Gość: monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 17:55 forum zdominowane przez Ursynow, Kabaty.A mieszkancy Mokotowa nie chadzaja na to forum? moze jest jakies inne? to prosze podajcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaroslaw_ossowski Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 20:21 Prawdopodobnie nie mają pojęcia, że takie forum w ogóle istnieje. Zresztą na Starym Mokotowie (Czerniaków) większość mieszkańców to raczej starsi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 22:20 no to fajna dzielnice sobie wybralam... Ale bede czekac moze jakis "stary " mokotowiczanin sie odezwie Odpowiedz Link Zgłoś
zadowolony Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 22:37 Gość portalu: monika napisał(a): > no to fajna dzielnice sobie wybralam... Ale bede czekac moze jakis "stary " > mokotowiczanin sie odezwie "stary"? czy stary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:05 a jak lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 23:08 Gość portalu: monika napisał(a): > a jak lepiej? o tej porze wszystkie koty są ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:12 no wiec wszystcy "starzy" i starzy mokotowianie moze by tak zmobilizowac sie i stworzyc wlasne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baniak Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.12.03, 09:20 całe życie mieszkałem na "Górnym Mokotowie" a tu decyzją urzędniczyny znalazłem się na "starym" toć to kpina !!! dlaczego akceptujecie takie pomiatanie ludżmi ??? nie przeszkadza wam to ???? Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 13.11.03, 01:33 Czerniaków to nie Stary Mokotów. Wiem, ze na Bandoski u podnóża Warszawianki jest taka tabliczka administracyjna, ale to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.chello.pl 13.11.03, 01:38 eela! Powiedz nam wszystkim czy to mokotowskie będzie prywatyzowane? Czy są czynione jakies zabiegi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 14.11.03, 09:04 Nie wiem, ale nie sądzę. Admini mówili o prywatyzacji małych forów miejskich, takich, gdzie nie ma redakcji lokalnych. Te fora maja już login założyciela: "prywatyzacja". Forum warszawskim opiekuje sie Stołek, więc i forami dzielnicowymi też. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_loop Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 23:06 Też się zastanawiałam. Myślę, że warto utworzyc odrębne forum. Gdzie Mokotów a gdzie Ursynów i Kabaty. Zupełnie inny świat. Inne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:09 no wlasnie. Czesto lacza te 2 tak rozne dzielnice ze soba. Nawet lokalna gazetka tez jedna na dwie dzielnice ale co do czego to prawie same sprawy dot. Ursynowa. Jestem wiec za osobnym forum. Ale jak to sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 23:10 I pomyśleć, że to też był Mokotów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:14 nie panimaju Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 23:17 Gość portalu: monika napisał(a): > nie panimaju A to nie twoja wina! .... Ursynów był osiedlem Mokotowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:24 no i ju rozumiem to uparte laczenie Mokotowa z Ursynowem!-taka pozostalosc po komunie? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 11.11.03, 23:30 ale prawdą jest ,że są to światy odmienne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:38 skojarzenie: jak Krakow i Nowa Huta. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 12.11.03, 00:04 www.mokotow.republika.pl www.mokotow.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 00:15 wlasnie skonczylam czytac i ogladac ten album. Bardzo dobry pomysl. Ale brakuje forum, na kt. mokotow by zyl, gdzie mozna by wymieniac sie opiniami, info o nowych miejscach, kafejkach, resto, sklepach etc.Mieszkam tu od 8 lat i brakuje mi tego. Ostatnio przypadkowo odkrylam np. ze niemal pod nosem mam atelier ceramiczne dla doroslych a szukalam czegos takiego 2 lata temu! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 12.11.03, 00:29 > forum, na kt. mokotow by zyl, gdzie mozna by wymieniac sie opiniami, info o > nowych miejscach, kafejkach, resto, sklepach etc.Mieszkam tu od 8 lat i brakuje > > mi tego. Zgadzam się z Tobą całkowicie! Od przeszło trzech dych tu mieszkam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.dialup.tiscali.it 12.11.03, 09:53 Ja zagladam tu nawet z daleka. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_loginu Re: a gdzie Stary Mokotow? 12.11.03, 10:03 Gość portalu: Linn napisał(a): > Ja zagladam tu nawet z daleka. Pozdrowienia! POZDRAWIAM! Jak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: a gdzie Stary Mokotow? 12.11.03, 10:29 Kłania się (byłe) Wierzbno. Wyprowadziłem się w sierpniu, ale wciąż tu zaglądam :) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 13.11.03, 01:35 Na Starym Mokotowie czy na Wierzbnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.chello.pl 13.11.03, 01:49 eela napisała: > Na Starym Mokotowie czy na Wierzbnie? Wierzbnie? Teraz jest na Wirzbnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOKOTOWIANIN MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) IP: *.isns.uw.edu.pl 13.11.03, 14:58 Witam! Nazywam się Grzegorz Gajewski i jestem autorem wspomnianej strony o Mokotowie www.mokotow.republika.pl Bardzo gorąco popieram stworzenie lokalnego forum. Wysyłajcie mi ludziska listy na adres podany na mojej stronie. Może coś razem uda nam się zdziałać :-) Sam, powiem wprost, nie wiem jak to zorganizować! A warto by było. Nawet na mojej stronce. Pozdrawiam, mobilizujcie się kochani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 17:23 Popieram stworzenie forum mokotowskiego! Czegoś stricte o Mokotowie, bez doczepianki ursynowskiej. To naprawdę świetny pomysł na integrację lokalnej społeczności. PS. fajna stronka, tylko trza ją rozbudować o te forum koniecznie!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) 14.11.03, 09:08 Forum warszawskim opiekuje sie Stołek, więc do niego by trzeba wysłać prośbę o stworzenie nowego podforum. A oprócz tego można napisac na FoF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) IP: *.chello.pl 14.11.03, 09:50 A Twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
eela do Vana 15.11.03, 23:41 Myślę, że można pisac i tu i tu. Dużo hałasu nie zaszkodzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) IP: *.chello.pl 14.11.03, 09:50 A Twoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 13:16 Jestem jak najbardziej za! Tylko pytanie, jak się skontaktować z tym Stołkiem? I jak namówić, żeby się zgodził? Eelu, może Ty masz jakiś pomysł? Masz może maila do Stołka? Pozdrawiam Grzegorz Gajewski Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) 15.11.03, 13:55 Witam jeszcze raz wszystkich! Pragnę poinformować o założeniu nowego forum dzielnicowego "Nasz Mokotów". Wszystkich zainteresowanych sprawami Mokotowa zapraszam także na to nowe forum. Jak je znaleźć? Najlepiej kliknąć na: "Forum Prywatne" i tak wyszukać, np. w kategorii "Miasto", ale na razie występuje ono w tabelce "Nowe fora"!!! Jeszcze raz zapraszam i pozdrawiam, Grzegorz Gajewski www.mokotow.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: Do grzegorzga> 15.11.03, 14:31 Nie, no, po prostu trzeba było coś takiego stworzyc - ludzie się domagają, a ja lubię być społecznikiem. Zresztą moja stronka mi już nie wystarcza , hehe Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) 15.11.03, 23:39 Do Stołka jest mail stolek@gazeta.pl Jeśli mają miejsce na Warszawkę :-(, to powinno się znaleźć i na Mokotów. Dzielnica jest wielka i jest o czym pisać. Pomysł a forum prywatnym nie jest zły, ale lepiej by było byc na "państwowym". Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) 16.11.03, 21:32 Ok, dziękuję za podanie adresu. Może mi się uda namówić tego człowieka na dodatkowe forum. W każdym razie postaram się! A swoją drogą jakieś inne osoby też mogłyby do niego napisać podobną prośbę! Byłoby łatwiej :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: MONIKO!!! (i do wszystkich z Mokotowa) 17.11.03, 01:09 Dobry pomysł. Tez napiszę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: a gdzie Stary Mokotow? 18.11.03, 08:04 Ja jestem z Mokotowa od zawsze a od jakiś trzech lat mieszkam na Starym Mokoowie na Odolańskiej. Zaglądam tu czasem, ale niestety mało wątków jest interesujących dla mnie, bo z całym szacunkiem Ursynów mnie nie obchodzi prawie wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 18.11.03, 15:23 Założyłam wątek na FoF, ale nie wiem, czy to coś da. Pewnie nic. www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=9160644 Odpowiedz Link Zgłoś
van Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 13:27 eela napisała: > Założyłam wątek na FoF, ale nie wiem, czy to coś da. Pewnie nic. > www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=299&w=9160644 dzięki CI eela! Ja strsznie nie lubie pisać do WŁADZ :-( ?ale on nasz!:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 20:12 Właśnie, nasz! :-) Do tej pory się nie zdradzał. Wszędzie trzeba miec swojego człowieka. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 20:24 O ludzie! Zaglądam tu dzis po raz pierwszy i oczom własnym nie wierzę! Zrobili nam osobne forum dla Mokotowa. No po prostu rewelacja :-) Specjalne podziękowania dla TeBe!!! Jak to miło, kiedy wspólnymi siłami coś się uda zadziałać, eelu. Dzięki wielkie Tobie i wszystkim innym za wsparcie i za działania!!! A teraz muszę jeszcze dodać link do forum z mojej strony www.mokotow.republika.pl Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 20:54 Jak się powlokłeś na FoF, zorientowałam się po Twoim wpisie, że jeszcze nie zauważyłes podziału. :-) Poproś Tebe, zeby dołozyli tu link do Twojej strony. Może się zgodzi. Wspólne siły to jest cos. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 21:01 Myslisz, że się zgodzą, tak ich wszystkich objechałem wczoraj :-) ,że głowa mała! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzga Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 21:18 A niech się dzieje wola nieba. Wysłałem prośbę do Tebe, może jej wysłucha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 22:32 I słusznie. To Twoje objechanie to była delikatna pieszczota z porównaniu z tym, jak się niektórzy odzywają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
van Re: a gdzie Stary Mokotow? 19.11.03, 22:47 eela napisała: > I słusznie. To Twoje objechanie to była delikatna pieszczota z porównaniu z > tym, jak się niektórzy odzywają. :-) a ja już nie bedę...? ;-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 20:48 Stary Mokotów. Temat to raczej śmieszny bo Mokotów zwłaszcza tzw. górny (Dąbrowskiego, Madalińskiego, Kazimierzowska, Różana ...) jest stary ale dreserka i bandyterka raczej młoda i chętna do działań zaczepnych. Po co budować bezsensowną dumę z miejsca zamieszkania - wielkie zadęcie "Stary Mokotów". Mam w pupie Mokotów choć się tu urodziłem i mieszkam - zostałem tyle razy okradziony przez lokalną młodocianą bandyterkę, że z chęcią przeprowadzam się do innego miasta a wy zostańcie na bandyckim zasranym Mokotowie. Piszę to z goryczą bo moja rodzina walczyła w powstaniu warszawskim i kocham to miasto, które nie kocha zwykłych, uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.lan / *.waw.pl 11.12.03, 04:48 Pomyliłeś wątki chyba. Tu nikt nie chce się wywyższać. Stary Mokotów - tu akurat ma służyć jako "kierunkowskaz". Dla mnie przynajmniej. Co, gdzie, kiedy. Fajnie, że kochasz Wa-wę. Szkoda, że tak gnoisz swoją dzielnicę (no w sumie już nie Twoją, bo się wyprowadzasz). Życzę dużo dobrego w nowym miejscu i milszych postów na nowym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 08:15 Może i pomyliłem wątki ale nie masz racji twierdząc, że coś gnoję. Dzielnicę tworzą ludzie, a ci, których widać na ulicy to na ogół nie ludzie tylko małpy w dresach. Co chwilę widzę dresy dumne ze swojej dzielnicy - oni w niej rządzą. Dlatego się wynoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mokoto Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.chello.pl 11.12.03, 18:24 Człowieku, licz się ze słowami! Nie doceniasz tego co masz! Mam rodzinę w Łodzi, na Pradze, Ursynowie i Bemowie. Zamieszkaj sobie tam, to po dwóch dniach wrócisz na Stary Mokotów. Mówisz, że klimat tworzą ludzie. Nie tylko..ale jeśli nawet, to widzisz w swojej okolicy tylko wybraną garstkę (przyznam,że najbardziej zawsze widoczną) osób - a właściwie grupkę degeneratów. Takie uproszczenie jest mocno krzywdzące dla większości porządnych, kulturalnych, serdecznych dla siebie i wykształconych mokotowian. Dlatego wypraszam sobie obelgi na nasz najwspanialszy, najukochańszy Mokotów! Więcej szacunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.04, 12:50 w pelni sie zgadzam, urodzilam sie na Madalinskiego i pierwsze lata zycia spedzilam na jednej z wymienionych w mailu o 'bandyterce' ulic (jak widac, zyje, wiec moze sama jestem 'bandyterka', skoro mnie jeszcze miejscowa ludnosc nie uszkodzila??? Musze to przemyslec...). Potem dlugo mnie tu nie bylo, a od paru lat znowu mieszkam na starych smieciach i czuje sie tu naprawde u siebie. Wprawdzie nie ma juz porankow w Stolicy (pamietacie 'Odwoch takich...'? Dzis jeden taki jest prezydentem Warszawy), ale do Iluzjonu tez mam duza slabosc :) Pozdrawiam Mototowian, milosnikow i wszystkich odwiedzajacych noworocznie, snieznie, ale mimo wszystko cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: a gdzie Stary Mokotow? 04.01.04, 12:31 "O dwóch..." takich pamiętam. Kto by pomyslał, że jeden w przyszłosci będzie prezydentem Warszawy. :-) Oprócz "Iluzjonu" mam tez słabośc do znajdującej się przy nim kawiarenki. Bardzo fajna atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: a gdzie Stary Mokotow? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 20:49 ja tez bardzo ja lubie, mam nadzieje, ze ze wzajemnoscia :) trzeszczace krzesla, kanapka, adapter i stare radio, Stolica zreszta chyba kto wie, moze znamy sie z widzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś