Dodaj do ulubionych

Zbunowany8anioł poszła z pielgrzymką.

05.08.06, 08:51
Życzmy jej szczęśliwego spełnienia zamierzenia, dobrej pogody i wszelkich
pomyślności. Niech bozia jej dopomoże, żeby spełniły się intencje z jakimi
idzie do Matki Boskiej. Trzymajmy kciuki za "naszego" pielgrzyma. By dotarł
szczęśliwie i powrócił do nas.
3m sie Bogusia! Trzymam za Ciebie kciuki! Pozdrówka na drogę i masz od Tadzia
całuska smile
Obserwuj wątek
    • jozek_cork Re: Zbunowany8anioł poszła z pielgrzymką. 05.08.06, 09:41
      A przypadkiem nie idzie jutro ? tj w niedziele ? pozdrawiam
      • zbuntowany8aniol Przypadkiem ide... 05.08.06, 14:44
        ..jutrosmile
    • jozek_cork Dzis ruszyli z Warszawy ! 05.08.06, 14:11
      "Ponad 4 tysiące osób wyruszyło Warszawy z 26. Warszawską Akademicką
      Pielgrzymką Metropolitalną na Jasną Górę. Pielgrzymi mają do przejścia ok. 300
      kilometrów. Wędrować będą przez dziewięć dni."
      • zbuntowany8aniol Mnie sie marzy warszawska pielgrzymka... 05.08.06, 15:02
        ...moja mama raz,albo dwa razy byla...trasa ciezka jednego dnia ida z 40 km i
        do tego 9 dni.
        Jednak krakowska pielgrzymka jest najlatwiejsza trwa 6 dni i trasa nie jest
        trudna idzie sie przyzwyczaicsmile)No i u nas jak liczylam wczoraj,bo juz plan
        odebralam,to jest jakies ok.160 km,bo oni zawsze na mapce mniej podaja by nie
        zrazac pielgrzymowsmile)Najdluzszy etap jest 3 dnia idzie sie wtedy 35 km,ale
        spoko juz tyle razy bylam i ze teraz tez dam radesmile)
        • cuski Z tego co wiem, to... 06.08.06, 03:05
          Z tego co wiem, to rzeszowska pielgrzymka tez jest dluga - chyba 8 dni liczy.
        • speranzaa Re: Mnie sie marzy warszawska pielgrzymka... 06.08.06, 03:42
          Warszawska to nic, wybierz sie na elcka z diecezji Elk, 17 dni jest super.
          Najdluzszy odcinek, ktory pokazywala mapka to byl 42,5 km, ale jak zesmy szli
          to mozna bylo odczuc ze przeszli cos chyba ze 47 km. Po tym dniu to bylam
          wypruta, a rano znow poszlam dalej.
          • jozek_cork Aniol 08.08.06, 08:26
            ciekawe jak idzie sie aniolowi, jaka maja pogode, czy nie musza plynac w
            kajakach ha haah smile
            • cuski Jozek 08.08.06, 12:50
              Aniol leci, a nie idzie do Czestochowy,
              stad ma przewage na innymi pielgrzymami wink
              • jozek_cork cuski 08.08.06, 19:22
                ale co to za lot w strugach deszczu ha ha smile
                • jozek_cork Powrot 13.08.06, 10:31
                  czy to dzis nie wraca aniol z pielgrzymki ? smile
                  • cuski Dzisiaj niedziela, wiec... 13.08.06, 12:51
                    Dzisiaj niedziela, wiec chyba wchodza do Czestochowy.
                    • tadeuszx Re: Dzisiaj niedziela, wiec... 13.08.06, 17:19
                      A powrót? Jak będą wracać?
                      • speranzaa Re: Dzisiaj niedziela, wiec... 13.08.06, 18:02
                        A czy oni nie dochodza do Czestochowy 15 sierpnia w dniu swieta? tak mi cos sie
                        zdaje ,ze wiekszosc pielgrzymek dochodzi 15, choc elcka w ktorej ja szlam, na
                        11, gdyz jest strasznie duzo ludzi 15 sierpnia. Czesc ludzi wraca po dojsciu ,
                        czesc zostaje, albo jedzi edalej w gory. Tadziu , wraca sie pociagiem lub
                        autokarami.
                        • zbuntowany8aniol Speranzza masz racje.. 25.08.06, 13:06
                          ...czesc pielgrzymek wchodzi 15 sierpnia,ale krakowska zawsze 11.08smile
                          • cuski Widze, ze... 25.08.06, 16:50
                            Widze, ze Aniol wrocil z pielgrzymki bardzo uduchowiony - nawet se sygnaturke
                            zmienil smile
                            • zbuntowany8aniol Hmmm...sygnaturka byla bodajze tydzien wczesniej.. 05.09.06, 19:37
                              ...zmienionasmile
                              A czy wrocilam bardziej uduchowiona,to trudno stwierdzic,ale napewno ta
                              pielgrzymka w jakis sposob zostawila sladsmile))
                      • cuski Re: Dzisiaj niedziela, wiec... 14.08.06, 00:13
                        Chyba kazdy na wlasna reke bedzie wracal do domu.
                      • zbuntowany8aniol wracalismy na wlasny koszt... 25.08.06, 13:05
                        ...akurat przy zapisach byla mozliwosc wracania autobusem i tak bylo w moim
                        przypadkusmileMozna bylo tez wracac pociagiem,ale ja jednak wole komunikacje
                        PKSsmile))
                    • zbuntowany8aniol Wchodzilismy do Czestochowy 11.08 25.08.06, 13:03
                      czyli to byl piateksmile
                  • zbuntowany8aniol Oj Tatus:))) 25.08.06, 13:02
                    Wrocilam jeden dzien wczesniej czyli 12.08smile
                • zbuntowany8aniol Na szczescie nie byly az takie strugi,zeby... 25.08.06, 13:02
                  ...nie doleciec do celusmile
              • zbuntowany8aniol Tomek jakbys zgadl:) 25.08.06, 13:01
                Nie lecialam,nie szlam tak jak dawniej...od czasu do czasu gdy bylo zle,to
                jechalam w przedziale dla chorych:]
            • zbuntowany8aniol Pogoda byla w kratke:/ 25.08.06, 13:00
              Dobrze,ze nie lalo tak jak w tamtym roku,ale w samej Czestochowie 2 godziny
              przed Msza lalo przeokropnie,ale za to ostrzedzilo nas podczas Mszysmile
      • speranzaa Re: Dzis ruszyli z Warszawy ! 06.08.06, 03:37
        Aniolku, zycze Ci dobrej drogi, malo deszczu, ale tez niezbyt duzo slonca, bo
        wtedy ciezko isc, malo odciskow o otarc nog, nie ponaciagaj sciegien i dojdz
        szczesliwie ze swymi intencjami do MAtki Boskiej i opisz nam pozniej jak bylo.
        Ja bylam na takiej pielgrzymce, szlismy 17 dni do Czestochowyi bardzo milo
        wspominam te dni.
        Kiedys troche opisze jak na trasie jest cudnie.
    • aldona401 Re: Zbunowany8anioł poszła z pielgrzymką. 05.08.06, 14:35
      wczoraj lalo w calej PL a dzis zaczelo znowu niemilosiernie grzac. Juz sama nie
      wiem co jest lepsze dla idacych.
      • zbuntowany8aniol Powiem Ci Aldona,ze jak strasznie leje to jest... 05.08.06, 15:10
        ..zle,bo pamietam tak z dwa razy jak mielismy wlasnie w trzecim dniu do
        przejscia 35 km i normalnie gdzie sa bodajze 4 postoje to byly tylko dwa szlo
        sie i nawet nie wiem jak sie wtedy doszlo,nogi posluszenstwa odmawialy i do
        tego lalo tak niemilosiernie,ze co jakis czas na chwile cala grupa robila sobie
        chwile przerwy,zeby zlapac choc troszku sil i isc dalejsmile
        A znow jak mocno przypieka to tez niedobrze,bo czlowiek taki wypruty
        idzie...echh,najlepiej zeby bylo chlodno i na to sie zanosi,bedzie tak jak w
        tamtym roku zimno i dotego popoludniami moze lac,ale to nie wazne...jak bedzie
        to bedzie damy radesmile)))))))))
        • cuski Z tego co wiem, to... 06.08.06, 03:07
          Z tego co wiem, to pielgrzymowicze maja dobra obsluge medyczna,
          a moze sie myle ?
          • zbuntowany8aniol Nie mylisz sie,tyle,ze jak to wyglada od kuchni... 25.08.06, 13:11
            ...to lepiej nie mowic.Mialam przyjemnosc korzystac z pomocy Maltanskiej i nie
            powiem by bylo okey.Najpierw mi stwierdzili,ze mam asfaltowke,czyli uczulenie
            na asfalt,gdzie nigdy go nie mialam,a potem jak mi sciegna poszly,to nie bardzo
            mi umieli pomoc...najgorsze bylo to,ze panowala plaga os...lataly do
            wszystkiego,ukaszen mnostwo,wiec jak tu porownac moje sciegna do takiego
            ukaszenia,gdzie ludzie im puchli i nie obylo sie bezinterwencji szpitali w
            kilku przypadkach.Nawet sie zastanawiam czy nie isc na taki kurs i moze w
            przyszlym roku jak doczekam,bede juz szla w sluzbie Maltanskiejsmile)
            • cuski Co to jest ta sluzba maltanska ? 25.08.06, 16:53
              Co to jest ta sluzba maltanska ?
              • jozek_cork Re: Co to jest ta sluzba maltanska ? 29.08.06, 00:14
                Zakon Kawalerów Maltańskich ?
                • jozek_cork Zakon Kawalerów Maltańskich 29.08.06, 00:23
                  Suwerenny Rycerski Zakon Szpitalników Św. Jana Jerozolimskiego zwany Rodyjskim
                  i Maltanskim, znany powszechnie jako Zakon Maltański, posiada dwojaką naturę.
                  Jest on jednym z najstarszych zakonów katolickich i najstarszym zakonem
                  rycerskim. Zakon jest suwerennym podmiotem prawa międzynarodowego. Dewizą
                  Zakonu jest Tuitio fidei et obsequium pauperum (z łac. obrona wiary oraz służba
                  ubogim). Polscy Kawalerowie i Damy zrzeszeni są w Związku Polskich Kawalerów
                  Maltańskich.

Zakon Maltański jest najstarszym zakonem rycerskim wywodzącym się ze wspólnoty
                  mniszej, która w poł. XI wieku utworzyła szpital i przytułek dla pielgrzymów
                  przybywających do Ziemi Świętej. Działalność szpitalnicza i dobroczynna na
                  rzecz chorych stała się nieprzerwanie obszarem działania Zakonu przez następne
                  900 lat.
                  Późniejsze wstąpienie w szeregi wspólnoty rycerzy uczestniczących w wyprawach
                  krzyżowych oraz konieczność obrony powstającego Królestwa Jerozolimskiego przed
                  muzułmanami przyczyniły się do rozwoju także zbrojnej funkcji Zakonu.
    • zbuntowany8aniol Tadzio,dzieki wielkie:)) 05.08.06, 14:44
      Ja ide jutro (niedziela),ale spoko moge nawet 7 dni iscsmile
    • cuski Aniol 06.08.06, 03:03
      Mozesz podrowic ode mnie grupe rzeszowska - mam tam mase znajomych,
      ktorzy co roku ida podziekowac Jasnogorskie Pani, za laski ktore na nich zsyla.
      • aga309 Niezapomniane przeżycie 14.08.06, 00:30
        Myślę, że Aniołek podzieli się swoimi przeżyciami smile

Ps. I może kilka fotek prześle. Zobaczymy!
        • cuski Aga 14.08.06, 00:34
          Tez mam taka nadzieje smile

PS. Wlasnie wrocilem z pracy i ide sie polozyc, bo doslownie padam.
          • aga309 Re: Aga 14.08.06, 00:35
            No to kolorowych snów smile)
        • jozek_cork Re: Niezapomniane przeżycie 15.08.06, 07:26
          moze pomodli sie za mnie smile
          • kiki-sriki kiedy wraca 18.08.06, 13:25
            a kiedy Aniol wraca z tej pielgrzymki???
            • cuski Nie mam pojecia. 19.08.06, 02:58
              Nie mam pojecia.
              • aga309 Już wróciła. 20.08.06, 19:15
                Myślę, że niebawem się odezwie.
                I powie nam coś ciekawego!

Ps. Widzę, że jej tu bardzo brakuje!
                • jozek_cork Re: Już wróciła. 20.08.06, 20:38
                  wrocila dawno, a czy powie cos ciekawego to zobaczymy smile
                  • tadeuszx Anioł, opowiadaj! Popatrz, jak Ciebie zabrakło... 20.08.06, 20:59
                    rozumiesz, nawet Tadzio dał noge, bo mu było smutno smile
                    • zbuntowany8aniol Tadzio,wlasnie widze,jak mnie zabraklo:/ 25.08.06, 12:58
                      Oj ludzie....wszystko w swoim czasiesmile
                  • aldona401 Re: Już wróciła. 20.08.06, 21:25
                    skoro masz kontakt juz od dawna, jak piszesz, to przekazuj wiesc z drugiej reki
                    haha. Ty juz wiesz, czy ma cos ciekawego do powiedzenia. Mozesz puscic troche
                    farby smile
                    • aga309 Re: Już wróciła. 21.08.06, 00:00
                      O nie , farby nie puszczę, bo niewiele wiem smile)
                      Najlepiej , jak sam Aniołek się wypowie!

Wszyscy czekamy na Nią z utęsknieniem,
                      a Tadzio najwyraźniej gdzieś nam uciekł,
                      no tak , bez Naszej Anielicy zrobiło się
                      smutniej sad
                      • zbuntowany8aniol Aga 25.08.06, 13:22
                        Wielkie dziekismile))))))))))
                        Smutno???A to czemu,przecie zyje i mam sie nawet okeysmile)Widac,ze jestem nie
                        zastapiona,hihihismile))Pozdrowienia dla Was moi milismile
                    • zbuntowany8aniol Hahaha...zadnej farby nie bedziemy puszczac;))) 25.08.06, 13:20
                      Wiescie z pierwszej reki sie liczacbig_grin
                  • zbuntowany8aniol Widze Tatus,ze odebrales wiadomosc..... 25.08.06, 13:20
                    ..ze sluzbowej skrzynkismile)
                • cuski Kurna ! 22.08.06, 22:46
                  Ale dawno nie bylo mnie na forum.
                • zbuntowany8aniol Aga 25.08.06, 13:18
                  Ja tez to zauwarzylam,ze mnie tu brakujesmile))
                  Ale musze jeszcze zdziergac i wytrzymac troszku bez kompa...takze
                  cierpliwosci,dacie rade bezemniebig_grin
            • zbuntowany8aniol Widze,ze... 25.08.06, 13:17
              ...sie steskniliscie za mnasmile))
          • zbuntowany8aniol Tatus... 25.08.06, 13:16
            ...wszystkich ogarnal Aniolek modlitwa...nie czuliscie tego???smile)
        • zbuntowany8aniol No przezyciami sie dziele z Wami,ale inaczej... 25.08.06, 13:15
          ..jest pisac z domu,gdzie sie ma spokoj,a inaczej siedzac w cafe-net i pisac na
          szybkiego:]
          Co do zdjec to niestety nie mialam aparatu...jak co roku jest fotograf,ktory
          robi zdjecia...siostra jakies zamowilasmile
      • zbuntowany8aniol Tomek 25.08.06, 13:13
        Bylo tyle ludzi,ze lepiej nie mowic...w naszym czlonie bylo ok.2000 pielgrzymow
        zas w czlonie I bodajze grupa wlochow liczyla ok.1000smileW samej Czestochowie
        bylo nas ok.8000smile)
    • zbuntowany8aniol Zbunowany8anioł juz dawno wrocila z pielgrzymki:) 25.08.06, 12:57
      A dokladnie wrocilam do Krakowa 12.08 kolo 2 w nocysmileDo Czestochowy weszlismy,a
      raczej ja wjechalam 11.08....tak sie poskladalo,ze w tym roku mialam okazje
      jechac w autobusie dla chorychsad Niestety moje sciegna u stop nawalily,ale juz
      wszystko wrocilo do normysmile))
      Wiecej szczegolow w niedalekiej przyszloscismile))Pozdrowienia dla Wszystkichsmile
      • speranzaa Re: Zbunowany8anioł juz dawno wrocila z pielgrzy 30.08.06, 04:26
        Zdaj relacje jak bylo na tej pielgrzymce, ja strasznie lubie takie opisy
        sluchac tz czytac.
        • zbuntowany8aniol Speranzoo 05.09.06, 19:42
          W kilku postach w tym watku relacja bylasmile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka