Dodaj do ulubionych

Macie Tabu w żartach?

26.08.09, 18:43
Czy ze wszystkiego można żartować?

Mój ulubiony Lenny Bruce twierdził, że 'satyra to tragedia plus czas'...

'Satire is tragedy plus time. You give it enough time, the public, the reviewers will allow you to satirize it.'

[img]https://easyquestion.net/thinkagain/wp-content/uploads/2009/06/lenny.gif[/img]
Obserwuj wątek
    • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 09:57
      Można z wszystkiego, trzeba jeszcze wiedzieć, gdzie, kiedy i jak. I to jest
      właśnie tabu.
      • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:00
        A z kalectwa? MOżna czy nie można? Przecież kalecy też bywają śmieszni, czasem
        poprzez ulomność własnie, a czasem z innych powodów. Sądzicie, ze można
        traktować bez taryfy ulgowej? Tak mnie to zaciekawiło....
        Kiedyś czytałam blog chłopaka, który iał wypadek motocyklowy i stracił czucie w
        nogach. Wybijało z jego pisaniny wołanie, by traktować go NORMALNIE! Bez
        najmniejszej taryfy ulgowej...
        • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:06
          Można. Tylko umiejętnie. Pierwsza przychodzi mi na myśl postać niemego pirata -
          Oho - z "Karmazynowego Pirata".
          Druga - profesor spec od zmian klimatu w "Nagiej Broni".
          Jakby przeglądnąć Benny Hilla i Monty Pythonów - też by się sporo tego znalazło.
          • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:09
            Nie nie nie, ale tak realnie, w życiu?

Ja bardzo boję się - powiedzmy tak: w domu powieszonego mówić o sznurze.
            Rozumiesz, prawda:)- właśnie, ze urażę, ze stworzę niezręczną sytuację.
            • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:42
              Tak. To jest właśnie tabu.
              Albo żarty o dzieciach w obecności bezpłodnej pary/osoby.
              • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:45
                ano właśnie!

chociaz czasem naprawdę można nie chcieć mieć potomstwa :D, chociaż wszyscy
                dookola wmawiają, ze to tylko dziwactwo! jej, no sa kobiety, które nie mają w
                sobie potzreby przedłużania gatunku i co zrobić....
                • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:06
                  Nie Gapciu, nie o to mi chodzi. To że można nie chcieć, to ja akurat doskonale wiem.
                  Ja mówię o sytuacji, kiedy wiesz, że chcą, ale nie mogą.
                  • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:19
                    Wiem :)

Ja tak zboczyłam w bardziej prywatną działeczkę :)
                    • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:37
                      Żart ma bawić, a nie drażnić/niszczyć. O!
                      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 14:26
                        Amen :)
        • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:09
          W serii Little Britain lecą równo po wszystkich, nawet starych, chorych,
          kalekich, grubasach. Ale to pasuje do konwencji, moim skromnym :)
      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:07
        Hmmm, hmmm. Hmmmm. ;)))
    • kriss67 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:02
      No mam tabu, ale nie powiem jakie. Bo to tabu:)
      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:09
        Kriss, Ty cwaniaku ;))))
        • kriss67 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:27
          No jak tabu to tabu:)
          • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 10:31
            Nie pytam Ciebie, broń Boże! :D
            • zielononiebiesko Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:20
              Dla mnie to raczej kwestia taktu, niźli tabu. I dotyczy to nie tylko żartów, ale
              w ogóle poruszanych wśród pewnych osób tematów.
              • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:22
                Takt jest ważny. A jednak, w takim razie zakładasz, że znasz dobrze te osoby. A
                jeśli ich nie znasz, co wtedy?
                • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:43
                  Pozostają żarty neutralne.
                  Na przykład:
                  Pikne te nase góry zawołał przeciągając się baca.
                  Echo z przyzwyczajenia odpowiedziało mu: "mać, mać, mać..."
                  • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:48
                    :D

Neutralne? To baca w Alpach był?
                    • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:02
                      Tam by go zapuszkowali za hałasowanie i nieświeży chuch
                      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:07
                        Albo kopa do Austrii ;D
                        • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:33
                          A tam by tatuś go przeleciał :/
                          • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:39
                            To lepiej do Francy może?
                            • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:45
                              eeeeeeeee, tam by musiał po francusku! jak nie przymierzając nasza bywsza para
                              prezydencka :D
                              • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:48
                                Ale poczuł by wielką poprawę w kategorii kulinaria.
                                • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:50
                                  a nie obyczajówka????? :)
                                  • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:00
                                    To by musiał się przespacerować do Skandynawii :D
                                    • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:10
                                      eeee nie, tam to tak bez finezji, tylko łup łup łup i do.... bani po wszystkim :))))
                                      • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:49
                                        Ale za to może nic innego nie robić :D
                                        • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:55
                                          .... i jeszcze mu opieka społeczna podektnie co potzreba do kieszeni (tylko czy
                                          on umi obsługiwać?)
                                          • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 18:50
                                            To nie jest specjalnie skomplikowane :D
                                            • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 20:44
                                              Ba! - ale to tzreba napięcie utrzymać, a nie każdemu się udaje :P
                                              • lupus76 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:38
                                                Skandynawowie mają dużo elektrowni wodnych :)
                                                • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:43
                                                  O cholera! o takiej energii nie pomyslałam. jakbym woltami dostała po glowie! :)
                                                  . ale ile satysfakcji!

:D
                              • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 15:26
                                gapuchna napisała:

> eeeeeeeee, tam by musiał po francusku! jak nie przymierzając nasza bywsza para
                                prezydencka :D

Ehmm, o Edziu i Stasi mówisz? ;DD
                                • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 18:25
                                  nieeeee, a dwója z historii...... a kto to sie seksił po francusku będąc w
                                  Paryzu????
                                  ;DDD
                                  • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 18:37
                                    Psze Pani Profesor, ale Edzia Stasia w Paryżu układała koafiury to przy okazji,
                                    mały mumerek, no? :DD

Kto, kto??? :DDD
                                    • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 20:43
                                      no jak to kto? no jak to kto? no tylko ..Wałęsę stać na takie wyznanie, jak
                                      uprawianie miłości francuskiej w paryskim hoteliku :)
                                      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 21:33
                                        A-CHA! ;DDDD

Tak, to jest w konwencji, bo to on podobno odpowiedział the Queen, że z nocy w
                                        Windsor najlepiej zapamiętał... ciało Danki ;DDDDDDDDD
                                        • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 21:39
                                          oooOooooooo - dopiero wówczas? Hmmmm.... dość późno, jak na taką gromadkę
                                          dzieci, nie uwazasz Kochanie?
                                          :DDD
                                          • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 21:49
                                            Hemmm, może Lechowi się zawsze podobała, nawet PO? :D przeciętna, ale figurę
                                            zachowała :)
                                            • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 21:57
                                              och, Lechu ...wróć...... :DDDD
                                              • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 21:58
                                                tfu! zbaczy odejdź i dopiero wróć :DDD
                                                • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:10
                                                  I jak tu biedny facet ma zrozumieć, czego chce kobieta? ;D
                                                  Tu trzeba Balzaca!
                                                  • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:13
                                                    Kwalifikuję sie pod ten wiek, aczkolwiek niedawno usłyszałam: dziecko drogie :)
                                                    I to od kogoś mlodszego ode mnie! :)
                                                  • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:16
                                                    Wiek jest nieistotny. Balzac miał rację...
                                                • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:12
                                                  o jeżu!!!!!!!!

znaczy! znaczy! znaczy!

cholera jasna, kazdy dowcip kladę literówką :(
                                                  • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:17
                                                    Spoko! Mnie to nie przeszkadza :)
                                                  • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 22:54
                                                    Balzac nie znał się na kobietach. Zresztą, który mężczyzna nas zna?

Ż A D E N
                                                  • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 28.08.09, 06:58
                                                    Są tacy. Serio. :))))
                • kriss67 Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 11:49
                  No tak..Jak to powiadają - nie mówi sie o sznurze w domu wisielca...
                  • zielononiebiesko Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:15
                    Tak właśnie, neutralnie. I dlatego m.in. czasami w nieznającym się towarzystwie
                    bywa tak drętwo, bo ileż można o pogodzie rozprawiać, choć nietaktowny i z tego
                    tematu zrobi bolesny użytek.
                    • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:40
                      Zgoda. Dodam, że są ludzie, którzy kochają się o wszystko obrażać. Z takimi
                      baaardzo trudno się obcuje :/
                      • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:46
                        o ooo Kochana, o mnie mówisz na forumie???????? czy może o Millku?

:DDDDDDD !!!
                        • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:52
                          Absolutnie nie o forumie. Nie o naszych Szpilach ;DD Słowo.
                          • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 12:56
                            Ufffffffffff :)

Nie, no ja się nigdy, ale to nigdy,.... jak Bozię kocham, ale ten tam
                            Millek!!!!!!!!! Uj....... :DDDD
                            • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:05
                              :*

Wiadomo, Millek jest tu czarnym chłopcem do bicia ;DDDD Sorry za metaforę!
                              • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:12
                                Chłopiec do bicia to była wysoka pozycja na dworach królewskich :))) Znaczy
                                awans! Znaczy Milleniusz wspina się po szczeblach kariery :D
                                • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:18
                                  Gapulesso, głośno się śmieję ;DDDDD Dobre!

Tak tak, wspina się nam tu w pocie czoła na szpilkę. Zaczynał jako ten co
                                  testuje potrawy, czy nie zatrute ;D
                                  • gapuchna Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 13:28
                                    Mam przed sobą figurkę dzięcioła siedzącego na pniu ..... tak mi się to jakoś ze
                                    wspinającym się Millusiem skojarzyło ;P

Milluś Wspinający się...
                                    Milleniusz Wspinacz......
                                    Milleniusz Spinacz!

Nie, no wychodzi, ze Millek jest uber alles! und fur alles! und teuer wie die
                                    Welt! ... lalalallalal Bei mir bist du schon! - taka stara pioseneczka.... :D)

www.youtube.com/watch?v=rAi2CbVQIqw&feature=related
                                    • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 14:22
                                      > Milleniusz Spinacz!

W sensie, że niby taki Spięty? :DDD

Cudna piosenka! Mam nadzieję, że Mille się wzruszy i wstrząśnie :D
    • moonflour Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 16:04
      myślę,że są żarty ktore mozna podciągnąć w pewnych sytuacjach i w
      towarzystkie pewnych osob pod"tabu"Czyli w moim rozumieniu na daną
      chwilę niepożądane i po prostu nietaktowne.Jesli ktoś wmawia
      komuś,ze nie ma dla niego"niewygodnych"tematow w dowcipach,ze zawsze
      i wszędzie sypie w żartach każdym tematem,to albo mitoman albo burak.
      • twardycukierek Re: Macie Tabu w żartach? 27.08.09, 18:39
        Tak jest. On był stand up komikiem i miał gdzieś uczucia publiki, możnaby
        powiedzieć, że był burakiem... ale był po prostu szalony ;)
    • milleniusz O, ja mam! 27.08.09, 18:48
      Nie lubię się śmiać z majestatu. Własnego.
      • twardycukierek Re: O, ja mam! 27.08.09, 18:51
        Nie zawiodłeś mnie :D
        O, Tyberiuszu, tu nie ma nic śmiesznego!
        • milleniusz Re: O, ja mam! 27.08.09, 19:18
          > O, Tyberiuszu, tu nie ma nic śmiesznego!

Tak mi się właśnie wydawało. Nawet odlałbym to w brązie. Albo w czymś. W każdym
          razie bym odlał.
          • twardycukierek Re: O, ja mam! 27.08.09, 19:21
            Brąz czy nie, olej to! ;D
            • gapuchna Re: O, ja mam! 27.08.09, 20:45
              ... byleby nie pa wsiem!
              • twardycukierek Re: O, ja mam! 27.08.09, 22:11
                Nie no, gentleman tak nie odleje :D
                • gapuchna Re: O, ja mam! 27.08.09, 22:14
                  A jak?
                  • twardycukierek Tak! 27.08.09, 22:20
                    [img]https://www.schooner.org/tel/images/Wedding-Heath%20pouring%20champagne.jpg[/img]
                    • milleniusz Re: Tak! 27.08.09, 22:42
                      Wolę czerwone. Więcej wchodzi.
                      • gapuchna Re: Tak! 27.08.09, 22:55
                        o jeżu :((((((((((

ja mam malkontenctwa na serio dość.
                        • twardycukierek Re: Tak! 28.08.09, 06:57
                          Ja też. Ale tak zawsze mam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka