Dodaj do ulubionych

Co nam w duszy gra?

05.02.12, 18:18
Kto zaglądał do mojej wizytówki to wie że kocham bluesa.Ale kocham muzykę i słucham nie tylko tego gatunku.Słucham wszystko oprócz techno, nie biorą mnie również te hity którymi nas raczy TV prawie we wszystkich stacjach muzycznych. Czasem jednak,jak trafię na takie nagranie to ściska mnie w dołku i łezka się w oku kręci. Czyżbym sie starzała? Ale to takie ładnei cielęce lata sobie człowiek przypomni...
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 18:42
      Myślałam o Billie Holiday, ale po drodze to najbardziej seksowne odrękawicznienie mnie zatrzymało wink
      www.youtube.com/watch?v=NY2IpSCV-Nk&feature=related
      • maria73 Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 18:47
        a jak Wam się jego muzyka podoba ???
        www.youtube.com/watch?v=BBNsMjuutRg&feature=related
        szkoda że już przekroczył smugę cienia.
        Był z Wrocławia ale nosiło go po świecie......
        • ewa9717 Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 19:14
          Oj, znałam, na żywca słuchałam nie tylko w Pałacyku, ach...
          • ewa9717 Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 19:17
            www.youtube.com/watch?v=jpCcYR4v78w
            Też na Jazzie we Wrocławiu bywał, pięknie kontrabasił, niedawno skończył...
            • irene.jg Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 19:58
              Lubię słuchać Agi Zaryan

youtu.be/b5dvpZHmxg0
              youtu.be/6LB6f8z_cpY
              • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 05.02.12, 21:05
                Piękne...Mario, mam Georgię w trzech wersjach ale tą słyszę po raz pierwszy, fantastyczna. Oj ,cos mi sie wydaje ze fajnie by było posłuchać z wami muzyki - mamy podobny gust. Mam sporą płytotekę,mnóstwo bluesa,klasyków rocka,fado, - duzo by wymieniac.Czasem siedzę długo w noc i słucham, przeważnie przez słuchawki.No i wtedy nie ma mnie...
                • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 06.02.12, 19:02
                  A ja kocham Raya Charlesa ( oj, i nie tylko jego)

• maria73 Re: Co nam w duszy gra? 07.02.12, 14:59
                    a ja to:
                    www.youtube.com/watch?v=Ki9xcDs9jRk
                    • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 07.02.12, 19:42
                      No a komu to sie może nie podobać...
                      Tyle jest gatunków muzyki ze trudno określić który jest lepszy.Zależy co kto itd,itp.A to? Cos jakby moje klimaty...
                      • irene.jg Re: Nina Simone - Ne Me Quitte Pas 07.02.12, 19:56
                        youtu.be/0Q7w7gk1JhQ
                        • maria73 Re: Nina Simone - Ne Me Quitte Pas 07.02.12, 23:50
                          a to ???????
                          www.youtube.com/watch?v=SMwaMTP8HSQ
                          to nie jest piosenka do poduszki ale....
                          mnie skłania do refleksji,
                          • iryska2604 Re: Nina Simone - Ne Me Quitte Pas 08.02.12, 21:55
                            Jeśli Wysocki to co powiecie na tą wersję "Koni"?M nie najbardziej chwyciła za serce.Podoba mi sie również tłumaczenie

i Maryla tu jest inna,jakby szlachetniejsza...
                            • maria73 Re: Nina Simone - Ne Me Quitte Pas 08.02.12, 22:41
                              Faktycznie.....
                              jak nie ona !!!
                              Też mi się podoba wink)
                              • maria73 Re: Nina Simone - Ne Me Quitte Pas 08.02.12, 22:52
                                Wysylam link, a ponizej polecenie co z nim zrobic.

www.obtampons.com/apology
                                Kliknij na ten link i wpisz swoje imie na dole, kliknij na Submil poczekaj chwilke i posluchaj piosenki dla ciebie.

• irene.jg Re: Ella Fitzgerald - Summertime 09.02.12, 13:42
                                  youtu.be/6pdyiK5kziw
                                  • iryska2604 Re: Ella Fitzgerald - Summertime 09.02.12, 19:55
                                    Dałam inna wersję Summertime w wątku na dobranoc - w wykonaniu Billy Holiday,też piękne...
                                    • iryska2604 Re: Ella Fitzgerald - Summertime 09.02.12, 20:03
                                      A to? Towarzyszyły te dżwieki przy pozegnaniu p.Wisławy...
                                      • iryska2604 Re: Ella Fitzgerald - Summertime 09.02.12, 20:32
                                        Dusza mi się rwie na strzępy...
                                        http://<a href="www.youtube.com/watch?v=xDprYZ-tgiA&feature=related[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=xDprYZ-tgiA&feature=related
                                        • iryska2604 Re: Nina Simone 09.02.12, 20:33
                                          www.youtube.com/watch?v=xDprYZ-tgiA&feature=related
                                          coś poprzednio nie wyszło
                                          • jagodajna Re:Włosi tak śpiewają...... 09.02.12, 20:50
                                            www.youtube.com/watch_popup?v=NLjuGPBusxs&vq=medium
                                              • irene.jg Re:Bobby McFerrin & Motion Trio ~ The Heart 11.02.12, 19:56
                                                youtu.be/yTcU5HprgNc
                                                  • irene.jg Re:Teledyski Whitney Houston 12.02.12, 10:40

vod.onet.pl/whitney-houston,2486,wykonawca.html#play
                                                  • irene.jg Re:Teledyski Whitney Houston 12.02.12, 12:40
                                                    www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,11128982,Whitney_Houston_nie_zyje__Przypominamy_jej_najwieksze.html
                                                  • www.piotr.26 Re:W taka sniezycę 18.02.12, 10:28
                                                    Dzisiaj dancinghttp://<a href="www.youtube.com/watch?v=jnnqe-ZVnIg&feature=player_detailpage[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=jnnqe-ZVnIg&feature=player_detailpage
                                                  • iryska2604 Re: Nieodmiennie mnie to bawi 18.02.12, 20:08
                                                    bilmo.net/mp3/122236/janusz_grzywacz_-_zegarek_po_starym.html
                                                    tekst dowcipny i niestety -prawdziwy...
                                            • marguy Re:Włosi tak śpiewają...... 02.03.12, 01:50
                                              jagodajnio,
                                              male sprostowanie, to Hiszpanie tak spiewaja, a dokladnie Towarzystwo Milosnikow Opery.
                                              Pomysl przezacny.

To mi przypomina bardzo dobry film o przyjazni - Ucieczka z wiezienia (The Shawshank Redemption) z Timem Robbinsem i Morganem Freemanem w rolach glownych.
                                              Jest tam sekwencja w ktorej Robbins puscil przez wiezienne glosniki arie spiewana przez Callas. Wszyscy wiezniowie, nawet najwieksze twardziele zlagodnieli i sluchali muzyki jak zaczarowani.
      • amber2012 Re: Co nam w duszy gra? 03.02.14, 17:38
        po obejrzeniu filmu zapamietalam ten utwor, wlasciwie gdzie tylko sa statki, morza, przestrzenie jakos mnie to zatrzymuje
        www.youtube.com/watch?v=yfe-tLFqIP8
    • amber2012 Re: Co nam w duszy gra? 20.02.12, 17:03
      www.youtube.com/watch?v=83gss8sAaCc
      'Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy,
      na długo przed tym, nim spotkają się ciała. '
      • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 21.02.12, 18:56
        Pięknie ci zagrało...Wiecie co lubię? Słuchawki na uszy, odciac sie od swiata i słuchac...Tylko tej muzyki jest tyle ze chyba nigdy człowiek nie przesłucha tego co by chciał.
        • super.222 Re: Co nam w duszy gra? 22.02.12, 09:59
          Żeby już ta wiosna .... ech ...

www.youtube.com/watch?v=Ehu5GmR2f0k
    • amber2012 Re: Co nam w duszy gra? 22.02.12, 10:21
      www.youtube.com/watch?v=CXPgpQYxcLM&feature=related
      Bardzo lubie tego sluchac...atmosfera i sceneria utworu oddaje troche beztroski, niewinnosci i zabawy.

pozdrawiam rankiem ( u mnie jest o godzine wczesniej)
    • amber2012 Re: Co nam w duszy gra? 28.02.12, 15:05
      www.youtube.com/watch?v=YmxAFAvdqhs
      ...bardzo wymowna tresc utworu i jakze uniwersalna
    • stanczyk-5 Re: Co nam w duszy gra? 05.06.12, 12:51
      puk puk,czy mozna ?
      czy tu bijom ? czy kopiom tyz ?

pozwalam sie przedstawic
      jestem stary chory i biedny Szczepan
      poszukuje przyjaciolki by porozmawiac

uwaga; non sex

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
      • kendo Re: dzis dzien JAZZU 01.07.12, 09:52
        *Irysko
        zdaje sie lubisz chyba ten sort muzyki
        wiec dla Ciebie i pozostalych lubiacych....
        www.youtube.com/watch?v=yIRuri1AB0I
        • iryska2604 Re: dzis dzien JAZZU 01.07.12, 21:51
          Pięknie mi Kendus zagrałas - dziękuję...
              • waga_1949 Re: dzis dzien JAZZU 17.08.12, 19:17
                Bluess może być. Nie cierpię natomiast disco polo,nie przepadam za jazzem. Ale kocham muzykę szalonych lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych. To moja(nasza młodość).
                  • takitam1 Re: Jako ze juz wrzesień 13.09.12, 10:38
                    Faktyczniesmile) o tej porze roku nie moze zabraknąc Niemena i tej jednej z najpiękniejszej Jego piosenek...
                    Pozdrawiamsmile

Longin
                    • iryska2604 Re: Niesamowita! 22.10.12, 19:19
                      Wczoraj buszowałam po You TUBE i przypomniała mi sie Kasia Groniec.Za mało o niej słychać.
                      A to wykonanie BALU i sam teledysk jest niesamowity!
                          • waga_1949 Re: Lata mijają... 20.12.12, 18:31
                            Piosenki naszej młodości to było coś. Dzisiejsi wykonawcy, z wyjątkami, wcale mnie nie przekonują.
                                    • szpun Re: A tak!!! 05.05.13, 21:37
                                          • 92ela Re: mogę tak godzinami... 15.07.13, 14:46
                                            Jeden z moich polskich idoli www.youtube.com/watch?v=-3aHpiuizrs
                                            • 92ela Re: mogę tak godzinami... 15.07.13, 15:25
                                              O ile dobrze pamiętam, to tylko raz, na zaproszenienie Jolanty Kwaśniewskiej i to w bardzo kameralnej sali wystąpił w Polsce ten wspaniały Andre Rieu ze swoją orkiestrą. Zresztą wtedy też u Jolanty towarzyszyło mu tylko kilku muzyków, bo cała orkiestra nie pomieściłaby się. Szkoda, że tylko raz...pewnie nas nie stać. www.youtube.com/watch?v=vauo4o-ExoY
                                              • 92ela Re: mogę tak godzinami... 15.07.13, 15:50
                                                W/g mnie jest to najwspanialsze wykonanie tej starej piosenki rosyjskiej, a Helmutt Lotti mieszka na stałe w Niemczech zna wiele języków i koncertuje też w wielu krajach. Jest też jednym z wielu moich idoli. www.youtube.com/watch?v=bK6neCyRlro
                                                • iryska2604 Re: mogę tak godzinami... 15.07.13, 21:49
                                                  Przepiękne wykonanie! Można sie zasłuchać...
                                                  • 92ela Re: mogę tak godzinami... 16.07.13, 22:06
                                                    Przeniosłam tutaj moją ulubioną piosenkę chorwacką www.youtube.com/watch?v=kZ3imfF8J1Q
                                                  • 92ela Re: mogę tak godzinami... 21.07.13, 14:38
                                                    www.youtube.com/watch?v=SX3oLyD7NRo
                                                  • waga_1949 Re: mogę tak godzinami... 11.08.13, 14:51
                                                    Dzisiaj "mam fazę" na Krzysztofa Klenczona. Nic nie poradzę, nie potrafię zapomnieć. Oprócz tego i Leonard Cohen i Freddie Mercury, Demis Roussos i Depeche Mode(wpływ moich dzieci) i wiele innych z poprzednich lat. W każdym razie najmniej słucham obecnie modnych utworów.Dla mnie to taka papka ble,ble,ble.
                                                  • waga_1949 Re: mogę tak godzinami... 26.08.13, 17:58
                                                    Bardzo często słucham tego właśnie utworu, w wykonaniu tych dwojga Artystów.
    • muzyka_muzyka Re: Co nam w duszy gra? 30.08.13, 19:37
      Witam "po sąsiedzku" z rówieśników 1950.Kocham każdy rodzaj muzyki.Dziś kocham piosenkę z filmu "Jutro idziemy do kina".ale to piosenka z innego filmu,starszego,"12 krzeseł":...Może kiedyś.innym razem,dziś na pewno nie...Oglądanie takich filmów to lepsze niż wszystkie fora świata.
      • grazyna_lodzka Re: Co nam w duszy gra? 11.06.14, 22:27
        Bardzo lubię słuchać Pani Ireny Santor, Pana Mieczysława Fogga, Jerzego Połomskiego. To taka ładna muzyka, nie żadne bębnienie. W ogóle dawniej muzyka jakoś tak w ucho wpadała.
        • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 15.08.14, 22:23
          Mam cos takiego dla ciebie, to nie tylko w ucho wpada ale i za serce chwyta. No i łezkę moze wycisnąć .Soyka wyjątkowo pięknie to zaśpiewał...
          • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 04.09.14, 21:30
            Kolejna jesień - znów liscie opadają ,ścielą sie pod nogi.Zdaje sie że ten spacer był tak niedawno, tez szelesciły liscie pod stopami - tylko lat było mniej...
              • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 07.12.14, 23:13
                Ale ja całą modę mam gdzieś...Jakie to proste. Nie mogli by tak ludzie myśleć i trzymać sie tej filozofii? Na pewno było by lepiej na tym swiecie.
    • julinka601 Re: Co nam w duszy gra? 09.12.14, 20:15
      No to zmiana nastroju................puszyści wszystkich krajów łączcie się!www.youtube.com/watch?v=61RDHBJKkLc
    • julinka601 Re: Co nam w duszy gra? 10.12.14, 18:26
      Dzisiaj z nutką nostalgii www.youtube.com/watch?v=zsgcXZzu6io
    • amityr Re: Co nam w duszy gra? 15.06.15, 08:14
      Anityr @basce odpowiedział tylko raz kiedy go nazwała gnidą, że tylko suki maja gnidy. Sama wiesz , że od pewnego czasu nie pisałem na jej Forum. Sama przylazła a po tym mnie zaatakowała nawet nie wiem o co. Napisałem tylko żebyś wiedziała jak było na prawdę. I tyle mi w duszy gra.
      • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 27.06.15, 22:32
        O matko, przeciez to szkoda czasu i życia na takie przepychanki!!! Najlepiej posłuchac Soyki i zastosować sie do jego sugestii. Cudownie mi to zawsze humor poprawia
          • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 01.08.15, 09:35
            Trafiłaś w mój gust! smile
            Mam na pulpicie chyba z sześć godzin takiego grania z lat 60/70. I kiedy mam dość polityki z ekranu albo z gazet, to sobie włączam tą moją muzykę i doskonale się przy tym resetuję wink'

PS - to znaczy, ze jest ona dobra nie tylko do pościeli wink
            • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 25.08.15, 18:57
              http://<a href="www.youtube.com/watch?v=ccmXJeqc28Y[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=ccmXJeqc28Y

No to masz jeszcze jedno w tym samym wykonaniu. Mam tez mnóstwo muzyki i czasem słucham, słucham do zatracenia...
              • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 25.08.15, 18:59
                http://<a href="www.youtube.com/watch?v=ccmXJeqc28Y[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=ccmXJeqc28Y
                poprawka
              • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 25.08.15, 19:20
                Kiedy tego słucham, to robi mi się miękko, nostalgicznie i mokro w okolicach ócz błękitów. Wtedy trzeba męskich ramion do ukołysania wink
                Posłuchaj, czego ja mogę słuchać i słuchać ...

www.youtube.com/watch?v=D6JN0l7A_mE
                • ggg43 Re: Co nam w duszy gra? 12.12.15, 10:32
                  Cieszę się, że tak to napisałaś o tym, i w trym wykonaniu...smile)Kiedyś, dawno, dawno temu kupiłem płyte z "Nabucco" w wykonaniu Metropolitan w 2005 roku, i od tad b.często słucham m.i. tej pieśni....Wielokrotnie słyszałem od wielu, ze sie im podoba lecz nigdy publicznie nie słyszałem by aż tak ktoś oddał to co czuje. I za to, ze jesteś taką "Wariatką" dziękuje Ci za te słowa.
                  Wszystkiego co dobre mi miłe Ci zyczę
                  • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 12.12.15, 13:53
                    Oj, bardzo mi miło przeczytać takie słowa smile
                    W moim profilu zobaczysz, jaką muzykę lubię.
                    Odwzajemniam serdeczności (ale nie wiem komu, bo w profilu masz pustki smile)
                      • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 13.12.15, 19:25
                        Też mam tak czasami. Dzisiaj wyłączyłam telewizor na kilka godzin, wzięłam znaną dobrze książkę Joanny Chmielewskiej i odpłynęłam... Do rzeczywistości wróciłam w lepszej już formie.
                        Może spróbujesz tego sposobu?
                        Pozdrawiam smile
    • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 11.12.15, 22:01
      www.youtube.com/attribution_link?a=Xpzuh3T3t5E&u=/watch?v%3DNdI3cyGT2zk%26feature%3Dem-subs_digest-vrecs&g=UrW_SmF2ppRO5iNnvNuIep44cmYHJR-RxoF5axmNOCyJ9uG0dlQCVEaNzJHlxEKDFqctmQLW2yf9-wAQ-cpZANw6gz6sXFG0jK-2aJBfribvwYpZD9yriyvgWrFOTSn3tO1WOSNOowxmgS6C2r4jFt-axpX8-vIR2s4Lda_I5t2DVQ%3D%3D
      Na dobrą noc dla babć i dziadków

• estella50 Re: Co nam w duszy gra? 11.12.15, 22:08
        www.youtube.com/watch?v=jDqa4esWbb4
        I jeszcze jeden link. Kiedy słucham jak to dziecko śpiewa, to zawsze się wzruszam.
        Posłuchajcie koniecznie, na dobry sen smile
      • czuk1 Re: Co nam w duszy gra? 22.04.16, 08:08
        Pocieszam Was. www.youtube.com/watch?v=aJxrX42WcjQ
        Piosenka na dzień ....by być optymistycznie nastawionym do zycia i otoczenia.
        Piosenka na noc ..... jako "rozmarzanka", ....., i kołysanka.
        Wysłuchano ją/obejrzano .... 32 mln razy.
        • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 22.04.16, 10:14
          Jak miło, że pomyślałeś, żeby nam było miło! smile
          Odsłuchałam z przyjemnością, dziękuję!
          • czuk1 Re: Co nam w duszy gra? 08.05.16, 17:05
            Wyobrazić chyba sobie możecie profesjonalizm w TV TRWAM . Trwa koncert życzeń. Babcie, jubilatki wysłuchują życzeń potwierdzonych odpowiednimi melodiami/piosnkami. Najbardziej pddobała mi się
            piosenka - Ej, szalała, szalała. wink
            www.youtube.com/watch?v=_Ck-nkwWpbE
            • estella50 Re: Co nam w duszy gra? 08.05.16, 20:06
              Ej, szalała, szalała wink
              Ale z umiarem smile
                • iryska2604 Re: Co nam w duszy gra? 15.05.16, 22:26
                  Bluesa ma sie w sercu, duszy...
                    • iryska2604 Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 21.07.16, 21:50
                      http://<a href="www.youtube.com/watch?v=YcAGDWtKPIQ[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=YcAGDWtKPIQ

Słucham,słucham...
                                    • iryska2604 Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 23.03.17, 21:35

Muzyka mojej młodosci, mojej duszy...
                                      • bluzeczka.zamszowa Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 27.03.17, 01:35
                                        m.youtube.com/watch?v=QhQdIAj70ec
                                        • bluzeczka.zamszowa Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 02.04.17, 03:30
                                          you.tube.puk puk puk kabaret starszych panów
                                          • bluzeczka.zamszowa Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 02.04.17, 03:39
                                            www.ekabaret.pl/tv-6778.html

Może będzie dobrze? 🐝
                                            • bluzeczka.zamszowa Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 03.04.17, 02:05
                                              m.youtube.com/watch?v=0mnkC8ek3Tw&feature=youtu.be

Cudo! 😙
                                                • bluzeczka.zamszowa Re: Zatrzymajmy się, posłuchajmy, pomyślmy.... 23.04.17, 00:05
                                                  Czy ich jeszcze pamiętamy?

youtu.be/esyhF5ITB44
                                                  • czuk1 Uśmiechnijmy się.... 04.05.17, 09:04
                                                    www.facebook.com/InstinctPrimitif/videos/1300773369973865/
                                                  • bluzeczka.zamszowa Re: Uśmiechnijmy się.... 13.05.17, 00:24

youtu.be/66IXpMTruLY
                                                  • czuk1 Re: Uśmiechnijmy się.... 07.10.17, 06:46
                                                    Bywają i takie .... śpiewające tak dojrzale i mocno .... dzieci.
                                                    Tylko zazdrościć rodzicom.

www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=f7XLtjD_ubY
                                                  • estella50 Re: Uśmiechnijmy się.... 07.10.17, 08:49
                                                    Z przyjemnością wysłuchałam. Rzeczywiście mocny, dojrzały głos u takiej małej dziewczynki.
    • gabrills Re: Co nam w duszy gra? 20.02.16, 12:23
      www.youtube.com/watch?v=ph_4QeZle38

zawsze lubilam ballady
    • takitam1 Re: Co nam w duszy gra? 21.02.16, 20:38
      Zapomniany świat.....Dziękuję za przypomnienie.......smile
      Pozdrawiam