bibibom 13.01.13, 16:50 Proszę o opinię o tej szkole .Planuję tu zapisać swojego synka do zerówki .Synek ma orzeczenie. Waham się pomiędzy szkołą masową a integracyjną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fruzielka27 Re: integracyjna szkoła podstawowa przy ul Bonifa 30.01.13, 01:06 A czemu się wahasz skoro masz orzeczenie? Przecież dziecku z orzeczeniem powinno być lepiej w integracyjnej! Mniejsze klasy, dodatkowa opieka nauczyciela wspomagającego, nie wiem skąd takie dylematy. Moja córka chodzi do klasy integracyjnej w rejonowej podstawówce, ja nie narzekam, choć ona nie ma orzeczenia, tak nas przydzielili po prostu, ale ja b. sobie chwalę. W szkole na Bonifacego moja córka ma koleżankę, postaram się podpytać mamę czy są zadowoleni. Dziewczynka też nie ma orzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hesiaaa Re: integracyjna szkoła podstawowa przy ul Bonifa 04.10.15, 13:03 Mój syn w tym roku skończył szkołę podstawową integracyjną, przy Bonifacego, mimo świadectwa z czerwonym paskiem i zdanego doskonale sprawdzianu szóstoklasisty, nie dostał się tam do gimnazjum. Trudno powiedzieć, czy żałuję tego... są plusy i minusy tej placówki. Dla dzieci niepełnosprawnych na pewno są tam dobre warunki, nauczyciel wspomagający, rehabilitacja, terapie, mało liczne klasy. Jeśli chodzi o nauczanie początkowe, nie byłam zadowolona, bo wychowawczyni ubliżała uczniom, a pani psycholog, do której przyszłam porozmawiać o tym, nie widziała problemu. Również w innych kwestiach, dotyczących mojego dziecka, psycholog z tej szkoły nie okazała się pomocna, miałam więc poczucie, że nasze problemy zostały zlekceważone, zaczęłam więc korzystać ze wsparcia psychologa z centrum zdrowia dziecka. Od 4 do 6 klasy już było lepiej, bo syn trafił na dosyć dobrą kadrę nauczycieli. Ogólnie chyba nie żałuję, że posłałam dziecko do tej placówki, ale zastanowiłabym się długo, gdybym miała drugi raz podjąć tę decyzję. Muszę dodać też, że rodzice w tej szkole są niedoinformowani, e-dziennika nie ma w ogóle, zebrania rzadko, w czwartej klasie nawet nie wiedziałam, jakie oceny ma dziecko wystawione na półrocze (dowiedziałam się dopiero po feriach, długo po radzie zatwierdzającej), strona szkoły jest prowadzona kiepsko bez aktualizacji, pracownia komputerowa wyposażona w stary sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
obrzasku Re: integracyjna szkoła podstawowa przy ul Bonifa 04.05.17, 00:18 Potwierdzam. W 100 procentach. Mam dziecko niepełnosprawne. Nauczyciel jest agresywny, celowo robi na złość, o niczym mnie nie informuje tylko wyżywa się na dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosc Re: integracyjna szkoła podstawowa przy ul Bonifa IP: *.play-internet.pl 04.05.23, 11:41 Czy to jest moze Pani Agnieszka? Pytam poniewaz towniez jestem bardzo zawiedziona szkola I to wlasnie Dlatego ze nie maja nic wspolnego z interracial. Raczej przeciwnie. Uwazam szkole za niebezpieczna I calkowicie nie przygotowana pod katem kadry to tej funkcji. Mysle, ze kuartorium mialoby co tam robic. Odpowiedz Link Zgłoś