Dodaj do ulubionych

dobry SZEWC - gdzie?

IP: *.aster.pl 11.05.07, 09:54
mam buty które bardzo lubię i które dość podniszczyłem. Nie mogę znaleźć
szewca, który podjąłby się je, za przeproszeniem, zrewitalizować. Zwiedziłem
już różne zakątki bliskiej Woli z przyległościami, byłem w starych
rzemieślniczych ostępach, walących się chałupach, dawnych ostojach prywatnej
inicjatywy, ale chyba wszyscy prawdziwi szewcy już powymierali?

Obserwuj wątek
    • Gość: jelonek Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.aster.pl 11.05.07, 21:51
      Jelonki Czumy 18. Chyba ostatni prawdziwy szewc.
      • Gość: gosc Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 13:50
        Mam prośbę o namiary na tego szefca na Czumy 18. Telefon i w jakich godzinach jest otwarty.
        Mógłbym tam dotrzeć dopiero koło 19ej i nie wiem czy czynny będzie jeszcze.
        Pozdrawiam
      • Gość: Zosia Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.13, 17:17
        Czy szewc przy Czumy 18 jeszcze pracuje?
        • Gość: Zosia Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.13, 20:07
          Sprawdzone, wciąż pracuje. Dziś zaniosłam tam butki, zobaczymy jak wyjdą :)
    • vonkar Re: dobry SZEWC - gdzie? 11.05.07, 22:07
      :)))) Zgadza się. Czumy 18, wejście do piwnicy. Starszy Pan, który przed wojną
      szył buty na zamówienie. Zrobił mi super buty (zwęził nowe sandałki, bo paski
      były trochę za luźne - mam wąskie stopy). Na butach nie było śladu, że coś
      naprawiał, a pasują jak ulał! Nie ma już takich fachowców!!! Wspaniały człowiek.
      • 0ffka Re: dobry SZEWC - gdzie? 15.11.07, 23:33
        Przeczytałam posty o Panu z ul.Czumy18 i chyba pójdę do niego zanieść moje buty :)
    • magdalaena1977 Re: dobry SZEWC - gdzie? 11.05.07, 23:02
      na Powstańców Śląskich obok iblioteki na pięterku.
      Dodatkowym plusem jest dla mnie regularność wizyt w bibliotece i odebranie butów
      "przy okazji"
      • konkubinka Re: dobry SZEWC - gdzie? 11.05.07, 23:37
        na Staszica......robi cda z butami.
      • konkubinka Re: dobry SZEWC - gdzie? 11.05.07, 23:38
        cuda z butami:P
    • aleksandra19811 Re: dobry SZEWC - gdzie? 15.05.07, 13:29
      Obozowa 85
    • Gość: Jezu, jaki odzew.. Jezu, jaki odzew... moja byc wdzięczna IP: *.aster.pl 15.05.07, 18:13
      puściłem ten wątek, ale tak bez większej nadziei, zaglądam, a tu...

jeszcze dziś polecę sprawdzić ile się da z tych adresów, a tymczasem wielkie
      dzięki odemnie i od moich butów!
      • sylwus009 Re: Jezu, jaki odzew... moja byc wdzięczna 16.05.07, 00:31
        jeszcze na żytniej nr 60 w wiezowcu obok domu starcow , w piwnicy , swietny
        szewc :D
        • Gość: jelonek Re: Jezu, jaki odzew... moja byc wdzięczna IP: *.aster.pl 17.05.07, 20:25
          Jaka szkoda że prawdziwych fachowców trzeba szukać po jakiś zakamarkach.Czy
          nie mogi by pracować w jakiś bardziej cywilizowanych miejscach.
          • Gość: _JaC Szewc "Jacek". IP: *.net-serwis.pl 20.05.10, 10:46
            Co prawda na Bielanach, ale przy Perzyńskiego w spółdzielczych
            pawilonach zasłonietych parkingami jest szewc od lat wisi
            szyld "Jacek", kiedyś to był bardzo młody szewc ;-)
          • Gość: ten_typ_tak_ma Re: Jezu, jaki odzew... moja byc wdzięczna IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 20:39
            cywilizowane miejsca są drogie.

ja noszę buty do szewca na ul. Staszica
    • Gość: Obozowa OK - chyba Obozowa OK - chyba IP: *.aster.pl 18.05.07, 11:01
      poszedłem na pierwszy po drodze rekomendowany punkt - Obozowa 85 - i od razu
      sukces. To znaczy tak mi się wydaje, bo odmiennie niż kilku szewców wcześniej,
      ten obejrzał, jak zwykle pobiadolił, ale podjął się zrobić. Jeszcze raz dzięki.
    • Gość: nan Zły SZEWC - ul. Tamka 45a IP: *.aster.pl 18.05.07, 16:41
      Witam forumowiczów,
      chcialabym ostrzec wszystkich przed kobietą, która prowadzi zakład szewski przy
      ul. Tamka 45a. Po pierwsze - strasznie zdziera, po drugie - zamiast naprawić,
      zniszczyła mi buty (rozbiła nie w tych miejscach, gdzie cisnęło - buty cisną
      nadal i do tego straciły wszelki fason) i na dodatek nie chce zwrócić pieniędzy
      za usługę.
      • konkubinka Re: Zły SZEWC - ul. Tamka 45a 19.05.07, 11:52
        w cywilizowanych miejscach?
        W kamienicach , tych starszych zazwyczaj sa zaklady rzemieslnicze z tradycja i
        fachem wyuczonym od lat.Fakt gdzie sie mieszcza wplywa tez na cene.
        Mozesz znalezc szewca w bardziej nowoczesnym miejscu-centrom handlowym, na
        bazarku w pawilonie ale to juz bedzie poprostu tasmowa robota po lebkach za dwa
        razy nizsza cene.I tak sie dziwie , ze niektorzy rzemieslnicy jeszcze
        przetrwali przy dzisiejszych oplatach za czynsz, zusy i podatki.
        • Gość: jelonek Re: Zły SZEWC - ul. Tamka 45a IP: *.aster.pl 19.05.07, 20:03
          W centrach handlowych i na bazarkach są tylko nabijacze fleków, oni nic
          wspólnego z zawodem szewca nie mają.
          • Gość: konkubinka Re: Zły SZEWC - ul. Tamka 45a IP: *.chello.pl 23.05.07, 13:24
            mialo byc oczywiscie centrum nie centrom ale byka walnelam:)

no i za dwa razy wyzsza cene:)uzalezniona od lokalu a nie jakosci roboty.
            • Gość: gt Re: Zły SZEWC - ul. Tamka 45a IP: 193.201.164.* 18.11.09, 15:27
              Zdecydowanie ostrzegam przed Tamką!
              Mieli przyjąc moje buty za zł 20, okazało się, że trzeba z góry dać 40, oczywiście bez kwitka, zaś kiedy po mies. przyszedłem, to taka stara kobitka w okularach powiedziała, że butów takich nie ma, zaczęła biegać, awanturować się, - i, soieszne lub nie, nie wiem, co mam zrobić.
        • Gość: AD Re: Zły SZEWC - ul. Tamka 45a IP: *.chello.pl 25.06.10, 14:47
          Ale ten szewc jest rzeczywiście najgorszy w mieście!
    • Gość: Obozowa OK - na pe Obozowa OK - na pewno IP: *.aster.pl 23.05.07, 14:28
      potwierdzam, Obozowa 85 jest OK. W terminie jak obiecał, w cenie jak obiecał,
      wyglądają na solidnie zrobione – choć to okaże się dopiero za jakiś czas.

Jeszcze raz dziękuję. Zakładam, że inne podane wolskie punkty to ta sama jakość.
      • Gość: kasia niszczy buty!!!! IP: 195.136.44.* 30.05.07, 09:53
        Miałam cudowne skorzane (w całosci skórzane) buty w których przez nasze
        chodniki pękła mi sprężyna. Oddałam do partacza który poptrostu pokroił mi
        buty, ludzie on pokroił całą zelówkę dosłaownie na cześci z tego co wiem to
        obcas sie odrywa w takich wypadkach a nie kroi zelówkę!!!!
        Mam znisczone buty i na dodatek obsas w dalszym ciagu sie przesówa!!! Otrzegam
        przed szewcem na Ochocie przy Zwirki i Wigury nad przychodnia Zdrowia
        Rodzinnego. Poza tym to nie pierwszy raz gdy niesolidnie zebiera sie do sprawy,
        no ale te barbarzynstwo to juz w ogole skandal, Nie wiem jak mozna zniszczyc
        buty za 450 zł aby móc zarobić 13 zł!!!!
      • Gość: madzika_mb Re: Obozowa OK - na pewno IP: *.pata.pl 04.10.07, 09:32
        Tak, szewca na Obozowej też mogę polecić - zaniosłam 4 pary butów i na następny
        dzień odebrałam:)
        Przy okazji powiedziałam mu, że jest reklamowany w internecie przez zadowolonych
        klientów - bardzo się zdziwił:)
        Naprawdę polecam.

Magda
        • Gość: Daniel Super szewc na Czumy 18 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 13:50
          Podobna sytuacja jak wyżej. Jego praca sama się reklamuje poprzez
          jego naprawdę dobrą robotę. Tak się zastanawiam jak zabraknie
          specjalistów starej daty to kto będzie naprawiał nam buty. Bo
          chińskiego badziewia nigdy nie kupię za żadne skarby.

Polecam Czumy 18 w piwnicy czynne od 9-18 pon-piątek

Daniel
    • she2001 Re: dobry SZEWC - gdzie? 03.06.07, 08:48
      Dobry i tani jest na Secemińskiej 5 koło magla
    • Gość: martka Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 04.10.07, 19:54
      ja równiez polecam szewca z czumy, chodze do Niego od 8 lat i jestem
      bardzo zadowolona, zadnych reklamacji, robi cuda z butami za
      rozsadna cene
      • Gość: bosy Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.aster.pl 04.10.07, 20:56
        CZUMY 18 TO JEST SZEWC KTÓREMU CHCE SIĘ POMYŚLEĆ. W marketach są
        tylko nabijacze fleków.
    • Gość: Massi Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.aster.pl 15.11.07, 23:25
      polecam szewca na baborowskiej na Górcach ;]
      • Gość: ... Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.net 16.01.08, 20:19
        a jak dokladnie trafic do tego szefca na czumy 18, jaki przystanek
        tramwajowy
    • Gość: studentka Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.chello.pl 18.01.08, 18:57
      podbijam- szewc na Czumy 18 to jak się tam dostać?? jaki przystanek
      autobusowy/tramwajowy??? pomóżcie ;)

acha i czy ów szewc przyjmuje w soboty??
      pozdrawiam
      • Gość: misiek nielogowany Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:11
        przystanek przy tesco na górczewskiej. minąć piekarnię i wieżowiec
        za nią, a dalej kierować się na 3pięterek z kioskiem po schodkach.
        w soboty chyba nie. w godzinach wczesnego obiadu robi sobie przerwę
        na posiłek.
    • Gość: Maja Szewc Powstańców Śląs. koło biblioteki-odradzam IP: 83.136.224.* 06.05.08, 12:08
      Nie oddawajcie u niego butow, nawet jesli to najprostsza wymiana
      flekow!Stracicie nerwy i duuuuzo czasu.
      Oddalam temu PIJAKOWI 2 pary butow, termin wyznaczony na 2 tygodnie,
      przychodze-nie zrobione, przychodze znowu- nietkniete..
      Jakas kobieta byla u niego akurat-nie mogla znalezc swoich butow, a
      jak znalazla-byly oczywiscie nie zrobione.

PO 2,5 tygodnia i 3 wizytach odebralam 2 pary niezrobionych butow.
      PO gebie widac, ze koles lubi wypic, stoczyl sie, a szkoda, bo jako
      nastoaltka chodzilam do niego regularnie i wiel-wiele lat temu pan
      byl ok, ale teraz sie stoczyl i pije wode.
      • Gość: rsq Re: Szewc Powstańców Śląs. koło biblioteki-odradz IP: 193.192.62.* 30.03.09, 14:50
        Polecam rzemieślnik pierwsza klasa ul. Czumy 18, pon. - piątek 9-18;
        umiarkowane ceny, krótkie terminy, naprawy na najwyższym pozionie.
        • Gość: Julka Re: Szewc Powstańców Śląs. koło biblioteki-odradz IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 11:28
          Czy ten szewc jeszcze istnieje? Jaki to przystanek autobusowy/tramwajowy?
    • Gość: marta Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 20:40
      polecam gorąco pana szewca z czumy!!!! oddajemy buty do Niego od
      kilku lat i zawsze jesteśmy zadowoleni-rzetelna, fachowa obsługa
      • Gość: plotek Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.aster.pl 30.03.09, 21:23
        To szczera prawda.Na Czumy 18 jest prawdziwy szewc.Ale przy okazji
        gdzie się przeniosła krawcowa z Klemensiewicza 7 może ktoś wie ?.Bo
        ona to też prawdziwa krawcowa.Idzie wiosna a ja potrzebuję co nie co
        przerobic.
        • Gość: gosc wolski Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 193.19.72.* 31.03.09, 09:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=92950817&v=2&s=0
          • Gość: Jelonek Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 94.75.121.* 18.11.09, 22:15
            Jest następny dobry szewc. Od niedawna jest zakład szewski na Drogomilskiej,
            nie pamiętam nr. ale chba24. Jest za słabo oznaczony. A warto by było. Dwóch
            dobrych fachowców. Polecam.
            • Gość: zawiedziona :( Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.furnel.pl 26.11.09, 13:11
              Ku przestrodze wszystkich. Bardzo odradzam szewca na ul.Tamka 45A.
              Starsza Pani. Nie mialam okazji przekonać się jakie będą efekty jej
              pracy ponieważ moje nowe (miesięczne) buty oddała innej klientce,
              próbując mi potem wcisnąć na siłę stare buty tamtej kobiety. Nie
              poczuła się wogóle do popełnionego błędu wynikającego z zupełnej
              dezorganizacji pracy. Odmawiając zwrócenia pieniędzy na zagubione
              buty naraziła mnie na stratę nowych butów i poniesionych na nie
              kosztów naprawy.
              • Gość: Piotr Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.chello.pl 20.05.10, 00:04
                Spróbujcie na Al.Solidarności 104(na woli/śródmieściu)na przeciwko przystanku
                tramwajowego 26 młody gościu ale jak robi buty to poezja i zawsze na umówiony
                termin z reguł bardzo krótki(około 1 dnia).Miło i czysto a nie jak w jakimś
                śmietnisku i za rozsądne pieniądze.A i klucze dorabia na miejscu.
                • Gość: bosy Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.aster.pl 20.05.10, 21:29
                  Na Drogomilskiej, numeru nie pamiętam. Blisko kościoła.Trafiłem przez przypadek,
                  Naprawdę polecam,jemu chce się pomyśleć. To nie nabijacz fleków jak w marketach.
                  To prawdziwy szewc.
    • Gość: Justas Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 217.153.33.* 25.05.10, 17:31
      zdecydowanie polecam mały zakład szewski na ul. Staszica. Niedrogi,
      profesjonalny.
    • Gość: elżbieta Re: bardzo zły szewc na Obozowej 85!! IP: 212.180.147.* 10.06.10, 15:19
      Poleciliście na Obozowej 85 a ja naiwna poszłam do niego z ulubionymi butami.
      Kiedy przyjechałam odebrac zobione juz buty, okazało się, ze go nie ma. Kiedy je
      w koncu odebrałam i załozyłam , nosiłam około 1,5 dnia. MIał wymienic zelówki w
      koturnach owszem wymienił ale jedna odpadła a w drugim bucie odpadła cała
      koturna!!!. Facet jedno robiąc drugie zepsuł. Nie wiem jak mógł tak popsuc buty
      . Zapłaciłam 40 zł. za popsucie butów. NIe pojechałam z reklamacją poniewaz, on
      nie daje rachunków więc nie było sensu. ALE mam nauczke. NIGDY WIĘCEJ.
    • Gość: kasik Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.chello.pl 28.06.10, 19:23
      Na Staszica - bardzo staranny i bardzo miły.Uratował mi już kilka
      par butów.
    • Gość: dobryszewc.pl Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 85.222.87.* 17.08.10, 08:40
      Zapraszam do Otwocka na ul. Andriollego paw. 42. Wykonujemy tego typu naprawy,
      renowacje i odświeżanie obuwia. Szczegóły na www.dobryszewc.pl. Pozdrawiam, DD.
    • Gość: dobryszewc.pl Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 85.222.87.* 19.08.10, 17:18
      Witam,
      Jeśli chcecie się Państwo przekonać jak może wyglądać profesjonalna naprawa obuwia, zapraszam do Otwocka na ul. Andriollego paw. 42 (Mały Bazarek). Wykonujemy naprawy szpilek, kozaków, czółenek, eleganckich mokasynów, trzewików butów turystycznych czy sportowych, wymiany fleków, zelówek, regeneracji czy też odnawiania butów zniszczonych. Wszystkie naprawy wykonywane są ręcznie z użyciem wysokiej klasy materiałów.

Szczegóły na www.dobryszewc.pl

Zapraszam serdecznie,

Dobry Szewc
      www.dobryszewc.pl
      www.naprawaobuwia.pl
      • akropolis83 Re: dobry SZEWC - gdzie? 27.10.10, 21:34
        witam posiadam 30 letnie doświadczenie w zawodzie szewca przekazywane z pokolenia na pokolenie znam tajniki tego zawodu wykonuj tą prace z wielka precyzją jestem otwarty na powarzne propozycje zlecenia zwiazane z tym zawodem 783488887
    • Gość: passionplace2 Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 11:46
      To szewc jeszcze istnieje? Buty oddajesz na gwarancję do sklepu i proste :P
      ---
      śmieszne zdjęcia z Warszawy | imprezy Warszawa
      • mundurowa Re: dobry SZEWC - gdzie? 02.07.11, 15:05
        przecież nie można wymienić fleków na gwarancji, trzeba zanosić buty do szewca
        • Gość: Iwona BUT róg Człuchowskiej i Powstańców Śl.OMIJAĆ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.11, 22:47
          Szewca o nazwie BUT bodajże na rogu Człuchowskiej i Powstańcó Śląskich vis avi Hali Wola omijać szerokim łukiem. Niedość, że drożyzna, to nieodpowiedzialni i niekompetentni PARTACZE.
      • Gość: Teresa Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 178.73.49.* 17.01.12, 17:19
        Pracownia Obuwia Robert Kaczorek w Warszawie, ul. Koszykowa 67 - moim zdaniem najlepszy szewc w Warszawie, po prostu artysta w swoim fachu. Doradzi, wytłumaczy, ustawi, żeby wygodnie się chodziło.
    • szyszynki Re: dobry SZEWC - gdzie? 06.07.11, 13:53
      Witam

Polecam zakład Dratewka przy Hali Mirowskiej robiłem u nich fleki+zelówki super nawet uzupełnili mi obcas bo trochę zniszczony .

teraz szyje u nich baletki:)
    • Gość: Kama Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: 193.24.24.* 08.11.12, 11:04
      hej,
      Bardzo dobry szewc jest na Jana pawła 68- wejście od tyłu, tam kiedyś był taki starszy pan, ale zmarł i zakład przejął jego uczeń, zbierał podpisy żeby go nie wyrzucali i udało się ! Nosiłam tam buty przez wiele lat i bylam bardzo zadowolona !
      Teraz nie chodzę tam tylko dlatego że się przeprowadziłam :)
      • Gość: Kinga Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.free.aero2.net.pl 13.02.13, 15:01
        W Hali Gwardii na śródmieściu jest bardzo dobry młody szewc (plac Żelaznej Bramy, koło hali Mirowskiej). Bardzo ładnie naprawił mi 2 pary butów i tanio:) Robi także klucze ale jeszcze z tych usług nie korzystałam.
    • Gość: Paweł Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.free.aero2.net.pl 28.02.13, 10:35
      ja mogę polecić ze swojej strony zakład na ulicy Karolkowej na Woli to ten budynek gdzie jest Skiteam i carrefour młodzi ludzie pracują tam i naprawdę znają się na rzeczy 4 pary butów za godzinę czy 2 nie jest dla nich problemem a robota jest zrobiona naprawdę solidnie i za śmieszne pieniądze a do tego dowiedziałem się że można u nich zmienić kolor butów bo nawet farbują i naprawdę podejmują się takich rzeczy że głowa mała.
      Szczerze polecam.
      • Gość: gość Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.itsa.net.pl 15.04.13, 13:36
        Zdecydowanie polecam - Wola ul. Staszica
    • Gość: Iness Re: dobry SZEWC - gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.13, 19:03
      Witam. Temat stary, ale może komuś się przyda moja opinia. Ktoś tu na forum wspomniał o szewcu przy ul. Czumy 18. Ja nie polecam tego szewca. Chciałam, żeby mi dorobił pasek w szpilkach, bo każde mimo dobrego rozmiaru spadają mi z pięty. On na to, że skoro zapiętki nie pomogły to i pasek nic nie pomoże. Próbował mi wmówić, że kupiłam za duże buty. Co za kompletna bzdura ! W rozmiar 35 noga by mi nie weszła. Zawsze noszę szpilki z paskiem, bo dzięki niemu stopa utrzymuje się na właściwym miejscu i nic mi nie spada z pięty. Cóż poradzić, mam taką budowę stopy :/ Dodatkowo szewc bym niemiły, grzecznie podziękowałam i wyszłam stamtąd :) Ogólnie nie polecam !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka