irzyk 05.12.02, 08:10 Czy ktoś wie dlaczego zmieniono numer szkoły na Tkaczy z 83 na 206? Kiedy to się stało? Mam jeszcze tarczę szkolną SP 83 im. Doroszewskiego ACH to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Joanna Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.pkobp.pl 05.12.02, 10:26 Hej:) nawet nic nie wiedziałam, że nazę zmienili, buu też mam tarczę.... kiedy kończyłeś? bo ja w 88 r. ciekawe jacy nauczyciele z tamtych czasów jeszcze uczą.... moją wychowawczynią była p. Włodarczyk, ale Ona pewnie już dawno jest na emeryturze..... zamyśliam się.... fajne czasy to były.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Szkoła Podstawowa nr 83??????????????????? 05.12.02, 12:14 Chyba na 208, bo póki co SP nr.206 im. Wł.Reymonta istnieje sobie przy ul.Bartniczej 2 Odpowiedz Link Zgłoś
irzyk Re: Szkoła Podstawowa nr 83 05.12.02, 12:46 Edukację tam skończyłem w 91 rok na czwartej klasie więc nie koniecznie znam nauczycieli z klas wyższych Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nb Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.acn.waw.pl 05.12.02, 13:13 Ja przeszedłem całe 8 lat, a kończyłem w 1992... ach to były czasy A szkołę zmieniono na 306 albo 316, a nie 206 czy też 208. Pamięta ktos Łabudę :) Włodarczyk czego uczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joanna Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.pkobp.pl 06.12.02, 12:29 Hej:) jest nas jak widzę więcej :)))))) Włodarczyk uczyła matmy, Łabudę pamiętam i pamiętam że strasznie krzyczała, uczyła mnie jeszcze Szurmak - polski, Pilicka - fizyka, taka ruda od geografii - nazwiska już nie pamiętam i jeszcze parę innych osób....... moze ktoś kiedyś zlot zorganizuje.... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nb Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.acn.waw.pl 07.12.02, 08:45 Łabuda była moją wychowawczynią :), p. Włodarczyk... kojarzę ją, chyba ;) p.Pilecka... ech to dopiero była nauczycielka ;) Był Zieliński - matma, Wróblewska(?) - gegra, Moczoń(?) - chemia, Gilewicz. Chojecka- biola. Pamięta kto nauczycielkę od muzyki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
timur29 Re: Szkoła Podstawowa nr 83 14.12.02, 16:23 kiedy ja zaczynałem (kl 1-3) wychowawczynią była Ducka - później została dyrektorka szkoły na Połczyńskiej... następną wychowawczynią była Włodarczyk :-) (SKO to jest to hi hi...) a Zieliński był ok! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Slomka Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: 213.17.171.* 16.12.02, 15:41 Nauczycielka od muzyki to oczyuwiscie - Paluchniak. Zajebista byla na maxa Skwierczynska(Polonistka) - kiedysz nia mielismy zastepstwo na lekcji W-f i musielimsy sluchac Trenow Kochanowskiego. Najwieksza groza jednak trzesla Sibinska na geografii, no moze nie tak jak pani Kiryluk bijac skakanka niesfornych uczniow. No i oczywiscie alarmy przeciwpozarowe w wykonaniu - Szyszko :) Czy ktos pamieta ile miala pani Pilecka zegarkow przy sobie na lekcji fizyki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nb Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.acn.waw.pl 17.12.02, 13:53 p. Sibińska... nie miałem z nią zajęć, ale na zastępstwie z nią, zawsze ktoś przychodził na poprawki. p. Pilecka... nikt jej nie słuchał, a ściągawki były formatu A5, a dokładnie zeszyt od fizyki :)) Ogólnie mówiąc była słabą nauczycielką. W LO miałem chwilowe problemy z tego przedmiotu. p. Paluchniak też siala postrach... niech ktoś tylko coś zapomniał :)) p. Jabłońska(ruski i muzyka)na akordeonie piknie grała :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krs Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.03, 12:24 tak z pilecka,to byly akcje. a z ruda od gegry to sie namordowalem jak zły. Odpowiedz Link Zgłoś
m3j Re: Szkoła Podstawowa nr 83 06.12.02, 12:49 A ja nie kończyłem 83 :) Ale wiem na 100%, że teraz jest 306. Tylko nie wiem czemu. Mogę się tylko domyślać, że z jakichś powodów została połączona z 306, która była (jest) przy Połczyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Szkoła Podstawowa nr 83 16.12.02, 13:53 Już wyjaśniam - powodów jest kilka. Po 18 latach budowy został oddany nowy budynek przy ulicy Rozłogi. Zostało tam przeniesione gimnazjum nr. 1, które wcześniej mieściło sięw budynku przy ulicy Tkaczy (była szkoła podstawowa nr. 83). Natomiast SP nr. 306, która mieściła się przy ul. Legionowej (kiedyś było tu chyba technikum, a po za tym nie było sali gimnastycznej, a w latach 80 zawalił się sufit na głównym holu) zostala przeniesiona do budynku przy ulicy Tkaczy. Wydaje mi się, że to bardzo dobre posunięcie. Wiadomo mniej dzieci w całej okolicy, a po za tym na Tkaczy jest mała sala gimnastyczna, która jednak dla podtawówki jest wystarczajaca, a gimnazjum ma teraz dużą nową salę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mirek Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.acn.pl / 10.70.2.* 16.12.02, 15:41 chodzilem kiedys do 306 a sala gimnastyczna byla....na korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: Szkoła Podstawowa nr 83 17.12.02, 09:25 Ja też miałem tą wątpliwą przyjemność... korytarz miał około 2m wysokości... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: 157.25.166.* 20.02.03, 03:22 hej ja tez tam byłem :) co prawda tylko przez 3 lata(80-82) 1,2,3c :), ale wspominam miło, zwłaszcza jak mi mleczaki rwali ;).. a co teraz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ziomal_z_yelonek Re: Szkoła Podstawowa nr 83 12.03.03, 23:08 janior ma racje ja niedawno kończyłem tą szkołe... ... młody jestem :))) wszystko dobrze pamiętam szatnie były w bunkrach a wyjście z nich na korytarz zasłaniały pancerne drzwi z dziurą na karabin 3 lata temu szkoła została wyremontowana i wygląda całkiem przyzwoicie uczyła mnie matematyki pani Najniec (albo Najmiec) ona już od dawna była w tej szkole, a was ? ... ... a, i teras w gimnazjum 1 uczy jakiś facet fizyki który był w 83 kiedyś dyrektorem, może wiecie jak się nazywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.24.9.84.ipv4.supernova.orange.pl 30.01.22, 22:29 Ja uczęszczałem do tej szkoły w latach 1981-85. Wychowawczynią była p. Barbara Więch (od matmy). Dyrektorem był p. Jerzy Łaciński, Zastępcą Jadwiga Żędzian, z innych pamiętnych nauczycieli można by wymienić: Barbara Lorentz, Krystyna Pilecka, Barbara Sołyga, Barbara Skwierczyńska, Barbara Gierymska, Krystyna Sibińska, Anna Podleśko, Wojciech Witan, Grażyna Jezierska, Jadwiga Banach, Jerzy Szyszko, Czesław Wyłuda, Sławomir Domański, Halina Zimna-Bral, Ewa Ziemska, Teresa Paluchniak, Iwona Jabłońska, Włodarczyk, Kosińska-Zaniewicz, Olga Charkiewicz, Anna Niestojek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.24.9.84.ipv4.supernova.orange.pl 01.02.22, 23:55 Tak, Maria Kiryluk ta od W-F, mnie też sie od Niej kiedyś dostało skakanką. Nie było "zmiłuj się". Teraz też przypomniałem też sobie inne osoby pracujące w tej szkole za moich czasów: Marzena Królak, Zdzisława Tobota. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.24.9.84.ipv4.supernova.orange.pl 06.02.22, 14:36 Ciekawostką jest fakt, że chodziłem do jednej klasy z osobami, których matki były nauczycielkami w tej szkole, a mianowicie Haliny Giersberg i Szurmak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin B. Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.22, 16:09 To chyba chodziliśmy razem do klasy. Jeśli dobrze pamiętam, jak nudziłeś się na lekcjach wypisywałeś w zeszycie wyniki piłkarskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi Re: Szkoła Podstawowa nr 83 IP: *.184.50.3.ipv4.supernova.orange.pl 11.06.22, 16:39 Zgadza się. Jeśli się nie mylę to skoro podpisujesz się Marcin B. to Twoje personalia to Marcin Bujak? Odpowiedz Link Zgłoś