Dodaj do ulubionych

Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!!.

IP: 195.74.79.* 26.11.08, 13:46
Pod pozorem montażu seper drzwi w super cenie ze specjalną zniżką
dla emerytów - (najbardziej sobie upodobali bardzo starych emerytów)
pobierają zaliczkę 200-300 zł i znikają. A są bardzo sympatyczni i
dobrze im z oczu patrzy. I dziadki się na to łapią.Grasują na razie
na Woli.Powiedzcie swoim rodzicom i dziadkom. Działali już na
Pomorzu i w woj. łódzkim.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.01.09, 21:37
      No niestety w Łodzi już są :(
      • Gość: A Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści IP: *.retsat1.com.pl 02.07.09, 22:43
        Witam znam podobną sytuację, równiez osoba została naciągnięta na zakup i montaż
        drzwi pod pretekstem współpracy tej firmy z administracją osiedla i
        koniecznością wymiany drugich wewnętrznych spółdzielczych drzwi na zgodne z
        wymogami pożarowymi, podpisała umowę na druku firmowym na którym były inne
        informacje niż przekazane słownie, na pytanie dlaczego tak jest naciągacz
        odpowiedział że nie ma innego druku, drzwi dla emerytki miały kosztować 840 zł i
        na raty, umowa skonstruowana w taki sposób że na korzyść firmy. Emerytka
        wpłaciła 100 zł i dostała zlecenie umowę napisaną przez analfabetę (błędy
        ortograficzne), za radą znajomych musiała jeszcze napisać oświadczenie o
        odstąpieniu od usługi zawartej poza przedsiębiorstwem bo podobno ci oszuści z
        żyrardowa uruchamiają kredyty...co za skó.... Historia z dnia 01.07.2009
        UWAŻAJCIE NA TA FIRMĘ
        • Gość: Paula Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 14:16
          Tak też się na nich przejechaliśmy. Babcia wpłaciła im 200 złoty zaliczki i nie
          pojawili się więcej. Uważajcie na nich. Jednym słowem oszuści, którzy żerują na
          emerytach.
    • Gość: Gosc Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 09:48
      Ciekawe, że jak zobaczyłem ich reklamówkę na klatce schodowej, to od
      razu wiedziałem, że to bzdura... :-)
      • Gość: Alinka54wawa Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 195.74.79.* 03.07.09, 14:24
        a jesteś starym emerytem??????????
    • katty_2005 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 25.07.09, 23:08
      Witam
      Po przeczytaniu informacji na forum byłam lekko zaniepokojona, gdyż także
      wpłaciłam zaliczkę tej firmie. Ale firma okazała się bardzo solidna -
      przyjechali w terminie, drzwi zostały zamontowane fachowo, a sami wykonawcy to
      sympatyczni ludzie. Więc teraz mam mieszane uczucia gdy czytam takie opinie, tym
      bardziej, że na naszym osiedlu wykonali więcej prac i nikt się nie skarżył.
      Może to konkurencja pisze.
    • Gość: ewa Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.wf1.isko.net.pl 15.08.09, 09:33
      Miałam przyjemnośc zamontowac drzwi od firmy spół dom i zrobiono to fachowo i
      szybko.Oczywiście pobrano zaliczkę 200 ale w umówionym terminie przyjechali i
      zamontowali.
    • Gość: Ola Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 12:11
      Moją babcię tez naciągnęli. Mieszka w Warszawie na Ochocie.
    • Gość: Bożena Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 82.160.51.* 22.11.10, 11:45
      Ja po przeczytaniu tego wszystkiego myślalam,że ta firma Spół-Dom to naprawdę oszuści,ale mile się zaskoczyłam mnie drzwi zamontowali,i sąsiadce też .Więc są w porządku.
      Bożena Mokotów.
      • Gość: Janek z łódzkiego Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 46.112.127.* 26.12.10, 22:31
        Montują drzwi jedne na 1 parafię, żeby mieli podkładkę, a od reszty klientówe zbierają zaliczki i znikają... OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! składaliście doniesienie do prokuratury lub na policję?? Dajcie znać bo nie wiem co robić!!!!
        • marchewax123 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 16.05.14, 06:29
          Bardzo proszę o kontakt na marchewax@interia.pl i podanie swojego niku skype lub GG
    • Gość: Zarządca Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.11, 14:28
      Dzięki za zamieszczoną informację,
      najprawdopodobniej grasuje teraz w Pabianicach, po uzyskaniu informacji że ktoś taki grasuje i po przeczytaniu Twojego wpisu zawiadomiłem policję. Daj znać jak będziesz miał szersze informację. Zobowiązauję się do tego samego
      • marchewax123 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 16.05.14, 06:31
        Bardzo proszę o kontakt na marchewax@interia.pl i podanie swojego niku skype lub GG
    • Gość: Jerzy Wasielewski Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 11.02.11, 09:01
      Rafał Michalak działa tak od 2003 r. ma legalnie zarejestrowana firmę "Spólk-Dom" w Żyrardowie pod Nr EDG 9586, NIP 8381721403, REGON 015318578 Właściwym dla jego rozliczeń podatkowych jest Urząd Skarbowy w Żyrardowie ul. 1-go Maja 49a, 96-300 Żyrardów tel.: (046) 855-35-56, 855-22-37, 855-41-98 e-mail: us1446@mz.mofnet.gov.pl Okrada starszych ludzi, bierze zaliczki 200-300 zł i ich nie zwraca, wcale się więcej nikt nie pokazuje, albo zakłada dla "picu" drzwi watre nie więcej niż 250 zł, a kasuje ok 1000. Ostatnio grasuje na terenie woj. łódzkiego, ale bywa tez na pomorzu. Jestem przekonany, że nie płaci żadnych podatków, a już na pewno nie zgłasza do opodatkowania pobranych od ludzi zaliczek. Jak widać z licznych wypowiedzi na różnego rodzaju forach internetowych, działa tak już od dawna i ma się świetnie, o czy świadczą chociażby zdjęcia z jego wojaży zamieszczone na naszej kalsie:
      Rafał Michalak nk.pl/#profile/7506856
      Żyrardów » SZKOŁA PODSTAWOWA NR 7 » Klasa D 1987 - 1995
      i jego „przedstawiciel handlowy” Michał Pasek nk.pl/#profile/10477137
      Żyrardów » Szkoła Podstawowa nr 2 » Klasa C 1990 - 1998

Zachęcam wszystkie osoby poszkodowane do informowania o tym fakcie zarówno organów ścigania jak i urzędu skarbowego.
      • Gość: monika Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.147.218.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.04.13, 10:05
        Witam. W tym roku przenieśli się do włocławka i kujawsko-pomorskiego. Właśnie szykuję się na policję, ponieważ jak do tej pory chyba nikt tego nie zrobił skoro "firma" nadal prowadzi takie zagrania.
        • Gość: Jeremi Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 81.168.187.* 07.05.13, 13:44
          Wczoraj przedstawiciel Tej "firmy" przyjął zamówienie na montaż drzwi od mojej 84 letniej Matki, mieszkającej w Łodzi opowiadając ,że działa w porozumieniu z administracją ( co po weryfikacji okazało się kłamstwem). W godzinę po jego wizycie wykonałem telefon na numer 504 164 275 (odebrała osoba przedstawiająca się jako Michalak) - poinformowałem o rezygnacji z usługi i zarządałem zwrotu zaliczki (170,00 PLN). Mój rozmówca obiecał skontaktować się z przyjmującym zlecenie i przekazać Mu moją decyzję. W dniu dzisiejszym w czasie dwóch kolejnych rozmów Pan Michalak wyrażał zdziwienie ,że sprawa jeszcze nie jest załatwiona. Obawiam się ,że dołączę (a właściwie moja Matka) do grona poszkodowanych. Składam dziś zawiadomienie do policji o wyłudzeniu i do US w Żyrardowie o pobranej zaliczce która jest udokumentowana na druku zamówienia. Będę śledził ten wątek i dzielił się informacjami z rozwoju akcji .
          • Gość: Jeremi Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 81.168.187.* 07.05.13, 15:59
            Ciąg dalszy do poprzedniego wpisu. Po moich trzech interwencjach telefonicznych u Pana Michalaka (504-164-275) Jego pracownik skontaktował się telefonicznie z moją Matką i oświadczył, że skoro rezygnuje z montażu drzwi to On wykreśla to zlecenie ale wpłacona zaliczka przepada. W trakcie kolejnej rozmowy z Michalakiem usłyszałem ,że pobrana zaliczka jest niezwłocznie przekazywana do dostawcy drzwi ( odwołałem zlecenie telefonicznie przed upływem godziny po jego podpisaniu przez Matkę). Utwierdzam się zatem w przekonaniu ,że firma pama Rafała Michalaka powołana została w celu okradania,oszukiwania i naciągania ludzi.
            • Gość: nika Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.toya.net.pl 11.06.13, 19:21
              Witam Jeremi . Jestem również mieszkanką Łodzi. Mam problem z tą firmą. Teściowa podpisała umowę i już na drugi dzień wymienili niedawno wymieniane drzwi na swoje, choć mieli wymienić te puste wewnątrz mieszkania. Wzięli zaliczkę, są do spłacania raty w banku a ich telefon milczy. Bardzo proszę o informację czy policja lub US zainteresowali się tym problemem i czy podjęli jakiekolwiek kroki. Czekam niecierpliwie.
        • gierzynka123 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 03.09.14, 17:58
          Witam , moją babcię też naciągnęli , piszę z Płocka , zgłosiłam sprawę na policję , więc proszę też o kontakt innych pokrzywdzonych , zbiorowo możemy dać radę oszustom , proszę o kontakt 696 783 381
          • maciej.sowinski1947 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 04.12.14, 13:52
            Wlasnie pojawili sie na Targowku w Warszawie. Dalismy zaliczke i w najblizszy poniedzialek maja nam zamontowac drzwi wejsciowe. Osobiscie mysle teraz ze to sa oszusci ale aby zglosic na policje musze czekac do poniedzialku. Ciekawe jest ze na tym forum sa wpisy o tym ze kilku osobom naprawde zamontowano drzwi. Czy jest to prawda? A jesli tak to albo sa to wpisy od samych oszustow albo taka firma naprawde istnieje i montuje drzwi a tylko ktos inny podszywa sie pod ta firme i wyludza zadatki. Ale to jest juz zagadka dla policji.
      • marchewax123 Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 07.05.14, 02:44
        Ja już zgłosiłem i również zachęcam wszystkie osoby poszkodowane do informowania o tym fakcie zarówno orga
        nów ścigania jak i urzędu skarbowego .Im więcej osób to zrobi tym większe szanse udowodnienia
    • Gość: K Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 46.77.124.* 30.08.13, 18:07
      Ja tez dałam zaliczkę a potem sprawdziłam ich w internecie i zamarłam.byłam na siebie zła że dałam się tak zrobić i od razu stwierdziłao że im tego nie daruje...proszę sobie wyobrazić jakie było moje zdziwienie kiedy ekipa pojawiła się z drzwiami,trochę spóźnienie ale byli.bardzo mili ludzie,wszystko ładnie zamontowali a po wszystkim posprzątali po sobie.Ledwo w to mogłam uwierzyć bo byłam przekonana że pieniądze przepadły.
      • Gość: K Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 46.77.124.* 30.08.13, 18:11
        Ps.Stary Mokotów
      • wyszogrodzki Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 24.08.14, 14:29
        Moi rodzice również skorzystali z oferty tejże firmy. Dowiedziałem się o tym z rozmowy telefonicznej . Było to dla mnie o tyle zaskakujące , że wszelkie remonty w ich (moim byłym) mieszkaniu wykonywałem sam osobiście. Po przeczytaniu niektórych niebardzo pochlebnych opinii o firmie , równierz odradzałem rodzicom ich usługi , stwiedzając , że w wolnym czasie zajmę się osobiście tematem wymiany ich drzwi . Rodzice jednak postanowili im zaufać , gdyż widzieli wykonane przez nich drzwi u sąsiadów w klatce . Jednakże zażyczyłem sobie by wykonali to w sobotę , a ja miał możliwość nadzorowania całości (nie było dla mnie problemem dojechać z pobliskiego Wyszogrodu do rodzinnego Płocka) . Jako ,że nie uważam się za laika w kwestii jakichkolwiek prac remontowych , mogę z czystym sumieniem stwierdzić ,że wykonane to zostało fachowo . Ja , rodzice , jak i sąsiedzi z bloku nie mamy najmniejszych zastrzeżeń co do jakosci usługi . Negatywne opinie są niesłuszne , badź wyolbrzymione . Zainteresowanych zapraszam do budynku Tysiąclecia 7/1 w Płocku .
    • Gość: PAULO Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.19, 06:00
      Jeżeli to ci ta są już na Pradze Południe ul. Siennicka
    • Gość: Łódź Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: *.centertel.pl 05.11.21, 09:22
      Witam . Oszuści jednym słowem.
      Chodzą po osiedlu starszych ludzi wchodzą na klatkę schodową i dzwonią do drzwi (starego typu). Proponują montaż drzwi pobierają zaliczki w kwocie 400zl reszta przy montażu . Działają w taki sposób że sprawdzają kto otworzy drzwi czy są to starsze osoby czy młode. Jeśli młode informują że będzie hałas itp np dzień później..
      Starszą osobę naciągają bez katalogu bez pomiaru najważniejsza jest zaliczka i dopłata wycena na 1450 dla starszej osoby wydaje się atrakcyjna. Babcia 88 lat.
      Zrobiona na stary numer ... Oczywiście telefon odbierają i dalej mówią będą drzwi itp jutro za tydzień .... Drzwi jak nie było nie ma i nie będzie.... Pewnie...
      • plus.ujemny Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 20.01.22, 22:21
        Dałem im się nabrać parę lat temu. Sprawę zgłosiłem na policję. Prokuratura oddaliła sprawę. Zgłosiłem zażalenie. Sprawa trafiła do sądu. Sąd stwierdził, że to nie oszustwo i swoich roszczeń można dochodzić na drodze cywilnej.
    • kuskubega Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! 27.04.22, 12:05
      Ja też mam problemy z tym panem. Fuszerka odstawiona przez nich nie pozwala otworzyć okna w czasie kiedy jest wiatr. Gwizd jest tak duży, że nie da sie mieszkać. Od dwóch tygodni nie moge sie doprosic poprawki. teraz juz przestał odbierać ode mnie telefon. A co tam, niech spada durna emerytka. Mam 74 lata i uważam, ze zostałam oszukana, bo miały byc drzwi lepsze od tych które były, a są o wiele gorsze. I co mam zrobić? Starego człowieka można dzis bezkarnie wykorzystywać i oszukiwać. Takie czasy. Krystyna
    • Gość: Robert Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszuści!!!!! IP: 213.192.80.* 19.12.22, 14:47
      Kontynuują swój proceder. Oszukali moich rodziców.
      Uwaga! podają nieaktualny adres na pieczątce którą stawiają na umowie. W CEIDG jest ich oficjalny adres - tam gdzie jest zarejestrowana firma. Od 2014 roku!
      • Gość: Oszukany Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszu IP: *.dynamic-2-waw-k-1-0-0.vectranet.pl 16.02.23, 15:35
        No to ja się kłaniam Warszawa Żoliborz mieli być wczoraj z drzwiami o 10.00, chyba nie mam co czekać ... No nie do wiary to się nadaje do telewizji ;-) 15 lat tak prostego oszustwa się kręci.
        • Gość: Mieszkancy Wwa Sro Re: Uwaga. "Spół-Dom" z Żyrardowa . Oszu IP: *.100-177-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.02.23, 21:25
          To moze ktos inny sie podszywa pod firme Spol Dom? Opinie krytyczne nie pokrywaja sie z doswiadczeniem moich Rodzicow i ich sasiadow. Montaz 15.02.23, Warszawa-Srodmiescie. Fachowo, sprawnie, bardzo kulturalni panowie. Polecam. Przykre, jak latwo jest oczerniac innych w internecie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka