Dodaj do ulubionych

Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody świąt

04.11.12, 19:35
I wcale sie nie dziwie. Oglądając dzisiaj wiadomości wiele rodzin w Polsce zamiast pałętac sie smutnie po cmętarzach wolało wyjechac na długi weekend podobnie jak w świeta bozego narodzenia czy inne gdzie długi weekend to okazja do aktywnego wypoczynku .
W pełni popieram taką formę spędzenia wolnych dni od pracy .
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.12, 20:14
      to sie miliony Polakow cieszy ze popierasz,ludzkie chlopisko z ciebie,pozwol ze spytam;Szwagier tez popiera?
    • misiu-1 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 04.11.12, 21:12
      Swoich rodziców już poinformowałeś, że zamiast odwiedzić, choćby tylko raz w roku, ich grób, będziesz wolał wykorzystać ten dzień jako okazję do aktywnego wypoczynku?
      Zasadniczo, wychowując ciebie, zasłużyli sobie na to.
      • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 09:23
        misiu-1 napisał
        Swoich rodziców już poinformowałeś, że zamiast odwiedzić, choćby tylko raz w ro
        > ku, ich grób, będziesz wolał wykorzystać ten dzień jako okazję do aktywnego wyp
        > oczynku?

POLEGŁEŚ
        Moi rodzice żyją , mam jedynie na grobach na koncu Polski pradziadków których nie znałem... to po 1 .... po 2 ten dzień to pokazówka ... i napewno ich będe odwiedzać na grobach gdy przyjdzie taka pora nie raz w roku koleszko ... tylko wtedy jak będe chciał , sam w ciszy ... a nie razem z całą bandą nawiedzonych krzykaczy
        • Gość: Polak over all Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.versanet.de 05.11.12, 09:45
          aborcjonista napisał(a):
          [b]POLEGŁEŚ
          > Moi rodzice żyją , mam jedynie na grobach na koncu Polski pradziadków których n
          > ie znałem... to po 1 .... po 2 ten dzień to pokazówka ... i napewno ich będe od
          > wiedzać na grobach gdy przyjdzie taka pora nie raz w roku koleszko .

Ja bym na Twoim miejscu zmarnowal ten dzien nad siedzieniem nad kajecikiem. Moze nauczylbyc sie nieco polskiej ortografii - "koleszko"!
          No i pani przedszkolanka by Cie pochwalila, ze taki ejs Genius(z)!
          • Gość: anty Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 09:54

> aborcjonista napisał(a):
            > [b]POLEGŁEŚ
            > > Moi rodzice żyją , mam jedynie na grobach na koncu Polski pradziadków któ
            > rych n
            > > ie znałem... to po 1 .... po 2 ten dzień to pokazówka ... i napewno ich b
            > ęde od
            > > wiedzać na grobach gdy przyjdzie taka pora nie raz w roku koleszko

To Ty jeszcze dzieciak jesteś, KOLESZKO:)) do lekcji!
        • Gość: Patryk Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.static.espol.com.pl 19.11.12, 20:37
          aborcjonista napisał(a): i napewno ich będe od

> sam w ciszy ... a nie razem z całą bandą nawiedzonych krzykaczy

Nie przesadzaj.
          Taki dzień ludzie spędzają w w spokoju, zadumie...
    • Gość: Jojo Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.12, 10:29
      wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35767,9316413,Na_zdewastowanym_cmentarzu_syf__kila_i_mogila.html?&startsz=x
    • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 12:29
      Anielski aborcjonisto, moze najpierw zapoznaj sie z etymologia slowa wakacje!!

Zadanie jest trudne, poniewaz mamy tu do czynienia z wyrazem pochodzenia obcego, ale dla takiego wybitnego trolla, jak ty, nie powinno to stanowic zadnego problemu
      • Gość: angel Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: 62.22.15.* 05.11.12, 12:53
        Masz i spuszaczaj sie ze szczęścia

Wakacje (ferie) – okres wolny od nauki szkolnej.

Terminy i długość wakacji są zróżnicowane w wielu krajach, a nawet w ich poszczególnych częściach. Istotnymi czynnikami mającymi wpływ na terminy wakacji miały święta religijne oraz rytm pracy rolników i związana z tym konieczność udziału wszystkich członków rodziny, w tym dzieci, w pracach polowych.

W Polsce wakacje to potoczna nazwa ferii letnich. Do roku szkolnego 2009/2010 obejmowały okres od następnego dnia po pierwszym piątku po 18 czerwca do ostatniego dnia sierpnia danego roku, czyli od końca roku szkolnego w szkole podstawowej, gimnazjum i liceum do ponownego jego rozpoczęcia. W roku szkolnym 2010/2011 rok szkolny zakończył się nie w ostatni piątek czerwca, tylko w przedostatnią środę czerwca, ponieważ w czwartek 23 czerwca wypadało Boże Ciało i następny dzień zgodnie z obowiązującymi przepisami powinien być wolny, a z kolei następny piątek wypadał 1 lipca. Obecnie rozpoczynają się w następny dzień po ostatnim piątku czerwca i trwają do końca sierpnia. Zmiana została wprowadzona w związku ze zwiększeniem ilości dni wolnych w czasie roku szkolnego.

Czas wakacji wykorzystywany jest przez uczniów i studentów do odbywania rożnych praktyk zawodowych[1] i praktyk w ramach wolontariatu.

• lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 14:08
          Ozesz ty, oswiecony inteligencie! Gdybys to jeszcze zrozumial, co wklejasz, nie pie...bys o wakacjach podczas dlugiego weekendu w duchu: "Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody świąt".

Dyskretnie pominalem po..pie...na deklinacje, ale taki juz jet twoj urok, anielski Areczku!
          • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 14:28
            A to urlop od wakacji czymś sie różni ? bo dla mnie wakacje 2 tyg od urlopu 4 dniowego
            czytaj dalej WYPOCZYNKU niczym sie nie rózni oprócz czasem trwania ..

kartoflu
            • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 15:25
              Pomysl glupku, czym roznia sie wakacje od wczasow. A pozniej calosc odnies do dlugiego weekendu. Nie sadze, bys to zrozumial, ale cuda czasami sie zdarzaja.
              • Gość: aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: 62.22.15.* 05.11.12, 15:30
                Trzepiesz piane z któej i tak nic nie wynika wakacje czy wczasy to jedno i to samo patałachu

WOLNE od pracy czy szkoły .
                • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 16:08
                  Gdzie ty sie durniu uchowales? Punktow za pochodzenie juz nie daja! Zatem milcz psubracie i wstydu oszczedz!
                  • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 19:29
                    cos jeszcze szmato ?
                  • yoma Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 19:46
                    Lepik, nie masz racji. Właśnie wróciłam z wakacji, ale bynajmniej nie z wczasów, co ja bym robiła na wczasach? :P
                    • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 20:04
                      Pewnie zaliczylas tez wakacyjna milosc?

Gratuluje wyobrazni.
                      • yoma Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 05.11.12, 20:19
                        Owszem, albowiem byłam na wakacjach z moją miłością :) Dziękuję, nie ma za co.
                        • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 11:15
                          z kim ty dyskutujesz :D
                          • yoma Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 11:23
                            To tak z nudów, Wysoki Sądzie :P
                            • Gość: aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: 62.22.15.* 06.11.12, 13:14
                              ups
                        • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 13:27
                          Areczek twierdzi, ze to nie sa wakcacje, tylko wypoczynek.
                          Ciesze sie, ze jestes szczesliwa z twym lubym, ale to nie jest wakacyjna milosc. Kup koniecznie Bravo i oswiec sie!
                          • Gość: abor Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: 62.22.15.* 06.11.12, 15:18
                            Parszywy kłamco , powiedziałem ze wakacje a urlop to samo , gdy zarzuciłeś mi mówiac ze to dwie rózne sprawy ..

nie łzyj jak pies
                            • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 16:02
                              Areczku, nie denerwuj sie, my tutaj kulturalnie dyskutujemy o fenomenach jezykowych.
                              Ciesz sie, ze nie przytoczylismy wywczasow, ktore dekretem PZPR-u rozpierdzieliliscie w czasach stalinowskich uszczesliwian (na sile) spolecznych.
                          • yoma Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 18:07
                            Lepik, mam propozycję. Jeśli nie piłeś - wypij. Jeśli piłeś, idź spać, bo zrozumieć to jednak cię trudno.

:)
                            • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 06.11.12, 19:18
                              Tez nie znasz wywczasow? Moze pogadajmy o koloniach? Tez fajna forma wypoczynku.
                              • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 11.11.12, 11:32

• Gość: saygoodbye Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 15:16
                                  ja w sumie każde wolne staram się spędzić na jakimś wyjeździe :) w święta też raczej gdzieś wyjadę. no i już nie mogę doczekać się wakacji na Mazurach :D
    • Gość: RoMario38 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.play-internet.pl 09.11.12, 14:49
      wcale mnie nie dziwi takie podejście. Jak ktoś ciężko pracuje i jedynym wytchnieniem staje się urlop to nie dziwne że lubi wypoczywac a nie biegać po cmentarzach i się dołować. W tym roku z żoną zrobiliśmy własnie tak nietypowo, ze pojechaliśmy na te pare dni w gory do Karpacza. Spedzilismy bardzo przyjemne trzy dni w cieplym hotelu z basenem i postawiliśmy na wypoczynek. Nie było tam zbyt wielu wczasowiczow, bo nie wszyscy chca się postawic ogolnospolecznej przyzwoitości. Do centrum od hotelu Mercure mielismy zaledwie rzut beretem, wiec można było iśc na spacer jak akurat nie padało. Jak wróciliśmy w niedzielę wieczorem to ze zdumieniem obserwowaliśmy reakcje większości ludzi na wyjazdy takie jak nasz. Zreszta nasi przyjaciele też byli w szoku, że tak można. Ale tak na prawde… co w tym dziwnego? Wyjście poza schemat jest w tym kraju wymaga jednak odwagi :)
      • aborcjonista Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 11.11.12, 11:31
        wytłumacz to temu debilow :
        • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 16.11.12, 16:25
          Trollu, myslisz, ze jestes zatrudniony w wybiorczej, to juz ci wszystko wolno? Bydle !
    • lepian4 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 16.11.12, 16:23
      A co to sa te "cmętarze"?
    • pikadooor Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 16.11.12, 16:36
      Święto zmarłych jest dla mnie nieciekawe, ale na wakacje wtedy nie jadę tylko na cmentarz, za to nie wyobrażam sobie wyjazdu na Święta Bożego Narodzenia gdzieś indziej niż do Rodziny:) Tak samo jak nie wyobrażam sobie Świąt bez dzielenia się z innymi, słabszymi, potrzebującymi. Może jestem taką "pomocnicą" raz do roku, ale dobre i to:)
      • adherent1 Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 16.11.12, 17:31
        pikadooor napisała:
        > Święto zmarłych jest dla mnie nieciekawe, ale na wakacje wtedy nie jadę
        > tylko na cmentarz.

Dziwne że nikt w naszym kraju nie sugeruje rozwiązania by dni wolne za
        święta, wypadające od wtorku do czwartku przenieść na poniedziałki.
        Lepiej mieć wolne w sobotę, niedzielę i poniedziałek w jednym kawałku
        niż jeden dzień wolnego w środku tygodnia.
        Przykład USA w br na 18 dni wolnych za święta - 8 to poniedziałki.
        • Gość: zukuu Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.12, 11:56
          nie u nas;) Polak mysli raczej jak drugiemu utrudnić życie niż jak pomóc/ułatwić. Oczywiście nie generalizuję ale...
          • pikadooor Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św 19.11.12, 16:52
            no to trzeba zmienić ten stereotyp, bo nim wlasnie jest, ja staram się pomagać jak mogę, oddaję kasę na fundację spełnionych marzeń, daję ciuchy do domów dziecka:)
      • Gość: anty Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 09:58
        > Święto zmarłych jest dla mnie nieciekawe, ale na wakacje wtedy nie jadę tylko n
        > a cmentarz, za to nie wyobrażam sobie wyjazdu na Święta Bożego Narodzenia gdzie
        > ś indziej niż do Rodziny:) Tak samo jak nie wyobrażam sobie Świąt bez dzielenia
        > się z innymi, słabszymi, potrzebującymi. Może jestem taką "pomocnicą" raz do r
        > oku, ale dobre i to:)<

I O TO CHODZI:)
    • Gość: Patryk Re: Polacy wolą wyjazdy na wakacje niz obchody św IP: *.static.espol.com.pl 19.11.12, 19:21
      Jeśli chodzi o 1 listopada to odwiedzam groby bliskich Natomiast święta Bożego Narodzenia czy też Wielkanocne od trzech lat spędzam poza domem,z Rodzicami i kuzynostwem.Korzystaliśmy przez te lata z ofert polskich kurortów w górach .Zapewniają,za niedużą kasę na prawdę dobre warunki.Tam też można poczuć klimat świąt.Podają świąteczne potrawy ,można też posłuchać góralskich kolęd :)Poza tym też są inne atrakcję :wyciągi narciarskie ,kulig ,ognisko ,można fajnie spędzić czas a najważniejsze że Kobiety mogą odpocząć od tej krzątaniny w kuchni:)
    • oszolom-z-radia-maryja toświadczy jak najgorzej o tych kt na to sie decyd 20.11.12, 08:55
      nie umieją sobie należycie ułożyć stosunków z najbliższymi i unikają ich jak mogą
      • Gość: aborcjonista To świadczy jak najlepiej o rodzinie IP: 62.22.15.* 20.11.12, 09:56
        durny ośle , ludzie lubią jechać gdzies na świeta i własnie chcą odpocząć od rodziny ...
      • Gość: Patryk oszolom-z-radia-maryja IP: *.static.espol.com.pl 20.11.12, 16:48
        Dlaczego uważasz za gorszych ludzi takich jak ja ,którzy spędzają święta w górach, nad morzem, w ciepłych krajach, czy tez na nartach,bez świątecznego obżarstwa, siedzenia za stołem, za to z mnóstwem wrażeń?
        Co Ty możesz wiedzieć o ich stosunkach z najbliższą rodziną,że pozwalasz sobie na takie opinie?
        I czy Tobie się to podoba ,czy też nie przyjmij do wiadomości ,że systematycznie wzrasta liczba Polaków którzy wybierają nietradycyjne spędzanie świat
        • Gość: aborcjonista Re: oszolom-z-radia-maryja IP: 62.22.15.* 21.11.12, 08:55
          łon tego nie pojmuje , i inne kartofle
          • Gość: Patryk Re: oszolom-z-radia-maryja IP: *.static.espol.com.pl 21.11.12, 15:51
            Gość portalu: aborcjonista napisał(a):

> łon tego nie pojmuje

Dziwny z niego człowiek
            Kiedykolwiek odpowiedziałem na jego komentarz i zadałem pytanie ,nigdy nie odpowiedział tylko udawał,że nie widzi i uciekał:)
            • Gość: aborcjonista Re: oszolom-z-radia-maryja IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 18:19
              podobnie jak lepiaj , mg zwany " udowodnij" czy magnus
              • Gość: Patryk Re: oszolom-z-radia-maryja IP: *.static.espol.com.pl 22.11.12, 23:28
                Gość portalu: aborcjonista napisał(a): > podobnie jak lepiaj , mg zwany " udowodnij" czy magnus >

Dlatego szkoda czasu na dyskusję z takimi ludzmi-są agresywni,często wulgarni, mało merytoryczni, po prostu ..trolle:)
                www.youtube.com/watch?v=u-Vp71OVz3U
        • Gość: anty Re: oszolom-z-radia-maryja IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 10:02
          >I czy Tobie się to podoba ,czy też nie przyjmij do wiadomości ,że systematyczni
          > e wzrasta liczba Polaków którzy wybierają nietradycyjne spędzanie świat <

Nie podoba mi się KRYZYS RODZINY. Dla rodziny warto się napracować, wysiedzieć przy stole, nawet zbyt dużo zjeść. ALE RAZEM!
    • propanstwowiec Wygoda nade wszystko 21.11.12, 18:23
      A pewnie, bo nie trzeba się wtedy narobić, szykować jedzenia, kupować prezentów, zapraszać rodziny (często nie na naszym poziomie). A po powrocie jeszcze można się pochwalić, co by się mogło zobaczyć gdyby chciało się wyjść z hotelu
      • Gość: anty Re: Wygoda nade wszystko IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.12, 10:03

propanstwowiec napisał:

> A pewnie, bo nie trzeba się wtedy narobić, szykować jedzenia, kupować prezentów
        > , zapraszać rodziny (często nie na naszym poziomie). A po powrocie jeszcze możn
        > a się pochwalić, co by się mogło zobaczyć gdyby chciało się wyjść z hotelu<

:)) otóż to:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka