Dodaj do ulubionych

Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 09:14
Bardzo dobrze! Cwaniaczki zawsze chcą mieć z górki i na skróty. Niech sobie
wyjeżdżą jakiś skrót po trawie, polu, albo jeszcze gdzieś
Obserwuj wątek
    • obywatel_nienumerowanej_rp Rozwalić słupki - niech tesco się skarży... 20.08.10, 09:18
      ... przecież nie mają z czym iść do gminy, więc nic nikomu nie zrobią.
      • Gość: mieszkaniec Re: Rozwalić słupki - niech tesco się skarży... IP: 217.149.244.* 20.08.10, 09:43
        Dokładnie !! Piszę się pod tą inicjatywą. Jedyny problem to że na terenie
        parkingu stoi policja, ale przecież chyba nie całą noc ...
        • Gość: swan Re: Rozwalić słupki - niech tesco się skarży... IP: 89.174.254.* 20.08.10, 12:42
          Piszę się pod tą inicjatywą. Jedyny problem to że na terenie
          > parkingu stoi policja, ale przecież chyba nie całą noc ...

a nawet jeśli stoja tam " na okragło" to jest sposób by ich stamtąd
          na chwilę wyciagnać... Zadzwońcie na 112 z info o podłozeniu bomby w
          tym sklepie i miski bedą musiały zając sie ewakuacja klientów ze a
          wtedy wy wyskoczycie z krzaków i zlikwidujecie wadzące wam słupki

Powodzenia.... :-)
          • Gość: Złota 20 Re: Rozwalić słupki - niech tesco się skarży... IP: *.aster.pl 20.08.10, 12:48
            Swan, za fałszywą informację to jest się obciążanym kosztami i kara jakaś
            spotkać może. Lepiej im nie doradzaj bo są tak "nagrzani" że jeszcze gotowi Twój
            pomysł zrealizować:)
    • Gość: Yamaha_fan Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: 217.153.131.* 20.08.10, 09:22
      Niech się nie wściekają, tylko niech się przesiądą na jednoślad - te
      bez problemu przejadą między słupkami ;)
    • Gość: kkkk I bardzo dobrze że to zamknęli ! IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.10, 09:25
      Kilkakrotnie widziałem jak kretyni z tego osiedla rozjeżdżali pieszych idących na zakupy w tym kobietę z dzieckiem w wózku . Pełczyńskiego ( ulica ) ma połączenie z Lazurową , o co ten płacz mości przyjeazdni zameldowaliście się chociaż w tych blokach? Płacicie podatki na miasto ??
      • Gość: mieszkaniec Re: I bardzo dobrze że to zamknęli ! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 09:48
        Wiszę że pan chyba nie ma samochodziku i się mądrzy. Przecież tam jest oddzielny
        chodniczek, a to że panie z wózkami beztrosko wkraczają na jezdnie to już ich
        wina. Pieszy w ogóle nie powinni tam przechodzić bo nie ma pasów ;P Prawda jest
        taka że polaczkom zawsze coś przeszkadza. Jak nie jednym to drugim. Teraz Ci od
        Górczewskiej będą marudzić że się korek na zwężeniu robi. Ludzie trzeba życie
        ułatwiać a nie utrudniać ...
        • Gość: mieszkaniec Re: I bardzo dobrze że to zamknęli ! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:09
          Ciekawe jak by ludziki (i te wspomniane matki z wózkami) się ucieszyły gdyby
          przejście w ogóle usuneli i musiałyby chodzić naokoło przez Lazurową. Czy też by
          wszyscy byli tacy mądrzy ;)
          • Gość: pomysl Re: I bardzo dobrze że to zamknęli ! IP: 193.105.35.* 20.08.10, 10:24
            normalnie by przechodzili jak nie ma ileś tam metrów do najbliższego przejścia
            to można przechodzić, an dodatek to jest droga wewnętrzna i pieszy ma tam
            pierwszeństwo
            • Gość: mieszkaniec Re: I bardzo dobrze że to zamknęli ! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:29
              Ciekawe gdzie tak jest niby napisane ??? :D :D :D
              O czym Ty mówisz człowieku, każdy sobie zawsze naciągnie pod swoje :D :D
              To w ogóle nie jest droga tylko dzikie przejście a parking Tesco jest ulicą a
              nie drogą wewnętrzną.
              A ja wczesniej mówiłem o całkowitym zagrodzeniu przebicia na parking z
              Pełczyńskiego. Czytać uważnie ;)
        • Gość: mspanc Oho, kolejny "magnat" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:49
          Samochód kupił i jest panisko... ROTFL
          Dwunastoletni Golf pod oknem i plakat z Lamborghini nad łóżkiem... :D
      • kriis.borowski Re: I bardzo dobrze że to zamknęli ! 20.08.10, 11:54
        Aby płacić podatki w miejscu zamieszkania nie trzeba być zameldowanym...
    • Gość: PiTT To teren prywatny a nie miejski więc właściciel IP: *.chello.pl 20.08.10, 09:33
      może robić co chce. Parking jak sama nazwa mówi służy do parkowania a nie do
      jeżdżenia na skróty. Ostatecznie mieszkańcy mają drogę dojazdową do domu i nikt
      im nie uniemożliwia dojazdu...a że trochę dalej to już ich problem. Trzeba było
      kupować mieszkanie z normalnym dojazdem.
      • Gość: mieszkaniec Re: To teren prywatny a nie miejski więc właścici IP: 217.149.244.* 20.08.10, 09:49
        Idź się gonić buraku jeden. Egoisto zasmarkany.
        • Gość: mspanc Toś mnie ubawił smarku, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:56
          Dupek jeżdżący dzikim łączikiem do drogi głównej inych wyzywa od egoistów.

• Gość: PiTT Re: To teren prywatny a nie miejski więc właścici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 13:05
          miło, że się pan (celowo z małej) przedstawił
      • Gość: aron Re: To teren prywatny a nie miejski więc właścici IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 10:26
        mi sporadycznie zdarza się korzystać ze skrótu żeby nie stać w sznurku
        samochodów przed lazurowa. zazwyczaj skręcam w prawo w lazurową i jak dla mnie
        jest to fajny skrót.
        ale ponieważ są to sporadyczne przypadki to jakoś specjalnie płakać nie będę, i
        nie pójdę tez wyrywać słupków.

natomiast napiszę inną mądrość.
        że jeśli mieszkańcy spółdzielni chcą mieć skrót, to niech rozbiorą płoty którymi
        się ogrodzili i zrobią skrót przez SWÓJ teren do parkingu tesco, albo do ulicy
        powstańców śląskich.
        tesco ma udostępniać swój parking "za frajer" ale ja swojego ogrodzonego
        podwórka będę strzegło bo... jest moje.
        • Gość: mieszkaniec Re: To teren prywatny a nie miejski więc właścici IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:36
          Jak by zrobić inny przejazd to Tesco i tak by odgrodziło. Ja to nie rozumiem
          działania na swoją niekorzyść przez zarząd tego sklepu.
    • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 09:45
      Człowieku, nie wiesz co mówisz bo tam nie mieszkasz. Tutaj nie chodzi o jakieś
      skróty po trawniczku tylko normalną dróżką która po prostu powinna być zbudowana
      a nie była bo ktoś pożałował pieniążków.
    • Gość: net Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.cegedim.fr 20.08.10, 09:54
      Popieram działania tesco, bo niby dlaczego mają pokrywać koszty remontów własnej
      drogi, którą przejeżdzają nie klienci, a kombinatorzy z Pełczyńskiego. Trzeba
      było patrzeć przy zakupie mieszkania jaki jest dojazd. Dziki przejazd
      (pozostawione po budowie płyty betonowe) przez teren prywatny ma to do siebie,
      że w każdej chwili może go nie być i nie ma co lamentować na Tesco. Skoro Gmina
      obiecała drogę i przez 11 lat nie wyrobiła się z jej budową, to trzeba gminie
      przypomnieć o jej obowiązkach. IMHO ważniejszą inwestycją jest poszerzenie
      Górczewskiej do Lazurowej niż lokalna Pełczyńskiego i "lewy" przejazd.
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:06
        Popierasz działania Tesco że chciało pobierać characz??? A to ciekawe ;) A
        epitety w stylu kombinatorów to sobie zachowaj dla siebie. Do tego to nie jest
        dziki przejazd a płyty ułożyli sami mieszkańcy bo gminie nie chciało się kiwnąć
        palcem by łatwiej nam było wyjeżdzać z osiedli.
        • Gość: serio Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 193.105.35.* 20.08.10, 10:26
          mieszkańcy ułożyli płyty nie na swoim terenie? mają pozwolenie?
          • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:34
            Jezu ludzie czy wam na prawdę sprawia przyjemność utrudnianie życia innym? Jakoś
            właścicielowi terenu nic nie przeszkadzało jak zresztą nadmienia artykuł. To nie
            jest teren TESCO tylko developera. Tesco postawiło słupki jeszcze na części
            swojego parkingu i dlatego przejazd jest niemożliwy.
            • Gość: xx Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.171.102.236.static.crowley.pl 20.08.10, 10:46
              Dlaczego kłamiesz, że włacicielowi nie przeszkadzało. Przeszkadzało, chciał za
              to dostawac pieniądze. Nie dostał, więc się wpienił.

Tesco nie życzy sobie przejeżdżania przez swój teren i tez ma do tego prawo. Bo
              może to komuś utrudnia życie, nie zauwazyłeś?

A mieszkańcy - muszą się postarać o drogę, jaka im odpowiada: albo wynegocjowac
              z gminą, albo z Tesco i właścicielem gruntu, albo wybudować za swoje pieniądze
              inny dojazd. Zreszta dojazd jest, tylko niewygodny... A za wygody sie płaci!

W tym kraju wszyscy chcieliby dostać wszystko za darmo. Najlepiej od tych,
              którzy coś mają - bo mają za dużo, nie zbiednieją. Więc teraz Tesco pokazało im,
              że takie podejście nie jest mile widziane w kapitaliźmie.
              • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:56
                Parking Tesco jest publiczny i dlatego mam prawo przez niego przejeżdzać z
                której strony mi się podoba czy to od strony nielegalnego przejazdu, czy od
                ulicy Górczewskiej. A characze i wymuszenia to pozostawmy mafii.

Widzę że pan mądrala prawniczek się znalazł. Jak dla mnie to ja moge się złożyć
                i zapłacić za wybudowanie tam drogi która skraca mi dojazd do domu o 5 minut.

A tak swoją drogą ciekawe cwaniaczku jak byś szczekał jak by Tobie wydłużyli
                czas dojazdu do domu? Nie narzekasz w domku na koreczki ??
                • Gość: Piotr Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.chello.pl 20.08.10, 11:22
                  Smieszne argumenty. Najlepiej zwalac wine na kogos inneg niz develeopera ktory
                  wybudowal osiedle z marnym jednym wyjazdem od strony lazurowej. Czemu nie
                  zapewnil drugiej drogi kosztem swojej dzialki przy Tesco ? Najlepiej zwalic na
                  Tesco,Gmine itd. A developer siedzi i sie z was smieje . Najlepiej kupic
                  mieszkanie a pozniej narzekac na wszystkich a samemu nie byc winnym. Czemu nikt
                  zanim kupi mieszkanie nie zapozna sie z projektami jak beda usytuowane drogi ?
                  Lepiej miec pozniej pretensje do wszystkich tylko nie do siebie. Ja juz dawno
                  odstawilem samochod na parking i jezdze komunikacja miejska zeby nie stac w
                  korkach :):) Nie narzekam na korki bo nie pcham sie tam gdzie one sa.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:29
                    Ale jak chodniczka nie ma na skróty to przez trawniczek się chodzi czyż nie ??
                    Ehhh wszystkiemu winni Ci niedobrzy właściciele samochodów bo to chamy i burżuje
                    i wszędzie chcieliby mieć szybciej to lepiej pozamykajmy im wszystkie drogi żeby
                    stali w tych korkach i benzynę spalali.
                    • Gość: le ming Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 85.222.87.* 20.08.10, 12:58
                      > Ale jak chodniczka nie ma na skróty to przez trawniczek się chodzi czyż nie ??

Nie. Nie osądzaj innych podług siebie, prostaczku. I nie myśl, że jak masz
                      samochód i mieszkanie na dalekich peryferiach Warszawy, to prawo przestało cię
                      obowiązywać.
                      • Gość: gość Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 13:03
                        :D :D :D: D

Podniosła się pałka przy obrazie innych ??
                • dorsai68 Bzdura na bzdurze, bzdurę pogania. 20.08.10, 11:58
                  Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):

> Parking Tesco jest publiczny

Parking Tesco jest prywatny

> i dlatego mam prawo przez niego przejeżdzać z której strony mi się podoba czy to od strony nielegalnego przejazdu, czy od
                  > ulicy Górczewskiej.

Krótko, w żołnierskich słowach: gó... prawda! Masz obowiązek korzystać z wyznaczonych dróg, dojazdów i zjazdów.

> A characze i wymuszenia to pozostawmy mafii.

Gówno prawda. Po pierwsze haracze, przez "h" a nie "ch", po drugie Tesco słusznie żąda opłaty za ustanowie przejazdu po jego drodze, wybudowanej i utrzymywanej za jego pieniądze.

Reszty nie komentuję wychodzę bowiem z założenia że można wyrwać chłopa ze wsi, ale wsi z chłopa wyrwać się nie da.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Bzdura na bzdurze, bzdurę pogania. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 12:23
                    Jeszcze raz spokojnie napiszę:

droga która jest tutaj nazwana skrótem nie należy do Tesco.
                    • arktur pewnie że skrót nie należy do Tesco 20.08.10, 13:48
                      ale parking należy do Tesco i może sobie ogrodzi jak chce i kiedy chce.
                      szczególnie jak jakieś buraki z parkingu zrobiły sobie drogę przejazdową i
                      jeszcze twierdzą że im piesi przeszkadzają. po parkingu możesz sobie chodzi do woli
                      • Gość: Złota 20 Re: pewnie że skrót nie należy do Tesco IP: *.aster.pl 20.08.10, 13:52
                        Niestety do Mieszkańca nie dociera, że winy mieszkańcy muszą poszukać u władz,
                        które w tej sprawie się nie popisały.
                      • Gość: mieszkaniec Re: pewnie że skrót nie należy do Tesco IP: 217.149.244.* 20.08.10, 13:56
                        Oczywiście że może, ale nie musi. Generalnie chodzi o ułatwianie bądź
                        utrudnianie życia innym. Jak widać Ty należysz do tych drugich ;)
                  • Gość: Azrael Teren nie należy do Tesco tylko do gminy! IP: 199.67.203.* 20.08.10, 13:50
                    > > Parking Tesco jest publiczny
                    >
                    > Parking Tesco jest prywatny

A artykuł czytałeś dokładnie?
                    "Michał Sikora zaprzecza jednak, że sklep chciał ściągać haracz za
                    przejazd po swoim terenie.

- A należy on do skarbu państwa, nie do Tesco - przypomina Krzysztof
                    Zygrzak, rzecznik Bemowa. "
                    Teren parkingu nie należy do Tesco.
                    • dorsai68 Re: Teren nie należy do Tesco tylko do gminy! 20.08.10, 14:12
                      "- A należy on do skarbu państwa, nie do Tesco - przypomina Krzysztof Zygrzak, rzecznik Bemowa."

Co należy do skarbu państwa? Teren, a nie parking. Kolego, czytać to jedno, zrozumieć, drugie. Tesco ma wieczysta dzierżawę na działce. Wybudowało centrum handlowe i parking i to ono jest jego właścicielem.
                  • mamakruszynki Re: Bzdura na bzdurze, bzdurę pogania. 23.08.10, 22:31
                    BRAWO BRAWO, WRESZCIE COS MADREGO

znam sprawe bo dotyczy tez mojego siedla (po czesci)
                    tren nelzy nawet nie do tesco a to wlasciciela dzilki ktora tesco
                    dzierzawi

jest to droga wewnetrzna na dzialce nalezacej do tej spółki, od
                    ktorej dzierzawi tesco, moga sie grodzic jak sobie żywnie chca i
                    nikomu nic do tego
                    wy też sie grodzicie i co, jakoś wam to nie przeszkadza że jakiś
                    Kowalski chciałby przejśc przez wasza działkę na skróty i nie może
                    oni też nie chcą żeby im ludzie z Pełczyńskiego nawierzchnię
                    niszczyli i to za darmo

ja sie ciesze ze sa slupki, bedzie ciszej, mniej aut
                    jak juz powiedzial ktos madry przede mna, cwaniaczki niech kupia
                    sobie helikopter i omijaja korki

dorsai68 napisał:

> Gość portalu: mieszkaniec napisał(a):
                    >
                    > > Parking Tesco jest publiczny
                    >
                    > Parking Tesco jest prywatny
                    >
                    > > i dlatego mam prawo przez niego przejeżdzać z której strony mi
                    się podoba
                    > czy to od strony nielegalnego przejazdu, czy od
                    > > ulicy Górczewskiej.
                    >
                    > Krótko, w żołnierskich słowach: gó... prawda! Masz obowiązek
                    korzystać z
                    > wyznaczonych dróg, dojazdów i zjazdów.
                    >
                    > > A characze i wymuszenia to pozostawmy mafii.
                    >
                    > Gówno prawda. Po pierwsze haracze, przez "h" a nie "ch", po drugie
                    Tesco słuszn
                    > ie żąda opłaty za ustanowie przejazdu po jego drodze, wybudowanej
                    i utrzymywane
                    > j za jego pieniądze.
                    >
                    > Reszty nie komentuję wychodzę bowiem z założenia że można wyrwać
                    chłopa ze wsi,
                    > ale wsi z chłopa wyrwać się nie da.
                • Gość: miecio Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.chello.pl 25.08.10, 22:46
                  >Parking Tesco jest publiczny i dlatego mam prawo przez niego
                  przejeżdzać z której strony mi się podoba

Niestety nie masz racji- parking tesco jest ich parkingiem. Cały
                  teren tesco jest ich własnością- budynek sklepu, teren parkingu i
                  może z nim zrobić co chce. A jeżeli są tylko dzierżawcami to
                  właściciela terenu z KW. Jeżeli bywałeś za granicą to spotkałeś się
                  z parkingami przysklepowymi mającymi szlabany. By wjechać trzeba
                  było pobrać kwit a przy wyjeździe zapłacić. Jest tylko kwestią czasu
                  gdy ten system zacznie funkcjonować u nas. Tesco może też go
                  wprowadzić. Już teraz można spotkać tablice informujące o zakazie
                  parkowania jeżeli nie dokonujesz zakupów- widziłem cos takiego w
                  Lidlu Powstańców/Górczewska. Oczywiście nikt nie sprawdza ale
                  informacja jest a od tego już niedaleka droga do bramek
            • Gość: balbin79 Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 14:19
              Tesco postawiło słupki jeszcze na części

Przeczytaj jeszce raz co napisales i zastanow sie nad soba.
              Tesco postawiło słupki jeszcze na części
              • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 14:28
                :D :D :D

Nie mam się nad czym zastanawiać. Wiadomo że Tesco może sobie stawiać co chce i
                gdzie chce skoro to ich teren. Chodzi o ułatwianie, bądź utrudnianie ludziom
                życia. Tyle w tym temacie.
                • Gość: balbin79 Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 14:36
                  Tesco stoi tam juz laddny kawal czasu..do tej pory wszystko bylo dobrze..
                  co zatem sie zmienilo?

moze zbyt duzo ludzi zaczelo korzystac ze 'skrotu':)?
                  zamiast bic piane na forum, zbierzcie wasze wspolnoty mieszkaniowe ktore tam
                  macie i idzcie pogadac.
        • dorsai68 Pieprzysz kolego. 20.08.10, 11:19
          Po pierwsze, haracz, a nie "characz", po drugie, w prawie cywilnym istnieje sformułowanie "służebność drogi koniecznej", którą ustanawia się, gdy:
          1/ nieruchomość nie ma odpowiedniego dostępu do drogi publicznej;
          2/ nie ma odpowiedniego dostępu do zabudowań gospodarskich;
          3/ dostęp do zabudowań gospodarskich czy do drogi publicznej jest nieodpowiedni, np. jest niebezpieczny, jak stwierdził Sąd Najwyższy: „dostęp do drogi publicznej jest nieodpowiedni, gdy wyjazd z nieruchomości przylegającej do drogi publicznej stwarza niebezpieczeństwo w ruchu drogowym”.

Właściciel nieruchomości nie posiadającej dostępu do drogi głównej może żądać od właścicieli gruntów sąsiednich ustanowienia za wynagrodzeniem potrzebnej służebności drogowej. Tesco ma więc prawo żądać wynagrodzenia za udostępnienie swojej drogi.

Wyzywasz ludzi od egoistów, ale w świetle obowiązujących przepisów to właśnie ty wychodzisz na drobnego cwaniaczka i egoistę, bo bezprawnie i bez wynagrodzenia uzurpujesz sobie prawo d dysponowania cudzą nieruchomością.
          • Gość: mieszkaniec Re: Pieprzysz kolego. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:23
            Ale jaką nieruchomością ?? Przecież z parkingu Tesco mogę korzystać czy tak ???
            TAK. Dróżka którą Tesco odgrodziło nie należy do Tesco tylko do dewelopera
            któremu przejazd nie przeszkadzał. Jeżeli nie znasz sprawy to się nie wypowiadaj
            polonisto za 5 groszy ;)
            • dorsai68 Nadal pieprzysz kolego. 20.08.10, 11:50
              Tesco postawiło słupki na swoim terenie. Na parking Tesco prowadzą drogi dojazdowe od ul. Górczewskiej i tylko od ul.Górczewskiej, wyznaoczone i wybudowane w oparciu o decyzję pozwolenie na budowę. W decyzji tej nie ma dojazdu do parkingu przy od strony ul. Pełczyńskiego.
              To w zasadzie kończy dyskusję.

Jeśli chcecie korzystać z dojazdu do Górczewskiej prywatnymi drogami wybudowanymi dla potrzeb Tesco i na potrzeby Tesco, prowadzącymi na parking Tesco, powinniście negocjować z Tesco, a nie płakać dziennikarzowi "Stołecznej" w rękaw.
              • Gość: mieszkaniec Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 12:24
                Każdy pilnuje swojego interesu.

Jak by zamknęli Tobie to i Ty byś płakał. A jestem ciekawy czy chodzisz tylko
                chodniczkami i nigdy nie zdarza się przejść na dziko przez trawniczek ;)
                • dorsai68 Płakałałbym po dzikim łączniku? 20.08.10, 14:41
                  Wybij to sobie z głowy. Czy ty myślisz, że to pierwsza prywatna droga, którą ktoś zamknął dla ruchu?
                  Chłopie, ja bym was rozumiał, a nawet poparł wasze żądania, gdyby to była jedyna droga wyjazdowa z osiedli przy Pełczyńskiego. Nie była. Znikła, wracacie na drogi publiczne i jak reszta stoicie i grzecznie czekacie na swoją kolej.
              • Gość: Złota 20 Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: *.aster.pl 20.08.10, 12:37
                Dorsai68, szkoda słów. Do niektórych żadne argumenty nie docierają. Im się
                należy, a jak nie to do "stołka":)
                Ostatnio sporo tego.
                • Gość: mieszkaniec Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 12:56
                  Mnie się nic nie należy.
                  Jak trzeba za tą drogę zapłacić i się złożyć to nie ma sprawy. Tylko komu i
                  gdzie ?? Jeżeli przejazd był nielegalny to ok. trzeba go legalnym uczynić. Proste.
                  • Gość: Złota 20 Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: *.aster.pl 20.08.10, 13:38
                    To znaczy, że chcesz żeby Tesco zrezygnowało ze swojego terenu?
                    Oddało go bezpłatnie w użytkowanie Tobie i sąsiadom tylko dlatego że
                    zapomnieliście spojrzeć jak wygląda dojazd i nie dopilnowaliście swoich radnych
                    żeby spełniali obietnice?
                    Naprawdę ciekawa koncepcja.
                    • Gość: mieszkaniec Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 13:58
                      Tak, bo ja nie dopilnowałem jak kupowałem mieszkanie 5 lat temu jak jeszcze nie
                      miałem samochodu to teraz już mam siedzieć cicho, a najlepiej to w ogóle się
                      położyć do trumny bo już przegrałem sprawę. Co wy w ogóle mówicie, ludzie??
                      Jesteście po stronie Tesco ??
                      • Gość: Złota 20 Re: Nadal pieprzysz kolego. IP: *.aster.pl 20.08.10, 14:10
                        Mieszkańcu, nie jestem po stronie Tesco. Nie mam zamiaru się tutaj kłócić z
                        Tobą, czy kimkolwiek innym. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że adresatem skarg,
                        uwag wniosków etc... nie jest Tesco, a urząd dzielnicy. Akurat tak się składa,
                        że trochę znam Bemowo, mieszka tam rodzinka (a właściwie jej część) i widzę co
                        się tam dzieje. Ogólny "niedasizm" obudowany reklamą i działaniami
                        wizerunkowymi. Mieszkańcom mogę zwyczajnie po ludzku współczuć, natomiast daleki
                        jestem od prób narzucania komuś (w tym przypadku Tesco) rozwiązań które nie były
                        uzgadniane.
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.scansafe.net 20.08.10, 10:12
        zgadzam sie ze trzeba przycisnac gmine bo
        najlogiczniejsze to zrobienie w tym miejscu ronda i polaczen i
        chodnikow, ktore by rozprowadzily ruch w kierunku gorczewskiej przy
        tesco i w kierunku powstancow slaskich i ewentualnie do nowego
        osiedla ktore ma tutaj podobno powstac. temat bylby zalatwiony
        kompleksowo. trzeba tutaj tylko checi i woli pomocy mieszkancom a
        pieniadze napewno sie znajda bo jesli gmina wydaje pare baniek na
        rozne imprezy i pokazy sztucznych ogni i inwestycje takie jak
        np. "bardzo" potrzebny mieszkancom nowy skwerek ze "swiecaca"
        fontanna za chyba 3 miliony zł przy ulicy radiowej i powstancow to i
        znajdzie kase na inwestycje drogowe. zgadzam sie tez ze
        najwazniejsze jest przedluzenie Górczewskiej do ul. Lazurowej i
        poszerzenie ul. Lazurowej do wezla z trasa S8 jak by to zobili z
        glowa to rozwiazaloby problem z komunikacja... ale nie oni wydali
        np. zgode na postawienie nowego bloku na skrzyzowaniu ul. Narwik i
        Lazurowej i poszerzyc drogi sie nie da. no comments
        • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:22
          Narwik w ogóle teraz pięknie wygląda. Jedyny już teraz wyjazd z naszego osiedla
          i cała droga jest rozwalona przez ostatnie remonty. Zawieszenie się nieszczy ale
          wszyscy mają to w dupie. Ekipa zasypała i sobie poszła.
    • Gość: Agulec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.chello.pl 20.08.10, 10:03
      Proponuję BOJKOT TEG TESCO ;]]]]
      mają gdzieś mieszkańców - mieszkańcy mogą mieć ich ;]]]]
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:13
        JESTEM WSZYSTKIMI ŁAPKAMI ZA !!!!
        • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.scansafe.net 20.08.10, 10:22
          ja juz wczoraj zrobilem pierwsze zakupy w innym sklepie po drodze.
          tesco stracilo zatem troche kasy... jesli bysmy pomnozyli to przez
          kilka tysiecy mieszkancow ktorzy zrobili by tak samo to tesco by nam
          ten odcinek wykupilo i w "marmurach" i z podgrzewaniem zrobilo
          abysmy tylko do nich laskawie wrocili... ;-), wiec do roboty
      • Gość: mspanc ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:41
        W Tesco na Górczewskiej dziennie robi zakupy kilka tysięcy ludzi, na tym osiedlu mieszka kilkuset.
        Twój bojkot to jak gaszenie pożaru lasu za pomocą szklanki.
        • Gość: mieszkaniec Re: ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:50
          Dzięki za wsparcie !! Nie ma to jak polska solidarność. Ehhhh
          • Gość: mieszkaniec Re: ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: *.scansafe.net 20.08.10, 11:18
            prosta kalkulacja, zakladajac na szybko, ze przecietna rodzina
            wydaje na zakupy okolo 600-800 zł na mc to jesli pomnozymy to przez
            np. 1000 rodzin to da kwote 600-800 tys straty dla sklepu co mc i 7
            mln 200 tys do 9 mln 600 tys rocznie... czy jakas firme stac na
            utrate takich zyskow? a 10 mln kosztuje wybudowanie drogi.. po roku
            Tesco by sie taka inwestycja zwrocila i by mieli wdzieczna rzesze
            stalych klientow i + u gminy ze sklep pomaga mieszkacom...
            • Gość: mieszkaniec Re: ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:26
              Dokładnie !
            • dorsai68 ależ, co tak skromnie. 20.08.10, 11:29
              Dlaczego tylko 800 PLN i tylko tysiąc rodzin? 1800 PLN i 1 000 000 rodzin, a co!

Prawda jest taka, że to mieszkańcy Pełczyńskiego są nie w porządku wobec Tesco. Służebność drogi ustanawia się za wynagrodzeniem, a nie za dziękuję. Tesco słusznie zażądało pieniędzy za prawo korzystania ze swojej własności.
            • Gość: taaaa Re: ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: 193.105.122.* 20.08.10, 11:38
              taaa jaassne. i wszyscy lojalnie w podzięce za drogę codziennie po doriodze z
              pracy wpadaliby na zakupu do tesco. lloooolll! :)
              • Gość: mieszkaniec Re: ROTFL... bojkotuj synku, bojkotuj. IP: *.scansafe.net 20.08.10, 11:49
                naturalne jest ze zakupy sie robi w nablizszym sklepie i ja tak
                wlasnie robie... podjezdzalem do tesco na zakupy i skrotem na
                osiedle... jesli teraz mam jechac na okolo to rownie dobrze moge
                zrobic zakupy w kazdym innym sklepie, ktory bede mial po drodze...
                zapewne wiekszosc mieszkancow robilo tak samo.
                jak wyborem Tesco bylo zastawienie drogi to moim wyborem moze byc
                nie robienie tam zakupow.
    • 10svb Brawo TESCO! 20.08.10, 10:17
      Tesco wydało kupę kasy na PRYWATNY teren, zbudowało parking dla
      KLIENTÓW a banda cwaniaczków myśli, że mogą sobie tamtędy rozjeżdżać
      robiących zakupy i dostawców. A jak kogoś zabiją to będzie lament, że
      TESCO nie zabezpieczyło odpowiednio parkingu.
      • Gość: mieszkaniec Re: Brawo TESCO! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:29
        Tam jest ulica a nie chodnik !!! Więc proszę tamtędy nie chodzić !!!
        • Gość: gość Re: Brawo TESCO! IP: *.home.aster.pl 20.08.10, 11:21
          Wiejski tłuku! Wpierw przeczytaj PORD, a potem pisz, że to ulica, a nie chodnik!
          • Gość: mieszkaniec Re: Brawo TESCO! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:31
            Hahahahaha.

Wiejski tłuku :D :D

To mnie rozśmieszyło :) MEGA.
    • Gość: GAJOWNICZEK w normalnym obywatelskim kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:22
      w normalnym obywatelskim kraju, okoliczni mieszkańcy po prostu zbojkotowali by
      zakupy w tym sklepie i kierownictwo tego sklepu szybciutko by otworzyło przejazd
      jeszcze z przeprosinami, no ale takie rzeczy sie u nas ni ezdarzająlepiej pobiec
      do gazet i telewizji zamiast zrobić coś skutecznie samemu
      • Gość: esso Re: w normalnym obywatelskim kraju IP: 193.67.103.* 20.08.10, 11:16
        W normalnym kraju gdzie mieszkam (Krolestwo Niderlandow) nigdy by nie jezdzil na
        skroty... bo to jest po prostu wstyd!
        • Gość: mieszkaniec Re: w normalnym obywatelskim kraju IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:20
          Ludzie ... to nie jest na skróty. Tam jest normalna droga którą gmina miała
          wyremontować. Jak nie wiecie to nie zabierajcie proszę głosu.
    • 10svb Brawo TESCO! 20.08.10, 10:23
      Tesco wydało kupę kasy na PRYWATNY teren, zbudowało parking dla
      KLIENTÓW a banda cwaniaczków myśli, że mogą sobie tamtędy rozjeżdżać
      robiących zakupy i dostawców. A jak kogoś zabiją to będzie lament, że
      TESCO nie zabezpieczyło odpowiednio parkingu.

Poza tym tytuł jest mylący, bo do osiedla dojazd jest, tylko nie tak
      wygodny jak przez czyjś parking.
      • Gość: mieszkaniec Re: Brawo TESCO! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 14:26
        Biedne Tesco. Ktoś im jeździ po prywatnym terenie który wybudowało dla swoich
        klientów żeby mieć lepszy dojazd i zostawić im pieniążki za zakupy. Ojojoj jakie
        biedne i pewnie nie ma kasy na remont drogi którą okropne samochody strasznie
        zniszczą. To może ja nie będę chodził tam biegać bo im jeszcze asfalt popęka.

A jak w zimę był śniego to zamiast go wywozić żeby zwiększyć bezpieczeństwo
        poruszania się po tymże parkingu to napierdzieliło takie ogromne góry że nic nie
        widać było zza zakrętu. Sam na swwoje oczy widziałem 3 wypadki spowodowane
        brakiem widoczności.
        • Gość: balbin79 Re: Brawo TESCO! IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 14:39

A jak w zimę był śniego to zamiast go wywozić żeby zwiększyć bezpieczeństwo
          poruszania się po tymże parkingu to napierdzieliło takie ogromne góry że nic nie
          widać było zza zakrętu. Sam na swwoje oczy widziałem 3 wypadki spowodowane
          brakiem widoczności.

I co mieszkancy korzystajacy z owego udogodnienia zrobili z ta sytuacja,
          zakladam ze podwineli rekawy i pomogli TESCO odsniezyc teren tak?

• Gość: mieszkaniec Re: Brawo TESCO! IP: 217.149.244.* 20.08.10, 14:47
            Przecież to jest sprawa Tesco żeby utrzymać swój parking w stanie który jest
            bezpieczny dla parkujących klientów. Powtarzam, udogodnienie nic marketu nie
            kosztuje, przciwnie chcieli wyłudzić pieniądze od dewelopea za możliwość przejazdu.
    • Gość: mekkamyk Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.10, 10:25
      I słusznie że ten dziki przejazd przez parkingi Tesco został
      zlikwidowany.Była to droga nie tylko na osiedle ale również tranzyt
      do ul. Lazurowej.Strach była przejść z parkingu do Tesco,tak
      pomykały tam samochody.Może Gmina i Miasto dokończą łaskawie
      ul.Górczewską i połączą z budowaną trasą S8,co pozwoli rozładować
      korki w tej okolicy.Jeśli budowa nie nastąpi przed oddaniem trasy S8
      to w tym miejscu będzie całkowity paraliż.
    • Gość: mieszkaniec Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: 217.149.244.* 20.08.10, 10:38
      To już nawet nie chodzi tylko o ten zablokowany przejazd.
      Zastanówmy się jak wygląda jedyny teraz wyjazd z naszego osiedla ...
      Drogi właściwie nie ma bo developer zostawił zasypane piachem dziury.
    • Gość: Iw Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: *.pf.com.pl 20.08.10, 10:58
      Do osoby, która pisze o niepłaceniu podatków...płacimy i jestesmy
      zameldowani Sz. Panie lub Sz. Pani.
      Dziwne, a może i nie, jst to, że większość piszących to osoby, które
      tam nie mieszkają i tylko niepotrzebnie krzyczą. Ciekawe jak
      przyjedziecie do znajomych tam, a może kiedyś przyjdzie Wam tam
      zamieszkać - jest jeszcze dużo mieszkań do sprzedania i
      wynajęcia... - czy tez tacy hojracy bedziecie - WĄTPIE!!!!!!!!

TO skandal, że przez kilka ostatnich miesięcy w lokalnej gazecie,
      bodajze Głos Bemowa pisano, że droga bedzie remontowana (przyp. jej
      stan był fatalny, trudno ją było nazwać drogą), a nagle bez
      jakiejkolwiej informacji ją sie zagradza.

Czy to zrobiło Tesco i na czyj wnniosek tego my mieszkańcy nigdy sie
      nie dowiemy, ale nie można tego tak zostawić.

Co do matek - zgadzam się, że niekiedy one stwarzały
      niebezpieczeństwo dla pojazdów, a dorga należała do nich i zgdazma
      się z osoba, która napisała, że ciekawe gdyby zamknęli przejscie dla
      pieszych i trzeba by było chodzic na około (przyp. to całkiem spory
      kawelek)!

Apel: Niech się Tesco ogranie a gmina Bemowo z niech się
      zreflektuje, że płacimy podatki i nalezy nam się wyjazd drogą, która
      jest. Wystarczy tylko odrobina dobrej woli - ludzie to tak
      niewiele!!!i niech się wezma za robienie dróg a nie ich zamykanie.
      Notabene Tesco może wpadnie na pomysł, żeby wprowadzić opłaty za
      przejazd????. Inną kwestią jest, że w tej okolicy stoi juz blok na
      bloku i powstają nowe, a to oznacza, że niedlugo nie będzie drog,
      chodników - pozostana tylko bloki.

DObrze, że media się za to wzięły - moze dzięki temu coś się wyjaśni.

Ludzie nie piszcie głupot jeśli Was to nie dotyczy, zamjijcie się
      czymś pożytecznym.

Mieszkanka
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:06
        Uffffff

dziękuję bo myślałem że sam walczę :(
        A już się mocno zdenerwowałem. Fakt faktem nie ma się co z tymi ludźmi kłócić bo
        nie znają sytuacji a tylko starają się coś napisać przeciwko mediom, bo to teraz
        modne.
    • Gość: lola Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: *.centertel.pl 20.08.10, 11:08
      a ja mam samochód maluch (fsm 126p) więc mnie walą słupki w całej
      warszawie, mój samochód bez problemu przejeżdża pomiędzy nimi.
      pozdrawiam krążowników szos.
      • Gość: prawie mieszkanka Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 85.219.205.* 20.08.10, 11:11
        chwalisz sie? czy żalisz?
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:13
        :D
    • d.e.r.d.u.ch mam pomysł na fajną zemste na tesco. 20.08.10, 11:22
      Dzisiaj piątek, dzień wzmozonego ruchu w markecie, musicie się umówić w
      kilkanaście-kilkadziesiąt osób, akurat zepsują się Wam samochody na wjazdach i
      wyjazdach z tego marketu ;-) Przypadkiem o tej samej porze. Przypadek powtarzać
      do skutku.
      Korporacyjne bydło w końcu nauczy się poszanowania klientów.
      • Gość: mieszkaniec Re: mam pomysł na fajną zemste na tesco. IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:32
        DOBRE !!
      • Gość: piotko Re: mam pomysł na fajną zemste na tesco. IP: *.wip.pl 20.08.10, 12:01
        Pomysł z zepsutymi samochodami dobry, byłbym za :-D

A co do tematu głównego - tak jak ktoś już napisał wcześniej, gdyby tam był
        innych, choćby te 5min więcej zajmujący - ale NORMALNY i bezpieczny wyjazd to
        dla mnie (mieszkam na Narwiku) nie było by sprawy. Ale takiego wyjazdu nie ma -
        jest pobojowisko po rozkopach prowadzące wprost do ruchliwej Lazurowej gdzie nie
        raz zniecierpliwieni kierowcy wyjeżdżając z Narwika powodują zagrożenie dla
        ruchu i dodatkowo korkują i tak zapchane skrzyżowanie z Górczewską
        (przejeżdżając obok Tesco jest sygnalizacja świetlna bezproblemowe - BEZPIECZNE
        wsączanie się do ruchu).

Nikt z korzystających z tego skrótu nikogo nie potrącił, nikomu krzywda się nie
        działa. Ale jak widać tu jest Polska, zamiast ulepszać utrudnia się życie innym
        "w imię zasad".
        Pomijam już wogóle zjawisko szczekaczy których słupkowa zmiana w ogóle nie
        dotyczy ale po ujadać koniecznie muszą.. Szkoda słów.
        • Gość: pietia Re: mam pomysł na fajną zemste na tesco. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 12:41
          Genialny pomysł - skończy się to tym, że Tesco odholuje Twoje autko na Twój
          koszt ze SWOJEGO PRYWATNEGO terenu
        • arktur i będzie jeszcze bardziej zapchane to skrzyżowanie 20.08.10, 13:57
          zjazd z obwodnicy będzie bowiem na Lazurową a nie Powstańców Śląskich
        • Gość: Jaro jak się jeździć nie potrafi albo jak niecierpliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:28
          to nie będzie potrafił wyjechać z podporządkowanej bez świateł nie stwarzając
          zagrożenia dla innych. Takim powinno się odbierać prawka dożywotnio
          • Gość: mieszkaniec Re: jak się jeździć nie potrafi albo jak niecierp IP: 217.149.244.* 20.08.10, 15:49
            Boże, co za gbur. Najlepszy kierowca na świecie się znalazł ...
            Uwaga uwaga mistrzunio jedzie.
            Dowiedz się panie kochany że nie każdy może być tak wspaniałym kierowcą jak Ty i
            z tej drogi korzystają zarówno weterani jak i mniej wprawni kierowcy którym też
            trzeba zapewnić możliwość wyjechania.
            Bo co jak ktoś jeździ gorzej to trzeba mu od razu prawko zabrać żeby tacy ludzie
            jak Ty mogli 120 po Marszałkowskiej jeździć ... albo najelepiej od razu do gazu
            ich ... bo po co mają żyć. Co za ludzie ...
      • Gość: balbin79 Re: mam pomysł na fajną zemste na tesco. IP: *.acn.waw.pl 20.08.10, 14:32
        e.r.d.u.ch napisał:

> Dzisiaj piątek, dzień wzmozonego ruchu w markecie, musicie się umówić w
        > kilkanaście-kilkadziesiąt osób, akurat zepsują się Wam samochody na wjazdach i
        > wyjazdach z tego marketu ;-) Przypadkiem o tej samej porze

glupota niektorych ludzi bezcenna.
        jako ze to teren tesco, to tesco wezwie ci holowanie, na twoj koszt
        cena holowania -200-500zl:)
    • Gość: Artois APEL do Tesco i gminy IP: *.scansafe.net 20.08.10, 11:33
      zrobcie nam wyjazdy z osiedla, drogi, chodniki, sciezki rowerowe...
      jak na 21 wiek przystalo a my odwdzięczymy się w wyborach (Gmina) i
      zakupach (TESCO). Nasza okolica to nasze wspólne dobro i w
      przyszłości wszystkim się to napewno opłaci.
      kto podpisuje sie pod tym Apelem?
      • Gość: mieszkaniec Re: APEL do Tesco i gminy IP: 217.149.244.* 20.08.10, 11:43
        JA
        • kalowiec widziały gały co brały... 20.08.10, 11:48
          chyba że wy nie z Warszawy...
          • Gość: mieszkaniec Re: widziały gały co brały... IP: 217.149.244.* 20.08.10, 12:27
            już zaczynają się walki rasowe :D :D :D ehhhhh ...
      • Gość: Iw Re: APEL do Tesco i gminy IP: *.pf.com.pl 20.08.10, 12:05
        Ja też się podpisuję.
        Usprawniac, a nie przeszkadzać!!!

do mieszkańca: nie możemy tej sprawu tak zostawićć. Mieszkańcy, nie
        tylko Pełczyńskiego, ale okolicznych i Ci którzy beda mieszkali w
        nowo budownaych blokach - Wam też powinno na tym zależeć.
        Przyłaczcie się do akcji!!!

Mieszkanka
    • klkak Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej!! 20.08.10, 11:34
      To se będziecie jeździć komfortowo, wygodnie, szybko - komunikacją
      zbiorową. Taka jest przecież strategia komunikacyjna Ratusza,
      nieprawdaż?

No więc o co te pretensje? o co te krzyki? TESCO po prostu
      współdziała z ratuszem w realziacji strategii.
      • Gość: Złota 20 Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: *.aster.pl 20.08.10, 12:18
        Tak dla uporządkowania. Przejazd przy Tesco nie jest drogą publiczną. Dlaczego Tesco ma ponosić koszty nielegalnego przejazdu? Czy zdajecie sobie sprawę, że takie koszty ponieśli by kupujący.
        Gdy kupowaliście tam mieszkanie wiedzieliście, a przynajmniej powinniście wiedzieć jak wygląd dojazd do osiedla, to chyba oczywiste. Jeśli tego nie sprawdziliście to nie wymagajcie od Tesco żeby Wam fundował wyjazd.
        Wszelkie reklamacje zgłaszajcie do Bemowskiego Ratusza. W końcu niedługo wybory samorządowe to mogą dać coś więcej niż igrzyska i gazetkę dzielnicową, a i jeszcze filmiki.
        Swoją drogą dwie rzeczy mnie nurtują. Dlaczego ktoś wydaje zgodę na osiedle z tak kiepskim dojazdem i dlaczego ludzie jednak decydują się to kupić? I dlaczego GW zajmuje się ostatnio propagowaniem warcholstwa i pieniactwa (STP Kabaty i teraz Tesco)?
        • Gość: mieszkaniec Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: 217.149.244.* 20.08.10, 12:29
          Tesco nie ponosi żadnych kosztów za ten przejazd tylko zgarnia z niego zyski, bo
          dzięki niemu okoliczni mieszkańcy robią w nim zakupy. Ale to się jak ktoś
          słusznie zauważył skończy ...
          • Gość: Złota 20 Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: *.aster.pl 20.08.10, 12:39
            Mieszkańcy, Tesco koszty ponosi ponieważ droga jest eksploatowana bardziej niż
            gdyby przejazdu nie było. Kto ma płacić za większe zużycie. Może sam i Twoi
            sąsiedzi się złożycie?
            • Gość: gwiazdaTVN na 60 wpisow tylko 3 trafiaja w sedno IP: 85.222.87.* 20.08.10, 12:57
              Obok dzikiego przejazdu do parkingu Tesco miala 11 lat temu powstac
              ulica.Brakująca czesc Pelczynskiego.Jest we wszelkich planach.
              Gdy w dzielnicy Bemowo przejela wladze platformerska
              ekipa,intensyfikaca obietnic Dabrowkiego,Szułczynskiego i Zygrzaka
              budowy tegoz fragmentu ulicy rosla wprost proporconalnie do deficytu
              sektora finansow publicznych za rzadow POsrańcow.
              Normalnie strach bylo przejsc ulica,zza krzaka wyskakiwal burmistrz
              Dabrowski i obiecywal budowe Pełczynskiego "w tym roku,a poszerzenie
              Gorczewskiej w przyszlym"Zza plotu wyskakiwal v-ce burmistrz
              Szulczynski i obiecywal to samo.Rzecznik dzielnicy Zygrzak tez
              obiecywal.I tak przez cała kadencję.
              Prowizoryczny przejazd przez Tesco zwalnial ich z realizacji tej
              obietnicy.A poniewaz jak to PO,zdolni sa tylko do obietnic,wiec
              ulicy nie bedzie.Teraz nagle zaczeli sie tlumaczyc,ze nie ma
              forsy.Ale 400tys.rocznie na propagandowa gazetke,gloryfikujaca
              burmistrza jest
            • Gość: mieszkaniec Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: 217.149.244.* 20.08.10, 13:00
              Złożyć się mogę. A zużywa się co ?? Asfalt ?? No proszę Cię.
              • Gość: Złota 20 Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: *.aster.pl 20.08.10, 13:39
                Tak droga podczas eksploatacji zużywa się. Nie wiedziałeś o tym?
                Popatrz na jezdnie w Warszawie i zastanów się dlaczego są dzirawe.
                • Gość: mieszkaniec Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: 217.149.244.* 20.08.10, 13:54
                  Myślę że porównywanie esploatacji dróżki przy parkingu Tesco do jakiejkolwiek
                  jezdni w W-wie to kpina. A nasze warszawskie drogi są dziurawe głównie z powodu
                  ciągłych remontów i nieumiejętnego umieszczania studzienek kanalizacyjnych.
            • Gość: Iw Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: *.pf.com.pl 20.08.10, 14:28
              Ludzie!!!
              W sumie to mnie nie obchodzi czy to ejst wina Tesco czy radtusza czy
              PO - prawda zawsze lezy po środku.
              A do tej "miłej" osoby, ktora tak lobbuje dla sklepu - w sumie
              lojalny klient:) to jak kupowialiśmuy mieszkanie to droga była i
              było jeszcze wielu innych rzeczy, ktorych nie ma:(

Ktoś napisła, ze Wyborcza nie powonna się zajmoiwac takiemi
              sprawami - a ja uważam, ze TAKIMI jak najbardziej tak. Nie we
              wszysktich przypadkach tematy podjęt przez media sa dobre, ale jesli
              robi się coś bez jakiejkolwiek informacji, wyjasnienia i mydli się
              oczy ludziom - to takie tematy trzeba nagłasniać.

Nikt nie wymaga cudów ani specjlanych udogodnień, ale niech Ci,
              ktorzy taką decyzję powzięli wezmą rtez pdo wuage,. co sie bedzie
              działo jak wszysjcy beda jezdzieli naokoło - korki, wypadki,
              utrudniania, a i dojazd do tesco bedzie utrudniony.

Żadamy wyjasniania tej sprawy i zrobienia drogi, z której moga
              korzystac mieszkancy nie tylko Pełczyńskiego ale inni!!!!

Brawo dla GW!!!!!
              • Gość: mieszkaniec Re: Głowa do góry - będzie BUSPAS na Górczewskiej IP: 217.149.244.* 20.08.10, 14:44
                dziękuję za poparcie.
    • fauxnews Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... 20.08.10, 12:59
      TESCO - DLA CIEBIE, DLA RODZINY.
    • Gość: Złota 20 Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.aster.pl 20.08.10, 14:06
      A tak w sumie to ciekaw jestem czy cały szum nie ma przypadkiem usprawiedliwić
      prawie 4 letniego słodkiego nieróbstwa urzędników.
      I jeszcze jedno, na planach takiego przejazdu nie ma, nie jest to droga publiczna.
    • Gość: Darko Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 15:30
      Puki nie zmieni sie mentalność kupujacych mieszkania nie zmieni sie mentalność
      deweloperów. wybrać mieszkanie bo ładne na zdjęciach w warszawie i za "grosze"
      ale spojrzeć na infrastrukturę, drogi itp. to już nie. W cywilizowanych
      krajach nie powinno sie dac pozwolenia na budowe kolejnego mega osiedla bez
      zapewnienia odpowiedniej drogi OBLICZONEJ!! na ilość mieszkańców plus parkingi
      na tą że ilość a tak jest jak jest lazurowa kaliskiego do okoła osiedla a tu
      jeden pas w jedną jeden w druga i drózki miedzy osiedla bedzie tak sama jak z
      droga przy wiadukcie na włochy tam tez sie zjeżdzaja wszystkie osiedla. wina
      wydajacych zezwolenia i to nie gmina tylko tylko z góry podobno dostają
      decyzje. a zaskarżenie np. IW con. o błąd czy coś graniczy z cudem zastanówcie
      sie kto jest z najwiekszym "darczyńców" dla miasta i kto ma najwiecej reklam
      pelno formatowych w gazetach spolki z nieruchomościami. wiec jak ludzie nie
      zaczna myśleć i dawac sie robic w bambuko to tak bedzie murzyński kraj z
      murzynskimi przepisami, warunkami i obyczajami. bez obrazy dla murzynów bo oni
      sobie lepiej radza niż my.
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: 217.149.244.* 20.08.10, 15:55
        Nie no jasne ... bo ja mam szukać mieszkania za MEGA niewiadomo ile pieniędzy
        żeby tylko dobry wyjazd był. Nieważne jakie, nieważne ile metrów i na którym
        piętrze.

Tak więc powiem Ci człowieczku że kupując mieszkanie w dzisiejszych czasach
        człowiek idzie na różnego rodzaju kompromisy. Myślę że jednym z nich jest
        wspomniany właśnie wyjazd z osiedla o czym wiedzą doskonale ludzie mieszkający
        na Białołęce i próbujący się rano dostać do centrum.

Ja powiem tak jak ktoś już tu wczesniej zauważył, jak kupowałem mieszkanie to
        wyjazd był dobry. To teraz jakiś idiota postanowił sobie utrudniać. I to żeby
        np. był stawiany blok na terenie dzikiego przejazdu albo cokolwiek innego to ja
        bym zrozumiał, ale teraz droga będzie po prostu pusta. BEZ NAJMNIEJSZEGO SENSU.
        Sami nie korzystamy ale innym też nie damy bo i po co. To jest polskie podejście.
        • Gość: Ja Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.10, 18:10
          nie kieruje tego do Ciebie tylko jako jedynego odbiorcy jak każdy nie szuka
          dogodnych warunków ani nie domaga się swoich praw nie myśląc o przyszłości są
          takie skutki że się stoi w korku. Skoro człowieku sie decydowałeś na tanie
          mieszkanie z okolica jak na załączonym obrazku proszę nie rzucać gromami że chcą
          kasę osobiście przechodziłem tamtędy jak wracałem z biblioteki i jakiś oszołom
          zasuwał czerwonym golfem wiec bezpiecznie nie jest w dzikim przejeździe gdzie
          Twója żona z zakupami, syn czy córka mogła by spacerować. A takiego tam mega
          ruchu na dolocie do kaliskiego nie było.
    • Gość: r47 Zamiast Pałczyńskiego burmistrz Dabrowski betonuje IP: 12.4.27.* 23.08.10, 13:56
      kolejne fragmenty Parku Górczewska , wokół amfiteatru w którym nic
      się nie dzieje
    • Gość: fabbro Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: 91.208.10.* 23.08.10, 14:16
      Sprawa przejazdu moim zdaniem jest do rozwiązania.
      W tym celu potrzeba spełnić następujące warunki:
      - zabezpieczyć przejście pieszym - gdy przejazd
      działał niestety często dochodziło do sytuacji gdzie
      rozpędzone auto mijało przechodnia (czasem rodziny z dziećmi )
      dosłownie o centymetry, sprawę rozwiązałby wydzielony chodnik
      - poprawić zjazd ze skrótu na Pełczyńskiego - skrót łączy
      się na łuku drogi przejazd utrudniają auta parkujące
      na wprost od zjazdu do tego wplata się ruch pieszy
      - skoro TESCO chce pieniędzy za przejazd (ciekawe czy hipermarket
      bierze opłaty za wyjazd z podziemnego garażu sąsiadujących z TESCO
      nowych wieżowców)

Może warto się zorganizować i pokazać ile stracą
      na bojkocie części klientów, naciski ratusza (zbliżające się wybory)
      będą tym większe im więcej mieszkańców się zaangażuje
    • Gość: ekolożka Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: *.centertel.pl 24.08.10, 07:20
      ale głupota przecież dzięki skrótom są mniejsze kory, i im auto
      krócej jedzie to mniej spalin wytwarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • klemenko Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś 24.08.10, 10:52
        Bemowo już od 8 lat jest dzielnicą, a Wy ciągle piszecie o
        nieistniejącej gminie.
    • Gość: mieszkam Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wści... IP: 85.222.87.* 24.08.10, 12:10
      mieszkam na w/w ulicy, uważam, że jak to jest ziemia skarbu państwa to Urząd
      dzielnicy Bemowo powinien na podstawie superustawy przejąc drogę i wykończyć
      ten niewielki odcinek łączący sie z ul Pełczyńskiego. Rozwiązałoby to wiele
      problemów.. mieszkańcy nie naciskaliby na wybudowanie drogi do Powstańców
      śląskich, nie staliby w korkach... poza tym od września problem będzie dotykał
      wszystkich którzy przeciskają sie przez zważenie na ul. Górczewskiej, ponieważ
      korek wydłuży się przez zamknięcie skrótu o kolejne kilkadziesiąt min. ja do
      póki tesco nie zdejmie blokady nie kupie u nich nic! i zadbam o to by wszyscy
      sie dowiedzieli dlaczego stoją dłużej w kurku jadąc do pracy i wracając do
      domu, po drodze maja wola Park :)
      Niech Burmistrz sie wykaże i zadba o nasze drogi !!!!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.scansafe.net 24.08.10, 16:54
        echh na "gmórków" nie było silnych przez 22 lata a na pełczyńskiego
        juz niektórzy czekaja na drogi od 11 lat... ciekawe czy pobijemy ten
        niechlubny rekord...
        Pozdrawiam
        • Gość: bemman Re: Tesco odcina dojazd do osiedla. Mieszkańcy wś IP: *.centertel.pl 27.08.10, 08:31
          a na osiedlu boernerowo na wyasfaltowanie m. in. ulic grotowska,
          natalii, telefoniczna mieszkańcy czekają już prawie 100 lat, latem
          mają straszny kurz a w czasie i po deszczu straszne błoto, czekają
          na asfalt jak na złoto.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka