Dodaj do ulubionych

Napijemy się kawy??

07.10.05, 21:51
www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_01=20
Obserwuj wątek
    • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 22:08
      Linko, dziekuje, skorzystalam :)))))))))
      • linnea Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 22:20
        Ale dobry kawałek ..co?
        • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 23:00
          Super!!! Siedze i sie bawie :)))))))
          • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 07.10.05, 23:43
            Z przyjemnoscia, ja tylko kawa z mlekiem bez cukru. Dzieki, papa
            • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:22
              Barz smacna ta kawa! I myśle, ze musimy sprawić se podobny automat ze Smadnym
              Mnichem. Hau!
              • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:49
                Musi tu byc expres do kawy, albo dzbanuszek chociazby.
                • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 14.10.05, 15:54
                  Jak jestem barz śpiący, to i becka mi nie wystarcy :-)))
                  Hau!
    • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 09:52
      Oto wirtualno-komputerowy express do kawy. Zaparzcie sobie kawusie i wypijcie.
      Ja pieerwsza, ale zapraszam oczywiscie Wszystkich, bo dla Wszystkich starczy
      kurde.pl/gfx/ekspres.jpg
      • linnea Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 10:26
        Oooo, dzięki serdeczne właśnie chciałam sobie robić/
        • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 10:30
          Moze ktos jeszcze wpadnie na mala czarna, lub z mlekiem w kubku ?
          • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 10.10.05, 12:25
            No a w starozytnym Rzymie widywało sie napisy: "Cave canem". Syćka tłumacom to
            na: "Strzeż się psa" (cyli odpowiednik nasego: "Uwaga! Zły pies!"). A dyć
            naprowde "Cave canem" to po prostu znacy: "Daj psu kawe" i wtedy juz nie
            ugryzie. Hau!
      • annah11 Re: Napijemy się kawy??/do Owcarka 10.10.05, 12:23
        Jeszcze raz zaproszenie na kawe Owcarku Tobie wysylam (bylo pare postow wyzej)
        kurde.pl/gfx/ekspres.jpg
        • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/do Owcarka 10.10.05, 12:27
          I od rozu bieremy to urządzenie do nasego schroniska. A kieby w nasym
          schronisku nie było prądu, to popytomy Tubylecka, coby przyniósł akumulator.
          Hau!
    • annah11 Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 12:39
      Tu sobie mozemy wybrac www.patrex.elblag.pl/strona.php?id=89&lang=de
      • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 13:13
        O właśnie cosik w tym stylu mógłby nom Tubylecek zrobić. Hau!
        • annah11 Re: Napijemy się kawy??Akumulator 10.10.05, 23:51
          To tez dlatego taki adres tu wsadzilam, trzeba sie o inne rzeczy do schroniska
          postarac, bo sam akumulator nie wystarczy. Bardzo prosze o sciagniecie do
          schroniska innych potrzebmych rzeczy, a potem znowu sie kawusi napic.
    • annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 11:16
      mozemy zamowic sobie takie meble, pewnie wygodne, umeblowac schronisko nimi
      www.dompol.com/meble%20ogrodowe.htm
      Przy stole usiasc kawusi sie napic, to ze mna ?
      • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 11:22
        O! Nawet komplet góralski jest! Pasuje! Hau!
        • annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 12:36
          No wlasnie o to chodzilo. Co jeszcze wrzucamy, zapomnialam o w.c.
          Czy moze byc taki ? burdzio.kolej.szczecin.pl/model/model.htm#slawojka
          • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 13:50
            Aniu, ten link, ktory podrzucilas jest ze Szczecina, ale nie pomysl
            przypadkiem, ze u nas powszechnie wystepuja takie warunki sanitarne. Chociaz u
            mojej kuzynki w domku letnim pod Krakowem taka slawojeczka sobie stoi, jako
            pamiatka sentymentalna, bo w domku jest toaleta, jak najbardziej, na miare XXI
            wieku :)))
            • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 16:32
              Co by nie godać, inzynieria sanitarna idzie naprzód, ale Sławoja-Składkowskiego
              imie nigdy nie zaginie! Hau!
              • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 11.10.05, 17:03
                Roznie to bywa Owcarku. Przeciez "wygodki" w rodzaju slawojek i dzisiaj sa w
                uzyciu, chociaz nie maja takiego romantycznego wygladu - nie ma tam otworu w
                ksztalcie serduszka - niestety. A nazywa sie to jakos tak dziwnie....
                zapomnialam jak. Obsluguja wszystkie wieksze imprezy plenerowe i ktos mi mowil,
                ze jest to swietny interes. Czyli, ze mozna swietnie zarabiac takze i
                na ... :)))
                • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 15:09
                  Cytołek w jednym przewodniku, ze w Orońsku (niedaleko Radomia) jest dwór z
                  romantycnom latrynom. Barz chętnie byk to uwidzoł, coby wiedzieć, co to jest
                  romantycna latryna. Hau!
                  • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 17:56
                    Hmmmmmm, no ja takze nie wiem. Pewnie zbudowano ja, jak we dworze stacjonowalo
                    wojsko, co przeciez czesto w czasie wojny sie zdarzalo. Jakie romantyczne
                    scenki mogly miec tam miejsce? - nawet sie nie chce domyslac :)))
                    • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 18:27
                      O wojskowyk wychodkak było coś niecoś w "Szwejku". Ino cy to było romantycne?
                      Hmmmm...
                      Hau!
                      • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 18:40
                        Jesli w Szwejku, to romantyczne bylo niekoniecznie, ale wesole na pewno. Juz
                        widze oczami wyobrazni rozne takie scenki, chociaz moze one nie bardzo bylyby
                        przeznaczone dla oczu damy ;)))
                        • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 13.10.05, 19:29
                          Kieby pon Haszek nie umorł przed dokońceniem Szwejka, to moze i coś lo dam by
                          sie hań znalazło? Fto wie? Hau!
                          • annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 01:40
                            Pewnie ta by bylo.
                            Tylko my z kawy na latryne zweksowali, co juz moze zmienmy kierunek i znowu na
                            kawe sie spotkajmy?
                            • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 08:50
                              Co racja, to racja. Teroz tu w kraju jesce nimo godziny dziewiątej rano, a o
                              tej godzinie nawet król Rysard III wołołby nie: "KrÓlestwo za konia!",
                              ino: "Królestwo za kawe!". Hau!
                              • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 08:52
                                A! No właśnie! A kieby ów Rysard III napiłby sie kawy zamiast sukać konia, to
                                moze nabrołby sił i wygrołby te całom bitwe pod Bosworth? Hau!
                                • annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 10:17
                                  Owcarku bardzo mozliwe ze historia bylaby inna niz byla (bez wypitej kawy)
                                  • annah11 Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 10:20
                                    Podaje link, moze juz byl, a jak nie to poczytajcie. Na kawe zapraszam
                                    www.kawa-online.com/
                                    • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:16
                                      annah11 napisała:

> Podaje link, moze juz byl, a jak nie to poczytajcie. Na kawe zapraszam

Mniam! Mniam! Popiłek se, az mi sie moja biała kufa zabrązowiła. Hau!
                                  • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:14
                                    annah11 napisała:

> Owcarku bardzo mozliwe ze historia bylaby inna niz byla (bez wypitej kawy)

Skoro - jak to juz zauwazył pon Pascal - długość nosa Kleopatry miała wpływ na
                                    bieg historii, to kawa w bitwie pod Bosworth (a racej jej brak) pewnie tyz
                                    miała! Hau!
                                    • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 13:48
                                      No to wyobraz sobie Owcarku, ze dwa dni temu rozwiazywalam test(na
                                      erudycje ;) ) i tam bylo pytanie, kto nie dokonczyl swojej powiesci z podanych
                                      pieciu autorow? I ja nie wiedzialam :( A podany byl miedzy innymi pan Haszek.
                                      Szkoda, ze sie spozniles z ta informacja, na pewno lepiej bym wypadla ;)))

A kawki to ja juz dawno nie pije, bo wyzwala we mnie taka energie, ze moglabym
                                      zastapic elektrownie, ktora zaopatruje w prad sredniej wielkosci miasto w
                                      Polsce :)))
                                      • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 14:44
                                        Tak scerze ... to chyba pon Haszek mioł wielkie scynście, ze umorł przed
                                        dokońceniem Szwejka. Bo powieść jest naprowde znakomita, ale jednak z tomu na
                                        tom coraz słabsa. A tak, u Pona Bócka za piecem, pewnie w pona Haszka wstąpiła
                                        nowa wena i piknie opowieść o przygodak dobrego wojaka zakońcył. Hau!
                                        • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 15:22
                                          No coz, musze sie ze wstydem przyznac, ze nie czytalam przygod dzielnego
                                          wojaka. Sama nie wiem dlaczego, moglam siegnac w kazdej chwili. Nawet mysle
                                          zeby teraz sie za to wziac.
                                          Jesli Haszek dokonczyl powiesc w Niebie, bo wena go tam dopadla, to niewielka
                                          pocieche maja z tego jego milosnicy. Przynajmniej za zycia. Po smierci to
                                          calkiem co innego :)))
                                          • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 15:53
                                            Nimo sie cego wstydzić, Mysecko, bo jo tyz mom w klasyce literatury takie
                                            zaległości, ze nadrobie je chyba dopiero wte, kie bede juz pilnowoł owiecek na
                                            Holi u Najwyzsego Bacy. Co by nie godać, od casów "Iliady" telo arcydzieł
                                            powstało, ze trudno za jednego zycia to syćko przecytać. Hau!
                                            • mysha_b Re: Napijemy się kawy??Zapraszam... 14.10.05, 17:03
                                              :)))
    • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 06:59
      Tu troche inna k.a.w.a ale na strone warto zerknac ttp://members.iinet.net.au/~kawa/
      • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:24
        Oooo! To roz kie z górolami uprawiołek góralskie picie wódki, na stole stała
        wódka koserna z Bielska. Kiebyśmy wte o tej KAWIE wiedzieli, to moze
        zaprosilibyśmy ik do wspólnego picia? Hau!
        • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:33
          Pewnie by tak bylo jak piszesz Owcarku, a tak w ogole strona ciekawa.
          • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 11:27
            A jo zajrzołek na strone bielskiego Polmosu, ale nie znalozłek tej kosernej
            wódki, ftórom wtedy piliśmy. A więc mój powyzsy post mo charakter historycny...
            Hauuuuuuuu!
      • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 15.10.05, 11:34
        Oczywiscie members.iinet.net.au/~kawa/
        nie wiem, czemu przedtem literka h sie nie skopiowala, teraz link powinien byc
        aktywny.
        • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 11:28
          A jo i tak znalozłek :-)))))))))))))
          Ale to chyba za mało, coby zostać asystentem pona Sherlocka Holmesa? Hau!
          • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 16.10.05, 18:14
            Dlaczego nie? - od czegos trzeba zaczac :)))
            • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 27.10.05, 11:49
              www.espresseria.pl/html/1dobra_kawa%20.htm
              • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 27.10.05, 12:37
                A kielo kawy dziennie mozno wypić, coby nie zaskodzić sercu? Kiesik nie
                wiedziołek, ale teroz juz wiem, bo odkryła to moja dawna znajoma z Krakowa.
                Otóz: na serce godomy casem: pikawa. A więc jest to wyraz składający sie z dwók
                słów: "pi" i "kawa". No i teroz syćko jasne! Licba filizanek kawy, ftóre mozemy
                dziennie wypić to licba "pi" - cyli 3,14. Hau!
                • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 00:57
                  A ile to kaw bedzie "pi razy drzwi" ? a!
                  • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 09:42
                    To zalezy, Anecko, od tego, kielo drzwi jest w nasym Schronisku. Ino cała bida
                    w tym, ze właściwie to nie wiadomo, bo inwentaryzacji nasego Schroniska jesce
                    nikt nie przeprowadził. Wiem telo, ze jest ik coraz więcej, bo Tubylecek ciągle
                    dorabio nowe. Hau!
                    • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 10:49
                      Aha, czyli przybywa ich i przybywa. Najwyzsza pora inwentaryzacje solidna
                      zaczac, bo sie nagle okaze ze nam czegos w schronisku brakuje, albo nadmiar jest.
                      Nowego watku na to nie zakladam, ale mozemy to zrobic i wpisywac co do
                      schroniska przybywa.Tylko ja bibliotekarka a nie biurokratka.
                      • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 28.10.05, 11:58
                        Dopóki nie zafce nom sie zasiąść do inwentaryzacji, zawse mozemy tłumacyć, ze
                        jesteśmy zwolennikami artystycnego nieładu :-)
                        Hau!
                        • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 29.10.05, 00:14
                          Ale i tak nabalaganilismy niezle Owcarku, wiec czas porzadki chyba zaczac.
                          www.doradca.com.pl/po_godzinach/Maks.htm
                          • owcarek_podhalanski Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 02.11.05, 09:26
                            Fajny ten Murzik! Hau!
                      • mysha_b Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 29.10.05, 23:30
                        annah11 napisała:

> Tylko ja bibliotekarka a nie biurokratka.

Czy mnie wzrok nie myli? Jesli nie, to witaj Aniu w klubie :)))))))
                        • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 01:48
                          W Klubie Bibliotekarzy tutaj czy Stowarzyszeniu Bibliotekarzy Polskich? Ano
                          jestem bibliotekarzem fachowym z wieloletnim stazem, obecnie bez pracy.
                          Czy Ty tez Mysecko ? To tym bardziej musimy przy kawusi pogadac, tylko ksiazek
                          nie pozalewac przypadkiem!
                          • mysha_b Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 16:23
                            annah11 napisała:

> W Klubie Bibliotekarzy tutaj czy Stowarzyszeniu Bibliotekarzy Polskich?

Aniu, "witaj w klubie", to jest takie powiedzonko u nas, a oznacza ono, ze
                            procz Ciebie jest jeszcze wiecej osob, w tym wypadku biblkiotekarzy, ale moze
                            dotyczyc roznych spraw :)
                            Tak Aniu, ja tez jestem bibliotekarka(nie tylko) ze sporym stazem, ale na mnie
                            nie koniec, jest jeszcze ktos....... :)))
                            • annah11 Re: Napijemy się kawy??/zapraszam na dobra kawe 30.10.05, 23:25
                              Na ten temat napisalam do Ciebie prywatnie, mam nadzieje ze dotarlo.
    • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 14:41
      Moja domowa kawka, czyli Kruczek-Dziobaczek proponuje zmienić propozycję:
      Zamiast "Napijemy się kawy?" - "Nakarmimy kawkę?"
      Tubylec
      • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:35
        Ooooooo, Tubylcu, kawka ma juz drugie imie. Ale dlaczego Kruczek? :)))
        • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:41
          Bo kawki to najmniejsze z ptaków krukowatych!
          Tubylec
          • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 15:51
            Znowu masz racje Tubylcu. Eeeeee, zaczyna mi sie to nie podobac :))))))))))))
            • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:00
              Patrzę co wyrabia kawka i pękam ze śmiechu. Przed chwilą siedząc na patyku
              schyliła się POD patykiem, żeby uporządkować sobie pióra w ogonie. Oczywiście
              straciła równowagę i zwisła pod patykiem do góry nogami jak nietoperz.
              Próbowała wwindować się na patyk, ale po dłuższym trzepotaniu skrzydłami
              postanowiła się puścić i spadła na pleczki, aż jękło jej w piersinkach. I w ten
              prosty sposób została kawką upadłą! A teraz siedzi na patyku i pogwarza sobie
              skarżąc się wszystkim wokół.
              Tubylec
              • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:08
                Kawka upadla? No, musisz sie miec w takim razie razem z kawka na bacznosci, bo
                przyszla era rzadow prawa bez sprawiedliwosci na spolke z LPRem, a z nimi
                zartow nie ma. Nie bardzo wiem, jaka kara za upadlosc moglaby kawke spotkac,
                ale nie mam zludzen, ze Kaczory cos znajda. A wiec drzyj kaweczko. A Ty Tubylcu
                jako wlasciciel kawki postaraj sie, zeby taka sytuacja juz nigdy wiecej nie
                zaistniala - moze ten jeden raz zostanie kawce darowany :)))
                • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:14
                  Muszę nauczyć kawkę kwakać i z pewnością wysoko zajdzie. Albo zaleci!
                  Tubylec
                  • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:36
                    Pomysl godny uwagi, ale raczej nie zajdzie i nie zaleci, bo trzymasz ja w
                    klatce :)))
                    • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:42
                      Gdy schowam ją za pazuchą, to nie tylko sama zaleci, ale i mnie wywinduje przy
                      okazji! Czego sobie i wszystkim życzę!
                      Tubylec
                      • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 16:49
                        W takim razie odchudz sie conieco, zeby ulzyc biduli. Zreszta gdybys sie sam
                        nauczyl kwakac, to nie byloby potrzeby wyreczac sie kawka :)))
                        • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:02
                          Próbowałem się nauczyć, ale wychodzi mi czkawka!
                          Tubylec
                          • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:18
                            Ho, ho, juz Ci czkawka wychodza te Kaczory? - to szybko :)))))))
                            • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:21
                              Bo, jak już wspominałem, kaczka stanowi zbyt małą porcję dla jednej osoby i
                              wstaje się od stołu głodny!
                              Tubylec
                              • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:31
                                Alez Tubylcu, nie zapominaj, ze Kaczory sa dwa :)))
                                • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:46
                                  I to włąśnie jest najbardziej drażniące! Bo jeden kaczor jest zbyt małą porcją,
                                  a dwa zbyt dużą dla jednej osoby!
                                  Tubylec
                                  • mysha_b Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 17:53
                                    To zalezy dla jakiej osoby. Dopiero co chwaliles sie rozmiarami swojego
                                    brzuszyska :)))
                                    • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy?? 31.10.05, 18:08
                                      Ale cierpię niestety na brak brzuszyska dwukaczkowego!
                                      Tubylec
                                      • annah11 Re: Napijemy się kawy?? 03.11.05, 01:28
                                        Tubylcu siadz se wygodnie kawusi sie napij, zaraz Ci zaparze, chcesz ?
                                        • annah11 Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 04:02
                                          www.wprost.pl/ar/?O=83250
                                          • rak-pustelnik Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 09:06
                                            Bardzo dziękuję za zaproszenie! Jeśli można, to proszę bez cukru, ze śmietanką
                                            lub mlekiem.
                                            Tubylec
                                            • annah11 Re: Napijemy się kawy??Na zdrowie 22.11.05, 23:33
                                              Zapraszam Raku, zaprzaszam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka