Dodaj do ulubionych

Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!!!

IP: *.acn.waw.pl 13.03.09, 13:02
Ja z kk jestem od zawsze na rozbieżnych ścieżkach i Was wszystkich zachęcam, apeluję o TOTALNY BOJKOT klechistanu z kościoła św. Łukasza Ewangelisty na Górczewskiej. Oto ciąg dalszy poczynań tamtejszego kleszki i bojówek moherowych parafian:

wyborcza.pl/1,75480,6361756,Bim_Bam_Bom.html
Omijajcie ten kościół z daleka!
Jeśli mieszkacie w okolicy i ta parafia jest dla Was rejonem wizytacyjno-poborczym, pamiętajcie, aby nie chodzić tam!
Omijajcie ten kościół i tych kleszków z daleka!
Nie wpuszczajcie ich po tzw. kolędzie!
Nie dawajcie im grosza!
Niechaj drzwi Wasze pozostaną przed czarnymi sukienkami zamknięte na cztery spusty!
Bojkotujcie ten kościół i tego proboszcza!
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: 195.242.183.* 18.03.09, 11:14
      Idż do lekarza, bo sam sobie już nie pomożesz. Nikt nie każe nikomu
      chodzić do tego Kościła i nikt nie może tego zabronić. Kościół i
      Proboszcz są ok.
      • Gość: Józek Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.skynet.net.pl 18.03.09, 16:11
        Głupie G**** idź do kościoła, bo lekarz już ci nie pomoże.
      • adam81w Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 18.03.09, 18:48
        Ale tu są powody do znielubienia tego kościoła. Mianowicie idiotyczny zwyczaj
        dzwonienia o 6:30 każdego ranka przez minutę.
    • adam81w Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 18.03.09, 18:47
      Bojkotuję.
    • uhu_an Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 18.03.09, 23:52
      kiss my ass, dude!
      • Gość: 123 Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.aster.pl 19.03.09, 13:40
        Natychmiast zamienic ten kosciol w swiatynie homoseksualizmu,skad
        zboczency beda mogli ruszac na organizowane przez siebie codzienne
        parady"rownosci"A przez reszte czasu beda prowadzic warsztaty
        homoseksualne,polaczone ze stymulacja odbytu bemowiaka i jego dzieci.
        W zamian bemowiak i jego dzieci otrzymaja legitymacje"europejczyka"
        • osiem_z_siedmiu Apeluję o rozsądek.Prosba do admina.... 19.03.09, 18:57
          Re:123-widać od razu moheryzm w twoim mózgu a właściwie nitki moheru w pojemniku
          na mózg u innych zwany....głową:) Jeśli piszesz o zboczeńcach to chyba tylko o
          sobie - rześki idioto!!!Co do nawoływaniu do gwałtu na dzieciach założyciela
          wątku - tak na zdrowy rozsądek mnie się wydaje że kwalifikujesz się do
          zbanowania przez admina i powiadomienia odpowiednich służb o twoich pedofilskich
          zainteresowaniach.

Re:Bemovviak - kiedyś już nawiązywałem do tego problemu.jak kupuje się
          mieszkanie to trzeba trzeźwo ocenić obecne położenie i przyszłościowe kłopoty z
          lokalizacją swojego nowego lokum.Dobrze że nie przeszkadza ci ruch uliczny bo
          pewnie nawoływałbyś do bojkotu ulic i chodników:))) Jak sądzę mieszkasz tu od
          niedawna,parafia powstała dawno...a nawet powiem że bardzo dawno więc jako
          ludność napływowa powinieneś dostosować swoje oczekiwania bytu do otoczenia (jak
          się wchodzi między wrony,to się kracze tak jak one).

Re:Proboszcz parafii - zwracam się do szacownej osoby o umieszczenie dzwonnicy
          od strony ul.Górczewskiej,tam nie powinna nikomu przeszkadzać.
          • Gość: Bemovviak Re: Apeluję o rozsądek.Prosba do admina.... IP: *.acn.waw.pl 19.03.09, 20:34
            Ja akurat nie mieszkam koło tego kościoła, zdecydowanie północna część
            dzielnicy. Napływowy też nie jestem, bo jak najbardziej stąd jestem. Lasek przy
            pętli 20 to moje macierzyste rewiry. Obecnie urzęduję po drugiej stronie
            Powstańców, także mnie osobiści ten klecha nie zaszedł za skórę, ale to, co
            wyprawia bulwersuje mnie, stąd mój apel, aby takiemu ***** nie dawać ni grosza
            na tacę i olać ten kościół po całości.
        • 0ffka głos parafianina, czy samego księdza? :( 19.03.09, 19:15
          Gość portalu: 123 napisał(a):

> Natychmiast zamienic ten kosciol w swiatynie homoseksualizmu,skad
          > zboczency beda mogli ruszac na organizowane przez siebie codzienne
          > parady"rownosci"A przez reszte czasu beda prowadzic warsztaty
          > homoseksualne,polaczone ze stymulacja odbytu bemowiaka i jego dzieci.
          > W zamian bemowiak i jego dzieci otrzymaja legitymacje"europejczyka"

• Gość: lipa Re: do bemovviaka!! IP: *.aster.pl 20.03.09, 20:05
      Do kogo Ty się zwracasz? Wiesz, ilu tu jest fanatyków? Jak ślepo
      wierzą proboszczowi? Jak go bronią? Dzwonów nie słyszą, ale to im
      nie przeszkadza, by piętnować i szkalować jedną rodzinę. Ja już
      dawno bojkotuję ten kościół, księża są zakłamani i obłudni. To
      rozwieszenie artykulu ze złośliwym dopiskiem i przyniesienie do
      szkoły, to po prostu skandaliczne chamstwo. A kto to zrobił? A kto
      urzęduje w kościele i szkole? Dwóch wikarych i to z pewnością ich
      sprawka. Nikogo się nie boją, bo wujek biskup!!! Zastraszają ludzi
      od najmłodszych lat, nic dziwnego, że ludzie potem nie mają własnego
      zdania, przecież boją się ognia piekielnego... Nieszczęśnicy!
      • bemo-wiak Re:lipa 20.03.09, 21:00
        Chyba przeholowałeś w tym uogólnianiu.A może wziąłeś tez swoją postawe pod
        uwagę.Może też jesteś fanatykiem.I chyba tak naprawde to problem nie polega na
        hałasie tylko na podkreslaniu swojej niezależności.Wielokrotnie w tej sprawie
        był podnoszony wątek dogadania się.Czy ktoś wogóle zaproponował (prócz 8z7)
        lokalizację w innym miejscu dzwonnicy?Pomijam tu już fakt wybrania sobie takiej
        lokalizacji do zamieszkania:)Ech,ludzie-bez wyobraźni kupowaliście czy
        co????Może po pijaku?Dzisiaj przeszkadza wam bliskość dzwonów a jutro co? Ratusz
        za blisko??? Autobusów za dużo???Co do Koła to powiem tak:swego czasu powstała
        tam spółdzielnia mieszkaniowa która wybudowała mieszkania tuż przy planowanej
        trasie AK.I mimo że wszyscy wiedzieli że trasa kiedyś powstanie to wszsycy też
        argumentowali że oprotestuje się i jej nie będzie.A trasa tak powstała a obecni
        członkowie tej SM mieszkają w "atrakcyjnym" miejscu.
        • Gość: mieszkaniec okolic Re:lipa IP: *.aster.pl 20.03.09, 22:02
          znowu to samo ;P
          kto kupujac mieszkanie odwiedza okolice o 6.30, zeby przekonac sie
          ze ksiadz wali w dzwon bez opamietania?
          kto wie z wyprzedzeniem paroletnim, ze spali sie kosciol i w zamian
          powstanie kaplica walaca z glosnikow po oknach co niedziela?
          przemysl te dwa pytania i sam sobie odpowiedz ;P mozesz tez swoje
          przemyslenia przytoczyc na forum, z pozytkiem dla mojej klawiatury,
          bo ile razy mozna tlumaczyc to samo ;P
          • bemo-wiak Re:lipa 21.03.09, 14:49
            Gość portalu: mieszkaniec okolic napisał(a):

> znowu to samo ;P
            > kto kupujac mieszkanie odwiedza okolice o 6.30, zeby przekonac sie
            > ze ksiadz wali w dzwon bez opamietania?

Nie trzeba dużej wyobraźni aby takie rzeczy przewidzieć:)
            Kiedy ja kupowałem swoje M nad Bemowem nie przelatywał ani jeden samolot,teraz
            zapełnienie pasa startowego jest tak duże że czasami przelatuje nad naszymi
            dachami kilkadziesiąt samolotów dziennie i wieczorami przy otwartych oknach nie
            sposób obejrzeć jakiś program.Nie ukrywam że mi to przeszkadza ale....mieszkam w
            dużym mieście i niestety trzeba mieć wzgląd na to.
            • Gość: jacek jednym slowem jedna bzdura uzasadnia druga bzdure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.09, 19:08
              ani lotnisko ani bezmyslne dzwonienie niczego do miasta nie wnosza

• bemo-wiak Re: jednym slowem jedna bzdura uzasadnia druga bz 23.03.09, 09:26
                Gość portalu: jacek napisał(a):

> ani lotnisko ani bezmyslne dzwonienie niczego do miasta nie wnosza

...ale muszą razem współistnieć.Zawsze,
                w każdej grupie społecznej znajdzie się człowiek lub grupa ludzi którym coś u
                innych przeszkadza dlatego powinniśmy rozwazać co nam się bardziej opłaca.Kupić
                taniej przy dzwonnicy lub przy ruchliwej ulicy albo przy lotnisku czy mieć
                spokój i ciszę ale płacąc drożej za m2 np.w Wilanowie.A i tam nie ma gwarancji
                że sąsiad na sasiednim balkonie nie wystawi o 7 rano radia .....z audycjami
                Maryjnymi:)
                • Gość: jacek jednym slowem jedna bzdura uzasadnia druga bzdure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 20:05
                  nie ma potrzeby na istnienie bezmyslnego dzwonienia i lotniska w
                  miescie

to sa dwie anachroniczne bzdury i udreka dla miasta

• stop-idiotom heh,pewnie pole pełne buraków byś chciał. 24.03.09, 12:13
                    • Gość: jacek nikt nie chce burakow takich jak ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 19:56
                      i co maja te twoje buraki do miasta ????
                  • stop-idiotom Re:jacek-potrzebujesz przestrzeni. 25.03.09, 07:22

> nie ma potrzeby na istnienie bezmyslnego dzwonienia i lotniska w
                    > miescie
                    >
                    > to sa dwie anachroniczne bzdury i udreka dla miasta
                    >

Więc pewnie żeby nie było udręki dla Ciebie wolałbyś buraczane pole i
                    ....konikiem,konikiem.....ale i nawóz koński byłby uciążliwy.
                    • Gość: jacek przetrzeni tworczej - teatrow, muzeow, bibliotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:36
                      miejsc do wymiany mysli i dyskusji a tkaze do pracy i realizacji
                      swoich marzen

przestrzen - typu las i pole potrzebuje w weekendy i w czasie wakacji

buraki takie jak ty potrzebuja tylko metra szesciennego gleby i
                      troche deszczu - to tez jakas przestrzen
                      • bemo-wiak Re: przetrzeni tworczej - teatrow, muzeow, biblio 26.03.09, 08:14

> miejsc do wymiany mysli i dyskusji a tkaze do pracy i realizacji
                        > swoich marzen
                        >

A skąd pewność że ludzie którzy będą podążać do tych teatrów i bibliotek nie
                        będą następną uciążliwością dla kolejnych mieszkańców?:) Piszę o tym w
                        nawiązaniu do mojego poprzedniego postu: W MIEŚCIE NAJWAŻNIEJSZA JEST INTEGRACJA
                        Z OTOCZENIEM I ...TRAFNY WYBÓR DO ZAMIESZKANIA.
                        • Gość: jacek przetrzeni tworczej - teatrow, muzeow, biblioteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:24
                          miasto jest zaprzeczeniem integracji z otoczeniem - inaczej by bylo
                          puszcza i chatka lesniczego

miasto samo w sobie stanowi otoczenie i dla pelnego rozwoju odrzuca
                          skrepownia otoczeniem

jesli przeszkadza lotnisko - zamyka sie je i buduje nowe - vide Hong
                          Kong, Ateny czy Berlin

jesli przeszkadzaja tiry - buduje sie dl aich obwodnice poza miastem

poza miasto trafia przemysl - wyrosly z miejskich warszatow
                          rzemieslniczych

kiedys zycie robotnikow regulowaly dzwony, potem syreny fabryczne -
                          dzis ludzi stac na zegarki - a mieszczanie nie musza wstawac o 6 ani
                          o 6.30 - bo nie chodza tez spac "z kurami"

nie ma bardziej trafnego wyboru miejsca zamieszkania niz miasto - i
                          to miasto musi zapewnic mozliwego miejskiego trybu zycia - proby
                          zawracania rzeki kijkiem koncza sie kleska dla miasta - bo
                          niezadowolnony mieszczuch znajdze sobie po prostu inne miasto i nie
                          bedzie to Amman, Kair czy Tanger - ale Nowy York, Londyn lub
                          Singapur
                          • bemo-wiak Chyba się trochę zapuściłeś nie w te dróżki. 27.03.09, 09:41
                            W poprzednim wpisie pisałem o tym że zawsze będzie komuś coś
                            przeszkadzało.Jednemu dzwony drugiemu śmieciarka trzeciemu nocne autobusy.I nie
                            biorę tu w obronę nikogo.Wskazuję tylko że w mieście należy szanować prawa
                            innych.Czy ktoś wpadł na pomysł zmierzenia hałasu wytwarzanego przez owe
                            dzwony?A może dźwięk jest tak wysoki że policja nałoży odpowiedni mandat na
                            "dzwonnika" i nakaże zamknięcie tej dzwonnicy.
                            • Gość: jacek policja ? ksiedzu ? zeby zaczal wyzywac do esbekow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 16:29
                              naiwny jestes

dzowny genereja halas szkodliwy dla zdrowia - taki jest ich cel ze
                              maja budzic

www.telegraaf.nl/binnenland/3577196/__Pastoor_luidt_toch_om_07.15_uur__.html?p=29,1

tu jest mowa o ksiedzu, ktory dzwoni 0 7.15 - zamiast dopiero o 7.30
                              jak pozwalaja przepisy porzadkowe miasta

• Gość: gość Re: Chyba się trochę zapuściłeś nie w te dróżki. IP: *.acn.waw.pl 27.03.09, 22:19
                              Więc, zmierz i donieś gdzie trzeba.
    • klemenko Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 24.03.09, 12:48
      Ja bojkotuję wszystkie kościoły. Tego konkretnego nie będę w żaden
      sposób wyróżniał.
      • rebbus Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 26.03.09, 14:56
        Przykro patrzeć jaką ścieżką podąża ten który powinien innym swoim postępowaniem
        dawać przykład:(
        • Gość: Humanista Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.acn.waw.pl 30.03.09, 00:08
          Ja od ponad dziesięciu lat zbojkotowałem wszystkie kościoły i z
          radocią patrzę jak takich jak ja jest coraz więcej! TYlko patrzeć
          jakpolitycy to zrozumieją i przestaną rozdawać majątek publiczny
          klechom i przestaną im włazić w du.ę!! Kiedyś były tylko kościół i
          ambona teraz jest tv, interenet i ludzie sami otwierają oczy! NIe
          zamierzam aby pan przebrany w śmieszną sukienkę obiecywał mi za kasę
          wieczność, a sobie fundował raj na ziemi!
          • osiem_z_siedmiu Re:Hu....ista? 30.03.09, 17:43
            Bardziej pasowałoby C przed H i nie kończyć na ista tylko UJ:) Co,zapomniało się
            jak na polu buraczanym dla klechy buraki kopałeś ?
            • Gość: Humanista Re:Hu....ista? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 21:00
              Nie pamiętam, ale pamiętam jak mi dziadek opowiadał, jak po takich
              co kopali buraki swoim pasterzom, na konia wsiadał :-) A swoją drogą
              to na moje, jak i wielu podobnie myślących ludzi opinie, sami sobie
              zapracowali. Gdy tylko dorwali się do władzy zatracili swoje cnoty i
              przekonania dla nowego "boga" mamony i władzy... Bez odbioru bo ta
              dyskusja nie ma dalszego sensu, zwłaszcza jak padają obraźliwe
              epitety ze strony osiem_z_siedmiu... Czyźby to taka nowa forma
              prowadzenia dialogu? Tak uczą pasterze swoje owieczki? I proszę nie
              odpowiadaj - tylko przemyśl...
              • osiem_z_siedmiu Re:Hu....ista?A może nawiedzony pisiorek? 02.04.09, 21:27
                Nie pamiętam, ale pamiętam jak mi dziadek opowiadał.........i dalej w tym stylu
                który mówi sam za siebie:) Trzeba było się koleś uczyć dalej gramatyki...........
    • Gość: gość Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: 193.109.123.* 03.04.09, 16:41
      bemovviak, żałosny jesteś. Zacietrzewiony, mały człowieczek. Żenada.
      Ja akurat mam mieszkanie w bloku naprzeciwko kościoła, dżwięk
      dzwonów wcale nie jest uciążliwy. Jak ktoś szuka kija, to go na
      pewno znajdzie.
      • Gość: jacek bemowiak ma racje - ten problem wystepuje w wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 21:10
        krajach UE - tam sie ludzie nie boja powiedziec, ze szkodliwy i
        uciazliwy halas jest szkodliwy i uciazliwy

tylko polscy ciemnogrodzianie w obawie przed wyjsciem na jaw swoich
        podlych grzeszkow potrzebuja stalego rozgrzeszenia i rozmodlonej
        geby by moc dalej kombinowac po swojemu lamiac po kolej wszystkie 9
        przykazan
        • magic3 Re: bemowiak ma racje - ten problem wystepuje w w 05.04.09, 12:07
          No cóż, w Warszawce jest wielu komuchów, dzieci i wnuków komuchów, którzy tu
          przybyli po wojnie z zatęchłej prowincji. Lubią się natomiast tłoczyć w centrach
          handlowych i zakłócać spokój imprezami na otwartym powietrzu. O Bemowie nie
          wspomnę- mateczniku peerelowskich żołdaków.
          • Gość: jacek komuny nie ma od 20 lat - czas na wybudzenie - z k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 19:01
            z komuna trzeba bylo walczyc - jak grozilo za to wiezienie

teraz to kazdy odwazny - tylko 20 lat temu jakos pusto bylo
          • Gość: wąglik Re: bemowiak ma racje - ten problem wystepuje w w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 15:01
            czytanie tego forum to uczta intelektualna
    • Gość: ~ Przenieść megafony na niedaleki Media Markt IP: *.cdma.centertel.pl 06.04.09, 16:20
      i przeprogramować tak aby zamiast odgłosu dzwonów emitowały słowo " Promocja ,
      Promocja ! " i zobaczycie jak bydło będzie zap.. o 6:30 rano ! .
      • osiem_z_siedmiu Re:Głośniej w te dzwony-promocja,promoooocjaaaaaaa 07.04.09, 08:20
        Przecież jeśli wsłuchacie się z uwielbieniem w te dzwony to usłyszycie właśnie -
        prommmooooocjaaaaaaaaaa..........

Mnie tam wcale nie przeszkadzają.Gorzej chyba jest jak te trzy kmiotki które
        niedawno się sprowadziły odpalają swoje motorki i przegazówkę robią albo jak po
        służbie (tak,tak - chłopaki służą) ok.2 w nocy podjeżdżają jeszcze w dodatku
        nieraz nachlani.I tu chyba jest ten konflikt interesów.Może to tym "psom"
        przeszkadza wielebny waleniem w dzwony bo ryje mają pieski opuchnięte z niewyspania.
    • 0ffka Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 07.04.09, 09:38
      Nie rozumiem tego księdza.
      Czemu nie ustawił tych dzwonów do szkoły, albo od ul. Górczewskiej?
      Czemu sam stara się o konflikt z mieszkańcami tego bloku?
      Wstyd!
      Złośliwy, małostkowy człowieczek :(
      • osiem_z_siedmiu Re:Offka 07.04.09, 11:31
        Być może jest jaki jest ale dlaczego zaraz złośliwy.Czy "psy" które mieszkają w
        moim bloku tez są złośliwe bo głośno się zachowują?
        • 0ffka Re:Offka 07.04.09, 12:51
          osiem_z_siedmiu napisała:

> Czy "psy" które mieszkają w
          > moim bloku tez są złośliwe bo głośno się zachowują?

Brzydko postępujesz, porównując człowieka do psa.

• Gość: ja Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: 193.201.36.* 07.04.09, 12:22
        Przecież dzwonnica z tym dzwonem stoi od strony ulicy Górczewskiej.

Kiedy przyczytałem pierwszy post w tym wątku to zastanowiłem się czy
        nie napisał tego może Jan Rem lub ktoś z tego środowiska...
        • 0ffka Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 07.04.09, 12:53
          Na Starym Mieście nie przeszkalają dzwony kościelne mieszkańcom a nawet są miłe
          dla ucha! Dlaczego tutaj tak nie może być?
          • Gość: oh_jolka Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.cdma.centertel.pl 07.04.09, 22:12
            Na Starym Mieście mieszka inteligencja i starzy Warszawiacy a na blokowisku
            mieszka sierść z prowincji z kredytem w Millennium i dombanku na łbach i te łby
            ich bolą.
            • Gość: ja Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: 89.108.241.* 07.04.09, 23:06
              Akurat sprawa rozpoczęła się od jakichś ludzi niemłodych (nawet było
              ich zdjęcie w artykule w koszernej). Ale tak czy siak akcja wygląda
              na organizowaną przez bojówki faktów i mitów...

p.s.
              jak działa internet po CDMA w Centku?
              • Gość: katolik Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.acn.waw.pl 08.04.09, 01:04
                Hmm 'Fakty i Mity" odsłania niewygodne fakty z życia tych
                nieuczciwych naszych pasterzy, a gdyby nieprawdę pisali, dawno by
                się procesem skończyło, a jak na razie z mojej wiedzy wszystkie
                wygrali... Nie bójmy sę prawdy, jak źle robią to ktoś musi rozliczyć
                księży, bo sami to wszystko pod dywan zamiatają, złodziejstwa,
                pedofilie, wyłudzenia od państwa nieruchomości i pieniędzy i inne
                przestępsta... A co do dzwonów to przychylam się do zdania
                walczących o ciszę jeżeli ksiądz przesadza. Pzdr
                • Gość: ja Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: 89.108.219.* 08.04.09, 20:01
                  what?? fim to szmatławiec gorszy niż fakt czy se. rozumiem, że
                  trafia na podatny grunt ludzi z definicji antykrelykarnych a nie
                  ludzi nie posiadających jakiegokolwiek stosunku emocjonalnego do
                  instytucji kościelnej...
                  w wypowiedziach w tym wątku widać głównie wypowiedzi głównie
                  wojujacych ideologów, szczególnie mam na myśli incjatora wątku...
            • Gość: inka Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 14:41
              Ciekawe skąd paniusia pochodzi???
            • osiem_z_siedmiu Dlaczego frajerstwo na motorkach hałasuje? 09.04.09, 12:22
              Bo chce zagłuszyć swoje mętne psie myśli o ratach kredytu:)
              • Gość: jacek jada na msze motocyklowa - ksiadz pokropi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 07:01
                i juz mozna smigac dwie stwoki na tylnym kole
                • Gość: jacek jada na msze motocyklowa - ksiadz pokropi - uzup. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 23:31
                  Chcą przeżyć

Choć kontrowersyjne hasła dzielą środowisko motocyklowe - to
                  właśnie, o własne, bezpieczeństwo modlili się rozpoczynając sezon w
                  Krakowie, Bochni, Mnikowie czy ostatnio na Jasnej Górze. - Modlę się
                  w intencji wszystkich motocyklistów, żeby przeżyli do następnego
                  roku. To jest najważniejsze - mówi Sebastian siadając na swojego
                  Intrudera. - Chcemy ten rok przejeździć bezpiecznie. Po to
                  przyjechaliśmy na tę mszę - dodaje jego kolega ze Śląska.

TOK FM
    • Gość: lipa Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! IP: *.aster.pl 13.04.09, 10:34
      Ale nam tu halasliwe pieklo proboszcz urzadza od wielkiego czwartku!!!
      Dzwon i glosniki na caly regulator od rana do wieczora!!!
      Lazenie i spiewanie pod oknami!!!
      Wyja jak opetani!!!
      Do bojkotu tej parafii raczej nie dojdzie, proboszcz ma zbyt wielu
      zaslepionych zwolennikow, tysiace ich lazilo w sobote ze
      swieconkami...
      • omar_1 Zaślepieni?? 13.04.09, 10:46
        Chyba durne porównanie.Lepiej chyba ze święconką niż z butlą piwa tak jak
        wy-komunistyczne wypierdki.
        • Gość: jacek ciekawe czemu sanepid nie zakaze tych sredniowiecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 11:17
          sredniowiecznych praktyk

"swiecona" woda - czyli skazona bakteriami i glonami substancja -
          ktora sie kropi zywnosc - ma prawie cala dobe na skazenie - na
          szczescie symbolicznych porcji zywnosci

a ludzie sie dziwia ze hipermarkety, czy constar odswiezaja zywnosc -
          po co sie wysilac dla ciemnoty ?
      • 0ffka Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 13.04.09, 13:29
        Gość portalu: lipa napisał(a):
        > Do bojkotu tej parafii raczej nie dojdzie, proboszcz ma zbyt wielu
        > zaslepionych zwolennikow, tysiace ich lazilo w sobote ze
        > swieconkami...

Dla tej ludności to jedyna rozrywka "wyższych lotów", jaką znają, dlatego jej
        sobie nie odpuszczą.
        Mogą tutaj pokazać jacy z nich świętobliwy osobnicy.
        • grazka58 Re: Bojkotujcie kościół św. Łukasza Ewangelisty!! 13.04.09, 22:00
          Droga Offko nie pluj jadem chociaż w Święta Zmartwychwstania Jezusa.
          Nie wierzysz, trudno. Nie wszyscy przyjeli dar wiary. Rozejrzyj się
          do okoła. Czy wszyscy wierzący to głupki, a ateiści to elita
          intelektualna? Jeśli Twoim zdaniem Tak jest, to tylko współczuję.
          • Gość: jacek wedlug wyznawcow prawoslawia to jest zwykly dzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:46
            ten sam Jezus - a potrafi zmartwychwstawac niemal co tydzien

dla kazdego zmartwychwstaje kiedy tylko sie chce
        • omar_1 Re:Offka-biała rasa ci się śni? 14.04.09, 20:32
          0ffka napisała:

dzieciaku czasy twojej rasy minęły 2 lata temu razem z oligarchicznym
          kaczyzmem.Lepperyści też leczy swoje dewiacje a wszechpolacy są w
          odwrocie.Nikogo już nie zastraszycie swoją prawicową gadką.wasze bojówki też nie
          mają czego tu szukać.
          • 0ffka Omar jest dzielną parafianką, czy samym księdzem? 14.04.09, 23:33
            Omar wiec tak działają katolicy, podszywając się pod innych i wciskając im swoje
            fantazje w usta?
            Pokazujesz ile warta jest wasza wiara.
            • omar_1 I tu się mylisz naiwna NimFoManko. 16.04.09, 20:23
              Czy ktoś występujący w obronie katolików MUSI być katolikiem????
              Idiotyczne.Właśnie "biała rasa" - faszyzująca grupa skrajnie prawicowa
              ,działająca od wielu,wielu lat w USA a także.....w Rosji (vide-Żyrinowski) ma w
              swojej doktrynie "że kto nie z nami to przeciw nam".I dlatego idioci potraficie
              zagonić kogoś w róg i szkalujecie,napadacie.Offka ,myślę że już nawet twoi
              Wszechpolacy mają cię gdzieś:) Ich juz nie rajcują ogniska z tobą w tle,oni już
              wyrośli z brunatnych koszul.
              • 0ffka Omar jesteś zwariowanym trollem 17.04.09, 01:52
                Ciekawe co na to twój psychiatra?
                Trollowanie to psychoterapia dla ciebie?
                • omar_1 Re:Offka-biała rasa ci się śni? 17.04.09, 19:16
                  Heh!Niech będzie że jestem trollem,że psychoterapeuta powinien się mną zająć!
                  Czemu mam zaprzeczać,proszę bardzo.Nie zmieni to faktu że TY PiSowsko
                  Wszechpolska CoFFkO nie zbijesz już kapitału na podjątrzaniu do nienawiści
                  społecznych.Do czego następnym razem się podłączysz? Zaczniesz może ze swoimi
                  "kolesiami o niebieskich oczkach" nawoływać do nienawiści rasowych?Wy,jesteście
                  z tego znani.
                  • Gość: jacek kogo chcesz osmieszyc tym podszywaniem sie ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:56
                    piszesz kompletne bzdury, calkiem nie na temat - ktore chcesz zeby
                    sie dokleily do omar1

zadnego innego celu twojego trollowania tu nie ma

• omar_1 Nie nadążam,kto pod kogo się podszywa? 18.04.09, 14:04
                      Jeśli uważasz że JA się podszywam to zgłoś adminowi.

Jeśli chodzi o pisanie na temat to wyraźnie podkreśliłem że:
                      -każdy robi to co chce - w granicach prawa;
                      -Coffka jest pisowską aktywistką która wcześniej była aktywistką na sławetnym
                      ognisku w m.Nieporęt na zgrupowaniu Wszechpolaków (środowiska wolnościowe
                      uważają ich za "brunatne koszule" ja nazywam ich "brudnymi stringami") obecnie
                      buntuje garstkę przeciwników kościoła bo proboszcz naraził się tym ludziom tym
                      że zakazał im kolportować swoje gazetki ultra-prawicowe.
                      • Gość: jacek ty sie podszywasz pod omara - piszesz bzdury nie n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 15:50
                        na temat

niczego nie wnosisz - oprocz steku bzdur i kocopolow - ktore maja
                        sie przylepic po omara
                        • omar_1 Droga Coffko,pisz pod swoim stałym nickiem. 18.04.09, 16:16
                          A po następne: też mogę napisać że podszywasz się pod kogoś.Piszesz bzdury aby
                          odciągnąć uwagę od istotnej sprawy dzwonów z kościoła.
                          • Gość: jacek sam dowiodles, ze nie wiesz kto to jest coffka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 07:31
                            i zasmiecasz forum bzdurnymi tekstami

• stop-idiotom Nie sadzę aby omar_1 pisał bzdury.Wręcz przeciwnie 18.04.09, 16:49
                      Znam gościa i wiem ze pisze dobrze.Nie jest jakimś tam zachlastanym krzyżami
                      katolem ale....ceni sobie wolność także pod postacią obrony wiary.Widocznie
                      napisał trochę prawdy o was bo zaczynacie pierdoły wypisywać nt.podszywania.Ja
                      też się pod kogoś podszywam?
                      • Gość: mieszkaniec okolic Re: Nie sadzę aby omar_1 pisał bzdury.Wręcz przec IP: *.aster.pl 19.04.09, 04:20
                        czy przez obrone prawa do wyznawania wiary, rozumiesz walke o
                        walacy co rano dzwon, ktorego dzwieku nikt z walczacych o to prawo
                        nie slyszy. pytam sie o to za kazdym razem i nie slysze odpowiedzi,
                        niech ktos mi wytlumaczy, co i komu daje bijacy o 6.30 dzwon, jezeli
                        zwyczajnie go nie slyszy? halo, powtarzam raz jeszcze, nie slyszy,
                        bo mieszka zasloniety naszymi blokami w swoim wyciszonym lokum. co
                        komu daja glosniki odpalone na pelny regulator co niedziela po
                        godzinie 20, jezeli pod kosciolem nie ma zywej duszy? halo,
                        powtarzam raz jeszcze, nie ma tam zupelnie nikogo. czy to nie jest
                        zwyczajowa walka o jak najzwyklejsze sku...stwo, a nie zadne prawo
                        do wyznawania wiary? co i komu chce udowodnic Pan proboszcz, ze jest
                        gora? tak musze mu przyznac, jest gora, jest jedna wielka gora
                        siu...sow, jego napierdzielajacy co rano ponad siedemdziesiat razy
                        dzwon zmusil mnie do tego, zeby pomyslec o przeprowadzce. jednak
                        nikt nie daje mi ceny, za ktora moglbym kupic mieszkanie o podobnej
                        wielkosci, chocby w zwyczajnym wielkoplytowcu. czy do kogos z
                        ewentualnych poszkodowanych niebijacym dzwonem, jak i
                        nienapierdzielajacymi glosnikami to dociera? niech ktos mi odpowie,
                        czemu ta druga strona jest tak uparta w utrzymaniu obecnego stanu
                        rzeczy? moze jak wszystkim trzymajacym strone Pana ksiedza, tak
                        potrzeba milych wrazen, to ja chetnie sie zamienie z ktorym z was na
                        mieszkanko cichsze o podobnej powierzchni w glebi gorc, gratis
                        doloze miejsce w garazu. sa chetni cwaniacy, upsss...obroncy wiary?
                        p.s. tak, slysze smieciarke zabierajaca o 7 zawartosc pojemnikow,
                        ale tylko dlatego ze jakis smutny fi...t obudzil mnie pol godziny
                        wczesniej.
                        • Gość: jacek dzwon to symbol wladzy - krzyz tez czyms takim sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 07:38
                          staje

nastawiaja krzyzy, nawieszaja dzwnow (obok oczywiscie stacje bazowe
                          GSM - np. na wiezy kosciola na Popularnej umocowano trzy stacje
                          bazowe GSM - co dowodzi ze kosciol istnieje po to by zarabial
                          mozliwie duza kase) im wieksza wladza - tym wieksza kasa

jasny przekaz - po pozarze w Kamieniu tamtejszy proboszcze
                          stwierdzil - "to trzeba postawic krzyz !" - nie - "pomozemy
                          pogorzelcom, zbudujemy im nowy dom" - zbudujemy nowy krzyz

niewazne, ze zyjacy w biedzie i umierajacym w pozarze zaden bog w
                          niczym nie pomogl

krzyz to wladza, a wladza to kasa
                          • bemo-wiak Chyba kolego jaku przesadziłeś ! 19.04.09, 13:07
                            Proszę kategorycznie nie mieszać tragicznej śmierci w ogniu w KamieniuPomorskim
                            do lokalnych rozgrywek w Warszawie!!! Robi Pan z tego farsę!
                            • Gość: jacek tragedia w Kamieniu byla zaprogramowana w tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 14:28
                              spoleczenstwie pelnym frazesow i hipokryzji - nie jest to zreszta
                              pierwsza, ani ostatnia tego typu tragedia - w ktorym problemy
                              spoleczne rozwiazuje sie woda swiecona i modlitwa - a samorzady nie
                              maja srodkow na dzialanie, poniewaz oddaja potezne majatki kosciolowi

to nie jest te wylacznie lokalna rozgrywka w Warszawie - to jest
                              walka o wyzwolenie sie spod dominacji instytucji zerujacej na
                              spoleczenstwie

to jest walka o powstrzymywane od dziesiatkow lat Oswiecenie -
                              najpierw zabory, potem okupacja i komunizm - i w ten sposob trwa
                              dominacja religijna nad rozumem - bo nikt o tym nie przypomina

narod nigdy nie mogl wybic sie na wolnosc - ten czas nadszedl

• bemo-wiak Ciekawe-ja analogii nie dostrzegam. 19.04.09, 16:08
                                Ale być może Ty widzisz to inaczej.Zapytam się przeto w tym miejscu ciebie:
                                -jak postrzegasz oddawanie domów,kamienic,fabryk itp.prawowitym właścicielom
                                którzy w czasie II WŚ uciekli przed faszystami lub komunistyczną władzą nie
                                interesując się zanadto swoimi nieruchomościami które w przeważającej części
                                zostały zniszczone przez zawieruchę wojenną,następnie odbudowane już przez
                                władze komunistyczne i ......po 50 z górą latach zostają oddawane prawowitym
                                właścicielom.Proszę ustosunkuj się do tego.Pzdr.
                                • Gość: jacek dajesz trudny wybor - odra czy cholera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 18:51
                                  czy lepsze jest rozdawnictwo wobec beneficjentom kwaterunku,
                                  umozliwiajac im wykupienie mieszkan za ulamek wartosci czy wobec
                                  bylych wlascicieli (czesto zadluzonych hipotecznie) - ja niestety za
                                  wlasne miejsce do mieszkania musialem zaplacic z wlasnej kieszeni -
                                  wiec jestem przeciwny wszelkiemu rozdawnictwu - tylko jakie to ma
                                  znaczenie - moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy, z reguly zapadaja
                                  tu wyroki sadowe

skainad wielu moich znajomych przez lata tulalo sie po wynajetych
                                  mieszkaniach - bo w ich domach (nie kamienicach) mieszkali lokatorzy
                                  kwaterunkowi - za ktorych musieli przez lata placic za media i
                                  remonty

jak pokazal ostatnio przyklad Poznania - gdzie kosciol odzyskal
                                  budynek szkolny - mimo, ze byl on zadluzony na 70% wartosci w 1939
                                  roku, trudno teraz odmowic tego prawa innym dawnym wlascicielom

polecam jednak zapoznanie sie z 'dorobkiem' komisji pazernosci
                                  majatkowej kosciola - szybka sciezka reprywatyzacji doprowadzila do
                                  paralizu ekonomicznego wielu gmin w Polsce - na przekretach
                                  majatkowych kosciol pozyskal dziesiatki milionow wykorzystujac
                                  skandaliczne wyceny - tylko z jednej zajezdni w Piasecznie kosciol
                                  pozyskal wystarczajaca kwote by zbudowac dobrej jakosci domy
                                  socjalne na ponad sto rodzin

wszedzie powstaja wielkie koscioly - a Boga mozna wielbic w znacznie
                                  skromniejszych obiektach - za zaoszczedzone srodki mozna pomoc
                                  biedniejszym - a nie czekac az zginie kilkanascie osob w strasznym
                                  pozarze w wielopietrowej budzie uragajacej ludzkiej godnosci

• bemo-wiak Ja też nic nie dostałem darmo!! 19.04.09, 19:40
                                    Więc odpowiedz mi na pytanie:
                                    --jak postrzegasz oddawanie domów,kamienic,fabryk itp.prawowitym właścicielom
                                    którzy w czasie II WŚ uciekli przed faszystami lub komunistyczną władzą nie
                                    interesując się zanadto swoimi nieruchomościami które w przeważającej części
                                    zostały zniszczone przez zawieruchę wojenną,następnie odbudowane już przez
                                    władze komunistyczne i ......po 50 z górą latach zostają oddawane prawowitym
                                    właścicielom.Proszę ustosunkuj się do tego.Pzdr.
                                    • Gość: jacek juz ci odpowiedzialem - mimo ze nie mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 07:24
                                      takiego obowiazku, a pytanie splaszcza i upraszcza duzo bardziej
                                      skomplikowany problem

wiele kamienic w Warszawie zostalo wyburzonych mimo dobrego stanu -
                                      a place pozostaja niezabudowane - te place tez nie wracaja do
                                      wlascicieli, wiele kamienic zostalo odbudowanych przez wlascicieli -
                                      ale mieszkania zostaly sprzedane lokatorom z kwaterunku za grosze

uparles sie przy jednym wariancie - a ten wariant nie byl jedyny -
                                      nie byl nawet dominujacy i kazda sprawa jest inna

i co to ma wspolnego z tematem dzwonow - oprocz tego ze kosciol
                                      odzyskuje obiekty lub dostaje obiekty zamienne - mimo ze ani tego
                                      nie potrzebuje, bo nie porowadzi juz szkol ani szpitali, a czesc
                                      obiektow utracil 100 lat temu, a wiele z tych obiektow tez byla
                                      odbudowana po zniszczeniach wojennych - w sposob uprzywilejowany
                                      wobec innych grup
                                      • ojciec_dyktator1 Migasz się od odpowiedzi na proste pytanie. 20.04.09, 11:49
                                        W pytaniu bemo-wiaka zawarte są wartości które przestrzegają kraje o wysokim
                                        stopniu demokracji.Jest to PRAWO WŁASNOŚCI.I o to on ciebie
                                        pyta.Twierdzisz że kościołowi odddano.....oddano jego własność.I czy rządzi PO
                                        czy PIS czy komuchy te prawo od 1989 jest przestrzegane.
                                        Po następne - spłaszczasz sam problem dzwonów kościelnych.Tylko tobie i kilku
                                        innym osobom one przeszkadzają!!!

Mieszasz wartości konsumpcjonizmu z wartościami moralnymi.Wypisujesz brednie
                                        nt.świateł przy Kasprzaka
                                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=94188564&a=94219761 oskarżając
                                        (znowu) wiernych tamtejszej parafii o o wymuszeniu ich na ZDMie.Masz jakieś
                                        uprzedzenia do kościoła i jest to TWOJĄ sprawą.I pamiętaj o zasadzie
                                        odwrotności-ty masz coś przeciwko kościołowi i nie dziw się że ....wierni
                                        kościoła mają coś przeciwko takim ludziom jak ty.
                                        • Gość: jacek jesli ktos mowi o swietym prawie wlasnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 20:44
                                          to otwiera mi sie noz w kieszeni

przypomnijmy - w czasiue zaborow funkcjonowaly trzy systemy prawne -
                                          rowniez w odniesieniu do ksiag wieczystych

wspolne bylo konfiskowanie przez zaborcow majatkow uczestnikow
                                          powstan, majatkow koscielnych itp

po odzyskaniu niepodleglosci miala miejsce reforma rolna (powtorzona
                                          w 1945 na wieksza skale), kilka krachow finansowych doprowadzajacych
                                          do ruiny wielu wlascicieli lub do ogromnego zadluzenia hipotek

rok 1945 dodal do listy problemow - mienie zabuzanskie, konfiskate
                                          mienia poniemieckiego (miedzy innymi browar w Zywcu odebrany
                                          Habsburgom za obrone polskiosci przez Niemcow do dzis nie zostal
                                          oddany spadkobiercow), odbudowe zniszczonych budynkow, zmiane ukladu
                                          ulic, dzialek, industrializacje kosztem wlascicieli, komunalizacje
                                          nieruchomosci warszawskich, nacjonalizacje, przejmowanie za domiary
                                          itp

jesli ktos uwaza, podstawowym zadaniem odradzajacej sie demokracji i
                                          dobuduwujacego sie biednego panstwa jest naprawienie wszelkich
                                          prawdziwych i domniemanych bledow i krzywd - w imie 'swietego prawa
                                          wlasnosci' - kosztem innych - to nie mam zamiaru go z bledu
                                          wyprowadzac - inni go ocenia tak jak na to zasluguje

bowiem myli sie w wielu innych sprawach - nawet mylac posty w watku
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=94188564&a=94233221
                                          kosciol w sposob pazerny i lupiezczy uwlaszcza sie na nie swoim
                                          majatku - przynoszac wstyd i zgorszenie

jesli za 'wierni kosciola' maja cos przeciwko mnie oznacza tyle ze
                                          nigdy nie mieli nic wspolnego z Jezusem - nie znaja bowiem nawet
                                          ewangelii

• doriana88 Re: do bemowiaka 20.04.09, 18:46
                          No i przecież śmieciarki nie jeżdżą w niedziele, a dzwon budzi
                          mieszkańców codziennie!!! Proboszcz może sobie pozwolić na takie
                          nieludzkie postępowanie, bo ma poparcie "tysięcy" wiernych (którzy
                          dzwonów w ogóle nie słyszą). Moim zdaniem powinno być przeprowadzone
                          referendum wśród mieszkańców tych bloków, gdzie dzwon jest
                          najbardziej uciążliwy, bo sprawa dotyczy tylko ich. Tych, który
                          mieszkają dalej, nie powinno to obchodzić, bo jest im wszystko
                          jedno, a proboszcza popierają, bo tak im kazał ma mszy!

• bemo-wiak Re:doriana 21.04.09, 10:18
                            OK!Niech będzie referendum inni zażądają referendum ws.Lidla,jeszcze inni
                            ws.ruchu ulicznego po 22.00 i do czego dojdziemy ???

Podnoszę w swoich wpisach sprawę świadomego wyboru miejsca zamieszkania.Przecież
                            kiedy kupowaliście mieszkania swoje to widzieliście kościół,słyszeliście
                            hałasujące motocykle i czuliście smród spalin,jakoś do Was nie docierało że z
                            czasem niedogodności one będą jeszcze bardziej uciążliwe więc teraz nie rozumiem
                            problemu!!! A śmieciarki wywożą także w niedzielę nieczystości:)
                          • osiem_z_siedmiu Re: do bemowiaka 21.04.09, 11:52
                            Mnie te dzwony nie przeszkadzają ale tak jak pisze przedmówca zawsze znajdzie
                            się ktoś komu coś przeszkadza-jego prawo.

Mi na przykład przeszkadzaja śmieci wystawiane przed drzwiami u ludzi którzy
                            niby-są prozachodniego stylu chowani.....chyba w szafce.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka