanko po biologii - ja się dostałam do KSAP po jeszcze
              dziwniejszych kierunkach. Tacy jak Ty są w tej szkole najbardziej
              potrzebni. Śmiało zdawaj do szkółki.
              • agnes343 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 19.03.08, 14:00
                czy ktoś wie ile wynosi stypendium?
                • Gość: pask Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 14:56
                  obecnie 2400 brutto. ale ponoć ma być nowelizowane w gore - tak
                  przynajmniej slyszalem.
                  • Gość: neonka Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 16.05.08, 18:27
                    a czy ktoś mógłby przybliżyc przebieg rozmowy kwalifikacyjnej? O co pytaja?
                    • Gość: Mirek Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 212.106.18.* 11.07.08, 14:22
                      A ja mam pytanie dotyczące podyplomówki z audytu, czy na ten kierunek są
                      egzaminy czy wolny nabór? Oraz czy są bardzo trudne? Waham się między studiami
                      na SGH i KSAP oraz ewentualnie UJ. Poradzicie proszę gdzie pójść na ten audyt?
                    • Gość: KSAP XVIII Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 88.220.177.* 30.07.08, 10:37
                      Witam,
                      Akurat zdałam w tym roku do KSAP i mocno zastanawiam się czy iść czy nie.
                      Egzaminy trudne, na ustnych pytają zależnie od humoru - mi trafiły się pytania w
                      stylu "Co zmieniłaby Pani w admin. publ" ale koleżankę przede mną pytali o
                      stosunki polsko-niemieckie na przestrzeni ostatnich 30 lat. Udało się, ale
                      poważnie myślę czy się na to pisać czy nie - płacą 2400 brutto, czyli dostane
                      połowę mniej niż w obecnej pracy, tez w administracji, poza tym są plany na
                      likwidację staży zagranicznych. A o to mi i innym zdającym chodziło - po całym
                      przeszkoleniu i egzaminach sprobować swoich sił w urzędzie zagranicznym.
                      zobaczymy, powodzenia wszystkim starającym sie!
                      • Gość: Ksaper XVIII Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.elk.mm.pl 14.08.08, 23:49
                        w sumie te egzaminy to nie takie znów trudne raczej schematyczne... podobne
                        pytania co roku się powarzają. Ale rozmowa to inna bajka. Pytają w zależności od
                        wykształcenia i posiadanego doświadczenia. mnie naprzykład o PZK i o problemy
                        turcji w akcesji do Ue pytali ale to naprawde głównie widzimisię komisji
                        maglowali mnie z 20 min a kolegę przedemną 9 i też się dostał. Ale ja się
                        zastanawiam czy warto
                        • Gość: przyszly Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.msk.net.pl 08.10.08, 18:24
                          jest mozliwosc odnaleznia jakichkolwiek pytan ktore padaja na
                          egzaminie.A jesli nie ma nawet jakichs konkretnych to moze jakichs
                          ogolnych zagadanien???
                      • Gość: dupa Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.elk.mm.pl 26.08.08, 23:42
                        skoro jesteś z administracji publicznej to śmiało atakuj szkołę weźmiesz urlop
                        bezpłatny i jak coś ci nie będzie pasowało to wrócisz do starej roboty
                        • Gość: Kasia Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 21:24
                          A ja mam pytanie dotyczące późniejszej pracy. Czy ktoś wie w jakich
                          urzędach pracują ludzie po ksapie? I czy osoba ma jakiś wybór? I
                          jeszcze czy te urzędy są tylko w Warszawie czy też w innych
                          miastach? Kończę w tym roku stosunki międzynarodowe na UJ i się
                          zastanawiam czy nie zdawać do ksapu.
                      • Gość: michal Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 20.11.08, 18:46
                        a takie pytanie. Wielokrotnie czytalem oficjalne strony i tam jest napisane o
                        3-letnim stazu pracy. czy to jest wymóg kategoryczny? czy moge od razu po
                        ukonczeniu studiow z dyplomem magistra starac sie o studia w KSAP? dziekuje z
                        gory za pomoc
                        • Gość: qweq Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:57
                          oj chopie poczytaj se te stony jeszcze ze 2 razy, tylko dokładnie i ze
                          zrozumieniem a na pewno znajdziesz odpowiedź na swe pytania. ja wiem ale nie
                          powiem :)
    • Gość: Gość Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.devs.futuro.pl 03.11.08, 10:14
      Czesc

KSAP właśnie rusza z nowa rekrutacja.

Ogłoszenie z ich strony:

KRAJOWA SZKOŁA ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ (KSAP)
      prowadzi kolejna, XIX rekrutacje.
      W trakcje 18-miesiecznego kształcenia zapewniamy:
      - wiedzę z zakresu nowoczesnej administracji
      - praktykę w administracji publicznej
      - zagraniczne wizyty studyjne
      - część zajęć w języku angielskim
      - miesieczne stypendium w wysokooci 2400 zł

Po ukończeniu Szkoły - zatrudnienie w urzędach administracji publicznej i
      mianowanie w służbie cywilnej zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Warunki przystąpienia do egzaminu:
      - dyplom studiów magisterskich
      - nie ukończone 32 lata
      - znajomość języka angielskiego, francuskiego lub niemieckiego

Dokumenty przyjmujemy do 31 grudnia 2008 r.
      Rozpoczęcie zajęć - 2 marca 2009 r.

www.ksap.gov.pl
      rekrutacja@ksap.gov.pl
      +48 (0) 22 825 40 58
      • Gość: okokojhj Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 18:22
        uwaga ekonomiści, prawnicy i innej maści specjaliści szczególnie cenni dla
        administracji publicznej a wybierający się do szkoły. pamiętajcie że po szkole
        trzeba przepracować 5 lat w administracji. płace jakie proponują są dalekie od
        satysfakcjonujących a i ścieżka awansu nijak określona.Obecnie dla was na rynku
        pracy istnieją znacznie szersze możliwości kariery niż te wiodące przez szkołę.
        Przemyślcie sprawę poważnie

ps. te stypendium to brutto
        • Gość: whoeva Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 12.11.08, 21:17
          poprzednia wypowiedz pisal niewdzieczny frustrat ktory nie mial odwagi
          zrezygnowac z rekrutacji do ksap! KSAP to jest wybor dla dojrzalych ludzi a nie
          szkolka dla malolatow. Szkola jest dobra i ma szanse byc jeszcze lepsza.
          • Gość: aga Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 193.24.14.* 14.11.08, 15:06
            Mam pytanie? Jaki egzamin z angielskiego trzeba mieć zdany żeby
            wogóle myśleć o KSAP-ie?
            • Gość: ojosda Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.08, 23:08
              powiem tak... poziom FCE wystarczy nie koniecznie musisz mieć zdany jakiś
              egzamin. jak jesteś dobrze przygotowana(y) do fce możesz myśleć o III etapie ;)
              • Gość: karolina Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 82.160.22.* 30.11.08, 00:26
                ja się zastanawiam czy w ogole warto myslec o tym ksapie. jak jeszcze byłam na
                studiach to b chcialam dostać się, a teraz jak przyszło co do czego to ksap
                jakis malo atrakcyjny się wydaje. i jeszcze te 5 lat...
    • matka2-latka Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 08.12.08, 09:46
      Dla kogo jest ta rekrutacja? Mam 31 l. w 2008, więc niby się łapię
      [praca w adm.publ. 11 m-cy]. Tytuł dr, mgr, techn. i pare innych.
      Aaa tak. I jeszcze dziecko.
      Pytania nie są zbyt trudne {2006, 2007}, ale brakuje mi realnej
      perspektywy:
      - przeprowadzka do W-wy (z dzieckiem)
      - szukanie lokum na czas studiów
      - wyścig po żłobek w W-wie rozpoczął się rok wcześniej!!, teraz
      byłabym zdana na nianię?!
      - i "tylko" 2.400 na to wszystko

"Karierę" w adm., jak widać, mogę uprawiać już tylko stacjonarnie. A
      szkoda..

A wystarczyłoby usunąć cenzus wiekowy... Czy to wogóle legalne w UE?
      por. SWE, Fin/ Suomi

Pzdr dla matek-karierowiczek
      • Gość: xyz Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 08:33
        Rozumiem, ze gdybys chciala w Warszawie podjac jakiekolwiek studia dalabys rade
        je pogodzic z praca?
        Lokum nie jest az takim problemem, mozna sie ubiegac o miejsce w hotelu KSAP
        chociaz podobno warunki panujace tam sa takie sobie (chodzi o przestrzen a nie o
        klase obiektu).

NIestety ale nauka w KSAp i jej konsekwencje (5 lat) sa takie, ze trzeba
        wczesniej sobie to zaplanowac.
      • Gość: Janek Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.09, 09:46
        Witam, mogę powiedzieć, że cenzus wiekowy jest niezgodny z acquis communautaire.
        I tak samo wymóg obywatelstwa polskiego. Byłem kilka miesięcy temu w DG
        Employment, aby to zgłosić i przyznano mi rację. Wiem, że mieli napisać
        oficjalny list do rządu RP z prośbą o wyjaśnienie. Mam nadzieję, że to się
        zmieni.....
        • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 04.05.09, 07:03
          Hm...ciekawe w jaki sposob wymog obywatelstwa jest niezgodny z ac? Rozumiem ze
          logiczne jest ksztalcenie cudzoziemca ktory nastepnie nie bedzie mogl odpracowac
          5 lat w administracji rzadowej ze wzgledu na fakt ze podstawowym wymogiem
          wszedzie jest posiadanie obywatelstwa polskiego?
          • Gość: mart Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.hapay.pl 19.07.09, 10:47
            Pytanie do ksapowcow- po jakich studiach rozpoczeliscie nauke w
            KSAPIE?
            • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 19.07.09, 13:51
              Nie ma reguły. Sporo jest prawników, jednak kierunki są różne -
              politologia, stosunki m-nar, administracja, kierunki ekonomiczne - plus
              różne inne np. jakaś filologia niepolska czy jeszcze dziwniejsze
              kierunki.
              • Gość: solar Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:06
                Moja córka jest po II etapie,czeka ją rozmowa.Czy mógłbyś
                napisać jak wygląda taka rozmowa i czy ma istotny wpływ
                na ostateczny wynik egzaminu?Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
              • Gość: Eve Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.toya.net.pl 25.07.09, 22:32
                Czy ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Będę
                bardzo wdzięczna ....
                • Gość: amg9amg9 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 217.10.24.* 27.07.09, 11:47
                  czesc,

ma to wygladc tak, ze dostaniemy trzy pytania. Pierwsze zwiazane z
                  naszymi studiami, czyli jak ktos po prawie, to pewnie pytanie
                  zwiazane z aspektami prawnymi. Drugie pytanie bedzie mialo jakis
                  ogolnieszy charakter i na koniec pytanie zadane przez lektora
                  jezyka, ktory wybralismy.

Zycze nam duzo szczescia i do zobaczenia :)
                  • Gość: eve Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.toya.net.pl 27.07.09, 19:17
                    Czy można się z Tobą skontaktować na gg ? :) mój nr 13626107
        • Gość: Dominika Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 15.05.10, 22:35
          Mój drogi art. 45 ust.4 Traktatu Lizbońskiego , dawny art.39.
          W UE zapewnia się swobodę przepływu pracowników ,w zakresie zatrudnienia,
          wynagrodzenia i innych warunków pracy z wyjątkiem zatrudnienia w administracji
          publicznej.
          Tyle na ten temat.

Pozdrawiam serdecznie, studentka drugiego roku administracji UWr;)
    • Gość: marek Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.gl.digi.pl 12.08.09, 12:36
      A ja chciałbym zapytać czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć ile wynosi opłata za
      hotel KSAP ?
      • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 12.08.09, 16:54
        W zależności od rodzaju pokoju od 350 PLN w górę miesięcznie (nie podam pełnej
        listy, bo sam mieszkam w małym 1-os i innych kwot po prostu nie pamiętam).
    • Gość: eva Egzamin IP: *.and-net.pl 18.02.10, 17:44
      A czy byłby ktoś na tyle łaskawy i podpowiedziałby mi na co zwrócić
      uwagę na I etapie (wiem, że na teście jest historia, konstytucja -
      bo widziałam ten test ze strony ksapu). Jak wyglądają te zadania z
      angielskiego- jakaś druga część - co to jest? jakieś case study?
      idzie się na to jakoś przygotować? Poziom FCE wystarczy? Bardzo bym
      prosiła o odpowiedz kogoś, kto zdawał teraz w styczniu lub w 2009 w
      lipcu. Nie wiem, czy startować do tej szkoły, czy sobie darować i
      szukać nadal pracy:( Mój mail: eva.angelito@onet.eu. Dziękuję z góry.
    • Gość: saba Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.aster.pl 25.04.10, 21:24
      Udało mi się skonczyć tę przedziwną szkołę i odradzam ludziom,
      którzy mają w miarę dobrą pracę... Polecam tylko desperatom, czyli
      ludziom którzy z dyplomem mgr nie potrafią się odnaleźć na rynku
      pracy i znaleźć czegoś lepszego niż np praca w Tesco bo nie wiedzą
      jak szukać a znajomości brak...
      Egzamin wcale nie taki trudny, chociaż przeczołganie czlowieka przez
      kilka etapów to samo w sobie niehumanitarne (każdorazowe czekenie na
      wyniki, stres itp).

Schody sie zaczynają po przyjęciu do szkoły.Egzaminów dużo, wykłady
      nudne, wiele dziwnych prac zaliczeniowych do napisania, no i
      towarzystwo...Alkoholizm to norma, chamskie żarty na poziomie
      gimnazjum, obgadywanie, wyśmiewanie się z cudzych wypowiedzi
      (również wykładowców), chamska krytyka dotycząca "poziomu
      inteligencji", również komentarze dot. wyglądu, zagrywki z
      pogranicza mobbingu i molestowania - szkoła wcale nie jest
      sfeminizowana! Paradoksalnie więcej życzliwości można się spodziewać
      od pracowników szkoły niż od kolegów i koleżanek. Wielu ze słuchaczy
      jest tak zadufanych w sobie że byłoby to groteskowe gdyby nie fakt,
      że to osoby, których wypowiedzi, nierzadko jadowitych należało się
      bać...Po szkole np krążyły pogardliwe wypowiedzi dotyczące
      farbowanych blondynek i ich odrostów, w tym pracownic szkoły - bo
      albo nie powinno sie tam farbować włosów albo na ciemno - to jeden z
      głupich przykładów chamstwa... Nierzadko też dało się słyszeć
      wypowiedzi jednoznacznie rasistowskie...

Jeśli jesteś wrażliwym człowiekiem no i masz pracę w której
      zarabiasz tę średnią krajową to zapomnij o KSAP bo wylądujesz u
      psychiatry. Wiem co mówię...
      • Gość: marcin Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 28.04.10, 06:50
        Polecam tylko desperatom, czyli
        ludziom którzy z dyplomem mgr nie potrafią się odnaleźć na rynku
        pracy i znaleźć czegoś lepszego niż np praca w Tesco bo nie wiedzą
        jak szukać a znajomości brak...

co to znaczy nie wiedzą jak szukac? to jest ciekawe, czy kolezanka
        moze powiedziec jak nalezy szukac?
    • epilar1 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 06.05.10, 12:32
      Czy ktoś z Was może napisać przykładowe pytania jakie były na egzaminach do
      KSAP-u? na co trzeba zwrócić szczególną uwagę? co z testem językowym ?(chodzi mi
      o skalę trudności)
      • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 21.05.10, 23:30
        Wszystkie informacje mozna znalezc na stronie szkoly:

www.ksap.home.pl/ksap/file/pdf/rekrutacja/test_wiedzy.pdf
        www.ksap.home.pl/ksap/file/pdf/rekrutacja/test_angielski.pdf
        www.ksap.home.pl/ksap/file/pdf/rekrutacja/test_francuski.pdf
        www.ksap.home.pl/ksap/file/pdf/rekrutacja/test_niemiecki.pdf
      • Gość: amelka Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: 155.91.64.* 08.06.10, 17:38
        Witam wszytkich,

Mój znajomy zdawal tam dwa razy. Dwa razy przeszedł zarówno test z
        wiedzy ogólnej jaki i test językowy i został odrzucony na rozmowie
        ustnej. W uzasadnieniu odwołania odpisano mu iż zaprezentował niski
        poziom kultury osobistej (poszedł ubrany w garnitur, czyto,
        powiedział dzień dobry do widzenia, odpowiadał kulturalnie na
        pytania, siedział w odpoweieiedni sposób itd :))
        Dla mnie przyjęcia do KSAP do kpina!!!
        Jeżeli ktoś dwa razy udowodnił i posiada wiedzę merytoryczną ooraz
        prezentuje odpowiedni poziom językowy ... a odpada dwa razy na
        rozmowe z powodu jakoby brako ogłady ... jest to z lekka smieszne.
        Na szczeście w porę zdał sobie sprawę że nie warto, w tej chwili ma
        pracę w której zarbia tyle ile zarabiałby po kilku latach
        doświadczenia w administracji publicznejj i po ksap !!
        • Gość: Pretendent Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 11.06.10, 20:01
          Witam mam do osób które próbowały swoich prób do ksapu, potrzebuje informacji
          odnośnie 3 etapu i poziomi języka
          • Gość: P Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.umcs.akademiki.lublin.pl 11.06.10, 20:02
            Zapomniałem dodać jak ktoś ma życzenie to podaje numer gg 3943111
            • Gość: T0m3yk Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.aster.pl 14.07.10, 11:18
              Hej,
              czy ktoś z Was wie na czym polegało w ubiegłych latach zadanie pisemne w II etapie rekrutacji, które rozwiązuje się po egz. z języka obcego? Pozdrawiam :)
              • Gość: profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.10, 23:37
                Poltora roku temu polegalo na opisie stanu faktycznego i przedstawieniu
                rozwiazania sprawy co do ktorej dostarczono nam dokumenty. Natomiast wiem, ze
                przewinelo sie np. napisanie w jakiejs formie wniosku pokontrolnego dla NIK
                jakos w zeszlym roku.
                Generalnie dostajesz dokumenty i cos z nimi musisz zrobic :)
                • Gość: T0m3yk Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.aster.pl 15.07.10, 21:54
                  Dziękuję profes79 za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: to Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.chello.pl 14.07.10, 20:09
      odpuść sobie, prześpij się z kadrowcem w ministerstwie i zawsze robotę znajdziesz.
      • Gość: Magda Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 14:35
        A czy ja, przyszła absolwentka polonistyki na UW, mogę się starać o miejsce w
        KSAP bez obaw, że będę dyskryminowana ze względu na całkowicie humanistyczne
        studia???
        Pzdr, Magda ;)
        • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 10.08.10, 15:03
          Nie ma żadnej reguły jeśli chodzi o wykształcenie słuchaczy KSAP - co prawda
          później przez pracodawców bardziej preferowane są kierunki prawno -
          administracyjne i ekonomiczne, ale to nie znaczy że inni absolwenci sobie nie
          poradzą.
          • Gość: Magda Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 16:35
            No właśnie tego się obawiam...
            Ja jestem cholernie ambitna i mogę nie znieść tego wyścigu szczurów :D
            Co prawda dostałam się i na administrację i na stosunki międzynarodowe oraz
            psychologię ale to wszystko na UKSW, które jak dla mnie nie ma zbyt dobrej renomy.
            Więc wybrałam filologię polską na UW.
            Od października startuję :D
            • Gość: KSAPER Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.nik.gov.pl 10.02.14, 15:26
              Szkoda że zrezygnowałaś z UKSW bo większość kadry KSAP, a także część wykładowców się stamtąd wywodzi :)
              • Gość: genowefa Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? IP: *.centertel.pl 13.08.17, 16:33
                Nie wiecie może jak znaleźć kogoś kto tę szkołe ukończył i może zapisac się od niego na jakieś korki?
                • profes79 Re: Czy wiecie coś o KSAP w Warszawie?? 15.08.17, 01:00
                  Ale że niby czego potrzebujesz?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka