Dodaj do ulubionych

Dobry dentysta na bemowie lub woli

15.04.08, 13:15
Mam pytanie. Zancie i mozecie polecic dobrego dentyste w tej
okolicy, do ktorego nietrzeba sie zapisywac z kilkutygodniowym
wyprzedzeniem?Jesli tak prosze o namiary i cene wizyty aha i czy rtg
tez tam mozna zabkowi zrobic jesli jest taka potrzeba
Obserwuj wątek
    • Gość: Olenka20 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.spray.net.pl 23.04.08, 13:50
      Ja chodze prywanie to dr Sobczukk na jelonkach. Bardzo mila kobietka. Wypelnienie place od 70 do 100 zlotych juz ze znieczuleniem. Nie pamietam adresu ale tel 6653805
    • nescafe.classic Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 25.04.08, 09:46
      Na Górczewce - Górce Koło Kościoła est zakład stomatologiczny z
      dobrum wyposarzeniem. Zrobią wszystko włącznie z rwaniem, zdeciami
      itp
      • Gość: scerbaty Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.petrus.pl 30.10.08, 16:53
        mam pytanie. >czy na wolskiej 6 jest jakis dentysta? slyszalam ze tak a jesli
        tak poprosze numer;)
        • Gość: chopak z bramy Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.skynet.net.pl 30.10.08, 19:33
          Gość portalu: scerbaty napisał(a):

> mam pytanie. >czy na wolskiej 6 jest jakis dentysta? slyszalam ze tak a jes
          > li
          > tak poprosze numer;)

Mogem pomuc jak by co :)
          • Gość: scerbaty Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.petrus.pl 31.10.08, 14:57
            chlopcze z bramy:) pomoz prosze;)
            • Gość: chopak z bramy Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.skynet.net.pl 31.10.08, 19:09
              Chono Scerbaty do bramy.
              Z ogólnym znieczuleniem rozwiążę problem tych paru zębów z Twojej paszczy!
              • Gość: scerbaty Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.petrus.pl 04.11.08, 15:13
                po 1 jestem kobieta po 2 zabki mam zdrowe dzieki;p po 3-cie mam 300 km do
                warszawy. pytam z innych wzgledow
                • Gość: tbn Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 12:20
                  kasprzyk-pigan.freeiz.com/ albo kasprzyk-pigan.pl
                  ja jestem bardzo zadowolony, najlepszy prywatny dentysta u ktorego bylem, a
                  bylem u paru. Szeroki zakres uslug, b.przyjemna obsluga, znizki dla stalych
                  klientow, wysoka elastycznosc zapisow (szeroki zakres otwarcia gabinetu) - nie
                  musialem nigdy rezygnowac ze spotkan czy z zajec bo terminy sa b.dogodne - wg
                  mnie gabinet godny polecenia

dzielna 21 lokal 12, dokladny dojazd jest na stronce (jakby ktos calkiem nie
                  wiedzial gdzie to jest to ogolnie powiem ze jest to w rejonach
                  ul.okopowa/solidarnosci/jana pawła/wola ratusz/esperanto/żytnia)

peace!

PS: acha, no i ceny b.przystepne :)
                  • Gość: uh zamiast pisac ze bylem IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 12:29
                    mozesz po prostu napisac ze mam taki a taki gabinet, nikt sie nie obruszy, a i
                    uczciwiej bedzie
                  • lolitka112233 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 30.06.10, 13:46
                    Jeśli chodzi o dentystę na bemowie to ja korzysta, z Fabdentu -
                    ://www.fabdent.pl/ - moim zdaniem bardzo dobry gabinet mila obsługa i dobrze
                    leczą zęby i mają przystępne ceny.
    • darkp Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 16.05.09, 11:51
      Polecam dr Pensiek, tel.228663333 Drogo ale po wybielaniu musiałem
      zmienić przednią pląbe ponieważ kolor był widocznie inny... Od 2 lat
      tylko kontrole:) Klinika jest ultra nowoczesna. Jest wszystko. Tylko
      pantomogram robilem w centrum.
    • Gość: Maria Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.chello.pl 20.05.09, 19:21
      Polecam dr Klepacką ze stomatologii rodzinnej jelonki.Za plombę
      bierze 80 zł.
      • Gość: anasz Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 85.222.87.* 26.01.10, 19:50
        moge zapytać gdzie to dokładnie jest? bo ja....z dalszej Woli
      • Gość: Horacio Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 195.117.17.* 25.02.10, 15:55
        Państwo Klepaccy - bo małżeństwo prowadzi ten gabinet są bardzo
        dobrzy :) leczę się tam z żoną i jestem zadowolony i z ceny i z
        fachowości.
        6653055
        • Gość: basia Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 13:15
          e...tam! Tanio, ale jakość taka. Plomby w 2 zębach (front!) od razu innego odcienia niż zęby. Po 2 latch widac wyrażne krawędzie plomb, wygląda paskudnie, plomby do wymiany (i znów konieczność powiększania dziury pod nową plombę) W tylnym, plombowanym zębie od 2 lat czuję szorstkości na granicy plomby, źle wyszlifowane. Klepaccy klepią ilość, a nie jakość. Szybko, szybko, następny.
          Właśnie weszłam na wątek, by poszukać innego stomatologa, bo do Stomatologii Rodzinnej na Jelonkach juz nie pójdę.
          Jak kiedyś, 20 lat temu ułamał mi się fragment jedynki i byłam zmuszona pójśc do przypadkowego stomatologa w Wiedniu, to do dzis nie wiem, który to był ząb. Do dziś, po 20 latach nie moge odróżnic ani koloru, ani krawędzi, nic ! Nie wiem gdzie ta plomba jest! Nie widać jej. To sie nazywa jakość ! Chętnie zapłacę 3-4x taką cenę, co u Klepackich, ale za "wiedeńską" jakość.
          • Gość: masta Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.home.aster.pl 08.01.12, 17:55
            Ogólnie samo miejsce dupy nie urywa,ale dentysci są całkiem nieżli według mnie,A tak nawiasem basiu vel iwo nie pisz postów minuta po minucie z tego samego IP pod różnymi nickami bo cóś to śmierdzi trochę
          • Gość: bezzebek Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.acn.waw.pl 31.12.12, 20:20
            Podpisuje sie pod tym. Atmosfera przemila,ceny rowniez. Ale co z tego skoro plomby sie nie trzymaja. Leczylem u dr. Klepackiego jedynke przez 3 miesiace. Ciagle czyszczenie,plukanie i na koniec stwierdzenie,ze niestety zab jest do usuniecia.
    • Gość: Marek Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 85.222.87.* 19.09.09, 13:30
      Ja chodzę na bolkowską w MK Dent za kosciolem. Mile panie dentystki, nie trzeba
      czekac dlugo na wizyte i nie rujnuje kieszeni :)
      aha ... rtg maja
      • Gość: yarethh Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 16:43
        rowniez polecam MK DENT wlasnie wrocilem z kanalowego leczenia
        bardzo mile panie , profesjonalne i wizyta nie rujnuje kieszeni :) teraz tylko
        trzeba wywalczyc odebranie skladek ZUS od panstwa-zlodzieja i mozna sie
        spokojnie prywatnie leczyc :)
    • Gość: mikolka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:02
      A ja chodzę do Medoranu na Siodlarskiej, cała moja rodzina się tam
      przeniosła - z reguły umawiam się do dr Markowskiej, ale inne panie
      też są bardzo dobre. Ceny dość rozsądne, rtg mają, nawet pantomogram
      mogą zrobić, wszystko jest na miejscu.
      • kara13 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 22.09.09, 21:26
        Gość portalu: mikolka napisał(a):

> A ja chodzę do Medoranu na Siodlarskiej, cała moja rodzina się tam
        > przeniosła - z reguły umawiam się do dr Markowskiej, ale inne
        panie
        > też są bardzo dobre. Ceny dość rozsądne, rtg mają, nawet
        pantomogram
        > mogą zrobić, wszystko jest na miejscu.

ODRADZAM!!! Niestety nie pamietam jaka lekarka mnie tam przyjeła ale
        chciala wyrwać mi dwa zęby! Całe szczęście powiedziałam, że sie
        zastanowie i uciekłam a już miałam zrobione znieczulenie. Następnego
        dnia zadzwoniono do mnie, że zaszła pomyłka , źle odczytano rtg i
        oczywiście moje zęby sa do uratowania !!! Ciesze się, że uciekłam bo
        teraz nie miałabym dwóch zębów a tak poszłam gdzie indziej i mam je
        wyleczone.

ODRADZAM!!!!!!!!!!!
    • Gość: meskal Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 188.33.91.* 23.09.09, 10:21
      Polecam małżeństwo ze stomatologii rodzinnej jelonki,całkiem
      normalne ceny mają i co ważne przyjemna atmosfera i nic nie bolało!
      • Gość: ja :) Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.subscribers.sferia.net 26.01.10, 10:20
        osobiscie polecam gabinet na kasparzaka 7, robia wszytsko na miejscu, zwykle
        leczenie, chirurgiczne sprawy ortodoncje zdjecia tez ceny sa naprawde w
        porzadku, sama lecze sie u dr Kubowa,młody ale bardo przyjemny.
        • Gość: gośc Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.chello.pl 26.01.10, 12:45
          Bardzo, bardzo gorąco polecam dr Agnieszkę Kurek z lecznicy Duomed na
          Szlenkierów 1. Szczególnie dla dzieci, ma super podejście choć nie jest
          stomatologiem typowo dziecięcym, ale niejeden dziecięcy do niej się nie umywa!
        • Gość: anasz Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 85.222.87.* 26.01.10, 19:49
          moge wiedziec co znacza te ceny w porzadku? bo co dla jednego ok, to dla
          drugiego zapora! dzieki
          • Gość: anasz Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 85.222.87.* 29.01.10, 17:55
            i co? cisza....
      • Gość: Iwona Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 188.33.19.* 22.02.10, 16:55
        Odnośnie Stomatologii Jelonki atmosfera może i miła, tylko niestety jakość coraz
        gorsza.
        • Gość: Marta Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 20:18
          A ja polecam klinike Fabdent na Pełczyńskiego, zwłaszcza dr. Kwiecińskiego. Naprawił mi ząb popsuty przez pania doktor z renomowanej kliniki warszwskiej. Gabinet wyposażony na najwyższym poziomie, dr Kwieciński bardzo kompetentny (chyba nigdy nie spotkałam lekarza który by umiał tak dokładnie wysłuchać pacjenta), ceny przyzwoite no i sympatyczna atmosfera. Trafiłam tam przypadkowo i zostane na dłużej :)
          • Gość: horacio Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 195.117.17.* 01.03.10, 14:49
            a ja idę dziś do doktor klepackiej ;) złote ręce i miła osoba...
          • Gość: pIOTR Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 212.87.25.* 30.06.10, 17:27
            Nie wiem skąd te opinie. Byłem w Fabdencie i jestem zniesmaczony. Z
            całym szacunkiem do lekarzy, ale chyba trochę przerostu formy nad
            treścią. Cena leczenia kanałowego czwórki mnie powaliła a i doktora
            nie był dobry dzień. Wiem jedno....NIGDY W życiu Fabdent. Marketing
            OK ale leczenie chyba coś nie
            tak.

• Gość: michalina Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.hvc.res.rr.com 05.02.11, 03:09
            pan dr Kwiecinski b.mily -zaiste- ale wolalabym aby tak nie wypadaly mi plomby po miesiacu. p.Doktor nawet nie zaproponowal , ze zrobi nastepne w ramach reklamacji i po raz drugi placilam.Pomyslalam, no dobrze, kazdemu moze sie przydazyc, ale teraz wylecialy mi 3 plomby a wiec zegnam sie juz z Fabdentem, szkoda czasu no i ..zebow!
      • Gość: basia Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 13:21
        nie polecam. Jakość b. niska. Po kilku latach konieczność odnawiania plomb. Co do samych plomb (materiał) to sie nie znam, podejrzewam kiepską. Na pewno jest kiepsko szlifowane, dopieszczane. Efekt sie liczy, ze plomby na kilka lat tylko. Często źle dobierany kolor, jakby wyoru nie było, jak za komuny.
    • rewelka86 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 10.03.10, 12:58
      Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat Przychodni Stomatologicznej
      Extradent na ul.Górczewskiej? Proszę o wszelkie opinie na ten temat. z
      góry dziękuję.
      • Gość: Ania Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 85.222.87.* 29.03.10, 13:13
        W pobliżu jest nowy gabinet na Pełczyńskiego - Agadent się nazywa, polecam,
        bardzo nowocześnie. Pozatym ząbek wyleczony jak należy, a córka do ortodontki
        chodzi - bardzo miła i fachowa. polecam. Mają tez gabinet na Woli. Ania
    • katarzyna69172 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 03.02.11, 21:53
      może dobrym pomysłem jest odwiedzenie portalu branżowego www.stomatolog365.pl tam znajdziesz informacje o najlepszych dentystach
    • Gość: zszokowana Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.centertel.pl 05.02.11, 08:39
      dentysta x: masz 3 próchnice, dentysta y: masz 0 próchnicy, dentysta z: masz 2 próchnice. byłam jednego dnia u 3 różnych dentystów na kontroli i każdy powiedział co innego. o co tu chodzi?
      • Gość: miśka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:14
        Też tak miałam. Przed leczeniem aparatem ortodontycznym chciałam skontrolować zęby. Dwóch dentydtów mówiło co innego. Na konsultacje ortodontyczna byłam umówiona w Orthovision na Woli u dr Munir, zapytałam sie jej. Zapisała mnie na przegląd do dr Michałkowskaiej. Na miejscu zrobili mi pantomogram ( potrzebny też dalej do leczenia ortodontycznego), pani doktor profesjonalnie wytłumaczyła mi wszystko, pokazała w lusterku i na zdjęciu. Nowe plomby są tak zrobione, że nie widać ich w ogóle, jakbym miała swoje takie śliczne zdrowe zęby. Okazało się jeszcze, że mam zęba nieprzeleczonego kanałowo. Tym z kolei zajął się pod mikroskopem dr Gutowski. Niezły kosmos :) Polecam. Cenowo też normalnie.
      • Gość: ul. Iżykowskiego Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.net 08.11.11, 17:28
        Mendy kryminogenne psują zdrowe zęby na tak zwanych przeglądach.
      • Gość: Dorota Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.17.40.65.atman.pl 23.11.11, 11:42
        wybrałaś dentyste ktory powiedzial ci ze masz 0 prochnic-skropulatni i rzetelni zobacza dokladnie to co jest w zebach-ci ktorym sie robic nie chce nie zobacza nic. plomba ma ochraniac ząb a nie zaklejac dziury tylko.
    • Gość: anna79 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.wum.edu.pl 01.04.11, 19:43
      jest na Kasprzaka, Orange Dental. miłe podejście do pacjenta i z terminami też raczej bez problemów. (22)425-8717. mają też swoją stronę internetową orangedental.pl
      • Gość: jan Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.13, 16:35
        jesli chodzi o orange dental na woli to nie polecam, gosc jest troche nie ograniety, mialem problemy po ostatniej wizycie, plomba nie zostala wykonana poprawnie jak sie potem okazalo. Wolalem jednak pojsc do innego dentysty i zaplacic zeby to naprawili. Sam stomatolog tez jakis dziwny nie do konca przytomny. Oczywiscie jest to moja subiektywna opinia
        • Gość: gość z Woli Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.warszawa.mm.pl 12.04.13, 19:42
          Nie polecam AgaDent na Woli, strasznie drogo! Za piaskowanie i lakier zapłaciłam 300 zł!!!!
          To ja tyle nie płacę u mojej dentystki (gdzie indziej, ale teraz nie było mi do niej po drodze) za kamień, piasek i żel płacę góra 280 zł. Nigdy już nie skorzystam z AgaDent.
          • Gość: julka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.182.222.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.04.13, 20:35
            Jesli chodzi o czyszczenie to ostatnio bylam w Dent-Mar na Coopera za kamien piaskowanie polerowanie i fluor zaplacilam 180zl.
    • asiula156 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 18.04.11, 21:06
      A którego dentystę polecacie konkretnie z Gabinetu na Górcach koło kościoła. Może jest tam ktoś, kto nadawałby się dla dziecka i dorosłego?
      • Gość: Aśka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.aster.pl 19.10.11, 18:35
        Ja mogę polecić panią dr Rogowską z gabinetu MJ dent za kościołem. Potrafiła zrobić cuda z moim4 letnim synkiem...Mały wyszedł nie dość, że roześmiany i rozgadany to nie było problemu i histerii przy umawianiu kolejnej wizyty. Wiem, że ta doktor leczy też dorosłych bo mój Mąż jest dosć długo jej pacjentem. Z sukcesami.
        • Gość: Kate Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.unknown.vectranet.pl 19.02.12, 11:51
          Potwierdzam . Tez się tam leczę . To jest ten gabinet za kosciolem na skrzyżowaniu gorczewskiej i powstańców śląskich. MJ dent. Niedrogo i przede wszystkim bardzo sympatycznie. Co dla mnie ważne nigdy mi się nie zdarzyło ze cena po zabiegu jest inna niż cennik co już mnie spotkało gdzie indziej. I za znieczulenie się nie płaci dodatkowo.
    • Gość: albert Szybki test na dobrego dentystę . IP: *.xdsl.centertel.pl 24.09.11, 16:21
      Zapytać się co należy zrobić u pacjenta przed ekstrakcją ( wyrwaniem ) zęba trzonowego np. ósemki ? . Jeśli odpowie że nic i zaprosi od razu na fotel to zły dentysta , jeśli zmierzy Wam ciśnienie i zapyta jakie bierzecie leki to już połowa sukcesu.
    • Gość: aggi Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.sm-gorczewska.com.pl 20.10.11, 09:44
      Ja polecam Stomatologię Rodzinną Jelonki, a konkretnie doktora Klepackiego. Świetne podejście, profesjonalny sprzęt (rtg również) i przystępne ceny. Cennik jest na ich stronie.
      • Gość: iwo Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 13:31
        ja odradzam Klepackiego. Jakość pozostawia zbyt wiele do życzenia. Plomby nieładne i nidbale wykończone. Do wymiany po krótkim czasie. Niska cena nie rozwiązuje wszystkiego.
    • Gość: anasz Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.aster.pl 22.10.11, 10:31
      A protetyk? czy znacie solidnego? pilnie potrzebuje, bo mamie złamała sie protezka!!! Czy wiecie coś o Doridencie na Skierniewickiej 21?
      • Gość: ANka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 00:24
        Staranny i dokładny protetyk jest na Brożka 18 ,gabinet się nazywa Dental Endo, jest też chirurgia i cały sprzęt nowoczesny,ceny ok ,atrakcyjne telefon 22 406 86 88
        Pozdrawiam
        Anka
        • Gość: Ewa Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.home.aster.pl 21.05.12, 16:29
          Ja również polecam ten gabinet, mnie leczyła dr. Kinga Wyrzykowska, świetny specjalista od leczenia kanałowego pod mikroskopem i nie tylko, w gabinecie jest sprzęt z najwyższej półki, ceny adekwatne do wykonywanych usług stomatologicznych:)
    • Gość: qwerty Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 20:09
      Nie polecam Fabdentu. Za piaskowanie zębów chcieli 200, bez tego nie chcieli ocenić stanu zębów. Dla porównania inny fachowiec ocenił ich stan na podstawie pantomogramu. Polecam dentystów z przychodni przy wojskowej akademi technicznej.
    • Gość: mp FabDent - zdecydowanie NIE!!! IP: *.159.49.131.static.cdpnetia.pl 04.06.12, 12:07
      Moje doświadczenia z Fabdent:
      1.pierwsza wizyta, żaden z zębów mnie nie bolał, miała to być rutynowa wizyta, gabinet czysty, pachnący, wszyscy bardzo mili itp. - przegląd - okazało się, że 2 ząbki do zrobienia. W porządku, Pani Sabina Piotrowska uzupełnianiła "6". Bolało, dostałam dwa znieczulenia - ząb bolał przez tydzień, nie jadłam tą stroną, plomby za dużo, źle wyprofilowana.

2. druga wizyta - 3 tyg później. Zgodnie z wcześniejszą rozmową miałam mieć robiony kolejny ząb, ale Pani Sabina Piotrowska nie wyrobiła się z pacjentami (przyjęła mnie z pólgodzinnym opóźnieniem), poświęciła mi 20 minut na wyprofilowanie wcześniej zrobionej plomby i podziękowała za wizytę. Zgłosiłam, że ząb z nową plombą nadal mnie boli przy zagryzaniu, Pani Sabina powiedziała, że ząb musi się "uspokoić".

3. trzedcia wizyta u Pani Sabiny, zgłosiłam, że ząb z poprzednio robioną plombą nadal boli przy zagryzaniu - usłyszałam, że trzeba poczekać, bo czasami tak jest. Pani Sabina przeszła do uzupełnianie kolejnego zęba - "7". Plomba znowu została źle wyprofilowana, nie czułam tego ze względu na znieczulenie, dopiero w domu, po kilku godzinach zorientowałam się, że jest źle. Ząb w zdrowych miejscach oblepiony plombą, nie wypolerowany, nadmiar plomby z ostrymi wypustkami podrażnił mi dziąsło pomiędzy 7 i 8.
      4. czwarta wizyta już nie u Pani Sabiny lecz u kierownika kliniki dr Kwiecińskiego. Nie skomentował stanu zapalnego wywołanego przez podrażnienie na poprzedniej wizycie u jego kolerzanki. Owszem, był bardzo miły, wyprofilował plombę i szybko pozbył się mnie z fotela.

Generalnie nie jestem jakimś strasznie wygającym pacjentem, nie czepiam się pierdół, grzecznie wszystko znoszę byle by tylko moje ząbki były dobrze zrobione, ale to co tam mnie spotkało to zwykłe niechlujstwo i lekcoważące podejście. Zęby można było spokojnie zrobić w czasie 1-2 wizyt, jeździłam tam 4 razy, bo Pani Sabinie nie chiało się dokładnie zrobić zęba za pierwszym razem. Co więcej nie są dobrze zrobione bo ból nie przeszedł, zgłaszałam to kilkukrotnie, zostało to zlekcoważone.
      Pierwszy z robionych przez Panią Sabinę zębów nadal boli przy zagryzaniu, będę poprawiać, ale Fabden tym razem ominę szerokim łukiem...
      Nie wiem, jak zachowują się pozostali przyjmujący tam lekarze, ale Pani Sabina usługi świadczy w sposób niechlujny, niedokładny i jest bardzo nie delikatna, zamiast się postarać ładuje kolejne znieczulenie.
      Nie polecam, za tą cenę spokojnie można znaleźć fachową opiekę dentystyczną.
      • Gość: Arleta Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! IP: *.icpnet.pl 07.07.12, 21:23
        Zdecydowanie nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Od kilku lat leczę zęby u pani doktor Sabiny i nigdy żadnego problemu nie było. Jak dla mnie jest w pełni profesjonalna, miła i dokładna. Ma też cudowne podejście do dzieci- polecam w imieniu synka:)
      • Gość: pacjent Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! IP: *.rzeszow.hypnet.pl 19.09.12, 08:29
        co za żenada ... widzę TROLU ze masz w tym interes zeby jechać po człowieku, widać to po ilości wylanego tekstu ... leczyłem kanały u p. Piotrowskiej - leczenie, kultura osobista bez zastrzeżeń ... coś nie pasuje - NFZ się kłania!
      • Gość: Ewa Ż. Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! TAK IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.13, 23:05
        to wręcz niespotykane, że zęby mogą być tak właśnie leczone jak w FabDent. Niezwykle profesjonalni lekarze i obsługa, szczególnie dobrze wspominam wizyty u dr Kwiecińskiego, dr Stępień oraz dr Rzepnikowskiego. Dodatkowo nowoczesny sprzęt na miejscu, godziny otwarcia dogodne dla tych, którzy dużo pracują a wszystko to w miłej atmosferze i przy dobrej muzyce w tle :-)
        • Gość: Ola J. Re: FabDent - zdecydowanie !!! TAK tak tak.. IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 23:12
          Polecam wszystkim Fabdent super obsługa , tak profesjonalnego czyszczenia zębów dawno nie miałam , za zwyczaj lekarz w innym gabinecie robił mi je w 5 minut i się żegnał a tutaj Panie Higienistki naprawdę wiedzą co robią i wiesz za co płacisz :) Pozdrawiam Ola.
      • 3kot33 Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! 28.05.14, 22:15
        Witam,
        Bardzo, bardzo proszę o opinie na temat gabinetu Fab Dent na Pełczyńskiego.
        Chciałbym zrobić tam leczenie kanałowe, i małą protetykę.
        Możecie któregoś lekarza polecić?
        • jula577 Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! 28.05.14, 22:42
          Szczerze odradzam. Miałam tam leczenie kanałowe. Nie dosc ze nie doleczyli mi do konca to jeszcze zlamali narzedzie. Udalam sie z tym problemem do innego gabinetu do dr Sołtysa na Coopera. Moge podac Ci numer696575312.Zasugerowałam sie opiniami na znanymlekarzu i nie zaluje. Ząb uratowany i wyleczony.
          • 3kot33 Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! 05.06.14, 18:07
            Który lekarz Cię przyjmował w FabDencie?Mają naprawdę rozsądne ceny za leczenie kanałowe i zastanawiam się czy się tam nie udać.Kogo mam unikać?;) A co z protetyką.Wiesz coś na ten temat?
            • 3kot33 Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! 05.06.14, 18:16
              Czy ktoś coś wie na temat dr. Przemysława Juzali z Fab Dent-u. Bardzo zależy mi na opiniach.Może robił ktoś u niego koronę na ząbki ? Piszcie proszę!!!
    • Gość: Jurek Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 16:37
      Witam. Polecam gabinet Dent-Mar na Bemowie. Przystepne ceny, profesjonalny lekarz. za wypelnienie zapłaciłem 160zł w tym mialem znieczulenie, rtg i lekarz wszystko co mi robił, robił przez mikroskop. Polecam naprawdę. Mają stronę www.dentmar.com.pl
      • Gość: Ola Mierzejewska Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 23:18
        Witam, polecam gabinet Dental Endo na Brożka 18, Warszawa wola, świetny kontakt z pacjentem mój mąż panicznie boi się dentysty, ale do Pani dr Kingi Wyrzykowskiej wraca. Cała nasza rodzina chodzi, mają świetny sprzęt nigdy nie miałam takiego leczenia kanałowego:) A to podejście do dzieci:) jest to gabinet dla całej rodziny.
      • Gość: Andrzej Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 15:36
        Polecam. Leczenie kanałowe przebiegło bezboleśnie, mimo dużego stanu zapalnego jaki miałem pod zębem jak mnie poinformowano. Póżniej odbudowa zęba, kiedy przeglądałem w lusterku nie było widać wogóle że był leczony, tak dopracowano mi kolor i kształt. jestem bardzo zadowolony i polecam z całą odpowiedzialnościa:) dostałem na koniec wizyty kilka próbek past nawet... profeska naprawde, za wszystko zapłaciłem 750zł gdzie w innym gabinecie jak byłem na konsultacji wyceniono mi wszystko na 1800zł
      • nat_102 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 21.12.13, 16:02
        A ja zdecydowanie odradzam Dent-Mar. Poza niezłym PR (kilka pozytywnych opinii na portalu znanylekarz.pl, upominki w postaci darmowych próbek past do zębów, kartki świąteczne dla klientów itp.) i dobrze wyposażonym gabinetem, jakoś usług jest słaba. A oto dlaczego tak uważam:
        1. Stomatologowi asystowała dziewczyna, która nie miała zielonego pojęcia o tym co powinna robić. Lekarz ciągle prosił ją o podanie jakiś narzędzi, a ona wiecznie nie wiedziała o co chodzi, nie wiedziała gdzie te przyrządy leżą, nerwowo szukała ich po szafkach, albo przynosiła coś zupełnie innego. Rozumiem, że praktykantów trzeba szkolić, że mogą nie mieć jeszcze wyćwiczonych manualnych umiejętności leczenia zębów itp, ale nazw przyrządów i tego gdzie one leżą można się chyba było nauczyć... Z uwagi na fakt, że leżę z "rozdziawioną gębą", ślina cieknie mi po brodzie, jestem zestresowana (jak to u dentysty), to było to strasznie irytujące.
        2. Cena niewspółmiernie wysoka do poziomu usług. Zapłaciłam 200zł za wyrwanie ósemki, czyli najwyższą cenę jakiej lekarz mógł zażądać za tę usługę, zgodnie z cennikiem podanym na jego stronie internetowej.
        3. Wyrywanie zęba trwało 40 min! Wcześniej miałam usuwany tylko jeden ząb i trwało to max 10 min, więc byłam trochę zaskoczona. Poza tym, lekarz siłując się z zębem dosyć mocno poranił mi wewnętrzną stronę policzka.
        4. Ostatni chyba najbardziej tragikomiczny argument... przyszłam z ogólnym bólem zębów - nie potrafiłam określić, który ząb jest przyczyną problemu. Lekarz zaczął od wykonania RTG kilku zębów i orzekł, że zapewne chodzi o tę nieszczęsną ósemkę. Tłumaczyłam, że bardziej prawdopodobna jest 6-7, bo w tych okolicach odczuwam najsilniejszy ból, ale stwierdził, że to na 100% jest ósemka. Co więcej, że nie nadaje się już do leczenia, tylko musimy ją usunąć. Byłam trochę zaskoczono, ale cóż... z fachowcem się nie dyskutuje. Efekt tej wizyty jest taki, że mam wielki obolały krater po ósemce, która wcale nie wymagała natychmiastowego usunięcia i może inny lekarz podjąłby się jej leczenia, poraniony policzek, jestem na antybiotyku, bo zaraz po wizycie wyskoczyła mi gorączka i utrzymywała się przez dwa dni, a do tego biorę Ketonal, bo... to jednak była szóstka - teraz czuję to baaardzo wyraźnie. Do tego stopnia, że nie wytrzymam dnia bez tabletki przeciwbólowej.
        Reasumując, szczerze nie polecam tego gabinetu. Na leczenie szóstki wybieram się już do innego dentysty.
        • msmardent Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 21.12.13, 18:30
          Nie mam zwyczaju poruszać problemów Pacjentów na forach publicznych, ale skoro Pani poruszyła temat jako pierwsza, nie pozostawie tego bez odpowiedzi.
          1) Co do ceny usunięcia ósemki została Pani przed zabiegiem poinformowana o kosztach które Pani zaakceptowała.
          2) Problemów zębowych okolicy na która się Pani skarżyła było kilka o czym również informowałem na podstawie zdjęć RTG. Podjąłem decyzje o usunięciu, ponieważ był to ząb najbardziej zniszczony próchnicowo,ale została Pani o tym poinformowana oraz zdecydowała się w pierwszej kolejności na usuniecie zęba, oraz świadoma tego,że są jeszcze inne problemy wymagające leczenia.
          3) Co do samego zabiegu czas jest tu zdecydowanie wygórowany a w trakcie pytałem kilkukrotnie czy odczuwa Pani dolegliwości bólowe. Dostęp do tej okolicy jest utrudniony dla narzędzi chirurgicznych i czasami w trakcie takiego zabiegu może dojść do podrażnienia błony śluzowej policzka.
          Co do "krateru", który Pani opisuje jest to RANA powstała po usunięciu zęba, która wymaga
          procesu tzw.gojenia który trwa do kilku tygodni.
          Podsumowując Pani wizytę, informowałem na początku o istniejących problemach, oraz o kosztach,które Pani zaakceptowała oraz na koniec informowałem o dolegliwościach,które mogą wystąpić w związku z przeprowadzonym zabiegiem.
          Pozdrawiam Mariusz Sołtys

• nat_102 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 21.12.13, 22:31
            Panie Doktorze, jeśli odpowiadamy sobie na argumenty, to umknęła Panu sprawa asystentki... Poza tym, doszła jeszcze jedna kwestia tj. nie podał mi Pan wytycznych co do dawkowania przepisanego antybiotyku. Jak Pan zapewne wie, ulotka mówi o różnych dawkach dobowych i różnych porcjach przyjmowania go. Póki co, nadal zmagam się z gorączką. Może antybiotyk działa po dłuższym czasie, a może już powinnam czuć się dobrze... nie wiem. Nie dowiedziałam się tego od Pana. Jasne, mogłam zapytać, ale ja nie jestem lekarzem.
            Jeśli chodzi o cenę... Nie powiedziałam, że zostałam oszukana. Broń boże! Twierdzę jedynie, że cena jaką zapłaciłam, nie idzie w parze z poziomem jakości usługi.
            Poza tym proszę zauważyć, że przyszłam do Pana z powodu bolącego zęba, a ten problem nie został rozwiązany. Jak już wcześniej napisałam, faktycznie nie potrafiłam precyzyjnie określić o który ząb chodzi, aczkolwiek wydaje mi się, że podczas "opukiwania" zębów, właśnie przy 6. poprosiłam Pana o ponowne postukanie w nią i powiedziałam, że to raczej ten. Zastrzegam, że co do tego, że to była 6. mogę się mylić, aczkolwiek odnoszę wrażenie, że tak właśnie było.
            I na koniec... wybrałam Pański gabinet kierując się opiniami na tym forum, więc uważam, że mam prawo podzielić się swoimi wrażeniami z forumowiczami. Jeśli przejrzy Pan różne wpisy to zauważy Pan, że pozytywne i negatywne opinie na temat różnych placówek przeplatają się. Wierzę, że mój jeden negatywny post nie zmniejszy liczby pacjentów, którzy tak pochlebnie wypowiadają się o Mar-Dent.
            • meluzyna0 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 22.12.13, 00:44
              Cześć
              Nie masz się co tłumaczyć, Forum to miejsce do wyrażania opinii. Nie podobało Ci się, to piszesz dlaczego Ci się nie podobało. Każda inteligentna osoba wyciąga z tego własne wnioski i tyle. I masz rację, taki jeden pojedynczy wpis pewnie niewiele by zmienił w obrazie sytuacji i pewnie nie wpłynął by na ogólną ilość pacjentów , ale ja też akurat jestem na etapie szukania i też widziałam opinie o tym gabinecie. Po występie Pana doktora :-) za który bardzo dziękuję, ja już klientem tego gabinetu nie będę !!!! Wykształciła się w naszym kraju grupa nierobów darmozjadów którzy lubią zrzucać całą odpowiedzialność na innych i tą odpowiedzialnością maskować swoje niedoróbki i cwaniactwo. Widać to wyraźnie w wielu branżach, najczęściej w usługach. Widać to też w ripoście pana doktora , bo skoro "zaakceptowałaś jego propozycje, to twój problem a on robił to co było Twoją wolą najlepiej jak potrafił" - nawet jak nie potrafił.
              Żenujące i podłe. Prawda jest taka, że przykro mi to mówić, jesteśmy naciąganie przez takich paramedyków z dyplomami, na usługi, które najczęściej (choć nie zawsze) nam nie szkodzą, a dają możliwość zarobienie. Trudno się podejmuje decyzje z obolałą szczęką, a zupełnie niemożliwe jest późniejsze udowodnienie swoich racji - zgadnę że ząbek został u pana doktora :-) prawda ? Oczywiście nie dlatego, że lekarz nie chciał go oddać tylko dlatego że go nie chciałaś ;-)
              Zupełnie niechcący przeprowadziłam ostatnio eksperyment medyczny na moim dziecku. Byliśmy u trzech dentystów w ciągu 2 tygodni. Wszyscy trzej postawili inne diagnozy !!!!
              Ma on jeden ząbek zaplombowany 4 (u pierwszego z nich) który dodatkowo stwierdził dziury w 4i 3 po przeciwległej stronie czyli np. dół prawy plomba góra lewa 3 i 4 do roboty.
              Drugi dentysta stwierdził... UWAGA to nie pomyłka ! że wszystko jest ok tylko małe dziurki w 4 dolnej lewej oraz 4 górnej prawej !!!!! tak to zupełnie inne ząbki, razem już 4. Kolejny 3 dentysta (z polecenia) zaplombował 4-kę lewą górną ( tak jak sugerował 1 dentysta). Nie wiem czy przez przypadek, czy z braku innych możliwości, czy tam faktycznie coś było - nie jestem dentystą, ale z polecenia, jak po znajomości w socjalizmie - 2 razy drożej ;-) .

i co o tym wszystkim myśleć ?

Znam takich którzy cieszą się że ich dzieci mają zdrowe ząbki, a oni maja dentystę który jest świetny bo widzi nawet takie dziurki jakich nie widzą inni dentyści ;-) Jasnowidze ???!!! Dziecko ma 6 plomb, oczywiście kolorowe śliczne po 120 pln za sztukę ;-) i co ?

Tak że nie wstydźmy się pisać prawdę i obnażać oszustów. Jak przejrzycie fora i portale typu znany lekarz okaże się że Ci najlepsi mają po ... uwaga 20-50 opinii. A co to jest 50 opinii ? W jeden wieczór można przysiąść i napisać, albo pisać przez pół roku co kilka dni i już jesteśmy bez wiedzy i osiągnięć najlepszym lekarzem w mieście ( właściwie nawet jeśli ktoś nie ma dyplomu, a co!)

Ci najlepsi obronią się sami i bez wypisywaniu głupot o świadomości i odpowiedzialności pacjenta, ale jak nie będziemy pisać to oni nas wydoją a na koniec sprzedadzą jak w na pogotowiu w Łodzi, bo kto im zabroni ?

Dziękuję za tego maila Uchronił mnie on od błędu.

A tak na przyszłość ząbki warto wyrywać w szpitalach. Po pierwsze dlatego, że bezpłatnie, a po drugie, że wcale nie jest to taki bezpieczny i bez-inwazyjny zabieg jak niektórzy chcieliby go nam przedstawić. Jak coś pójdzie nie tak ( a czasem idzie) to w szpitalu jest wszystko na miejscu, a w gabinecie u "kowalskiego" ..... jak dobrze pójdzie to sprytna asystentka i telefon na 112, a jak nie :-(

Pozdrawiam
              Meluzyna0
    • bellafont Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 13.06.12, 14:11
      ja chodzę do prodentu na broniewskieg, co prawda to nie wola, ale dojazd spod Arkadii jest ok.
      ja tam chodzę do dr Szczesiuk, ceny niższe niż w innych miejscach. rtg czasem możesz zrobić na NFZ-musisz mieć dowód ubezpieczenia.
    • Gość: ;) Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.play-internet.pl 13.07.12, 09:42
      Witam. Ostatnio korzystałam z usług gabinetu, co prawda wykupiłam kupon bardzo korzystny na scaling, piaskowanie, fluoryzacje. Pani była bardzo miła, dokładna, udzieliła mi instruktażu prawidłowej higieny jamy ustnej-nigdy nikt mi nie powiedział jaka jest prawdiłowa technika mycia zębów, oprócz tego zwórciła uwagę na problem z moim zebem który w innym gabinecie został zakwalifikowany do usunięcia, a tutaj wykonano mi zdjęcie skonsultowano z lekarzem i jestem już zapisana na leczenie kanałowe. Jestem strasznie wdzięczna ponieważ w tym momencie nie miałabym już zęba a tak uda się go uratować:)
      • Gość: Stokrotka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.home.aster.pl 02.09.12, 18:23
        A w którym gabinecie Pani Była ?
        • Gość: goscc Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 08:40
          W Dentmar na Coopera 12 G moge podac numer 696 575 312
          • klemenko Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 03.05.13, 13:21
            Ja chodzę do dr Chołast przy szpitalu wolskim i jestem bardzo zadowolony. Szczególnie podoba mi się podejście jej do dzieci - chciałbym mieć tak gigantyczną cierpliwość.

Minusem są bardzo ciasne pomieszczenia.
    • warszawa_lekarze Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 26.07.12, 13:41
      Proszę odwiedzić informator medyczny Warszawa Lekarze w zakładce stomatolog Warszawa
    • Gość: Marek Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! IP: 217.153.177.* 19.09.12, 18:03
      Znalazłem w sieci adres do Pani dr Sabiny Piotrowskiej : www.sabinapiotrowska.pl
      Szczerze polecam !

Marek
      • mundurowa Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! 21.09.12, 20:45
        nie mogę się wypowiedzieć co do jakości wykonania usługi w FabDencie ale...
        Do FabDentu poszłam na rutynową kontrolę. Wiedziałam że mam problem z 1 zębem ale też chciałam sprawdzić jaki jest stan pozostałych.
        nie wiem jak się nazywa Pani która mnie "badała" ale jak zaczęła mi wyliczać co muszę zrobić z zębami i ile mam ubytków to aż mi się wierzyć nie chciało bo do dentysty chodzę regularnie i na bieżąco leczę zęby. nie wiem ile za wszystko bym zapłaciła ale średnia krajowa wypłata lekką ręką została by wydana.
        Ogólnie nie odniosłam dobrego wrażenia na tym gabinecie. Fakt, jest ładnie i czysto ale wg mnie b. drogo.

Ps: poszłam do swojego dawnego dentysty, który potwierdził mi jedynie 2 ubytki a nie kilkanaście
        • Gość: jej Re: FabDent - zdecydowanie NIE!!! IP: *.centertel.pl 29.12.12, 22:58
          To chyba oczywiste że Twój dentysta znalazł dwa ubytki ;)) Zdziwiłbym się gdyby znalazł więcej.
          Pytanie, który jest ten dobry ? hmm. Ten co znajdzie dwa ubytki lub wogóle....czy ten co wypunktuje problem twojej jamy ustnej ?
          Pozdrawiam i życzę zdrowych ząbków ;)))
          Co jest chyba mało prawdopodobne...;))
    • Gość: Julka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 14:36
      A polecicie mi któryś z gabinetów na ul. Wrocławskiej lub okolicy do leczenia kanałowego? Koniecznie ze znieczuleniem i cierpliwym lekarzem bo strasznie mnie to przeraża :D
      • Gość: Kasia Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.180.5.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.01.13, 15:45
        Polecam Ci Gabinet Dent-Mar,ja mialam leczone juz tam 2 zeby. Przystępne ceny,nic mnie nie bolało i bardzo fajny i konkretny Pan Doktor leczy pod mikroskopem. Mozesz sobie poczytać na stronie www.dentmar.com.pl
        • Gość: szymon Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: 89.79.152.* 25.01.13, 15:58

Witam. Również jak moja poprzedniczka moge polecić ten gabinet. Co prawda miałem zwykle wypełnienia na szczęście nie bylo potrzeby leczenia kanalowego ale zwykle wypełnienia ale przebiega wszystko bezboleśnie. Za wypełnienia płaciłem 150-160zl i w rym juz miałem znieczulenie i zdjecie zabka. Mysle ze warto.
          Pozdrawiam i przyjemnego leczenia:-)
      • marcyszka Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 25.01.13, 18:28
        a ja do leczenia kanałowego polecam zdecydowanie dr Chłystowskiego w Dental MediCenter (na terenie Centrum Handlowego Bemowo).
        Pan dr wypełnia kanały pod mikroskopem zatem jest gwarancja, że udrożni je porządnie, znajdzie wszystkie nawet ukryte boczne kanały i wypełni je porządnie.
        Mnie ostatnio poprawiał 4 źle kiedyś przeleczone kanałowo zęby :(
        • Gość: Basia Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 23:45
          Hej , polecam Dr Kingę <szczególnie do leczenia kanałowego kiedy już nikt nie widzi szans, ona ratuje takie zęby >.Przyjmuje w Dental Endo od Górczewskiej na ulicy Brożka.
          Pozdrawiam
          • Gość: Asia Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.02.13, 00:11
            Polecam gabinet Q Dent na Skierniewickiej.
            Wyrwałam tam diabelską ósemkę.
            Ten konkretny stomatolog przyjmuje tam tylko we wtorki.

www.qdent.com.pl/
    • asai1978 Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 02.03.13, 13:08
      Konrad Telecki - dentysta,
      Przemysław Wójcik - chirurg szczękowy.
      Denta Care przy Powstańców Śląskich.
      • marekga.jewski Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 03.05.13, 05:06
        a ja polecam Dr Piętkę , wszepił mi implanty a moja żona i dzieci leczą się u Dr Kingi,
        Gabinet na Brożka ,Dental endo
        • riskii Re: Dobry dentysta na bemowie lub woli 25.07.19, 21:14
          a centrum Demed? myślę ze klinika jest godna uwagi nawet jeżeli to jest kawałek dalej niż nomalnie! ja jestem z nich bardzo zadowolona!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka