Dodaj do ulubionych

montaz detektorow gazowych - oczusci?

06.11.08, 15:28
czy ktos z Was mial do czynienia z przedstawicielem firmy PW Elpol - przyszli
do mnie z propozycja zamontowania detektora gazowego za 298 zl.
jak spytalam o dane firmy, czlowiek zaczal sie metnie tlumaczyc, nie chcial
dac telefonu kontaktowego i sie szybko zwinal.
w necie nie moge znalezc zadnej firmy Elpol, ktora sie zajmuje czujnikami gazu.
czy to znowu cos a la falszywi kominiarze?
pozdr, m.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 06.11.08, 16:34
      Oczywiście. Stary ograny numer. Taki detektor gazu możesz kupić w sklepie za kilkadziesiąt złotych, a montować nie ma co ;-) Np: www.cyfronika.com.pl/detektor_gazu.htm
      To z tej samej serii co "bezpłatne" filtry do wody i superbezpieczne zamki do drzwi.
      • Gość: manka Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.10, 15:16
        teraz oszusci na starym miesce w warszawie uwazajcie
    • horpyna4 Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 06.11.08, 17:51
      Ja stosuję w takich przypadkach prostą zasadę - jeśli ktoś oferuje mi
      jakiś towar, lub usługę o którą się do niego wcześniej nie zwracałam,
      to paszoł won. Nawet nie słucham, co ma do zaoferowania. Przecież
      jak czegoś potrzebuję, to szukam sama. Niestety, wielu ludziom
      (zwłaszcza starszym i samotnym) brakuje asertywności. Nie potrafią
      pogonić takiego "miłego pana". I pół biedy, jeżeli tylko przepłacą
      za niepotrzebny bzdet. Bo bywają też okradani, jak nie gorzej.
      Aha, często tacy akwizytorzy powołują się na administrację, że to
      niby w porozumieniu, ble, ble... i ludzie nabierają się na to.
    • rozana39 Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 06.11.08, 23:04
      Tak podejrzewalam, dzieki za potwierdzenie.
      Zastanawiam sie tylko, czy nie wypadaloby zglosic tej sprawy - nie wiem komu,
      policji, jakiemus urzedowi?
      Zal mi tych emerytek, ktore z leku przed wybuchem gazu moga zaplacic trzy stowy
      za ten detektor.
      • horpyna4 Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 07.11.08, 18:16
        Zgłoś sprawę administracji i poproś o wywieszenie w klatkach
        schodowych w widocznych miejscach informacji, że różni tacy działają
        na własną rękę, administracja nie ma z nimi nic wspólnego i nie
        ponosi odpowiedzialności za efekty wpuszczenia ich do mieszkania.
        Z podpisem i pieczęcią oczywiście.
        Widziałam już takie ostrzeżenia i to działało, dla emerytek ważne
        jest słowo pisane.
        A administracja powinna chętnie powiesić takie informacje, bo
        nieponoszenie za coś odpowiedzialności jest dla niej korzystne.
        • jan-w Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 07.11.08, 19:18
          Albo roześlij e-maile do wszystkich sąsiadów ;-)
    • rozana39 Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 07.11.08, 19:20
      administracje zawiadomie, ale myslalam tez, zeby nadac sprawe gdzies wyzej - bo
      zakladam, ze nie kraza tylko po mojej ulicy.
      w domach, w ktorych wciaz sa gazowe podgrzewacze wody, panuje szczegolny lek
      przed wybuchem, niesprawnymi urzadzeniami itp. sama w pierwszym odruchu
      pomyslalam, ze moze warto zainstalowac cos, co da mi pewnosc.
      ludzie moga sie nabierac, nawet mimo podejrzanie wysokiej ceny.
      tylko kogo zawiadamiac? dzielnicowego?
      • jan-w Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 07.11.08, 21:51
        To jeden z uroków życia takich jak komary. Od czasu do czasu pojawiają się
        ostrzeżenia w gazetach, telewizji i radio. Pewien czas mija i wszyscy zapominają.
      • Gość: TERESA Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:42
        PROSZĘ SIE ODEZWAĆ,DZIAŁAM W TYM KIERUNKU.NIE znoszę takich naciągaczy.
    • Gość: Moon Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: 89.108.200.* 26.11.08, 17:10
      Kiedyś też tak miałam. Byłam w odwiedzinach u swojej babci, gdy do
      mieszkania zapukali jacyś goście i urabiali starowinkę, że montaż
      czujników gazu jest obowiązkowy! Natychmiast skontaktowałam się z
      administracją i okazało się oczywiście, że to kłamstwo i że nikt nic
      nie wie aby jakś firma miała pozwolenie administracji na tego typu
      działania. Zadzwoniłam na policję, ale fachowcy zdążyli się przed
      jej przyjazdem ulotnić.
      • Gość: gość Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:52
        Możecie dopisać do tej listy Targówek
        • Gość: iza w Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.centertel.pl 09.01.09, 16:45
          Witam, do mnie róznież zapukali, po poszukiwaniu w internecie firmy znalazlam
          ją, więc jest prawdziwa.. zadzwoniłam pod wskazany numer i wlasciciel rozmawial
          ze mna, przyznam ze byl szczery i mowil jak sprawa wyglada, nie musze zakladac
          czujnika, mam 10dni od odstąpienia od umowy, którą kopie mam w domu,...w jednym
          mial racje trzeba dokladnie czytac umowe... nie moge nic zarzucic tej firmie,
          choc sama nie zrezygnowałam z umowy, ktorą podpisała moja teściowa...ale jedna z
          sąsiadek zamontowała i jest zadowolona...
          • Gość: oszukana Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.acn.waw.pl 27.01.09, 15:17
            Witaj, a mozesz powiedziec gdzie ja znalazlas w necie? bo ja szukalam dlugo i
            nie ma. Dzisiaj chodzil koles na Ochocie. No i niestety ja i kilku sasiadow dalo
            sie nabrac. Koles z podanego numeru powiedzial ze moge odeslac reklamacje ale
            jak powiedzialam ze zglosimy sprawe policji to powiedzial ze dobrze i sie
            rozlaczyl. Policjanci powiedzieli ze raczej nie ma co wysylac Reklamacji po to i
            tak nic nie da. Szukalam nazwiska kolesia w necie, nie wyskoczylo nic, jakby
            takiego nazwiska wogole w Polsce nie bylo. Wtopilam jak glupia 100zl i jeszcze
            obejrzal sobie kolo jak mieszkam wiec teraz musze uwazac. Strzezcie sie takich
            ludzi bo nie wazne- mlody czy stary- daja sie oszukac wszyscy. Mnie zakrecil,
            sasiadce powiedzial ze to zarzadzenie administracji zeby czujnik zainstalowac.
            • Gość: naiwna Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.gprs.plus.pl 02.02.09, 21:34
              dzis terenem lowow na naiwnych ludzi bylo centrum - niestety je tez sie dalam
              nabrac... ;-(
            • Gość: p.w.el-pol Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.gprs.plus.pl 12.02.09, 16:30
              witam. jestem wlascicielem tej oto firmy.ludzie zanim cos podpiszecie
              przeczytajcie umowe. bo potrficie tylko pisac jacy wy wielce jestescie
              pokrzywdzeni.jezeli macie wiecej pytan prosze o kontakt P.W.EL-POL 723753313.
              • Gość: Mokotów Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: 199.67.203.* 16.02.09, 12:21
                Moj dziadek też się dał naciąć Pamu, który powiedział, że jest
                to "ta sama firma, co odczytuje liczniki, tylko przyszedł dzień
                wcześniej", a że na klatce widniała informacja o odczycie liczników,
                ławto się było nabrać. Oczywiście zapłacił 100:(.
                Złożyłem reklamację. Czekam na zwrot pieniędzy.
              • Gość: Czytający Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: 199.67.203.* 20.03.09, 10:10
                Szanowny Panie,
                Uprzejmie proszę o zrobienie tego samego z rezygnacjami z umów,
                które Pan otrzymuje!!!
                Niech Pan je przeczyta i odeśle pieniądze!!!
                Jest Pan zwykłym naciągaczem, a "firma" P.W. EL-POL - dziadam.
              • Gość: nacięty Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 20:30
                ależ oczywiście, że oszuści - 15 kwietnia 2009 wysłałem rozwiązanie umowy 20 kwietnia pani Jęcka(?) Bernadeta (nazwisko niezbyt czytelne) odebrała pocztę (przezornie wysłałem za potwierdzeniem odbioru) - miesiąc temu grzecznie zadzwoniłem z pytaniem, kiedy pieniądze do mnie wrócą - Pan Właściciel obiecał, że na pewno do końca tygodnia - MIESIĄC kolejny minął i nie ma zwrotu -PANIE WŁAŚCICIELU TEJ FIRMY - jest pan naciągaczem i tyle - nikt sprawy z tego indywidualnie nie zrobi bo 'znikoma wartość szkody' - a nie da się zgromadzić wszystkich naciętych przez Pana ... proszę bardzo - czekam na telefon i wyjaśnienia - numer do mnie ma Pan na umowie nr 26 z 15.04.2009
              • Gość: Adam Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 02:40

Witam
                Szanowny Panie, włączyłem sie do tego forum dzisiaj ponieważ
                przedstawiciel P.W. EL-POl namówil moją Matkę na zamówienie tego
                cuda.
                Niestety gośc nie prezentował urządzenia , uważam za skandaliczne
                postepowanie i wykorzytywanie niewiedzy starszych ludzi emerytów
                rencistów I grupy.Forma zlecenia-zamówienia jest bystrze spisana,
                ale są Prawnicy którym warto zapłacić za to tylko aby spowodować
                upadek kompromitację, nieuczciwych, usługodawców przedsiebiorców.
                Oczywiście sprawę kieruję do U.S. w Człuchowie , Policji. Z forum
                wynika ze nie byłem i nie będę sam.

• Gość: Wola Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 03.03.09, 11:40
      Na Woli też chodzili pod koniec września, niestety dałam się nabrać jak dziecko, bo parę tygodni wcześniej nie było u nas gazu ze względu na nieszczelność instalacji i gaz się ulatniał z piwnicy. Umowę odesłałam, ale kasy oczywiście nie zwrócili do dziś, a gdy dzwonię na numer telefonu, który podali na umowie, zgłasza się poczta głosowa. Także ostrzegam wszystkich, bo jeśli o mnie chodzi, to już przepadło...
    • Gość: gosc3333 w sprawie p.w. el-pol APEL ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 20:34
      Proszę wszystkich, którzy czują się oszukani przez firmę p.w. el-pol o
      zgłaszanie na policję tego faktu. Ja już zgłosiłam się na policję. Policjant, z
      którym rozmawiałam powiedział, że jeżeli zgłosi się więcej osób będzie w tej
      sprawie wszczęte śledztwo.
      • Gość: Gość Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 08:49
        Witam wszystkich którzy mieli do czynienia z firmą P.W.EL-POL.Ostatnio był u
        mnie pracownik z tej firmy, a dokładnie u mojego dziadka,i przedstawił się jako
        przedstawiciel tej firmy.Dziadek się zgodził na montaż zapłacił mu 100zł
        zaliczki.Jednak i tak postanowiłem zadzwonić do nich i sprawdzić czy ta firma w
        ogóle istnieje pan który odebrał powiedział mi że montują te detektory według
        terminu na który dziadek się zapisał.Więc będę czekał.Jeżeli coś będzie nie tak
        to na pewno dam znać na forum.Pozdrawiam.
        • Gość: Oszukana Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: 199.67.203.* 20.03.09, 10:07
          Czekam na zwrot pietniędzy od grudnia.
          Nie odpuszczę, bo to jest oszustwo!
          Każdy ma prawo do odstąpienia od umowy, ja to zrobiła, w ciągu 7
          dni. Pan P.W. Elpol to prostak i cwaniak - tym bardziej nie chcę mu
          dać satysfakcji. Tacy ludzi liczą na to, że nikomu nie będzie się
          chciało zajmować 100pln...
          • Gość: doro Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 21.03.09, 16:02
            tez dzisiaj dalam sie nabrac. Coz, moj blad. Teraz poczekam az mi to zainstaluja, za x-miesiecy, i trzeba zyc dalej i uwazac na kolejnych naciagaczy :(
            • Gość: Zdziwiony Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 22.03.09, 09:45
              Zupelnie przypadkowo trafilem na ten watek i z ciekawości zacząlem
              go czytać. I bardzo jestem zdziwiony waszymi reakcjami ne podejrzane
              proby oszukania was.

Otóż podnosicie raban, gdy ktoś chcial Was orżnać na 100 zlotych. I
              dobrze.
              Ale zupełnie nie reagujecie na wieloletnie i systematyczne okradanie
              Was, miesiąc w miesiąc, przez spółdzielnie mieszkaniowe i zarządców
              budynków. Wprawdzie miesięczne kwoty, na które jesteści oszukiwani,
              są mniejsze niż owe 100 zlotych wyłudzone przez "monterow czujnikow
              gazowych" ale przez lata dają one bardzo pokaźne sumy i praktycznie
              nie spotyka się to z jakąkolwiek reakcją.
              Ale znacznie poważniejszą sprawą są tzw. spółdzielcze lokatorskie i
              wlasnościowe tytułu do zajmowanych przez Was lokali - wszystko
              wskazuje na to, po ostatnim postanowieniu Sądu Najwyższego, że w
              wiekszości starych spółdzielni nie mogly być one ustanowione zgodnie
              z prawem i wobec tego zostalismy ordynarnie oszukani - wyludzono od
              nas kiedyś masę pieniędzy i do tego nie wiadomo, co mamy! Bo to nie
              spóldzielnie były formalnymi właścicielami gruntów, na których
              powstały nasze budynki.
              • Gość: Życzliwa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:47
                Lecz się
            • Gość: lenka Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.171.110.226.static.crowley.pl 23.03.09, 10:57
              Niestety ja też się dałam oszukać w sobotę, nie wiem jak ON to
              zrobił, ale jakoś mnie przekonał że dałam mu tą stówę! Oczywiście
              potem oprzytomniałam, i dziś odesłałam im umowę z rezygnacją, nie
              wiem czy odzyskam pieniądze ale mam nadzieję że już resztyb z tych
              298 zł ode mnie nie wyrwą.
              • czarn-y117 Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? 27.03.09, 10:10
                Hej wielu z was się zastanawia jak daliście się nabrać...
                Bardzo prosto NLP ci ludzie często mają kursy jak programować umysł klientów aby
                dali się zmiękczyć i wykorzystać ten fakt
          • Gość: skuteczny sposób Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:26
            Firma ma obowiązek odprowadzić do właściwego w/g siedziby
            Urzędu Skarbowego 22% VAT od pobranych jakichkolwiek pieniędzy za dany miesiąc do 25 dnia następnego m-ca.Kontrola murowana po złożeniu pisma z kopią wpłaty zadatku.Reszty nie muszę dodawać
    • Gość: K...... Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 10:42
      Pojawiła się taka menda u mnie w domu i stwierdziła że ulatnia się
      gaz. ze trzeba zainstalować to coś (bo brzydko nie mogę napisać).
      Moja żona oczywiście wyjęła 100zł z kieszeni i dała.

Reklamacja już wysłana, 2 miesiące temu ale Pan się nie spieszy
      oddać. Dlatego ładnie go zaproszę na instalację i wycisnę z niego
      kasę jak przyjedzie i lepiej żeby ją miał, bo tym razem ŹLE
      TRAFIŁ !!!!
      • Gość: kot Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.09, 22:30
        zycze powowdzenia, u mnie detektor mial byc montowany w kwietniu... nikt sie nie
        pojawil...
        • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:45
          tenia126@wp.pl odezwij się.walczmy
        • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:53
          Powinni zapłacić podatek Vat 22 % od zadatku w U.Skarbowym,trzeba zgłosić na piśmie.Urząd się tym już interesuje i ja o to walczę
      • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:58
        Pomóżcie mi załatwić tą firmę,wiem jak to zrobić i zaczęłam już działać.Nie są cwani.
    • Gość: ala Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 18:52
      UWAGA
      Oszuści są już dziś w URSUSIE.
      Oczywiście wyprali mózg mojej babci.Emeryci uczuleni są bowiem na
      wypadki zatrucia gazem i zaczadzenia. W samo południe podali się za
      gazowników z administracji - jednocześnie pukając do dwóch lokali na
      klatce, stwarzając pozory legalności. Starse osoby niedosłyszą,
      niedowidzą, wolniej myślą i omotani nowoczesnym marketingiem
      reklamowym, za pokazaną umowę z oryginalnymi pieczątkami otrzymują
      100 złotych bez żadnych oporów i podejrzeń.

Tyle się razy mówi się. Zastanówcie się zanim coś podpiszecie a tym
      bardziej dacie pieniądze przed wykonaniem usługi. Jak chcecie coś
      zamówić sami znajdziecie fachowców. Nie wpuszczajcie domokrążców aby
      przegladali wasze kąty. Dobrze że skończyło się stratą tylko 100 zł,
      bo mogłoby być nieraz gorzej.

Widzę że sprawa odzyskania pieniędzy jest nierealna, wykonanie
      usługi też raczej wątpliwe. Pozostaje nadzieja że list polecony
      natychmiast wysłany o anulowanie umowy wzruszy FIRMĘ - o ile
      istnieje i działa. Ale nadzieja to matka ..... głupich.....
      Więc tylko ostrzegam wszystkich potencjalnych nierozważnych nie
      tylko URSUSIAKÓW.
      • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:31
        Cześć. Ruszyłam sprawę,ale musimy wszyscy złożyć doniesienie o przestępstwie.
        Rozmawiałam w tej sprawie z U.Skarbowym w Człuchowie i nie mogą za bardzo ruszyć,dopóki nie złoży ktoś skargi na piśmie.Jednocześnie mają dane firmy i zainteresują się tym (nie powinni już nikomu zrobić takiego numeru.) Nie zależy mi na tych 100 zł.chociaż jestem bezrobotna,ale niech nie krzywdzą innych.W międzyczasie miałam telefon ( po awanturze telefonicznej)z tej firmy,że "księgowa" zwróci pieniądze w ciągu najbliższych 3 dni.Podajcie jakiś kontakt,jeżeli chcecie współpracować i załatwić tych cwaniaków.
        • Gość: Reginka Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 29.07.09, 18:05
          Ja tez dzisiaj się nabrałam. Facet dużo gadał, miał identyfikator i był
          wiarygodny. dopiero jak wyszedł to się zorientowałam,ze coś jest nie tak. Zależy
          mi na zwrocie zadatku i nie chce żeby oszukiwali innych. Co mam zrobić żeby
          zwrócili mi zadatek?
          • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 11:53
            postrasz Urzędem Skarbowym czy odprowadzili 22 % VAT od zadatku takie są przepisy
      • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 16:23
        Wiem jak walczyć.Nie bójcie się.Jestem ksiegową,która ich załatwi .Dajcie kontakt

m
        ntakt
      • Gość: Mądra choć za późn Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 10:34

Witam
        A ja po miesiącu dostałam zwrot zadatku
        • Gość: lenka Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.171.110.226.static.crowley.pl 15.07.09, 08:17
          Witam ja też zostałam oszukana, wysłałam list polecony o anulowanie
          umowy ale nie odzyskałam zadatku, jak Pani to zrobiła, że Pani
          zwrócili? Pozdrawiam
          Lenka
          • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:18
            proszę podać adres e-mail,mój to tenia126@wp.plodpowiem
      • Gość: Teresa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:20
        Firma istnieje,sprawdzałam w U.Skarbowym a pieniędzy nie odpuszczajcie,ja je odzyskałam po interwencji telefonicznej
        • Gość: kot Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 08:24
          Ja tez odzyskalam pieniadze, ale dopiero po tym jak minal termin montazu
          detektora i po kilku interwencjach telefonicznych. Nie poddawajcie sie. Dzwoncie
          i walczcie o odzyskanie swoich pieniedzy, bo jak widac warto.
          • Gość: nabita w butelkę Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 16.09.09, 22:28
            Ja też miałam nieszczęście dać się naciągnąć. Pan powoływał się na
            współpracę z administracją. Jak przemyślałam całą sprawę i
            skonsultowałam z mężem, to wysłałam następnego dnia rezygnację. Pan
            właściciel zapewnił, że w ciągu 30 dni pieniądze odzyskam. Minęło
            półtora miesiąca i nic. Trudno się do nich dodzwonić, jak się w
            końcu dodzwoniłam kilka razy to pan właściciel zapewnia od tygodnia,
            że poszedł przekaz pocztowy i on nie wie, czemu ja tych pieniedzy
            jeszcze nie mam i że będzie wyjaśniał. Chyba rzeczywiście muszę
            wspomnieć o interwencji w skarbówce, może to coś da. I porozmawiać
            ze znajomym prokuratorem. Może na podstawie tego forum internetowego
            dałoby się złożyć doniesienie o podejrzeniu popełnienia
            przestępstwa? bo takich oszustów trzeba tępić. To specjalnie 100 zł
            tylko biorą, żeby do sądu nie można było podać ze względu na znikomą
            wartość sporu, bo z chęcią bym to zrobiła.
            • Gość: nabi Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 29.09.09, 12:59

Udało mi się odzyskać pieniadze (przekazem pocztowym) po tym jak
              poinformowałam uczciwego pana właściciela o tym, że chyba musze
              poinformować US, że nie odprowadzili podatku od zadatku (do 25 dnia
              następnego miesiąca). Wtedy uzyskałam informację, że przelew do
              25.09 dotrze i dotarł dokładnie 25. Szkoda, że wcześniej szedł,
              szedł i dojść nie mógł, bo tak naprawdę nigdy nie wyszedł. Tak więc
              zachęcam do niepoddawania się.
              • Gość: Jula Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 16:11
                Proszę mi powiedzieć na jaki adres wysłać rezygnację.
                • Gość: oszukana Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.09, 20:35
                  ja dostalam zwrot pieniedzy z adresu Gebarzewo 7/2
                  77-300 Czluchow -oczywiscie po trzech miesiacach i kilkunastu telefonach...
                  powodzenia
                  • Gość: gość Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.09, 18:05
                    witam wszystkich którym wydaje się że założenie detektora to absurd, oglądałem w
                    niedzielę Fakty na TVN i zdjęcia z wybuchu gazu w Radomiu.To mówi samo za
                    siebie.Więc dobrze że można kupić taki czujnik, trochę drogo ale z tego co tutaj
                    przeczytałem stwierdzam jedno(jaka jest cena życia?)
                    • Gość: Adam Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 02:12
                      Czy ktoś zademonstrował zasade dzialania takiego detektora?
                      Czytajac opinje na ten temat uważam że to są naciagacze.
                      Widziałem takie urządznie, zainstalowany wysoko w kuchni nie reaguje
                      na ulatnijący sie gaz, musi być duże stęrzenie gazu ......
                      Ciekawe czy naprawdę ktoś demontrował i testował ten chłam
                  • Gość: Adam Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 02:19
                    Witam
                    Otym że będą montować to coś w mieszkaniu mojej Matki,(emerytki i
                    inwalidki I gr) dowiedziałem się przypadkiem wczoraj. Niestety data
                    wizyty akwizytorai podpisania zamówienia jest z 22.12.2009.
                    Podobno mają być dzisiaj do montowania ustrojstwa.
                    Czy mogę jeszcze odkręcić to nieporozumienie, czytałem przepisy i
                    wniskuję ze szanse są znikome?
                    • Gość: oszukana Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 19:57
                      w tym przypadku wydaje mi sie, ze juz niestety nie da nic zrobic, poniewaz z
                      tego co pamietam to na umowie bylo napisane, ze mozna z niej zrezygnowac w ciagu
                      miesiaca. Niestety aby odzyskac pieniadze tez trzeba sie niezle nastarac...
                      jeden telefon nic nie zalatwi. Trzeba dzwonic az do skutku i walczyc o swoje.
                      Najgorzesze jest to, ze wlasciciel tej "firmy" czyta wszystkie opinie na forum i
                      od czasu do czasu umieszcza pozytywne wpisy od siebie aby zmydlic oczy. uwazajcie...
                      • Gość: rockhard Uwaga, oszusci dzisiaj na Mokotowie ! IP: 188.33.100.* 11.02.10, 16:18
                        No własnie, jak w temacie.

Frędzel jeden przylazł w południe, obudził moją żoną w 9 miesiącu ciąży, która w
                        dodatku chora i półprzytomna dała mu tę stówę i podpisała glejt nie bardzo
                        wiedząc co się dzieje. Mało mnie szlag nie trafił kiedy wróciłem do domu. Jak
                        można w tak bezczelny sposób orżnąc dziewczynę z brzuchem jak balon
                        wykorzystując, że jest ledwie żywa i zakręcona ????? !!!!!

Przeczytałem świstek, który przyniósł ten gośc (nie dał jej nawet solidnie go
                        przeczytac, nie mam zielonego pojęcia jak to zrobił - moja żona osobą raczej
                        dośc mocno kumatą i nigdy chyba jeszcze nie podpisała niczego bez wcześniejszego
                        przeczytania i przeanalizowania tego 150 razy) i urósł mi mega - gul.
                        Zadzwoniłem pod podany numer (firma działa ponoc od wtorku do czwartku, od 10 do
                        16) - nikt nie odebrał mimo że było grubo przed czwartą. Zostawiłem zatem temu
                        panu informację, że ma godzinę na zwrot pieniędzy. Nie liczę na to oczywiście,
                        jednak jeśli pan czyta te informacje drogi panie oszuście, proszę liczyc się z
                        tym, że najbliższe dni nie będą dla pana spokojne. Radzę mocno zamykac drzwi do
                        domu. Bo tych zrobionych w ch .... jest trochę więcej ale bynajmniej nie jest
                        już pan anonimowy.
                        • Gość: gośc dzisiaj oszuści na Pradze ! IP: 109.243.157.* 24.02.10, 14:41
                          Uważajcie dzisiaj oszuści byli na Pradze ul. Grochowska!! Ja głupia dałam się
                          oszukac (jak dziecko), ale jutro już wysyłam pismo o zwrot zaliczki!
                          Pierwszy i ostatni raz dałam się nabrac akwizytorom.
                          Uważajcie!!!!
                          • Gość: lenka Re: dzisiaj oszuści na Pradze ! IP: *.171.110.230.static.crowley.pl 25.02.10, 10:50
                            Witam, ja dałam się oszukać niestety ale to było w zeszłym roku.
                            Pisałam kilka razy o zwrot zaliczki ale bez rezultatu. Telefonów też
                            nie odbierają. Banda złodziei!!!
                            • Gość: kot Re: dzisiaj oszuści na Pradze ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.10, 17:47
                              niesamowite, ze dzialaja bezkarnie ponad rok!!! a pewnie i jeszcze
                              dluzej
                              mam nadzieje, ze kiedys im sie noga podwinie i odpowiedza za wszystkie
                              swoje oszustwa
                              oby jak najszybciej
                          • Gość: gość Re: dzisiaj oszuści na Pradze ! IP: 204.45.133.* 22.04.13, 08:37
                            19.04.13 Praga Północ koło 15ej okolice Wschodniego.
                            Łepek powołał się na administrację. Pytał czy czytałem już ogłoszenie, którego nie było. Administracja w piątki - czynna tylko do 14ej, więc nie sposób było potwierdzić.
                            Miał identificator, torbę monterską i sporo dobrego samopoczucia. Wydał mi się
                            podejrzany bo zabardzo wyglądał jak monter. Fachowcy z administracji tak nie
                            chodzą. Nie wiem jak mnie chciał zrobić, bo olałem gostka z założenia.
    • Gość: Anna Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.chello.pl 23.04.10, 01:47
      PW ElPol - oszuści na Bemowie
      Facet przyszedł do mnie i celowo zataił to że jest z tej firmy, podał się za pracownika gazowni. Powiedział że wszystkim zakłada detektory gazu i kazał wpuścić się do mieszkania. Od razu wyciągnął umowę i kazał podpisać. Potem dowiedziałam się że muszę zapłacić 50 zł Gadał bardzo szybko, przez to ja myślałam że to jest obowiązkowe. Pytałam się w administracji o ta firmę, powiedziei mi że to oszuści i juz sporo osób dało się nabrać. Ponad to swierdzili że te detektory są nic nie warte i można te same kupić za kilkadziesiąt złotych. Wysłałam juz listem poleconym rezygnację z umowy. Mam nauczke na przyszłość.

• Gość: oszukany Re: montaz detektorow gazowych - oszuści IP: 46.113.62.* 03.07.10, 13:07
        witam.również dałem się naciągnąć tej firmie.Po podpisaniu umowy i
        zorientowaniu się,że muszę zapłacić 100zł, chciałem się wycofać.
        akwizytor powiedział,że nie mogę tego zrobić na miejscu,po czym
        okazało się,że na odwrocie znajduje się kwestionariusz rezygnacji.
        Wypełniłem go, wysłałem, rozmawiałem kilka razy telefonicznie i
        minął rok i pomimo obietnic nie zwrócili mi 100zł zaliczki(nie
        mówiąc co z odsetkami!).proszę o pomoc.mój tel.:791018221
        • Gość: Gość Re: montaz detektorow gazowych - oszuści IP: *.chello.pl 21.08.10, 12:39
          O ile się nie mylę,ta umowa jest nieważna,mam rację?

Ta umowa,to farsa...Jest niezgodna z prawem,a 100 ci już nie zwrócą,bo w sumie o
          tą stówkę sie tu rozchodziło...

daajner.blogspot.com/2010/02/gazowe-czujniki-czyli-oszusci-z-el-pol.html
          • Gość: frajer Re: montaz detektorow gazowych - oszuści IP: *.chello.pl 20.09.10, 14:19
            TERAZ PROPONUJĄ ZAKŁADANIE CZUJNIKÓW GAZU NA PRADZE przy PRZYCZÓŁKU GROCHOWSKIM, tak samo jak w waszych opowieściach jest, Pan nie ma ulotki, mówi szybko i przekonywująco, u mnie w bloku trochę osób się nabrało...

Firma P.W.EL- POL podobno pracuje o d wt- czw. mieszczą się w Człuchowie.
            • Gość: pawel Re: montaz detektorow gazowych - oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.10, 12:18
              W piątek 8-10-2010 skasowali moja babcię na Kordeckiego na 50 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Mycha Re: montaz detektorow gazowych - oszuści GOCŁAW IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.10.10, 23:26
                Mnie też dziś oszukali na 50zł:( I działają cały czas w ten sam sposób: jak gdzieś w okolicy pojawia się informacja od spółdzielni, że będzie sprawdzany gaz, to firma P.W. El-Pol się wtedy pojawia i wciska swój kit:( Wysyłam rezygnację i będę czekać na pieniądze...
    • Gość: Ewa Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:48
      24-11-2010 oszukali moją niepełnosprawną mamę na 100 zł, ale co ciekawe we Wrocławiu firma nazywa się
      DOMAR-GAZ
      UL.SZCZECIŃSKA 5/69
      64-965 OKONEK
      tel. 663-783-686
      • Gość: kot Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.cdma.centertel.pl 18.01.11, 21:27
        ciekawe czy to Ci sami???
    • Gość: E. Loduchowska Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 01:27
      Ciężko mi uwierzyć w to, że mój drogi kuzyn, Piotrek Loduchowski, zam. w Gębarzewie, ul. 7 l. 2 może być nieuczciwy, a jego telefon 513336077 nie odpowiada, naprawdę. Próbujcie może go łapać na naszej klasie? U nas to poularniejsze niż facebook: nk.pl/#profile/3648621

• Gość: ja Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.home.aster.pl 19.04.11, 00:43
        Moi dziadkowie założyli czujnik tej firmy i tylko dzięki temu są jeszcze wśród żywych (mają piecyk gazowy w łazience) gaz ulatniał się z niego i gdyby nie głośny sygnał czujnika finał byłby tragiczny.
        • Gość: do ja Re: montaz detektorow gazowych - oczusci? IP: *.cdma.centertel.pl 22.04.11, 15:39
          Ciekawostka, u mnie nie pojawili się na montaż w umówionym terminie. Chyba super firma sama sobie umieściła ten wpis.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka