Dodaj do ulubionych

Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą

20.03.07, 22:46
Nie to żebym nie miał pieniędzy, po prostu nie lubię jeździć z dala od domu i
Polska mi wystarcza. Zresztą mam jakąś taką nieokreśloną obawę przed wyjazdem
za granicę, bo zawsze to obcy kraj, obcy ludzie i nie wiadomo co się może
przydarzyć.
Dawniej mówiłem śmiało, że nigdy nie byłem za granicą, ale ostatnio ludzie
dziwnie na mnie patrzą, gdy to słyszą. Więc zmyślam, ale ile można tak kłamać,
zwłaszcza, że nawet nie mam zdjęć do pokazania. Stawia mnie to w bardzo
niekomfortowej sytuacji i źle mi z tym. Dlaczego ludzie nie chcą tego
zaakceptować, że nie ciągną mnie obce kraje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Prowokujesz? Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 22:54
      35latek napisał:

> Nie to żebym nie miał pieniędzy, po prostu nie lubię jeździć z dala od domu i
      > Polska mi wystarcza. Zresztą mam jakąś taką nieokreśloną obawę przed wyjazdem
      > za granicę, bo zawsze to obcy kraj, obcy ludzie i nie wiadomo co się może
      > przydarzyć

No to jedź wreszcie...tacy Czesi na ten przykład nie są bardziej drapieżni od
      nas, zupełnie niegroźni, zapewniam Cię! ;-)
      A i dystansu nabierzesz.

• cytadela.panx.ok Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą 20.03.07, 23:07
        A jaki egzotyczny język.
    • jorge.martinez Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą 20.03.07, 22:56
      Warto zacząć powoli... Wpierw spacer do sąsiedniego gaju...
    • pyorunochron A byles za granicą wojewodztwa? 20.03.07, 23:36
      Jesli tak to byles za granica!
    • Gość: Pyjtele Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 00:23
      www.milanos.pl/video.php?cat=8&id=0455
      komu w droge temu czas,chlopie pakuj manele i fru
    • nessie-jp Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą 21.03.07, 00:48
      Nie wiem. Ja wprawdzie byłam za granicą, ale za to nie byłam nigdy na Mazurach.
      Ludzie też się dziwnie patrzą. Można się przyzwyczaić.
    • Gość: Pawel Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.03.07, 02:26
      Slyszalem o takiej firmie, ktora robi dobre fotomontaze na tle zagranicznych
      zabytkow.Swoja droga tyle jest w Polsce wspanialych wycieczek zagranicznych....
    • Gość: Franek z Powisla Fajnie - tez tak chcialbym!!! IP: 61.141.155.* 21.03.07, 05:58
      Ja za to caly czas jezdze za granice... I ciagle porownuje. Oczywiscie, Polska
      porownujac do krajow zachodnich wypada kiepsko i czlowiek dostaje kompleksow i
      sie wstydzi za nasza wioche... A Ty to chociaz jestes zadowolony, pewnie tylko
      porownujesz swoja wioche z ta kilka kilometrow dalej... i nie ma wiekszych
      roznic. Obydwie wiochy tak samo zacofane. Wiec sie nie martwisz. Lepiej nie
      wyjezdzaj, chyba ze chcesz sobie popsuc humor :) A jak juz naprawde chcesz
      wyjechac - to jedz do Afryki - do jakiegos totalnie zacofanego panstwa.
    • Gość: re Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą IP: *.tpnet.pl 21.03.07, 08:17
      No i co z tego?
      • pocoo Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą 21.03.07, 09:00
        Gość portalu: re napisał(a):

> No i co z tego?
        Ja zwiedziłam Swiat, no i co z tego? Tylko kompletny ignorant może
        powiedzieć,że Polska to wiocha.
    • camel_3d gajowy? czy na serio? 21.03.07, 08:59
      Wiesz, wole kogos kogo stac na wyjazd, a nie jezdzi noz kogos kogo nie stac lub
      praiwe stac i udaje za granica wielkiego pana lub wielka dame:)

jedzie do Hurghady lub Tunezji za 1800 PLN opowiada o WIELKICH podrozach:))))

PS.
      Mnie odpowieda polskie morze latem...a zima.. never mind:)

> Nie to żebym nie miał pieniędzy, po prostu nie lubię jeździć z dala od domu i
      > Polska mi wystarcza. Zresztą mam jakąś taką nieokreśloną obawę przed wyjazdem
      > za granicę, bo zawsze to obcy kraj, obcy ludzie i nie wiadomo co się może
      > przydarzyć.
      > Dawniej mówiłem śmiało, że nigdy nie byłem za granicą, ale ostatnio ludzie
      > dziwnie na mnie patrzą, gdy to słyszą. Więc zmyślam, ale ile można tak kłamać,
      > zwłaszcza, że nawet nie mam zdjęć do pokazania. Stawia mnie to w bardzo
      > niekomfortowej sytuacji i źle mi z tym. Dlaczego ludzie nie chcą tego
      > zaakceptować, że nie ciągną mnie obce kraje?
    • komes1974 Re: Mam 35 lat i nie byłem nigdy za granicą 28.09.23, 12:57
      Ja mam prawie 50 i nigdy nie byłam. Kiedyś mnie po prostu nie ciągnęło i wolałam zwiedzać Polskę a teraz mnie po prostu mnie nie stać i tyle w temacie. Absolutnie nie mam z tego tytułu żadnych kompleksów a jak ktoś mnie ocenia przez pryzmat tego czy jeżdżę za granicę czy nie, to niech spada na drzewo bo jest dla mnie idiotą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka