Gość: Radek IP: *.richmond.edu 17.06.03, 01:21 Tylko pieprznac takiemu kaczynskiemu w glowe.... gdzie tu cholera ma czlowiek isc sie bawic w tej Warszawie... Cale miasto brzydkie - a w jedynym ladnym miejscu - przeskadza 5 mieszkancom.... grrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewqa To juz norma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 02:34 Najpierw Kaczynski cos obiecuje, a potem prawnicy zastanawiaja sie czy mozna to zrealizowac. Zwykle okazuje sie, ze nie mozna. Patrz likwidacja ogrodkow piwnych nad Wisla. Moze chociaz raz najpierw sprawe przemyslec ustalic z prawnkami, a potem cos obiecywac w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Tu nie chodzi o mieszkancow ale o zamek IP: *.businessman.com.pl 17.06.03, 10:28 Mam gdzies mieszkancow starowki, w koncu wiedzieli gdzie sie wprowadzaja. Ale jesli halas powoduje "toczenie sie berla krola Stasia" to jest to przegiecie i trzeba interweniowac. Zamek jest wazniejszy od piwka i muzyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snip Re: Tu nie chodzi o mieszkancow ale o zamek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.03, 12:52 a ja mam dosyć takich arogantów jak Ty. Zapraszam do Wrocławia gdzie co weekend (często także w tygodniu) sa koncerty i imprezy tak, że ogłuchąć idzie. Nie mówiąc już o spędzeniu spokojnego weekendu. Ciekawe co byś powiedział gdby w sobotę i niedzielę o 7 rano zaczeli krzyczeć Ci pod oknem przez megafony albo wykorzystując wielkie nagłośnienie? Chciałbym byś mógł się przekonać jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat PRAWO DOTYCZĄCE HAŁASU IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 17.06.03, 14:27 Rozporządzenie Ministra Ochrony Środowiska Zasobów Naturalnych i Leśnictwa z dnia 13 maja 1998 (Dz.U 66 poz. 436) mówi że dopuszczalny poziom hałasu w środowisku w porze dnia tj 6-22 dla terenów w strefie śródmiejskiej miast powyżej 100 tyś. mieszkańców ze zwartą zabudową mieszkaniową nie może przekraczać 55 dB a w nocy 45 dB ( pora dnia przedział czasu równy 8 najmniej korzystnym godzinom a pora nocy dla 1 najmniej korzystnej godziny). Odpowiednie władze miasta wydając pozwolenie na imprezy muszą brać to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISS na PISpiss na PISUARDESOW TRAWA DLA KACZUSZEK, MOZE NA TRAWCE WYLUZUJA!!!!!!! IP: *.echostar.pl 17.06.03, 15:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: TRAWA DLA KACZUSZEK, MOZE NA TRAWCE WYLUZUJA! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 08:25 Dyskusja o formach rozrywki na Starym Mieście jest w gruncie rzeczy dyskusją miedzy światem kultury a barbarzyństwem, między inteligencką wrażliwością a plebejskim prostactwem. Z jednej strony koncerty jazzowe, kawiarnie, muzea, z drugiej wyszynk piwa, mecze piłki siatkowej na Placu Zamkowym, disco polo nagłośnione do obłędu, puszki w dłoniach, ryki, wrzaski, łyse łby, rowerzyści szalejący wśród spacerowiczów i roztrącający staruszki i dzieci. To dwa światy, dwie mentalności odległe od siebie o miliony lat ewolucji. To dwa różne nastawienia do życia, społeczeństwa i miasta. Ci, którzy postulują wysiedlenie mieszkańców Starówki i zamienienie jej w olbrzymi cyrk, połączony z jarmarkiem i odpustowa karczmą, powinni sami przenieść się w inne rejony świata, np. do Chin, tam wysiedlanie jest normą. Warszawska Starówka przypomina na razie jeszcze starówkę europejska, np. brukselską. Tyle że tam nie ma mowy o tym, aby iść na żywioł. Władze miasta ściśle dbają o to, aby starówka zachowała swój styl. W Paryżu na Champs Elysees nie wolno restauratorowi postawić nawet parasola nad stolikiem bez uzgodnienia z władzami miasta – bo może ten parasol zakłóci specyficzny styl i nastrój tej dzielnicy. Powinniśmy z takich przykładów korzystać, inaczej Starowka – i nie tylko – zmieni się w gigantyczny plac dla pijanych łysych łbów, zapluty, zarzygany, pobrzmiewający rosyjskimi czastuszkami na przemian z piskiem andyjskich fletów i rykiem głośników reklamujących kolejne marki piwa. ----------------------------------------------------------------- --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniut Re: PRAWO DOTYCZĄCE HAŁASU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 03:52 a ja sie bardzo chetnie zamienie, z kazdym kto twierdzi, ze na starowce jest zle przez te imprezy. Mam 40m mieszkanie przy zbiegu ulic Woronicz i Wołoskiej, na przeciwko zajezdni tramwajowej woronicza. Jesli sie nie przyzwyczaisz to spac mozna od 00.30 do mniej wiecej 04.00 i nawet nie bardzo jest do kogo sie skarzyc. Jeszcze raz apeluje - mieszkanie mam wlasnosciowe - zamienie sie z dzika rrozkosza na starowke, nawet na niewyremontowane mieszkanie. Czekam na oferty, skoro imprezy to problem - pruszek@silesianet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 02:39 Nie rozumiem problemu z przemieszczaniem sie berla... Cos mi tu sie nie podoba, czy naprawde jest tam tak glosno??? Nie sadze. Rozumiem oburzenie mieszkajacych tam ludzi, oni chca ciszy i spokoju. Ale to chyba nie wybrali sobie najlepszego miejsca do zycia. Starowka musi zyc! Jak sie komus nie podoba to niech sie przeprowadzi w inne miejsce. I tak maja szczescie,ze to jest Warszawa i po 24 jest juz pusto. Niechby mieszkali w Krakowie, tam zabawa zaczyna sie dopiero o 23 i trwa do pozna w nocy... Warszawskie Stare Miasto niestety zamiera po 23... Nie mozna juz nawet nigdzie zjesc... Wszystkie resteuracje zamykaja wtedy kuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.mad.east.verizon.net 17.06.03, 05:00 Gość portalu: czarny napisał(a): > Nie rozumiem problemu z przemieszczaniem sie berla... Cos mi tu > sie nie podoba, czy naprawde jest tam tak glosno??? Nie sadze. > Rozumiem oburzenie mieszkajacych tam ludzi, oni chca ciszy i > spokoju. Ale to chyba nie wybrali sobie najlepszego miejsca do > zycia. Starowka musi zyc! Jak sie komus nie podoba to niech sie > przeprowadzi w inne miejsce. I tak maja szczescie,ze to jest > Warszawa i po 24 jest juz pusto. Niechby mieszkali w Krakowie, > tam zabawa zaczyna sie dopiero o 23 i trwa do pozna w nocy... > Warszawskie Stare Miasto niestety zamiera po 23... Nie mozna > juz nawet nigdzie zjesc... Wszystkie resteuracje zamykaja wtedy > kuchnie... Mysle ze nie o takie imprezy chodzi. Krakow pewnie zyje... ale wewnatrz budynkow jest glosno w klubach a nie przy Sukiennicach (z tego co pamietam). Natomiast mowa zapewne o czestych i glosnych "festynach" na zewnatrz i to faktycznie moze byc uciazliwe. A tak na marginesie jak Ci sie wprowadzi sasiad kochajacy hulanki do pozna w nocy to przeprowadzisz sie jesli jestes wlascicielem mieszkania czy postarasz sie pozbyc chalasu lub sasiada? Pomysl chwile. Moze jestes jeszcze mlody i nie rozumiesz ze tryb nocnego zycia nastolatka to tylko kilka lat z duzo dluzszego fragmentu zycia czlowieka. Owszem bawic sie potrzeba, ale tak by innym nie wchodzic na glowe. Regulacja dotyczaca duzych imprez na Starowce powinna istniec. Natomiast nie sadze zeby kawiarnie i restauracje byly az tak glosne (jesli tak to mozna nakazac oraganizacje wewnatrz). Owszem jak ktos po pijaku sie drze a nie spiewa to go nalezy uciszyc do rozsadnego poziomu albo "zapakowac do worka i zabrac do domu" jak juz nie panuje nad soba ani nikt mu nie pomaga w tym. Natomiast trubadurzy, zystepy magikow etc. to juz nie to samo i mysle ze to nadaje charakteru Starowkom na calym swiecie (no w Quebec City w Kanadzie jest pieknie i ciekawie wieczorem na Starowce a mysle ze tak tez jest we Francji i Niemczech). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rema KOPA CWILA NA URSYNOWIE CZEKA NA ORGANIZATORÓW IMPREZ! IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 21:51 YO NAJPIĘKNIEJSZE MIEJSCE W WARSZAWIE! OGROMNE BŁONIA Z NATURALNYM"AMFITEATREM" DLA URSYNOWA-PROMOCJA, DLA WARSZAWIAKOW - NOWE MAGICZNE MIEJSCE! POLA MOKOTOWSKIE CZY AGRYKOLA TO PRYSZCZ! URSYNÓW BIJE WSZYSTKIE PLENERY NA GŁOWĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniut Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 03:56 a ja sie bardzo chetnie zamienie, z kazdym kto twierdzi, ze na starowce jest zle przez te imprezy. Mam 40m mieszkanie przy zbiegu ulic Woronicz i Wołoskiej, na przeciwko zajezdni tramwajowej woronicza. Jesli sie nie przyzwyczaisz to spac mozna od 00.30 do mniej wiecej 04.00 i nawet nie bardzo jest do kogo sie skarzyc. Jeszcze raz apeluje - mieszkanie mam wlasnosciowe - zamienie sie z dzika rrozkosza na starowke, nawet na niewyremontowane mieszkanie. Czekam na oferty, skoro imprezy to problem - pruszek@silesianet.pl ----------------------------------------------------------------- --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cant Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.renenka.net / 10.0.0.* 17.06.03, 07:42 masz świętą rację. Starówka musi żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.bonair.com.pl 17.06.03, 16:42 Z tym berłem króla Stasia to jakaś bzdura, bo berło leży na poduszce. Nie wierzę, że może się przemieszczać! Chyba, że z całą poduszką (co i tak mało prawdopodobne), a wówczas wystaczy co jakiś czas poduszkę poprawić ... A samemu "zabytkowemu pałacowi" hałas nie zaszkodzi, bo wszyscy wiemy, jaki to zabytek... Wybudowany po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renegenerat kto jeszcze chce kaczynskiego? IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 03:49 czy p. kacz. ma jeszcze jakichs zwolennikow? to, ze nie jest sie bylym komunista naprawde nie oznacza, ze jest sie wartosciowym i rozsadnym czlowiekiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Mieszkańcy Warszawy są zadowoleni a Hunowie nie IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 17.06.03, 10:42 będą nam dyktowali co mamy robić. Po to wybraliśmy Pana Prezydenta Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilku Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 06:19 Sam na niego głosowałem i teraz mam za swoje, a tak powaznie to w tym miescie dzieje się coś bardzo niedobrego. Non stop awantur, a jedyne powazne decyzje ratusza dotyczą pierdołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: 62.233.175.* 17.06.03, 08:09 A moze tak na taczke go i wywiezc w cholere?;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 08:30 Dziękuję, dziękuję ci Prezydencie. Nie byłam twoją zwolenniczką ale jak wprowadzisz ład i porządek na Starówce to będę twoją dozgonną fanką. Mam to "szczęście" mieszkania na samym placu Zamkowym. Tego lata musiałam co sobota i niedziela się ewakuować i mieszkać u rodziców bo w mieszkaniu nie da się wytrzymać. Decybele sprawiały, że mimo zamkniętych okien (przy 30 stopniowym upale)nie dało się wytrzymać. Organizatorzy którzy uzyskiwali zezwolenia na imprezy uważają, że skoro dostali zgodę to im wszystko wolno: np. piłować deski o 5.30 rano lub demontować scenę po koncertach do 4 rano. Proszę mnie zrozumieć, wiem, że Starówka jest dla wszystkich Warszawiaków i z tym się zgadzam, nie mam nic naprzeciw ogródkom przyrestauracyjnym, koncertom ze znośną ilością decybeli, magom iluzjonistom itp. Byleby to miało jakieś cywilizowane formy. Teraz wszystko idzie na żywioł. Np. ostatnia impreza na pl. Zamkowym. Zamknięty został parking na 4 dni, kompletnie nie wiedzieć po co. Chyba po to by organizatorzy leczyli swoje kompleksy bo frekwencja była jak zwykle słaba. Ilość decybeli też chyba czasami przerasta ilość słuchaczy. Na koncercie na którym śpiewał znany polski tenor było góra 100!!! (sto) osób. Widać, że Warszawiakom już się po trosze znudziły te imprezy bo ile można przychodzić na tych samych artystów na w to samo miejsce, gdzie nie ma się gdzie schować przed upałem, gdzie nie ma toalet, parkingów. Dla tych co proponują przeprowadzkę mam pytanie: Czy sami by chcieli mieszkać w takim bezustannym hałasie? Na pewno nie, zapewne byli by pierwszymi protestującymi po kolejnej bezsennej nocy. Propozycję: P. Małgorzaty Błoch-Wiśniewskiej uważam za rozsądną aczkolwiek totalnie nierealną bo poza dzwiękochłonnymi oknami trzeba by zafundować mieszkańcom klimatyzację, bo jakoś nie wyobrażam sobie mojego mieszkania np. przy 30-stopniowym upale prz zamkniętych oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: PROXY:* / 192.168.100.* 17.06.03, 13:45 Gość portalu: anmanika napisał(a): > Dziękuję, dziękuję ci Prezydencie. Nie byłam twoją zwolenniczką ale jak > wprowadzisz ład i porządek na Starówce to będę twoją dozgonną fanką. Mam > to "szczęście" mieszkania na samym placu Zamkowym. Tego lata musiałam (..) droga anmaniko! powiedz dlaczego mieszkasz jeszcze w tym miejscu? jak rozumiem doskiwera Tobie hałas, liczne imprezy itd. Dlaczego stamtąd się nie wyprowadzisz? Nie ma obowiązku mieszkania na Starówce! To jest dośc specyficzne miejsce i jeśli ktos, kto ma okna wychodzące na plac Zamkowy chce mieć ciszę i spokój codziennie, to sie chyba mocno pomylił! Dlaczego nie sprzedaż mieszkania i nie qpisz (pewnie dużo większego) w bardziej spokojnym miejscu?? Po co męczysz siebie i resztę Warszawiaków, którzy chcą przychodzić na Starówkę, która ŻYJE a nie zamienia się w wielki dom starców??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 14:59 Gość portalu: kim napisał(a): > Gość portalu: anmanika napisał(a): > > > Dziękuję, dziękuję ci Prezydencie. Nie byłam twoją zwolenniczką ale jak > > wprowadzisz ład i porządek na Starówce to będę twoją dozgonną fanką. Mam > > to "szczęście" mieszkania na samym placu Zamkowym. Tego lata musiałam (..) > > > droga anmaniko! > powiedz dlaczego mieszkasz jeszcze w tym miejscu? jak rozumiem doskiwera Tobie > hałas, liczne imprezy itd. Dlaczego stamtąd się nie wyprowadzisz? Nie ma > obowiązku mieszkania na Starówce! To jest dośc specyficzne miejsce i jeśli > ktos, kto ma okna wychodzące na plac Zamkowy chce mieć ciszę i spokój > codziennie, to sie chyba mocno pomylił! Dlaczego nie sprzedaż mieszkania i nie > qpisz (pewnie dużo większego) w bardziej spokojnym miejscu?? Po co męczysz > siebie i resztę Warszawiaków, którzy chcą przychodzić na Starówkę, która ŻYJE a > > nie zamienia się w wielki dom starców??? Mieszkam tu bo całe życie tu mieszkałam i emocjonalnie jestem związana z tym miejscem i nie widzę powodu by się wyprowadzać. Według twojego rozumowania wszyscy mieszkańcy w tym starsi ludzie którzy mieszkają tu od lat 40-stu też niech się wyniosą bo inny (którzy byliby pierwszymi protestującymi na nocne hałasy) chcą się bawić a po zabawie pójść do domu by odpocząć w ciszy. Tylko gdzie ja mam wypocząć? Tak w nawiasie to nikt nie chce sie ze mną zamienić na mieszkanie a na kupno mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniiut Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 03:58 *******************a ja sie bardzo chetnie zamienie, z kazdym kto twierdzi, ze na starowce jest zle przez te imprezy. Mam 40m mieszkanie przy zbiegu ulic Woronicz i Wołoskiej, na przeciwko zajezdni tramwajowej woronicza. Jesli sie nie przyzwyczaisz to spac mozna od 00.30 do mniej wiecej 04.00 i nawet nie bardzo jest do kogo sie skarzyc. Jeszcze raz apeluje - mieszkanie mam wlasnosciowe - zamienie sie z dzika rrozkosza na starowke, nawet na niewyremontowane mieszkanie. Czekam na oferty, skoro imprezy to problem - pruszek@silesianet.pl ----------------------------------------------------------------- --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 08:43 a chcielibyście tam mieszkać ? ja mam pod nosem pub w którym są koncerty i wymiękam... są inne miejsca np pod pkin - em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmkrgt Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.spray.net.pl 17.06.03, 08:55 kto Cię tu wpuścił kretynie? Chcesz, włączę Ci głóśno muzykę dodekafoniczną - zobaczymy ile czasu wytrzymasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saudi Re: Prezydent kaczynski nie chce głośnych imprez IP: 207.176.8.* 17.06.03, 09:07 Prezydencie Stolicy: Zainteresowałbyś się raczej, dlaczego taksówki jeżdzą w nocy po całej Starówce, po zniknięciu naszej wspaniałej Straży Miejskiej. Spieprzaj dziadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Pieprzyc wsiokow IP: 62.181.175.* 17.06.03, 09:04 Gość portalu: Radek napisał(a): > Tylko pieprznac takiemu kaczynskiemu w glowe.... gdzie tu > cholera ma czlowiek isc sie bawic w tej Warszawie... Cale miasto > brzydkie - a w jedynym ladnym miejscu - przeskadza 5 > mieszkancom.... grrrrr Sam się pieprznij, takiemu chamstwu jak ty to powinno się zakazać wszystkiego!!! Powinno się was powysyłać do gazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Pieprzyc wsiokow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 09:23 A więc wyprowadzić się!??Jest to jedyna rada jaką ostatnio często słyszę i czytam między innymi na forum.Przeszkadza ci lotnisko ze startującymi co parę minut ryczącymi kolosami?- wyprowadź się!Przeszkadza ci autostrada biegnąca przez środek największego w Warszawie osiedla z sunącymi całą dobę tirami? wyprowadź się!Przeszkadzają komuś trwające całą noc hałaśliwe imprezy rganizowane niemal w jego podwórzu?niech się wyprowadzi! Niedługo cała Warszawa usłyszy-wynocha?wyprowadzićsię!Tu nie ma miejsca dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Warszawa dla emerytów IP: 213.158.197.* 17.06.03, 09:55 Czy Warszawa ma być miastem dla emerytów? Tu wszystko wszystkim przeszkadza? Zamiast pomyśleć, jak urząddzić nabrzeże Wisły, zakazuje się ogródków. Zamiast pomysleć jak uatrakcyjnić turystycznie centrum, zakazuje się imprez. Rewelacja. Nie ma autostoady (jedyna taka stolica w Europie). Nie ma kasy na metro. Nie ma pomysłu na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczy Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 09:56 I teraz wszyscy gęsiego(kaczego?) do kościoła. Tylko cicho bo stary niedźwiedź mocno śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: 213.76.147.* 17.06.03, 09:56 Ja proponuje organizować stypy porzebowe bedzie ciszej!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Brawo!!!! IP: proxy 17.06.03, 09:59 Nareszczie! Ci, co chcą gwałcić swoje uszy durnowatą myzyką niech idą do dyskoteki i się gibają ile im się podoba. A z miejsc publicznych won!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Brawo!!!! IP: *.gdansk.agora.pl 17.06.03, 12:07 Brawo! Niech za jego przykladem pojda nastepni. Podobnie jest w Gdyni. 1. halas 2. pijana gowniarzeria sikajaca po bramach i zaczepiajaca ludzi 3. itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrij Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.internet-bg.net 17.06.03, 09:59 bravo kaczor.najpierw mieszkancy potem turysci. jest tyle miejsca w w-wie, wystarczy jak sie przeleci helikopterem nad miastem, mnie porazila ilosc niezagospodarowanych miejsc. jest gdzie balowac, niekoniecznie na starowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Sam się pieprznij! IP: proxy 17.06.03, 10:00 Pozwól innym słuchać tego czego chcą a nie tego co ty chcesz, ciućmoku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cassandra Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: 195.117.37.* 17.06.03, 10:07 I bardzo dobrze. Nie do pomyslenia byłby koncert popłuczyn po Tatu na Schodach Hiszpańskich czy na Graben. Jestem za imprezami,ale pasującymi do murów miasta. Jasne, że chętnie pójde posłuchać jazzu, spiewu czy obejrzę teatr na Starym Mieście, a niekoniecznie będę siedziała za zamkniętymi oknami w weekend we własnym mieszkaniu. Oczywiście, że powoli należy liczyć się z mieszkańcami, zwłaszcza ze niektorzy wkupili się tam za stawkę najdroższą w Warszawie. ( Na Starówce mieszkają nie tylko menele z kwaterunku.) W ogóle Kaczyński jest ok. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CASSANDRA DOSKONAŁA DECYZJA! IP: 195.117.37.* 17.06.03, 10:51 I bardzo dobrze. Nie do pomyslenia byłby koncert popłuczyn po Tatu na Schodach Hiszpańskich czy na Graben. Jestem za imprezami,ale pasującymi do murów miasta. Jasne, że chętnie pójde posłuchać jazzu, spiewu czy obejrzę teatr na Starym Mieście, a niekoniecznie będę siedziała za zamkniętymi oknami w weekend we własnym mieszkaniu. Oczywiście, że powoli należy liczyć się z mieszkańcami, zwłaszcza ze niektorzy wkupili się tam za stawkę najdroższą w Warszawie. ( Na Starówce mieszkają nie tylko menele z kwaterunku.) W ogóle Kaczyński jest ok. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Doskonała decyzja prezydenta Kaczyńskiego IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 17.06.03, 10:07 Warszawa jest dla jej mieszkańców i muszą oni mieć spokój. W tej chwili jest w niej ponadto masa tzw. studentów szkół wyższych + 600 tysięcy osób napływowych a nie zameldowanych które głupieją z nudów i myślą że miasto jest ich zgodnie z sowieckim powiedzeniem ,, z daragi maładioż id'iot. Prezydent Kaczyński zaczyna przywracać normalność do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.student.pw.edu.pl 17.06.03, 10:08 Mnie w 15 minut doprowadza do obłędu muzyka Maryli Rodowicz! Co to za pomysł, żeby prezydent decydował która muzyka jest przyjemna a która nie? Precz z takim prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Tylko cisza i kwękanie kaczek IP: 217.153.90.* 17.06.03, 10:19 I to ma być miasto ? Co tu robić ? Nawet ogródków nad Wisłą zabronili, bo były bójki i hałasy! A komu to nad Wisłą hałas przeszkadza ? W końcu od miasta odgradza je wisłostrada. A bójki ? To się kaczy głąbie wysyła tam patrol policji żeby pilnował porządku. A że parkują w niedozwolonym miejscu? A gdzie mają parkować ? To się kaczy głąbie robi parkingi. Glut zakichany ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_la Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 10:23 Gość portalu: tomek napisał(a): > Mnie w 15 minut doprowadza do obłędu muzyka Maryli Rodowicz! Co > to za pomysł, żeby prezydent decydował która muzyka jest > przyjemna a która nie? Precz z takim prezydentem! Marylka chyba sie nie lapie pod podane kategorie (mi tez sprawilo by to radosc:) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_la Popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.03, 10:17 " Na Starówce niech zostanie sztuka ulicy, pantomimy, teatry uliczne, jazz. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: 80.51.254.* 17.06.03, 10:24 Kaczyński - na Księżyc .... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez 17.06.03, 10:42 Brak mi slow. Kaczynski podejmuje kolejne decyzje, ktore uczynia to miasto martwym miejscem. Nie, zebym byl stalym klientem piknikow i innych takich festynow, ale wkurwia mnie terror, jaki sie tu zaprowadza. Jak komus w miescie za glosno to naprawde mozna wyprowadzic sie do lasu. To jest centrum miasta i musi sie cos dziac. Jeszcze troche i okaze sie, ze jazz na Starowce tez komus przeszkadza?! Wkurwia mnie Pan, Panie Kaczynski, wkurwia niemilosiernie. I znow - jakie chore podejscie do prawa tu sie ujawnia. Prawo jest zle, bo nie pozwala zakazac. Cholera by Was wziela, to jest prawo jasno okreslajace warunki imprezowania i wara Wam od niego smutne szare ludziki, urzedasy cholerne. Najlepiej zaslonic Stare Miasto murem, zabronic wchodzic tam ludziom z zewnatrz, turystom, zamknac knajpy i w ogole zamienic Warszawe w szara sypialnie. Juz teraz to miasto zdycha a pan, pozal sie Boze, prezydencik chce je dobic. Nie dziwie sie, ze padaja kolejne fajne lokale - to miasto jest przeciwko zabawie. I prosze mi nie mowic, ze chodzi o Zamek - na calym swiecie na kilkusetletnich Starowkach i Zamkach mozna grac, tylko w Warszawie cala ta najmlodsza na swiecie Starowka sie po 50 latach rozwali od koncertowania. To jest albo smieszne, albo smutne, zaleznie od ktorej strony popatrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klin Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.tele2.pl 17.06.03, 10:50 roody102 napisał: > Brak mi slow. Kaczynski podejmuje kolejne decyzje, ktore uczynia to > miasto martwym miejscem. Nie, zebym byl stalym klientem piknikow i > innych takich festynow, ale wkurwia mnie terror, jaki sie tu zaprowadza. > Jak komus w miescie za glosno to naprawde mozna wyprowadzic sie do > lasu. To jest centrum miasta i musi sie cos dziac. Jeszcze troche i okaze sie, > ze jazz na Starowce tez komus przeszkadza?! Wkurwia mnie Pan, Panie > Kaczynski, wkurwia niemilosiernie. > > I znow - jakie chore podejscie do prawa tu sie ujawnia. Prawo jest zle, bo > nie pozwala zakazac. Cholera by Was wziela, to jest prawo jasno okreslajace > warunki imprezowania i wara Wam od niego smutne szare ludziki, > urzedasy cholerne. > > Najlepiej zaslonic Stare Miasto murem, zabronic wchodzic tam ludziom z > zewnatrz, turystom, zamknac knajpy i w ogole zamienic Warszawe w szara > sypialnie. Juz teraz to miasto zdycha a pan, pozal sie Boze, prezydencik > chce je dobic. Nie dziwie sie, ze padaja kolejne fajne lokale - to miasto jest > przeciwko zabawie. > > I prosze mi nie mowic, ze chodzi o Zamek - na calym swiecie na > kilkusetletnich Starowkach i Zamkach mozna grac, tylko w Warszawie cala > ta najmlodsza na swiecie Starowka sie po 50 latach rozwali od > koncertowania. To jest albo smieszne, albo smutne, zaleznie od ktorej > strony popatrzec. Człowieku! Ty jesteś chory psychicznie! Założeę się że jedyne miejsce poza granicami Polski w którym byłeś to Rumunia. Co ty wiesz o zabytkowych miastach w Europie. Mniej pij chłopie bo Ci rozum wypaliło! Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez 17.06.03, 19:06 Akurat z Rumunia pudlo calkowite. Utrzymujesz wiec, ze w innych krajach na Starowkach sie nic nie dzieje, nie ma koncertow i imprez kulturalnych a zamki sie sypia od decybeli, tak? Sypie sie Zamek bo w PRLu zbudowany, to raz. Dwa, ze sie Zamek sypie to nie powod by zakazac, tylko by szukac jakiegos posredniego rozwiazania, ale kaczor zna tylko jedno - kare smierci. "Pomiedzy mnie a Ciebie polozyc policjanta". Roody [x] Tak, jestem za legalizacją! 21.06.2003 16:16 Legalna marihuana ulgą dla organów ścigania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shy Co ma do tego TECHNO? IP: 212.160.138.* 17.06.03, 10:50 Dlaczego prezydent miasta podaje swoja prywatna opinie na temat muzyki techno? Kogo ona interesuje?! Chyba nie tego dotyczyl problem. Czy to znaczy, ze jesli do obledu doprowadza go zolty kolor to wszystkie kanarki wyrzuci poza miasto, a slonce kaze zaslonic? Parnoja. Nie po raz pierwszy. BTW glosne imprezy na starowce to faktycznie sprawa, nad ktora warto sie troche zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viktor Re: Co ma do tego TECHNO? IP: *.tele2.pl 17.06.03, 11:00 Szanowni Państwo. Warszawska Starówka jest na liście UNESCO. To zobowiązuje władze miasta do ochrony tego miejsca. Do ochrony przed takimi głupkami dla których "piwko" "kiełbaski" i "balanga" to kwintesencja rozrywki. Życie starówki to ludzie. I ci co tam mieszkają i ci co przychodzą tam dla rozrywki. Jeśli na Starówce będą tylko imprezy komercyjno-jarmarczne, to klientela taki imprez będzie marna. A mieszkańcy to właściciele nieruchomości na Starówce i mają prawo dochodzić swoich praw. Bo prawo własności w demokratycznym kraju jest święte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Oni jeszcze nie wiedzą że wkraczamy do Europy IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 17.06.03, 14:35 z wszystkimi tego konsekwencjami.Będziemy mieli porządek jak na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rag Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.bracz.edu.pl 17.06.03, 10:52 nie zdziwi mnie jak zakaże po godzinie 22 chodzić po warszawie, jest to prosta droga do prowincjonalizacja miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.tele2.pl 17.06.03, 11:02 Gość portalu: rag napisał(a): > nie zdziwi mnie jak zakaże po godzinie 22 chodzić po warszawie, > jest to prosta droga do prowincjonalizacja miasta > Nareszcie odezwał się jakiś "wielkomiejski światowiec"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hic Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 11:15 Bardzo dobrze, że chce (co nie znaczy że zrobi) zrobić porządek. U mnie w BLOKU!!!!!!!, bezpośrednio pod mieszkaniem otworzyli sklep nocny (alkohol+penerstwo). Walczę ze spółdzielnią, burmistrzem, policją od sierpnia 2002!!!!!! Wszyscy mają wszystko w d... Zapraszam jednego debila z drugim aby sobie pospał w nocy, przy otwartym oknie w takim "towarzystwie" - niech się rozerwie Odpowiedz Link Zgłoś
hic Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez 17.06.03, 11:28 Gość portalu: hic napisał(a): > Bardzo dobrze, że chce (co nie znaczy że zrobi) zrobić porządek. > U mnie w BLOKU!!!!!!!, bezpośrednio pod mieszkaniem otworzyli > sklep nocny (alkohol+penerstwo). Walczę ze spółdzielnią, > burmistrzem, policją od sierpnia 2002!!!!!! Wszyscy mają > wszystko w d... > Zapraszam jednego debila z drugim aby sobie pospał w nocy, przy > otwartym oknie w takim "towarzystwie" - niech się rozerwie zapomnialem dodac, ze bylem niedawno w berlinie w ogródku. Ok godz 21:30 miła kelnerka wyprosiła wszystkich z ogródka jednocześnie zapraszając do środka (piwnicy).Była muzyka, śpiewy, ale na tyle cicho,że można było normalnie rozmawiać i zrozumieć swoje myśli. POLACY (większość) nie potrafią się bawić. Muszą się "nawalić" i postawić na nogi całą okolicę bo raczyli wypić piwo (debile). Jak się idzie Starówką ok. północy to same dzieciaki. Gdzie ich rodzice? Była muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.06.03, 11:54 Brawo Kaczyński! Wreszcie prezydent wielkiego miasta zauważył, że w centrum mieszkają ludzie, którzy też płacą podatki i mają prawo do chwili spokoju w swoich mieszkaniach. Jeżeli wskutek bezmyślnego organizowania hucznych imprez i koncertów w centrach wielkich polskich miast doprowadzi sie do tego, że wyprowadzą się z nich wszyscy, których będzie na to stać, to zostaną tam właśnie klienci opieki społecznej. W nocy "rządzić" będą pijani imprezowicze, niszcząc przy okazji piękne zabytki. PS. Sam wyprowadziłem się - nie bez żalu - z centrum Wrocławia, też zamienionego na wiejską dyskotekę. Blisko połowa mieszkań w moim dawnym domu stoi pusta. Ale władze Wrocławia są głuche na apele mieszkańców Rynku i okolic o uszanowanie ich praw do - choćby - ciszy nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Perez Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: *.stat.gov.pl 17.06.03, 15:38 Zgadza się. U nas zabawa polega na piciu i chwaleniu się mocą sprzętu nagłaśniającego. Pójdźcie sobie np. na taką Ligę Światową. Fajna atmosfera, niezła gra siatkarzy, tylko PO CO TEN ŁOMOT ogłuszający wszystkich?! Przecież i tak dobrze słychać, nie trzeba aż tak głośno nastawiać głośników. Podobnie na Małyszu w Zakopanem. I na każdym chyba weselu, o zwykłych imprach nie wspominając. Nie rozumiem tego. Jestem przekonany, że gdyby zrobić badanie (najlepiej anonimowe), to zdecydowana większość byłaby za przekręceniem pokrętła trochę w lewo... Zwolenników głośnych imprez zapraszam natomiast do laryngologa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Prezydent kaczynskie nie chce głośnych imprez IP: krecik:* / 192.168.1.* 17.06.03, 11:18 Gość portalu: Radek napisał(a): > Tylko pieprznac takiemu kaczynskiemu w glowe.... gdzie tu > cholera ma czlowiek isc sie bawic w tej Warszawie... Cale miasto > brzydkie - a w jedynym ladnym miejscu - przeskadza 5 > mieszkancom.... grrrrr wracaj debilu do swojej wiejskiej dyskoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Słusznie IP: *.in.gazownia.pl / 10.130.100.* 17.06.03, 11:37 Od takich łomotów powinny być inne miejsca a nie środek starówki. We Wrocławiu jest podobnie. Jak zaczną walić to można ogłuchnąć, tak jakby tego nie można było zrobić w lepszym miejscu, gdzie jest odpowiednia przestrzeń dla tak głośnych imprez. Odpowiedz Link Zgłoś