kara13 22.02.10, 21:30 Czy ktoś z was posyła dziecko do zerówki na Olawskiej lub Szadkowskiego? jakie macie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcysia51 Re: Zerówki na Bemowie 23.02.10, 19:30 Ja posłałam.Moje dziecko jest teraz w zerówce. Jedno moge powiedzieć,WSZYSTKO co dyrektor mówi na ogólnym zebraniu dla rodziców przed zapisami to totalne bzdury.W rzeczywistości masakra. Piszę o Szadkowskiego. Lepiej zostawic dzieciaka w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effa Re: Zerówki na Bemowie IP: *.xdsl.centertel.pl 23.02.10, 20:09 Też mam dziecko NIESTETY w szkolnej zerówce. Na Jelonkach nie mieliśmy wyboru - po prostu skasowali przedszkolną zerówkę aby zrobić miejsce dla 3-latków. Cóż mogę powiedzieć - KOSZMAR. Obietnice w maju a wrzesien i weryfikacja rzeczywistości - wypadły blado:( Dzieci z fajnych umiejących literować słowa pięciolatków - cofnęły się o rok w rozwoju - rysują całe dnie, układają klocki, rozrabiają i nudzą się. No ale to wina systemu i reformy oswiaty ktos powie. Nie do konca. Inna zerowka w mojej szkole - inna nauczycielka ktorej sie CHCE i umiala wychwycic ze dzieci cos sie nauczyly w przedszkolu i kontynuuje to. Ucza sie czytac, pisać. Dlatego radze - jesli juz musisz poslac do szkolnej zerowki - zrob wywiad o nauczycielce ktora ma prowadzic dziecko. Kwestia bezpieczenstwa. MIALO byc pieknie - dzieci pilnowane non stop, zero kontaktu z wiekszymi dziecmi. Rzeczywistosc? Rano jedna nauczycielka pilnuje "spokoju" w calej szatni calej szkoly. Myslicie ze ogarnia? Nauczycielki zerowki opowiadaly ze beda przychodzily wczesniej i pomagaly dzieciom sie rozbierac, pilnowaly porzadku (strasznie rozrabiaja w szatniach niepilnowane) - myslicie ze przychodza? za dwie ósma. Albo i po. A pani dyrektor opowiadała pięknie, że dzieci z zerówek będą przychodziły na 8.15 aby nie było kontaktu ze starszymi. No ale nauczycielki musialyby tez o te 15 minut dluzej pracowac. Wiec maluchy 6 letnie tloczą się popychane z 12 latkami. Super. A rodzicom nie pozwala sie wejsc za bramki pomoc czy interweniowac bo - zabrudzi sie podloga. Jakis horror. Zupelnie jakby sie nie pobrudzila z dzieciecych butow. Obiad w szkole - wcale nie sa oddzielnie obslugiwane o innej porze niz starsze klasy. Stoja w kolejce z wszystkimi dziecmi, czesto o dwie glowy wiekszymi i silniejszymi. Ida potem z tacą do małych stolików. Owszem blisko - ale nie raz był huk i łomot bo komuś taca poleciała..... Długo by pisać - z perspektywy czasu - jeśli możecie - zostawcie dzieci w przedszkolu. Dla ich i swojego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Zerówki na Bemowie 23.02.10, 21:10 Marcysia ale czemu bzdura? Co nie tak? Effa a o jakich zerówkach piszesz , w jakiej szkole? Przerażacie mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zerówki na Bemowie IP: 85.222.87.* 23.02.10, 22:44 Ręce opadają, www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=2&Itemid=5 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: Zerówki na Bemowie 26.02.10, 00:05 No właśnie, Marcusiu, sprecyzuj tę "masakrę"... Co dokładniej ci się nie podoba, co zarzucasz szkole ? Bo tak bez konkretnych argumentów, to nie wiadomo na co zwróciłaś uwagę. Tym bardziej, że przez ostatni rok mam okazję rozmawiać z 5 czy 6 mamami, których dzieci są w zerówce na Szadkowskiego i nie mają zastrzeżeń, więcej - są zadowolone. A ponieważ temat mnie interesuje, więc chętnie posłucham też tej drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nena22 Re: Zerówki na Bemowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 09:15 Interweniować u Burmistrza Mariusza Początka. Obiecywał piękne rzeczy razem z panią Naczelnik, nie pamiętam nazwiska ale pojawiała sie też na spotkaniach w szkolach pilnując tego co Dyrektorzy mówią. Egzekwujcie to co obiecywali bo kolejny rok będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Zerówki na Bemowie 28.02.10, 18:00 Jeśli ktos chce moge napisac na priva. Publicznie nie bede nic pisała,kiedyś napisałam i moje dziecko miało ciężko w przedszkolu a ja dostałam ochrzan od dyrekcji jak mogłam tak napisać. Prawda w oczy kole niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Zerówki na Bemowie 28.02.10, 21:06 poproszę na priva kara13@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaczek Re: Zerówki na Bemowie IP: *.chello.pl 13.03.10, 18:05 Zapraszam wszystkie dzieci 6 letnie do zerówki w przedszkolu Żaczek we Włochach,ul. Rybnicka 24. Dobry dojazd z Bemowa i Woli.Wolne miejsca.Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertąplacówki. kontakt: 0-600-247-737 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.J. Re: Zerówki na Bemowie IP: *.chello.pl 14.03.10, 19:33 Zapraszamy do naszej zerówki w Przedszkolu Żaczek,ul. Rybnicka 24, Warszawa-Włochy. Kontakt: 0-600-247-737, www.zaczekprzedszkole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 6-latki Re: Zerówki na Bemowie IP: *.chello.pl 29.03.10, 22:14 Ja posyłam córkę na Szadkowskiego, bo to nasz rejon. Słyszałam niestety, że mają być tam dwie zmiany (8-13 i 13-18). Gmina narzuciła odgórnie dużą ilość dzieci które mają być na Szadkowskiego przyjęte. Dyrekcja nie może podobno nic z tym zrobić. Pozostaje jedynie bezpośredni protest skierowany do burmistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effa Re: Zerówki na Bemowie IP: *.xdsl.centertel.pl 30.03.10, 08:42 daleka jestem od bronienia gminy - ale dwie zmiany wynikaja raczej z rozbudowy naszej dzielnicy i przybywajacych dzieci ... szkoly na Jelonkach juz praktycznie wszystkie dzialaja na dwie zmiany wlasnie w klasach 1-3:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Zerówki na Bemowie IP: 85.222.87.* 30.03.10, 08:53 Dużo dzieci na Szadkowskiego bierze się stąd w tym roku, iż przesunięto dzieci z rejonu szkoły na Oławskiej właśnie na Szadkowskiego. Na Oławskiej zostaną tylko dzieci z nowych osiedli przy forcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 6-latki Re: Zerówki na Bemowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 11:19 Oczywiście, że dzieci przybywa a szkół nie. Czemu konsekwencje tego mają ponosić dzieci ze szkoły na Szadkowskiego. Może wystarczyłoby podzielić sprawiedliwie i nie ograniczać do minimum ilość przyjętych dzieci na Oławskiej czy na Thommego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Zerówki na Bemowie IP: 85.222.87.* 30.03.10, 11:34 Poszkodowane są dzieci z rejonu Oławskiej, bo mając z okna szkołę w odległości 50 m muszą 3 przystanki jeździć na Szadkowskiego. I co to jest za segregacja - dzieci z nowych, strzeżonych osiedli, napływowe na Bemowo, będą miały wyłączność na szkołę. Czy dzieci z bloków dookoła tej szkoły to jakiś gorszy sort przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
renata985 Re: Zerówki na Bemowie 30.03.10, 12:51 No tak , birmistrz robi PR rozbudowując przedszkola, ale o tym że te same dzieci bedą potrzebowały szkoły zapomniał, sytuacja byłą do przewidzenia bo dzieci z roku na rok przyrasta. Miała być budowana nowa Szkoła na Zachodzącego Słońca, pomysł upadł. Szkoda tych dzieci które będą chodziły ma 2- gą zmianę,tak koło 15- 16 to już chyba żadnej wiedzy nie przyswoją. Na Oławskiej juz jest maks, szkoła pęka w szwach, nauka na zmiany, dzieci na zjedzenie obiadu ( razem ze staniem w kolejce po niego ) mają 10 minut bo zjeść chcą wszyscy. Pracujący rodzice zaprowadzą rano na świetlice a odbiorą o 18 umęczonę dziecko. Ale dzielnica nie widzi problemu- jakoś się pomieszczą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sratata Re: Zerówki na Bemowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.10, 17:58 hahahah z fortow to naplywowi bemowianie? pewnie mieszkasz na osiedlu bemowo-lotnisko, ktore powstawalo w latach 80 - tam tez sami naplywowi, (wczesniej tu byly pola kapusty, pamietam doskonale) jak zreszta cale polnocne bemowo, wiec blagam - bez takich smiesznych argumentow, to ze przyjechalas wczesniej nie zmienia twojego naplywowego, bemowskiego, statusu Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Zerówki na Bemowie 30.03.10, 20:38 Ja mam córke z 2005 roku i juz boję sie myslec co bedzie w pierwszej klasie :( Dramat jakiś? Czy ktoś wie co o tym wszystkim myśli nasza gmina? Co na to przepełnienie mówi dyrektor szkoły na szadkowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś