Dodaj do ulubionych

czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help

01.02.07, 14:11
mam dosc glupie pytanie/Jezeli wystawiam przedmiot za np. 30zl w opcji kup
teraz i od 6 zl go wystawiam, a osiagnie cene przez licytacje 20zl, to czy
moge go nie sprzedac, bo nie dobil do ceny 30 zl?Wydaje mi sie ze nie ale nie
jestem pewna.
Obserwuj wątek
    • patyk.od.zosi Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 16:26
      nie

jesli chcesz sprzedac za te 30 to minimalna wpisz 30
      • laleczka17 Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 16:37
        ale ja nie ustaliłam ceny minimalnej.wpisalam kup teraz za np. 20 zl.i ktos mi
        zalicytowal za 8 zl, bo od 8 zl wystawilam towar z licytacja.Ale mi sie to np.
        nie kalkuluje. I co moge teraz zrobic?moge nie sprzedac towaru bo uwazam ze za
        8 zl to za malo i chce by osiagnal on cene 20 zl, skoro wiem ze nie osiagnie bo
        aukcja sie konczy?Czy musze sprzedac za te 8 zl towar, bo pani X tyle dala i to
        byla jedyna oferta?
        • royalmail Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 16:44
          Czy musze sprzedac za te 8 zl towar, bo pani X tyle dala i to
          >
          > byla jedyna oferta?

Tak, powinnaś ten towar sprzedać teraz za te 8 zł.
          Natomiast nikt Cię do tego nie może zmusić. Najwyżej nie sprzedasz towaru i
          dostaniesz od Pani X słusznego negatywa a od Allegro ostrzeżenie, jeśli Pani X
          się wkurzy i opisze sprawę Allegro.

• laleczka17 Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 16:57
            aha.dzieki, ale to mlo zabawne.no coz. trudno sie mowi.sa inne opcje- nie bede
            o nich pisala tu bo to nielegalne :) ale wiem jak to robia inni.trudno.najwyzej
            stracje prowizje :P
            • kropkacom Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 17:45
              Jak najbardziej powinnaś sfinalizować ta aukcje. To nie kupujący się pomylił ale
              Ty popełniłaś błąd. W dorosłym świecie trzeba brać odpowiedzialność za swoją
              niewiedzę. Może to nazbyt moralizatorskie jak na to forum ale oby mniej takich
              allegrowiczów jak Ty.
              • laleczka17 Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 02.02.07, 09:36
                kropkacom, odpusc sobie te moraly bo pieprzysz jak stara babcia.mam same
                pozytywy, wszyscy sa zadowoleni jak u mnie kupuja.100% pozytywow oznacza ze
                kiepska nie jestem.Nie mam ani jednego negatywa czy nawet neutrala.Naprawde w
                doroslym swiecie trzeba brac odpowiedzialnosc? O cholera, wiesz, nie wiedzialam
                dzieki ze mi powiedzialas bo bym na to nie wpadla
                • kropkacom Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 02.02.07, 12:59
                  To masz tyle aukcji na koncie a nie wiesz co to jest aukcja z opcją kup teraz
                  albo cena minimalna?
              • wojtek_bog Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 02.02.07, 11:48
                Nie zrozumiałeś pani "laleczkaxx" - ona napisała, że straci prowizję, więc sprzeda.
                A pani "laleczkaxx" niepotrzebnie się tak unosi w swojej odpowiedzi.
            • wojtek_bog Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 02.02.07, 11:45
              Ja jestem zwolennikiem uczciwości. Jeżeli ktoś coś obiecał, to twierdzę że
              powinien dotrzymać słowa. Dlatego cieszę się, że napisałaś że wolisz stracić
              prowizję, choć szkoda tej prowizji. Pieniądze to nie wszystko.
              • kropkacom Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 02.02.07, 12:57
                Autorka postu wcale nie chce sprzedać towaru gościowi który go wylicytował i
                jeszcze miauczy że straci prowizje. Żenada. Cytuje:
                > to mlo zabawne.no coz. trudno sie mowi.sa inne opcje- nie bede
                > o nich pisala tu bo to nielegalne :) ale wiem jak to robia inni.trudno.najwyzej
                > stracje prowizje :P

Te inne, nielegalne opcje chyba nie oznaczaja sprzedaży?
    • xxx222 Re: czy moge nie sprzedac w opcji kup teraz? help 01.02.07, 23:02
      Jeżeli w rzeczywistości poziom cenowy odpowiada podanemu przykładowi, to
      jednak opłaca się to sprzedać... Negatyw (w szczególności jak komentarzy jest
      niedużo) potem bardzo zraża chętnych...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka