Dodaj do ulubionych

I znowu ku przestrodze dla dziewczat.

21.07.06, 22:09
Autentyczne, biezace. Bardzo prosze nie popelniajcie podobnych bledow, bo zal,
bo szkoda zmarnowanych lat, a moze zycia?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40687&w=44618955&a=45650405
Obserwuj wątek
    • jozek_cork Tadziu 21.07.06, 22:16
      poprostu samo zycie, nasza codziennosc, ile osob w ten sposob brnie w to zycie,
      a do tego na wlasna prosbe, pozdrawiam
    • zbuntowany8aniol Samo zycie,ale przed tym sie nie uchronimy. 21.07.06, 22:53
      Milosc nie wybiera,wiec czasem trza zaryzykowac.
      • tadeuszx Aniol, no prosze Cie, jak moze zakochac sie 22.07.06, 09:53
        dziewczyna w czlowieku duzo starszym od jej ojca?? W dodatku zonatym,
        dzieciatym i pijaku???
        • zbuntowany8aniol Tadzio,widocznie mozna,skoro takie przypadki... 22.07.06, 11:36
          ...sie trafiaja.
    • zettrzy Re: I znowu ku przestrodze dla dziewczat. 22.07.06, 15:07
      no ale przeciez ona to zrobila liczac na korzysci materialne, tyle ze sie
      przeliczyla, tak?
      to tak jak grac na loterii i duzo przegrac, albo wez tego goscia ktory
      odziedziczyl fabryke, fabryka splajtowala i gosc mial do wyboru bezdomnosc lub
      nisko platna prace... tez zmarnowane zycie, mozna by powiedziec
      • tadeuszx Masz rację Zettrzy. Życie to loteria, ale można 23.07.06, 17:52
        zminimalizować ryzyko, jeżeli się wcześniej popatrzy, przemyśli, posłucha opinii
        innych i dopiero decyduje. Nie tak pochopnie, na łapu capu! Owszem, zawsze można
        się nadziać, ale w takiej oczywistej jak ta tutaj sprawie??! Popełnić aż tak
        rażący błąd, taką po prostu podstawową głupotę!!? Powiem wprost, gdybym tego nie
        widział i nie znał, wiecie że pewnie bym nie uwierzył? Dlatego mocno apeluję
        szczególnie do dziewczyn: Uważajcie z wyborami. Wcześnie myślcie, a nie po czasie.
        • zettrzy Re: Masz rację Zettrzy. Życie to loteria, ale moż 23.07.06, 20:52
          jej sie wlasnie wydawalo ze byla bardzo cwana i zminimalizowala ryzyko, tyle ze
          jej nie wyszlo
          opinie innych nie musza byc najbardziej pomocne, bo
          a) inni moga byc niedoinformowani/poinformowani w przeciwnym kierunku
          b) inni moga miec zlosliwa motywacje
          c) inni nie sa nami i nie moga podejmowac naszych decyzji
          • tadeuszx Re: Masz rację Zettrzy. Życie to loteria, ale moż 23.07.06, 21:07
            Ad. a, b, c : cyt:"Rodzice wyrzekli sie jej," - za co się wyrzekli? Bo nie
            posłuchała. Oczywiście motywacje rodziców trudno uznać za złośliwe (b), chyba
            dziecko powinno wziąc pod uwagę rady tych, którzy ją powołali do życia i
            wychowali? (c), niedoinformowanie w przypadku ponad 30-lat różnicy wieku?? Tu
            nie ma potrzeby dodatkowych informacji. Ta jedna dyskwalifikuje (a).
            • zettrzy Re: Masz rację Zettrzy. Życie to loteria, ale moż 25.07.06, 02:51
              tadeuszx napisał:

> Ad. a, b, c : cyt:"Rodzice wyrzekli sie jej," - za co się wyrzekli? Bo nie
              > posłuchała. Oczywiście motywacje rodziców trudno uznać za złośliwe (b),

rodzice z reguly OCZEKUJA od dzieci okreslonych zachowan, niekoniecznie
              pozadanych przez same dzieci ani specjalnie korzystnych dla dzieci; poczytaj
              sobie na forach rodzicielskich jak to trzeba miec dziecko "zeby ktos sie toba
              zajal jak bedziesz w podeszlym wieku", a w kazdym razie rodzice oczekuja od
              dziecka aby mozna je bylo wystawiac na pokaz i chwalic sie jakie to niesamowite
              osiagniecie, owo dziecko
              wyrzekli sie jej bo w ich srodowisku stracili przez nia twarz, oraz dotarlo do
              nich ze im uciekla, by tak rzec, czyli na starosc bedzie sie zajmowala tym
              pacanem a nie wlasnymi rodzicami

chyba
              > dziecko powinno wziąc pod uwagę rady tych, którzy ją powołali do życia i
              > wychowali?

patrz wyzej: motywacje rodzicielskie, przyczyny dla ktorych zostaje sie
              rodzicem, wcale nie sa tak bezwarunkowo nakierunkowane na dobro dziecka

(c), niedoinformowanie w przypadku ponad 30-lat różnicy wieku??

jak najbardziej - co bylo obyczajowo adekwatne 30 lat temu dzisiaj moze byc
              wrecz osmieszajace lub szkodliwe; wiec w tym wypadku oni sa jednak
              niedoinformowani
          • cuski Zettrzy napisała: 24.07.06, 03:43
            Zettrzy napisała:
            - Inni nie sa nami i nie moga podejmowac naszych decyzji.

Podoba mi sie to zdanie smile
            • tadeuszx Najgorzej jest, jak sie dwa adminy spotkają:(( 24.07.06, 16:26
              To tak jeden drugiemu potakuje... że ho, ho...
              Ale mnie osobiście, to podoba się inne zdanie Zetkiwink z innego posta,
              zettrzy napisała:
              > na nich nie ma innej rady niz kij
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28897&w=45659565&a=45676251
              -----> To się nazywa Kobieta! Kijem i już!wink))
        • harajukugirl Re: Masz rację Zettrzy. Życie to loteria, ale moż 26.07.06, 16:28
          Jako jedna z tych przestrzeganych dzewczny z aplu Tadzia moge powiedziec
          zupelnie pewnie ze bzdura jest by jakakolwiek dziewczyna zwiazala sie z kims
          tylko i wylacznie dla kasy i jeszcze do tego miala z nim dziecko, to bzdura
          zadna z nas nie jest taka i jak z jakims oslem jest to dlatego ze cos w nim jest
          dla niej atrakcyjnego; niektore kobiety lubia starszych facetow bo daja im
          poczucie bezpieczenstwa - "kompleks ojca", niektore maja poprostu wielka
          atrakcje do facetow z pozycja i pieniedzmi a niektor do rokendrolowcow i poetow
          wiec nie mozna tak z gory oceniac ze ona tylko po jedno. To po pierwsze a po
          drugie kwestionuje tez popierana tu teorie o tym ze trzeba dokonywac wyborow,
          wyborow w czym w milosci? A Ci co sie tak za dlugo przygladaja i za dlugo
          wybieraja poprostu za zwyczaj zostaja sami.
          No i zaprzeczasz Tadziu sam swojej teori bo skoro w zacytowanym przez ciebie
          watku dziewczyna nie byla zakochana tylko popelnila blad w wyborze , to czyli
          dokonala wyboru co w dalszej czesci twych wypowiedzi uwazasz za bardzo stosowne
          ( moze to byla najlepsza partia dla niej mozliwa w okolicy i sie dlugo nad tym
          zastanawiala ha,ha?) , hmmm czegos tu nie rozumiem.
          • tadeuszx Harajukugirl, ja też! 26.07.06, 18:00
            harajukugirl napisała:
            "...hmmm czegos tu nie rozumiem. "
            -----> No widzisz. A ja mam zrozumieć? Ech dziewczyny, dziewczyny... A ten
            wątek napisałem bo znam, bo mi jej szkoda i fajna dziewczyna a tak się
            zapaćkała! sad(
            • harajukugirl Re: Harajukugirl, ja też! 26.07.06, 22:08
              tadeuszx napisał:

> harajukugirl napisała:
              > "...hmmm czegos tu nie rozumiem. "
              > -----> No widzisz. A ja mam zrozumieć?
              Nie rozumiem czy jestes w zwiazku z tym watkiem za miloscia czy za rozsadnymi
              wyborami- czesem nie da sie tego pogodzic, co tam czasem zazwyczaj. Nie wiesz tego?
              • tadeuszx Harajukugirl, bylem sobie na Galeri i wiesz kogo 26.07.06, 22:17
                tam przyuważyłem? Hehehe... Aha, czekaj, co zaś? ... Noooo w moim wieku to
                rozumiesz że jestem za rozsądkiem... ale gdybym był w Twoim wieku, to pewnie
                byłbym za miłością. Tylko kurna, dziewczyny! Zanim sie zakochujecie, otwierać
                szeroko oczy i myśleć, czy warto!?
                • cuski Podobno MILOSC, to... 27.07.06, 02:28
                  Podobno MILOSC, to najpiekniejsza rzecz, jaka sie moze przydarzyc czlowiekowi.
                  • zettrzy Re: Podobno MILOSC, to... 27.07.06, 04:36
                    no wlasnie
                    a serce nie sluga robi co chce
                • zbuntowany8aniol Ja mysle,ze nie warto... 27.07.06, 08:05
                  ...nawet jak ma sie szeroko oczy otwarte tez mozna popelnic glupstwo.
                • harajukugirl Do Tadzia 28.07.06, 05:38
                  Kochac nie warto wogole bo milosc to poswiecenie a czy warto sie poswiecac??? A
                  co do wieku to niektorym z wiekiem inteligencji ubywa.
                  • cuski Harajuku 28.07.06, 11:48
                    Warto sie poswiecac, bo zycie egoistyczno-nacystyczne jest ch*** warte wink
                    • harajukugirl Re: Harajuku 28.07.06, 16:47
                      No i toz dlatego wszyscy sie posiwecaja i swiat sie kreci.
                      • cuski Re: Harajuku 29.07.06, 03:21
                        W tym wlasnie problem, ze nie wszyscy sie poswiecaja - zawsze znajda sie
                        jakies pasozyty smile
                        • harajukugirl Re: Harajuku 29.07.06, 15:45
                          Well, niektorzy poswiecaja sie latami i przestaja jak nie widza sensu, nie mozna
                          powiecac sie cale zycie to nie zdrowe dla nikogo ani powiecajacych ani tych co
                          sie im poswiecamy.
                          • cuski Re: Harajuku 30.07.06, 01:38
                            A co jest zdrowe ? smile
                            • harajukugirl Tomek 18.12.06, 06:23
                              cuski napisał:

> A co jest zdrowe ? smile

Czy znalazles na to odpowiedz?
                          • jozek_cork hurajukugirl 30.07.06, 12:59
                            dlatego ja wole wiesc tryb zycia egoistyczny, moze to malo eleganckie ale wiem
                            zawsze na czym stoje, albo leze, pozdrawiam
    • aldona401 Re: I znowu ku przestrodze dla dziewczat. 24.07.06, 16:37
      Swiat bylby piekny, zeby ludzie sluchali przestrog, czerpali z doswiadczenia
      innych. Jakos tak jest, ze sami uwazamy sie za madrzejszych od reszty i mamy
      swoje zdanie. Powtarzamy nawet wlasne bledy. I przez cale zycie lecimy jak cmy
      do swiatla.
    • tradycja1 Re: I znowu ku przestrodze dla dziewczat. 25.07.06, 03:16
      Na nic nie ma reguly , na milosc chyab tez nei , bo kazdy ja innaczej postrzega.
      Jak w piosence....

Kiedy byłem,
      kiedy byłem małym chłopcem, hej,
      wziął mnie ojciec,
      wziął mnie ojciec i tak do mnie rzekł:
      Najważniejsze co się czuje,
      słuchaj zawsze głosu serca, hej.

Kiedy byłem,
      kiedy byłem dużym chłopcem, hej,
      wziął mnie ojciec,
      wziął mnie ojciec i tak do mnie rzekł:
      Głosem serca się nie kieruj,
      tylko forsa ważna w życiu jest.

• cuski Tradycjo 25.07.06, 03:25
        Cosik mi slowa tej piosenki nie pasuja smile
        • tradycja1 Re: Tradycjo 25.07.06, 03:28
          E no nie mow ze Nalepy nie znasz.
          • cuski Re: Tradycjo 25.07.06, 03:29
            A ja myslalem, ze to z PERFECTU, he he he...
            • tradycja1 Re: Tradycjo 25.07.06, 04:52
              A tak w ogole wracajac do tematu to czestym motywem w filmach, zartach a nawet
              zyciu jest sytuacja gdzie kobieta wypomina mezowi ze glupia byla ze za niego
              wyszla, za zaslepiona byla a jakis Wiesiek* co sie o nia ubiegal to teraz
              dyrektorem jest i dom piekny pobudowal itp wink i co ona by nie miala i jakby sie
              to jej nie zylo.
              • cuski Re: Tradycjo 25.07.06, 05:10
                Tak dumac moga chyba tylko materialistki smile
                • tradycja1 Re: Tradycjo 25.07.06, 05:20
                  E no...jak sie ma w domu chwasta wink a milosc gdzies uleciala to zartem czy tez
                  nie rozne rzeczy sie mowi.
                  Tutaj faceci tez nie sa niemowami.
                  • tadeuszx Re: Tradycjo 25.07.06, 15:19
                    a słyszałem, że chwasty trzeba pielić, czy plewić... noooo, jednym słowem
                    wyrywać!wink
                    A Ty Tradycjo dopuściłaś, żeby Ci to wyrosło w domu? Gdzie? W doniczce?
                    • tradycja1 Re: Tradycjo 25.07.06, 16:43
                      Oj nic mi nie wyroslo smile
                      Tak tylko...gdybam smile
                      • tadeuszx Re: Tradycjo 25.07.06, 22:24
                        Jak chcesz, to Ci podrzucę szczepkę chwasta Tadzia. Zrobisz temu szczepkowi
                        troche miejsca w łóżku i zaraz, mówię Ci, to pieruństwo chce zapuszczać
                        korzenia!? Heh, a później wiesz jak trudno to usunąć?! Uuuuuu-u, tak trudnowink)
                        • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 01:35
                          Oj Tadziu Ty bylbys bardzo facet na TAK, gdybym tylko ja sie mogla takich slow
                          na forum spodziewac.

PS. Mam wrodzona wade zaborczosci wink
                          • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 02:22
                            Moja dziewczyna tez jest zaborcza wink
                            • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 05:24
                              cuski napisał:

> Moja dziewczyna tez jest zaborcza wink

To i tak malo (albo zyje w niewiedzy hehe) ze ci pozwala tyle czasu na necie
                              spedzac.Ja bym odciagala Cie ( w domysle ukochanego faceta)
                              • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 05:26
                                Ona wie o tym, dlatego czasami kreci noskiem i pokazuje fochy wink
                                • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 05:32
                                  No to zmienia postac rzeczy.Milosc choc ufa to i ma nutke zdrowej zazdrosci smile
                                  • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 05:34
                                    Lepiej zeby zamiast calej nutki miala pol-nutke, he he he...
                                    • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 05:34
                                      Mozesz sie z nia licytowac na cwiercnute.
                                      • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 05:35
                                        Pol-nuta jest w sam raz, he he he...
                                        • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 05:39
                                          Nie ma co sie godzic za szybko , nie ma jak mile a zadziorne przekomarzanie z
                                          ukochana osobka.
                                          • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 05:46
                                            Oj ona sie lubi przekomarzac, a czasami, to az zanadto, he he he...

Tadeusz nie mialby z nia szans smile

PS. Mowie do niej kiedys:
                                            - Jak polece do Polski, to ciekawe, czy po moim powrocie
                                            z forum nie pozostana szczatki, a ona do mnie:
                                            - Ja sie moge nim zaopiekowac - tylko sie rozesmialem smile
                                            • tradycja1 Re: Tradycjo 26.07.06, 05:56
                                              Ooo znaczy sie ma smaka na forum.

( sorry ale nie jestem w temacie na biezaco, nie wiem czy ona tu pisuje czy nie )
                                              • cuski Re: Tradycjo 26.07.06, 06:06
                                                Nie, moja dziewczyna tutaj nie pisuje, ale miala okazje poczytac pewne
                                                skasowane forum i nakreslic potret psychologicznych pewnych osobnikow.
                        • cuski :) 26.07.06, 02:21
                          smile
      • tadeuszx O ja Cię.... ale się rozgadaaaali 26.07.06, 10:06
        i to w nocy, żeby nikt nie widział?! Kurna, a ja nic nie podejrzewałem, że
        Tomasz jest aż tak... Tradycyjny smile))
        • cuski He he he he... 26.07.06, 11:47
          He he he he...

A co, tylko Tobie i Aniolowi wolno gadac ? wink

PS. Wczoraj zesmy se poprowadzili nocne rozmowy Polakow wink
          • tadeuszx He he he he... - bedziesz miał to he he... czekaj, 26.07.06, 13:42
            niech no tylko Twoja dziewczyna obada te tzw. "nocne rozmowy Polaków"!! smile)
            • cuski Tadeusz 27.07.06, 02:30
              Czym jest MILOSC bez wzajemnego zaufania ? wink
              • tadeuszx Aha... no tak, Tomasz, całkiem fajnie gadasz. 27.07.06, 15:59
                Ale jeden drobny szczególik tutaj przeoczyłeś, że miłość jest uczuciem
                niekontrolowalnym! Nawet będąc zakochanym w jakiejś (jakimś), nagle, w ułamku
                sekudy ta strzała Amora trafia i.... pozamiatane po tamtej miłości!! Już jest
                następna i co wtedy zrobisz?
                • cuski Tadeusz 28.07.06, 03:14
                  Jeszcze mi sie taka sytuacja nie zdarzyla smile
                  • tadeuszx Nie życzę, ale... ??? 28.07.06, 12:30
                    Nigdy nic nie wiadomo? Bo dajmy na to, że Twoja dziewczyna spotyka mnie realu...
                    powiedzmy, przypadkowowink Spogląda w moje błękitne, niewinne oczęta i... bach! I
                    się zakochała! wink)
                    • cuski :) 28.07.06, 12:35
                      smile
                      • tadeuszx Aha!!? Bladziuuuutki ten tomaszowy uśmieszek 28.07.06, 17:53
                        oj coś bladziutki wink)) Czyżbym już zasiał wątpliwości? Ale nie martw sie Tomasz,
                        jak Ty dobrze zasiałeś, to nikt Ci dziewczyny nie ruuuuszy, spoko wink)
                        • cuski :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) 29.07.06, 03:22
                          smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          • tadeuszx Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))) 30.07.06, 11:19
                            O taaaak, to co innego smile))))))))
    • tadeuszx Tradyyyyyyyyycja, chodź pogadać ;))) 31.07.06, 17:00
      z Tomaszem oczywiście, bo nie mam co skarżyć jego dziewczynie smile) Obadaj jaki
      macie temat: images3.fotosik.pl/90/62de5d74271f0cb8.jpg Dziewczyny, nie
      wychodzić za takich golasów! Olewa wszystko i zaraz mandat załapie a żona będzie
      płacić!
      • cuski Tadeusz 01.08.06, 02:30
        Toz to zwykly OLEWATOR wink
      • zbuntowany8aniol :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) 01.08.06, 10:11
        Tadzio i on tak przed komeda??Wrrr,a moze to sam policjantwink)))
        Ktora by chciala za takiego wyjsc??

PS.Nie w moim typie i za niski do tego i brode ma jak buszmen,no i sika jak z
        konewki,hihihi

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka