Dodaj do ulubionych

na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 18:12
Na sesji rady w dniu 5 czerwca o 17 na parterze w ratuszu - bedzie o
przebiegu tras, bemowska wladza pozwala przeciac bemowo na pol -
posluchajcie, ocencie sami i zabierzcie glos!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bemovvi@k TAK dla S7 ! IP: *.acn.waw.pl 02.06.07, 18:32
      Oby jak najszybciej rozpoczęto wreszcie budowę łącznika od Powązek i Trasy AK,
      przez Górce i Blizne aż do Konotopy. Kiedy wreszcie skończą się kilometrowe
      korki w Ożarowie, Błoniach i Sochaczewie. Dojazd do A2 koło Strykowa jest
      makabryczny i S7 jest jedyną szansą na poprawę sytuacji, więc niech władzuchna
      przestanie gadać o autostradach i łącznikach a zacznie je BUDOWAĆ!! Doczekać się
      nie mogę. Nużą mnie te wszystkie korekty planów, czcze gadanie i
      pseudokonsultacje społeczne. Tu trzeba ruszyć ekipę, odpalić spychacze i zacząć
      wreszcie budować główną przeprawę z Warszawy na zachód. Zaprawdę powiadam wam,
      bardzo znudziły mnie się korki na Połczyńskiej i jej przedłużeniu. Tylko S7 i A2
      są w stanie uzdrowić tę sytuację. S7 ma przebiegać blisko mnie i wcale mnie to
      nie przeszkadza, popieram ten plan gorąco, sam będę regularnym użytkownikiem tegoż!
      • Gość: gość Re: TAK dla S7 ! IP: *.broadband.pl 02.06.07, 19:23
        Facet, mylisz S8 z S7.
      • ludwigvanbeethoven Re: TAK dla S7 ! 14.06.07, 16:09
        No to kurna niech zaczynaja,bo jak jezdze do Warszawy A2 to szlag czlowieka
        trafia jak sie trzeba przebijac godzinami,zeby na Lazurowa od poznanskiej
        dojechac.Mniej gadania - wiecej dzialania!!!!
    • Gość: płyń z Wisłą! Nich ktoś wytłumaczy, jakie dzielenie Bemowa??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 19:56
      150 płotów i płotków wokół każdego osiedla (i nie tylko) dzieli Bemowo o wiele skuteczniej!
      • Gość: gość Re: Nich ktoś wytłumaczy, jakie dzielenie Bemowa? IP: *.broadband.pl 04.06.07, 09:36
        Tylko, że to przeważnie tereny w "użytkowaniu wieczystym" i miasto mogło se to
        inaczej zorganizować.
    • tomala76 Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 04.06.07, 09:42
      Gość portalu: dzwonek poranny napisał(a):
      Największą krzywdę władza Bemowa wyrządziła kasująć wjazd na S8 z Powstańców
      Śląskich.
      Będę musiał ludziom na osiedlowych uliczkach smrodzić prosto w okno zanim sie
      wbije na jakąś trase. A jakby był ten łącznik to szybko bym myknął w expresówkę
      i w tej chwili juz by mnie nie było na Bemowie...
    • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 04.06.07, 10:27
      Nie dla obwodnic Warszawy przez miasto, obwodnice na peryferie!
      • tomala76 Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 04.06.07, 11:25
        aurita napisała:

> Nie dla obwodnic Warszawy przez miasto, obwodnice na peryferie!

NIE DLA GŁUPOTY i OCIEMNIAŁYCH
      • Gość: bemowianka Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.chello.pl 12.06.07, 09:58
        Zgadzam się z Tobą, obwodnice wokół miasta a nie w miescie. Nie zgadzam się na
        poszerzenie Lazurowej. Dlaczego nie może iść poszerzona droga Szeligowską. Czy
        dlatego, że tam są domki prywatne. Widać lepiej puścić drogę przez Lazurową,
        gdzie mieszka ogrom ludzi tuż przy ulicy. Teraz nie mozna spać, bo jest tak
        glośno. A dlaczego nie wybudować metra na Człuchowskiej, tylko na Górczewskiej,
        gdzie jest świetna już świetna komunikacja. Na Bemowie świat się kończy na
        Powstańców Ślaskich a o Lazurowej, Człuchowskiej nikt nie myśli, bo tu
        mieszkają zwykli ludzie.
        • Gość: Bemovvi@k Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 07:01
          Po pierwsze Lazurowa musi zostać jak najszybciej poszerzona, aby ułatwić dojazd
          na zachodnie Bemowo od południa, zwłaszcza że powstanie węzeł na przecięciu z
          łącznikiem autostrady.

Sprawa druga to metro ma iść pod Górczewską a nie pod żadną tam człuchowską,
          wyjątkowo paskudną cziestą będącą ziszczeniem sowieckich snów o sypialnianym
          blokowisku.
          Co jest przy człuchowskiej? Są tylko paskudne szare bloki, jest tandentny
          bazarek przy hali wola a poza tym nic, na czym można oko zaczepić.

Z Górczewską jest inaczej. Została niedawno poszerzona od Parku Wola, jest
          ładną, równą arterią u zwieńczenia której panuje największy boom budownictwa
          mieszkaniowego Bemowa. Tam właśnie powstaje najwięcej mieszkań dla ludzi o
          wyższym statusie społecznym i cywilizacyjnym od lokatorstwa komunalnego z
          blokowisk jelonek.

I to są właśnie powody, dla których lazurowa ma być poszerzona a metro ma iść
          pod Górczewską. Na szare blokowiska można najwyżej puścić jakiś autobus, ale
          dobrze wentylowany, jako że z używaniem mydła jest wśród tamtejszej społeczności
          bardzo bardzo ciężko.

I to by było na tyle.
      • Gość: płyń z Wisłą! 'Obwodnica ma być poza miastem' - myślenie wsiowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:16
        Rozumowanie 'owodnica ma być poza miastem' jest przykładem wiejskiego myślenia. Na wsi obwodnicą jedzie 99% tranzytu więc na logikę powinna ona z dala omijać wieś/miasteczko.
        Ale W-wa to stolica, do stolicy się jedzie a nie omija! 90% ruchu wali do Warszawy więc obwodnica poza miastem nikomu by nie służyła. Rolą obowdnicy w W-wie ma być rozprowadzenie ruchu po dzielnicach a nie obsługa tranzytu. I dlatego obwodnica przez skrajne dzielnice jest najlepszym wyjściem.
        • Gość: Bemovvi@k Re: 'Obwodnica ma być poza miastem' - myślenie ws IP: *.acn.waw.pl 15.06.07, 07:15
          Ależ oczywiście, że masz rację i dla człowieka uważnie obserwującego
          rzeczywistość są to sprawy w pełni zrozumiałe. Problem z przyswojeniem faktów
          mają rozmaite ćwierćinteligenty, które świeżutko zawitały do miasta i ciągle nie
          mogą pogodzić się z wielkomiejskimi dobrami infrastruktury, do jakich zalicza
          się drogi przelotowe.

Wiele osób (na ogół słabo wyedukowanych) ciągle ckni do szumiącego lasu, krówek,
          gąsek i przydrożnego krzyża. To właśnie ta klientela protestuje.

Ja, jako mieszkaniec metropolii z krwi i kości, gorąco popieram budowę
          autostrad, łączników i rozbudowę lotniska Okęcie. I absolutnie nie przeszkadza
          mnie fakt, że arterie te będą w moim sąsiedztwie. Jestem wręcz zainteresowany,
          aby powstały one jak najprędzej, gdyż sam będę z nich na co dzień korzystał.

Koniecznie trzeba zmienić prawo, aby jakieś stowarzyszenia z chomiczówki czy
          inne takie nie mogły blokować budów. To coś nie dorosło wiedzą i poziomem do
          równoprawnej dyskusji z nami, więc mamy pełne prawo do oceniania 'z góry' tego
          towarzystwa i całkowitego pomijania ich oszołomskich postulatów.

Zatem wyciągnijmy substrat z tego bicia piany:
          Inwestycje drogowe powinni planować urbaniści, jako fachowcy w tej dziedzinie a
          różne pseudostowarzyszenia i komitety, zrzeszające ludzi przypadkowych,
          najczęściej zakompleksionych, prowincjonalnych, nie mogą mieć sposobności do
          przeszkadzania. Przy całkowitej głuchocie na powrzaskiwania tychże należy
          BUDOWAĆ drogi!

• Gość: veex Re: 'Obwodnica ma być poza miastem' - myślenie ws IP: *.crowley.pl 15.06.07, 10:18
            Na szczęście myślących "podobnymi" kategoriami do Twoich było na tym Świecie
            niewielu i kończyli zwykle tak samo (Stalin, Hitler) - obecnie też już kasta
            schyłkowa (Łukaszenko, Castro, Kim Dzong Il), chociaż NIE! Oni przynajmniej
            pociągneli za sobą rzeszę ludzi a Tobie zostaje tylko ślinienie się na forum! :)
    • andsin Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 04.06.07, 10:38
      W tej chwili wyjazd z Bemowa do trasy katowickiej to około 1,5 godziny. Nie ma
      znaczenia czy przez Ochotę i Raszyn, Włochy czy Ożarów i Nadarzyn. Nie wiem ile
      lat jeszcze ??? Trzeba zapewnić szybki wyjazd na wszystkie wylotówki z
      Warszawy. Inaczej się tu udusimy.
      • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.crowley.pl 04.06.07, 11:54
        1,5h?
        Licząc z miejsca "startowego" od Połczyńskiej do wylotu na DK-1 w
        Radziejowicach zawsze wychodzi mi w okolicach 45-50 minut (zaznaczam, że poza
        miastem też jeżdżę spokojnie, tzn. poza miastem 80-100 km/h).
        Nie należy się pchać na Janki bo jest to oczywiste, że tam zawsze jest ciasno,
        należy wybierać mniej uczęszczane szlaki i szlaczki, aby jechać :)
        • tomala76 Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 04.06.07, 15:19
          Gość portalu: veex napisał(a):

> należy wybierać mniej uczęszczane szlaki i szlaczki, aby jechać :)

A pomyślałeś kiedykolwiek, co myślą mieszkańcy uliczek którymi sie przeciskasz o
          smrodzie i hałasie jaki generujesz??Wstydź sie facet takim podejsciem do sprawy.

Druga sprawa ze nawet 45 min to jest żaden wyczyn. Wyjazd z peryferii miasta na
          zachód nie powinne trwać dłużej niż max. 15 min. 10 min do najbliższej wylotówki
          i 5 min. do rogatek miasta.

• Gość: Oszołom Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.4kroki.net 06.06.07, 22:02
            ...i dlatego trzeba najlepiej parę budynków zmieść z ziemi, dorobić kilka pasm
            ulic i będzie super! Ja w ogóle jestem za tym, żeby zlikwidować wszystkie
            osiedla, parki i lasy, a zrobić trasy szybkiego ruchu! Po jakiego wała nam
            jakieś ptaszki i inne pierdoły??? Przecz z blokowiskami, z osiedlami i z
            domkami! Mam auto: JESTEM PANEM, a reszta motłochu niech zejdzie do lochu!
            Najlepiej kupmy sobie przyczepę kampingową to DOM będzie razem z nami w trasie,
            potrzebne tylko jeszcze parkingi! Dużo parkingów i ulic, to nawet obwodnica nie
            bedzie potrzebna!
          • Gość: vexx Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 17:51
            :) nie umiesz czytać koleś i za to z pewnością powinieneś się wstydzić.
            Nigdzie nie napisałem, że jeżdżę ludziom pod oknami - tylko drogami
            wojewódzkimi. Po wtóre w 45 minut jestem ponad 50 km od rogatek warszawy (wjazd
            na DK-1 w Radziejowicach).
            Pyskuj dalej!!
            • tomala76 Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 11.06.07, 13:08
              Gość portalu: vexx napisał(a):

> :) nie umiesz czytać koleś i za to z pewnością powinieneś się wstydzić.
              > Nigdzie nie napisałem, że jeżdżę ludziom pod oknami - tylko drogami
              > wojewódzkimi. Po wtóre w 45 minut jestem ponad 50 km od rogatek warszawy (wjazd
              >
              > na DK-1 w Radziejowicach).
              > Pyskuj dalej!!

A droga wojewódzka to w przez pola prowadzi pajacu?
              A ja w 100 min jestem w Lublinie - jak wyjade o 4 rano. Schowaj te argumenty dla
              niedojd co to samochodami nie jeżdzą i hasła a TIRach i obwodnicach w centrum
              miasta (ha ha) ich podniecają.
              Przez takich głupków niestaty całe Bemowo traci. Np dzięki szybkiemu dojazdowi z
              S8 i S7 metr kw. mieszkania mógłby być tutaj droższy niż na Ursynowie bo ludzie
              zamożni lubią używać samochodu. Stanie w korku nie zachęca natomisat do
              zamieszaknia na peryferiach.
              Kto tego nie rozumie jest pieniaczem i cwaniaczkiem co to pewnie kupił
              mieszaknie przy planowanych trasach/węzłach i próbuje wmówić całej reszcie
              mieszkańców dzielnicy że odciącie ich od szybkiego wyjazdu/wjazdu jest dla nich
              dobre.
              Niestyty - taki naród że głupcy większością. Od gmin po rząd - i tak od wieków.
              • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.crowley.pl 11.06.07, 13:36
                Z pewnością prowadzi przez osiedla jak wspomniałeś.... (żenua).

Nie interesuje mnie czy wstajesz o 4 rano czy wyruszasz po 22. Ja napisałem
                o "klasycznym" wyjeździe z Warszawy po godzinie 16 (spieszę z odpowiedzią na
                Twoją zajadłą ripostę - mowa o piątku!).
                Niczym generalnie nie błysnąłeś, jedynie tym że najlepiej wyasfaltować pół
                dzielnicy i jeszcze do tego te argumenty "że ludzie zamożni", mający samochody
                lubią mieszkać przy autostradach/obwodnicach.
                Brawo za nowe odkrycie, całkiem zgrabnie!

Na szczęście jest demokracja (nie anarchia), która pozwala zapytać opinię
                publiczną (Twoim zdaniem w większości głupią).

A samo słowo "obwodnica" jest chyba wymowne. Jeśli tego nie rozumiesz, wróć do
                podstawówki. Tam Ci wszystko wyjaśnią, bezboleśnie i od początku.
                • robert_c Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 12.06.07, 02:08

>
                  > A samo słowo "obwodnica" jest chyba wymowne. Jeśli tego nie rozumiesz, wróć
                  do
                  > podstawówki. Tam Ci wszystko wyjaśnią, bezboleśnie i od początku.

To ja poproszę o definicję tego słowa.
                  • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 06:53
                    SISKOM-owiec buhehehe :)

zerknij chociażby na to przewrotowcu -> pl.wikipedia.org/wiki/Obwodnica
                    • robert_c Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 12.06.07, 12:56
                      Znam to, bo sam to pisałem :)))

Ale widze, że akceptujesz tą definicję:

Obwodnica - droga prowadząca wokół miasta, dzielnicy, centrum lub śródmieścia
                      umożliwiająca pojazdom ominięcie pewnego obszaru miejskiego i odciążenie jego
                      ulic z tranzytowego ruchu międzymiastowego, międzydzielnicowego lub
                      międzyosiedlowego.

Obwodnice dzielą się na 3 rodzaje:

śródmiejskie, omijające ścisłe centrum miasta;
                      miejskie, przechodzące obrzeżami miasta i służące do sprawnego ruchu
                      międzydzielnicowego i aglomeracyjnego;
                      pozamiejskie, przechodzące poza miejską aglomeracją i służące dla tranzytu
                      dalekobieżnego.
                      --------------

GDDKiA ma zbudować obwodnicę miejską, czyli dla ruchu międzydzielnicowego i
                      aglomeracyjnego. Obwodnica miejska przechodzi obrzeżami miasta.
                      Bemowo to obrzeża Warszawy. Można oczywiście zawsze twierdzić, że obwodnica
                      ekspresowa powinna pójśc bardziej na północ, gdyby nie fakt, że prowadząc ta
                      trasę bardziej na północ wchodzimy w o wiele bardziej zurbanizowane tereny oraz
                      w podmiejskie rezerwaty przyrody, czy nawet Park Narodowy.

Trasa AK poprowadzona jest w miejscu najsłabiej zurbanizowanym w tej części
                      miasta, co widać zwłaszcza na zdjeciach satelitarnych. Fakt, że ostatnio
                      developerzy zabudowują rejon Dywizjonu 303/Lazurowa. Dzieje się to jednak
                      głównie po decyzjach lokalizacyjnych dla trasy. Każdy kupujący mieszkanie ma
                      wiec świadomość rychłego zbudowania trasy. A nawet developer budujący Bemowo
                      Park reklamował swoje osiedle bliskością Trasy AK i łatwym dojazdem. jak
                      mniemam ludzie kupowali mieszkania w bemowo Park własnie dlatego, by mieć
                      blisko trasę i tym samym łatwy dojazd.

Dziękuję.
                      • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 12.06.07, 15:54
                        obwodnica srodmiejska??? to tylko siskom mogl wymyslic....
                        • robert_c Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 12.06.07, 16:11
                          aurita napisała:

> obwodnica srodmiejska??? to tylko siskom mogl wymyslic....

Nie. Starzyński.

czym wg ciebie jest Trasa Łazienkowska? Być może niczym. Jednak napisze dla
                          ułatwienia, że jest elementem Obwodnicy Śródmieścia, obwodnicy, która została
                          zaczeta, ale nie dokończona. Dopiero w najbliższych 3-4 latach nastąpi
                          dokończenie tej obwodnicy dzięki budowie trasy o podobnych parametrach pomiędzy
                          Rondem Wiatraczna, a Rondem Żaba. Polecam też poczytanie co nieco o
                          modernizacji pl.Zawiszy, Ronda Babka oraz ciągu Towarowa-Okopowa.

Dodam też, że podobne parametrami trasy okrążajace śródmieście są w każdym
                          cywilizowanym mieście. W Warszawie niestety cały czas główny ruch N-S musi
                          przewalać się przez samo centum (jak w krajach III Świata).
                          • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 10:04
                            > Nie. Starzyński.
                            nobody is perfect...

> czym wg ciebie jest Trasa Łazienkowska?
                            NIE obwodnica!!!!

• Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:03
                              obwodnicą śródmieścia.
                              Bez niej wszystko waliłoby Al. JErozolimskimi.
                      • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:39
                        "wokół" nie "przez środek"

nadal nie widzisz różnicy?
                        • robert_c Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 14.06.07, 16:34

> "wokół" nie "przez środek"
                          >
                          > nadal nie widzisz różnicy?

Obwodnica miejska przechodzi wokół centrum Warszawy, a nie przez jej środek.
                      • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:52
                        Podoba mi się określenie: "ścisłe centrum miasta", to co z całą resztą poza i
                        dookoła? Wsie? zamieszkałe plebsem? Pseudo organizacja popierająca
                        pseudoinwestycje utrudniające życie "całej reszcie" społeczeństwa dużych
                        aglomeracji (pytanie: ile procentowo w ścisłym centrum mieszka ludzi w
                        Warszawie? - 5%? 10%?). Reszta, wedle waszego rozumowania, "zasłużyła" sobie na
                        poprzecinanie osiedli wyasfaltowanymi drogami ekspresowymi, obwodnicami
                        autostradami bo powinna przewidzieć (!), począwszy od XIV wieku, że centrum
                        będzie się rozrastać.
                        Chore to WASZE rozumowanie, nie poparte żadnymi argumentami!
                        Lobbujecie w imieniu ZDM? GDDKiA? MT?
                        • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:05
                          > Reszta, wedle waszego rozumowania, "zasłużyła" sobie na
                          > poprzecinanie osiedli wyasfaltowanymi drogami ekspresowymi, obwodnicami
                          > autostradami
                          Jak ktoś buduje osiedla przy rezerwach pod trasy a ktoś inny je potem kupuje to nie powinien marudzić. Widziały gały co brały.
                          > bo powinna przewidzieć (!), począwszy od XIV wieku, że centrum
                          > będzie się rozrastać.
                          To rozrastanie zostało przeidziane wiele lat temu i zawarte w planach zagospodarowania, gdzie ściśle określono przebieg tych tras.
                          Nie pasi? Nie trza było tam kupować mieszkań. I nikt tam teraz tych
                          pieniaczy na siłę nie trzyma. Droga wolna!
                          • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 06:50
                            Inna sprawa, że plany "przeleżały" się blisko 30 lat. Gdyby już 3o lat temu
                            wybudowano tam obwodnice, osiedla budowane kilka, kilkanaście lat temu z
                            pewnością by nie powstały tuż nad trasami. To jest wielkie zaniedbanie kilku
                            kadencji w tym chorym mieście. A plany, te sprzed 30 lat, powinny być zmienione
                            i dopasowane pod kątem teraźniejszości a nie zaszłości.
                            Zerowy argument Panie Płyń z Wisłą
                            • Gość: Bemovvi@k Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 09:38
                              Żadnego zmieniania planów.
                              Ma być S7 i S8 przez Bemowo i zostaną one zbudowane, czy się jakiejś zgrai
                              krzykaczy podoba, czy też nie. Widziały gały, co brały a jak się nie
                              dowiedziały, ich wina i gęba na kłódkę.
                              • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.crowley.pl 13.06.07, 10:49
                                Człowieku! Twoje słownictwo i argumentacja mówią o Tobie wszystko. Wypada
                                tylko... serdecznie pogratulować!
                            • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:40
                              to wasze 'dopasowanie' plega na tym, żeby dogadzać tym cwaniaczkom co pokupowali mieszkania przy wieloletnich rezerwach pod trasy i wpakować te trasy do ogródka niewinnym przypadkowym osobom które pobudowały się z dala od planowanych tras oraz do rezerwatów przyrody.
                              W Warszawie NIE MA pustych niezabudowanych miejsc gdzie można przesunąć trasy nikomu nie szkodząc. Zawsze będzie to niewinny sąsiad albo jakiś las - inne tereny zabudowano.
                              A zresztą po co? WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY.
                              • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.crowley.pl 13.06.07, 10:53
                                Zakończmy ten bezsensowny* spór.

*Na szczęście od planów do realizacji droga daleka (pewnie macie nadzieję, ale
                                ona jest matką pewnej grupy ludzi ;-)

tymczasem!
                                • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:01
                                  Warszawa stojąc w korkach czeka z utęsknieniem na te trasy.
                                  s8 ma papiery gotowe - tylko wybór wykonawcy i jazda z budową!
                                  • Gość: veex Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.crowley.pl 13.06.07, 11:33
                                    To "tylko" będzie solą w oku wielu firm budowlanych - o to "tylko" rozbije się
                                    jeszcze wiele przetargów w tym karju. Ta śmieszna nowelizacja ustawu o p.z.p.
                                    zmieniła tylko kwestię zamawiania do progu 14.000 EUR, ale nie zmieniła
                                    procedur oprotestowywania oraz odwoływania.

Powodzenia! Oby od trzymania kciuków nie zdrętwiały WAM ręce ;)
                                  • bez-bufetu za opóźnieniami stoi ekipa Kaczyńskiego. 14.06.07, 07:42
                                    To za jego kadencji opóźniano co tylko można było.Także to jego komisarze wydali zgodę na budowę parkingu na połczyńskiej.Niektówrzy idioci nie wiedzą gdzie jest Marszałkowska a co mówić o znajomości tras metra? przecież trzeba umieć czytać a nie każdy z tych debili doznał tego wykształcenia.
                                  • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 10:09
                                    Gość portalu: płyń z Wisłą! napisał(a):

> Warszawa stojąc w korkach czeka z utęsknieniem na te trasy.
                                    > s8 ma papiery gotowe - tylko wybór wykonawcy i jazda z budową!

No to jeszcze z 10 latek potrwa, a zamiast tych "obwodnic" 9i wprowadzania
                                    ruchu do miasta mozna by wyremontowac istniejace ulice, wybudowac metro itp ale
                                    po co?
                                    • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:04
                                      > No to jeszcze z 10 latek potrwa, a zamiast tych "obwodnic" 9i wprowadzania
                                      > ruchu do miasta
                                      Obwodnice służą do WYprowadzania ruchu z miasta, z jego centrum!
                              • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 10:08
                                > to wasze 'dopasowanie' plega na tym, żeby dogadzać tym cwaniaczkom co pokupowal
                                > i mieszkania przy wieloletnich rezerwach pod trasy i wpakować te trasy do ogród

Coraz czesciej wyczuwam zal i zawisc do tych co kupili nowe mieszkanie....
                                • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:06
                                  > Coraz czesciej wyczuwam zal i zawisc do tych co kupili nowe
                                  > mieszkanie....
                                  Zbudowałem nowy dom z dala od projektowanych tras.
                                  Nie widzę ŻADNEGO powodu, żeby ktoś kto kupił se (tanie zapewne z tego powodu) mieszkanko przy projektowanej trasie, 'podrzucał' mi jej sąsiedztwo.
                                  • Gość: gg Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: 157.25.9.* 20.06.07, 14:01
                                    Coraz czesciej wyczuwam zal i zawisc do tych co kupili nowe
                                    > mieszkanie....
                                    A może to zawiść do tych co mają domy? Stać ich na domy, to niech mają i trasę.
                                    • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 15:29
                                      :) hmmmmm na kupnie mieszkania przez ostatni rok zarobilo sie ok 200-300 %, o
                                      ile wzrosla cena domow?

A plyn zWisla nie chce trasy po domem...woli sasiadom ja podrzucic...
                                      • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:37
                                        > A plyn zWisla nie chce trasy po domem...woli sasiadom ja podrzucic...
                                        Buhahaha!!! Przecież nijako z definicji nie można komuś podrzucać czegoś, czego się nie ma!
          • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 10:02
            a o smrodzie i halasie generowanym przez czteropasmowke w miescie? Np trasa
            toruunska (nic nie rozwiazala, codziennie sama tam smrodze), trasa lazienkowska itp.
            • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:07
              > nic nie rozwiazala
              Buhahaha!!! A bez tej trasy wszystko waliłoby przez śródmieście!
              • aurita Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! 20.06.07, 15:31
                to ty ten dom masz w srodmiesciu????
                • Gość: płyń z Wisłą! Re: na sesji rady bemowa 5 czerwca o trasach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 15:38
                  Nieważne gdzie mam dom.
                  Ważne że bez tej trasy ruch waliłby przez śródmieście i korkował je dokumentnie.
    • Gość: Bemovvi@k Przygotowania trwają - odwrotu NIE MA IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 06:18
      Już wysiedlono mieszkańców ruder w okolicy Dywizjonu 303 i wiaduktu
      przenoszącego Powstańców Śląskich nad bocznicą kolejową, gdzie ma przebiegać
      łącznik. Trwa też wstępne karczowanie terenu. To dobry znak, ani chybi, wkrótce
      rusza budowa. Nareszcie! Budować, budować i głuchym być na protestujące oszołomstwo!
      • Gość: vexx Re: Przygotowania trwają - odwrotu NIE MA IP: *.crowley.pl 14.06.07, 08:36
        Revolution o muerte!?
        Socjalistyczny pomiocie - sam jesteś oszołomem!
        • tomala76 Re: Przygotowania trwają - odwrotu NIE MA 14.06.07, 09:22
          Gość portalu: vexx napisał(a):

> Revolution o muerte!?
          > Socjalistyczny pomiocie - sam jesteś oszołomem!

Spadaj do Mongolii człowieku. Tam bedziesz mógl sobie jeździć po stepie swoim
          polonezem bo mozliwe że tam dobre drogi nie są potrzebe. Bedziesz sie tam
          świetnie czuł bez asfaltu w promieniu 30 km. Dobrze ze tacy jak ty nie decyduja
          o rozwoju ludzkosci bo jeździlibysmy co najwyzej wozami drabiniastymi.
          Bye bye człowieku o horyzontach myslowych długich jak widok ze swojego okna.

• Gość: veex Re: Przygotowania trwają - odwrotu NIE MA IP: *.crowley.pl 14.06.07, 10:05
            Pozwolisz, że nie skomentuję, tak wysokich lotów wypowiedzi :) na poziomie
            gimnazjalisty.

Pozdrowienia z Ułan Bator :D

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka