oriole86
29.04.23, 10:59
Witam, mam problem z sąsiadem (chyba). Otóż mój tata kupił dom w stanie surowym otwartym, ponieważ poprzedni właściciel zmarł. Wewnątrz domu w kominie znalazł świński ryj, jądra oraz inne części, a sąsiad który wybudował się obok mówił, że również znajdował duże ilości zakopanych kości. Część działki mamy ogrodzoną, a część jest nieogrodzona i na tej nieogrodzonej części dzisiaj znalazłam znowu szczątki świni (racice). Mam zamiar założyć tam ogródek warzywny, ale zdecydowaliśmy się zainwestować i ogrodzić działkę, ponieważ boję się, że któryś z naszych sąsiadów jest psychicznie chory i może np. próbować nas otruć. Fakt, że tata niedawno zmarł mógł tylko rozochocić tego szaleńca i szczerze boję się do czego może się taka osoba posunąć. Czy takie znaleziska powinny być zgłoszone na policję? Z drugiej strony gdyby służby chciały przesłuchać sąsiadów to może narobilibyśmy sobie wrogów, albo rozwścieczyli szaleńca. Proszę o poradę jak chronić się przed tym osobnikiem, bo akurat wariatów się boję bardziej niż złodziei. Mam obronnego psa, ale raczej śpi w domu. Zainstalować więcej kamer? Może ktoś ma jakiś budżetowy pomysł na ochronę nieruchomości.