07.05.09, 17:06
Treść postu jest niedostępna.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaa Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 94.254.146.* 22.05.09, 18:46
      a czy podpisują,jakąś umowę,bo u mnie wczoraj byli(Ochota) i sie zgodzilam na wymiane drzwi,podpisalam umowę,pan sie podpisal podal numer dowodu,dowód rowniez pokazal,a wplacilam zaliczke 300zl i teraz sie boje,a jka to oni???!!!
      • horpyna4 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 22.05.09, 19:37
        Kochaniutka, na przyszłość naucz się nie korzystać z usług tych,
        którzy zgłaszają się sami, nieproszeni. Oszczędzisz sobie wydatków i
        stresu.
        Jak potrzebujesz jakiegoś rzemieślnika, to najpierw musisz dokładnie
        wiedzieć, jakiej usługi potrzebujesz. A potem zacznij szukać fachowca
        i dobrze jest, jeżeli taki gość poza komórkowym ma również telefon
        stacjonarny.
      • Gość: Kasia Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.aster.pl 10.06.10, 12:29
        Tak to oni mnie tez załatwili a montaz drzwi tragedia. Mam prosbe podaj mi numer
        do tego Pana. Mam zamiar podac ich do sadu i na policje.
    • Gość: BUC debile !!!! daja pieniadze obcym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 23:10
      zamiast sie smiac powinienem wspolczuc
      ale nie moge sie powstrzymac od smiechu !!!
      • Gość: edersen Re: debile !!!! daja pieniadze obcym IP: *.chello.pl 06.11.10, 20:54
        samjesteśdebildebilu
      • Gość: ewa Re: debile !!!! daja pieniadze obcym IP: *.play-internet.pl 29.01.15, 09:47
        Ma Pan rację !Też zawsze tak mówiłam a teraz samą mnie oszukali. Nie mama pojęcia jak to się stało.Jak teraz o tym myślę na zimno to wydaje się nieprawdopodobne ,że na takie pierdoły można się nabrać.Chyba miałam jakieś zaćmienie. No ale trudno . Tak że teraz już będę ostrożniejsza przy wyrażaniu swoich opinii.Pozdrawiam
        Skarżyńska
    • Gość: olaa Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 188.33.19.* 03.06.09, 20:50
      spoko,byli zrobili,wprawdzie dziadostwo musiałam wstawic dodatkowy zamek gerdy i wzmocnienie futryny,(co tez kosztowało niemało) no ale coz człowiek sie uczy na błędach. Teraz już będę wiedzieć...
      • Gość: Ania [...] IP: 85.202.108.* 19.06.09, 19:38
        • Gość: justa [...] IP: *.siedlce.vectranet.pl 05.08.09, 20:16
          • Gość: Marcin Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 09:37
            u mnie mama z nimi podpisała.
            cytat :"Właśnie u mnie też dziś byli mój mąż podpisał z nimi umowę i wpłacił
            zaliczkę,mam nadzieję że chociaż się pokażą i mocno nam nie spartolą roboty" - i
            jak? spartolili?
            • 160i60 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 26.09.09, 19:58
              U moich tesciow skoncyzlo sie awantura, bo tesciowka jest kobita nerwowa, a oni krzywo zalozyli futryne. Ale poprawili.
              • Gość: pabllos24 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.elartnet.pl 10.10.09, 18:10
                u mojej matki też byli(praga południe-Grochów) wmawiali raty 38zł. zaliczki
                chcieli 200zł potem zszedł na 100 nazwisko w dowodzie Pawlak firma EXTRADOM...
                • Gość: Rozczarowani Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.aster.pl 26.10.09, 20:37
                  Witam,
                  U nas tez byli, niestety dalismy sie nabrać, stracilismy 100 zl bo
                  wole juz teraz zrezygnowac z umowy niz pozniej zalowac. Faktycznie
                  ten czlowiek oprocz gadki nie zaoferowal zadnych
                  szczegółow.Zaoferowal drzwi STolarka Wolomin a w umowie nie ma nawet
                  slowa ze to maja byc te drzwi itd.Pan nawet nie wysilil sie zeby
                  wziąc wymiar. Trudno strace jeszcze pare złotych ale zamierzam
                  ostrzec innych na naszym osiedlu.
                  • Gość: Marian [...] IP: *.warszawa.mm.pl 27.11.09, 19:06
                    • Gość: Ania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 85.202.108.* 06.12.09, 23:36
                      moge Ci pomoc, mam ich zdjecia, numery tablic i kilka innych drobiazgow w
                      razie jakbys ich nie mogl znalezc
                      • jabramczuk Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 07.12.09, 09:35
                        Witam
                        niestety mój mąż też dał się wpuścić w "maliny", przyszedł
                        handlowiec wcisnął mu ciemnotę o drzwiach i właśnie w piątek 4.12
                        przyszli je założyć, nie mogliśmy być z mężem w domu więc
                        załatwiliśmy szwagra który ich pilnował i była tragedia jak zaczął
                        im zwracać uwagę że coś jest nie tak to zaczęli się stawiać.
                        Jak wróciłam do domu to myślałam że szlag mnie trafi, od drzwi
                        odkleja się okleina, zamki gerdy nie mają żadnego atestu, drzwi
                        które mają bolce włżone są w szparę w futrynie,zawiasy są krzywe i
                        jeszcze wiele innych "kwiatków" w ogóle tragedia. Postanowiłam nie
                        odpuścić, dzwoniłam odrazu w piątek do faceta który to montował to
                        nie chciał ze mną rozmawiać. Czytam to forum i jestem przerażona że
                        nic nie wskóram, ale się zaparłam poprostu obrzydzę im życie
                        Jadwiga
                        • Gość: ewa Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.play-internet.pl 29.01.15, 09:40
                          Dzień dobry.Ja też dałam się nabrać i teraz nie wiem czy warto dalej się z tymi ....... szarpać.Założyłam sobie dodatkowe drzwi /wygląda n TO , ŻE CHYBA PORZĄDNE/.Ciekawa jestem czy udało się Pani coś załatwić.Bardzo proszę o odpowiedź.Dodam,że ja nie mam nawet na nich żadnych namiarów bo zabrali umowę rzekomo do uzupełnienia i do dziś jej nie otrzymałam z powrotem.
                          Skarżyńska
                      • Gość: Małgorzata Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 81.210.21.* 21.12.09, 20:19
                        Proszę podać mi numery samochodu, bo montowali drzwi i wszystko mi
                        zabrali.. I nic nie mam.. Odp!!!
                        • Gość: Ania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 85.202.108.* 10.01.10, 01:27
                          Jeśli ktoś chce numery rejestracyjne pojazdow ktorymi sie poruszaja ewentualnie ich zdjecia, prosze podac swoj adres e-mail.
                          • Gość: Gość Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.home.aster.pl 25.05.10, 12:02
                            Witam
                            Moją Mamę też wyrolowali wczoraj! niestety kobieta jest w podeszłym wieku i nie
                            sprawdziła w internecie ani nie skonsultowała tego wcześniej ze mną. Chcemy
                            zgłosić to na Policję ale za mało mamy danych czy możemy Cię prosić o przesłanie
                            tych zdjęć i nr. rejestracyjne.
                            tel.602353132 adres mailowy; groupe_zaf@o2.pl
                        • Gość: Ania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 85.202.108.* 10.01.10, 01:42
                          gdyby ktos chcial numery tablic rejestracyjnych samochodow ktorymi sie
                          przemieszczaja lub ewentualnie ich zdjecia prosze podac adres e-mail.
                          • Gość: Zofia Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 81.210.21.* 16.01.10, 17:32
                            Moj adres Zofia.Kaminska.Lecka@wp.pl prosze o wszelkie informacje!
                            tablice i zdjęcia. Pozdrawiam
                            • Gość: Ania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 85.202.108.* 22.01.10, 09:12
                              Proszę podać swój adres wyślę pocztą zdjęcia i umowę, mam na niej kilka
                              danych,mogą się przydać, pozdrawiam
                              • Gość: Zofia Proszę o informacje.. IP: 81.210.21.* 25.01.10, 21:51
                                MÓJ ADRES E'MAIL Zofia.Kaminska.Lecka@wp.pl PROSZĘ O ZDJĘCIA.
                                POZDRAWIAM.
                              • Gość: Sylwek Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 22:37
                                Prosze o pszesłąnie tablic i zdjęć mój adres krecik663@wp.pl Teraz grasują na Bemowie Jelonki
                          • Gość: Poszkodowana Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 188.33.76.* 18.01.10, 13:26
                            Trzeba coś z tym zrobić wydaje mi się ze są to 2 odrębne firmy jeśli
                            mogła bym prosić o nr. rej i zdjęcia bo pamiętam ich twarze w celu
                            porównania i dalszych czynności Pozdrawiam jolantar28@wp.pl
                            • elka17 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 21.09.11, 14:42
                              Teraz chodzą po Chomiczówce. Byli dzisiaj u mnie, wysłuchałam, ale po usłyszeniu, że mam zapłacić zaliczkę wyprosiłam pana za drzwi.
                      • rudzielec982 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 29.06.11, 15:35
                        Bardzo proszę o wszystkie informacje dotyczace tych cwaniaczków włącznie ze zdjęciami! Byli u mojej babci w poniedziałek :/ tez dała zaliczkę 300zł. śmierdziało mi coś od samego początku. Ma przyjśc facet dzisiaj więc jeśli mi się uda to niestety ale będzie to jego ostatni biznes! mój meil to rudzielec98@wp.pl
                    • Gość: szef z extradomu Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 81.210.21.* 21.12.09, 20:14
                      Było już paru takich kozaków i żaden jakoś nie dojechał...:) A drzwi
                      są zajebiste... hehe.... Można je wywalić tylko dynamitem..:):):)
                      Pzdr. Chcecie dokładny adres?? to podam...:):)
                      • Gość: akwizytor Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 78.8.136.* 06.01.10, 16:11
                        Polega to na tym deklarz szuka naiwniakow ma z tego 200 300 zl drzwi
                        wołominy koszt 180 zł lipa zamek podklamkowy tania lipa monter 250
                        zl firmy z pruszkowa gory kalwari gdanska sopotu ludzie dzwoncie
                        odrazu jak puka akwizytor,,,,na POLICJE 997,,,,112
                      • Gość: szef Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 78.8.136.* 06.01.10, 16:20
                        www.yellowpages.pl/budownictwo/p-h-u-extra-dom.html
                        • dorit9 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 10.01.10, 19:40
                          Byli u mnie niestety wczoraj. Nieopatrznie wpuscilam akwizytora do domu :(,
                          powoływał się na administrację.
                          Podpisalam umowę z zastrzeżeniem, ze potwierdzę jeszcze montaż telefonicznie i w
                          razie czego odstąpię od umowy.
                          Zadzwonilam jeszcze tego samego dnia z rezygnacją.
                          A tu dziś telefon z pytaniem czy mogą przyjechać montować jutro.
                          Nieco sie zdenerwowałam, niedziela wieczór...
                          Pan stwierdził, ze nie otrzymał telefonu z rezygnacją, zapowiedział ze obciążą
                          mnie kosztami przedplaty 100 pln!!!

Wyslalam im dziś pismo
                          "Konsument, który zawarł umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, czyli w tym
                          przypadku w domu z udziałem akwizytora, może od niej odstąpić bez podania
                          przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni
                          od zawarcia umowy."

Nie musimy sie zgadzac na żaden montaż!
                          Pozdrawiam "naiwniaków", już jestem teraz czujna.

• Gość: Kamila Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:54
                            Najgorsze jest to że oni się powołują na adnimistrację. A w jakim rejonie teraz oferują swoje drzwi?
                            • Gość: Aga Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.acn.waw.pl 20.01.10, 13:22
                              na Mokotowie. Niestety dałam się naciągnąć na te ich badziewne drzwi i wczoraj
                              mi je zamontowali. Pan monter o co bym nie zapytała rozkładał ręce, że mi może
                              założyć to co mu w magazynie dali. Jemu w sumie się nie dziwie, takie czasy, że
                              człowiek czasem musi pracować dla dziadowskiej firmy. Ich akwizytorem jest
                              niejaki Tomasz P.(legitymujący się dowodem osobistym). Koleś powołuje się na
                              administracje, twierdzi, że drzwi są warte dwa tysiaki i w ogóle obiecuje cuda.
                              Jakby ktoś z państwa miał zamiar coś z tą sprawą zrobić,np. podać ich do sądu to
                              bardzo proszę o kontakt:naiveaga@o2.pl
                              • Gość: Grazyna Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.2a.pl 07.09.10, 10:54
                                No ładnie, u mnie montują dzisiaj... Szczęśliwie futryn nie wywalają. Jak to wygląda - zobaczymy. W każdym razie bardzo proszę o info na wypadek jakiejś akcji. Chętnie podpiszę, czy dołączę się do-.
                      • Gość: Trrrop Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 04.02.10, 15:15
                        Słuchaj Kochanienki nie bądź taki pewnny siebie znajdzie się ktoś cwańszy od was i wytropi całą waszą szajkę oszustów!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:52
                      bez efektu
                    • Gość: Zuza [...] IP: 81.15.159.* 18.08.11, 14:29
              • Gość: zapytanie Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 04.02.10, 13:24
                a u teściów też oderwali górną część umowy?
                • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:33
                  u mojej babci oczywiście też - to ich znak rozpoznawczy;
              • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 20:58
                identyko
      • Gość: Benek Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 08.08.10, 19:14
        I własnie dlatego nie kupuję niczego zanim nie obejrzę, nie dotknę.
        Nie bior się też za montaż, jak nie wiem jak. Ja sobie zamówiłem
        drzwi z Porty, najpierw obejrzałem u dostawcy, potem zamówiłem razem
        z montażem i żadnych dodatkowych kosztów ani nieprzyjemności nie
        było. Myśleć trzeba zanim sie kasę wyda!!
    • fotos900 [...] 19.01.10, 23:42
      • Gość: Mokotów Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 217.98.12.* 20.01.10, 12:44
        W październiku dałam się też nabrać...
        Zapłaciłam 300 PLN zaliczki - termin montażu od 15 do 20 stycznia 2010. Nikt
        nawet do mnie nie zadzwonił i nie spytał czy drzwi montujemy i kiedy.
        W spawie zaliczki - wydzwaniali do mnie non stop, bo jak podpisywałam umowę nie
        miałam kasy, więc potem codziennie dzwonili czy już mogą wpaść po zaliczkę bo
        drzwi są już "zamówione"...Teraz mamy 20.01.2010 - ostatni dzień kiedy miał być
        montaż...Od wczoraj dzwonię do nich non stop - milczy komórka i stacjonarny...
        Jeśli się nie odezwą będzie sprawa na policji...
        • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:34
          jaki efekt?
      • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:00
        szczęściarz
    • kamilo_82 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 22.01.10, 09:54
      agata17a napisała:

> UWAGA NA OSZUSTÓW. podczas remontów klatek chodzą i podają sie za firmy
      > współpracujące z administracją. Pokazują ogłoszenie o nakazie wymiany
      drzwi
      ,
      > pobierają zaliczkę. Prawdopodobnie podają się za różne firmy: P.H.U EXTRADOM

Wiem, że sytuacja niewesoła ale rozwalił mnie ten NAKAZ WYMIANY DRZWI :))) Takie
      ordynarne i prostackie oszustwo. Może jeszcze nakaz wymiany samochodu :P
      • Gość: GTR Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 29.01.10, 18:26
        Prostackie czy nie, wiele osób się nabrało.
    • Gość: Zosia Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 77.255.204.* 01.02.10, 19:43
      U mnie też dzisiaj byli, chciałam sprawdzić firmę i wyskoczyła mi ta ciekawa
      dyskusja... Dałam tylko 100 zaliczki, po resztę mają jutro przyjść i teraz nie
      wiem co mam robić. Jak przyjdzie chyba poproszę o zwrot pieniędzy... Ale jakoś
      bardzo natarczywie domagał się kasy, żebym koniecznie wykombinowała jeszcze 200
      i nie chciał dać żadnego namiaru, mówiąc, że już się nie mogę zastanawiać, bo
      zamykają jakąś listę...
      • Gość: rada Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 04.02.10, 13:21
        proszę koniecznie zgłosić ich działanie na policje. Nie wpłacać
        pieniędzy. Porządna Firma nie bierze zaliczek. Drzwi montowane przez
        tę Firmę nie nadaja się na drzwi zewnętrzne, brak odpowiedniego
        zabezpieczenia przed ich zdjęciem, są bez uszczelek i żadne
        wykończenie.
        • Gość: dudu Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.opera-mini.net 16.02.10, 14:19
          nawet porządne firmy biorą zaliczki. w Polsce nie ma porządnych klientów. działam już kilka lat w takim zawodzie i wiem. potrzebuję umowę tych naciągaczy. moją znajomą też oszukali.
          • Gość: goska Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.acn.waw.pl 06.03.10, 15:35
            Niestety,pomimo, iż mój mąż jest bardzo ostrożny w korzystaniu usług takich
            domokrążców, też dał się nabrać. Potrafili wydzierać się na całą klatkę żądając
            pieniędzy za "odwaloną" usługę. Umowa, na wymianę nie sprawdziła się ani , ani.
            Mąż był tak przestraszony, zmuszony do zapłaty, że razem z tymi oszustami
            poszedł do banku po pieniądze. Całe szczęście, że tylko na tym się skończyło.
            • Gość: anna Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 22:26
              drzwi zamątowane poprawnie zaliczki nie straciłam czyli wszystko ok a jeśli chodzi o to że spodziewaliście sie czegoś lepszego trzeba było iść i kupic drzwi gerdy za 2000zł :)
              • jan-w Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 23.03.10, 09:01
                Problem właśnie w tym że "zamątowane" nie zamontowane.
                Oszuści na ulotkach pokazują zupełnie inne drzwi niż potem dostarczają. Ofiara
                która wpłaciła zaliczkę i której zrujnowano wejście nie ma wtedy szans.
                Nie jest prawdą że wszystkie firmy biorą zaliczki. To spuścizna PRL stosowana
                już tylko przez firmy - krzaki które same nie mają 150 zł na kupno montowanych
                przez siebie tekturowych drzwi.
    • Gość: odolany Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.aster.pl 01.04.10, 10:50
      DO WSZYSTKICH OSZUKANYCH!!!!!!!
      Kolejna ofiarą kilka dni temu została moja mama - nie wykazała się refleksem,
      pozwoliła sobie wstawić badziewne drzwi, zapłaciła grzecznie kasę, został jej
      tylko numer komórki. Nie ma gwarancji, atestów na zamki, nic. Kiedy zadzwoniłem
      do nich, odpowiedzieli, że w ogóle ich tam nie było, nie mają ani takiego
      nazwiska, ani adresu w papierach.
      Dla zasady trzeba tę sprawę skończyć. Ale będzie to miało sens, jeśli wszyscy
      złożymy skargi. Na policję, do skarbówki, do Urzędu Ochrony Konsumenta. Jeśli
      pojawi się 20 skarg, nie będą mogli tego zlekceważyć. Oni mogą nabrać jeszcze
      wiele naiwnych osób, a kto ma gwarancję, że nie mają w dodatku czwartego
      kompletu kluczy do tych drzwi?
      Przestańmy gadać, że trzeba coś zrobić, tylko zróbmy. W interesie niedoszłych
      przyszłych ofiar.
      • Gość: loko Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 188.33.206.* 24.05.10, 20:58
        UWAGA! Teraz grasują na Targówku i Bródnie i naciągają biednych ludzi. Powołują
        się na Spółdzielnię, niby, że zamykają listę i tyle osób się już zapisało. NIE
        DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ! Ja się niestety nabrałem, ale to już po raz pierwszy i ostatni.
        • kamilo_82 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 25.05.10, 10:15
          Nie tak dawno na nowych drzwiach od klatki schodowej bezczelnie przykleili
          ogłoszenie. Oczywiście nie omieszkałem zerwać.

To chyba była ich ulotka ale już nie sprawdzę, bo wylądowała w koszu :(
      • Gość: Kasia Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.aster.pl 10.06.10, 13:29
        Do wszystkich oszukanych. Mam dane właścicielki firmy. Jeżeli ktoś chce albo ma
        możliwość wymiany informacji na temat tej firmy rposzę o kontakt nr gg 10873432.
        Niestety mam problem bo zabrali mi umowę :/ Natomiast nie chce zostawić tej
        sprawy. 0 korzyści a same straty. Jeśli do kogoś zgłosi się pracownik firmy tez
        proszę o kontakt.
        • Gość: maryla-4 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 22:54
          właśnie zostałam przez te firmę oszukana w tym tygodniu, drzwi zamontowane fatalnie, nie wiem co mam robić, tel 604126121
      • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:14
        jakie rezultaty działania?
    • mloda1605 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 03.08.10, 18:35
      ja tez zamówiłam, ale drzwi z dwoma zamkami 990zł. czy ktos w ogole był
      zadowolony z ich usług??
      • Gość: nie zadowolony ede Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:42
        nikt
    • Gość: Mania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.09.10, 13:10
      No to jasne, że obwoźnym specom obszczymurkom nie należy ufać :) Jak się wymienia drzwi w porządnej firmie to zamawia się od razu montaż. Wymienialiśmy z rok temu drzwi zewnętrzne w bloku. Zamówiliśmy drzwi z Porty z montażem. drzwi przyjechały i 2h. później były już namiejscu pan nawet zrobił malowanie naokoło bo zniszczenia były spore = wymiana drzwi wielka płyta wiadomo o co chodzi..też mieszkamy na Mokotowie...u nas był oszust tego typu oferujący dezynsekcję bo był remont zsypu i robaki się pojawiły...masakra..fleee...zaliczka była 50zł..jak tylko złapał frajera pędził do pobliskiego mokpolu po flaszkę ;)
      • Gość: poniedziałkowa Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 20.09.10, 10:24
        Tak czytam te wpisy i się zastanawiam, jak można komuś zapłacić przed wykonaniem usługi? Jeszcze takiej jak wymiana drzwi do domu?! Takich gości, którzy przychodzą nie wiadomo skąd, przepędzam od razu. Drzwi wejściowe trzeba zamówić u producenta razem z montażem i wtedy nie ma żadnych szopek. Portę faktycznie polecam.
    • Gość: drzwi Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 178.73.63.* 24.09.10, 15:35
      Witam,
      Chciał bym się dowiedzieć czy da się zrobić coś aby wyegzekfować chociaż popraweę usługi ponieważ oszukali też moją babcie naobiecywali nie wiadomo jakie super drzwi antywłamaniowe natomiast to co zamontowali nie ma nic wspólnego z takimi drzwiami nie wymienili nawet futryny. Właśnie się zastanawiam czy istnieje jakaś możliwość zaskarżenia tej firmy "krzak"
    • Gość: edersen Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:57
      chyba wpadli na reszcie bo nowych wpisów nie widać
      • Gość: naiwna Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.sgcib.com 22.11.10, 12:37
        chyba nie wadli, zamontowali mi drzwi wczoraj...
        ale nie wygląda to źle, zapłaciłam 1050zł za drzwi, 2 zamki i futryne,
        ale nie mam nic, żadnej umowy, certyfikatu, atestu... nic
      • Gość: dzanka1 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 178.73.48.* 11.12.10, 23:06
        jestem z Wami
      • Gość: dzanka1 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 178.73.48.* 11.12.10, 23:07
        jestem z Wami. U mnie byli dziś , właściwie jeden dryblas. ze 2m.wepchał się do domu i wymusił to co chciał.
      • Gość: dzanka1 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: 178.73.48.* 11.12.10, 23:12
        jestem z Wami. U mnie byli dziś , właściwie jeden dryblas. ze 2m.wepchał się do domu i wymusił to co chciał.Spisał mnie z dowodu i danych mojej firmy. tak bardzo chciałam miec przed swiętami nowe drzwi, bo ze starymi juz jest tragedia.Chciała 200zł. Nie miałam , więc nie dałam, choć wysyłał mojej dzieci do bankomatu natychmiast. machną jakimś papierkiem ,ze on niby z firmy.Nie mam nawet namiaru na nich. wiem,ze są z Góry Kalwarii.
    • grandaltemplar Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 06.12.10, 10:39
      Niestety, moja kobieta też została oszukana. Zastanawialiśmy się czy nie stracić zaliczki i dać sobie spokój, ale jakoś tak wyszło, że przyjechali z Extra Domu i zamontowali drzwi i szybko uciekli. Po głębszych oględzinach drzwi (zwykłych ze Stolarki Wołomin, a nie żadnych antywłamaniowych) włosy stanęły mi dęba. Szpary w zamkach na kilka milimetrów, śruby przy klamce, które kręcą się w koło panie pierdoło i nie dają się dokręcić, sztabka antywłamaniowa wkręcona zamiast na 3 śrubeczki wkręcona na 2... wszystko tak liche, że ręce opadają. W końcu postanowiliśmy, że wymienimy zamki, wkładki, szyldy i obijemy je blachą. Jednak po dwóch dniach przy mocniejszym zamknięciu drzwi klamka i szyld zostały mi w ręku. Wyszły jak z masełka. Szok. Teraz już nie daruję albo zwrócą mi kasę, albo będą mi te drzwi wymieniać do momentu aż nie spełnią moich oczekiwań jeśli chodzi o jakość wykonania. Nie pozwolę na to, żeby nie można było trochę mocniej klamki pociągnąć bo można ją wyrwać.
      Zobaczymy co z tymi partaczami wskóramy.
      • Gość: Tomo Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.merinet.pl 12.12.10, 21:44
        Przepraszam, ale idiotów mi nie szkoda.
        Jak można zamówić drzwi do mieszkania u obwoźnego obszczymura?
        Ja wszystkim, którzy skorzystali z tych usług poradzę jeszcze jedno - biegiem wymieniajcie zamki. Mojemu sąsaidowi z naprzeciwka takie obszczymury z Alledrogo wymieniły drzwi.
        I dziwnym trafem 5 miesięcy później obrobiono mu mieszkanie. Drzwi nieuszkodzone, zamki również, X piętro, okna całe. Zapytałem go tylko o jedno - gdzie były klucze jak mu przywieźli drzwi. Odpowiedział, że w zamkach. Dalej nie pytałem. Dla porównania - u autoryzowanych dealerów Gerdy montaż wygląda tak, że drzwi przyjeżdżają "gołe", bez zamków, po ich zainstalowaniu montażysta wyciąga 5 kompletów fabrycznie zaplombowanych w pudełkach zamków i prosi o wybranie jednego. Montuje, a klucze trzyma w ręku tylko po to by sprawdzić czy działają.
        • Gość: klient Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.11, 19:09
          Firma jeżeli jest legalna i stosuje politykę firmy np. sprzedaż bezpośrednia to decyduje umowa pisemna zawarta między stronami a to co było mówione przed zapisem inie zostało zapisane w umowie jest bardzo trudne do udowodnienia dlatego jeżeli przedstawiciel obiecuje za wiele to należy wpisywać w umowę aby mieć punkt zaczepienia na daną firmę, że się nie wywiązała... LECZ KLIENCI PODPISUJą umowy niezgodne z wysłuchaną gadką takiego krętacza który jedno obiecuje a drugie daje do podpisu...... sami jesteście państwo sobie winni.... a robicie larum po czasie.....TAKA FIRMA BAZUJE NA TYM, PONIEWAż NAIWNYCH NIE BRAKUJE..........
          • Gość: KLIENT Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.11, 19:20
            NAJLEPIEJ PUNKT ZACZEPIENIA SZUKAć W PAPIERACH FIRMY TZN. CZY WSZYSCY PRACOWNICY TEJ FIRMY MAJą ZATRUDNIENIE....................WIęKSZOść TAKICH FIRM ROZLICZA PODATKI W URZęDACH SKARBOWYCH NA ZASADACH KARTY PODATKOWEJ I JEżELI NIE POSIADALI ZATRUDNIONYCH PRACOWNIKóW .............. TO KARą JEST PRZENIESIENIE KARNIE........ NA ROZLICZENIE Z US NA ZASADACH OGóLNYCH TO JEST BARDZO BOLESNE FINANSOWO DLA TAKIEJ FIRMY........ TO JEDYNA SZANSA PRZEWIEZIENIA SIę NA TAKIEJ FIRMIE...... CZYLI W DNIU KTóRYM BęDą U CIEBIE MONTOWAć OSZUKAńCZE DRZWI WEZWIJ POLICJę SKARBOWą NIECH PRZETRZEPIE PAPIERY TAKIEJ FIRMY..... NAWET ,,ALKAPONE,, POSZEDł SIEDZIEć ZA PODATKI....POWODZENIA żYCZę PAńSTWU W TROPIENIU ZłODZIEJSKIEJ FIRMY.........................................................
            • jan-w Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 22.03.11, 20:34
              Policję skarbową? Nie pomylił ci się kraj?
            • Gość: cassis Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.gov.pl 25.03.11, 12:34
              U mnie tydzień temu drzwi wymieniała firma Domar z Warszawy.
              NIE brali wczesniej ŻADNEJ zaliczki. Cała płatność w ciagu 3 dni po montażu. Potem dostałam fakturę.
              Robota wykonana fachowo, polecam.
              • Gość: Klient [...] IP: *.opera-mini.net 29.05.11, 13:53
      • poganin59 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 07.09.11, 16:25
        U mnie na Ursynowie we wrześniu 2010 montowała drzwi firma PHU Budimex również z Góry Kalwarii. Firma zarejestrowana jest na ulicy Chopina, a na umowie podaje adres Sobieskiego 19. Do dnia dzisiejszego nie dostarczyli faktury. Handlowiec wziął od żony 300 złociszy zaliczki. Montaż totalny badziew. Zamontowali drzwi wewnętrzne zamiast zewnętrznych, przez drzwi przy deszczu leje się woda, a zimą zawiewa śnieg. Od drzwi odchodi oleina. Za wymianę drzwi na zewnętrzne zarządali 600 zł dopłaty. Szef f-my stwierdził, że handlowiec nie musi się znać na drzwiach, a to ja powinienem wiedzieć co chcę i czy drzwi są właściwe. Generalnie po pierwszej rozmowie nie odbierają telefonów i korespondencji. Sprawa jest rzecznika.
        • poganin59 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 20.12.11, 12:55
          Trwało dość długo ale sprawa została załatwiona pozytywnie. Szef przeprosił. Nowe drzwi, właściwie zamontowane, wszystko w najlepszym porządku.
          • Gość: Oszukana123 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.skanska.pl 07.02.13, 10:33
            Witam serdecznie
            Firma PHU Budimex nabrała moja Mamę. Mama nie skonsultowala sie z nami tylko od razu podpisala umowe i wplacila 600 zl zaliczki. Mozesz nastąpił co prawda 2 dni pózniej, ale pozostawia wiele do życzenia. Niby drzwi porta ale moim zdaniem nawet koło nich nie leżały. Po 3 tygodniach od montażu drzwi sie wypaczyly. Nie chca sie zamykac. Handlowiec zabrał Mamie umowę i obiecał fakturę wysłać poczta. Do dnia dzisiejszego nic nie przyszło.
            Czy mógłby Pan podzielić sie numerem telefonu do szefa firmy?
            Z góry dziękuje
        • Gość: Max76 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 08:32
          Ta firma to są oszuści i to jakich mało... Nie dość, że założyli mi drzwi zupełnie niezgodne z tym co naobiecywali, to jeszcze TOTALNIE spartaczyli robotę. Musiała po nich poprawiać spółdzielnia, a co się przy tym chłopaki naklęli to głowa mała.

Oczywiście po zamontowaniu drzwi zniknęli, niby obiecali to poprawić ale nie odezwali się już i nie idzie się do nich dodzwonić, listy też wracają.
          Necenzuralne słowa się cisną na usta................

Jeśli ktoś jeszcze został oszukany przez bezczelnych cwaniaków z 'firmy" BUDIMEX z Góry Kalwarii - proszę o kontakt w tym wątku. takie rzeczy nie powinny uchodzić na sucho.

• Gość: Mixon [...] IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.07.13, 00:03
        • Gość: pawel Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.europe.hp.net 08.06.12, 10:15
          Witam
          firma Budimex montowała u mnie niedawno drzwi. zasugerowałem się opiniami przeczytanymi tutaj, więc byłem niechętnie do nich nastawiony, ale gdy przyjechali, wyjaśnili wszystko, odpowiedzieli na wszystkie pytania, dzwoniłem przy nich do firmy, aby sprawdzić czy jest z nimi kontakt. dodzwoniłem się bez problemu. Przełlożyliśmy termin realizacji na kolejny dzień, abym mógł się zdecydować. Pan montujący drzwi podał do siebie numer, żeby nawet dzwonić bezpośrednio do niego w razie pytań. Następnego dnia drzwi zamontowali, szybko i sprawnie. Zamontowane są równo, takie jak chciałem, kontakt jest nadal. Pan monter dzwonił sam, aby dowiedzieć się, czy wszystko jest ok. Ogólnie to polecam, myślę, że się nie zawiedziecie
          • Gość: wwl:) Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.12, 18:39
            Witam, dziś firma Budimex montowała u mnie drzwi. Praca porzadnie i solidnie wykonana:) Panowie po montarzu odrazu po sobie posprzatali. Nie było żdanych kłopotów. Wczoraj byla podpisywana umowa i na drugi dzien odrazu drzwi zamontowane. Jestem zadowolona z drzwi, bardzo mi sie podobaja. Nie mam zadnych zastrzezen. Polecam Firme Budimex z Góry Kalwari
            • Gość: ja :( Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 11:56
              Widać, że zamiast solidnie pracować, ktoś siedzi i na forum kłamie. U mnie KOSZMAR - scigam ich od roku - mają klientów w ...dupie!!!!!
          • Gość: mis74 Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.centertel.pl 06.02.13, 21:15
            Firma budimeks montowala u mnie drzwi pokojowych I jestem bardzo zadowolony . TERAZ ZOSTALY TYLKO OKNA, no I koszta pewnie wieksze.op
            • Gość: mika [...] IP: *.play-internet.pl 07.08.13, 13:49
    • alynnka Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż 17.03.12, 09:56

> UWAGA NA OSZUSTÓW.
      Witam.Wczoraj moja mama mieszkająca na Brodnie zostala naciagnieta na podpisanie umowy z firmą z Gory kalwarii na wymianę drzwi Akwizytorzy działają wedlug opisanych na forum zasad.;
      powołują sie na wspólpracę z administracją
      proszą o 300 zl zaliczki
      przyjmują 100 zl
      proponują rozlozenie na raty oczywiscie nie ma o tym mowy w umowie , a wrecz jest wpis , ze po montazu 1100zl płatne gotówką
      ustalają termin inny ,a nastepnego lub tez tego samego dnia dzwonia i informują ,ze następnego dnia bedą montowali drzwi
      nie odbierają telefonow jak rowniez s-msow w , ktorym opisalam calą sytuację i rezygnacje z dalszych uslug
      mnie udalo się raz porozmawiąc z osobą pod nr tel.607387241 podany na umowie--
      • Gość: Mirek Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 22:43
        Potwierdzam! Unikajcie jak ognia firmy Tech-Max Arkadiusza Sprzączki z Góry Kalwarii.Mnie ta firma naciągnęła na 300 zł zaliczki oferując po bardzo atrakcyjnej cenie drzwi Gerda.Te które przywieziono nawet nie stały koło Gerdy,nie zgodziłem się na montaż i oczekiwałem zwrotu zaliczki.Pieniędzy nie dostałem mimo ustnych obietnic,a termin odwołań do sądu minął.Umowa tej firmy zawiera ponadto niedozwolone klauzule.Niestety,mądry Polak po szkodzie.Ja zmądrzałem po wizycie w Federacji Konsumentów.
        • Gość: Ania Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.siedlce.domtel.com.pl 17.05.12, 13:02
          Ja zostałam oszukana przez nich trzy lata temu, a jak widac cały czas działają tylko pod różnymi nazwami. Jeśli ktoś ma siły zająć sie tą sprawę to proszę o kontakt Nana_17@poczta.fm Gdy przyjechali do moich sąsiadów zamontować te trefne drzwi zrobiłam im zdjęcia. Chętnie prześlę je tym, którzy chcą walczyć o swoje. Pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 00:54
          Unikajcie firmy AGA-POL z Oleśnicy k. Wrocławia do montażu okien lub drzwi. Są wyjątkowo nierzetelni, wciskają zalegający towar. Najczęściej spóźniają się na montaż, aby nie zastać osoby najbardziej kompetentnej. A po montażu opowiadają różne bajki typu: ..... że właśnie na to byliśmy umówieni!!!
      • Gość: wwl:) Re: Budimex IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 17.07.12, 18:33
        Witam, dziś firma Budimex montowała u mnie drzwi. Wczoraj zostala podpisana umowa a na drugi dzien odrazu drzwi zostaly zamontowane. Jestem zadowolna,praca szybko i solidnie wykonana oraz zostało posprzątane po montażu. Na wieczór dostałam telefon z pytaniem czy wszystko jest wporządki z drzwiami, wrazie czego moga w każdej chwili przyjechac i poprawić. POlecam Firme Budimex z Góry Kalwari.
    • Gość: ewa Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 20:54
      U mnie wczoraj firma BUDIMEX montowała drzwi. Zapłaciłam 1490 zł za drzwi metalowe.Montaż mam wykonany dobrze, drzwi są takie jak obiecywali przedstawiciele handlowi. Umowa nie obejmowała gładzenia ścian, więc się z nimi dogadałam jeszcze przed podpisaniem umowy i za 150 zł przy futrynie naciągnęli gipsem. Jestem zadowolona z drzwi i montażu, a firmę mogę polecić każdemu.
    • Gość: Mirek Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.12, 00:42
      Jak możesz Jasiu twierdzić, że to nie jest prawda co ludzie piszą.Miałeś szczęście,to nie zostałeś oszukany,ale to nie znaczy,że nie oszukano innych.Dla mnie też wszyscy byli mili i uprzejmi,dopóki nie zacząłem się intensywnie domagać zwrotu zaliczki,wtedy już tylko poczta głosowa była uprzejma się włączać.Po prostu mnie olali.Swoich pieniędzy już nie odzyskam(rozmawiałem z prawnikiem trochę za późno),ale zawsze będę ostrzegał innych przed tą firmą.
    • Gość: BUC IP: *.ip.mgk.pl - juz wiemy, ze montujecie drzwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 22:16
      widzimy i zapamietamy
    • Gość: Misiasty Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż nagonka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 12:03
      trzeba to zgłosić i ich złapać. Podobny przypadek www.youtube.com/watch?v=VjxY7x5hJsd
    • Gość: Wiesiek Re: oszuścii!!!!! drzwi montaż IP: *.centertel.pl 27.08.13, 16:13
      Czy ktoś juz zgłosił ta sprawę na policję ?
    • grazka75 [...] 08.01.14, 09:39
    • Gość: Warszawiak SPAM ze Slupska? Pomyliles fora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 23:10
    • Gość: jw text IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 16:34
      Odwet Sklepu - ciekawa lektura z komicznym zakończeniem.
      • Gość: jola Re: text IP: *.centertel.pl 21.04.18, 14:18
        Temat nadal aktualny. Dalam sie oszukac, na 1700 zl, koszt drzwi plus 2 zamki,drzwi nie nadaja sie do niczego, zadne wzmocnione jak zapewniali, zwykle zamki, sruby na wierzchu,tak ze mozna odkrecic. Monterzy tez dziwni, rozgkadajacy sie po mieszkaniu.Szkoda ze tak pozno zajrzalam w internet.Zmieniaja czesto nazwy.Aktalnie Techmax Wlodzimierz Bury -żyrardów.
        • Gość: esc Re: text IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.18, 11:46
          Znów się uaktywnili- zasada ta sama- wciskają kit, montują badziew, zabierają egzemplarz umowy klienta i znikają jak sen złoty- faktury nie przysyłają. Nie odbierają telefonu, nie odpisują na smsy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka