Dodaj do ulubionych

SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 80

11.01.11, 16:55
SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 80

co sądzicie o tej szkole, czy wysłalibyście tam dziecko ?
Zależy mi na opiniach rodziców

dziękuję
Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 12.01.11, 15:14
      mam doświadczenie z tą szkołą; sam jestem jej absolwentem a w zeszłym roku moja córka osiągneła ten sam co i ja status..:-)
      Wysoki poziom nauki w tej szkole potwierdzają wyniki jej testów gimnazjalnych jej absolwentów; 70% uczniów dostało sie do tych gimnazjów do których chcieli sie dostać..
      Na przykład w przypadku mojej córki do gimnazjum do którego dzis chodzi do egzaminu kwalifikacyjnego podchodziło statystycznie 3,2 ucznia na jedno miejsce.....
      I żeby nie było; córka jest wyjątkowo patentowanym genetycznie leniem - raczej rzadko widziałem ją z książką więc zdane egzaminy zawdzięcza w sumie tylko i wyłącznie temu co jej w tej szkole do głowy, mimo jej aktywnego wewnętrznego sprzeciwu, nakładli ..:-)
      • Gość: kitka Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 19:50
        Szkoła kameralna, nastawiona na indywidualizowanie dziecka, tam nikt nie jest anonimowy. Budynek stary, zniszczony, ale nie to jest najwazniejsze. Panie w świetlicy miłe, nauczyciele wymagający, ale dzięki temu nasze dzieci radzą sobie nieźle w gimnazjach i liceach. Bardzo duzo wyjść klasowych.
        • Gość: magdam30 Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 19:54
          Trafiłam z moją córką na wspaniałą wychowawczynię, inteligentną, wykształconą,a przy tym bardzo miłą, której chce się robić coś więcej niż tylko nauczać. Dzięki niej nasza klasa ma wiele wyjść, ale też prężnie działa w szkole organizując różne akademie, akcje, imprezy klasowe.
          • neospasmina Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 01.04.11, 20:50
            Aktualnie mam tam dwoje dzieci i nie zamieniłabym na żadną inną;
            w klasach 0-3 bardzo miła, ciepła atmosfera, dobre przygotowanie do nuaki w klasach wyższych;
            w klasach 4-6 wysoki, ambitny poziom nauczania, sprawiedliwe oceny
            atutami są : kadra, atmosfera, kameralność, dobra komunikacja z rodzicami
            minusami: zniszczony budynek, brak porządnego boiska, aktualnie brak sali gimnastycznej (remont)
    • Gość: mama Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 15:15
      Dyrekcja bardzo miła dla rodziców, ale nic nie robi dla poprawienia warunków w szkole. Odkąd moje dzieci są w tej szkole boisko dalej beznadziejne, "hala sportowa" wreszcie wyremontowana (pod presją artykułu w gazecie i wielu pism rodziców). To kadra pedagogiczna pracuje na dobry poziom i opinię szkoły, tylko dzięki nauczycielom nasze dzieci wychodzą na liczne wycieczki, uczestniczą w akademiach i akcjach społecznych. Tania siła robocza, dzięki której dyrekcja zbiera laury.
    • Gość: Była uczennica Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 18:43
      Jestem byłą uczennicą jednakże postanowiłam się tu udzielić.
      plusy; mili nauczyciele (nie wszyscy), panie od świetlicy i woźne, smaczne obiady, duża biblioteka.
      minusy; przemoc (w szczególności w klasach 4-6), słaby poziom nauczania, niektórzy uczniowie palą papierosy, nie traktuje się tu wszystkich uczniów równo.
      moja ogólna opinnia to 3/10 (nie polecam)

Pozdrawiam uczennica klas (1-4)
    • Gość: Iwona Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 18:48
      Słabe wyposarzenie i poziom naucznia. Wypisałam dziecko z tej szkoły jak najszybciej się dało.
      • gogologog Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 14.01.12, 22:21
        > Słabe wyposarzenie i poziom naucznia. Wypisałam dziecko z tej szkoły

w dodatku ortografii tam rodzicow nie ucza
        • czarna_porzeczkaa Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 14.03.12, 15:42
          gogologog napisał:

> > Słabe wyposarzenie i poziom naucznia. Wypisałam dziecko z tej szkoły
          >
          > w dodatku ortografii tam rodzicow nie ucza

może dlatego, że szkoła powinna uczyć dzieci a nie rodziców.

Nawiązując do tematu - szkoły nie polecam. Pani dyrektor to człowiek bez inicjatywy i pomysłu. Wygląda jakby życie i zapał uszedł z niej już dawno temu a teraz wegetuje tylko do emerytury. Nie wiem jak to się dzieje że po raz kolejny ta pani wygrywa konkurs na dyrektora!
          Remontu boiska szkolnego doczekaliśmy się po wielu interwencjach, prośbach i groźbach.
          Szkoła nie daje nic od siebie, wyciągają tylko ręce po pieniądze, które idą nie wiadomo na co - co widać po elewacji frontowej budynku.
          Szkole brak jakiegokolwiek wyposażenia - nawet magnetofon musielismy kupić sami.
          W tym roku z naszej klasy wypisało się grono dzieci, rodzice po prostu uciekają.
          Do tej pory szkoła legitymowała się tytułem "Szkoła z klasą" który jak się okazało już dawno temu straciła. Wcale się nie dziwię.
          pozdrawiam i nie polecam!

• Gość: Moose Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.205.95.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.06.12, 09:07
      Nie dawno ukończyłem 6 klasę.
      Nie polecam: niski poziom nauczania, niesprawiedliwi nauczyciele (w-f-ista przeklina), beznadziejne wyposażenie.
      Niestety kilku moich kolegów i koleżanek zostało ofiarami nieuczciwości i dostali stąd ni zowąd dwie jedynki z angielskiego (niestety pani od ang. nie wiedziała skąd się wzięły).
      Chciałbym podkreślić, że nauczyciele kłamią
      NIE POLECAM SZKOŁY!!!!
      • Gość: mamajaga Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 19:25
        A ja polecam !!! Moja córka kończy tę szkołę i dostała sie do bardzo dobrego gimnazjum po kwalifikacjach wstępnych i dodatkowych egzaminach. Z j. polskiego dostała max, a nie robiła nic ponad to, co na lekcjach. Nauczyciele bardzo w porządku, znają z imienia każdego ucznia, sami proponują wyjścia, wycieczki, dodatkowe atrakcje dla klasy. W innych szkołach (z tego co wiem od rodziców) dzieci nie mają tak dobrze.
      • pieniacz Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 25.06.12, 08:35
        > Nie dawno ukończyłem 6 klasę.
        > Nie polecam: niski poziom nauczania

No faktycznie: polonistka do dupy...
        • neospasmina Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 01.07.12, 21:17
          warto podkreślić, że w tym roku szkolnym szkoła ta osiągnęła najwyższy wynik na Mokotowie (wśród szkół publicznych) z testu szóstoklasisty; średnia klas VI na koniec roku to 4,7 i 4,8;
          z czegoś to jednak wynika
          • Gość: absolwentka Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.ae1x201.dibhala.lubman.net.pl 05.08.12, 22:47
            Szkoła bardzo fajna, nauczyciele bardzo opiekuńczy, test zdalismy najlepiej na Mokotowie, dostałysmy sie z koleżankami tam, gdzie chciałysmy.
            • pieniacz Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 06.08.12, 09:11
              do gimnazjum rejonowego?
              • Gość: obserwator Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 18:18
                Pieniaczu, nie wychodzą ci te uwagi. Czytaj ze zrozumieniem.
        • Gość: rodzic115 Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 16:19
          6-klasisto, naucz się poprawnie pisać, a potem wyrażaj swoje opinie w internecie. Widać od razu, że miałeś problem z j. polskim, niestety, nauczyciel z ignorantem nic nie może zrobić.
        • Gość: pytacz Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 20:58
          Dziwię się jak w ogóle ukończyłeś, skoro na forum piszesz z błędami. Ale wydaje mi się, że w tamtym roku 115-tka była na I miejscu w rankingu szkół mokotowskich.
    • shiny.little.things Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna 10.09.12, 13:06
      Dzieci moich znajomych tam chodzą i nie narzekają
      • Gość: ciekawamama Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 16:25
        Ja polecam tę szkołę, nauczyciele najlepsi, jakich kiedykolwiek widziałam. Są organizatorami, inicjatorami, skarbnikami, wychowawcami itd. To jedyna szkoła (a moje dzieci przeszły kilka podstawówek), gdzie nauczyciele są tak mocno zaangażowani w życie klasy. Chce im się bardzo wiele, czesto więcej niż nam, rodzicom. Jedynie brakuje w szkole dobrego menagera, który poprowadziłby szkołę, mam na myśli jej rozwój.
    • Gość: katarzynka Re: SP nr 115 im. Wandy Turowskiej - ul. Okrężna IP: 83.1.191.* 21.06.23, 11:41
      Dzień dobry,
      proszę o aktualne opinie o tej szkole, zamierzam przepisać tam córkę z innej szkoły.
      Dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka