summer4j 31.10.05, 08:54 czy też odradzacie? Nigdy niczego nie kupiłam tam, ale patrzę że np. odtwarzacze mp3 są tam nieco tańsze niż w sklepie.... sama nie wiem, czy to się opłaca tak naprawdę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elmek Re: cz polecacie zakupy na allegro 31.10.05, 14:36 To wszystko zależy jakie kryteria przyjąć jeśli mówimy o opłacalności. Mimo, że internetowi sprzedawcy mają ceny niższe (pomijając nieistotne zazwyczaj koszty przesyłki) to ja sprzęt elektroniczny wolę kupować w sklepie w miejscu zamieszkania (Poznań) - w przypadku awarii i napraw gwarancyjnych mam wszystko na miejscu i unikam stresów związanych z wysyłaniem i dłuższym oczekiwaniem. Poza tym zawsze moge najpierw sprawdzić sprzęt i porównać z innymi modelami co w wirtualnym świecie jest utrudnione. Z kolei znajomy kupił ostatnio, co prawda nie przez Allegro, ale w internetowym sklepie zmywarkę i zapłacił ponad 500zł mniej niż w sklepach życzą sobie za taki sam model! Ocena opłacalności jest kwestią indywidualną. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
jola_wroc Re: cz polecacie zakupy na allegro 04.11.05, 17:39 ja kupuje ale rzeczy tanie do 50 zl drozsze bym sie bala nigdy nie wiadomo czy nie trafisz na oszusta. Al np moj brat sprzedal przez allegro aparat za ok 3000zl. Odpowiedz Link
ww_gosia Re: cz polecacie zakupy na allegro 02.12.05, 15:05 Ja kupiłam mężowi radioodtwarzacz samochodowy, ale z odbiorem osobistym i sapłata na miejscu- i od razu z montażem ;-) Odpowiedz Link
konopielka80 Re: cz polecacie zakupy na allegro 02.12.05, 17:51 Polecam zakupy ale przede wszystkim u osób z pozytywami, poza tym dobrze jest wyszukiwać sprzedawców z miasta w którym mieszkasz, wtedy zanim wręczysz pieniądze , możesz obejrzeć zakupowany przedmiot. Nie polecam zakupu rzeczy bardzo drogich, bo jak wtedy będzie coś nie tak, to szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link
oooo Re: cz polecacie zakupy na allegro 25.12.05, 00:36 eg mnie mozna sobie pozwolic na kupowanie przez internet takich rzeczy jak ciuchy ( nie zawsze trafisz z rozmiarem co rpawda..) czy ksiazki - t.j. rzeczy niezbyt kosztownych - podchodzilam kilka razy do zakupu odtwarzacza mp3, ale nie moglam sie zdecydowac, bo to juz troszke wiekszy wydatek, a nie mozesz dotknac, obejrzec, posluchsac- zanim kupisz - wiec tak dlugo grzebalam w sieci w poszukiwaniu informacji, az zawsze znalazlam jakis hak ( np. z ew tym modelu czesto costam sie psuje;)) Tak wiec nie jestem przekoanana do zakupu drogich rzeczy.. Odpowiedz Link
privedetektiv Re: cz polecacie zakupy na allegro 31.12.05, 10:45 a ja uważam , że to własnie drogie rzeczy warto kupowac! tzn. raczej firmowe (choc prawdą jest , że nie zawsze są taniej niz w promocjach sklepowych) niz nie firmowe, których na aukcjach jest sporo,bo te ostatnie bywaja porównywalnej jakości z prefumami za 40 zł:(no chyba , że ktos go juz wczesniej wypróbował i jest to sprzęt godny polecenia. Co do samego ryzyka zakupu można skontaktowac się z kimś kto wcześniej kupował u sprzedawcy i wtedy mamy 99% pewności-może sie na przykład okazac , że mimo negatywów sprawy zawsze sa doprowadzane do końca, a negatywa wystawia jakis niecierpliwy nerwus - przy duzych kwotach zawsze się tak kontaktuje i zdaje to egzamin. NA ALLEGRO KUPIŁEM NOWY(PARAGON) ZEGAREK TIMEXA ZA 280 ZŁ, W APARCIE 430 ZŁ!!! Odpowiedz Link
kiranna Re: cz polecacie zakupy na allegro 31.12.05, 13:11 warto pamietac, ze sprzedajacy bywaja tez kupujacymi i negatywy moga byc odwetowe, niekoniecznie zasluzone, dlatego polecam kliknac w zakladke "negatywne" i samemu wyrobic sobie opinie. ciekawa literatura ;) robie duzo zakupow przez internet, nie tylko na allegro i jak dotad wszystko bylo w porzadku. drogi sprzet jak np. zmywarke, mikrofalowke, aparat foto, kamere kupowalam z odbiorem osobistym, zeby nie bylo niespodzianek. najpierw oczywiscie wybieralam model w normalnym sklepie, wiec wiedzialam czego sie spodziewac. jak na razie od dwoch lat wszystko dziala :) a oszczednosc wzgledem sklepowych zakupow naprawde spora. niektore towary na aukcjach sa w podobnej cenie co sklepowa, a zdarza sie ze i drozej, szczegolnie w dziale dzieciecym, wiec warto najpierw zrobic rozeznanie w cenach na rynku. Odpowiedz Link
clk Re: cz polecacie zakupy na allegro 31.12.05, 12:33 co do odtwarzaczy polecam mp3store . Kupilam od nich odtwarzacz, allegro to filia ich sklepow "normalnych". Nie dosc, ze pewnie, to towar pierwsza klasa, kontakt na biezaco, gwarancje itd. Odpowiedz Link
matsupix Re: cz polecacie zakupy na allegro 31.12.05, 13:25 TAK... tylko trzeba uważać. <p><b>Praktyczna lektura o sprzedawcach i kupcach z ALLEGRO</b></p> Odpowiedz Link
strucla_z_serem oczywiście że TAK:) 31.12.05, 17:51 oczywiście że tak :-) jeśli tylko ma się glowę na karku, inaczej w zwykłym sklepie nawet kupi się szit:-) oczywiście jest pewne ryzyko, że trafisz na jakiegoś, mówiąc krótko, debila, ale .. no właśnie, jest to "ale" w którym zawieram całą swoją wypowiedź allegro jest kul radość z jazdy^^ przyjemność z kupowania, licytowania dostępność towarów i usług o których nawet by się nie pomyślało trzeba się tylko tego kupowania nauczyć pozdrawiam:)) Odpowiedz Link