Dodaj do ulubionych

Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!!

14.09.05, 12:14
Wszędzie samochody i wszędzie psie kupy.To właścićiel psa powinien chodzić w
wyznaczone miejsca ze swoim psem,a nie ja zdzieckiem które jest na etapie
chodzenia muszę szukać czystych miejsc,których znalezienie wiąże się z cudem!
Nie mogę dziecka wyjąć z wózka bo jeszcze się przewraca ,bo boję się że
buchnie prosto w psią kupę!Także dziwię się że ludzie wyprowadzają psy pod
czyimiś oknami!!!,trzeba mieć trochę kultury ,ludzie!Wielkim miłośnikiem psa
jest sie wtedy gdy możemy się trochę schylić i posprzątać po swoim
pupilu.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • r3003 Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 14.09.05, 20:15
      Ten temat jest już ostro zgrany i do znudzenia wałkowany, a efektów nie ma. Nie
      ma bata na miłośników piesków. Jak im zwrócisz uwagę, to zaraz ryczą, że nie
      masz serca, nienawidzisz piesków, diabeł i zwyrodnialec jesteś. A zdrowie
      naszych dzieciaków to już nie ważne?
      Jedyna rada - przynieść psie kupy takiemu loverdogowi i umieścić na jego
      wycieraczce. Niech wącha i delektuje się zapachami swojego pupilka jak nie chce
      po nim sprzątać.
      • Gość: Ja Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:18
        Słuchaj człowieczku.. zamiast wymyślać o psach dziwne historie złoś aby gmina
        wyposażyła park w specjalne kosze na psie odchody.. nie wiem czy zdajesz sobie
        sprawe z tego że jeśli ludzi zaczną zbierać te "gówienka" i wrzucać do koszów
        na śmieci to po kilku dniach bedzie taki fetor że wogóle nie wejdziesz do
        parku..
        Nadmienie że takie specjalne kosze muszą być bardzo często opróżniane..

• Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 15.09.05, 12:05
          Uważasz, że na trawnikach i chodnikach mają inny zapach?
          • skrzydlate Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 28.09.05, 08:32
            fakt, smierdza okrutnie, zwlaszcza tych duzych psow, bo duze... ale trudno sobie
            wyobrazic, zeby wlasciciele nosili te kupy w kieszeniach, albo w rekach....... a
            smietnika nie uswiadczysz... zauwazylam ze niektorzy zbieraja, ale malo kto...
            jesli wlasciciele psow płacą podatki to dlaczego ktos nie sprzata.. tych
            podatkow troche jest... tak jak w innych krajach, albo zainwestowac w smietniki
            i pojemniki dla wlascicieli, albo w odkurzacze i skuterki dla sprzataczy...
            • Gość: basket Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 29.09.05, 09:27
              Słuszna racja (w odróżnieniu od mylnego błędu). Sprzątanie to nie tylko problem
              psiarzy.Drobny przykład: obok mojego domu jest piaskownica, nigdy nie widziałem
              tam dzieci, za to służy menelom którzy co wieczór tam popijają. w piasku jest
              wszystko, butelki po bełtach, puszki po piwie, kiepy, czasem menel rzuci pawia.
              Mój pies nigdy tam nie wchodzi. Widać się brzydzi.
        • Gość: Kathy Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 14:59
          To tylko połowa racji... Gmina gminą, a kultura kulturą. To właściciel
          odpowiada za swojego pupila. Chcesz mieć psa - sprzątaj. Kosz na śmieci się
          znajdzie:) Nie musi być "specjalistyczny"...
    • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 15.09.05, 11:24
      U nas są takie kosze ,poprostu sobie stoją jest ich co prawda bardzo
      mało,najczęściej ludzie wrzucają tam zwykłe śmieci a właściciele psów udają że
      nie wiedzą że to kosze na psie odpady,bo naklejki z nich już dawno ktoś
      pozrywał!Ja uważam że są za małe opłaty za psa w mieście a teraz to już zeszło
      do symbolicznej złotówki,której to i tak mało kto płaci,dozorca za darmo też
      nie będzie sprzątał psich kup!!Kazdy wlaściciel psa powinien płacić MIESIĘCZNIE
      za psa ok.30zł,I wtedy ktoś za te pieniądze może by sprzatał psie kupy,a wielu
      ludzi zastanowiłoby się czy brać psa do mieszkania w bloku!,czasami to te psy
      tylko cierpia w tych blokach.Za małe dziecko trzeba płacić czynsz,a za psa nie
      a dziecko nie robi kup na trawę,a pies tez korzysta z wody,z windy i jeszcze
      zanieczyszcza okolicę,przecież to absurd z tymi psami.
      • xpert amen 19.10.05, 01:34
        i wszystko jasne
    • Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 15.09.05, 12:07
      Niestety, problem, o którym piszesz, najczęściej zauważają właśnie Ci, którzy
      mają małe dzieci oraz osoby na wózkach inwalidzkich (Oni to dopiero mają się z
      tymi kupami na chodnikach!). Niekoniecznie są to właściciele psów.
      • Gość: zdecydowany4 Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 18:42
        Niestety temat rzeka. W moich okolicach na wszystkich koszach jest zielonym
        sprayem wymalowana psia głowa, ale niestety nie zauważyłem ANI JEDNEJ!!!!!!
        osoby sprzątającej po swoim pupilu:(

Smutne to bo ludzie przyjeżdżają z takiej Szwajcarii i mówią jak tam czysto i
        można się położyć na trawniku w środku miasta, ale ci sami ludzie będąc u nas
        nie sprzątają po swoich psach.

Jedyna rada bić pałą po łbie psiarzy zasranych!!!!!!!!!!!!!!!! Bo pies niewinny.
        Wprowadzić drakońskie podatki od psów i po kłopocie. Jak taki jeden z drugim
        zasraniec nie chce sprzątać po swoim psie to zrobią to za niego inni, ale niech
        za to zapłaci.
        • Gość: Gość Ludzie, sprzątajcie po sobie IP: *.spray.net.pl 15.09.05, 19:04
          Ja natomiast apeluję do ludzi, którzy zostawiają swoje odchody po krzakach w
          parku, aby jak już ich przypili i szkoda im złotówki na toi toja to chociaż
          sprzątnęli to po sobie.
          Nie wspomnę już o osobach opróżniających kieszenie ze śmieci wprost na
          trawinki czy chodniki.
          Napiętnujemy "psiarzy" nie sprzątających po swoich pupilach a tolerujemy
          tachich porządnickich.
        • xpert amen 19.10.05, 01:36

• Gość: psi wielbiciel Re: amen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 03:24
            popieram psie kupy i was tez. Wszyscy wiemy, ze apele na ten temat nie dadzą
            nic. NIC SIE LUDZIE NIE ZMIENI, dalej bedziecie wchodzić w psie kupki. Walki
            internetowe nic Nam nam nie dadzą. Nie poddawać sie hehhe. !!!
    • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 15.09.05, 20:02
      Człowiek jak już musi to leci w krzaki a pies to robi nawet na środku chodnika!
      Pewnie że problemem jest brudzenie przez ludzi np. wyrzuceniem papierka z
      kieszeni,ale jedno jest pewne lepiej wdepnąć w papierek niż w psie gó..,czyż
      nie?:)
      • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl 16.09.05, 08:43
        Żeby były to tylko papierki to byłoby wspaniale.
        Ale na trawnikach i chodnikach leżą potłuczone butelki, żarówki, zużyte
        prezerwatywy, spleśniała żywność, papier czy chusteczki po podtarciu d...itp.
        • Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 16.09.05, 09:48
          Czego jest jednak mimo wszystko najwięcej? ...
          • r3003 Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 16.09.05, 12:08
            Jak to czego - g... psiego. Jak ktoś jeździ na nartach, to nawet w środku lata
            może (a nawet musi) ćwiczyć slalom gigant na chodniku pomiędzy psimi kupami.
            • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 16.09.05, 12:38
              Pewnie że są ludzie świnie,co rzucają wszystko gdzie się da.Dobrze wychowany
              człowiek nie rzuci śmieci na trawę czy chodnik a jednak kupy po swoim psie też
              nie podniesie.Nasze trawniki to psie toalety!!!
              • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl 16.09.05, 13:43
                Bój można byłoby toczyć gdyby były kosze na psie odchody i mimo to ludzie po
                psach nie sprzątali. A tak zamiast wyrzywać sie na psiarzach może zaczniecie
                toczyć bój o ustawienie takich pojemników.
                Polecam lekturę uchwały Rady Warszwy, w której jest zapis, ze sprzatać po psach
                trzeba ale pod warunkiem że są kosze na odchody.
                A na śmieci kosze są a ludzie i tak wyrzucaja na trawniki, są toj toje a srają
                po krzakach, a matki to nawet z dzieckiem nie wejdą w krzaki tylko na widoku
                publicznym wysadzaja swoją pociechę. I potem fruwają zużyte papiery toaletowe
                po całym parku.
                • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl 16.09.05, 14:14
                  A oto treść paragrafu mówiącego o sprzątaniu po zwierzętach:

" Do obowiązków utrzymujących zwierzęta domowe należy sprzątanie i usuwanie
                  odchodów pozostawionych przez te zwierzęta:

1) na klatkach schodowych, w windach i innych pomieszczeniach wspólnego
                  użytku w obrębie budynku, a także w miejscach publicznych.

2) na chodnikach, alejkach spacerowych i innych miejscach przeznaczonych
                  do wspólnego użytku, a także w miejscach publicznych

o ile w tych miejscach bądź w ich najbliższym otoczeniu ustawione są pojemniki
                  na odchody zwierzęce.

Sądzę, że znaczna większośc psiarzy sprzatała by po swoich pupilkach gdyby były
                  ku temu warunki tj. kosze na odpady, bo uwierz mi lawirowanie między psimi
                  odchodami nie nalezy do przyjemności
                  • skrzydlate Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 28.09.05, 08:39
                    no wlasnie dziwi mnie to, bo zaden zdrowy, normalny pies nie robi na chodniku,
                    one lubia trawniki i ziemie, jesli tak jest to znaczy ze sie wynaturzyl albo
                    chory i wlasciciel powienien sprzatac... zreszta u mnie w bloku zdarzaja sie
                    rozsypane odchody, wlasciciele czasem nie biora odpowiedzialnosci, ale nie
                    wszyscy, sa wsrod nich normalni ludzie z poczuciem przyzwoitosci, jesli nie,
                    dozorca sprzata i sie zlosci..

moje dzieci kiedy byly male nie raz wracaly obkupkane z podworka, a raz jeden
                    slodki psiunio podniosł móżke i obsikal malca w skafanderku stojacego w windzie,
                    i prosze sobie wyobrazic, ze wlascicielka nawet nie zaproponowala uprania
                    pobrudzonej rzecy... strasznie byla zmieszana i tylko przeprosila... a ja sie
                    nie awanturowalam, jednak fundnelam moim dzieciom malutkie pieski bo byla taka
                    koniecznosc z pewnych powodow i nie zaluje.
    • Gość: redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.chello.pl 16.09.05, 17:40
      Myślę ze to tylko wymówka że nie ma koszy na psie odchody,tak naprawdę ludziom
      szkoda brudzić rączki o psie gówienka.U mnie na osiedlu jest kilka takich
      koszy, i co??? psie kupy i tak leżą na trawnikach.Ludzie poprostu maja gdzieś
      sprzatanie po swoich psach i pewnie gdyby takie kosze stały jeden obok drugiego
      to i tak nikt by z nich nie korzystał.
      • r3003 Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 16.09.05, 17:57
        U mnie na Mokotowe koszy na kupy stoi cała masa! I co z tego? Górny Mokotów to
        kraina psim moczem i guanem płynąca.
        • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl 16.09.05, 18:22
          Jak są kosze na psie odchody to jak ktoś nie posprząta to dzwoń na straż
          miejską. Zawsze to lepsze niż wyładowywanie swoich frustracji na forum.
          • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 16.09.05, 19:02
            Straż miejska nie zajmuje się powaznymi sprawami(wiele razy dzwonilam to
            wiem),to psimi kupami tym bardziej nie będzie.
            • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl 16.09.05, 20:30
              No coż to pozostaje tylko kupić sobie pieska, w myśl przysłowia jak nie możesz
              kogoś pokonać to się do niego przyłącz:))
              Jeżeli odpowiednia władza nie che sie tym problemem zająć to co nam pozostaje?

• Gość: e Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.aster.pl 10.10.05, 18:23
        kosze nie rozwiazuja problemu. powinny byc takze torebki jednorazowe na ow
        odchody. Reka sie tego nie sprzatnie!
        • waniliax Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 11.10.05, 00:10
          Powiedz mi tylko, dlaczego całe społeczeństwo ma płacić za takie torebki? Czy
          Ty dokładasz się na pieluchy dla mojego dziecka np??? Dlaczego właściciele psów
          chcą przerzucać odpowiedzialność za własne psy na wszystkich? Jak nie mam
          ochoty sprzątać, to nie mam psa. Mam psa, bo tak chcę, to nie wyciągam ręki do
          innych po to, co mi potrzeb ne do jego utrzymania. To proste - mój pies - moja
          odpowiedzialność i mój obowiązek.
    • boski.facet Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 20.09.05, 00:49
      podpisuję sie pod apelem !
      Dodam jeszcze, ze jak piesek narobi do windy, bo włascicielowi nie spieszno
      było, to tez wypada posprzątac !!
      Dość dyktatu psiarzy szmaciarzy !!!!
      • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 09:48
        Tak, tak, pogadajcie sobie, a raczej popiszcie, bo nic więcej nie jesteście w
        stanie zrobić.
        Dobrze, że sa takie fora, przynajmniej część frustracji zostanie tutaj przez
        was wyładowana.
        I tak dalej będziecie oglądać na trawnikach i chodnikach psie kupy. Chyba, że
        załozycie jakieś stowarzyszenie dzialające na rzecz postawienia koszy na
        odchody i dogadacie się ze strażą miejską aby na każde wasze wezwanie
        przyjeżdżała wlepiać mandat osobie niesprzątającej po pupilu.
        Jednak gdybyście należeli do takich społeczników to nie wyładowywalibyście sie
        na forum tylko działali.
        sorki muszę isć wyprowadzić psa:))
        • Gość: pudelkowapani Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.05, 11:30
          Jakiez wielkie problemy maja szanowni panstwo.
          Co to psia kupa komus przeszkadza?Trzeba w prywatnym domku mieszkac z wlasnym
          ogrodkiem to bedzie czysciutko.
          Naturalny nawoz jest ekologiczny,psie gowienko nalezy do tego wyidealizowanego
          swiata i co komu do tego?

.
          • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 20.09.05, 12:11
            No właśnie,trzeba mieszkać w prywatnym domku z ogródkiem jak się ma psa żeby
            piesek robił kupy na własnej prywatnej trawce!
            • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 13:10
              Przykro mi ale nie trafiłeś. Psy bardzo często nie załatwiają się na własnym
              terenie. A na dodatek z psami trzymanymi w domu wyobraź sobie też sie chodzi na
              spacery.
              A poza tym to Tobie przeszkadzają kupy więc zrób coś z tym poza wylewaniem
              swoich żali na forum. Lobbuj na rzecz koszy i dyscyplinowania psiarzy,
              wyprowadź się do domku z ogrodem. Tylko jak wtedy zdyscyplinujesz sąsiada
              majcego psa, który kupki po swoim piesku będzie wyrzucał do smietnika stojącego
              tuż obok Twojej posesji? A te śmietniki opróżniane są raz na 2 tyg góra raz na
              tydzień. Wyobrażasz sobie smród i roje much? A czy wyobrażasz sobie jaki będzie
              fetor jak ludzie zaczna wyrzucać odchody po psach do ogólnodostępnych zwykłych
              śmietników? wyobrażasz sobie ile będzie się nad tymi śmietnikami zbierało much?
              A najlepiej to może te osławione kupy wyrzucić do śmietniczki, która stoi przed
              wejściem do bloku w którym mieszkasz?
              A może powiesz gdzie służby oczyszczające miasto mają wywozić śmiecie z tych
              smietników? Dlatego potrzebne są specjalne kosze.
              Kupa leżąca na trawniku rozkłada sie po 3 dniach.
              A wiesz, że prawo zakazuje wyrzucania psich odchodów do zwykłych smietników?
              • Gość: zibi Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.05, 14:31
                to niech sobie psie kupy noszą do domu ! wieśniaki !!!
                • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 14:48
                  A po co, jak mogą poleżeć na trawniku. Mi one tam nie przeszkadzają a jak Tobie
                  przeszkadzają to je posprzątaj albo zrób coś zamiast tylko klepać w klawiaturę.
                  Z tego kupy sie nie posprzątają.
                  • Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 20.09.05, 15:07
                    no tak, w końcu widok psich odchodów, gdzie nie spojrzeć, jest taki swojski...
                    po prostu bez komentarza
                    • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 15:19
                      Zastanów się i poczytaj odpowiednie uchwały.
                      Zadzwoń na Straż miejską i sie dowiedz w jakich przypadkach należy sprzątać po
                      psach a potem dopiero wyzywaj ludzi.
                      Jak na razie to piszą tutaj ignoranci nawołujący do łamania prawa, bo łamaniem
                      prawa jest sprzątanie po psie i wyrzucanie tego do ogólnodostępnych śmietników.

• Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 21.09.05, 09:55
                        A czy ja kogoś wyzywam? Niby w którym miejscu???
                        Mam pisać, że psie odchody na chodnikach i trawnikach są ok, jeśli oczywiste
                        jest, że tak nie jest???
                    • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 15:23
                      Dziwne upodobanie jak na miastowego.

Oto przepis który zobowizuje do sprzątania po zwierzętach:

"Do obowiązków utrzymujących zwierzęta domowe należy sprzątanie i usuwanie
                      odchodów pozostawionych przez te zwierzęta:

1) na klatkach schodowych, w windach i innych pomieszczeniach wspólnego
                      użytku w obrębie budynku, a także w miejscach publicznych.

2) na chodnikach, alejkach spacerowych i innych miejscach przeznaczonych
                      do wspólnego użytku, a także w miejscach publicznych

o ile w tych miejscach bądź w ich najbliższym otoczeniu ustawione są pojemniki
                      na odchody zwierzęce.

• Gość: zibi Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.09.05, 18:46
                    dyskusja z tobą na temat kultury i obyczajów panujących w cywilizowanych
                    środowiskach ludzkich nie ma sensu,dlatego polecam,abyś zapytał się rodziców
                    czy jak mieszkaliście z dala od cywilizacji,pozwalano ci robić kupe na środku
                    waszego obejścia i czy nikomu to nie przeszkadzało,aż strach pomyśleć jak
                    nieprzeszkadzało !!!
                    • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.09.05, 22:14
                      Poproszę o merytoryczne argumenty poparte przepisami prawa.
                      Rozumiem, że Twoje dotychczasowe argumenty i zwroty używane są w Twoim
                      cywilizowanym środowisku. Jednak ja się z niego nie wywodzę więc do mnie ten
                      język nie przemawia.
                      Polecam lekturę uchwały, w której jest mowa o sprzątaniu po zwierzętach oraz
                      lekturę kodeksu wykroczeń. Może wtedy przestaniesz namawiać ludzi do łamania
                      prawa żądając od nich wyrzucania psich odchodów do ogólnych śmietników.

• Gość: zibi Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 08:14
                        prawo? a czy słyszałeś kiedyś o kulturze osobistej? nikt nie karze ci psich
                        odchodów wrzucać do śmietnika,zabierz je do domu i wyrzuć do sedesu!nie
                        złamiesz prawa i nikt nie upiep.... się w tak ekologicznym psim gów... !!!
                        • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 21.09.05, 09:18
                          A woreczek do śmietnika? Też nie wolno!!!
                          Oj ale masz ciężkie życie, tyle ujadasz a psy jak robiły tak i będą robić bo
                          poza ujadaniem na forum nie potrafisz przejawić żadnej inicjatywy.
                          • Gość: wanilia Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: 62.29.248.* 21.09.05, 10:05
                            Pieluchy też trafiają na śmietniki (choć na to tez może powinny być jakieś
                            osobne pojemniki ze względu na długi czas rozkładu) i jakoś nie ma z tym
                            takiego problemu. Czy psie g... aż tak różni się od ludzkiego, że jedno stanowi
                            zagrożenie, a drugie nie???
                            To jest po prostu zwykłe szukanie wykrętów. Nic innego.
      • xpert Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 19.10.05, 01:40
        amen
      • xpert AMEN 19.10.05, 01:41

• redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 21.09.05, 09:43
      Dobry pomysł żeby psie kupy po swoich pieskach właściciele zabierali do domu i
      spuszczali w toalecie!Nie wydaje mi się żeby kosze na psie odchody był
      opróżniany częściej niż zwykłe kosze,z tego co widzę na moim osiedlu nikt do
      nich nie zagląda jakby nic w nich nie było.Chyba częściej opróżniane są zwykłe
      kosze.
      Zazwyczaj jest tak że ludzie z ogrodzonych swoich apartamentów wyprowadzają
      swoje psy poza posesją,i brudzą trawniki ludziom pod oknami,tzw.wielkie państwo-
      hrabstwo a brudasy!
      • Gość: pudelkowapani Wielcy przeciwnicy psich kup ,odczepcie sie? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.05, 11:26
        Wielcy przeciwnicy psich kup,odczepcie sie od psich kuperkow!!!
        Dajcie sobie troche wiecej luzu.
        • Gość: zibi Re: Wielcy przeciwnicy psich kup ,odczepcie sie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 15:02
          pajacu ! tu nie chodzi o jakieś psie gów... tylko o zasady, nie może wieśniak z
          psem cieszyc się z tego,że maluchy bawiące się w piaskownicy upierd... się
          gówn... które zostawił jego pudelek!!!
          • Gość: Gość Re: Wielcy przeciwnicy psich kup ,odczepcie sie? IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 21.09.05, 15:07
            Nie szkoda wam czasu na tą jałową walkę? I tak nie jesteście w stanie nic
            zrobić bo jak was czytam (zibi itp.) to tym mam mniejszą ochotę sprzątać po
            swoim piesku.
            A prawo jest po mojej stronie i nic z tym nie możesz zrobić poza ujadaniem na
            tym forum. Weź sie do roboty, wyjdź na spaceri zrób wykład w parku.
            • Gość: wanilia Re: Wielcy przeciwnicy psich kup ,odczepcie sie? IP: 62.29.248.* 21.09.05, 15:16
              jeśli nie będziemy głośno protestowac, to tym bardziej nic się nie zmieni
              • Gość: zibi Re: Wielcy przeciwnicy psich kup ,odczepcie sie? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.09.05, 16:14
                tak jak już wcześniej pisałem człowiek o pokroju prezentowanym
                przez"Gościa"powinien być izolowany od społeczeństwa!
    • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 21.09.05, 17:41
      Wystarczy trochę chęci i trzeba się trochę schylić aby podnieść z trawy psie
      g.....Szkoda że przez brak kultury u ludzi którzy nie sprzątają po swoich psach
      mamy tak obsraną okolicę!:(
      • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 21.09.05, 22:46
        Faktycznie szkoda, że mieszkasz w takiej dzielnicy. chociaż przynajmniej
        wiem ,że nie mieszkasz w mojej bo moja nie jest obs....na. Wyrazy współczucia.
        Możecie dalej się uzalać sie nad sobą ale na mnie nie liczcie bo poziom waszych
        argumentów sięgnął wysokości, na kórtej leży to co wam tak przeszkadza a z czym
        nie możecie sobie poradzić.

• Gość: basket Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.05, 09:49
          Wszystkim krzykaczom polecam wycieczkę do Paryża. Tam dopiero zobaczą psie kupy
          na chodnikach. A u nasz psy załatwiają się na trawnikach których ludziom deptać
          nie wolno.
          • Gość: pudelkowapani Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.05, 10:03
            Tak jest basket masz racje!
            • redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 22.09.05, 10:39
              Na ul.Bryły leżą psie kupy na chodnikach!już nie raz wyskrobywałam psią kupę
              patykiem z koła od wózka mojego dziecka!i co? psy załatwiają sie
              wszedzie,niestety.
              • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.09.05, 13:46
                Faktycznie współczuję, co spacer to wydłubywanie z kół.
    • Gość: mr.rydz Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.05, 14:49
      Problem z tym tematem polega na tym, że, niektórzy odpowiedzialni za swoje psy
      zupełnie nie widzą niczego złego i niechlujnego w tym, że ich czworonogi srają
      gdzie popadnie. Według nich samych odpowiedzialność za psa ogranicza się tylko
      do jego nakarmienia i wyprowadzenia na zewnątrz mieszkania. Dla takiego
      posiadacza psa nie jest ważne gdzie pies sra. Czasami jest to trawnik, czasem
      plac zabaw dla dzieci, alejka w parku, ale równie często popularny deptak, lub
      klatka schodowa.
      Być może dla niektórych właścicieli psów mieszkać w dużym mieście to za duży
      skok kulturowy a ich wzorce nabytych zachowań niezbyt wysokie.
      • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.09.05, 15:15
        Jak czytam takie posty jak ten powyżej to dziwię się ich autorom, że uzywaja
        takich sformułowań. Człowieku przecież tym co piszesz sam sobie wystawiasz
        cenzurkę. Język tych postów pełen jest nienawiści, zwrotów rodem ze słownika
        lumpów. Uważacie, że posiadacze psów są pozbawieni kultury, a jaką Ty
        reprezentuiesz kulturę? Oczywiście pytanie jest retoryczne, odpowiedź nasuwa
        sie sama po przeczytaniu postów tych kulturalnych ludzi.

• redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 22.09.05, 15:24
        Być może niektórzy ludzie zauważają "sra"tylko w poście,a nie widzą gdzie ich
        piesek sra.;-))
        Gdybyście sprzątali po swoich psach,nie byłoby tematu!
      • Gość: Basket Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.05, 15:24
        Odnoszę wrażenie, że to własnie niektórzy autorzy postów prezentują buracki
        punkt widzenia typu buda i metrowy łańcuch to wszystko, co się psu należy. poza
        tym dajcie może dobry przykład zbierając potłuczone butelki (na których psy
        kaleczą łapy), śmieci z plastiku - torby, opakowania które rozkładać sie będą
        500 lat. Psie kupy to produkt naturalny, zmywany przez pierwszy deszcz i szybko
        wchłaniany przez glebę. Wy chyba nie macie większych zmartwień.
        • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.09.05, 16:14
          Tak dla nich najważniejszym zmartwieniem są cudze psy i samochody. Wystarczy
          poczytać ich posty z innych forów. Wszędzie pojawiają się te same osoby. Im nie
          zależy na rozwiązaniu problemu tylko na jątrzeniu, wszędzie wsadzą swoje trzy
          grosze i wszędzie ten sam język pełen prostackich sformułowań, ziejący
          nienawiścią do wszystkich i wszystkiego. Ot taka natura.
          Rozumiem, że redudek jak już wyczyści koła wózka to to co z nich wydłubie
          wkłada do reklamówki i niesie do domu aby wyrzucić do sedesu?
          • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 22.09.05, 16:40
            Pani Redudek znana jest na innych forach tego portalu. nie ma chyba tematu na
            który by się nie wypowiedziała.
            Ale jak sie ma:
            "kompleks...:((((i humor do bani!!!!!!!!" (cytat z postu redudek)
            to trudno sie dziwić.
            Współczuję i w ramach tego nie będę z Panią już polemizować.
            I jako gość na tym forum mimo wszystko dziękuję za dyskusję. I jak przystało na
            gościa opuszczam "kupkarskie" towarzystwo

• redudek Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 22.09.05, 18:00
              Przykro mi,ale jak wydłubie to coś z kół od wózka,to nie zbieram tego do
              reklamówki bo nie mam w zwyczaju przynosić do domu obcego gówna,chyba że ty to
              robisz?
              Czepiasz się innego forum?po to ono jest by dyskutować na różne tematy,ale
              widać nie wszyscy o tym wiedzą.Cieszę się Gościu że nie będziesz więcej
              dyskutować ,bo widać lubisz ploty,a ja nie.Mam nadzieję że w twojej okolicy
              jest dużo psich odchodów,skoro ci nie przeszkadzają i jesteś takim
              ekologiem...hm ..każdy się obraca w swoim środowisku:)pozdrawiam
    • Gość: mr.rydz Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 23.09.05, 15:24
      Podpisujący się jako „gość”, który tak bardzo skrytykował wymowne słowa zawarte
      w moim komentarzu i w postach do moich podobnych musi wiedzieć, że:

Celowe posłużenie się tego typu dosadnymi słowami w formułowanych opiniach ma
      na celu, aby tacy jak ty prowincjonalni mądrale mogli cokolwiek zrozumieć.
      Jednak jak się okazuję on zrozumiał wyłącznie te wyrażenia, które nie
      wykraczają poza jego mierny poziom intelektualny i niską świadomość społeczną.

• dsw7 Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! 23.09.05, 17:04
        Niską świadomością społeczną to charakteryzują się Ci, którzy nie mają pojęcia
        o obowiązującym prawie. A Gość przytaczał konkretne przepisy.
        A akurat napiętnował język chamski i wulgarny więc też nie można powiedzieć, że
        taki język do niego trafiał. Taki język trafia do osób, które się nim posługują
        czyli akurat do ...a do kogo to wystarczy poczytać posty z tego forum
        • Gość: zdecydowany4 KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.09.05, 22:26
          Bez czczej retoryki. Włascieciele psów sprzątajcie i będzie po kłopocie!!!!
          • Gość: po_kłopocie Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 25.09.05, 13:04
            Ja nie mam kłopotu. Jak Ty masz to Twój problem.
            • Gość: zdecydowany4 Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 13:50
              Tak mam problem i to spory. Jeżeli jeden z drugim cham, burak i obsmiet zasrany
              nie wie, że trzeba sprzątać po swoim psie. Kiedy pies sra pod oknem i moje
              dziecko brudzi sobie buty to tylko czekam na moment jak takiego spotkam na
              gorącym uczynku. Jak chcesz się przekonać ile kosztuje komplet nowych implantów
              przednich zębów to zapraszam z pieskiem pod mój blok.
              • Gość: wanilia Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 21:30
                Tak to już jest, niestety, z dużą częścią właścicieli psów, że jak się
                grzecznie powie, żeby sprzątali po swoich podopiecznych, to się słyszy w
                zamian, że albo się tworzy problemy, albo się nie lubi zwierząt. Z prostym
                wnioskiem, że trawniki i chodniki to jednak nie toalety (ani ludzkie, ani
                psie), jakoś mają wielki problem. Można też usłyszeć, że jest się niewychowanym
                (najdelikatniej ujmując), jeśli w geście rozpaczy bądź frustracji zaczyna się
                używać bardziej dosadnych słów, żeby jednak jakoś trafić do wyopbraźni.
              • Gość: po_kłopocie Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 26.09.05, 09:53
                Sam się dowiesz jak sąd każe Ci zwrócić koszty tych implantów + dostaniesz
                wyrok za napaść.
                A to co piszesz to jest groźba a to też jest karalne.
                Jak ci się nie podoba, a trudno aby Ci sie podobało, to że pies załatwia sie pd
                oknem a właściciel nie sprząta to wezwij straż miejską.
                • Gość: debet Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.acn.waw.pl 27.09.05, 19:52
                  Gość portalu: po_kłopocie napisał(a):

> Sam się dowiesz jak sąd każe Ci zwrócić koszty tych implantów + dostaniesz
                  > wyrok za napaść.
                  > A to co piszesz to jest groźba a to też jest karalne.
                  > Jak ci się nie podoba, a trudno aby Ci sie podobało, to że pies załatwia sie pd
                  >
                  > oknem a właściciel nie sprząta to wezwij straż miejską.

Jestem sklonny zgodzic z po_klopocie.
                  Apelowanie do psiarzy ma taki sam sens jak tlumaczenie krowie zeby nie srala na
                  srodku drogi.
                  Trzeba naciskac wladze, straz miejska aby - podobnie jak to jest w innych
                  krajach za sam spacer bez przyrzadu do sprzatania powinni wlepiac 200 euro.
                  Za nie sprzatniecie - do 600 euro /stawka austriacka/.
                  Jak jeden z drugim zarobi 1000 euro tygodniowo kary to po dwoch-trzech
                  tygodniach psiarze w koncu zrozumieja.
                  • Gość: po_kłopocie Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.09.05, 09:32
                    Już teraz obowiązkiem jest nie sprzątanie po psie ale własnie posiadanie przy
                    sobie akcesoriów do sprzątania.
                    Straż miejska może nas poprosić abyśmy takie ustrojstwo pokazali (może być
                    tylko reklamówka).
                  • xpert amen do potegi 19.10.05, 01:51

• Gość: basket Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.05, 10:37
                Zdecydowany, kup se pitbulla, bo jak widać bejsbola już masz, a i dresik sie
                wietrzy (bo po co prać).
                • Gość: zdecydowany4 Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.05, 13:41
                  Wcale nie jestem dresiarzem:) Mam 41 lat i jestem raczej statecznym
                  jegomosciem, ale do furii doprowadza mnie kiedy pod oknem mam "poligon".

Także spokojnie nie będzie żadnego bicia:), ale kiedy dziecko kolejny raz
                  poprosi mnie o wyczyszczenie bucików po spacerze to "ciepło" powspominam
                  włascicieli piesków.

Pozdrawiam wszystkich włascicieli psów i życzę żeby zrozumieli, że wszystkim
                  nam przyjemniej by się mieszkało gdyby jednak sprzątali.

Ps. Strach się bać, że kiedyś też mnie to czeka bo dziecko ciągle wspomina o
                  kupnie golden retriewera:):):)
                  • Gość: po_kłopocie Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 26.09.05, 14:16
                    Bardzo fajna rasa.
                    Ja też jestem za tym aby sprzatać po psach bo żadna to przyjemnośc lawirowac
                    między psimi kupami.
                    Tylko miasto powinno postawić kosze na psie odchody a straż miejska karać
                    mandatem za nieposprzątanie po pupilku.
                    Niby jesteśmy biednym państwem więc mandaty zasiliłyby nasz skromy budżet.

• Gość: basket Re: KONKLUZJA SPRZĄTAJCIE PO PSACH IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.05, 14:17
                    Golden, bardzo dobry wybór, gorąco polecam.
    • Gość: burek podworkowy Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.05, 11:00
      Hau,hau,hau!-o co chodzi? ktos ma jakis problem?

hau,hau,hau.....jestem czysciejszy niz niejeden z tego forum i wcale nierobie
      na chodnik ,wole na trawke ,a to takie naturalne,naleze do tego wydealizowanego
      swiata....auuuuu,auuuuuuu.auuuuuuuu
      • Gość: prayboy Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 19.10.05, 13:26
        ja nie gledze i nie biadole tak jak co niektorzy na forum tylko robie tak:
        - jak chodze sobie po parku to zawsze mam w kieszeni reklamowke i jak widze ze gosciu idzie z psem
        i pies sra na trawnik, to podaje mu torebke i mowie z usmiechem:" o widze ze nie stac pana na
        reklamoweczke, prosze bardzo, sluze uprzejmie. bedzie pan laskaw sprzatnac kupke.
        Nie zawsze skutkuje, ale poniewaz mowie glosno, to zawsze robie czlowiekowi wstyd, przechodnie
        skrecaja sie ze smiechu!.
        (W przypadku dresiarzy nie zalecam tej metody)
        Ale najlepiej robil jednak Kondrat w Dniu Swira.
        • Gość: Gość Re: Wielcy miłośnicy psów,sprzątajcie kupy!!!! IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.10.05, 10:33
          To jeszcze noś ze sobą tekturkę.
          A dlaczego nie zachowujesz sie tak w stosunku do dresiarzy. Czyżbyś był taki
          odważny w stosunku do "zwykłego obywatela" bo wiesz, że nic ci nie grozi a
          tchórzysz przed jak to nazwałeś dresiarzem bo boisz sie o swoją twarzyczkę?
          Czyli dresiarzom wolno wyprowadzać psy na trawnik a innym nie?
          Gratuluję odwagi cywilnej.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka