Dodaj do ulubionych

Z innej beczki-kłady

26.07.11, 18:49
Rozmnożyło się ostatnio tego badziewia. Jeździ to po lasach,plażach i innych.Dymi po próżnicy i niszczy co na drodze napotka.
We WPROST przeczytałam wypowiedź jednego z kładowców ,który powiedział,żeby PAŃSTWO oddało im poligony wojskowe.....
Ale BEZCZEL!
Jak to oddało?
W imię czego i po kiego palarusa?
Obserwuj wątek
    • angelfree Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:03
      A niech im odda.
      Byleby nie hałasowali gdzie indziej.
    • mjot1 Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:03
      migreniasta napisała:
      > ...powiedział,żeby PAŃSTWO oddało im poligony wojskowe.....

Hm... A może by tak czworaki? Zamiast
      • migreniasta Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:24
        Czterokołowcom czworaki???
        Rozczworzenia jaźni by dostali.....
        • mjot1 Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:44
          Czterokołowiec tu nie winien.
          Natomiast ludziom i owszem państwo winno oddać to, co im należne.
          Tym bardziej, jeśli owo państwo tego „czegoś” ich onegdaj pozbawiło ;-)
          • migreniasta Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:53
            Ze niby jak?
            Drzewiej wszystko było KRÓLA.......
            • mjot1 Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 21:16
              Król w czworakach powiadasz...
              Hm... Interesująca wizja...
              Ktoś już chyba sprawił, że ciałem się stała. Onegdaj.
    • ikcort Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:19
      > We WPROST przeczytałam wypowiedź jednego z kładowców ,który powiedział,żeby
      > PAŃSTWO oddało im poligony wojskowe.....

Taka jest właśnie mentalność tych gości: świat z ludźmi na nim istnieje po to, żeby oni mogli pierdzieć tymi swoimi wehikułami. Proste rozumowanie: skoro "państwo" nie zapewnia im należytych torów, to oni mają prawo jeździć gdzie bądź, choćby i w parku narodowym.
      • migreniasta Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:35
        Kłady i roszczeniowa polityka.....
        To chciałam przeczytać.
    • Gość: ka_p_pa Re: Z innej beczki-kłady IP: *.lukman.pl 26.07.11, 19:36
      Gnam gnojków. Wydaje im się, że mogą rozjeżdżać co zechcą. Drut kolczasty na nich dobrze działa.
      • voxave Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:53
        Z jednej strony nie mozna zabronic cieszyc sie kladem,taka nowa zabawką a z drugiej porozjeżdżane drogi leśne i zryte pagórki na podjazdach.
        Bylam w lesie na wycieczce i obok mnie przemknęły takie dwa-----spod kół pryskało runo lesne a huk zabrał mi urok ciszy i śpiew ptakow leśnych.
        Jak pogodzić te dwie kategorie odpoczynku aby kazdy był zadowolony ?
        • migreniasta Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 19:58
          Normalnie. Jak facet chce sobie pociumciać to idzie do burdelu(i płaci),jak ktoś chce pojeździć na nartach to idzie na stok(i płaci za wyciąg)..... może ktoś zainwestuje w połać pagórkowatego padoła i będzie kasował bilety.
          Las ,łąka,plaża nie jest miejscem dla kłada. To jasne jak słońce.
          A gdybym tak kupiła sobie czołg????
    • Gość: xiunc Re: Z innej beczki-kłady IP: *.stk.vectranet.pl 26.07.11, 19:50
      Świetny pomysł z tymi poligonami. Pozwolić im tam jeździć a wojsko będzie miało fajne cele ruchome i armia lepiej się podszkoli.
    • to.niemozliwe Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 21:25
      Hehe....:-D, myslalem, ze to watek o kladach, a to o quadach. Brzmi tak samo, ale sens zupelnie inny. :-)
    • 33qq Re: Z innej beczki-kłady 26.07.11, 22:10
      To powiem jeszcze przyjemniejszą rzecz. Nasi kochani rolnicy, którym w dupskach się od dotacji poprzewracało dostają kasę z Unii również na takie zabawki - do objeżdżania pola. I to nie na kładziki za kilka tys. tylko po 50k sztuka. Fakt, że przy traktorach lub kombajnach za bańkę to nie są to duże pieniądze, ale zawsze miło wiedzieć, że się chłopom dokłada do zabawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka