linnea 07.10.05, 21:51 www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_01=20 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 22:08 Linko, dziekuje, skorzystalam :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 23:00 Super!!! Siedze i sie bawie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 23:43 Z przyjemnoscia, ja tylko kawa z mlekiem bez cukru. Dzieki, papa Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:22 Barz smacna ta kawa! I myśle, ze musimy sprawić se podobny automat ze Smadnym Mnichem. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:49 Musi tu byc expres do kawy, albo dzbanuszek chociazby. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 14.10.05, 15:54 Jak jestem barz śpiący, to i becka mi nie wystarcy :-))) Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:52 Oto wirtualno-komputerowy express do kawy. Zaparzcie sobie kawusie i wypijcie. Ja pieerwsza, ale zapraszam oczywiscie Wszystkich, bo dla Wszystkich starczy kurde.pl/gfx/ekspres.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
linnea Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 10:26 Oooo, dzięki serdeczne właśnie chciałam sobie robić/ Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 10:30 Moze ktos jeszcze wpadnie na mala czarna, lub z mlekiem w kubku ? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 12:25 No a w starozytnym Rzymie widywało sie napisy: "Cave canem". Syćka tłumacom to na: "Strzeż się psa" (cyli odpowiednik nasego: "Uwaga! Zły pies!"). A dyć naprowde "Cave canem" to po prostu znacy: "Daj psu kawe" i wtedy juz nie ugryzie. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/do Owcarka 10.10.05, 12:23 Jeszcze raz zaproszenie na kawe Owcarku Tobie wysylam (bylo pare postow wyzej) kurde.pl/gfx/ekspres.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/do Owcarka 10.10.05, 12:27 I od rozu bieremy to urządzenie do nasego schroniska. A kieby w nasym schronisku nie było prądu, to popytomy Tubylecka, coby przyniósł akumulator. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 12:39 Tu sobie mozemy wybrac www.patrex.elblag.pl/strona.php?id=89&lang=de Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 13:13 O właśnie cosik w tym stylu mógłby nom Tubylecek zrobić. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 23:51 To tez dlatego taki adres tu wsadzilam, trzeba sie o inne rzeczy do schroniska postarac, bo sam akumulator nie wystarczy. Bardzo prosze o sciagniecie do schroniska innych potrzebmych rzeczy, a potem znowu sie kawusi napic. Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 11:16 mozemy zamowic sobie takie meble, pewnie wygodne, umeblowac schronisko nimi www.dompol.com/meble%20ogrodowe.htm Przy stole usiasc kawusi sie napic, to ze mna ? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 11:22 O! Nawet komplet góralski jest! Pasuje! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 12:36 No wlasnie o to chodzilo. Co jeszcze wrzucamy, zapomnialam o w.c. Czy moze byc taki ? burdzio.kolej.szczecin.pl/model/model.htm#slawojka Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 13:50 Aniu, ten link, ktory podrzucilas jest ze Szczecina, ale nie pomysl przypadkiem, ze u nas powszechnie wystepuja takie warunki sanitarne. Chociaz u mojej kuzynki w domku letnim pod Krakowem taka slawojeczka sobie stoi, jako pamiatka sentymentalna, bo w domku jest toaleta, jak najbardziej, na miare XXI wieku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 16:32 Co by nie godać, inzynieria sanitarna idzie naprzód, ale Sławoja-Składkowskiego imie nigdy nie zaginie! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 17:03 Roznie to bywa Owcarku. Przeciez "wygodki" w rodzaju slawojek i dzisiaj sa w uzyciu, chociaz nie maja takiego romantycznego wygladu - nie ma tam otworu w ksztalcie serduszka - niestety. A nazywa sie to jakos tak dziwnie.... zapomnialam jak. Obsluguja wszystkie wieksze imprezy plenerowe i ktos mi mowil, ze jest to swietny interes. Czyli, ze mozna swietnie zarabiac takze i na ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 15:09 Cytołek w jednym przewodniku, ze w Orońsku (niedaleko Radomia) jest dwór z romantycnom latrynom. Barz chętnie byk to uwidzoł, coby wiedzieć, co to jest romantycna latryna. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 17:56 Hmmmmmm, no ja takze nie wiem. Pewnie zbudowano ja, jak we dworze stacjonowalo wojsko, co przeciez czesto w czasie wojny sie zdarzalo. Jakie romantyczne scenki mogly miec tam miejsce? - nawet sie nie chce domyslac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 18:27 O wojskowyk wychodkak było coś niecoś w "Szwejku". Ino cy to było romantycne? Hmmmm... Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 18:40 Jesli w Szwejku, to romantyczne bylo niekoniecznie, ale wesole na pewno. Juz widze oczami wyobrazni rozne takie scenki, chociaz moze one nie bardzo bylyby przeznaczone dla oczu damy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 19:29 Kieby pon Haszek nie umorł przed dokońceniem Szwejka, to moze i coś lo dam by sie hań znalazło? Fto wie? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 01:40 Pewnie ta by bylo. Tylko my z kawy na latryne zweksowali, co juz moze zmienmy kierunek i znowu na kawe sie spotkajmy? Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 08:50 Co racja, to racja. Teroz tu w kraju jesce nimo godziny dziewiątej rano, a o tej godzinie nawet król Rysard III wołołby nie: "KrÓlestwo za konia!", ino: "Królestwo za kawe!". Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 08:52 A! No właśnie! A kieby ów Rysard III napiłby sie kawy zamiast sukać konia, to moze nabrołby sił i wygrołby te całom bitwe pod Bosworth? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 10:17 Owcarku bardzo mozliwe ze historia bylaby inna niz byla (bez wypitej kawy) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 10:20 Podaje link, moze juz byl, a jak nie to poczytajcie. Na kawe zapraszam www.kawa-online.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:16 annah11 napisała: > Podaje link, moze juz byl, a jak nie to poczytajcie. Na kawe zapraszam Mniam! Mniam! Popiłek se, az mi sie moja biała kufa zabrązowiła. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:14 annah11 napisała: > Owcarku bardzo mozliwe ze historia bylaby inna niz byla (bez wypitej kawy) Skoro - jak to juz zauwazył pon Pascal - długość nosa Kleopatry miała wpływ na bieg historii, to kawa w bitwie pod Bosworth (a racej jej brak) pewnie tyz miała! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:48 No to wyobraz sobie Owcarku, ze dwa dni temu rozwiazywalam test(na erudycje ;) ) i tam bylo pytanie, kto nie dokonczyl swojej powiesci z podanych pieciu autorow? I ja nie wiedzialam :( A podany byl miedzy innymi pan Haszek. Szkoda, ze sie spozniles z ta informacja, na pewno lepiej bym wypadla ;))) A kawki to ja juz dawno nie pije, bo wyzwala we mnie taka energie, ze moglabym zastapic elektrownie, ktora zaopatruje w prad sredniej wielkosci miasto w Polsce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 14:44 Tak scerze ... to chyba pon Haszek mioł wielkie scynście, ze umorł przed dokońceniem Szwejka. Bo powieść jest naprowde znakomita, ale jednak z tomu na tom coraz słabsa. A tak, u Pona Bócka za piecem, pewnie w pona Haszka wstąpiła nowa wena i piknie opowieść o przygodak dobrego wojaka zakońcył. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 15:22 No coz, musze sie ze wstydem przyznac, ze nie czytalam przygod dzielnego wojaka. Sama nie wiem dlaczego, moglam siegnac w kazdej chwili. Nawet mysle zeby teraz sie za to wziac. Jesli Haszek dokonczyl powiesc w Niebie, bo wena go tam dopadla, to niewielka pocieche maja z tego jego milosnicy. Przynajmniej za zycia. Po smierci to calkiem co innego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 15:53 Nimo sie cego wstydzić, Mysecko, bo jo tyz mom w klasyce literatury takie zaległości, ze nadrobie je chyba dopiero wte, kie bede juz pilnowoł owiecek na Holi u Najwyzsego Bacy. Co by nie godać, od casów "Iliady" telo arcydzieł powstało, ze trudno za jednego zycia to syćko przecytać. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 06:59 Tu troche inna k.a.w.a ale na strone warto zerknac ttp://members.iinet.net.au/~kawa/ Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:24 Oooo! To roz kie z górolami uprawiołek góralskie picie wódki, na stole stała wódka koserna z Bielska. Kiebyśmy wte o tej KAWIE wiedzieli, to moze zaprosilibyśmy ik do wspólnego picia? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:33 Pewnie by tak bylo jak piszesz Owcarku, a tak w ogole strona ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 11:27 A jo zajrzołek na strone bielskiego Polmosu, ale nie znalozłek tej kosernej wódki, ftórom wtedy piliśmy. A więc mój powyzsy post mo charakter historycny... Hauuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:34 Oczywiscie members.iinet.net.au/~kawa/ nie wiem, czemu przedtem literka h sie nie skopiowala, teraz link powinien byc aktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 11:28 A jo i tak znalozłek :-))))))))))))) Ale to chyba za mało, coby zostać asystentem pona Sherlocka Holmesa? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 18:14 Dlaczego nie? - od czegos trzeba zaczac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 27.10.05, 11:49 www.espresseria.pl/html/1dobra_kawa%20.htm Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 27.10.05, 12:37 A kielo kawy dziennie mozno wypić, coby nie zaskodzić sercu? Kiesik nie wiedziołek, ale teroz juz wiem, bo odkryła to moja dawna znajoma z Krakowa. Otóz: na serce godomy casem: pikawa. A więc jest to wyraz składający sie z dwók słów: "pi" i "kawa". No i teroz syćko jasne! Licba filizanek kawy, ftóre mozemy dziennie wypić to licba "pi" - cyli 3,14. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 00:57 A ile to kaw bedzie "pi razy drzwi" ? a! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 09:42 To zalezy, Anecko, od tego, kielo drzwi jest w nasym Schronisku. Ino cała bida w tym, ze właściwie to nie wiadomo, bo inwentaryzacji nasego Schroniska jesce nikt nie przeprowadził. Wiem telo, ze jest ik coraz więcej, bo Tubylecek ciągle dorabio nowe. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 10:49 Aha, czyli przybywa ich i przybywa. Najwyzsza pora inwentaryzacje solidna zaczac, bo sie nagle okaze ze nam czegos w schronisku brakuje, albo nadmiar jest. Nowego watku na to nie zakladam, ale mozemy to zrobic i wpisywac co do schroniska przybywa.Tylko ja bibliotekarka a nie biurokratka. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 11:58 Dopóki nie zafce nom sie zasiąść do inwentaryzacji, zawse mozemy tłumacyć, ze jesteśmy zwolennikami artystycnego nieładu :-) Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 29.10.05, 00:14 Ale i tak nabalaganilismy niezle Owcarku, wiec czas porzadki chyba zaczac. www.doradca.com.pl/po_godzinach/Maks.htm Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 02.11.05, 09:26 Fajny ten Murzik! Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 29.10.05, 23:30 annah11 napisała: > Tylko ja bibliotekarka a nie biurokratka. Czy mnie wzrok nie myli? Jesli nie, to witaj Aniu w klubie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 01:48 W Klubie Bibliotekarzy tutaj czy Stowarzyszeniu Bibliotekarzy Polskich? Ano jestem bibliotekarzem fachowym z wieloletnim stazem, obecnie bez pracy. Czy Ty tez Mysecko ? To tym bardziej musimy przy kawusi pogadac, tylko ksiazek nie pozalewac przypadkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 16:23 annah11 napisała: > W Klubie Bibliotekarzy tutaj czy Stowarzyszeniu Bibliotekarzy Polskich? Aniu, "witaj w klubie", to jest takie powiedzonko u nas, a oznacza ono, ze procz Ciebie jest jeszcze wiecej osob, w tym wypadku biblkiotekarzy, ale moze dotyczyc roznych spraw :) Tak Aniu, ja tez jestem bibliotekarka(nie tylko) ze sporym stazem, ale na mnie nie koniec, jest jeszcze ktos....... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 23:25 Na ten temat napisalam do Ciebie prywatnie, mam nadzieje ze dotarlo. Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 14:41 Moja domowa kawka, czyli Kruczek-Dziobaczek proponuje zmienić propozycję: Zamiast "Napijemy się kawy?" - "Nakarmimy kawkę?" Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:35 Ooooooo, Tubylcu, kawka ma juz drugie imie. Ale dlaczego Kruczek? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:41 Bo kawki to najmniejsze z ptaków krukowatych! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:51 Znowu masz racje Tubylcu. Eeeeee, zaczyna mi sie to nie podobac :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:00 Patrzę co wyrabia kawka i pękam ze śmiechu. Przed chwilą siedząc na patyku schyliła się POD patykiem, żeby uporządkować sobie pióra w ogonie. Oczywiście straciła równowagę i zwisła pod patykiem do góry nogami jak nietoperz. Próbowała wwindować się na patyk, ale po dłuższym trzepotaniu skrzydłami postanowiła się puścić i spadła na pleczki, aż jękło jej w piersinkach. I w ten prosty sposób została kawką upadłą! A teraz siedzi na patyku i pogwarza sobie skarżąc się wszystkim wokół. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:08 Kawka upadla? No, musisz sie miec w takim razie razem z kawka na bacznosci, bo przyszla era rzadow prawa bez sprawiedliwosci na spolke z LPRem, a z nimi zartow nie ma. Nie bardzo wiem, jaka kara za upadlosc moglaby kawke spotkac, ale nie mam zludzen, ze Kaczory cos znajda. A wiec drzyj kaweczko. A Ty Tubylcu jako wlasciciel kawki postaraj sie, zeby taka sytuacja juz nigdy wiecej nie zaistniala - moze ten jeden raz zostanie kawce darowany :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:14 Muszę nauczyć kawkę kwakać i z pewnością wysoko zajdzie. Albo zaleci! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:36 Pomysl godny uwagi, ale raczej nie zajdzie i nie zaleci, bo trzymasz ja w klatce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:42 Gdy schowam ją za pazuchą, to nie tylko sama zaleci, ale i mnie wywinduje przy okazji! Czego sobie i wszystkim życzę! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:49 W takim razie odchudz sie conieco, zeby ulzyc biduli. Zreszta gdybys sie sam nauczyl kwakac, to nie byloby potrzeby wyreczac sie kawka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:02 Próbowałem się nauczyć, ale wychodzi mi czkawka! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:18 Ho, ho, juz Ci czkawka wychodza te Kaczory? - to szybko :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:21 Bo, jak już wspominałem, kaczka stanowi zbyt małą porcję dla jednej osoby i wstaje się od stołu głodny! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:31 Alez Tubylcu, nie zapominaj, ze Kaczory sa dwa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:46 I to włąśnie jest najbardziej drażniące! Bo jeden kaczor jest zbyt małą porcją, a dwa zbyt dużą dla jednej osoby! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:53 To zalezy dla jakiej osoby. Dopiero co chwaliles sie rozmiarami swojego brzuszyska :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 18:08 Ale cierpię niestety na brak brzuszyska dwukaczkowego! Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy?? 03.11.05, 01:28 Tubylcu siadz se wygodnie kawusi sie napij, zaraz Ci zaparze, chcesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 04:02 www.wprost.pl/ar/?O=83250 Odpowiedz Link Zgłoś
rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 09:06 Bardzo dziękuję za zaproszenie! Jeśli można, to proszę bez cukru, ze śmietanką lub mlekiem. Tubylec Odpowiedz Link Zgłoś
annah11 Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 23:33 Zapraszam Raku, zaprzaszam! Odpowiedz Link Zgłoś