Gość: PIERDOLA IP: *.proxy.aol.com 12.07.03, 02:52 LUDZIE,TOZ TO DZIKI ZACHOD I JAJA NA KOLKACH. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roman Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.future-net.pl 12.07.03, 08:49 W parterze tej kamienicy znajdują się sklepy i lokale gastronomiczne. Nie zauważyłem żeby kto kolwiek zakazał do nich wstępu. Czyżby w tym budynku katastrofa budowlana zagrażała tylko powyżej parteru? Jak rozlecą się wyższe kondygnacje to uniosą się w powietrze? Nowe prawo fizyki: siła pieniędzy jest w stanie zniwelować siłę ciążenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własnoci Dość wszechwładzy lokatorów!!! IP: 200.76.76.* 12.07.03, 09:06 Dość wszechwładzy lokatorów!!! Mieszkają w ukradzionej własności! Powinni mieć tyle honoru by się samemu wynieść. Skoro nie to ZA RYJ I NA BRUK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroo Re: Dość wszechwładzy lokatorów!!! IP: *.acn.waw.pl 12.07.03, 16:08 A powiesz mi to prosto w twarz, zakompleksiony baranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności [...] IP: 200.76.76.* 13.07.03, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 09:54 relacja dziennikarza budzi grozę,że w środku Europy ludzie mogą być w tak poniżający sposób przez chama-właściciela,owłądniętego obłędem szybkiego wzbogacenia się i posiadania ,traktowani.Właściciel powinien być aresztowany za naruszanie praw obywatelskich zgodnie z ustawami podpisanymi przez Polskę w związku z przystąpieniem do Unii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: 193.0.122.* 12.07.03, 10:12 Sami sobie winni! Mogli sobie przecież kupić nowe mieszkania, a jak ich nie stać to jazda na bruk! Ten kraj należy do silnych, mocnych i lepszych! Tych, którzy mają kasę, a nie durne skrupuły! Władze miasta nic nie zrobią, bo mają ważniejsze sprawy na głowie niż zajmowamie się drobnymi sprawami obywateli, zresztą przecież dla nich jest piękna palma na rondzie, jak dożyją, to będą mogli ZA DARMO!!! podziwiać opakowany na złoto Pałac Kultury. Prawo służy do umożliwiana robienia interesów, a nie do normowania zasad współżycia społecznego, ochrony słbych czy innych nudziarstw. A tak przynajmniej jest też fajnie, jest o czym pisać, może telewizja pokaże komiczną twarz matki, która nie może dostać sie do mieszkania, gdzie zostały same dzieci. A może gliny wlepią jej mandat za brak opieki... Ale kino! I nic nie kosztuje - takie tanie igrzyska dla plebsu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flint Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.chello.pl 12.07.03, 13:01 Gość portalu: lama napisał(a): > Sami sobie winni! Mogli sobie przecież kupić nowe mieszkania, a > jak ich nie stać to jazda na bruk! Ten kraj należy do silnych, > mocnych i lepszych! Tych, którzy mają kasę, a nie durne skrupuły! > Władze miasta nic nie zrobią, bo mają ważniejsze sprawy na > głowie niż zajmowamie się drobnymi sprawami obywateli, zresztą > przecież dla nich jest piękna palma na rondzie, jak dożyją, to > będą mogli ZA DARMO!!! podziwiać opakowany na złoto Pałac > Kultury. Prawo służy do umożliwiana robienia interesów, a nie do > normowania zasad współżycia społecznego, ochrony słbych czy > innych nudziarstw. A tak przynajmniej jest też fajnie, jest o > czym pisać, może telewizja pokaże komiczną twarz matki, która > nie może dostać sie do mieszkania, gdzie zostały same dzieci. A > może gliny wlepią jej mandat za brak opieki... Ale kino! I nic > nie kosztuje - takie tanie igrzyska dla plebsu... Otóż mylisz się. W Polsce prawo i Państwo ma gdzieś prawa właściciela, któremu kiedyś komuniści ukradli własność i wsadzili lokatorów, których nie chciał. Teraz nie może się ich pozbyć, bo to oni stawiają warunki /bo przecież "byle gdzie" się nie przeprowadzą/. Tak czy siak i tak za ich wyprowadzkę zapłacimy wszyscy z naszych podatków, bo prawo w socjalistycznej i nadopiekuńczej Polsce stanowi, że to samorząd ma im zapewnić mieszkanie. Wkurza mnie to. Ja na swoje mieszkanie musiałem zapracować, a są tacy, którzy wolą mieszkanie dostać, bo "im się należy". Po tym co przeczytałem na tym wątku widzę że ta socjalistyczna mentalność jest bardzo silna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 13:35 Nie masz racji-nie kazdy dostal mieszkanie bo mu sie nalezy-moj dziadek dostal mieszkanie z przydzialu w atrakcyjnej okolicy bo byl jedny z czolowych inzynierow odbudowujacych Stare Miasto-poza tym zwaz na to ze po wojnie mieszkania byly tylko na przydzial-coz, taka specyfika tamtego ustroju-nie w tym rzecz-uwazam ze trzeba zalatwic kwestie reprywatyzacji ale nie przez oddawanie wszystkiego lecz przez inne dzialki lub odszkodowanie w bonach czy obligacjach-i sprawa zalatwiona-a lokator tez czlowiek i zadej chuj kamienicznik nie powinien pluc mu w twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calka - właściciel Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.chello.pl 12.07.03, 22:16 Zbulwersowały mnie wcześniejsze wypowiedzi a tylko w tej jest trochę prawdy rozpiszę się ale jestem też tym "gburowatym" właścicielem domu z (wrzodem na dupie) czyli lokatorami kwaterunkowymi > Otóż mylisz się. W Polsce prawo i Państwo ma gdzieś prawa właściciela, któremu kiedyś komuniści ukradli własność i wsadzili lokatorów, których nie chciał.Ja na swoje mieszkanie musiałem zapracować, a są tacy, którzy wolą mieszkanie dostać, bo "im się należy".teraz nie może się ich pozbyć, bo to oni stawiają warunki /bo przecież "byle gdzie" się nie przeprowadzą/. prawo w socjalistycznej i nadopiekuńczej Polsce stanowi, że to samorząd ma im pewnić mieszkanie. Wkurza mnie to. Popieram twoją wypowiedz Nie musisz się martwić bo to właściciel musi zapewnić im nowy lokal i przeprowadzkę gdy gmina coś znajdzie to płaci tylko za przeprowadzkę i co śmieszniejsze za nią odpowiada jak lokatorce zbije się tależyk to właściciel buli odszkodowanie. JA jestem właśnie typowym przykładem takiego właściciela Babcia podarowała mi piękną działkę 2200m kw w Józefowie k. Otwocka wtedy byłam jeszcze przed ślubem Tata porzyczył mi 90605 zł(dziewiędziesiąt baniek) na podatek od darowizny i jaka byłam szczęśliwa myślałam że niedługo postawimy sobie tam przynajmniej jakiśbarakowóz na lato bo dom do rozbiurki ma ponad 100 lat a w nim lokatorzy 2 rodziny 2 osobowe Babcia się ich bała bo raz "biedny" nawalony lokator potraktował ją siekierą jak przyszła po czynsz na szczęście nie trafił obciął jej tylko włosy i zniszczył apaszkę 5 cm w bok i by było po niej Babcia od tamtej pory kazała im przysyłać pocztą ale to nie koniec inny-dupek mieszkał na lewca ze starą ciotką (od 8 lat sam) ktróra miała meldunek ale on nie miał nie płacił od 8 lat - i mi się udało się co prawda go exmitować sąd po 7 miesiącach wydał wyrok ale nie dlatego że nie płacił tylko że bez meldunku mieszkał sobie za darmochę i wywalczyłam śmieszne a nawet żałosne odszkodowanie bo czynsz płacili tj. powinni byli płacić w tych latach "symboliczny" czynsz po 25 -30 zł ustalany, narzucany przez gminę(ja w 20 letnim bloku z mniejszym metrażem płcę 11 razy wyższy) to nasz "sprawiedliwy" sąd orzekł że należy nam się zwrot tylko 50% i tylko za 3lata czyli 540zł ale podatkid o gminy 550 rocznie, Babcia musiała płacić regularnie + pzu którego ja teraz nie płacę bo dom przekroczył setkę i grozi zawaleniem a ja odpowiadam za ich bezpieczeństo więc udałam się do gminy po 5 miesiącach sprawa trafił do Powiatowego inspektora nadzoru budownictwa mam wykonaną profesjonalną expertyzę (1700zł na mój koszt oczywiście)- inspektor wydał zgodę na natychmiastową rozbiurkę ale pani w urzędzie miasta poinformowała mnie że nie ma lokali i to moi lokatorzy ona może ich zapisać na listę oczekujących ale kwaterunkowi lokatorzy to są drugorzędnymi oczekującymi,przy okazji w jednym lokalu przybyło mi lokatorów ale jakim prawem i bez powiadamiania mnie spytałam lokatorom urodziło się 2 dzieci a córka tych państwa (16lat)urodziła bliżniaki i teraz muszę zapewnić mieszkanie 6 osobom chociaż ta młoda mamuśka z bękarcikami ani jej brat tu nie mieszkają starzy czynsz płacą tylko za 2 osoby a nie 6 pani stwierdziła że to nie jej sprawa i mam iść do sądu, minęło ponad 4 lata i nadal żadnego lokalu w urzędzie powiedziano mi o 6 propozycjach dowiedziałam się że propozycje od gminy mieli tylko rzadna im się nie spodobała są podpisy odmowy przyjęcia propozycji ale na maxa wkurzyłam się kiedy się - a wyszłam z siebie jak zobaczyłam z jakiego lokalu nie chcieli skorzystać 2 pokoje w nowiutkim bloku wkoło lasek teren mini osiedla ogrodzony poprostu pięknie wkoło sama bym chciała tam mieszkać - przyczyną był czynsz (bardziej realny) około 280zł.- stwierdzili że ich nie stać, kawalerki też nie chcieli na czynsz niby nie mają ale na trzy samochody ich stać syn lokatorów ma Matiza córka malucha a lokatorzy Fiata 125p(ale oni chcą najlepiej 3 kawalerki albo 2 x 2 pokoje) Najgorsze w tymbyło to jak zawiozłam Babcię na działkę do domu który zbudował jej ojciec a mój pradziadek dył to śliczny domek odrodzony płotkiem z dekoracyjną dużą bramą przeznaczony był dla letników którzy od maja do pażdziernika przyjeżdżali na odpoczynek nad Świder, pradziadkowie wcale nie chcieli nikogo tam meldować na stałe ale nie mieli wyjścia podobno któregoś dnia przyszedł urzędas z milicją przyszedłkazał oddać klucze i powiedział że ci ludzie (3 obce osoby)są tu teraz zameldowani z ogrodzenia nic nie zostało drzewa powycinane, poniszczone postawione 3 szopy, gołębnik pokopane doły na śmieci babcia jak zobaczyła co ci lokatorzy wandale zrobili z tą działką to skończyło się to lekkim zawałem.(bo nie weszła do domu) Ja już nie mam siły być tym właścicielem czynsz wzrósł do 112 zł ale i tak nie płacą regularnie a jak po 6 miesiącach poszłam do sądu to w dniu rozprawy zapłacili jakąś część 67zł i sędzina stwierdziła że wykazli dobrą wolę i kwota zaległości jeszcze nie podlega karze dopiero czynsz za 3 msc niepłacony przez pół roku kwalifikuje się do rozpatrzenia przez sąd i ja mam pokryć koszty rozprawy to już mi się odechciało wszystkiego. wcześniej na 1 rozprawie Sąd nakazał lokatorowi posprzątanie terenu, rozebranie gołębnika i szop wkoło domu rozebrał jedną ja dostałam upomnienie od straży miejskiej że jest tam syf bo okoliczni mieszkańcy wywalali tam różne graty i śmieci, wynjęłam geodetę robotników i ogrodziłam teren na kórym lokator trzyma 2 wielkie kundle (niezameldowane)i w pozwie napisałam że to mój lokator stawia baraki i śmieci na działce itd. sędzina powiedziała mi że ogrodzenie działki nie jest dowodem na to że to sam lokator postawił te budowle czy zakopuje śmieci na terenie działki i spytała czy mam świadków. Dalej już mi się nie chce pisać, takie są uroki bycia właścicielem domu z lokatorami kwaterunkowymi żałuję że Babcia darowała mi ten dom za życia bo oprócz kosztów(typu piep.. podatki itd), nerwów, straty czasu w sądach nie mam nic nadal mieszkam w 20 letnim punktowcu i jeszcze mam nadzieję że lokatorzy mi się nie będą szybo mnożyć albo ktoś zmieni to niesprawiedliwe prawo. Kinga - właściciel wyzyskiwany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flint Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.chello.pl 12.07.03, 22:48 Właśnie tego o czym napisałaś te socjalistyczne buce nie rozumieją. Dalej tkwią w przekonaniach wpojonych im przez komunistyczną propagandę, że właściciel domu /tzw. kamienicznik/ to wyzyskiwacz gnębiący swoich lokatorów. Tymczasem większość przypadków w relacjach właściciel - lokator wygląda tak jak w Twoim przypadku. I ja się wcale nie dziwię że właściciele chwytają się wszystkich sposobów żeby takich darmozjadów, którzy ani nie płacą czynszów w normalnej rynkowej wysokości /a często nawet tych ustawowych/ wyrzucić. Lewicowcy mają to do Siebie, że bardzo lubią różne rzeczy rozdawać. Jednak zawsze rozdają nieswoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flint Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.chello.pl 12.07.03, 23:02 Gość portalu: Calka - właściciel napisał(a): > Zbulwersowały mnie wcześniejsze wypowiedzi a tylko w tej jest trochę prawdy > rozpiszę się ale jestem też tym "gburowatym" właścicielem domu z (wrzodem na > dupie) czyli lokatorami kwaterunkowymi > prawo w > socjalistycznej i nadopiekuńczej Polsce stanowi, że to samorząd ma im pewnić > mieszkanie. Wkurza mnie to. > Popieram twoją wypowiedz > Nie musisz się martwić bo to właściciel musi zapewnić im nowy lokal i > przeprowadzkę gdy gmina coś znajdzie to płaci tylko za przeprowadzkę i co > śmieszniejsze za nią odpowiada jak lokatorce zbije się tależyk to właściciel > buli odszkodowanie. Możesz /i powinnaś/ wypowiedzieć im mieszkanie. Z tym że okres takiego wypowiedzenia wg naszego prawa trwa 3 lata /niestety/. Obowiązek zapewnienia im lokalu spoczywa na samorządzie. > Tata porzyczył mi 90605 zł(dziewiędziesiąt baniek) na podatek od darowizny i > jaka byłam szczęśliwa myślałam że niedługo postawimy sobie tam przynajmniej > jakiśbarakowóz na lato bo dom do rozbiurki ma ponad 100 lat a w nim lokatorzy Jeśli dom grozi katastrofą budowlaną to gmina powinna zabrać ich od Ciebie od razu. Także na swój koszt /tzn. podatnika/. > setkę i grozi zawaleniem a ja odpowiadam za ich bezpieczeństo więc udałam się > do gminy po 5 miesiącach sprawa trafił do Powiatowego inspektora nadzoru > budownictwa mam wykonaną profesjonalną expertyzę (1700zł na mój koszt > oczywiście)- inspektor wydał zgodę na natychmiastową rozbiurkę ale pani w > urzędzie miasta poinformowała mnie że nie ma lokali i to moi lokatorzy ona może > > ich zapisać na listę oczekujących ale kwaterunkowi lokatorzy to są > drugorzędnymi oczekującymi, Jak jest groźba zawalenia to MUSZĄ Ci ich zabrać. Nie daj się zwodzić wsiowym urzędasom. > Kinga - właściciel wyzyskiwany Generalnie Ci współczuję. I tylko tyle będzie można zrobić dopóki w Polsce panować będzie mentalność lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.chello.pl 13.07.03, 18:55 > Możesz /i powinnaś/ wypowiedzieć im mieszkanie. Z tym że okres takiego > wypowiedzenia wg naszego prawa trwa 3 lata /niestety/. >Obowiązek zapewnienia im lokalu spoczywa na samorządzie. No właśnie niestety niemogę im nic wypowiedzieć 3 lata to dla mnie super poczekałabym ale nie dotyczy to kwaterunku bo nie mam żadnej umowy z lokatorami państwo ich zakwaterowało a teraz to moi lokatorzy próbowałam ale niestety, byłam u prawnika od tych spraw. Dzięki za słowa otuchy na początku też myślałam że to będzie o wiele prostrze nie stać mnie na zapewnienie im mieszkania zarabiam 1200 w Wawie a mój mąż jest od 2msc na zasiłku. >Jeśli dom grozi katastrofą budowlaną to gmina powinna zabrać ich od Ciebie od razu. Także na swój koszt /tzn. podatnika/. Gmina niestety jest zdania że nic nie powinna bo to moi lokatorzy wyrzucić ich nie mogę od niedawna mogę podnieść czynsz ale nie robię tego bo oni i tak go nie zapłacą teraz od 3 miesięcy płaci za nich opieka i regfularnie wpływa mi 110zł (przynajmniej pokryje podatki) bo lokator jest bez pracy a mi naprawdę nie chodzi żeby im jeszcze dostarczać kłopotów teraz próbuję do nich dotrzeć po dobroci mieszkania które im proponowano naprawdę były przyzwoite nie to co pokazują w telewizji z grzybem czy zrójnowane ale tam musieliby płacić regularnie. Jak się im dom zawali na głowę ale na szczęście już 4 zimy wytrzymał to zabiorę ich do siebie chyba że ktoś ucierpi to będę musiała im płacić odszkodowanie >Jak jest groźba zawalenia to MUSZĄ Ci ich zabrać. Nie daj się zwodzić wsiowym urzędasom. Czy wsiowi czy nie po ich stronie jest prawo dlatego powstają ntakie towarzystwa typu Stowarzyszenie właścicieli kamienic - ja nie należę do takiego mam 28 lat i fajniejsze rozrywki niż walka z prawem w Warszawie też tak jest telewizja pokazuje właścicieli jako te czarne charaktery a ja ich rozumiem biedni lokatorzy to często pijaki albo żule a nawet jeżeli nie to dlaczego nie dbali o te domy wcześniej zanim sę pojawił właściciel teraz nagle wszystko się wali gdyby dbali o te domy wcześniej nie było by tego co jest ale im nie zależało jak mówi mój Tata: "Nasrać w kaszę bo nie nasze" dawało im państwo a teraz mają dawać właściciele, nie chce mi się nad tym rozwodzić bo i tak to nie ma sensu > > Kinga - właściciel wyzyskiwany > > Generalnie Ci współczuję. > I tylko tyle będzie można zrobić dopóki w Polsce panować będzie mentalność > lewactwa. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 13:25 Porażająca prawda. Zaniemówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 18:47 Ciekawa sprawa, bo to właściciel z premedytacja dodpowadził do stanu, w którym orzeczono stan zagrożenia, pewnie po to by gmina wykwaterowała mu lokatotów. nie muszę wanm pisać jak takie zagrożenie się załatwia.A Gazeta pisze o tej sprawie kolejny raz, by wyrzeć nacisk na gminę. Czyżby ktoś z Gazety był osobiście zangażowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Pałac Kultury i Nauki opakowany za 1,7 mln. EURO IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 07:43 I to jest ten piękny Świat: Agory, Balcerowicza i pozostałych UW-oli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar świete prawo własnosći IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.03, 13:40 jak moch dziadków wyrzucali z ICH WŁASNEJ kamienicy i z ICH WŁASNEJ firmy po wojnie, albo moje ciotki wywiezli siłą z dworu i zamknęli w domu starców połączonymz ze szpitalem psychiatrycznym, ograbiwszy ze wszystkiego, to się nikt tym nie przejmował. Zasrane pa ńswo polskie do tej pory nie chce dać żadnego odszkodowania. Jak słucham o tym, że teraz ktoś kogoś wyprierdala na bruk to sę nie posiadam z zazdrości. "Za daleko mu na Bielany". A ciekawe skąd cham jeden do miasta przyjechał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar z radości oczywście IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.03, 13:41 Gość portalu: Mar napisał(a): > jak moch dziadków wyrzucali z ICH WŁASNEJ kamienicy i z ICH WŁASNEJ firmy po > wojnie, albo moje ciotki wywiezli siłą z dworu i zamknęli w domu starców > połączonymz ze szpitalem psychiatrycznym, ograbiwszy ze wszystkiego, to się > nikt tym nie przejmował. Zasrane pa ńswo polskie do tej pory nie chce dać > żadnego odszkodowania. Jak słucham o tym, że teraz ktoś kogoś wyprierdala na > bruk to sę nie posiadam z RaDOŚCI i SATYSFAKCJI. "Za daleko mu na Bielany". A ciekawe skąd > cham jeden do miasta przyjechał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 14:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar między panem a chamem:-) IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.03, 14:41 Gość portalu: Stolica napisał(a): > Jestes obrzydliwym smierdzielem-nie po raz pierwszy twoje posty zalatuja > padlina-powinno sie cie do lagru zeslac kutafonie jeden! Zapewne twoi dziedkowie to byli pracownicy bezpieki, a ojciec był w ORMO. Niestety nawet w łagrze byłbym dalej panem, a ty tylko chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: między panem a chamem:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 14:50 Nie zamierzam z toba dyskutowac bo uwlacza to mojej godnosci-na szczescie czasy panow juz sie skonczyly i miejmy nadzieje ze nigdy nie wroca-arystokracja ani wysoko urodzeni wcale nie sa w niczym lepsi-w ich zylach tez plynie czerwona krew-miej szacunek dla ludzi ktorzy nie sa zaradni w zyciu lub sa starsi-dla twojej wiadomosci-nikt z mojej rodziny nie byl w ORMO ani w bezpiece-wiekszosc to robotnicy, ludzie ideowi ktorzy walczyli z carskim zaborca i takimi wlasnie ktorzy uwazali sie za lepszych tylko dlatego ze dane im bylo sie "lepiej" urodzic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar no i wywalczyliście :-) IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.03, 15:05 Gość portalu: Stolica napisał(a): > Nie zamierzam z toba dyskutowac bo uwlacza to mojej godnosci-na szczescie czasy > > panow juz sie skonczyly i miejmy nadzieje ze nigdy nie wroca-arystokracja ani > wysoko urodzeni wcale nie sa w niczym lepsi-w ich zylach tez plynie czerwona > krew-miej szacunek dla ludzi ktorzy nie sa zaradni w zyciu lub sa starsi-dla > twojej wiadomosci-nikt z mojej rodziny nie byl w ORMO ani w bezpiece- wiekszosc > to robotnicy, ludzie ideowi ktorzy walczyli z carskim zaborca i takimi wlasnie > ktorzy uwazali sie za lepszych tylko dlatego ze dane im bylo sie "lepiej" > urodzic! Najpierw stan wojenny, potem emerytury po 800 zł miesięcznie, 25% bezrobocia, nieudolny system ubezpieczeńs społecznych (nie ma udolnego zresztą)... Najpierw mordowaliscie, a potem zmuszali do emigracji elitę intelektualną i ekonomiczną... a i tak wielkie g.... macie. Niestety wieki pańszczyzny i przywiązania do ziemi zrobiły swoje. Na skutek chowu wsobnego w obrębie tych samych folwarków doszło do degneracji populacji. Jest w tym niewątpliwie sporo winy warswty broniącej ustroju feudalnego, ale rewolucja robotniczo-chłopska przypomina niestety bunt w zakładzie dla upośledzonych albo bunt zwierzo-ludzi na wyspie dra Moreau... Skutki są przerażajace i nie ma "wygranych"... Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach prawo 12.07.03, 17:51 Po pierwsze w Polsce nie ma "swietego prawa wlasnosci" bowiem wystarczy przeczytac kodeks cywilny by to zauwazyc. Po drugie bardzo zaluje ze w czasie wojny jakos zniknely wszystkie papiery dot. hipotek na nieruchomosciach Jasnie Panow.Ciekawe czy teraz by z taka chcecia jak zadaja zwrotu nieruchomosci spalacali swoje zobowiazania? A po trzecie ja sie tylko dziwie tym mieszkncom ze ktorys z nich jeszcze do sadu nie zlozyl pozwu wobec tego chama pozal sie boze wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flint Re: Łatwo dzielić nieswoje. IP: *.chello.pl 12.07.03, 18:12 hernandez napisał: > Po pierwsze w Polsce nie ma "swietego prawa wlasnosci" bowiem wystarczy > przeczytac kodeks cywilny by to zauwazyc. Po drugie bardzo zaluje ze w czasie > wojny jakos zniknely wszystkie papiery dot. hipotek na nieruchomosciach Jasnie > Panow.Ciekawe czy teraz by z taka chcecia jak zadaja zwrotu nieruchomosci > spalacali swoje zobowiazania? A po trzecie ja sie tylko dziwie tym mieszkncom > ze ktorys z nich jeszcze do sadu nie zlozyl pozwu wobec tego chama pozal sie > boze wlasciciela. Powiedz mi w takim razie co byś zrobił gdyby nagle zmienił się ustrój i Państwo zakwaterowałoby w Twoim /kupionym przez Ciebie za niemałe przecież pieniądze/ mieszkaniu. Kazaliby Ci mieszkać w Twoim mieszkaniu z trzema rodzinami, które przyjechały ze wsi do pracy w fabryce w Warszawie. I co byś zrobił gdyby szczęśliwie znowu zmienił się ustrój, który zniósłby możliwość kwaterowania w Twoim domu nowych lokatorów, ale zostawił Ci tych co ich zakwaterował i kazał z nimi dalej mieszkać bo Państwo nie ma pieniędzy żeby ich od Ciebie zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach IP: *.skorosze.2a.pl 12.07.03, 18:38 hernandez napisał: > Po pierwsze w Polsce nie ma "swietego prawa wlasnosci" bowiem wystarczy > przeczytac kodeks cywilny by to zauwazyc. No to akurat jest prawda, ale nie sądzę, żeby miał to być powód do dumy dla Polaków. Poza tym bardzo często coś jest zgodne ze skurwysyńską ustawą wydaną przez czerownych albo ułomnych umysłowo posłów, ale nie z dobrymi obyczajami ani elementarnym poczuciem moralności i uczciwości. > Po drugie bardzo zaluje ze w czasie > wojny jakos zniknely wszystkie papiery dot. hipotek na nieruchomosciach Jasnie > Panow.Ciekawe czy teraz by z taka chcecia jak zadaja zwrotu nieruchomosci > spalacali swoje zobowiazania? Jeżeli nawet ktoś miał jakieś zobowiązania, o na ogół nie wobec skarbu państwa, a co najwyżej wobec prywatnych banków i osób. I na pewno zadłużone nie były wszystkie nieruchomości. Poza tym zapis w księdze wieczystej nie jest jedynym dokumentem potwierdzającym własność czy wierzytelność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eay Re: Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach IP: *.chello.pl 12.07.03, 19:39 Moich dziadków też zaraz po wojnie pozbawiono domu ( pozwolono im mieszkać w jenym z mieszkań na zasadzie przydziału kwaterunkowego) potem wyprowadzili sie gdzie indziej. Po latach ojciec ( spadkobierca) zobaczył dom i nawet nie stara sie, żeby go odzyskać, choć kamienica jest w dobrym punkcie i posiadamy dokumenty. Uznaliśmy, że gra nie warta świeczki. Wszyscy mamy mieszkania ( kupione z zarobione pieniądze), zawody nie związane z administrowaniem nieruchomościami oraz brak czasu na użeranie się z urzędami a także......odrobinę uczciwości.Cóż winni są ludzie, którzy W DOBREJ WIERZE zamieszkali w otrzymanym z przydziału lokalu? Gdzie się maja podziać? Warszawa była po wojnie , jak wiadomo równo zniszczona, wyludniona. Ktoś ją odbudowywał, być może dom w którym obecnie mieszkam , powstał dzieki tym właśnie ludziom. Zapewniam, że 90% obecnych Warszawiaków nie ma nic wspólnego z rdzennymi mieszkańcami z dziada pradziada. Nie popieram janosikowej moralności, ale gdzieś jest granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach IP: *.torun.mm.pl 13.07.03, 08:40 Gość portalu: Eay napisał(a): > Moich dziadków też zaraz po wojnie pozbawiono domu ( pozwolono im mieszkać w > jenym z mieszkań na zasadzie przydziału kwaterunkowego) potem wyprowadzili sie > gdzie indziej. Po latach ojciec ( spadkobierca) zobaczył dom i nawet nie stara > sie, żeby go odzyskać, choć kamienica jest w dobrym punkcie i posiadamy > dokumenty. Uznaliśmy, że gra nie warta świeczki. Wszyscy mamy mieszkania ( > kupione z zarobione pieniądze), zawody nie związane z administrowaniem > nieruchomościami oraz brak czasu na użeranie się z urzędami a > także......odrobinę uczciwości. hahahahahah jeśli to ostatnie to prawda, to naprawde śmieszne jest to w jaki przekomiczny sposób niekrtórzy próbuja usprawiedliwić swe lenistwo, głupote czy kompletna nieudolnośc. W takim przypadku słusznie was pozbawiono majątku bo zamarnowalibyście go błyskawiczne pewnie sprzedalibyście za grosze i tyle było by po kamienicy - zmarnowalibyście to co przodkowie cieżko zapracowali tylko czy dziadek wasz w grobie się nie przewraca? ale ja sądze, że to tylko poza - mająca ustprawdiedliwić że nic nie robicie bo tak napradę nie macie szans odzyskania kamienicy - a w jakim ładnym świetle można sie przedstawiać!!! jaki głupoty pisać!! hehehehehe Cóż winni są ludzie, którzy W DOBREJ WIERZE > zamieszkali w otrzymanym z przydziału lokalu? Gdzie się maja podziać? Warszawa > była po wojnie , jak wiadomo równo zniszczona, wyludniona. Ktoś ją odbudowywał,> być może dom w którym obecnie mieszkam , powstał dzieki tym właśnie ludziom. Warszawa o nie to nie cala Polska!!!! a problemy na lini właściciel - lokator są identyczne daje Ci coś to do myślenia???? > Zapewniam, że 90% obecnych Warszawiaków nie ma nic wspólnego z rdzennymi > mieszkańcami z dziada pradziada. > Nie popieram janosikowej moralności, ale gdzieś jest granica. Odebrac swoje to jest janosikowa moralność!!!!! - gdzie mieszkasz wpadnę po samochód , czy inne rzeczy przecież - wezme i zaraz zamienięna 1 butelkę wódki którą wypiję a Ty jako osoba "uczciwa:" nie popierająca janosikowej moralnosci nie bedziesz żadac zwrotu tych rzeczy od nabywcy który wprawdzie wiedziął że to kradzione ale p[otrzebował samochodu i innych rzeczy hehehehehehe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eay Re: Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach IP: *.chello.pl 13.07.03, 20:09 Jesteś tak głupi, ze szkoda słów. Nie jestem ani nieudolna ani leniwa. Gdybym taka była nie dorobiłabym sie paru rzeczy w zyciu. Tam gdzie Ty obecnie mieszkasz tez prawdopodobnie stał kiedys jakiś dom! Szczerze i serdecznie Ci zyczę, aby potomek właściciela z aktem notarialnym w ręku zapukał do Twojego wypieszczonego mieszkania i oświadczył, że to wszystko jest jego ( w mysl obowiązującego prawa to co stoi na czyimś gruncie stanowi jego własność). Następnym korokiem powinno być podniesienie Ci czynszu do wysokości maksymalnej i rozpoczęcie, zgodnie z literą prawa, wyszukanych szykan, aż do niewpuszczenia Cie do mieszkania włącznie. W ramach rekompensaty proponuje przydzielić Ci norę 2x3 bez cw za to z grzybem. Właścieielowi przecież ktos kiedyś zabrał jego własność. Mam nadzieje, że podzielisz losy lokatorów ul. Zgoda 1. Aha zapomniałam jeszcze, że dobrze by było, abyś nie miał gdzie się podziać z meblami, książkami , ubraniami itp. SPRAWIEDLIWOŚCI MUSI SIĘ STAĆ ZADOŚĆ - nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Typowy byly wlascieciel ktory ma w 4literach IP: *.skorosze.2a.pl 13.07.03, 20:57 Gość portalu: Eay napisał(a): > Jesteś tak głupi, ze szkoda słów. Nie jestem ani nieudolna ani leniwa. Gdybym > taka była nie dorobiłabym sie paru rzeczy w zyciu. Tam gdzie Ty obecnie > mieszkasz tez prawdopodobnie stał kiedys jakiś dom! Szczerze i serdecznie Ci > zyczę, aby potomek właściciela z aktem notarialnym w ręku zapukał do Twojego > wypieszczonego mieszkania i oświadczył, że to wszystko jest jego ( w mysl > obowiązującego prawa to co stoi na czyimś gruncie stanowi jego własność). > Następnym korokiem powinno być podniesienie Ci czynszu do wysokości maksymalnej > > i rozpoczęcie, zgodnie z literą prawa, wyszukanych szykan, aż do niewpuszczenia > > Cie do mieszkania włącznie. W ramach rekompensaty proponuje przydzielić Ci norę > > 2x3 bez cw za to z grzybem. Właścieielowi przecież ktos kiedyś zabrał jego > własność. Mam nadzieje, że podzielisz losy lokatorów ul. Zgoda 1. > Aha zapomniałam jeszcze, że dobrze by było, abyś nie miał gdzie się podziać z > meblami, książkami , ubraniami itp. SPRAWIEDLIWOŚCI MUSI SIĘ STAĆ ZADOŚĆ - > nieprawdaż? Kupując działkę pod dom zrezygnowałem z dwóch bardzo przyzwoitych lokalizacji, bo okazało sie, że ziemia pochodziła z przymusowej parcelacji gruntów prywatnych dokonanej przed wojną. Parę osób, w tym jakiś ośrodek sportowy dla niepełnosprawnych czy coś takiego w pobliżu już ma niezłe kłopoty - hahahahahaha. Moi niedoszli sąsiedzi kupili sobie działki w tym miejsci WIEDZĄC o roszczeniach byłej właścicielki wobec terenów pobliskiego ośrodka. Zaryzykowali i teraz żałują. Mimo, że wszystko było uregulowane w księgach wieczystych, wolałem dmuchać na zimne. Kupując mieszkanie, sprawdziłem na jakich zasadach przedsiębiorstwo budujące blok stalo się właścicielem gruntu oraz na jakiej podstawie włascicielem był sprzedający. Kazdy, kto nie przedsięwziałby takich kroków powinien sam do siebie mieć pretensje, jeśli okradziony właściciel zapragnie go wyprawić na zieloną trawkę albo w najlepszym wypadku do nory z grzybem. Właściciel nie zaczyna od szykan tylko od uprzejmej, ale zdecydowanej prosby o opuszczenie lokalu lub o płacenie wyższego czynszu. Skoro to nieskutkuje, a prawo ma byłego właściciela w dupie, to cóż on ma robić? Po wojnie z pewnością był deficyt mieszkań (chociaż praktycnzie tylko Warszawa była na prawdę poważnie zniszczona). Ale ci, których Władza Ludowa zakwateroiwała w cudzych domach mieli 50 lat na to, żeby sobie zarobić na własne mieszkanie. Ale widocznie woleli przepuszczać forsę na wczasy w Bułgarii, perfumy z Pewexu, ciuchy z Różyca i maluchy na talony. A teraz obudzili się z łapą w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki do prymitywnej istotki IP: *.torun.mm.pl 13.07.03, 21:58 Gość portalu: Eay napisał(a): > Jesteś tak głupi, ze szkoda słów. Nie jestem ani nieudolna ani leniwa. Gdybym > taka była nie dorobiłabym sie paru rzeczy w zyciu. Tam gdzie Ty obecnie > mieszkasz tez prawdopodobnie stał kiedys jakiś dom! Szczerze i serdecznie Ci > zyczę, aby potomek właściciela z aktem notarialnym w ręku zapukał do Twojego > wypieszczonego mieszkania i oświadczył, że to wszystko jest jego ( w mysl > obowiązującego prawa to co stoi na czyimś gruncie stanowi jego własność). > Następnym korokiem powinno być podniesienie Ci czynszu do wysokości maksymalnej > > i rozpoczęcie, zgodnie z literą prawa, wyszukanych szykan, aż do niewpuszczenia > > Cie do mieszkania włącznie. nie przyjdzie bo moj dziadek o to zadbał!!!!!!!! wierzył że jego nastepcy nie będa idiotami io swoje zadbają!!!! W ramach rekompensaty proponuje przydzielić Ci norę > 2x3 bez cw za to z grzybem. Właścieielowi przecież ktos kiedyś zabrał jego > własność. BraWO JAKIĘŚ przebłyski myślenia!! Mam nadzieje, że podzielisz losy lokatorów ul. Zgoda 1. > Aha zapomniałam jeszcze, że dobrze by było, abyś nie miał gdzie się podziać z > meblami, książkami , ubraniami itp. SPRAWIEDLIWOŚCI MUSI SIĘ STAĆ ZADOŚĆ - > nieprawdaż? Ne stanie się dopuki idioci z PPS nie będą przy władzy acha i Ty hahahahahahah nie przelewaj żołci na innych z powodu własnej niezaradności!!! Pozdrawiam PS jak wytrzźwiejesz zajnrzyn na moje forum prywatne poradzimy co nieco chyba że jestes z PPS u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eay Re: do prymitywnej istotki IP: *.chello.pl 16.07.03, 15:44 Żółci nie przelewam. Myślę, że gdyby żył mój dziadek, zresztą znany przedwojenny adwokat, postąpiłby podobnie. P.S. Zamiast innym przyczepiać etykietke "prymitywnych istotek" radzę nauczyć sie ortografii, gdyż brak znajomości zasad poprawnego pisania w ojczystym języku dość marnie świadczy o autorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.torun.mm.pl 13.07.03, 08:45 Naprawde to szczyt szcztów dbać o kamienice, remontowac ją, załatwic mieszkania lokatorm - czy tak postępuje postsocjalistyczny właściciel??? Kamienica powinna byc brudna, zaniedbana a loktrozy nie powinni płacic czynszu !!!!!! oto istota socjalizmu . Jak ktos tego nie rozumie to jest chamem, złodziejm i kim tam jeszcze Przeciez to oczywiste Pan Loklator DOSTAŁ mieszkanie a nie wynajmuje je zrozumcie wy krwiopiojcy władza ludzowa DAŁA - nie wynajęła - to jak teraz mozna ZABIERAC!!! Niech żyje Ikonowicz i wszyscy inni nierobi którym pasuje życie za cudze!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: 200.76.76.* 13.07.03, 22:21 Gość portalu: krotki napisał(a): > Niech żyje Ikonowicz i wszyscy inni nierobi którym pasuje życie za cudze!! > Pozdrawiam Tak! NIECH ŻYJE... JAK NAJKRÓCEJ!!! Kula w łeb chamowi śmierdzielowi komunistycznemu. Ech gdybym spotkał tego pruszkowskiego cwelika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 22:44 Widac jakie prawo z ciebie-zwyczajny maly smiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności [...] IP: 200.76.76.* 13.07.03, 22:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 23:15 Szkoda ze tylko tak potrafisz dyskutowac maly czlowieczku...a gdyby nie moj dziadek i tysiace jemu podobnych to chuju jeden nie mial bys gdzie mieszkac- panstwo dbalo o tych co pomagali mu dzwignac sie z ruin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności [...] IP: 200.76.76.* 13.07.03, 23:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 23:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności [...] IP: 200.76.76.* 13.07.03, 23:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.03, 23:40 Inteligent sie znalazl z Koziej Wolki-hehehehe-maly czloweiczek z ciebie-naucz sie smieciu szacunku dla starszych...bo kiedys sam bedziesz stary a wtedy zobaczysz jak to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Własności [...] IP: 200.76.76.* 13.07.03, 23:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Ikonowicz IP: 213.17.234.* 16.07.03, 12:54 Podobno założył bojówkę lewacką, złożoną ze skinów i innych kibiców, których nie wpuszczają na stadiony. Ktoś mi mówił, że była na ten temat publikacja, w Polityce, Wprost albo Newsweeku. Coś bliżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik Po pierwsze.... IP: *.man.polbox.pl 13.07.03, 13:13 nie "Zgody 1", tylko "Zgoda 1", po drugie, czy budynek ten został oddany właścicielowi, czy sprzedany przez miasto byle komu?, po trzecie przy generalnym remoncie budynku najpierw wyprowadza się ludzi, a potem robi remont! No ale jesli szanowny kamienicznik to sój koleś, to ma to wszystko w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: 213.17.234.* 14.07.03, 12:03 Tak to już jest, jak bolszewicy próbują ukraść cudze mienie www.senatorjanowska.arg.pl/d_lokatorzy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.torun.mm.pl 14.07.03, 13:16 Kamień czemu nie karzesz tej komunistce zmienic zapis na www i nie zażądasz sprostowania ew przerproszenia chociaż wątpioe by ta czerwona szmata miałą krztę honoru i zrobiła to!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 14:52 Ciekawe czemu zaden z was nie probuje zainteresowac sie losem lokatorow-nie wszyscy maja tak dobrze jak wy-sprobujcie znalezc rozwiazanie a nie tylko ciagle uzywac okreslen typu "czerwona szmata", "bolszewicy" etc.Ja zaproponowalem rekompensate w bonach lub obligacjach SP. Dodajcie cos od siebie uczeni forumowicze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: 213.17.234.* 14.07.03, 15:01 Tylko mi nie mów, że bogatszy ma obowiązek dzielić się z biedniejszymi. Może chcesz na to ustawę, która to zagwarantuje? Jako właściciel kamienicy lokatorskiej mówię: okradacie nas!!! Wy, lokatorzy, sami rozwiążcie swój własny problem. To wasz problem, a nie nasz! To wy pasożytujecie na cudzym mieniu, a nie my. To wy odnosicie korzyść materialną z obecnego stanu, a nie my. Dla nas to strata materialna i nie wiedzieć dlaczego każecie nam ją ponosić w nieskończoność. To wy idźcie do gminy po inny lokal, który jest rzeczywiście jej własnością. To wy występujcie do skarbu państwa o odszkodowanie za to, że was oszukał. To wy bądźcie aktywni, a nie my. Dobrze to przemyśl, lokatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krotki Re: Właściciel kamienicy na ul. Zgoda 1 nie wpusz IP: *.torun.mm.pl 14.07.03, 18:18 Gość portalu: Stolica napisał(a): > Ciekawe czemu zaden z was nie probuje zainteresowac sie losem lokatorow-nie > wszyscy maja tak dobrze jak wy-sprobujcie znalezc rozwiazanie a nie tylko > ciagle uzywac okreslen typu "czerwona szmata", "bolszewicy" etc. wzruszyłes mnie do głębii jestes czuły na ludzka niedolę to poczytaj sobie dalej. Sa dobrz ludzi i żli załużmy że wsród właścicieli i Loktorów jest to równa liczba Lokatoró z pewnościa jest więcej niż właścicieli zatem większa ich liczba powinna byc - w liczbach bezwzględnych- tych dobrych, ale pogódzmy się że niech bedzie chociaz 1 % OK?? Właścieli jest ok 10-15 razy miniej wygląda na to że chociaż co którys 7-10 n kaminicznik powinien mieć u siebie chociaz 1 "dobrego lokatora" - Zatem pytam co ci dobrzy ( o złych nawet nie mówmy) zrobili dla włąścicieli jak oni byli wyrzucani ze swojej własności!! Pokaż mi 1 lokatora który do 1995 roku płacił ZA SIEBIE opłaty za wodę i wywóz nieczystości stałych i płynnych!! Zaznaczam "za siebie" bowiem wówczas te opłaty były liczone w czynszu i obarczały włąścieli. Mogę z łatwościa Ci udowodniż, że w latach 1986 -1995 miałem sporo mieszkań w których czynsz !!! nie starczał na te opłaty - a gdzie reszta, sprzątanie, kominy, PZU obowiązkowe!!!, Podatki od nieruchomości, prąd na kladce schodowej, odśnieżanie w zimie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Kocham tę kobietę ! IP: 213.17.234.* 14.07.03, 15:11 To moja perełka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=6959311 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Kocham tę kobietę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 15:20 Jesli tak bedziemy rozmawiac , do niczego nie dojdziemy-a tak na zakonczenie- jestem wlascicielem mkieszkania ktore sobie wykupilem-niemniej jednak zauwazam ludzkie problemy i niekiedy tragedie powodowane przez dzialanie takich jak Ty...przemysl to sobie-nie jestes wcale lepszy od wielu lokatorow kwaterunkowych-nie ma ludzi lepszych i gorszych-postaraj sie nad tym pomyslec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Masz własnościowe ??? IP: 213.17.234.* 14.07.03, 18:16 Tak? Masz mieszkanie własnościowe? Duże? To teraz sobie wyobraź, że w twoim mieszkaniu pojawiają się obcy lokatorzy. Nie wolno ich wyrzucuć z żadnego powodu! Czynsz, jaki ci płacą, reguluje państwo, nie wystarcza na utrzymanie mieszkania. Musisz z pensji dokładać do nich comiesięcznie. Pewnego dnia lokatorzy twojego własnościowego mieszkania przestają płacić. Powód: zwolnienia z zakładu pracy. Teraz musisz z pensji zapłacić za nich wszystko: za ich ogrzewanie, za wodę i kanalizację, za wywóz ich śmieci, itd. Próbujesz ich logicznie rzecz biorąc wyeksmitować, ale nie wolno! Troskliwy rząd wymyślił, że nie wolno, bo są bezrobotni, starzy, w ciąży, obłożnie chorzy, itd. Tak więc do końca życia utrzymujesz w 100 procentach obcą ci rodzinę. Jak długo wytrzymasz, dopłacając do życia obcych w twoim mieszkaniu własnościowym np. 1000 złotych miesięcznie, jeśli duże? W tym czasie twoje mieszkanie podlega degradacji, dekapitalizacji. Jak długo wytrzymasz? Oj, zapewniam cię mądralo, że wielu nie wytrzymało. Wielu właścicieli kamienic, szczególnie tych w podeszłym wieku, nie wytrzymało i oddało swe kamienice państwu. Tobie też z całego serca życzę, żeby: 1. jak będziesz na za długich wakacjach, państwo wpakowało ci obcych, uzasadniając to dramatycznym głodem mieszkań i nadzwyczajną sytuacją (państwo powinno wydać dekret, żeby ładniej wyglądało); 2. system wykończył cię ekonomicznie, po czym: 3. żebyś został zmuszony oddać państwu swój majątek - mieszkanie własnościowe. Jeśli ZROZUMIAŁEŚ - to ci tego szczerze i z całego serca nie życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamień Lepsi i gorsi IP: 213.17.234.* 16.07.03, 12:57 Oczywiście że są ludzie lepsi i gorsi. Uczciwi i złodzieje. Właściciele i lokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Właściciel - to jego własność. To jego dom. nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 18:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolica Re: Właściciel - to jego własność. To jego dom. n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 23:18 Ale przeciez o ile mi wiadomo to wlasnie WLASCICIEL doprowadzil kamienice do stanu w jakim znajduje sie obecnie-jesli tak jest to sprawa nadaje sie do prokuratora-gdyby wyszlo na jaw ze zrobil to celowo aby wykwaterowac lokatorow.A nie kazdy lokator to zlodziej-nie ma co z wami dyskutowac-a jak ten smiec nie ma kasy na utrzymanie budynku to niech odda go panstwu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patzak Re: Właściciel - to jego własność. To jego dom. n IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 00:16 Oj, Betonową stolico masz mózgownicę... Odpowiedz Link Zgłoś